- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz
Tamoo #163769 üzenetére
A szellozes nem gond, mert nincs felette semmi. Azert erzem gyengenek, mert valahogy “lomhanak” tunnek a melyek, nem olyan feszesek, amilyennek lenniuk kene. 140-150bpm koruli zeneket hallgatok, ahol a bassline gyakran ennek a ketszerese (tehat 280-300bpm), es mintha ezt nem birna tul jol.
@fehér_ember: Sztereo konfigban megy az AVR250, igy 2x100W-ot tud.
A tapasztalatod mas dobozokkal biztatobb. Ha lesz lehetosegem kiprobalni az AVC-A1-et sajat rendszerben, mindenkeppen adok neki egy eselyt. -
r4z
nagyúr
válasz
fehér_ember #163757 üzenetére
Koszi az infokat! Nagy kar, hogy az a bitang Denon se birkozik meg veluk jol. Szoval vissza is ertunk a CA 650R-hez, aminel a 4Ohmos dobozok tamogatottak, vagy valamelyik Yamahahoz, aminel a DAC elmondasod szerint lutri. Ket eszkozt viszont nem akarok.
Ennyire beletalaltam volna a szent gralba elso lepesben?
-
r4z
nagyúr
válasz
#09634560 #163747 üzenetére
Kifutottam a szerkesztesbol, mire meglattam a tiedet.
Bi-amp nelkul is probaltam, de igy sokkal jobban tetszik a dobozok hangja, ezert ragaszkodok hozza. Bi-wire kabelezessel valoban konnyebben hajtotta oket, de a magasok igy elenkebbek. Es mivel nem hangszerhusegre hajtok, hanem agymasszirozasra, ezert ez pozitivum.
-
r4z
nagyúr
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Elsosorban zenere keresek AVR-t hasznaltan 100k magassagaban 4 Ohmos dobozok melle. A mostani Arcam AVR250-em kisse szenved veluk, de a feature setjevel teljesen elegedett vagyok. Korrekt DAC es bi-amp kepesseg feltetel - egy normalis DAC + sztereo erosito kombo szerintem nem jonne ki ennyibol, ezert maradok az AVR-nel mar csak a kenyelem miatt is.
A Cambridge 650R peldaul eleg szimpatikus tesztek alapjan, az in-your-face hangzasa is elonyos az en zeneimhez, csak pont nincs belole elado. Miket erdemes meg neznem abban a kategoriaban? Denon 4000, Marantz 6-7000?
-
r4z
nagyúr
válasz
BBéci #110850 üzenetére
Végülis zene csak két forrásból jön, azok meg mehetnek az erősítőbe is direktben. Az SD filmeknek-sorozatoknak, Xboxnak, egyebeknek meg tök mindegy úgyis, ha az olcsóbb erősítőn még át kell mennie a hangjuknak, sokat nem ront rajtuk.
Az igazi az lenne, ha egy Onkyo AVR-rel tudnám vezérelni a mostani sztereóm hangerejét és bemeneteit RI-n keresztül, bár nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető. Onkyo guruk?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Az Onkyo A-9711-em sztereó színvonalát hozó HDMI-s AV erősítőt szeretnék. Használtan tökéletes lenne, 2-3 digitális hang és 4-5 HDMI bemenet kéne, USB nem hátrány (iPod Classic vezérléséhez, Onkyo dokkolóm van hozzá). Legszívesebben maradnék az Onkyonál, bár nem tudom, a mozis vasaik mit tudnak sztereóban. Egyébként márkafüggetlen vagyok, jöhet bármilyen ötlet. Egy Focal-JMlab Chorus 715 pár lenne rákötve, az esetek 90%-ában zenélnék rajta, így az az elsődleges.
Hálózat, egyéb nyalánkság nem kell, ugyanis az egyre gyarapodó AV felszerelés miatt gondolkoztam el a cserén. Nincs elég bemenet a TV-men és az erősítőmön lassan, plusz eléggé komplikált több helyen állítgatni a bemeneteket meg a hangerőt
Egy AV kontroller is megfelelő lenne végülis az erősítő elé, de azok nagyon drágák, ahogy néztem, úgyhogy maradnak az AVR-ek.
Miket lenne érdemes megnézni?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Az Onkyo TX-SR507 zenei teljesítményéről tud valaki érdemben nyilatkozni?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Meguntam a PC-s 2.1-es rendszerrel való szenvedést, a cserét illetően kérném a segítségeteket. Egy közepes méretű asztalon is elhelyezhető, zenéhez aránylag jó, kétutas hangfalpárt tudnátok nekem ajánlani? SAL 2610S méretre és árkategóriára gondolok (10k környékén szeretnék kijönni), egy HK6300 erősítőn kapná a naftát.
Azért kérdeztem itt, mert a Hi-Fi topikban nagyobb hangfalakról van szó, de én háttérsugárzókat keresek tulajdonképpen.
-
r4z
nagyúr
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Egy épülő 4.1-es rendszerhez keresek erősítőt. Kinéztem a Pioneer VSX-322-K-t, árban ez a plafon, 50k fölé semmiképpen nem megyek. Szerintetek jó választás, vagy tudtok jobb alternatívát? Zenehallgatásra használnám leginkább, illetve Xboxhoz (ez annyira nem prioritás), ritkábban filmeket is néznék a hangjával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Aki 2019-ben walkmanezik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Windows 11
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged