Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
mleslie
tag
Bootolni egy raptorról bootolok, mert végigjártam a dolgot és ugye máshogy nem lehetett. A két WD RE lemezt csíkozva használtam eddig minden hiba nélkül, többször is újratelepítve az xp-t.
Most alaplapcsere volt és az XP-t nem is kellett újrahúzni, viszont csak az egyik RE-t látta. Megcserélgettem a sata kábeleket és azóta egyiket sem látja.
Ugye dinamikus lemezek, és írtak páran hasonló dologról, csak sehol nincs leírva, hogy miként lehet megszüntetni azt a jelenséget, hogy olvashatatlannak jelezze a két lemezt! -
Anubis_9
addikt
Sejtettem...
Még annyi, hogy a SAMSUNG HUTIL miért nem indul el nekem, ha kiírom az ISO-t és CD-ről bootolok? Szeretném ezzel is letesztelni. Nektek bootol erről a CD-ről gép?
Köszi!
-
Zinho
aktív tag
Hát én is használom a gyenge szektorosat, 103 db van rajta, de pl. van konkrétan egy cirka egy gigás mappa, amit kb egy óráig másol, és amikor először próbáltam másolni, akkor jött elő a sok gyenge szektor.
BAD_POOL_CALLER kékhalál van, a többi számot nem sikerült még leírnom. Elvileg ez driver hiba... ami fura mert csak hivatalos Vista drivert használok mindenhez.
Azért megpróbálom kicserélni a rendszervincsesztert, hátha mégis az a ludas.
Az a baj, hogy az EsTools szerint hibátlan a vincseszter, low level formatot is megpróbáltam, a boltban a szervízben azt mondták hogy az eddig megoldotta mindig náluk. Hát nálam nem. -
-
Isten88
senior tag
Cinkes...gyakorlatban nem így van. Hivatalosan:
ha a 3 nap letelt a megvételtől számítva, akkor a garanciális javításra 30 napjuk van. Ha a javítás időtartama 15-30 napok közé tehető, akkor adniuk kell(ene) cserealkatrészt. Ha letelik a 30 nap, akkor bemész a boltba és visszakérheted a pénzed és egy másik boltban levásárolhatod azt, vagy azt csinálsz vele, amit akarsz.
Van olyan bolt, ahol azonnal adnak helyette egy másikat, van, ahol helyben letesztelik és utána adnak másikat, van olyan, ahol helyben letesztelik és nagykerrel is leteszteltetik és utána adnak másikat, meg van olyan, hogy csak nagykerrel teszteltetik le...viszont ha a nagyker nem talál benne hibát, akkor a felülvizsgálati díjat neked kell fizetni (ez elég ritka, de van ilyen). Nekem 32 napba telt, mire adtak egy új vinyót, mert jóarcoskodtak velem. Remélem neked helyben cserélik, az lenne a legtisztább. -
7Heads Drago
veterán
HD Sentinel ezt írja ki:
[link]
Újra particiónáltam és leformáztam, de nem zárta ki.
Ötlet??????????????
A baj ott van, hogy eddig ezen volt az Xp-m és valamitől elszállt az egész fájlrendszer róla.
Az adatokat GetDataBack.For.NTFS.v2.30 -mal leszedtem már róla. 2 partició volt rajta és csak az első szállt el. Még szerencse, hogy most vettem egy másikat és így most arra tettem az XP-t. A vinyó kb 2-2,5 éves lehet, és garis még. -
PPeter
addikt
Az valóban előfordulhat, hogy az XP nem megy fel, mert merevlemezt sem lát - mivel nem látja a vezérlőt sem, amin a vinyó lóg. Mondjuk ilyen esetben a legtöbb alaplap, SATA/IDE/SCSI stb. vezérlőhöz van driver, amit oda lehet adni floppin a telepítés első szakaszában, amikor kérdezi is, hogy van-e ilyen vezérlőnk. Persze ez feltételezi, hogy rákészülünk a telepítésre.
-
Core2duo6600
veterán
Nem ment fel, mert nem támogatta a 48 bites cimzést és / vagy nem ismerte déli hidat
Biztonsági központ kikapcsolása:
Jobb klikk my computeren manage
majd
Szolgáltatások és ....... (legalsó)
Szolgáltatások...ÉS ott ki kell keresni egy Biztonsági központ, és letiltva ra gtenni, elötte leállítani
bocs az elirasokért de most egy laposról vagyok per pill...
-
priti
addikt
Erre manapság nincs egy általános progi? Biztos hogy ez gyártó specifikus? Azért kérdem, mert emlékszem, hogy még a 386-os alaplapomnak a Bios-ában benne volt ez a szolgáltatás. Azóta (kb. 16 éve) nem használtam. Nem mint ha égető szükségem lenne rá, de azért HDD eladás előtt nem ártana, hogy a kiváncsiak ne tudják visszaállítani az adatokat.
-
kem
addikt
Az alaplapon van több vezérlő:
IDE, SATA meg/vagy external SATA hátrafele.
Gondolom az adapter1 egy olyan eszközt jelent, amire nincsen merevlemez dugva.
Ha letiltod a biosban, akkor nem fogja ezt kiírni. de amugy ez nem gond, csak információ.
olyan mint ha azt írná ki, hogy az 1-es memóriafoglalatban nincsen memória...?! naés? -
Core2duo6600
veterán
-
liksoft
nagyúr
Akkor a driver nem a teljes SMART adatterületet adja vissza. A legfontosabb paramétereknél nem szokott gondot okozni, de az új drive-ok több adatot adnek vissza. Ezek már érvénytelenek.
Másik nativ drivert kéne megnézni. (RAID driver eleve lenyeli az adatokat.)
A gyári tesztprogrammal leellenőrizted már a drive-ot?
-
-
-
nova001
senior tag
háát jo kérdés
udma be van kapcsolva ?
itt egy angol leirás [link]KATT
meg a kábelt lecserélheted nekem volt már ilyen bajom és megoldotta h 133-ra cseréltem le -
warrior28
aktív tag
Nálam is hasonló a probléma, csak nálam nincs a tápnak sata csatija, hanem molexról van átalakítva. Nemtudom, hogy azzal (táp) van-e a probléma... Mostanában már nagyon sokszor csinálja (van, hogy egymás után is), hogy kapcsolgatja magát a vinyó és lefagy a gép 1 percre, aztán megy tovább minden. Mondjuk játék alatt elég idegesítő... Esetleg gariztassam én is a tápomat vagy más ötlet? Talán alaplap probléma nem lehet? Nem érzem a stabilitást a gépben, akármikor lefagyhat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen processzort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Interactive Brokers társalgó
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest