- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Azt szoktuk mondani, nem csak erősítőkre, hanem hangdobozokra is, hogy ami valóban jó minőségű, azon mindenféle zene jól szól. Legnehezebb a nagyzenekari műveket és az éneket valósághűen, színezetlenül megjeleníteni. Előbbi a komplexitásával - akár 100 hangszer szólhat egyszerre - hozhatja zavarba a készülékeket.
Az elektronikus zajnál, (bocs!) nem emlegethetjük a fenti jelzőket, mert nincs mihez viszonyítani. -
BBéci
legenda
Szigorúan nézve, egy 60000 forintos frontsugárzó párt tartalmazó szetthez nem érdemes, újonnan 200000-be, vagy még többe kerülő erősítőt venni.
Nem szeretem az általánosításokat, de azért próbálok némi támponttal szolgálni. Az Onkyók mozisabbak mint a Marantzok, zenén (hangszeresre gondolok, nem elektronikusra) fordított a helyzet. Ezek árnyalatnyi különbségek. -
Dorian
félisten
Az 5cm-es szivacs 4200/m2 a 4db 9000Ft
A faanyag meglévő használt: 0Ft
Mi csináltuk, tehát munkadíj 0Ft
A szövetek bahiás kendőből lettek leszabva (köszi anyu), ez lehett volna valami olcsóbb megoldás (de fontos, h vékony anyag legyen "át lehessen fújni rajta") összesen 11000Ft -
Dorian
félisten
Ilyenem most lett eladó 1 pár (használt, most festés előtt szedtem le a falról) ha valakit érdekel.
Peak:
Az elrendezés jó! A sur. back-ek nem baj, ha nem szimmetrikusak, a távolságuk állítható az erőlködőkön. A sub-ot szinte biztosan előrébb kell majd hozni, mondjuk a frontok vonalába.
-
Dorian
félisten
Egy topiktársunk segít nekem a keret-ügyben, én azt találtam ki, hogy L alakban készül az élek mentén + befordulva hátra a merevség miatt. Ha pontos a méret, rögzíteni nemigen kell, és úgyis rá lesz feszítve a szövet. Hátulra a beforduló keretek közé még valószínű, hogy teszek 1 cm vtg. parafa lapot.
-
Dorian
félisten
Ez egy viszonylag olcsó, de jó hatásfokú megoldás a csörgővisszhangok ellen. Bizonyára kicsivel jobb eredményt el lehet érni méregdrága akusztikai panelekkel, de az nem az én pénztárcám.
A szivacstáblákat pedig fel is kell öltöztetni, mert nem valami esztétikus magában + UV-re besárgul. Én a következőt találtam ki: fenyőfa léckeret az élére, és arra (nem röhögni) Bahiában vásárolt batikolt kendőt feszítek kívülről, mintegy becsomagolva. Nyilván más megoldás is lehetséges, arra kell figyelni, hogy valami vékony anyaggal burkold, hogy kb. "át lehessen fújni rajta"
A frontok mögé elvileg rezonátor lenne a legjobb, ami szétszórja a visszaverődéseket, (amik így nem interferálnak a közvetlen hangsugárzókból előreirányulóakkal) de ez kis szobában nem tud érvényesülni, így oda is szivacs megy elnyelőnek. Igen, a frontok mögötti hangcsillapítás is van olyan fontos, mint az azokkal szembeni. A hangba annyiba szól bele nálam, hogy a sztereó tér sokkal precízebb lett, (ezt vártam) ill. valamivel több mélyem van (gondolom a visszaverődött közép és magasak hiányában)
Ha a mélyekkel van gond, azon az ilyen egyszerű és olcsó megoldások nemigen segítenek, már csak a szivacs vastagsága miatt is csak ~250Hz felett érvényesül a hatás. Ha van rá mód és lehetőség, az 1/5 - 3/5 szabályt érdemes betartani: frontok mögötti faltól szoba szélessége x1/5 = a hangdobozok első síkja, szoba szélessége x3/5 = hallgatási hely. Nálam ez eleve lehetetlen, de érdemes közelíteni, csak jobb lesz. Ill. a sarkokat érdemes telepakolni növényekkel, vagy egyéb hasonlókkal.
A frontok beforgatásával is érdemes kísérletezni, ill. közelíteni az egyenlő szárú háromszöghöz. -
Dorian
félisten
DTS és DTS MA közt (akkor is, ha 10MB a különbözet) sokkal kisebb különbség hallható, mint 320kb/s mp3 és flac vagy fél MB-os DD és 1,5 MB-os DTS közt.
(Mint ahogy 5 Ft és 5 millió Ft közt is nagyobb a különbség, mint 500 és 505 közt.)bittehilfmir:
Nem egy kondi pukkant el??? Esetleg olyan helyen, ami magát a működést nem akadályozza... Ha új, én visszavinném. -
bittehilfmir
tag
Start menüből indítsd el az FFdshownál az audio decoder configurationt és ott pipáld be a DTS-HD+TrueHD passthroughot. Utána MPHCban a beállítások/külső szűrőknél add hozzá az ffdshow Audio Decodert és állítsd Használatra. Én legalábbis ezt csnáltam és úgy lett HD hangom. Vidkarid ki tudja küldeni a HD hangokat elvileg?
-
törölt tag
"Akkor minek csinálnak külön végfokot és külön előfokot?"
Hangminőség drámaian megjavul.ezt az áruk is tükrözi általában: nagyságrendekkel drágábbak az integráltnál.
Jó példa a Denon AVP A1HDA és az POA A1Hd: Mindkettő ára egymagában is meghaladja egy jó integrált erősitő árát de csak együtt müködnek egy rendszerben. Az áruk és a minőségük is nagyságrendekkel magasabb a többi integrált erősitőnél.(Ezt sztem Béci is megerősítheti.) -
törölt tag
Megpróbálhatjuk.:
Előfok "dolga" össszegyüjteni a jeleket,dekódolni,és előállitani előlük csatornánként külön-külön egyfajta alacsony jelszintű és zajú jelet. Itt nem folynak nagy áramok ellentétben a végfokkal amely viszont a gyenge jelből a hangszórók meghajtására elegendő áram-és feszültségfolyamot hoz létre.A jelek átvitele analóg RCA vagy XLR csatlakozójú vezetékkel történik csatornánként külön-külön. Hangositás az előfokról történik a vezérlőjel szintjének(tehát a kimenő jel feszültségének) emelésével és csökentésével.. Éppen ez az egyik előnye: külön van szeparálva a kis és a nagyáramú egység,igy mindkettő zavarmentesen tud üzemelni. -
Dorian
félisten
Függ az adott hangdobozoktól (mit kell cserélni, mekkora, hány utas, stb.) 2 álló front esetén kb. 15-25ezer közt van. Eddig priviben válaszolgattam az árra, mert nekem is úgy adták, de nem igazán látom értelmét miért ne írhatnám ki, tehát:
Dali Concept 6 pár esetén 18.000 Ft volt a kettő összesen. Otthon biztosan olcsóbban ki lehet hozni, de én jobbnak láttam hozzáértőre bízni a dolgot, mert szerszámaim és szakértelmem is hiányosak + a különböző mérésekhez szükséges eszközeim sincsenek.Idézek egy ilyesmivel is foglalkozó oldalról:
"Először is megmérjük hatodoktávos, vagy tercsávos rózsazajjal a hangdoboz frekvenciaátvitelét, természetesen ez két vagy három részből tevődik össze, 0,5-1,5m.es mérés (doboza válogatja), abszolút közeltéri (2cm)mélyhangszóró mérés, és reflexnyilásban való mérés. Az értékelés nem egyszerű, mert minden mérésnek megvan a maga buktatója, de ezeken azért átlendülünk
További mérésként szinuszos sweep-pel (egyenletesen növekvő frekvenciájú) hanggal megvizsgáljuk a hangszórók torzitását, valamint a doboz rezonanciáit is, ha szükséges, ez utóbbiakat megfelelő módon csillapitunk. Sajnos jónéhány esetben találkoztunk már zizegő hangszórókkal, felemás frekvenciaátvitellel, sőt még egérkakival is a hangdobozban
Ezekután kiszereljük a hangszórókat, ami időnként egyáltalán nem egyszerű, mert kifolyt ragasztó és tömitőanyagok jól meg tudnak izzasztani. A reflex csövek is gyakran lazák, ezeket is be kell ragasztani. Természetesen a keresztváltó panelt, vagy paneleket is kiszedjük (ez időnként nőgyógyászathoz hasonló foglalatosság), és megvizsgáljuk, hogy lett kialakitva. Ha úgy találjuk, bizonyos alkatrészeket (általában kondenzátorokat) kicserélünk jobbra. A fontos helyen levő alkatrészek értékeit megmérjük, és az általános +5/-10% tűrést lecsökkentjük <1%-ra, igy kapásból javitottunk a sztereo térérzeten bármilyen hangsugárzó párnál.
Közben, ha szükséges, mechanikai erősitést is végzünk a dobozon rétegelt lemez, vagy keményfalécek használatával, hogy a dobozrezonanciák kisebbek legyenek, és ne egy szűk frekvenciatartományba essenek.
A hangsugárzókban használt vezetékek nagyrészt olcsó és rossz minőségűek, látszik, hogy a költséghatékonyságot itt ragadják torkán a legszorosabban.
Hogy milyen kábeleket használunk, az változó. van, aki hozza a jóminőségű hangfalkábelével egyező vezetéket, de a túlnyomó többség ránkbizza a választást.
Az alkalmazott drót tipusa függ még attól is, milyen a doboz, a tulaj izlése, többségében hallgatott műfaj, stb.
Fontos momentum a kábelek keresztváltóra való ráforrasztása, hogy a lehető legrövidebb jelutakat válasszuk, és ne a legkényelmesebbet, mint majdnem az összes gyártó, mert ebben az esetben több tiz centiméteren keresztül egy vacak 50 mikronos rézfólián megy keresztül a hangfrekvenciás áram.
A belső csillapitó anyagok nagyobbrészt műszálasak, rossz minőségűek, és keveset tesznek bele a gyártók még abból is. Időnként vannak üditő kivételek is, pl. Dynaudio, aki csak a jó kábelt sajnálja a dobozaiból, a többi problémát elég jól megoldja.
A hangfalcsatlakozók gyakran nincsenek kellően rögzitve, időnként korrodáltak, ezeket is meg kell javitani. A bikábelezhető tipusoknál alkalmazott összekötő rudak vagy lemezek helyett is megfelelő minőségű kábelt teszünk, ha amúgy nem használják ki a bikábelezési lehetőséget.
Az összeszerelés után szintén mérünk, és hallgatunk, a bejáratás legtöbbször már a megrendelő dolga otthon..." -
cekkk
veterán
Ott le van írva, hogy milyen alaplap van benne, és azt tudja, szóval szerintem tudja, meg ezen az oldalon nem elég részletes leírás van, és nem egy kamuzós oldal.
ISO fájlba lementett DVD-Video lemez itt nincs BD lemez.Más
Ki mire költi a pénzét. Van akinek az esküvő élményére elkölteni többet ér 1 misi mint egy házi mozi rendszer. Van akinek nem. Szerintem szíve joga eldönteni, hogy ki mire költi a pénzét. Számomra is többet érne az esküvő, hogy jól érezzem magam, és a barátaimmal legyek azon a napon amikor össze házasodok barátnőmmel majd, és életem egy meghatározó pillanata, mint, hogy egy erősítőt, vagy műszaki cikket vegyek....
De hát kinek mi a fontos... -
cekkk
veterán
Beütve a nevét google keresőjébe nálam ez volt a 3 találat. e eszerint tudja, de másik oldalon nem volt benne a leírásban, bár nem is volt olyan részletes, mint ez. miért nem veszel egy dunet, mert ez popi alapokra épül, és az ha jól tudom nem kezeli a bd- isokat(nem biztos), és a bd menüket sem.
-
törölt tag
Ez egy DAC azaz D/A konverter magyarul digitális-analóg átalakító ami annyit tesz hogy egy digitális jelet,teszem fel,cd vagy MP3 PCM jelfolyamát analóg hanggá alakitja.Előnye hogy jobb minőségű lehet,mint a beépitett és zavarmentesebb, mivel nincs egy házban más elektronikus készülékekkel.
-
Festina86
tag
Ezért kérdeztem tnap, hogy berakhatok-e egy ekkora subot egy 15nm szobába anélkül hogy „széthullana”. Most van lehetőségem a drágábbat, nagyobbat megvenni. Nem itt szeretném leélni az életem és ha sikerülnek a terveim a következő 5-10 évben biztos nem tudok majd továbblépni hm témában. Inkább azt akarom ha pár éven belül sikerül egy nagyobb helyre tennem akkor ne csalódás érjen, hogy ide ez már kevés, hanem inkább lepődjek meg, hogy ezt is tudja. Igazából az egész rendszer egy kicsit túl tervezett, az es80-asok sem nagyon voltak fél hangerőnél feljebb tekerve.
-
mike1978
tag
Ne foglalkozz vele....nincs semmi baja a készülékednek! Amit hallasz az a hálózati trafó búgása, ami annak az eredménye, hogy a trafó nincs kiöntve, vagy nem tökéletesen van kiöntve műgyantával, így feszültség alatt a tekercselés a hálózati 50Hz-es frekivel búg, és mivel az egész rá van szerelve a fém házra (dobozra) így az jobban hallható! Természetes jelenség, és a gyártási szórásból adódóan (főleg mivel nem prémium termék...már bocs..) minden készüléknél kisebb nagyobb formában jelen van...nem kell foglalkozni vele! Ez nem hiba! Sok készüléket hallottam már így búgni, köztük ennél jóval drágábbat is...hidd el nincs miért aggódnod! Pl a Velodyne CHT sorozatú mély sugárzóiból több ismerősömnek ki kellett kapcsolnia éjszakára, mert az ágyához közel volt a doboz és a trafó belül zúgott és nem tudott aludni tőle....pedig azok sem voltak hibásak!
-
python1
veterán
Helló!
Nem tudom,hogy mekkora segítség ez,nekem régebbi erősítőmnél a trafónál hallottam ilyen búgó hangot nem tudom,hogy minek hívják azokat a kis lemezeket ami közrefogja a tekercset de onnan jött.
Megoldásként próbáltam, aztán be is jött mert megszűnt,csavarok fogják össze a sok kis vaslapokat és annyit tettem,hogy csavarkulccsal kicsit utána húztam és nem búgott többet.
Gondolom kilazult 1 kicsit aztán elkezdett rezonálni,vagy mi. -
BBéci
legenda
Tapasztalatom szerint a hifis és házimozis készülékek hangjának cseppet sem tesznek jót az efféle szerkentyűk. Azt nem tudhatom, nálad a búgáson kívül mit okoznak, de egy próbát megérne közvetlenül a konnektorba dugott kábellel és a Trust/APC beiktatásával végezni egy összehasonlítást. Lehetőleg hangszeres zenével, eredeti, gyári CD-ről.
-
törölt tag
-
robi0604
őstag
Bocs ne vedd kötekedésnek, de postodból csak az derül ki számára, hogy ez a szett "A" jó, pedig gondolom csak példának hoztad fel.
Közel sem biztos, hogy az a karakter, amit a c7-es szett képvisel, neki tetszik, ebből is kifolyólag viszont, az írásod többi részével egyet értek, hogy hallgasson meg több rendszert.
-
törölt tag
Elvileg házimozinál két részről is jobb.Egyiket nagyjából körvonalaztad:
Mert egy hangszóróra keskenyebb frekvencia jut,igy nő a dinamika és a hangzás is,mivel nem kell erőlködnie a "nem neki való,thát számára tul magas vagy alacsony frekvenciák leadására.Azt átadák más hangszóróknak.
Másik:pont a házimozinál lép előtérbe: a nagyon alacsony frekvenciákat az erősitők nagy dinamikával csak rendkivül veszteségesen,más frekvenciák rovására és alacsony impedanciával kellene leadnik. De ha ezt rábizzák egy ere szakosodott mély frekvenciákra kihegyezett külön erősitőre,akkor a többit könnyebben leadják.
És ez csak a müszaki része.Akusztikailag is előnyösebb ha keresztváltót alkalnaznak. -
bajnokpityu
félisten
minőségre óriási különbségek vannak.
a keresztváltók tekercsekből és kondikból épülnek,mindnek nagyon fontos az elektromos tulajdonsága.logikusan fázist tolnak,forditanak, és frekitől függően csillapitanak.decibel/oktáv jellengű paraméterük van,hogy milyen meredek a vágás. mert ez nem 1 konkrét freki igazából,hanem egy görbe, hogy melyik frekin mennyit csillapitanak az alsó és a felső tartományban.
3 utas az 2 váltót tartalmaz,és ezeket már ha jó minőségűek, aranyáron mérik. kommersz kategóriában érdemes elkerülni a 3 utasakat,mert általában sokkal rosszabb a végeredmény,mintha csak két utas lenne.
a 2.5utas meg igazából 2 utas, csak az egyik mély megkapja a teljes hangsávot.
-
mycso
veterán
Egyébként erre nem lehet alternatíva az általában autókban alkalmazott jelszint átalakító???
ILYEN(pl. nekem a gyári fejegységen nincsen jelszintű kimenetem, így az erősítőt egy ilyen ketyerével kötöttem a fejegység sima erősített hátsó kimenetére)
Z0mbi: mindenki azt mondta nekem is, hogy passzív láda+külön erősítő nem jó, mert tönkre megy nem szól úgy stb....lassan 10 éve megy egy stereo rft erősítőről (természetesen mély kiemelve, magas levágva..), egy 2hangszórós bandpass ládám, a hangjával elégedett vagyok, a minőségével is, sőt az erősítő is még mindíg működik. Bár a mostani onkyo-val csak pár hónapja használom, eddig minden OK.
-
Z0mbi
senior tag
Hat akkor szoritunk itt neked hogy ne annyira a jovo legyen
Sajna az aktiv subok teljesen mas vilag. Ott az erosito kimondottan alacsony frekire van kitalalva. (torzitas szempontjabol nem mindegy ill ott se hogy milyen melyre megy a cucc)
A tapjarol nem is beszelve. Egy szubnal az egy nagyon fontos resz. Brummot, zajokat minden szart meg kell szurnie. Nem beszelve a viszonylag nagy terhelhetosegrol... azert egy erositon beluli meghajtas nem tul szerencses mert a tap hetszentseg hogy nem a sub meghajtasara lett kitalalva...hanem valahol az erosito es a sub igenyei kozott...
No ennyi tehat hajra aktiv sub!
(ja megvalami...nem kell egy erositett jelet vigyel 5-10 m eken keresztul! ez sem utolso szempont. arra a hf jelre hamar raul mondjuk egy 50hz es zaj a halorol ami nem szerencses)
Meg biztos van egy csomo ellenerv a passziv szubra...de ennyi legyen eleg---damn...most latom BBeciek mar irtak hogy beepitett erositos ami neked kell
no mindegy ---
-
törölt tag
Igen.. egy-egy hangszóró kiment belölük, egy párszor itt a fórumon is emlitett haverom szerint javithatatlanul,vagy drága lett volna a javítása....
De ez ne tartson vissza téged a Prosontól mert:
1: használtan vettem én is,ráadásul elég régen és
2: a frontok jelenleg is kifogástalanok,sztereónak simán el merném adni. -
törölt tag
V series.De elég furcsán mert lehet akár X seriesnek is olvasni.. Mindenesetre Made in Sweden.Tehát no China vagy Thailand
7 éve vettem használtan,elmondás szerint 4-5 éves és középkategóriás. "Kihaltak" a hátsói és a centere. Hátsók kicserélésével még lehetett élvezni,de a centercserét már"megsínylette" a hangzás. -
törölt tag
Rossszul tudod és a második mondatoddal erősen vitáznék: miért kellene HD-snak lennie egy olyan erősitőnek amely analóg 7.1 bemenete van? Pl. a Pioneeer VSX AX5i-be megfelelő hangfalakkal én simán be merném kötni egy Dune Prime analóg 7.1 kimenetét és simán lekörözné a Denon vagy az Onkyo középkategóriát is,vagy emlithetném a Rotel és a NAD készülékeit is...
-
Dorian
félisten
Én bíznék benne, hogy a Streamesek nem olyan hülyék (hiszen értenek hozzá), hogy a nullkilométeres hangdobozokat megküldik full hangerővel. Elvileg ez az ő érdekük is, hiszen ezeket hallgatják meg a leendő vásárlók. Amúgy hangdobozoknál a bejáratás nem valami misztikus dolog, csak annyi, hogy bizonyos idő elteltével javul a hangjuk, és az elején nem szabad csutkára tekerni a hangerőt. Mindenesetre itt a remek lehetőség áralkura
-
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest