-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#16729600 #73833 üzenetére
Nem látom hogy cáfolnál, ex chatedra "nincs különbség" nálam nem számit anak.. te állitod hogy nincs különbség, bizonyitsd be, milyen rendszeren hasonlitottad ösze a 2 vezetéket. Bolti eladó ismerősőd aki a grazi kinai árus, nem tud mit mihezhasonlitani nem releváns sőt komolytalan debil ehhez a témához ha még gagyit is árul..
-
törölt tag
válasz
#16729600 #73806 üzenetére
Általánositasz de rengeteg nyitott kérdést is hagysz... pl a boltos milyen rendszeren próbálgatja? És a körülmények megfelelők-e? Mert ha egy 100 ezres Taga és Denon 500 (a komponensek szabadon becserélhetőek úgy 50-100%-os felárig)a viszonyitási alapja egy 40%-ban üvegezett 100 nál nagyobb nm.es teremben akkor ezzel az erővel sokol rádiót is hallgathat és a világ végéig tesztelheti akkor se lesz ezen a téren nagyobb tapasztalata. És rengetegszer leirtuk hogy minimum középkategória valamint egységes lánc kell, akor tünik fel különbség, de akkkor viszont nagyon jól érzékelhető.Különben a köszöbingert sem éri el.
Ja és az ilyen beirásaiddal számomra csak az jön le hogy vagy a füled érzéketlen vagy a rendszered/akusztikád nem elégséges a különbség demonstrálására. -
JohannZimu
senior tag
válasz
#16729600 #73806 üzenetére
"Az hogy galaktikus különbségek lehetnek egy normális kábelezés ( nem low end ) és egy 50-100 ezer/ft/m szett között."
Ezen már többször ment "vita", nekem is az a véleményem amit többen is leírtak, egy jól összeválogatott "( nem low end )" rendszerben egy odaillő, és sajnos gyakrabban a drágább kábelezés jobb eredményt adhat. A "gigantikus" és a "kategóriával jobb" jelzőket én nem venném szó szerint, inkább egyfajta jelzőként értékelem, mert kinek mi a gigantikus és a kategória különbség.
"Szerintem ez sznobizmus,mert amennyivel drágább,annyival nem szól jobban"
Szintén többször elhangzott, hogy ahogyan haladunk felfelé a kategóriákban, egyre kisebb különbségért egyre többet lehet fizetni, tehát nem egyenesen arányos befektetés. Az, hogy valaki erre mennyit hajlandó áldozni, az a magánügye, és lehet sznobizmus is, de általánosítani, hogy aki többet költ az átlagnál az sznob, az túlzás.
"( sőt szerintem egyáltalán nem hallható ki semmilyen különbség )"
Fentebb azt írtad, "amennyivel drágább, annyival nem szól jobban", tehát mégis van különbség, az más kérdés kinek mi az elfogadható ár/érték arány. -
Sefter
veterán
válasz
#16729600 #73800 üzenetére
"az itteni nagy szakértők 70%-a csúnyán elhasalna és bukó-vesztő,porrá égő lenne egy vakteszten. egy 2 ft/m cipőfűzőt se tudna megkülönböztetni egy csillió forintos madzagtól ( tisztelet a kivételnek ) "
NEM tartom magam szakértőnek, de pont ezért nem szoktam előre megkérdezni egy kábel árát, ha tesztre oda adja valaki...csak utólag, viszonyításként. Az előbb abban már egyet értettünk, hogy egy olcsóbb kábel is lehet jobb, mivel más hatása van a láncot nézve.
Azt ÉN sosem tudnám megmondani egy vakteszten, hogy melyik a drágább-olcsóbb max, hogy melyik karaktere tetszik nekem jobban, de ettől még válogatós vagyok -
Toobee
veterán
válasz
#16729600 #73794 üzenetére
Valószínűleg nem illett a láncba a drágább kábel, pont. Nálam is jártak már nagyon drága, de az én láncomba nem illő kábelek. Gond nélkül raktam utánuk vissza a tizedannyiba kerülő sajátot. Szerintem sokat kell még hallgatóznod...ennek ellenére nagyon sarkos és határozott véleményed van mindenről, ami nem biztos, hogy célravezető.
-
Csabroncka
addikt
válasz
#16729600 #73789 üzenetére
Lehet bizonyos dolgokat szubjektívnak tekinteni, nekem sincs egy extra szettem, elmegy a középkategóriába. Ennek ellenére kihallik a jó kábel!
Igazából már az is lehet hallani, ha különböző minőségű tyúkbélmadzagokat cserélgetsz, elszínezik a hangot!
Kimondottan az általad említett "placebo" miatt asszonyon szoktam tesztelni a rendszert vakon mi jó és mi nem.
Határ a csillagos ég....
-
Toobee
veterán
-
devil-k
nagyúr
válasz
#16729600 #73785 üzenetére
Valahol igazad van/lehet.
Nehéz eldönteni, hogy hol van az a határ, amire azt mondjuk, hogy nah, ez tökéletes, innen már hova fejlődjek tovább? (Tudom, erre az a válasz, hogy mindig lehet...
) Egyáltalán mihez lehet mérni a tökéletesség mércéjét? Csakis szubjektív dolgokhoz, innentől kezdve nehéz megállapítani a "tökéletesség" fogalmát. Ami nekem gyenge minőség, az másnak maga a mennyország, vagy pont fordítva. Szvsz. az már valóban sznobizmus, amikor az ember nem élvezi az adott filmet/zenét, csak arra összpontosít, hogy mi a hiba, miért nem jobb...
cekkk
Tisztában vagyok a manipulációval, hogy erre építenek fel sok sok iparágat. Az élelmiszeripartól a szórakoztató elektronikán át mindenen.De köszönöm a linket.
-
hétalvó
addikt
válasz
#16729600 #72588 üzenetére
ipadet hasznalsz?
az erdekelne, hogy dlna-n abc szerint sorba rakja-e a szamokat, folder modban.tegnap hallgattam egy1010-est 3 szamig birtam. elvekonyitotta az enekhangokat es nem volt lecsenges hirtelen vege volt mindennek, neha csattogott a magasa
pedig a 3030-as erdekelt volna.
-
törölt tag
válasz
#16729600 #72331 üzenetére
Értelek. Természetesen nem a dalielenességen ütköztem ki, mindenki azt szeret amit akar de a lektor azért sztem a 300 ezerrel már jó ár-értékarányt képvisel, más ajánlást tőlem dalikra mostanában a használt concepteken kivül nemigen olvashattál.. De a monitor audiot kef-nél előrébb tenni azért tényleg csak egyéni izlés kérdése lehet.. Triangle-t nem hallottam és látni sem láttam igy nem emlitem meg.Boston audio szerintem jól teljesit árához..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#16729600 #71130 üzenetére
még nem hallottam 10xxBE-t. de biztos vagyok benne, hogy szemrebbenés nélkül focalt venném aurum helyett. még úgy is, hogy gatyámat költeném kiszolgálásra.
sztem teljesen helyén kezeljük a quadralokat. szines, élvezetes hang.
Ursache: nem tudom mit vennék... nem néztem még szét odafönt, mik vannak 20M fölött. Sztem bejárnám előbb európát, és meglátogatnék pár komoly kereskedést mielőtt döntenék.
Kittosz: ez még mennyire egy karcsú lista. Alexandria is hiányzik innen, pl. Pedig simán Grande árkategória. Csak lenne élőben olyan randa...
-
törölt tag
válasz
#16729600 #71123 üzenetére
Nem kell keresned önigazolást. Jó cucc és nem vitatjuk el.Régen hallottam most nem emlékszem már rá de nem volt rossz.Dali ikonért becserélném simán... De engedtessék meg hog had soroljuk oda ahova való. Én Toobee helyett inkább felsőkategória alja felé tolnám bár a hangfalkészités fejlődő tudományág és lehet ma már a középkazegória teteje is. De nem High-end mert attól odébb van még az Aurum is... és mivel nem irtad le a lánc többi elemeit fenttartom addig az állitásomat. Mivel minden lánc olyan mint a leggyengébb láncszeme.Mert pl Hiába lene Focal Scala utopiád, high-end hangzása nem lesz egy pl.onkyo 8xx erösitötöl peidg az már hidh-end hangfal.
Rendben mondok Thiel-t KEf-et Dalit vagy Monitor audio-t teljesen mindegy, a hangjuk számit.
Kedvencedből pedig a Vulcan és a Titan számithat High-endnek -
-
adodaniel
őstag
válasz
#16729600 #71123 üzenetére
Ezzel a folyamatosan visszatámadó és egyben sértődő stílusoddal kezdhetnél valamit már. Nem minden gyártó gyárt high-end dobozokat. Az, hogy neked az adott gyártótól a második legdrágább van, az a véleményem szerint távolról sem egyenlő a (majdnem) high-enddel. Magával a fogalommal nem vagy tisztában ezek szerint, a többiek erre hívták fel a figyelmed, te meg jössz ezzel a "Nem,valóban a Focalon kívül más jó cucc és high end nem is létezik" óvodás (már bocsánat) reakcióddal...
Német nyelvterületen pld. esze ágában sem lenne Focalt venni a nagy többségnek ,ne keverjük más a tömeg pszichozist a gyártói kvalitásokkal se itt se otthon.
Román nyelvterületen meg aki teheti, az Daciat vesz, akkor az már high-end?
-
-
HSM
félisten
válasz
#16729600 #71089 üzenetére
Ebben nem volt személyeskedés, nem a hangszettedet, vagy a személyedet minősítettem, hanem amit leírtál.
Továbbra is marhaságnak tartom a veszteségmentes, 24bites 192 vagy 96khz-es hangról HD Audio-ként beszélni.
Az utolsó idézeted végéről lemaradt a lényeg, így néz ki egészében: ".Ezt analógon vagy LPCM ben viheted ki az AVR felé,de minimum HDMI 1.1 kell hozzá".
Bocsánat, itt félreértettelek, a vége maradt meg bennem, hogy minimum HDMI 1.1 kell hozzá, az analógot nem vettem észre valamiért. Ugyanakkor személyeskedés ebben sem volt, csak tévedés a részemről, ami bárkivel megesik.Én se vagyok se személyeskedős, se jelentgetős fajta, azért kértelek meg itt a fórumban.
(#71090) Tamoo: Azért eléggé határterület, hogyan építsük fel a házimozinkat.
Válaszokat megkaptam, köszönöm szépen mindenkinek, aki segített.
És köszönöm a tippet, kábel ügyében.
Aranybánya az a bolt, végre lesz miből minőségi kábeleket gyártsak magamnak.
(A fejhallgatóm szerettem volna a hátsó "front" kimenetre kötni, hogy ne gyűjtse az előlapi kimenet gagyi kábelén a gépben a zajt, csak eddig sehol nem találtam megfelelő minőségű csatlakozókat, a hangkariból pedig semmiképpen nem akartam közvetlen ki-be húzigálni, és az 5.1-et sem akartam volna ezért feladni.
)
-
HSM
félisten
válasz
#16729600 #71077 üzenetére
Ahogy írod, az csak egy példa volt. Itt is ez volt a beszélgetés tárgya, hogy kell-e a "HD Audóhoz" HDMI, vagy átmegy analógon. [link].
Nem fenyegtezőségből írtam, csak figyelmeztetelek a szabályzatra, hátha szép szóval is vissza lehet térni a szakmai beszélgetéshez, moderátori beavatkozás nélkül.
(#71078) Tamoo: Itt a lényeg, én is ezen a véleményen vagyok, hogy félmillió alatti hangcuccon nem ezen fog múlni az élvezet.
Amúgy hogy drágább-e, hát nem tudom. Nekem főleg 5.1 filmezni nagy élmény a 30K-s Genius szettem, de akár zenét hallgatni is, az 50K-s hangkártya remekül meghajta, és azonkívül a 15K-s fülesemen is finoman szólva remekül élvezhető hangot produkál zenére, filmre egyaránt, sztereóban, ott a HD is tökéletesen kijön. Ennél olcsóbban szerintem nem lehetett volna egy igényes szettet kihozni egy HDMI-s erősítővel sem, ami fülesre, és 5.1-re is megüt egy minőséget.Persze, lehet tévedek, de nem véletlen vettem ezeket a cuccokat, ezek tűntek a legjobb választásnak.
Egyébként eszem ágában sincs a saját szettemmel lelépni a HDMI-t, vagy mások szettjével versenyezni... Viszont nem gondolom, hogy szükségszerűen egy jóminőségű belső hangkarira épített analóg rendszernek rosszabbnak kellene lennie HD hangok alatt.
Egy jóminőségű jack-RCA átalakítókábel se ront szerintem annyira sokat a minőségen (aranyozott a hangkari aljzata), bár tény, hogy nagyon nehéz jóminőségűt találni. A szerelhető csatik is bóvli minőségűek és a kapható kábelek átalakítók 90% is az sajnos.Szerintem ennek tudhatóak be a rossz tapasztalatok nagy része ezzel a csatival.
Mi erről a véleményed? Természetesen nem high-end audiofil szemmel (füllel), csak sima, igényes zenehallgatói/mozizó füllel értve a dolgot. -
HSM
félisten
válasz
#16729600 #71069 üzenetére
1. Senki nem mondta, hogy dobd ki a HDMI erősítődet, csak arra volt a kérdés, hogy elméletileg az analóg képes-e hozni a HDMI "HD" színvonalát.
2. Nem valami korrekt, hogy személyeskedésbe csapsz át, mert nincs pénzem komolyabb erősítőre, és hangfalra.
Mint írtam, ez csak kompromisszu, nem követendő példa, fülessel is sokat használom, ahol viszont igencsak meghálálja magát ez a hangkártya.
(#71070) Sanci38: Köszönöm szépen ismét a választ.
Bocs,hogy vitát generáltam, nem akartam pedig.
(#71071) szunya1: Másokkal sem kéne játszani a sértődöttet és személyeskedni. Ha nem megy az szakmai beszélgetés érvekkel, kénytelen leszek szólni a moderátoroknak.
(#71074) szunya1: Ne hazudtolj meg itt többeket! Az eredeti témafelvetés ez volt, részemről:
"Szóval ez lenne a kérdésem, mi a véleménye a hozzáértőknek erről, egy kitűnő minőségű 5.1-es 24bit/96khz hangkártya egy kitűnő analóg erősítőre kötve lehet-e hasonló hangminőségű, mint egy HDMI-s digitálisan bekötött hasonló rendszer?" [link] -
törölt tag
válasz
#16729600 #71071 üzenetére
Azért idézd vissza hol oltottam le a HDMI-s erősitőket??
Anyit irtam hogy ez emlitett lejátszók jobban dekódolják az erősitőknél de az erösitökre nem irtam negativ jelzőt, léteznek abbol is kiválóak.Pl. Denon PMA,AVR 4XXX, Primare, Pioneer sc-lx-7-8 modelljei,Arcam FMJ és még sorolhatnám..Éa a felső tizezerben (Anthem, Lexicon, Bladelius, Elektrocompagniet, Halcro.... és megint sorolhatnám) is vanak hdmi bemenetesek. -
törölt tag
válasz
#16729600 #71069 üzenetére
Na ilyent nem irt senki szerintem...
Bár minőségileg jobban járnál de csak megfelelő készülékekkel, amit nem kapnál hdmi-s árából....
Irtam is. néhány helyen.. mesze nem mindenhol.. és valóban nem genius mellé való, bár jobb füles simán meghálálja.
Részemrő tovább nem folytatom, ő kérdezett én válaszoltam,problémát kielemeztük ennyi. Mindenki azt vesz és anyit költ amennyit akar és azt használ ami neki ésszerű. -
HSM
félisten
válasz
#16729600 #71060 üzenetére
Ja, igen, és a hang/kép szinkronhiba a lejátszóeszköz (pl. számítógép) hibája, ugyanúgy előfordulhat HDMI-s átvitelnél is, mint analógon, pontosan ugyanazon okból (nincs erőforrás valamely folyam dekódolására, és ezért valamelyik "lemaradd"). Az elektromos jel ugyanolyan gyorsan közlekedik az analóg hangkábeleken, mint a HDMI-n a kép. (Ha meg a kép késik, mert agyonprocesszálja a képet a TV, az akkor HDMI-s erősítővel is csúszna.)
(#71066) Sanci38: Bizony, analógon sok eszköz létezik, amik olyan jól meg vannak csinálva, amihez a "consumer" HDMI-s cuccok nem érnek fel.
Többmilliós analóg, illetve egyedi építésű csöves erősítős rendszereket jópárat láttam (hallgattam) az utóbbi években, de HDMI-s csúcs rendszert érdekesmód egyet sem. -
törölt tag
válasz
Nem tudom, voltál-e a házimozi és hifi show-n vagy hasonló helyeken? Néhány helyen ahol OPPO vagy PIoneer LX86 volt a lejátszó a HD hang analógon volt kivezetve az emlitett készülékekből, szerinted miért? Még azt is elárulom neked hogy 1 analóg drágább volt mint a megfelelő HDMI kábel. Kérdezed mégis nem volt ott szaki aki elárulná hogy "elég egy HDMI".Pedig mindkét készüléken megtalálhatóHDMI kimenet. De nem ez a helyzet. Arról van szó hogy az emlitett készülékek jobb minőségben dekódolják a HD hangokat mint az ott meglévő erősitők, igy ezt az utat választották.
-
HSM
félisten
válasz
Egyszerűbb-e? Persze, papíron egyszerű, bedugod a HDMI-t a TV-be és egybe megy a kép és hang. De ha már külső dekóderrel, meg erősítő-TV meg hasonlók kerülnek a képbe, ott már úgyis ide-oda lesz minden kábelezve, szóval nem hiszem, hogy az a 3 analóg drót rondítana bele a képbe.
Bekötni úgyis csak egyszer kell, utána csak használni.
Arról nem is beszélve, ha esetleg nem csak kimenet meghajtása a cél, akkor a hangkártyáknak komoly többletszolgáltatásai is vannak egy alap VGA-ba integrált szoftveresen full fapados csodához képest. Pl. ASIO support, vagy hangerő kiegyenlítés, ha este filmezel és nem akarod a szomszéd szobában lévőket zavarni, vagy a jóminőségű beépített SRC motor, csakhogy azokat említsem, amiket rendszeresen használok.
Arról nem is beszélve, ha mondjuk csak zenét hallgatni szeretnék (praktikusan ilyenkor is a hangszettemet használom, de TV nélkül) akkor mennyivel praktikusabb az analógon kiküldött megoldás, csak bekapcsolom az erősítőt, és mindenféle szoftveres akadály nélkül szimplán "csak működik".Nincs alvó állapotban eldobált HDMI kapcsolat, vagy nem megy a TV, nincs felismert hangeszköz, meg sorolhatnám....
-
Ursache
senior tag
válasz
#16729600 #67816 üzenetére
Azt tudom/tudtam, hogy az is szempont lehet, hogy viszonylag alacsony hangerőn is dinamikus hangzása legyen a rendszernek. De ilyen áron? Nem hinném, hogy egy tanknak a hangja akkor is olyan hatásos lenne, mint esetleg olyan hangerőn, amit bőven bírna a rendszer, a szomszéd viszont nem. Minőségi rendszerre van milliója az embernek és mégis panelban lakik? Következésképpen nem is tudja kihasználni normálisan. Nekem nonszensz.
-
sixpak
nagyúr
válasz
#16729600 #61953 üzenetére
Hi. Végül is ez lett belőle.
Sok tesztet megnéztem és nem sok különbség van ez és a felette lévő modell között. Árban viszont 20-30 ezer.
Teljesítményben ugyanazt tudja mint az 1905, vagyis 80W csatornánként, 8 ohm-on, eltekintve attól, hogy ez csak 5 csatornás, a Denon pedig 7 volt.
Ebből és még néhány egyéb dologból nekem az jön le, hogy semmivel sem lesz rosszabb mint az 1905.
Ez is egy alap modell és a Denon is az volt, csak ez 10 évvel újabb, nem hinném, hogy visszalépés lenne....de majd holnap kiderül. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#16729600 #61975 üzenetére
Melyik nem lassú ebben a kategóriában...
Ez meg hogy csak 18-20m2-re. Nekem a Dyna T12 15m2-re nem sok. Egyáltalán nem sok.
Mondjuk ezt a zárt doboznak tulajdonítom. Reflexesből hasonló erővel már túl "terjengős" a mély. Vagy nem is tudom hogy mondjam. Szóval megérte a csere. Így bejáratás közel pár film után már ki merem jelenteni.
-
sixpak
nagyúr
válasz
#16729600 #61950 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked és mindenkinek, aki megpróbált a helyes útra terelni, de sajnos pénz nélkül hiába akarok igényes zenehallgató lenni.
Még egy fél órát nézelődök és rábökök valamelyikre, talán 1-2 nap alatt kiszállítják.
Kösz még egyszer mindenkinek, jó éjt. -
Mankó
veterán
válasz
#16729600 #61618 üzenetére
Nem vagyok könnyen sértődős, inkább tudjam mire számítsak, mint hogy nagy koppanás és pénz kidobás legyen belőle.
Igen úgy lenne az igazi, ha valahogy megtudnám hallgatni, hogy mégis mit szól. Ha már egy kicsivel is jobb, már megérheti nekem ezen az áron. Az általa kapott kis pluszok azok, amik miatt egyáltalán megfordult a fejemben a dolog. A Genius is már potméteres, buzerálgatni kell, hogy negyed hangerő alatt legyen mély, fölötte már nagyon hangos a szett. Kézi kapcsolóval váltok DTS és AC3 között, mert 2 külön optikai is játékban van.
A házimozi erősítőt le tudná kezelni a tv is, távirányítóval válthatnék a használt eszközök között, kicsivel jobb hangminőség, gumis gombok a hangerő szabályzón stb. Viszont ha a dolog összejön, ki kell derítenem a center problémáját, esetleg meg kell javíttatnom és az elhelyezés sem lesz egyszerű, az erősítőt is meg kell venni külön, s hogy azt hova rakom azt még külön öröm lesz kitalálni.
Szóval tele vagyok megválaszolatlan kérdésekkel, s minden őszinte, terelgető vélemény vagy ellen javallat csak a hasznomra válik. Ezért csak nyugodtan oltogassatok, mondjátok el a véleményetek legyen az + vagy - ! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
#16729600 #59798 üzenetére
Nézd meg például a németországi üzletek ELAC árait! Találsz konkrét összegeket? Nem hinném, mert a gyártó valamiért megtiltotta.
A Stream Audio is kénytelen alkalmazkodni az ilyen és ehhez hasonló marhaságokhoz. Ha egy termék hazai forgalmazója azt kéri, hogy ne írjanak ki árakat a viszonteladók, azt nem hagyhatják figyelmen kívül.
A Quadral esetében másról lehet szó, még nem érkeztek meg az első mintadarabok sem, jövő hét végére várhatóak. Szerintem akkor az árak is kikerülnek a honlapra. -
gyurczy
őstag
-
Tizso
csendes tag
válasz
#16729600 #59257 üzenetére
Azt hiszem, hogy szétszedetem valakivel, aki ért hozzá, mert nekem gyanús, hogy áram alá helyezve sem búg. Olyan, mintha nem kapna áramot. Semmilyen életjelet nem ad. Az elektro outlettől vettem. Vannak rajta szépséghibák kívülről (karcok, illetve levert sarok), de ezért volt 3K. Többe kerül visszaküldenem, mint megnézetnem. Garanciát is adtak hozzá.
-
törölt tag
válasz
#16729600 #59257 üzenetére
Pl. épp azért hogy ne lehessen mással használni, mint sajátjával, valamint (mint irtam is) ez csak végrehajt,erösit, még hangerőt se lehet váltani vele, főegység intéz mindent.
Na igen, még jó hogy nem volt sok érte, de hogy nem ért hozzá az tuti...
Igen, rca a bemenet.. de szép kevés ha még átváltani se bir valamint hangerőt elég szűk tartományban tus váltani rajta, szerencse hogy nem tul nagy,6 wattot tud kipréselni magából, azt nem nehéz kontrollálni. -
törölt tag
válasz
#16729600 #59252 üzenetére
Én megnéztem a használatit, abból jöttem rá..csak csatlakozók, és van rajta egy un SPK csatlakozó (kb rs-232) ami a fő készülékkel köti össze, az vezérli, ez végrehajt/erősit, amely csatlakozó nélkül szerintem halott, Bár egy ügyes müszerész kiitathatja, kiherélheti mélynyomóvá, hacsak nem egycsipes a drága...bár lehet ki lehet söntölni...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#16729600 #58340 üzenetére
nem kért meg sztem egyikőnket se XT arra, hogy ne irjuk le a láncát. Csak valahogy zsigerből jön mindenkinek, hogy nem illik. én se örülnék a helyében...
az,hogy nem érdekel most már, Te dolgod. Annyit elárulhatok, hogy a kiállításokon semmilyen paraméterben se közelitette meg egyik lánc sem XT láncát. azért ez elég kemény lehet, nem?
sztem is zárjuk le a témát.
-
törölt tag
válasz
#16729600 #58337 üzenetére
Pont hogy nem szobizmus, akkor a fene se lenne kiváncsi rá és mi -főleg én!!-se tudtuk volna meg.. Mintha irtam volna hogy izlésesen és tökéletes kép-hang.Ez sznobizmusból nem megy.. hiába a ráköltött összeg, ha nem passzol/nem öszeillő és nem lenne több egy középkategóriásnál, -mert ilyent is hallottam..
Peace és részemről lezárva... megmondtam amit mondhattam..
"Vagy kell csinálni egy zárt topikot jelszavas védelemmel, a pórnépnek meg egy másik szabadon elérhetőt"
Semmi szükség rá: demokrácia van és mindenki azt mond és azt hallgat el amit akar. Akinek nem tetszik, átugorja, ja és ez a PH alapszabályban is rögzitve van hogy nem sérthetünk személyiségi jogot sem -márpedig más cuccának/privát szférájának kiteregetése annak minősülne-. -
törölt tag
válasz
#16729600 #58333 üzenetére
Ne haragudj de a lehetö legrosszabb felfogással vagy effelől és legjobb úton arrafelé hogy soha ne is tudd meg. Senkinek nem kötelessége bárkit vendégül látni és ha megkér valamire illik betartani. Akkor se tudná meg senki ha az ellenkezője lenne igaz. Tehát vedd úgy hogy valójában egy H/K 130-as szól jamo hangfalakkal és orion dvd-t használ mindenre csak ö ezt erősen titkolja és mi is az ellenkezőjét hireszteljük.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#16729600 #58326 üzenetére
mire való? hogy irigykedjen a többi olvasó
kábelek végén levő csatlakozó is érdekel?
A hifi luxuscikk, Te kifaggatnád a naccsasszonyt, hány karátos követ kapott az évfordulóra? ez egy irigy ország, és minden aktiv topiclakóra másik 10 RO jut.
Egyébként félre a tréfát, aki nem hallott ilyen szintű láncot, hiába sorolnák fel az alkotókat, ettől még nem nem fogja tudni, hogyan szól.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#16729600 #58223 üzenetére
Ti is olyan koncerten voltatok, ahol a hangfalakból jött a nagyzenekar hangja,nem?
Nálunk ilyen volt, és hiába ültem Bocellivel szemben 40méterre, a zongora természetes hangját csak olyankor hallottam,amikor idióta mérnök elfelejtette kitenni hangfalra a mikrofont. Bocelli klimpírozott bőszen,csak épp szinte senki nem hallott belőle semmit..Van egy mondat az AVOs teszt végén: sokkal gyorsabban reagál,mint az SVS subja. annak a mérése hol van? és melyik SVS, mert az se mindegy.
-
Carasc0
őstag
válasz
#16729600 #58223 üzenetére
Köszi!
Kérdés inkább az volt hogy melyiket az általam írt 2 erősítő közül. Amúgy a hangfal szettem egy Wharfdale dobozokból áll ahol a 2 front egy Wharfdale Modus 7. Amúgy zenélésre és Blu-ray-re lenne használva. Magyarán zene+házi mozi.
Egy régi lassan 10 éves SONY erősítőm van, ideje fejleszteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#16729600 #58217 üzenetére
Bocelli az más,az a Papp Lászlóban pl hangosítva volt. Igen rossz minőségben. De pl Müpában egy hangosítatlan felvételen azért sem annyi magas, sem olyan jellegű szeparáció nincs,mint a hifi felvételek többségében, ellenben valami olyasmi fajta dinamika van,amiben meg a hifi gyenge.
Nem akartam én semmit sugallni, pláne nem kioktatni. Már kinőttem ebből, én a bólogatós kutya vagyok inkább.
Ettől függetlenül én is élvezem, hogy szinte újjal mutogatok némelyik felvételemen, hogy szinte látom, ahogy sorokba rendezve ül vagy 40-50 zenész, de tudom, hogy ez nem az igazi. ez már az,amit a hangmérnök újraalkotott. Ilyet bizony tudnak a focalok is, ha olyan a kábelezés, és a felvétel.
Anno meglepődtem,amikor a rubiconom mért adatai alapján újragyártottam a felvételt, és lestem, hogy megjött a tér mélysége. Ez szimpla fizika. Ha komoly térmélységet akarok, szinte láncfüggetlenül, akkor kicsit kiemelem a 4kHz körüli tartományt. Fülünk az itteni infó alapján határozza meg a távolságot. Hangmérnök ismerősöm mesélte ezt,amikor mondtam, hogy micsoda felfedezésem volt, amikor kiemeltem a tartományt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged