- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
bajnokpityu #32366 üzenetére
A mellé a szett mellé Te mit ajánlanál?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
bajnokpityu #32361 üzenetére
Az lehet később fejlesztve lenne, de az erősítőt nem akarnám piszkálni...
Egyébként minek "az árát"?
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #32316 üzenetére
Nem az. De olvashattad, hogy még Dorian "sima" Lack polca is elég stabilnak tűnik.
Dübel: nyilván az sem mindegy, milyen falba kell fúrni, meg van annak is a maga helye, és az is nyilvánvaló, hogy a hangfal-rendszer árához képest elhanyagolható a költsége. Nálam vasbeton van, ezért nem téma, hogy mit használok ilyen súlyokhoz.
Értékelem az igyekezeted helyesírás ügyeben, lesz ez még így se!
Dorian:
Akkor még várok türelemmel egy-két hetet, addig nem nyaggatlak!Peak:
Nekem tetszik az ötlet. Olyannyira, hogy nekem is van otthon egy pont ilyen módon készített képem (nászajándékba kaptam), de még nem raktam fel. Előtte lehet, hogy én is tuningolom még kicsit.
Leginkább csak a "megfelelő" szivacs kiválasztásán agyalnék még. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #32311 üzenetére
Éppen a súlyából, meg a "hangjából" következtettem ki, hogy ez a típusa nem ugyanolyan, mint a konzolos változatának. Máshogy is kell szerelni, megnéztem mindkettőt alaposan. Persze a tévedés jogát fenntartom.
A fém dűbel zsír, de kicsit túlzásnak tartom. Egy jó minőségű, és jól méretezett műanyag tiplivel is olyan stabil falrögzítést kapsz, amit nem nagyon érdemes bonyolítani, amellett, hogy jóval olcsóbb a dübelnél. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #32298 üzenetére
Nekem régi van, és dobozhangot
nem veszek észre. Ami tuning előtt zavart, hogy 100Hz körül volt egy erős kiemelése.
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #32290 üzenetére
szvsz nem a vérszegénysége a baja a concept frontnak, hanem a doboz hangzás, olyan érzése van az embernek, mint ha a kabinet műanyagból lenne, csengbonggongbúg minden baja van, de egy tiszta hang nem jön belőle
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32290 üzenetére
Nagyon jó konstrukciónak tartom az Ikonokat, viszont nem kísérletezgettem a forgatásukkal.
C6 ügyben egyetértünk. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32265 üzenetére
A számítógépen nem pattog?
Én nem vettem ilyet észre amikor még megvolt. Lehet hogy hibás az zene. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32248 üzenetére
Örülök,hogy sikerült eladnod!
Nem volt nehéz azokkal a hangfalakkal kihozni belőle a maximumot,csak nehogy koppanjon otthon a saját hangfalán.Sok sikert a DAC-hoz és a ház színezéséhez!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32216 üzenetére
Próbát mindenképp megér,csak itt viszont a hangerő szabályozást kellene tudni jól megoldani és a vágási frekvenciákat.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32216 üzenetére
Eszement ötletnek tűnik. Próbáld ki!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bajnokpityu #32179 üzenetére
Hogy értve?
Az adott HDD-t a Popcorn A-210-ben használom belső vinyóként. Amúgy menne dokkolóállomásról is USB-n, de belsőként használom, ezen tárolom az all-time kedvenc filmeket, illetve a saját fotókat, zenéket, stb.
Ha arra gondolsz, hogy a művelet alatt hol volt a HDD: kivettem a Popcorn-ból és SATA-n keresztül kötöttem a PC-m alaplapjára. Az alaplapi SATA-vezérlőnek IDE módban kell lennie a művelet alatt. Szerintem nem is ajánlott máshogy elvégezni, sőt, minden egyéb, a PC-ben levő HDD-t is le kell húzni, hogy könnyebben megtalálja és tutira ezen a HDD-n végezze el a firmware-módosítást.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #32126 üzenetére
Köszi! Azért kihámoztam belöle a lényeget..
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #32126 üzenetére
Egész végig erre vártam.....na végre valaki. Google a haverunk. Csak fordításra nem túl jó....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #32111 üzenetére
Elmondanám, ugyanúgy melegszik rajta a szűrő, mint az erősítő.
Nem kell hívőnek lenni. Egyszer le kell ülni egy olyan rendszer elé, ahol már kihallatszik és kész. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #32105 üzenetére
Ez egy aktív szűrő....olyan dinamikát hozott...
Lekerekedett sávszélek, iszonyatosan kontrollált basszus, de a lényeg a közép - magas tartományban... Kari Bremnes énekhangjában előkerültek árnyalások - hanglejtések, az eddig szomorkás,egyhangú hangvétel eltűnt és hallani, ahogy a hangjával manipulálja a hallgatót.
Nekem eddig sem szólt szarul a cucc, de most olyan lett a hang, ahova bárkit leültetnék, hogy hallgassa meg. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32081 üzenetére
Tegnap este újra forrasztottam a hálózati csatit,( jobbat kapott) levágtam a kábelből kb 20cm a hangja nekem is elég harsány lett a már legalább 1,5 hete bejáratott kábelhez képest,most várom,hogy újra bejáródjon.
Én hallom,hogy számított a kábel,aljzat cseréje úgy mint az is,hogy minimum 50kg márvány ill gránit van a cd lejátszó alatt.De azért az erősítő elment?
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #32063 üzenetére
Én olyan nagyon nem hajligattam de az is befolyásolhatja, esetleg árthat neki?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32065 üzenetére
Persze kicsit siettem is.
Majd ha megyek azért átforrasztom ha nem sértelek meg vele,meg viszem a gránit lapokat is.Ja a csatikat tegnap be is forrasztottam,nagyon faszájosak!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32060 üzenetére
Hát igen,ha nem hallani változást a rendszereden elsőre az tényleg pozitív attól féltem,hogy ha kipróbálod valami nem lesz rendben.Legalább 10-15 nap kell,hogy bejáródjon, legalább rosszabb nem lett.
Gál István:Jobbulást! Aztán ha rendbe jöttél akkor érdemes hallgatózni.
-
zonusz
aktív tag
válasz
bajnokpityu #32003 üzenetére
Az nem merült fel bennem, hogy a meglévő álló dobozokat magammal vigyem. BBéci írta, hogy nem valószínű, hogy találok hozzájuk további egységeket. Egységesben pedig - figyelemmel arra is, hogy most kezdtem a kis pénzemet ebbe az őrületbe dönteni, tv, erősítő, hangfalszett - csak egy ilyen ár-érték arányú 5.1 fér bele. Ráadásul nálam a háttér sugárzó majdnem a fejemmel egy síkban lenne. Oda ugye nem tudok egy méretesebb jószágot a falra szerelni, ill. mellém tenni. A csillapító tetszik meggondolom mit tehetek. Valószínűleg a KEF és a Harman lesz az első meghallgatandó összeállítás.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31987 üzenetére
Igen de ha egyforma erősítők lennének akkor össze lehetne hozni,beállítani megfelelő hangerőre mindhármat majd processzorral,előerősítővel szabályozni a hangerőt.Ha meg sztereót akar hallgatni az ember elég lenne csak az egyik sztereót használni a frontokkal.
BBéci: Na igen ez már az én elképzelésem tovább bontása,de a lehető legjobb megoldás lenne az biztos és ha megnézzük örök darab,csak a forrást kellene néha változtatni,cserélni.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31935 üzenetére
Jó az nagyon!!!
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31934 üzenetére
egyébként tulajdonképpen szinte tökmindegy hogy melyik gyártót választja az ember.
a samsung eladta a HDD szekcióját a seagate-nek
gyakorlatilag most már a WD és a SeaGate uralja a HDD piac jelentős részét, és hát seagatet én kerülöm... 4ből 2 halt meg 1 éven belül a NASban.. illetve sógornál szintén 2 halt le 5ből... én még döglött WDvel nem találkoztam az elmúlt 5 évben a "praxisom" során -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31926 üzenetére
nekem 6 db 2 terrás WD greenem van ( 4 x WD20EARS egy NetGear NASban, 2 db a gépemben RAID0-ban) és azért, mert egy energiatakarékossági beállítás esetleges inkompatibilitási gondot okoz bizonyos OSekkel, azért az NEM GYÁRTÁSI HIBÁS
loller
teljes nyugodtsággal vegyél WD greent, nálam 0-24/7 működnek 1,5 éve, HardDisk Sentinel szerint 100%-os kondícióban.
hozzátenném hogy melóban szintén 4 db WD20EARS van ugyan úgy 0-24/7 NetGear RAIDben ugyan úgy 1,5 éve, ugyan úgy 100%os HDSentinel kondicióban.
Jah és egy "kisebb" info cég teljes SATA háttértára WD greenekre épül
nicns sok, csak 120 db
szerk: ha esetleg a médialejátszód nem kezeli megfelelően az energiatakarékossági dolgait a vinyónak, akkor van rá egy szaros2megás CD ISO, amivel átállítod a vinyónak ezt IDLE3 timerét, és akkor mindenki heppi lesz
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31915 üzenetére
Én is örültem, hogy személyesen is megismertek benneteket! A tesztelgetésre legközelebb több időt szánunk, ha mindenki jobban ráér: táp meg ic-k csatlakozására, vagy ki tudja mire, mert a Zerotól majd gyomorgörcsöt kaptam, nem ezt szoktam meg...
-
ricsik
őstag
válasz
Úgy látom lemaradtam valamiről.
-
python1
veterán
válasz
Hát először is köszönöm,inkább az asszony érdeme a gyereknevelés én inkább "Mucsi"stílusban nevelem őket.
Örülök,hogy sikerült össze forrasztani és működik is kár,hogy csak rövidre sikeredett a "party"-val egybekötött szerelgetés,hallgatózás de annak ellenére levágtam,hogy nagyon hallgatható a rendszered,szépen muzsikál.
Nagyon örülök,hogy megismerkedtünk Dorianékkal is majd Augusztusban összehozunk egy nagyobb hallgatózást, akkor mindenki jobban ráér.Jobbulást az asszonykádnak!
Ja és köszi a csatlakozókat,nagyon szuperek!!!
xtremetuning:Üdv öreg farkas!
-
Vidala
senior tag
válasz
Erről majd még többet szeretnénk hallani!
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #31887 üzenetére
Beszélgettem most egy kicsit az 1008 tulajával, jött a cuccáért. Ő azt mondta hogy B&W dobozokat hajt majd vele de nem kérdeztem hogy előtte mi volt neki. Kiemelte a sok szolgáltatást ami neki fontos de elmondása szerint messze nincsenek nagy zenei igényei.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31887 üzenetére
Kitűnő megfogalmazás, picit kiegészítem.
Mozizni, szórakoztatni akar, bármi áron, míg egyes versenytársai a valósághű, természetes és részletező megszólalást helyezik előtérbe.
(#31886) kimi02
Sirfer a számára legjobbat kereste, az 1008 kevésnek találtatott, még a H/K 355 után, azzal szemben is. Elképzelhető, hogy a Te géped nem hordozza a szokásos Onkyo jegyeket (nyűgöket) és márkatársaihoz képest kiugróan jól szól. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31866 üzenetére
Szerintem nem, mert lehet, h előbb hazaviszem Ritát.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31820 üzenetére
Akkor letöltöm a frissítést a Dunere, itt is ennyire egyszerű
-
Thom!
veterán
válasz
bajnokpityu #31815 üzenetére
A frontoknál ellenállás+kondi+kábel cserét akarok+ belső hangelnyelő szivacsot tenni.
Center+surround pedig ellenállás+kábel csere+hangelnyelő szivacs.igazából ellenállás 5W 6.8 OHM-os kell, mert a mostanin is az van utánanéztem, kondiból 33uF+2uF kell ami kb. hangfalanként 5.000 rugó. Láttam ebayen bennic kondit olcsóbban, pont olyat ami nekem kell.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31816 üzenetére
A Dunén meg nem kell semmi kodeket installálni
Vagy nem értem itt mire gondolsz?Én meg aki nap mint nap informatikával foglalkozom, ingerem nincs kínlódni még a géppel amikor ki akarok kapcsolódni
robi-k
Azért én olvasom, hogy sokan kínlódnak a dvd lejátszásával, már mint lemezről.
Sony van mind a kettőben nem? -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31769 üzenetére
Mert a használatijában benne van, hogy nem mér, egyszer próbáltam, hogy 5.0 van beállítva és hiányolta a subot, de mindjárt ki próbálom úgy is áll a F1
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31772 üzenetére
Igen,a H/K-éknál úgy gondolják: a subláda egy kötelező tartozék.
-
törölt tag
válasz
Volr már róla szó,hogy a h/K sub nélkül nem mér.
Nekem is hihetetlen. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Én is azt olvastam, hogy a H/K anélkül nem hajlandó mérni.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31721 üzenetére
Köszi igyekszem!
Nálam is idáig rumli volt,még a mozi rész szorul átalakításra.Nem számít a hang érdekel kizárólag,meg persze beszélgetés tuninggal egybekötve. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31692 üzenetére
A kérdésedre a válasz a videó végén meg kapod [link]
Nem használom ki, itt a Dune is, azon is tudok zenét hallgatni, feleslegesen meg ne álljon, valaki akinek nincs még ilyen lejátszója biztosan ki tudná használni és élvezni a kis kütyü adta lehetőségeket.
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31683 üzenetére
nem igazán szivlelem a cinizmust...
Pár hangfal review:
http://hometheaterreview.com/floorstanding-and-audiophile-loudspeaker-reviews/
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31680 üzenetére
Értem már miért 150e/db...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bajnokpityu #31642 üzenetére
Hát, holnap meghallgatom a 608-ast is és a 360-at is, aztán meglátom, mi lesz. A H/K-nak tudom, hogy a JBL áll jól hangfalakat tekintve, a 608-ast mivel lenne érdemes meghallgatni?
Valóban, elgépeltem, Concept 6-ot hallgattam, a Denon-nal kifejezetten nem volt kellemes páros, se magas, se mély, teljesen jellegtelen, kása hangja volt. Lehet, csak beállítás kérdése lett volna, de ahogy volt, úgy nem tetszett.
Pedig számomra fontos a zeneiség is. Tisztában vagyok vele, hogy egy jó sztereó erősítőnek közelébe nem ér a dolog, de azért szólaljon már meg rendesen.
BBéci: speckókban erősebb alatt az értettem, hogy már alapvetően onnan indul, hogy 1.4-es csatlakozói vannak, abból is 5 darab bemenet, amiből 4-et kapásból be is töltenék, ezen túlmenően több hangnormát ismer a 608, a szaki is mondta, hogy a H/K jóval butább szolgáltatásokban is. Nem érdeke rábeszélni egyikre sem, H/K-ból is tud utánrendelni, ráadásul forintra annyiba kerül, mint a 608.
cekkk: Az mondjuk nagyon nem tetszik, hogy melegszik a H/K, kevés helyem van, a H/K 15 cm-es magasságát számítva a hátsó szegmens fölött 5 cm-re polc lenne. Le tudod mérni, hogy pontosan milyen magas talppal együtt?
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #31620 üzenetére
Hát meglátjuk... De most ami még mozgatja a fantáziámat az egy MA RS8 pár 175k-ért... Pont fél áron van. Meg is hirdettem az RS1 páromat de nincs kapkodás, mint általában úgy semmire sem most.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #31603 üzenetére
Én még csak most vettem meg majd ha itt van akkor küldök képeket. Ezen semmi átalakítás nincsen, gyári BA kábel. Ha jól tudom a listaára 95k de avx en most egy srác felszámolta az egész high-end rendszerét és gondoltam megveszem használtan.
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #31555 üzenetére
amikor én komolyan akarok zenélni (az én kereteim közt) akkor nem kell dac, mert LP-t hallgatok. A TV miatt lett dac, abból optikai a lehető legjobb lehetőség kinyerni a hangot, illetve jól jön az USB bemenet a dac-on. Amióta megvan, azóta háttérzenének sokat hallgatok netbookról losless anyagokat. Szóval bármennyire jó minőség egy olyan dac, ami koaxiális bemenettel rendelkezik csak, az nekem nm előre lépés. Nincs CD futóművem, és nem is tervetek CD lejátszót venni, amíg legtöbb engem érdeklő zenét LP-n megtalálok, vagy van bőven rengeteg LP amit még megvehetek, hogy legyen mit hallgatni.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #31503 üzenetére
Nem tudom ki nevezte el "hangminőség katalizátornak", de szép nevet adott neki.
Mindenesetre a villmosságtan szűrőnek nevezi.
Na ma jókis kötekedős kedvemben voltam, ígérem egy ideig ide se szagolok :-)
Pecc és bendeguz76 kollégáknak:
Emi Fujita énekhangját imádom a legjobban, az összes lemeze megvan, életre kel tőle a nappalim :-)
http://www.youtube.com/watch?v=jHRxkB41VtU -
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #31474 üzenetére
Na elolvastam, köszi a linket. Hát nem tudom... Sajnos itt se a hangzásra gyakorolt hatást mérik, így aztán marad a hit + a fül :-) Mindenesetre délután összemérem itthon az eget a földdel, kíváncsiságból!
Azért ez:
"hogy a két mérőcsúcs közé 100 kohmos ellenállást csatlakoztatunk."
hülyeség, a két mérőcsúcs között feszültségmérésben ott van a műszer nagy belső ellenállása. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31474 üzenetére
Na még ezt akartam belinkelni én is a hsz-hez,hogy az IEC csatikat is jelölik,én is össze jelöltem őket.
Köszi a linket! -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31472 üzenetére
na mit találtam első 10 találatban:
Egy rövid idézet a Magazinból (39. szám, Hangszervíz):
"... hogyan lehet egzakt módon, műszerrel kimérni, hogy a villásdugó melyik állásban van "jól" bedugva a konnektorba. A módszer roppant egyszerű. A készülék dugóját bedugjuk egy elosztóba (melyet előzőleg természetesen összejelöltünk a fali dugalj és az elosztó dugójával, a későbbi keveredések elkerülése végett). Az elosztó másik, üres aljzatának földelése és a készülék kimeneti csatlakozójának (RCA) árnyékolása (földje) között feszültséget mérünk (kb. 20V-os méréshatárral), úgy, hogy a két mérőcsúcs közé 100 kohmos ellenállást csatlakoztatunk. Ha a készülék villásdugóját ezután megfordítva is bedugjuk, nem ugyanazt a feszültség-értéket fogjuk mérni. Az a dugóállás a "jó", amelyikben kisebb feszültséget mértünk. Ezekután az elosztó már nem kell, és az összejelölt konnektorba visszadughatjuk a készüléket (melynek így nem szükséges földeltnek lennie)."A hangzásbeli különbség sokszor egyértelműen hallható. Hogy ki melyiket ítéli jobbnak, természetesebbnek, hallgathatóbbnak, az egyéni ízlés dolga.
Próbálkozz és bízz a füledben.Mellékeltek hozzá egy ábrácskát is, mely szintén beszédes.
nah,mára ennyi,melóvan..
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #31465 üzenetére
Szerintem meg Te nem vágod :-)
Az erősítő és a forrás egymáshoz képesti fázisa??? Az mi???
A forrástól az erősítő felé igyekvő elektronok (legyen az analóg IC, vagy HDMI összekötés, tök mindegy) tök függetlenül vándorolnak a forrás v. erősítő fázis-nulla sorrendjétől. Mondd már el, hogy mi kapcsolja össze a kettőt? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31435 üzenetére
Nekem a villanyász a hifis szempontoktól teljesen függetlenül azt javasolta, hogy saját kismegszakítóról menjen a légkondi. Szaktopikokban is azt ajánlják.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31428 üzenetére
A következő termékről kisebb értékű számlád ad ki annyival amennyiért a másikat bevette.
De nem is lényeges szerintem itt nekünk ez a dolog, csak annyiból, hogy én ezen meglepődtem, mert a honlapon semmi utalás nincs arra, hogy ezek "nettó " árak.
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #31414 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ez a Proson egy-az-egyben Rubi, apró módosításokkal. Neked az R63-as van?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31403 üzenetére
Klímának mindenképp külön hálózatot kell kiépíteni,ne tedd egy "ösvényre".
Zenére meg szerintem Denon legyen,én is valami komoly Denonra hajtok sztereóra. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31401 üzenetére
Szerkesztési időn túl találtam meg a cikket,[link]
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31391 üzenetére
A 2,5-össel adnál a szarnak egy pofont. Nekem csak 4-est sikerült behúzni az ajánlott 6-8 helyett. Sajnos már bent voltak a csövek a falakban. A villanyász így is anyázott a bajsza alatt.
Olvastad a Darvas-féle cikket, ami erről szól? -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31386 üzenetére
nah,most akkor teszt ver 2.
tegnap néhányszor bekapcsoltam véletlenül a fázis korrigált loudnest. nem végig,de volt,h igen.
alapvetően a vélemény ugyanaz:a rock,és rockosabb dolgok,pl apokaliptika nagyon jó rajta,élvezetes.
de rotel bizony részletesebb,és élethűbb.bocelli,krall is jobban tetszik.szinpada,hangszerek hangja is.kicsit olyan mozis az egész.
próbáltam lisztet is.élvezetes,de nem valósághű.nem fogom szétgányolni,nem fog tápkábelt kapni,még normális banánokat sem,igy olyan kezébe kerülhet,aki értékeli keménységét. -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31392 üzenetére
6kilóban B&W 684 / pár front + B&W 684 rear + B&W valami center lehet subbal... egy vagyon :S
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31385 üzenetére
Esetleg akkor milyen hangfal passzolna még a JBL-en kívül hozzá? (h/k avr460)
Komolyan érdekel, hogy kinek mi a véleménye, mivel szól jól. Láttam már hozzászólást itt Jamo-val, KEF-fel, Wharfedale-lel... -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31386 üzenetére
Jaj... én már nem akarnék venni semmit, ha lehet
Ma alkudtam meg egy Alces2-re Hivoxos tápkábellel: Korábban megígértem, hogy itt leállok...
Bár most meg barátnőm hifis kollégája nyomja, hogy meg kéne próbálom külön végfokként egy JLH "A" class-t, meg dedikált tápösvényt...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31366 üzenetére
Hová süllyed ez a topik, géniusz, emencé, sál.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31357 üzenetére
Na akkor alakul a jó öreg h/k hangja is,még lehet talán csiszolni a hálózati kábel és IEC aljzattal a hangján.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31356 üzenetére
hmm,az öreg varnyú jobb,mint a rotelen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31355 üzenetére
egyre inkább dögös lesz,ahogy melegszik,még inkább eltúlzott mélyekkel.
de pl a SOAD üt,mint a pöröly,jól is áll neki -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31349 üzenetére
elnézést, de mit tehettem volna meg? "L26" vagy "i26" ? ezt nem értem.
az "irreálisan steril" alatt azt értettem, hogy zavarbaejtően tiszta volt minden, ami számomra nem megszokott.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #31341 üzenetére
Már ez is sokat mondott számomra, hogy láthattam a gépek belső elrendezését és a főbb elemek típusát. De még próbálok felkutatni bővebb szerviz leírást, abból több minden kiderülhet. Tény, hogy nem láttam semmi extra műszaki megoldást,és a Denon esetében túlságosan "spóroltak" a tervezők
Amúgy más fórumon a teszterek azt írják, hogy furcsa mód a Denon 1911 és a Pioneer LX52 hangminőségben kb. ugyan azt képviselik, attól függetlenül, hogy a Pioneer egy osztállyal (és árban is) feljeb van. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31338 üzenetére
Viszont akkor te ügyesebb voltál,én egyenlőre csak az olcsóbb de masszív megoldást próbáltam,viszont most már látom,hogy eredményes volt,így később készítek komolyabb kábeleket is.Így jobban lesz hasonlítási alapom,de már azt tudom,hogy a Made No Name kábeleknél ez is sokkal jobb.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31332 üzenetére
Na igen,nekem is az asszony fonta be,hála neki.
Szépen sikeredett!
Ötletes a kék dugvilla! -
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #31306 üzenetére
Szerinted miért raktam idézőjelbe a HD-t?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31303 üzenetére
Jó kérdés!
Én is azokat nézegetem éppen. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31294 üzenetére
tuti a kábel a ludas.a vastag rézkábelek a magasat tompitják,a mélyet felerősitik.,minden lassú,mogorva lesz tőle.ez pont igy szól.
majd,ha lesz időm... -
lean
aktív tag
válasz
bajnokpityu #31275 üzenetére
Véleményed szerint milyen zenékre jók a QLN-ek?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31266 üzenetére
Na igen, sziló. De valami szerelhető-bontható megoldásra gondoltam...
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #31244 üzenetére
Én is ezért vettem használtat.
Onkyo TX-SR 876 , 140k-ba.Szerintetek ez milyen vétel volt ?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31234 üzenetére
Te is ilyenkor melózol? Én is...
Mennyiért szerváltad a Rubikat, -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31233 üzenetére
betettem rockot,sok lábdobbal.simán menne a vakteszt a legalsó tartomány alapján.
ugyanakkor mintha wörfdéles lenne a maradék.itt jön be az akusztikám hiányossága szerintem.vagy dugózom a reflexet.
nah,mentem melózni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31231 üzenetére
öreg holló folyamatban...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31229 üzenetére
idáig nemigen voltak a zenéimben 50Hz alatti hangok,most lettek
dögös lett a rotel-rubi páros
lehet emlékszik valaki,hogy streamnél mit hallottam,mibe szerettem bele,és vettem meg a rubikat.nah,asszem eléggé közelében vagyok.részleteim már megvannak a középben,magasban.már csak a steve strauss old crow szám kéne...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31229 üzenetére
Én mondtam
Arra vagyok kíváncsi, hogy most a Zero-sított rendszeremen is dob-e annyit, mint korábban. -
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31212 üzenetére
hát ennyit biztosan nem...
-
Gergőke88
addikt
válasz
bajnokpityu #31211 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy jobb e mint az eddigi Yamah Ns50 frontom.
-
ch003067
addikt
válasz
bajnokpityu #31185 üzenetére
Értem.
Szerintem a 2. lehetőséggel fogok élni.
Amúgy nem szobába lesz, vagy stúdióba, tehát annyira nem fontos, hogy minőségien szóljon, kint lesz a garázsban, buli céljából. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #31177 üzenetére
Bár Fehérvári vagyok, de hajlandó vagyok felcipelni a Dune Prime 3.0-át Pestre (nem olyan nehéz készülék), mondjuk e hó utolsó hétvégéjén.
Nekem még sajna nincs házimozi rendszerem a készülékek hangzásának minőségi megkülönböztetésére (most nézelődök, ill. próbálom jobb belátásra téríteni az asszonyt
), de tény, hogy már most látom, hogy az erősítő+legalább 2db jó hangdoboz beszerzésének költsége vetekedni fog a plazma TV beszerzési árával
-
Dorian
félisten
válasz
Én jelentkezem!
Nekem sem jó a következő pár hétvége, az első szabad a július 2-3.
Szerintem írja be mindenki, akit érdekel, hogy melyik hétvégék jók neki, aztán meglátjuk mennyire lesz csoportos, mert olyant úgysem találunk, ami mindenkinek jó, meg időbe sem fér bele mindenkihez körtúrázni 1 nap. Valahogy majd leszMárpedig végy erőt a fáradságodon, mert nagyon kíváncsi vagyok az alcesre!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31185 üzenetére
ja ha meg van magnókimenet a sztereon,akkor meg kácsánál van 1-2 jack-rca kábel 1.5m hosszban,utána meg sima rca-rca kell a két erősitő közé.
-
Gál István
senior tag
válasz
Én nagyon szívesen részt vennék egy ilyen összejövetelen csak sajnos Csanádpalotán lakom, a legközelebbi nagyváros Szeged... Sem autóm, se jogsim
-
ch003067
addikt
válasz
bajnokpityu #31181 üzenetére
Uh, értem.
Azért hajtsam akkuról, mert ha töltőről menne, akkor is zajos lenne a hang?Pontosan hogy is lehet készíteni ilyen cuccost ? Esetleg Neked nincs fölös ?
-
python1
veterán
válasz
Kíváncsi lennék a hangjára,mondjuk a kábelemmel együtt.Ha nem leszel fáradt azért véleményt írj minden kép.
Részemről benne lennék a körútban,mert már lassan szorít az idő is. -
ch003067
addikt
válasz
bajnokpityu #31178 üzenetére
huhh, értem :S
Háth, ezt igen nagy szomorúsággal hallom.
" sztereo jel analóg duplázása. " Ezt úgy érted, hogy egy ilyet szerezzek be ? [link]
-
ch003067
addikt
válasz
bajnokpityu #31172 üzenetére
Azt a kábeles dolgot.
Sima egyszerű laptopról menne a zene.
-
ch003067
addikt
válasz
bajnokpityu #31168 üzenetére
Ez nekem kínai volt
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31159 üzenetére
bizonyára így van
ez is szubjektiv
hozzátenném, ha esetleg valakit érdekel és BPi, nagyon szivesen csinálhatunk összehasonlító tesztet bárkinél, ezzel is esetleg segítve mások választását HD médiaplayerek hangjával kapcsolatban. -
lean
aktív tag
válasz
bajnokpityu #31089 üzenetére
jah, értem erre nem figyeltem. akkor sorry...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31076 üzenetére
Szerintem az történik, amit leírtál, PCM-et kap az erősítő.
-
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31076 üzenetére
Ezt írja ki az AC3 filter menet közben:
Input format: DTS - 48000
User format: PCM16 - 0
Output format: SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000Use SPDIF
SPDIF status: AC3 encode
SPDIF passthrough for: AC3
Use AC3 encoder (do not encode stereo PCM)Decoding chain:
(DTS - 48000) -> Decoder -> (Linear PCM 3/2.1 (5.1) 48000) -> Processor -> (Linear PCM 3/2.1 (5.1) 48000) -> Encoder -> (AC3 3/2.1 (5.1) 48000) -> Spdifer -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000) -> Dejitter -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000)
Szóval olyan mintha tényleg realtime-ban AC3-at konvertálna.
-
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31071 üzenetére
D/IN, ezt írja ki, de ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az optikai bemenetről hajtom. Szóval ha nem jön jel, akkor is ez jelenik meg.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31067 üzenetére
Minden képen érdemes,ráadásul még a Pioneer VSX ax5i sem földelt,még egy egyszerű hálózati szűrőt sem kaptak,kapnak a hifi készülékek.Elég elszomorító a fejlesztő mérnökök- től, holott a drága hálózati kábelek és szűrők mind tartalmaznak földelést.
Kábelekre elosztókra visszatérve, rengeteget olvasgattam róluk és arra az elhatározásra jutottam,hogy most már le is gyártom őket,nem nagy beruházás és szerintem van benne reácio.De majd holnap elkészítem és le is fényképezem. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31065 üzenetére
Köszi!
Lassan már rutin meló lesz,még van 2 készülék ami kapni fog ilyen aljzatokat meg saját fejlesztésű,készítésű hálózati kábeleket, elosztókat.
Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest