- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #60920 üzenetére
Illik hozzá, nagyon jó páros..
-
gógyi
aktív tag
válasz
tipcsibacsi #60497 üzenetére
Én is így rendeltem meg de a futárnak már 449-el kellet fizetnem + a szállítási ktg.
Legyetek résen! -
gógyi
aktív tag
válasz
tipcsibacsi #60484 üzenetére
299ezerért a Netdepoból egy DenonX2000-el , de egy tizessel átbasztak.
-
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #60467 üzenetére
Ízlés kérdése, eddigiekből leszűrve Dali mellé a Denon biztos passzol.
Igen, a Lektor most akciósan igencsak megéri 300-ért.
gógyi:
Amíg el nem olvasod a használatit, csak röviden:
Mikrofonos kalibráció eleve large-ra teszi a frontokat ha nincs sub, így ezzel különösebben nem kell foglalkozni.
Hazavágni nem könnyű, nem tudom mire gondolsz. -
-
Sefter
veterán
válasz
tipcsibacsi #46984 üzenetére
A denont nem ismerem, a pio jó cucc a kategóriájában..
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Tekintettel arra, hogy közel azonos súlycsoport a kettő, a füleden fog múlni, hogy melyiknek a hangja jön be jobban. Keress külföldi teszteket, jelentkezz be valamelyik bemutatóterembe. Elégé friss készülékek, innen biztos nincs sok tapasztalat velük.
-
krx21
nagyúr
válasz
Ha az élével érkezik, bármelyik lehet ütős...
-
putyu10
aktív tag
válasz
tipcsibacsi #38763 üzenetére
Egy erősítő adott méretű szobában adott hangsugárzóval -20dB-lel mondjuk 60dB hangnyomást kelt, dupla méretűben esetleg csak 40dB-t. Ez a két dB használat közötti különbség.
-
Csabroncka
addikt
válasz
tipcsibacsi #38798 üzenetére
Aztán jön az eladó...
jót röhögsz rajta, ő pedig csodálkozik
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #38798 üzenetére
Igen....
-
Parson
addikt
válasz
tipcsibacsi #38793 üzenetére
Itt egy hasznos, közérthető leirás, részben talán tájékoztat.
-
törölt tag
válasz
Pedig értőnek ezzel könyebb számolnia..
Tételezzük fel, hogy 86 dB (Jbl SCS178) hangfalaid vanak Ez azt jelenti hogy 0 dB-en egy méterről halgatva egy hangfal 86 dBell hangerőt fog leadne, 2 méterről hallva a felét ami 43 db, a kettő már többet, az 5 pedig hangerőre az 1 hangfal másfélszeresét fogja leadni a 64-65 db. De Ha JBL ES100-at veszel, akkor majdnem a duplájára fog nöni a hangerö a 91 db-es érzékenységgel (92 vel nöne a duplájára) természetesen 1 méterről vagy 5 darabbal 75%-ra (69dB) ha 2 méterre vannak a hangfalaid. -
tipcsibacsi
tag
válasz
tipcsibacsi #38770 üzenetére
Na végül is erről beszéltem. Mármint, hogy az emberek nagytöbbsége így gondolja:
Mennyi egy decibel? Néhány példa
Gyakori hangok erőssége decibelben
Suttogás 25 dB
Beszéd 60 dB
Utcai zaj 70 dB
Nyomtató 75 dB
Fűnyíró 85 dB
Kézi fűrész 88 dB
Forgalmas kocsma 90 dB
Targonca 90 dB
Autópálya forgalom 96 dB
Sarokköszörű 98 dB
Fúró 99 dB
Horkolás 75 - 110 dB
Körfűrész 102 dB
Szél 100 km/h-nál
(bukósisakban!) 102 dB
Láncfűrész 105 dB
Magasnyomású tisztító 108 dB
Walkman 80 - 110 dB
Koncert 90 - 115 dB
MP3 lejátszó max. hangerőn 120 dB -
M_AND_Ms
veterán
válasz
tipcsibacsi #38754 üzenetére
De ha az ilyen viszonyskálán felvett mennyiség mértékegysége a Bell, akkor nem írhatják oda méter, vagy hektár.
Az egész azt jellemzi hogy viszonyítási mennyiséghez képest hol vagyunk. Jelen esetben a viszonyítási pont az erősítő max teljesítménye. Ezt jelölik nullával. A skála ezek után azt jelzi, hogy ehhez képest mennyivel ad le kissebb teljesítményt az adott állásnál. De nem azt írják, hogy fele, harmada vagy, ötöde. De helyette a dB skálát használják.
Előnye az, hogy az osztás (fél, harmad, ötöd), vagy szorzás (dupla, háromszoros, ötszörös) , és ezek kombinációja helyett összeadás és kivonás (amik egyszerűbb műveletek a matematikában) használatával lehet a mennyiségek nagyságával számolni.Persze a hangerőszabályzó feliratozása nem kívánja meg ezt skálázást, de professzionálisabbnak hat.
-
MasterMark
titán
válasz
Előtted a megoldás.
Ráadásul ugye ez nem állandó, akkor mindig ugrálna a szám, és állítani sem tudnád. Ráadásul egy külön mikrofon is kéne ami méri.
-
Sefter
veterán
válasz
tipcsibacsi #38757 üzenetére
Az erősítő setup menüjében nem tudod átállítani 0-99-es (százalékos) tartományra?
-
Toobee
veterán
válasz
tipcsibacsi #38753 üzenetére
Azt nem tudja az erõsítõ. A dobozok érzékenysége nem egységes. Az érzékeny dobozok adott hangerõn, hangosabban szólnak, mint a nehezen hajtjató társaik.
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #38740 üzenetére
Kimeneti feszültség értékét adja meg dB skála az erősitőn a 0 dB az effektív, ezt adja alapbol az előerősitö, i ha husszorosára erösit akkor20 dB a teljesilyenkor van nyitottra állitva a végfok, innen mint teljes A osztályu erősitőként üzemel tovább, Ha 20 dB a teljes, 0dB-nél már csak 1/10 -20 dB-nél 1/100, -40dB-nél 1/1000-e a maximális feszültségnek. 80-nál 1/10 000-e ehát ha 28 Volt a max, akkor 0.0028 Volt tehát alig vagy egyáltalán nem fogod hallani.A leadott teljesítmények aránya nagyjából azonos a telj/ dB definíciója miatt. A különbség hallásra azért nem ilyen eltérő, mert a hangintenzitás érzésünk logaritmikus, de 0n-nál fele,-20 annak a fele,-40 is annak a fele lesz...
-
gorbep
senior tag
válasz
tipcsibacsi #38754 üzenetére
Az én Denon-om dB-nek írja......
-
gorbep
senior tag
válasz
tipcsibacsi #38748 üzenetére
A dB logaritmikus viszony skála, definiált feszültség és teljesítmény dB
dB(u)=20lg(U/U0) dB(p)=10lg(p/p0) ahol u0 és p0 a választott referencia szint. A referenciánál az érték pont 0 dB,
Ahogy csökken a feszültség/teljesítmény a logaritmikus skálán az 1 alatti arány miatt negatív értéket kapunk. A skálázás szigorúan monoton növekedő.
Csupán azért negatívak az értékek, mert a referenciaszintet a tartomány tetejére választották. Hogy miért? Csak!
A referencia felvétele önkényes, és a gyártók többsége így döntött. A normál (a még ált. nem torzító ) maximumhoz ...
Remélem érthető voltam....
-
MasterMark
titán
válasz
tipcsibacsi #38750 üzenetére
Ejj nem érted. Tegyük fel az erősítőd tud 100 db-elt. (Ez nem így működik, de tegyük fel.) És te annál hallgatod 35 db-el halkabban, azaz -35 db-en.
-
MasterMark
titán
válasz
tipcsibacsi #38748 üzenetére
Miért érthetetlen?
Van egy tölcsér amin folyik a víz alapállapotban ugyanannyi megy át rajta mint amennyi belemegy, mondjuk 1. (Azaz 0 db-n vagyunk mert nem halkítjuk.) Ha összébb szorítod akkor már csak kevesebb megy át rajta. (És itt jön képbe, hogy -15 db-el kevesebb például.)Valaki azért jöhetne aki tényleg tudja.
sanchy: És más forrással?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
A mostani erősítőm az első, amin nem mínusszal és nem decibellel jelölik.
Kell?
-
MasterMark
titán
válasz
Szerintem, mivel alapjában véve nem hangosítjuk, hanem halkítjuk, és a halkítást vesszük vissza ezért van így jelölve, de igazából fogalmam sincs, csak találgatok.
-
MasterMark
titán
válasz
tipcsibacsi #38735 üzenetére
Ha 0 fölé tekered az már túlvezérlés, nem hiszem, hogy egyáltalán engedné.
-
TVMaci
tag
válasz
tipcsibacsi #38726 üzenetére
Ez az enyémen is így van. Gondolom minden valamire való erősítőnél így van.
-
MasterMark
titán
válasz
tipcsibacsi #38726 üzenetére
A szám értéke is fölfelé megy. Maximum az abszolút értéke csökken.
-
tipcsibacsi
tag
válasz
tipcsibacsi #38725 üzenetére
És ráadásul ha fölfelé csavarom a hangerőt akkor a szám értéke pont ellenkezőleg megy.
-
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #37263 üzenetére
Frontsugárzóval kapcsolatban harsogtuk, surroundnál kényszerhelyzet, mert nagyon körülményes lenne másképp 1,6-1,7 méter magasra helyezni.
-
ginola
addikt
válasz
tipcsibacsi #36937 üzenetére
Szia
Megkérdezhetem a mélynyomót hova fogod tenni?
-
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #36934 üzenetére
Gumigörgők elvileg nem lesznek olyan jók, mint a tüskék, kérdés, hogy gyakorlatban meghallasz-e ebből bármit. De mindegy is, mert tüskéken nem lehet húzkodni.
Álló dobozaim tüskéken, alatta gránitlapon állnak, amiket a parkettától vékony filckorongok választanak el. Most még a tetejükre is kaptak gránitot súlynak, így atom stabil, szinte mozdíthatatlan, de lassan odébb lehet tolni a parkettán. Ez is egy megoldás. A te esetedben csak első reflexest vennék, mögötte mégiscsak egy doboz van.
"Az álló hangfalak ugyanolyan hangszórókkal és teljesítménnyel jobb akusztikai tulajdonsággal rendelkeznek mint az ugyanolyan állványos?"
Nem. Leegyszerősítve és nem feltétlenül, de mélybe jobban lemennek, testesebb hangjuk van, de valamivel gyengébb a színpadkép.
-
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #36930 üzenetére
Miért nem állódobozokat veszel?
Az ablakok elé tenném a tévét, nálam is pontosan olyan a felállás és mögöttem, mellettem van U alakban könyvespolc, alul ajtókkal, kvázi szekrénnyel.
(#36914) putyu10
Miért éppen 85 Hz és nem 80? -
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #36928 üzenetére
Nem állhat tüskéken, ha kihúzni - betolni akarod. Olyan görgőket vegyél, ami fixálható
-
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #36924 üzenetére
Szerintem jó lesz. Legfontosabb, hogy a hangfalakat állványostól kihúzd a szekrény elé zenehallgatáskor / filmnézéskor.
-
Deadzone41
őstag
válasz
tipcsibacsi #36912 üzenetére
főleg azért, mert ha a szekrényre teszed őket, valszeg nem lesznek elég távol a hátsó faltól.
Warter:
-
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #36912 üzenetére
Mert ha egy szekrénynek adja át a rezgéseket - és állvány, tüske, gránitlap, akkor is ad át - ami kvázi hangdobozként működik, az teljesen más, mitha egy sík felületre.
-
Warter
addikt
válasz
tipcsibacsi #36899 üzenetére
B megoldásként, bár nem biztos, hogy sokkal jobb ötlet, de majd lehurrognak a kollégák. Vannak falra szerelhető tartók, igaz inkább a hátsókat tesznek rá, de még az is szerintem jobb megoláds, mint a szekrényre tenni a frontokat.
-
Deadzone41
őstag
válasz
rajzoltam egy "ideális" elrendezést, nem tudom megoldható-e, mert a kanapé amit rajzoltál, az batár nagy.
a két front és az "sweet point" van rajt karikázva. -
MasterMark
titán
válasz
Ezt az egész szekrényt nem tudod a szembe lévő falra tenni?
-
Deadzone41
őstag
válasz
tipcsibacsi #36897 üzenetére
az a baj ez a koncepció elég sok sebből vérzik:
- a kanapé rátolva a hátsó falra
-nincs szimmetria: az egyik oldalfal közelebb van mint a másik
-a rövidebb fallal párhuzamos az elrendezés, nem a hosszabbikkal
-a szekrényre akarod tenni az állványokat, amik így valószínűleg nem lennének elég távol a hátsó faltól, hogy kialakuljon a sztereó tér mélysége. ezen kívül nem tudhatod, hogy a szoba saját hangja mekkora távolságot kíván meg a hátsó faltól, ezt számolással, méréssel, vagy hallgatózással kéne megállapítani. -
Deadzone41
őstag
válasz
tipcsibacsi #36893 üzenetére
tedd az állványokat a szekrény elé.
-
Deadzone41
őstag
válasz
tipcsibacsi #36889 üzenetére
szekrényre sem teszünk hangdobozt ha egy mód van rá, főleg nem így féloldalasan. kezdjük azzal szerintem, hogy rajzolj a szobáról egy alaprajzot, méretekkel és bútorokkal.
-
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #36881 üzenetére
A dobozok egymástól mért távolsága azonos, vagy valamivel kevesebb legyen, mint amilyen messziről hallgatod őket. Mellettük, mögöttük, tehát minden irányban legalább 40 centi szabad tér legyen.
(#36882) Deadzone41
De nem ám. -
Deadzone41
őstag
válasz
tipcsibacsi #36881 üzenetére
nem jól gondolkodsz, a hangdobozt nem építjük körbe szekrénnyel.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
tipcsibacsi #36007 üzenetére
Szépségről felesleges vitatkozni, kinek mi a szép.
Én a NAD-ot csak azért emeltem ki mert 40 éve ugyanígy néz ki es gyakorlatilag 15m-ről felismerni, az unalmas szürke előlapjátHangra van köztük jó is.
-
Toobee
veterán
válasz
tipcsibacsi #36007 üzenetére
Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de én nem kinézet alapján választok erõsítõt. Az meg pláne nem érdekel, hogy milyen a hátulja. Nem szoktam nézegetni.
(#36008) pokerarcsuny: 300e Ft-ért, kapni jó dolgokat. AVX-en ott van még mindig, az a MA szett.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
tipcsibacsi #36009 üzenetére
Rendben, csak tedd hozzá, hogy szerinted.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
tipcsibacsi #36001 üzenetére
Azt valóban nem lehet a CA650-re mondani, hogy csicsás vagy bazári, így miért lenne csúnyácska? Nekem jobban tetszik az egyszerűsége, a fém előlap és távirányító, mint a mai műanyag cuccok.
Persze ez is csak egy szubjektív vélemény. -
i@lex
őstag
válasz
tipcsibacsi #33641 üzenetére
Ideiglenesen vannak ott, még várom az új erősítőt.
De nem sokkal fognak kiljebb kerülni. Egy tesztnél azt írták hogy ez jót tehet a hangnak. -
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #33544 üzenetére
Biztos jó lett. Remélem 2x2 réteg gk-nal csináltátok.
-
Thomyyyyy
tag
válasz
tipcsibacsi #33541 üzenetére
Nem írtam, hogy baj lenne, csak Játékos szavaiból tűnt úgy, hogy nem tartja jónak. Elviekben moziszobák falait is szerelt vázra rögzített lapokkal oldják meg és a vázközöket kitömik hangszigetelő vagy hasonló anyaggal, ha jól tudom. Ehhez annyira nem értek, ez már kőkemény akusztika szakma!
Nem akarok hülyeséget írni. -
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #33541 üzenetére
Semmi. Ha jól, precízen meg van csinálva, akkor a gipszkarton még a nemkívánatos mély-visszaverődések csökkentésében is segít.
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #33101 üzenetére
De: pont hogy jobb az Audysssey-nél.
Megér egy misét: foglalkozni kell vele, vagy hasonló...Francia eredetű: Párizs megér egy misét... -
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #33099 üzenetére
Denont jobbnak tartom de ez se rossz,sőt... ha olcsóbb, megéri megvenni, nem bánod meg. Az MCAAC is megér egy misét.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
tipcsibacsi #32983 üzenetére
jók a KEF dobozok,de a Q szériától érdemes azt is választani,a C elég gyenge.
-
tipcsibacsi
tag
válasz
tipcsibacsi #32983 üzenetére
KEF természetesen.
-
Deadzone41
őstag
válasz
tipcsibacsi #32966 üzenetére
mindenféle hangdoboz konstrukciónak meg van a maga célja, hol ezt, hol azt alkalmazzák a gyártók sok szempontot figyelembe véve. van passzív membrános doboz is, hogy még jobban összezavarjalak. a reflexcsövek és passzív membránok egyik célja a dobozban keletkező nyomás kiegyenlítése, csillapítása. a zártaknál ez ugye nincs meg. polcba nem teszünk hangsugárzót! meg polcra sem.
-
Deadzone41
őstag
válasz
tipcsibacsi #32961 üzenetére
hátsó reflexest ez esetben ne vegyél, és a hangsugárzó mögötti falat érdemes csillapítani mindenképp, ha fél méteren belül van a doboz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
tipcsibacsi #32953 üzenetére
Én is láttam ma vagy tegnap, viszont elég magas irányáron volt felrakva. Lehet utána töröltette.
(legalábbis most nem találom)
Én egyébként rohannék a NAD-ért.... Furcsállom hogy nem ment el 1napon belül.
Komolyan elgondolkoztam, hogy a 3808-at is lecserélném rá és lenne belőle egy kis lóvé is. Viszont azért meg kellene hallgatni. Messze van, nekem most nem éri meg a macerát.
-
Thom!
veterán
válasz
tipcsibacsi #32948 üzenetére
én nagyon megvagyok vele elégedve, de jó hangfalak is kellene hozzá és kábelek a teljesség igénye nélkül
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
tipcsibacsi #32948 üzenetére
AVX-en van.
-
Thom!
veterán
válasz
tipcsibacsi #32944 üzenetére
nagy butaságot csinálnál
-
Dorian
félisten
válasz
tipcsibacsi #32944 üzenetére
Ellenkezőleg. A 28xx széria lett 33xx, a régi 38xx meg a 43xx-nek felel meg.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
tipcsibacsi #32864 üzenetére
-
Thom!
veterán
válasz
tipcsibacsi #32857 üzenetére
Nekem Denon AVR 3808 van jó választás az 2313 egy kalap kaki hozzá képest
-
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #32327 üzenetére
Ha nem tudod állandóra a helyén, az állványon hagyni, akkor belefér.
Bevallom, nem hallottam azokat a hangdobozokat, csak a kisebb és nagyobb testvéreit.
Ki kell próbálni, melyik viseli el jobban a hátsó fal közelségét. -
tipcsibacsi
tag
válasz
tipcsibacsi #32327 üzenetére
BBéci Vagy az ELAC helyett ha polcon is van nem lenne jobb egy első bassz reflexes?
Plali Lektor 2?
-
tipcsibacsi
tag
válasz
tipcsibacsi #32317 üzenetére
Épp ezért gondoltam volna az ELAC BS 63.2-re. Vagy az is kicsi hozzá?
-
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #32310 üzenetére
Talán még nem fogyott el az akciós szettjük: FS 58.2, 57.2, CC 51.2. Az 5.0 szett ára 300000 Ft, ami verhetetlen. Szerintem passzolna az erősítődhöz, sőt, kettővel nagyobbhoz (VSX-2012) is.
(#32311) MJordan
Nem lehet kérdéses, hogy a 7005-öst választanám, de csak akkor, ha hozzáillő hangdobozszettre is tudsz költeni.(#32314) nuke7
Itt olvastam, hogy a Pio BDP-150 le tudja játszani a FLAC zenéket. Már csak az a kérdés, milyen minőségben, mert ahhoz is kell a jó DAC. -
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #32308 üzenetére
Hangerővel ne foglalkozz, nem téma!
Azt jól gondoltad, hogy azok a Prosonok, bármennyire kiváló az ár/érték arányuk, kicsit kevesek a VSX-922-höz.
Nem csak az 1:2 aránytól vannak messze.(#32307) prosectura
Lehetetlent kérsz!
Helyetted nem böngészhetjük a hirdetéseket. Ha találtál valamit, ami árban és szolgáltatásokban megtetszik, azt mutasd meg nekünk, majd véleményezzük. -
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31881 üzenetére
Jó a proson de ezekhez az erősítőkhöz gyengus, jobb kell. Nagyobb dynavoice megfelelhet.
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31878 üzenetére
Két front és egy centert. Sub és sur ráér,de mindkettő fontos.
Márka: Dali, Polk, Kef,Monitor audio,Dynaudio, JBL,focal de sok van ezeken kivül is
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31870 üzenetére
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31868 üzenetére
Se rákeresés, se 1. sz hozzászólás, se viszaolvasás??? Visszatartod az infókat?Akkor hogy a bánatba segitsünk?
-
ginola
addikt
válasz
tipcsibacsi #31866 üzenetére
Mennyi lenne a kereted, milyen szetted van stb.
-
Thom!
veterán
válasz
tipcsibacsi #31862 üzenetére
Annyi pénzért megkapod tőlem a Onkyo TX-NR807 azt megeszi mind2 reggelire?
-
törölt tag
válasz
Orientálódj a Pioneer felé és azt vedd meg. Jobb mozira és zenére is. Vagy hazsnáltat és sokkal jobbat vehetsz ezektől. Thom gépe pl. nagyságrendekkel jobb mozin,v. populáris zenén: állva hagyja simán mindkettőt.
#31866: Thom Onkyója. nem fogsz csalódni benne.
Kettő közül pioneer, de mi tart vissza az Onkyótól? Mindent tud, nagyobb, jobb és 3D-s is. -
ginola
addikt
válasz
Inkább használtat vegyél, jobb úgy az ár/érték arány!
-
válasz
tipcsibacsi #31363 üzenetére
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
tipcsibacsi #31268 üzenetére
Ez sem igaz.
Annak is van állvány.
Csak vannak akik polcra teszik.
Valahogy így,az árat most ne nézd,csak példának szántam. -
tipcsibacsi
tag
válasz
tipcsibacsi #31266 üzenetére
A hangfalszettről valami?Egyébként a centert szinte minden esetben polcra teszik annak nem árt?
-
nuke7
veterán
válasz
tipcsibacsi #31264 üzenetére
Polcra elvileg nem jo hangfalat tenni
-
MaTTeS
senior tag
válasz
tipcsibacsi #30968 üzenetére
Apróhirdetésben nem szokás darabárat megadni, szóval 40e/párért adja (és ebből én még alkudnék egy keveset).
-
JohannZimu
senior tag
válasz
tipcsibacsi #30967 üzenetére
Párja lesz annyi
-
tipcsibacsi
tag
válasz
tipcsibacsi #30967 üzenetére
Bocs a 30956-nak ment az előző.
-
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #30715 üzenetére
ELAC-ot. De ismétlem, ez ízléstől függ.
-
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #30711 üzenetére
Tangentet még nem hallottam, de készülök bepótolni a lemaradást. Nem várok tőlük sokat.
A Polkok megérik az árukat, ám az én ízlésemnek valahogy másfajta hangzás tetszik. -
BBéci
legenda
válasz
tipcsibacsi #30709 üzenetére
Polc hangfal nincs! Csak állványos! Az angol bookshelf szó szerinti fordítása teljesen helytelen és szakmaiatlan.
Polcra helyezve a világ legjobb monitor hangdobozai is csak árnyékuk önmaguknak. Nagyságrenddel vacakabbul szólnak, mint spéci állványon.
Azt elfogadom, hogy a kényszer nagy úr és lehet atomstabil polcot is készíteni, valamint hangdoboz alátéteket is gyártanak. De szubládát semmi szín alatt nem tennék máshová, csakis a padlóra.
Hallottam több olyan rendszert is, melyben a háttérsugárzókat a plafonba építették, nem volt rossz a hangjuk. -
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #30650 üzenetére
Kettő közül a Mordaunt de egy 2113-hoz az is kevés lenne. Nétd meg Netdeponál a Tannoy Mercury szettet, nekem az bejött anno,igaz hogy 50-el drágább.
-
Csabroncka
addikt
válasz
tipcsibacsi #30535 üzenetére
Ha találsz használtan Dali Zensor-t, akkor ajánlom! Z1 és vocal, nekem bevált...
-
Jim-X
őstag
válasz
tipcsibacsi #30535 üzenetére
Szerintem a 2113-hoz ez a szett olyan kevés mint hitlerben a jóindulat...
Inkább valami használt DALI szettet nézz hozzá
-
Oldfighter
senior tag
válasz
tipcsibacsi #30312 üzenetére
-
ALYRA
tag
válasz
tipcsibacsi #28864 üzenetére
-
sirfer
aktív tag
válasz
tipcsibacsi #28858 üzenetére
Nagyon sok a különbség a sztereó erősítő és a házimozi erősítő sztereó modja között. 2 erősítős rendszert kellene kiépíteni, ha neked megéri. Kezdésnek sztem vedd meg a mozi erősítőt és ha nem elég,amit hallasz, akkor vehetsz mellé egy sztereó erősítőt is. Bármilyen mozi erősítőt veszel, egy feleannyiba kerülő sztereó erősítő lemossa simán hangban, ahogy Béci is írta.
-
Dorian
félisten
válasz
Ebben a kategóriában a Denon, Marantz ami inkább zenei a többihez képest. Átlagember igényét a 21xx Denon zenén is bőven kielégíti.
-
kimi02
őstag
válasz
Denon erősitőm még nem volt.
De az angol erősitők igen jól teljesitenek sztereó zenén is.
Volt nálam pár nagyvas Pl : Onkyo 906 , H/K 760 de a mostani CA 650R jobban szól ezektől. -
Gergőke88
addikt
válasz
Ne vegyél újonnan erősítőt.
Amennyibe az kerül megkapod ezt:
Yamaha RX V3800 -
kimi02
őstag
válasz
Van 1-2 HM vas ami sztereó zenén is elfogadhatóan szól.
-
BBéci
legenda
válasz
Mert a feleannyiba kerülő sztereónak jobb a hangminősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest