Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Költözés miatt eladóvá váltak az alábbi dolgaim, segítséget szeretnék kérni a beárazásukhoz:
1. Denon AVR-A100 erősítő
2. Dali Mentor 6 frontok.
3. Dali Mentor Vokal center.
4. Dali Mentor 2 hátsók.
5. Dali Ikon on Wall oldalsók.
6. Focal Chorus SW800 V sub
7. SIM2 HD80 vetítő+motoros vászon.
(A vetítő és a sub doboza nincs meg, a többi cuccnak megvan)
Köszönöm! Bocsánat, ha rossz a topik. -
sirfer
aktív tag
[link] pl ez?
-
sirfer
aktív tag
Még és kérdés , analóg kimeneten milyen hangformátumot tudok kiadni? A Zappitin van analóg kimenet is.
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok, olyan gondom lenne h van egy Denon AVR-A100-am. 4K-s tv-t vettem és olyat akarok kipróbálni, h HDMI splitterrel az egyik ág tv-be, a másik a Denonba. A forrás 4K HDR médialejátszó. A kérdés h milyen splitter legyen? A forrás nem tudja a 120Hz-et.(Apple Tv, Zappiti vagy Dune, amit majd odarakok máshonnan) A Denon meg fog birkózni a hanggal? Egyáltalán fel tudja dolgozni?
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Egy barátom vett NAD 808CC centert. A hátulján lévő kapcsoló 2 állású:
single boundary or double boundaryMit jelent ez? Mire való?
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz tipcsibacsi #28858 üzenetére
Nagyon sok a különbség a sztereó erősítő és a házimozi erősítő sztereó modja között. 2 erősítős rendszert kellene kiépíteni, ha neked megéri. Kezdésnek sztem vedd meg a mozi erősítőt és ha nem elég,amit hallasz, akkor vehetsz mellé egy sztereó erősítőt is. Bármilyen mozi erősítőt veszel, egy feleannyiba kerülő sztereó erősítő lemossa simán hangban, ahogy Béci is írta.
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz makaveli666 #28686 üzenetére
Az a gond, hogy neki lényeges lenne a 3D, így nem sok használt kerülhet szóba. A Polk TSI szetthez pedig ez is elég. Más javaslat már ezekkel a feltételekkel? Sajnos az ár is befolyásoló tényező, 58k körül pedig nehéz találni bármit is.
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Az egyik barátom [Polk tsi200]szettet szeretne vásárolni, [Pioneer VSX 422] erősítővel.
Jó párosítás? -
sirfer
aktív tag
Most ment tőlem Ricsi és "itt hagyta" a Sim2 Domino 80E projektorát....
Hát nem összehasonlítható a JVC XLA-3-as projektorral.Kicsit korán jött a Mikulás
Sztem igaza lesz Ricsinek, hogy ezután még több filmet fogok nézni. Nagyon meggyőző a kép, hosszabb teszt az ünnepek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
Igazad van.
Cégként akkor rendelhetsz ÁFA "nélkül", ha rendelkezel EU adószámmal. A vásárolt áru számláját(adatait) fel kell tüntetni az ÁFA bevallásban is. Ez a Közösségi ÁFA Tv része.
Magánszemélyként - EU-n belül - a számlát kibocsátó ország ÁFA szabályai szerint kell eljárni.
EU-n kívül a vám és ÁFA tételek a cikktől függnek, ezért kell nyilatkoznod a besorolásról. Ráadásul bizonyos országok, bizonyos termékeire tiltó vám is van. -
sirfer
aktív tag
válasz muzsikpeti #9801 üzenetére
Pontosan erre gondoltam.
Itt a fal, korábban írtam már róla: [link]
Ed Parker
Én is jártam már így, nem volt vicces.
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz muzsikpeti #9799 üzenetére
Arra vigyázz, hogy a szigetelés után is megmaradjon a megfelelő szobaakusztika. Nekem a gipszkarton falra/falba lettek kőzetgyapot lapok rá/bele helyezve, szövet borítással, hogy a kőzetgyapot "hatása" megmaradjon. Sztem Szabó Zolitól kérj tanácsot. (Hivox)
Ráadásul kombinálni kell a kő- kőzetgyapot-fa-üveg falat is.(attól függ, hogy mit akarsz használni) Összességében kell, hogy jó legyen.[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz malagutif122 #8030 üzenetére
2 éves hirdetés és az eladó sem jelentkezett be 2 éve. Béci szavaival élve: bottal sem piszkálnám meg
-
sirfer
aktív tag
válasz cassius.clay #4562 üzenetére
Szerintem ezzel kár összeszemetelni a topikot. Választ kaptál és ennyi.
Fentebb megkaptad a választ, konkrét dolgot nem írtál azon kívül ,hogy neked ilyen van.
Ezért írtam, hogy ennyi....
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz xtremetuning #4491 üzenetére
Az csak volt, most nem tudom , hogy mennyi. Biztosan több. Hétvégén megnézem.
A Te, karvastagságú, Transparent kábeleddel nem tudok versenyezni...
Emlékszem, hogy amikor bekapcsoltad a rendszert, villogtak a lámpák az utcán. -
sirfer
aktív tag
Miattad írtam, mert nem volt egyértelmű,amit írtál.
Azt mondom, hogy van különbség, te is azt mondod, hogy egy bizonyos szintig van különbség. Utána írod, hogy nem bizonyítható. Olyan nincs ,hogy kis különbség, vagy nagy különbség. Ha technológiai oldalról nézzük, vagy van ,vagy nincs. -
sirfer
aktív tag
Ezzel az a gond ,hogy megint saját- gyakorlati példát- tudok felhozni az emberi szem kontra hardveres kalibrációra.
JVC DLA-X3 proji, árához képest életlen kép. El akartam adni, olyan ideges voltam tőle. Legyen projektor kalibrálás, műszer, sokszázezres érzékelő. A kép nem sokkal jobb. Homályos életlen. De a műszer szerint ebből ennyit lehet kihozni.
Felraktam eladásra azonnal (AVX). Jön a privi, hogy miért akarom eladni? A srácnak is ilyen van, szerinte jó. Írtam neki, hogy küldje el a beállításait. Azóta is örömmel használom...
(persze ez nem szorosan a kábel témához kapcsolódik)
Akkor hogy is van ez?Csak még mindig azt írod, hogy a jel forrása a lényeg és a vevő, közte mindegy, hogy mi van. Akkor hogyan lehet bármilyen különbség is? Meghatározható pontosan, hogy mi az a szint, amit "használni" kell? Ha igen, akkor hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
Megint dúl a harc.
Csak azt írtad le, hogy létezik kábelek közti különbség. Ugyanolyan beállításoknál,a projektorom és az AVR közti összeköttetésnél szemmel látható színbeli és élesség különbség volt 12 m-es 1.4 HDMI kábellel. A két kábel között kb. 150e Ft volt a differencia.
Ha nem lenne sehol differencia, akkor mikor beszélhetünk belépő szintű kábelekről például?
Akkor csak egy szint létezik..... + 1-esek és nullák. -
sirfer
aktív tag
Azt javaslom, hogy mielőtt bármilyen hangolást végeztek a rendszereteken, legalább 1-1,5 órát "melegedjen". Nekem az Audyssey 2 különböző mérést csinált hideg és meleg rendszer mellett. Néha az a hang , amit kerestek, csak 2 óra múlva jön elő úgy, hogy közben semmit sem állítottatok a rendszeren.
(#3969) Sanci38
Igazad van teljesen, ott vmit nem jól csináltak. MIvel még piacon van, biztosan tetszik is valakinek az a hangzás.A stereo-nál egyértelmű a különbség. A 700e Ft-os AVR stereo-ja sem közelíti meg pl. egy 300e Ft-os stereo erősítő hangját.
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
Kimi, egy dologra vigyázz. Én nagyon szerettem azt az erősítőt (nekem is ilyen volt, tudod), de a garanciális javítása maga volt a katasztrófa. Összekarcolták, eltűnt a számla és a garlevél. Nem is tudták megcsinálni csak másodjára. Fenyegetéssel sikerült külső burkolat cserére kényszerítenem őket,.Jó készülék, de egyszer vmi miatt elromlik...
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz Szabikaa20 #3230 üzenetére
Esetleg lődd be egy bemérő mikrofon mellett. Ugyanolyan kéztartásnál-helyzetnél, mennyi az eltérés. Jó esetben egyre jobb értékeket is be tudsz vele állítani.
Persze ez csak a SUB-nál fog menni. A többit képtelenség számok alapján beállítani. -
sirfer
aktív tag
válasz spiky03 #3225 üzenetére
Nekem az Audyssey állítja be a bemérő mikrofonnal, a telós progi nekem sem volt pontos. Akkor inkább egy 10-15e Ft-os hangnyomás mérőt kellene venni.
Az Audyssey kiírja, hogy mennyi az aktuális dB és a hangerőt addig kell állítani, amíg zöld értéket nem mutat.
Nagyon jól be tudta lőni.[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz xtremetuning #2946 üzenetére
A tisztelet szólt belőlem, azért írtam idézőjelbe...
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz Szabikaa20 #2937 üzenetére
Ilyeneket ne írj a Focalról, mert az "Öregek tanácsa" szét fog kapni.
A "Beryllium" nem típus, hanem technológia.
Persze, hogy hallgasd meg.[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
válasz Szabikaa20 #2539 üzenetére
Sztem állítsd be kézzel neki a hálózatodat (ip, alhálózat, átjáró, DNS). Nekem a Denon Network Player csinálja ezt. Marha lassú a hálózatkezelése néha.
-
sirfer
aktív tag
válasz robi0604 #2097 üzenetére
Köszi mindenkinek
Az Ikon szettből a frontokat (Ikon 6 MKII) nem adtam el és egy másik szobában zenehallgatásra használom őket Denon PMA1510AE-DCD 1510AE társaságában.
Nincs tovább (egyelőre) tetszik, amim van, hacsak nem lesz vmi nagyon jó lehetőség.
Focal Electra a következő, vagy semmi.
xtremetuning megfertőzött. -
sirfer
aktív tag
Knorbi77
python1Interconnect: VdH Orchid (AVR-Stereo, Stereo-CD)
Interconnect2: VdH THUNDERLINE Hybrid (a többi helyen, ahol kellett)
HDMI: Audioquest Carbon (mindenhol)
Frontok-Center:VdH INSPIRATION HYBRID
Surround:VdH SKYLINE HYBRID
Subok: VdH SURF HYBRID
Power: VdH MAINSSERVER HYBRID/MAINSSTREAM HYBRIDHálózati szűrő-elosztó/szünetmentes: PS Audio Powerplay 9000+ a szünetmentese
Sanci
Nem melegszik csak az AVR, a stereo-nál nem volt ilyen probléma, ráadásul, ha kell, akkor egy hátsó nagy ventillátor - alacsony fordulattal-, mozgatja a levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
Köszi mindenkinek
Mozi: Denon AVR-A100
Zene: Denon PMA-A100 (végfokként, ha mozi)
CD: Denon DCD-A100
Blu-ray: OPPO BD-95
Multi: Dune HD Max
Hangfalak/Sub-ok:
Front: Dali Mentor 6
Center: Dali Mentor Vokal
Surround: Dali Mentor 2
Subok: JMLab Focal Chorus SW 800V
Projektor: JVC DLA-X3
TV: Samsung 55C6500[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
Hetek óta problémám volt azzal, hogy nincs elég mélyem a rendszeremben. Olyan, ami tényleg mély hang, nem pedig a ház lebontása. BBéci írta korábban, hogy SUB(ok) helyét is meg kell keresni. 1-2 hét keresgélés után sikerült 2,5 m-rel távolabb az eredeti helyétől megfelelő pozíciót találnom és most tényleg jó lett végre a rendszer.
Tapasztalat: Szánjátok rá az időt a megfelelő hely megtalálására, mert az eredmény mindenért kárpótol.KÁBEL téma: sztem hagyjátok ezt a kinézet, olcsóság, stb. dolgokat,mert nem ezen múlik. Egy vékony kábel is lehet jó, aminek pl. 35e Ft métere. NEM A KINÉZET a lényeg és NEM AZ ÁR, hanem hogy hogyan illeszthető az adott rendszerbe, milyen hangképet vártok el tőle.
Én is belementem az elején, hogy mindegy a kábel csak 800-1200 Ft legyen métere, az már "jó".
Van olyan, amelyet tényleg ruhaszárítónak tudnék csak elképzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest