- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
axwel18
senior tag
-
-
axwel18
senior tag
válasz
spiky03 #43083 üzenetére
Én is megvagyok elégedve az eltaxok hangjával. Tisztán szólnak de ha kell akkor tudnak mélyeket is adni. Én most a háttereknek inakustik star 2x2,5mm2-est veszek 550ft/m ami szerintem nem rossz ár.
Egyébként némelyik eltax hangfal igen csak megszorongatja a dali, jamo hangfalakat pl az eltax shine-nak a hangja nekem jobban bejön rock zenére mint a jamo s606-osé.
-
axwel18
senior tag
válasz
spiky03 #43038 üzenetére
Jelnleg gyenge. Egy system fidelity ht-r405-ös erősítő + jamo s426-os álló + eltax universe center, háttér. A belinkelt kábel nem tűnik rossznak de nem tudok róla semmit hogy milyen minőségű szerintem inkább inakustik vagy proson kábelt vegyél árban 550-600ft/m ami elég jó ár és igen hallanál némi változást, persze nem akkora változást jelent mint pl erősítő,hangfal csere de a hangtisztaság javul jelentősen szerintem.
-
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #42920 üzenetére
Kipróbálod alatta a szőnyeget aztán meglátod, hogy jobb, vagy sem. Ezt így nem lehet tutira megmondani. Nekem, az én ízlésemnek sztem nem jönne be.
A sub lehet a fronton kívül is nyugodtan.
A hangfalak beforgatásával kísérletezni kell, minden típus más, a távolságtól is függ. (minél messzebb van, annál kevésbé) Ha a rajz arányos, akkor én minimálisan forgatnám be, mert jóval közelebb vannak egymáshoz, mint a tőled lévő táv.MaTTeS:
Rég jártál nálam. Igaz azóta a sztereót fejlesztettem, nem kicsit -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #42891 üzenetére
A hangcsillapító panelek elsődlegesen a hallgató mögötti falon a legfontosabbak. Bécinél ez a rész tökig be van könyvespolcozva, így erre neki nincs szüksége. Zene esetén másodsorban egy mobil elem segít a TV elé téve. Mozinál nyilván ez nem játszik. harmadrészt a frontok mögött-mellett, főleg, ha az sarokban van, mint nálad az egyik.
A rajz alapján a subot áttenném a másik oldalra, a hörit pedig rá lehet tenni a subládára
A center mehet nyugodtan távolabb, a frontok vonala mögé, lényeg, hogy előrébb ne legyen. Szerintem egyébként a legideálisabb, ha a frontokon átmenő körív vonalát követi.
A mögötted lévő fal csillapításáról, bepolcozásáról, növények stb... már írtam.
Subot érdemes kicsit elforgatni (feléd) hogy ne párhozamos legyen a falakkal.
Ha az oldalsó ablakok előtt van vastag sötétítő függöny, az is sokat segít az oldalsó visszaverődések csillapításában. Bár nálam sincs, de nem zavaró. Sztereó zenénél hallani lehet, hogy egyik oldalt zárt, másikon nyitott a tér, de hát így is vanÉs figyelj a szobai tárgyak rezgéscsillapítására. Nálam most jött elő, a legutolsó sub variálás és Audyssey bemérés után -így a valós mélyek többek, de nem a többire rámászó terjengős- a következő dolog: A TV falra felfúrt acél konzola és amivel a TV-t rá akasztjuk közt valami puha anyag kéne, mert komolyabb filmbéli eseményeknél rezeg. Elég zavaró, azon kívül gondolom a plazmának sem tesz jót a rezonálás. + a borospoharas szekrényben nem szabad összeérnie a poharaknak...
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #42860 üzenetére
Amikor beköltöztünk a mostani házikóba, csak a dohányzóasztal alatt volt a bükkfaparkettán szőnyeg, a hangzásról jobb nem is beszélni, ha rágondolok, kiráz a hideg. Akkor még a falak is kopárak voltak, de a nagy, 2,5x3,4-es gyapjúszőnyeg rengeteget javított rajta.
Aztán plafonig érő, U alakú, 2000 db könyvnek helyet biztosító beépített polcrendszer került a szobába, a hangdobozok mögé és mellé csillapító panelek, most végre hátradőlhetek. Sajnos a teraszajtó üvegével nem tudok semmit kezdeni, a bejárati ajtó belső felére sem tettem csillapítást, ahhoz feleségem nem járult hozzá. -
xtremetuning
addikt
válasz
spiky03 #42825 üzenetére
A jó sub hangzás ismérve, hogy kristálytiszta, sallangoktól mentes.
Ezért próbálják minél jobban elcsatolni a padlótól, hogy ne keltsen felesleges rezgéseket.
Azokat is mélynek hallod, csak nem feltétlenül szükségesek.
Az igazi mélyeket inkább érezni kellene.
Persze sokaknak a dübörgés a lényeg, és ez is érthető. A terjengős, loudnesses mélyekkel meg lehet mutatni : Mekkorát szól a cuccom, stb...
Sokáig én is ilyen voltam.
Manapság már a letisztult mélyekért rajongok, de ehhez min. 2 zárt láda kell, nagy teljesítménnyel. -
-
-
TCr
veterán
válasz
spiky03 #42596 üzenetére
Ez félig-meddig válasz lehet:
Én úgy mentem oda hozzájuk (Streamaudio, telefonos egyeztetés után), hogy egyelőre csak hallgatóznék, akkor pénz szűkében nem tudtam vásárolni.
1 - 1,5 kellemes órát eltöltöttem náluk, a srác készségesen pakolgatta a dobozokat, közben jót beszélgettünk.2 hónappal később úgy mentem vissza hozzájuk, hogy ezt meg ezt kérem...
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #42037 üzenetére
Én a Dali C6-okat is small-ra állítottam, 60Hz-en vágva. (center, hátterek kisebbek, azokat 80Hz-en vágom) Audyssy 40, 60, 60-ra állította, ezeket vettem feljebb, dolgozzon a sub is
Sub-ot 80-on vágom.
Így az alsó frekiken is bőségesen megfelelő a dobozok hangnyomása, és a sub sem lóg ki a többi közül.
Annak ellenére így tartom jobbnak, hogy a C6 zenén nem éppen mélyszegény, ajánlom figyelmetekbe Gary Karr - O Holy Night c. számát. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #42010 üzenetére
Ebben tud valaki hozzáértő segíteni?
Előre is big thx!Frontok Eltax Silverstone 200
EzA mély pedig egy Yamaha NS-P280 aktive sub
EzÍgy tudsz segíteni, hogy akkor szerinted mi lehet a jó vágási frekvencia?
Jelenleg 120-ra állította a YAPO.
Akkor tényleg jobb lesz ha 80HZ-re leveszem?
Mint írtam korábban a mélyen nincs frekvencia tekerő pit, csak egy hangerőszabályzó. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #41961 üzenetére
Erre tud vki válaszolni nekem?
Hogy ez jó-e így vagy vegyem le 80Hz-re a vágási frekvenciát az erősítőn?
(A subon nincs frekvencia állító poti, csak egy hangerőszabályzó)120-ra van állítva. Hagyjam ezen vagy vegyem le 80-ra?
Mert ezek a hangfalak adatai:
A frontok frekvencia átvitel: 40-20.000Hz
A mély pedig: 30-160Hz.) -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #40998 üzenetére
Hallottam néhány Yamaha hangdobozt, egyiket sem cserélném Eltaxra, az biztos.
(#40999) L4D1K
Eltérő stílusú, karakterű hangdobozok, ízlés dolga, kinek melyik tetszik jobban,
Az állványos (teljesen félrevezető az angol bookshelf magyarítása) hangdobozok döntő többsége jobban szól állványon, azt nem tudom, falra szerelve mit produkálnak, úgy sosem hallgattam egyiket sem. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #40993 üzenetére
A tévé közepének kellene szemmagasságban lennie, közvetlenül alatta van a center helye!
Azt írtad, az önbemérő EQ 7 dB különbséget állított a frontok és a center között. Annak semmi értelme nem volt, hogy mindkettő szintjét megemelted, alaposan elrontottad a mérések szerinti beállítást, melynek célja a összes hangdoboz hangerejének egyforma hangerőre, decibelre hozása.
A moziszobák képein nem Eltax hangdobozokat láttál, egyáltalán nem mindegy, milyen sugárzási karakterisztikával rendelkezik egy hangdoboz, hangszóró. Azt is tudni érdemes, hogy a gyenge képességű, vacak hangminőségű center nehezen érthetően adja vissza a dialógusokat, ezen próbál a felhasználó segíteni a hangerő emelésével, ami általában nem vezet eredményre. Hangosabb lesz, de ugyanolyan vacak, összemosott, kusza. Ebben (is) óriási különbségek vannak az olcsó és a drága centersugárzók között.
Mindezektől függetlenül a padló közelébe semmilyen centerdobozt nem szabad tenni, még Focal Utopiát sem. -
-
törölt tag
válasz
spiky03 #40983 üzenetére
Straigth az a direkt megfelelője. Egyébként egyenest jelent angolul.
Ha Dial normalizált modú DD-t teszel be,nem javul a hangja,nem figyelted? (Ezt a filmek kezdetének elején irja ki,pl. Dial norm +4 dB!!)Valami az akusztikával lehet,mert nálam tökéletes volt...
Még talán annyit tehetsz a centerdoboz magasabbra helyezésén kivül,hogy a többi hangerejét kicsit lejjebb veszed. -
törölt tag
válasz
spiky03 #40910 üzenetére
Az az igazság,ha élvezni akarod,akkor minden láncszemnek,még a kábeleknek is illeszkedniük kell. Más az hogy dekódolja,és más ha ki is adja a különbséget. Eltaxaiddal még sztem a Z7 Yamahával is alig hallanád a különbséget. Én az RXV 6xx és feletti tipust céloznám meg,és ennek dupla árú 5.0 hangfalát.
-
törölt tag
válasz
spiky03 #40361 üzenetére
Szia!
1. igen,ez miattt érdemes lecserélni,hisz bővül a helyek száma,egyszerübb a bekötése. De vigyázat: csak kikapcsolt,és áramtalanitott készülékeket szabad összekötni,mert a HDMI 5 volton müködik,kisütheted valamelyik komponenst, ha üzem alatt kötöd össze!
2. értjük mire gondolsz,de sajna ebben a kategóriában nem lesz kihallható a különbség. Csak az alsó-középkategóriában (kb 80-100 ezer kezsősően) és az ennek megfelelő hangfalszettel lehet kihallani a különbségeket. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #40181 üzenetére
Ezzel kapcsolatban valaki valamit?
Sziasztok!
Erről a hangfalkábelről tudtok valami infót, tapasztalatot?
Gale Symphony 100
Elvileg tesztgyőztes kábel.
Ez esetleg jobb, mint az inakustik? (ha tesztgyőztes volt... )+ még annyi jutott eszembe, hogy szerintetek a mély hangfalkábelét is csak illene lecserélni? Ilyen méllyel rendelkezem 50W - zene 100W
[Yamaha NS-P280] -
törölt tag
válasz
spiky03 #40013 üzenetére
Igen a kétszeri jelkonverzió -digitális-fény-digitális miatt jobb a koax.
Még az 5.1/ 7.1 LPCM és a Dolby digital plus is csak HDMI-n megy át digitális formátumban.
Azért létezik jópár erősitő 80 ezerért -pl a sokat emlitett Pioneer 520,Onkyo308 309,de alig többért 508 is van, amelyek simán leveszik és kezelik a HDMI-ről a hangot.
Ha egyberendszerként vetted akkor Onkyo 3305,3405 is le tudja venni a HD hangokat. -
Csabroncka
addikt
válasz
spiky03 #40000 üzenetére
Nekem a VSX-520-ason úgy van, hogy alapból csak a nagy felbontású kép megy tovább a TV-re. Ha azt akarom, hogy a hang is átmenjen, akkor az audio-beállításokban ki kell választanom a THRU HDMI opciót, ebben az esetben továbbítódik a hang is, ugyanakkor nem hallható az erősítőn.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #39980 üzenetére
Senki nem mondta, hogy fos, viszont a HDMI be és kimenetei csak közösítőként funkcionálnak, nem kezeli, dekódolja a HD formátumokat. Optikain vagy koaxon kell bejuttatni az erősíteni kívánt digitális hangot.
Az előbb leírt módon csak sztereó hangot fog kiadni a tévéd, azzal nem lesz házimozi hangzás. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #39773 üzenetére
Inkább Inakustikot.
Mivel a neten több téves jelentéssel találkoztam, elárulom, honnan kapta a nevét a cukorspárga. Sokszor megismételve, telített cukoroldatba mártogatták a spárgát, kicsapódott, megtapadt rajta a cukor, ujjnyi vastag lett, azt adták nyalókaként a gyerekeknek.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #39765 üzenetére
A cukorspárga egyáltalán nem cérnavékony, inkább kifejezetten vastagnak nevezhető.
Tényleg bármelyik kábelt megveheted, bár számomra a Bandridge nem szimpatikus, de ez szubjektív.
A jobb hangminőség nem egyenlő a nagyobb hangnyomással, hangossággal. Amit Dorian is említett, az igazán kiváló rendszerek halkan is tökéletesek, minden hangszer a helyén van, tisztán hallható. -
jos3ph
tag
válasz
spiky03 #39765 üzenetére
Ha nem akarsz highend hangfalakat venni a későbbiekben, és csak Jamo, Warfi vonalon maradnál, akkor mindenképpen a Warfit válaszd, mert az olcsó kategóriában is remek belépőszintű hangfalakat lehet kapni tőlük, igényes kivitelben mint pl: Zaldek, Valdus, Diemond, etc... Ellenben a Jamóval, ami hangszóróval épített tűzifát készít, amit itt a fórumon is nagyon sokan alátámasztanak. Hangsúlyozom, az olcsó kategóriát említettem! De véleményem szerint, ne ragadj le 2 márkánál, mert van sok más neves gyártó is, akik megfizethető belépőszintű hangfalakat gyártanak.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #39716 üzenetére
Én nem akarom más dolgait kibeszélni, nem mindenki szereti ezt. Majd ő elmondja, ha akarja, miből áll össze. Talán annyi, hogy úgy 2 nagyságrenddel a sajátom felett.
muzsikpeti:
Kipróbáltam volna, nemrég hirdettek egy Furutechet, de Tigris lenyúlta előlem
Csak a Kácsás "silverline" (az csak ezüstözött réz) koaxból tudok kiindulni, sokat nem teszteltem, de ilyen érzésem van.
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest