-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tipcsibacsi
tag
Olyan kérdésem volna, hogy én is szemezek ezzel a Dali lektor 6 5.0-ás szettel amihez a Denon x2000-est adják akcióba együtt 440.000.- forintért. Megéri? Illik hozzá? Vagy jobb volna hozzá valami másik erősítő?
-
tipcsibacsi
tag
A 60430. hsz-re valaki tudna véleményt mondani, hogy a kettő közül melyik a jobb választás? És, hogy a Dali lektor 6 5.0-ás szett megér-e 299.000.- forintot?
-
tipcsibacsi
tag
Tisztelt mindenki, olyanban kérnék tanácsot, hogy erősítő vásárlás előtt állok és két új között vacillálok.
Az egyik:
Denon AVR-X2000 7.1 HD 3D Házimozi Rádióerősítő
A másik:
Pioneer VSX-923 7.2 csatornás HD Házimozi Rádióerősítő50-50%-ban szólna rajta zene és film.
Ja és ezt a hangfalszettet néztem ki ami most elég jó áron akciós.
Dali Lektor Szett 6 + 1 + LCR Házimozi Hangfalszett 5.0-ás és 299.000.- forint.Köszönettel.
-
tipcsibacsi
tag
Köszöntem. Próbálok hallgatózni.
-
tipcsibacsi
tag
Üdv.
Valaki tudna tanácsot adni?
Kérdeztem már régebben, de nem jött válasz.
Valamit nem jól csináltam?
Tehát megejteném mégegyszer a kérdést.:A két erősítő küzül melyik az ütősebb? 60% mozi 40% zene.
Denon AVR-X2000 7.1
Pioneer VSX-1122-K 7.2 -
tipcsibacsi
tag
Üdv mindenkinek.
A két erősítő küzül melyik az ütősebb? 60% mozi 40% zene.Denon AVR-X2000 7.1
Pioneer VSX-1122-K 7.2 -
-
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #38770 üzenetére
Na végül is erről beszéltem. Mármint, hogy az emberek nagytöbbsége így gondolja:
Mennyi egy decibel? Néhány példa
Gyakori hangok erőssége decibelben
Suttogás 25 dB
Beszéd 60 dB
Utcai zaj 70 dB
Nyomtató 75 dB
Fűnyíró 85 dB
Kézi fűrész 88 dB
Forgalmas kocsma 90 dB
Targonca 90 dB
Autópálya forgalom 96 dB
Sarokköszörű 98 dB
Fúró 99 dB
Horkolás 75 - 110 dB
Körfűrész 102 dB
Szél 100 km/h-nál
(bukósisakban!) 102 dB
Láncfűrész 105 dB
Magasnyomású tisztító 108 dB
Walkman 80 - 110 dB
Koncert 90 - 115 dB
MP3 lejátszó max. hangerőn 120 dB -
tipcsibacsi
tag
válasz M_AND_Ms #38767 üzenetére
Jó hát végül is értem már és köszönöm a kimerítő válaszokat csakhát laikusként úgy gondoltam, hogy a decibel érték az alapból pozitív szám mint ahogy azt a közbeszédben is használjuk.
Viszont már azt is kilogikáztam, hogy nem is jelölhetne pontos decibel értéket ugyanis azt a tervezők nem tudják, hogy milyen hangfalat teszek az erősítőre.Ugyanis mind máshogy és más hangerőn szól. -
tipcsibacsi
tag
-
tipcsibacsi
tag
válasz #09634560 #38758 üzenetére
Rendben így már vili, csakhogy szerintem a pórnépnek erről fogalma sincs.
Logikusan az ember úgy gondolná, hogy pl a repülő hangja 120 dB az emberi hang meg vagy 10 dB aztán zenét meg kb 40-50 dB-en hallgat és ezek a számok pozitív számok.
Nem kellene az erősítőkön így zavaróan jelölni merthát itt sem tudta sok ember, hogy miért is van így. -
tipcsibacsi
tag
válasz gorbep #38756 üzenetére
Az enyém is.
A wiki meg ezt:"A decibel (dB) két mennyiség arányának logaritmikus mértéke, amit széles körben használnak az akusztika, a fizika és az elektronika területén.
Eredetileg a teljesítmény vagy az intenzitás arányaként használták, de mára általánosan elterjedt a mérnöki gyakorlatban. A decibelt széles körben használják a hang erősségének mérésére. A decibel mértékegysége és dimenziója egy, hasonlóan a százalékhoz.
Alkalmazásának több előnye van: szélsőségesen nagy és kicsi értékek összehasonlítását teszi lehetővé, egyszerű összeadásra és kivonásra egyszerűsíti le az arányokkal való műveleteket, valamint a decibel logaritmikus skálája megfelel az emberi halló- és látószerv működésének."
-
tipcsibacsi
tag
válasz gorbep #38752 üzenetére
Én meg amikor vettem a gépet akkor azt hittem valami rosszul működik rajta.
Ez az egész szerintem meg a nagyon "okoska" erősítőgyártók olyan embereinek a műve akik valami "nagyot" akartak alkotni ezzel a skálával.Simán lehetett volna 0-99-ig terjedő skálával jelölni, db-lel semmiképp. -
tipcsibacsi
tag
válasz MasterMark #38749 üzenetére
Meghát a kijelzőn ált nem azt kéne jelölni, hogy mennyivel hallgatom kevesebbel a nótát hanem hogy mennyin.
-
tipcsibacsi
tag
válasz MasterMark #38749 üzenetére
Akkor legközelebb ha kijönnek a rendőrök akkor csak beviszem őket a szobába és rámutatok a készülékre, hogy nézzék én - 35 db-en hallgatom a zenét és úgytudom a csendháborítás az valahol + 70 db-nél kezdődik.
-
tipcsibacsi
tag
válasz MunezXBK #38746 üzenetére
Azt hittem, hogy valami láma kérdést tettem föl, de úgylátom ti se tudjátok.
Merthát ugyanis ha már decibelben jelölik akkor értelmetlen a mínusz előjel ugyanis a db az a hang erősségét jelöli és ha nulla akkor van csend.
Ez a viszzaszabályozós magyarázat is sántít ugyanis érthetetlen a mínusz előjel. -
tipcsibacsi
tag
válasz MasterMark #38737 üzenetére
Rendben ezt mind értem csak úgy látom te sem tudod, hogy pontosan milyen megfontolásból jelölik így a hangerőt. Márminthogy mínusz előjel és db rövidítés.
-
tipcsibacsi
tag
válasz TVMaci #38731 üzenetére
Az addig rendben is van csak nem értem a logikáját.
Olyan mint ha mínusz 89 ről i9ndulna ami a teljes csendet jelenzi és onnan megy ugye nullához közelítve fölfelé a szám és a hangerő és ugye ez át is mehet pozitívba?Vagy nem tudom ugyanis odáig még nem csavartam.
Senki nem tud rá semmi okosat mondani? -
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #38725 üzenetére
És ráadásul ha fölfelé csavarom a hangerőt akkor a szám értéke pont ellenkezőleg megy.
-
tipcsibacsi
tag
válasz z123456789 #37712 üzenetére
Dune hd max.
-
tipcsibacsi
tag
válasz Dorian #36936 üzenetére
Ha hangban jobb akkor úgy gondolnám, hogy tüske gránitlap filckorong ami tapasztalatom szerint jól és könnyen csúsztatható a laminált padlón.
Akkor ha jól értem akkor az állványos hagfal jobb szinpadképileg viszont az álló mélyebb és dinamikusabb.
Állványos és szub együtt viszont jobb lehet akkor?
Ugyanis új árát nézve egy álló doboz több hangszóróval drágább viszont majdnem kijön belőle egy pár állványos plusz egy szub.
Folyamatosan úgy is 5.1 lenne kiépítve. -
tipcsibacsi
tag
válasz Dorian #36929 üzenetére
Vannak olyan gumigörgők amik fixálhatóak, akkor azok jók lesznek?Illetve lesz olyan jó mint ha tüskéken állna?
Másik, és ha már néha közelebb is lesz a falhoz akkor mindenféleképp fontos lenne első basszreflexes hangfalakat venni vagy ez lényegtelen.A DALI LEKTOR 3 van kinézve vagy az ELAC BS 63.2, az elac jobban tetszene de az hátsó basszreflexes, gond lehet? -
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #36915 üzenetére
Akkor ez esetleg kompromisszumos megoldás lehetne?
A hangfalak állványokon és 40-40 cm re a szekrényektől a faltól pedig filmnézés közben kihúznám a faltól is 50 cm-re.
Természetesen a hátsó falat a hangfal mögött leszigetelném hangelnyelő szivaccsal és a szekrény hangfal felöli oldalát szintúgy.A színessel jelölt rész.????
-
tipcsibacsi
tag
válasz Warter #36909 üzenetére
Mondjuk nem teljesen értem, hogy miért jobb pl egy laminált padlóra tenni a frontokat állványra ami ráadásul alulról 0.5 cm vastag szigetelővel és lépéskopogás csillapítóval van ellátva mint ha egy 38 cm magas stabil kis szekrényre tenném amire esetleg fölülre kerülne egy gránitlap és rá a rövidebb lábú állvány és rá a hangfal.
-
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #36902 üzenetére
Sajnos a kanapé adott olyan formában, hogy erről tv-zik a család 4 tagja.Direkt lett ilyen nagy, hogy kényelmesen elférjünk rajta fekve is tv-zni.
Ideálisnak ideális csak éppen kivitelezhetetlen és egyébként a hátsó surraundoknak se lenne helye. -
tipcsibacsi
tag
válasz MasterMark #36900 üzenetére
A szemben lévő fal ugye rövidebb az ajtó miatt.
És akkor a kanapé hova? Vagy a szekrényt építsem a kanapé köré? -
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #36898 üzenetére
A kanapét előrrébb lehet húzni. Viszont a hosszanti elrendezés nem megoldható szerintem mert ajtók és ablakok vannak rajta és messze is lenne a kanapé a tv-től.
Tudom, hogy tökéleteset úgy se lehet belőle kihozni ugyanis ott van még az is, hogy a funkciója nem egy moziszoba.
Egyébként így gondoltam bepolcozni.Ez semmilyen kompromisszum árán nem kivitelezhető? -
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #36892 üzenetére
-
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #36894 üzenetére
Az nem jó megoldás mert akkor nem tudom használni a szekrényt.Vagy huzigáljam mindíg?
Biztos, hogy nem lehet úgy lecsillapítani azt az alsó szekrényt, hogy rá lehessen tenni a hangfalat? És természetesen csakis állványra aminek rövidebb a lába. -
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #36892 üzenetére
Természetesen nem féloldalasan lenne elhelyezve csak a két változatot vázoltam föl.
Ha profi állványon van és az alsószekrény elég stabil és természetesen csillapítva van a rezgésektől akkor sem lehet megoldás?Egybe szeretném az alsó szekrényeket végig a szobán. -
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #36882 üzenetére
Értem én csak nem nagyon tudnám másképp megoldani mert kellenek a szekrények.
Máshol is láttam úgy elhelyezve álló hangfalat ami az oldalfalhoz volt közel.A hátfaltól és az oldalfaltól is kb20-30 cm-re a sarokban.
Úgy se lenne jó ha elhagynék oldalt és felül is kb 30-30 cm-t?
Vagy hallgatáskor húzzam ki a szekrénysor elé? -
tipcsibacsi
tag
Olyan kérdésem volna és tanácsot kérnék, hogy most alakítom ki a nappali bútorzatát és állványos front hangfalak lennének. A kérdés a következő, az alábbi rajzon a két állványon lévő piros frontok mennyire legyenek a szekrénytől? Oldalról és felülről minimum hány cm-re érdemes elhelyezni a szekrénytől?A nyilak hosszának távolságára lennék kíváncsi. Ugyanis úgy lennének elhelyezve a szekrénysorba állványon, hogy valamennyi helyet hagynék azért, hogy érvényesülni tudjon a hangfal térhatása. A hangfal mögött a falat és oldalt a szekrény oldalát burkolnám valami hangelnyelő szivaccsal, hogy ne legyen doboz hatása. Nem tudom jól gondolkodok-e.
-
tipcsibacsi
tag
válasz IrsaiOlivér #36326 üzenetére
A streamaudio-nál és az audiophile szalonba is be kell jelentkezni telefonon.
Érdeklődj a netes elérhetőségükön.Nagyon kézségesek akár szombaton is. -
tipcsibacsi
tag
válasz JohannZimu #36004 üzenetére
A HK-ok sem csicsásak mégis szépek, akár szobadísz is leet.Ezt viszont men lehet elmondani a CA-król se a NAD-okról.
-
tipcsibacsi
tag
-
tipcsibacsi
tag
Ez az erősítő jóféle?Valakinek valami vélemény?
Pioneer VSX-LX52.
Eddig a Denon 3808-at nézegettem, de ez mintha több modern funkcióval rendelkezik.
Tud ez annyit hangban mint a sokak által itt dícsért denon 3808? -
tipcsibacsi
tag
válasz Csabroncka #33090 üzenetére
Nekem meg pont a netdeposok ajánlották 5.1-es szettbe.
-
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #32983 üzenetére
KEF természetesen.
-
tipcsibacsi
tag
Keg c6lcr,c1,c3,c4. 5.1-es hangfalszett pioneer vsx-922-höz megfelelő belépő hangfalszettnek?Egyébként a kef-ről vélemény úgy általában?
-
tipcsibacsi
tag
válasz Deadzone41 #32962 üzenetére
Köszi.
A zárt kialakítású hangdobozoknak mi a funkciója?Azaz miért csinálnak ilyeneket is?
Valami spec helyre? Pl zártabb polcba? -
tipcsibacsi
tag
Előnyösebb első basszreflexnyílású hangfalat venni ha a hangfalat csak a falhoz közel tudom elhelyezni?
Vagy ennek nincs jelentősége?Egyébként mi a különbség az első és hátsó reflexnyílású és a zárt rendszerű hangfalak között?
Érdemes egyébként ilyenkor a hangfal mögé a falra valami szivacsos borítást tenni? -
tipcsibacsi
tag
Nézegettem a DENON 3808-ast használtan de most nem igen van eladó közben lehet, hogy belemegyek egy használt DENON 3311-esbe.
Kérdésem, hogy ez a 3808 utódja lenne?
240k körül árulják használtan, ér annyival többet mint a 3808-as 170k körüli ára?
Tehát egyébként már rászántam magam a 3808-asra de lehet, hogy kiszorítanám a pénzt és megvennék egy 3311-est ha valóban jó vagy jobb. -
tipcsibacsi
tag
válasz JohannZimu #32865 üzenetére
Köszi
-
tipcsibacsi
tag
Az AVX fórumán kívül hol lehet még használt házimozierősítőket keresgélni?
-
tipcsibacsi
tag
Használt DENON 3808 vagy szintén használt de már újabb modernebb funkciókkal egy DENON 2313?
Melyik lenne jobb választás 20 nm.-re? -
tipcsibacsi
tag
Még mindíg nem döntöttem hm erősítő és hangfal ügyben, de kezdek hajlani a használt felé.
A DENON 3808 és a NAD T 747 közül melyik volna a jobb választás?
Pl ez? [link]150-160 ezret szánnék használt erősítőre és egyre jobban kezd megtetszeni a NAD.
-
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #32327 üzenetére
BBéci Vagy az ELAC helyett ha polcon is van nem lenne jobb egy első bassz reflexes?
Plali Lektor 2? -
-
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #32317 üzenetére
Épp ezért gondoltam volna az ELAC BS 63.2-re. Vagy az is kicsi hozzá?
-
tipcsibacsi
tag
-
tipcsibacsi
tag
válasz #09634560 #31871 üzenetére
Köszönöm.Tisztult a kép.
Sajnos egyenlőre 150-től nem tudok többet hangfalra költeni.
Erősen gondolkodom, hogy először csak két frontot és egy centert veszek és majd kiegészítem később a hátsó kettővel meg a szubbal.
Vagy esetleg jobb választás a két front plusz szub először?
Mit javasolsz?
Esetleg ebben az árkategóriában milyen típusú hangfalakat ajánlanál?
Tehát 150 ezerből két front center vagy két front szub és milyen márka jöhetne szóba és nem álló frontokat akarok hanem polcsugárzókat a hely miatt.Tehát a front és a center is amennyire lehet kisebb méretű legyen.Tudom ez nem kicsit befolyásolja a teltebb hangzást de ilyen kompromisszumot tudok kötni. -
tipcsibacsi
tag
válasz #09634560 #31869 üzenetére
Nem értelek, milyen infot nem adtam meg?
Utána néztem már ezeknek és mind a kettő tetszik csak nem tudok dönteni.
Amit a denon 2113 vagy a pioneer 922 tud az nekem bőven elég így elsőnek szinte nulláról indulva.
Használtakat is néztem de óckodom, talán hangfalból még vennék is használtat. -
tipcsibacsi
tag
válasz ginola #31867 üzenetére
A szett még utána vagy vele együtt jönne.
Kb ugyanannyi lenne a keret mint pl a denon 2113-asra.
Ja és csak polcsugárzó 20 nm-re.
Fontos még, hogy külön szobába kellene, hogy szólhasson egy sztereo hangfal.A Pioneer jobb volna mint a denon?Mert olcsóbb a 922 és kb ugyanazt tudja mint a denon.
Eddig nekem még a denont ajánlották. -
tipcsibacsi
tag
Erősítő vásárlás előtt eddig a Denon 2113-as lett kinézve, de szemezgetek a Pioneer VSX-922-vel.
Ne tegyem?
Összehasonlításban szinte ugyanazt tudják a funkcióit tekintve.???????
-
tipcsibacsi
tag
Harman kardon hkts 35-ös 5.1-es hangfalszett 159 ezerért jó választás vagy ennyiért van jobb?A lényeg, hogy csak polcsugárzó jöhet szóba.Jónak tűnik a sub-ja.
-
tipcsibacsi
tag
Erről valaki valamit?
[link]http://www.netdepo.hu/tangent-av1-5.1-826.html
Tangent AV1 5.1-es szett. 149.000.- Ft-ért elég jó akciónak tűnik vagy hanyagolható?
-
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #31266 üzenetére
A hangfalszettről valami?Egyébként a centert szinte minden esetben polcra teszik annak nem árt?
-
tipcsibacsi
tag
Tangent AV1 5.1 hangfalszett milyen minőséget képvisel? Elég jó akcióban adják a netdepo-nál.
4x5-ös szobába mozizáshoz polcra helyezve jó lehet?Denon 2113 hoz lenne kötve.149 ezer Ft-ért megérné? -
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #30967 üzenetére
Bocs a 30956-nak ment az előző.
-
tipcsibacsi
tag
A dalikat 40.000-ért adja darabját vagy párját?Mert darabját ennyiért újonnan is lehet venni.
http://www.argep.hu/product_369160.html
-
tipcsibacsi
tag
Megnéztem as ELAC-ot jónak tűnnek, kértem árajánlatot.Köszi.
-
tipcsibacsi
tag
Még mindíg a DENON 2113-as erősítőhöz keresek hangfalakat.
Most ez a legújabb variációm.
Lényeg, mindenképp csak polc hangfal jöhet szóba és a magassági méret is adott 33 cm.
A subot is be szeretném rakni a polcra aminek a mérete 33x33 cm ebből ezért választottam más márkát.
Egyáltalán, nagy hibát követnék el ha polcon lenne a sub is ? A polc elég stabil.
Egyébként az nagy probléma ha a sub más márka mint az 5.0 rendszer?
Egyébként gondolkodom, hogy a hátsó két hangfal helyett a mennyezetbe(gipszkarton) építhető hangszórókat tegyek jó megoldás lenne?Tehát a mostani választásom :
center - Polkaudio CS 10
front - Polkaudio TSi 100 vagy RTi A1
háttér - ugyanaz mint a front vagy a mennyezetbe építhető típus.
sub - Tangent EVO E8 ugyanis ennek a márkának a subjai férnek be a polcba. -
tipcsibacsi
tag
Nos a DENON 2113-as erősítőhöz két ajánlást kaptam hangfalak tekintetében a kettő közül kérném a segítségeteket, hogy melyiket válasszam és, hogy egy családnak aki 20 nm-en főleg filmnézésre használná egyáltalán valamelyik megfelelő lenne-e.
A két típus :
TANGENT AV1 5.1 házimozi hangfalszett
http://www.netdepo.hu/tangent-av1-51-826.html/hun/Illetve:
Mordaunt Short Carnival 2 + 2 + 5C + Carnival 7 SUB -
tipcsibacsi
tag
Üdv. Denon 2113 erősítőhöz a Harman Kardon HKTS 35 5.1 es hangfalszett az jó választás egy 20 nm-es szobába vagy ez bögreszettnek minősül?Csak polc hangsugárzók jöhetnek szóba.Prosont ajánlottak, hogy abból állítsak össze 5.1 et.Esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic