- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Hmm, érdekes. Eddig is tudtam, hogy elméletileg magasabban kéne legyen, de sehol nem láttam úgy igazából is.
Nekem mondjuk ez a desktop elrendezés lenne, holnap megpróbálom átrendezgetni így, bár itt nem ír magasságot, és szöget, de gondolom itt is 61 centivel magasabban kellene legyen.
-
privacy99
senior tag
Mert így valamennyivel olcsóbban odaadták. Egyébként már csak nevetni tudok, vadi újan a két frontom már a szervízben kezdte, mert kb. ugyanígy recsegtek, mindkettő, pedig két teljesen külön doboz, közük nem volt egymáshoz. Hangszórókat cseréltek, azóta tökéletes. Az egyik háttérsugárzómnak a magasa be van nyomva, pedig raktárból kihozott, dobozosak voltak mind. Most meg a mély..ez a szett..
Majd leírom mindig, hogy hol vásároltam mert úgyis elhozom a selejteket, aztán csak a jók maradnak a következőknek.
-
fisher012
csendes tag
Értem igazán köszönöm az információban gazdag hozászolásod! Esetleg abban tudtok még segíteni, hogy hol tudok teszteket olvasni, arról hogy mekkora a dts, dts-hd közötti hangzásbeli különbség? Mert akkor könnyebb lenne 1 ár/érték alapján tervezni a rendszert szobát alakítani...
-
törölt tag
Rendben,bár ez is csak egy szubjektív vélemény.Nekem javítás alatt van az eredeti Orion nagy tornyos SE 260 erősítőm,csak azért akarok átmenetileg venni valami hallgatható mostani ( műanyaghangú trendi vacakot ),aztán eladásra kerül.A Makó és Jeruzsálem hasonlattal tökéletesen egyetértek,csak éppen fordított előjellel. Peace,ez is szubjektív vélemény volt
-
törölt tag
Köszönöm a választ
Még egy kérdés ( csak halkan merem feltenni, mert már máshol kérdeztem és lángszóró+kézi atombomba kombinációval válaszoltak ) Orion HS 501 es hangfallal szándékozom használni ( ósdi vacak ide vagy oda,nekem jobban teszik a hangja ,mint sok mai sztár settnek ),ez a párosítás mennyire életképes egy házimozi erősítőnél? Kell még beruházni bármilyen periféria hangfalra, vagy ez így önmagában is működőképes?
-
gorbep
senior tag
Hát az sajna 10 felé van, de van benne antenna/tel védelem is.... már ha kell.... létezik RJ45-is.
Viszont belül korrekt a szerelés, kapcsoló, kábel sínezés,.....nem a TECSÓS, Lidl/Aldi kivitel.....
Putyu10: ebben pont nem, AZ APC saját magának gyártja a modulokat.....persze azt is Kínában..... de ha nem ott, akkor már nem is "eredeti"
-
TCr
veterán
Ezeken egészen biztos, hogy jóval hosszabb a kábel fél méternél.
A Belkin a szekrény mellett van (az aljzatoktól kb. fél méterre), annak úgy kellett "begyűrni" a kábelét a szekrény alá.
Az APC-t pedig a center mögé dugtam el, az olyan 1,5 méterre van az aljzatoktól, de kényelmesen elér odáig a kábele. -
TCr
veterán
Teljesen jók.
Egy majdnem ugyanilyen (6 aljzatos) Belkin-em van, meg egy ilyen APC-m. -
Parson
addikt
Jah, gyenge vagyok, mint a nádszál...
Viccet félretéve sajnos elég hülye elrendezésű a szoba, és hely nincs nagyon ahova előre tudnám húzni... sajna ez van, rühellem is ezt a lakást, de tervben van idővel egy normális kis ház beújítása, ahol remélhetőleg már eleve figyelembe lesz véve ez is.
-
fefe65
csendes tag
"Az erősítőnek kötelessége lenne átengedni az YCC-t is?"
Ezt nem tudom, gonndolom ha csak átereszti, mindegynek kéne lenni, ezek szerint nem.
Itt a fórumon olvastam, hogy többen az YCC-t (BT-709, BT-601) használják pl. a kevesebb átalakítás miatt, mert a filmek eleve ebben a színtérben vannak.
Ezért gondoltam, hogy nem az RGT használnám, de lehet hogy rosszul tudom.
Pl. mit csinál az erősítő, ha a kimenetét fix 1080p-re állítom, és a bemenetén is 1080p-t kap,
ebben az esetben hozzányúl a jelhez? Mert, ilyenkor jó a kép. -
Parson
addikt
Majd túléljük vhogy...
Amúgy alapvetően (#36320) rgeorge vetette fel ezt a témát, én csak egyetértek vele... hasznos lehetne.
-
IrsaiOlivér
tag
Sajnos az általad ajánlott helyek zárva voltak, de egy pár helyen azért próbáltam "hallgatózni".
Az adottságok miatt elsősorban soundbarokat néztem, de nem igazán voltam lenyűgözve, pedig az igényem mindössze annyi, hogy valamennyire élvezhető legyen a tv hangja. Egyedül a JBL SB 300/400 mélnyomóval rendelkező változatai voltak elfogadhatóak, igaz mellettük más komolyabb márka nem is volt csak Lg, Samu, stb.
A kérdésem az lenne, hogy a 2.1-es rendszerekből találok esetleg minőségi darabot, ami jobb a soundbaroknál.
Ismétlem az igényem nem nagy csak valamennyire élvezhető mozizás és zene.
Előre is köszi, ha tud valaki segíteni. -
mmilan2k8
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a PC-t Notebook-ot szeretném összekötni a házimozi rendszerrel és a LED tv-vel, ami végülis sikerült is az alábbi módon PC-->HDMI kábel-->LED tv-->digitális optikai kábel-->lejátszó
A probléma viszont az lenne hogy nem sikerül kicsikarnom belőle sehogy az 5.1-es hangot csak a 2 első hangszóró és a mélysugárzó szól :\
az alaplapom egy Gigabyte GA-M57SLI-S04, ez elvileg támogatná az 5.1es hangot úgy tudom
a rendszerben sehogy sem tudom állítani az 5.1et, lejátszót próbáltam MPC-HC-t és Splash Pro EX-et ott átnyomtam 5.1re de ez nem segített :S
láttam hogy volt már hasonló hozzászólás de egyrészt hosszas keresés után sem találtam választ a keresésemre másrészt meg képtelenség végigolvasni ennyi hozzászólást szal neharagudjatok hogy ezt megint megkérdezem de kérném aki tud segítsen nekem
előre is köszönöm! -
Dorian
félisten
Nna! Én pl. említettem ilyesmit korábban! Dune Smart D1-nél.
A nagy bitrátás filmeknél (pl. BD50) USB-ről mondjuk egy film alatt 1x vagy 2x "buffer kiürülés" miatt megakadt a lejátszás több másodpercre. Amióta a belső USB-s bővítőhöz tettem rendszermemóriának egy gyors pendrve-ot nem emlékszem, hogy megakadt volna, bár hozzáértők szerint semmi összefüggésnek nem kéne lennie.
-
MJordan
tag
Köszönöm a választ!
Úgy döntöttem, hogy végül maradok a Pioneer BDP-150 mellett, vagy egy kicsit várok még az új Panasonic modellekre, mert azért annyira nem sürgős a vásárlás és nagyon vonzó a 330-as 2 HDMI kimenete.
Egy Cambridge Audio Azur 650R erősítő mennyire lenne jó vétel házi-mozi célra?
Még néztem hozzá a következőket nagyjából azonos 200e Forintos áron:
Pioneer LX-70
Marantz SR-8002
Marantz SR-6007
Arcam Avr-350 ami sajnos nem HD képes
Ezek közül melyik lenne a legjobb vétel? -
bajnokpityu
félisten
Ezen könnyen segíthetünk
-
D®. GeNy@
aktív tag
Az alaplapon "Realtek® ALC898" -as chip van, a drivere fel van telepítve, de semmilyen beállítást nem láttam csatornaszám állíthatóságra a saját kezelőfelületén...
Egyedül a Win7 saját vezérlőpultján belüli hangbeállításokban találtam egyáltalán csatornaállítást, de az is csak 2 csatornára szól 16-24 bit és 48.000-192.000Hz közötti állítással optikán belül. Analógon látom a csatornaszám állításokat, csak S/PDIF-et használva nem.Vmit én csinálok rosszul?
-
-
Stafni
aktív tag
Nem tudom, hogy mekkora hely kell neki. Az a bajom, hogy a nappalit félbevágná a házimozi. Nem tudjuk elhelyezni a bútort megfelelően, mert bontaná a teret. Eredetileg a helye a tv-nek a nappali étkező közi átjárótól balra lévő falnál van. De ma is vita volt, hogy márpedig a szoba közepén nem lesz bútor.
Itt egy normális ház és nem lehet benne mozit csinálni!
Gondoltam a garázsra is, hogy ott csinálom meg, az 21,5nm. 3,6*5,4 körül van a mérete. Az lenne akkor a dolgozom is és a hobbi szoba. Nem fogok úgy se drága autót venni.
A tetőtérben lenne hely, de azt 5 évig nem lehet használni. -
f27
senior tag
Hasonlóan néz ki
Ha megjön lefényképezemIgen (szerintem) fenyöből volt ,belseje bitumen szerü anyaggal bekenve
az aljába valami homokszerü anyag
és az egész megtömve vatteszerü anyaggal.
A hangszorókat kutatgattam/kutatom még mindíg mert nincs meg fixen minden, amim megvan is féluton van hozzám postán.
Lehet ocsmány lesz a hangja majd,de én belevágok,kell kis kaland mert befordulok már -
foppa
tag
Ok, köszönöm a választ!
Nagy valószínűséggel a legkisebb Marantzot választom, mert még vennem kell egy mélynyomót is!
Esetleg tudnál ajánlani a DALI szetthez megfelelőt? A szobám olyan 20-22 m2 lehet, ezért nem kell annyira brutálisan erős belőle! Ezeket néztem ki újan:
Mission MS10
JBL Studio 150P
Polkaudio PSW 125
Persze körülnézek még a használt piacon is, hátha kifogok ennyiért valami jobbat! -
f27
senior tag
nyilván nemfogom tudni atompontosan megépiteni,tudom a külsőméretetit a hangszorok elhelyezkedését,é a srác nagyábol lerajzolta milyen a belseje.
az anyaga (általam meghatározva borovi fenyő volt 18mm.
A hangfal adatai nekem nemondanak semmit Matrin Logan esl 215 de hiába a beirás ugyan azt a típust nemtaláltam meg sehol. Valami bemutatón vette (szerintem nem is gyártoták le) lehet bukott téma volt.
Nos igen eből következtetni lehet akkor hogyan szerzem be a hangszorokat hzzá.
Jogos a kérdés sehogy!
Veszek gyári hangszorokat megépítem a dobozt,és kiderül ért e valamit az erőfeszítés,avagy kuka lesz az egész -
f27
senior tag
Amég nemhallottam logan hangfalakat szólni,én is azt montam minek is az.
Meg nemtudnék venni nyilvám 3millióért egy pár sema hangfalat logantol,de mint kiderül több heti kutatásal egy ilyen hangfalat meglehet épiteni töredékéből.
Nyilván minden szopás az ipítőre vár,és amitől igencsak félek az a hangszorók behangolásaIgen 5 hangszoró lesz benne.
egy 20cm oldalába alul.
2db 142mm közepétől kicsit feljebb
egy kis 10cm közép ami ránézésre olyan mint egy korong membrán nélkül,és egy ribbon fázískúpos magas.a legalsó tartományt a wofer viszi átt
az erős közepmélyet és kis közepet a 2db 142mm kapja
full közepet a közép, a magasat meg nyilván a magas
elvileg egy láda olyan 40-50kg lesz
és csekély 120magas 20 széles és 25cm mély
nem is nagy nem?Jaa és persze totál ragasztott fábol fog a doboz készülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged