- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazunga
tag
válasz
Patice #89781 üzenetére
Megnézem ezt a lehetőséget akkor és meglátjuk mi sül ki belőle. Állvány lesz szinte biztos, nem akarom furkálni a falat amiatt, meg egyébként sem szeretem a fixált dolgokat... Hátsó surroundok bőven elférnek a kanapé mögött, azzal nem lesz gond. Hát igen,
-ni is öröm a szobában jelenleg... majd csinálok könyves polcokat, meg ezt azt.
-
allein
addikt
válasz
Patice #89703 üzenetére
Én is gondolkodtam azon, hogy a szekrénysor elé rakom a frontokat
Amikor vásároltam a szekrénysort nem volt tervben házimozi szett
Bögreszett meg nem kell
Tervben van a költözés egyébként, és ha eljön az idő szekrénysort hagyom
(#89702) devil-k - nem tudom hova lesz majd rakva az erősítő
-
Norbi 72
veterán
válasz
Patice #89703 üzenetére
Ha a jobboldali szekrényt egy 40 centivel arréb lehet tolni,oda,és a sub helyére lehet rakni a frontokat.A subot meg a bal front mellé,vagy oldalra.Elég kompromisszumos,de még mindig jobb a Canon csicsergőknél...
(#89702) devil-k A vasat a tv melletti bal oldalra,marad felette hely szellőzni.
De egy 50-es plazma magasságban épphogy elfér,azt ki kell húzni,hogy agy kicsit szellőzzön.
-
mettek
addikt
válasz
Patice #89079 üzenetére
nem zenére hanem játékra épített gép. benne egy asus xonar d1 hangkártya, arról megy optikai toslinken a hang, foobar 2000 plusz jplay a lejátszáshoz.
Koax kábel azért is esik ki mert 5 méteres kábel kell az erősítőig és a koax összeszedhet földhurkot stb. (legalábbis ezt mondták) HDMI nincs. Fiio d03k 9ezer ft-os dac de lehet valóban jobb a denon 2805 dacja. -
Próféta
tag
válasz
Patice #87978 üzenetére
Köszi a választ és a segítséget!
Ha jól értem akkor ebből a pénzből ha újat akarok venni, akkor csak szettben gondolkozhatok, azt pedig nem ajánljátok.
Mit tudnátok ajánlani belépő szinten amit érdemes megvenni? Legfeljebb még gyűjtök a pénzemhez, minthogy kidobjam ablakon.
Mivel több (rock)zenét hallgatok mint hollywoodi filmet nézek, lehet inkább lemondok az 5.1 ről a sztereó javára.
Előre is köszönöm a segítséget minden eddigi és jövendő hozzászólónak. -
Próféta
tag
válasz
Patice #87975 üzenetére
1. Igen, tudom.
2. Inkább garisat szeretnék. Ha használt, de még van rá pár hónap gari, akkor jöhet. Vidéki vagyok így nem igazán tudok elmenni megnézni a használtat mielőtt megveszem.
Vettem már használt dolgokat, de azokhoz értettem, ehhez meg nem.A DLNA ahhoz kellene, hogy a tv bekapcsolása nélkül hallgathassak zenét telefonról.
Köszi a segítséget!
Próféta
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Patice #87939 üzenetére
Nekem az a bajom ezzel, (már többször írtam ), hogy nagyon sok film nem használja ki sem a 2K sem az 5.1 max lehetőségeit.
Elfogadom a fejlesztést, sajnos követni is kénytelen vagyok a magam alsó-közép szintjén, de nagyon bosszant a gyenge minőségű kép és hang 2014-ben. Nem tudom megérteni miért nem mindegyik film referencia szintű, mikor nyugodtan lehetne az.
-
válasz
Patice #86858 üzenetére
az így elkészített állvánnyal az a probléma, hogy a dobozok 5-8 kilója ott húzza lefelé, ahol már nincs alátámasztás, emiatt a súlypontja is előrébbkerül, könnyebben borul. hátrafelé meg lehet ugyan nyújtani, és kisúlyozni, de akkor is lesz egy nagy kiálló valami, amire rá lehet csimpaszkodni.
a nevelést már felhoztad múltkor is, nálunk a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű, de erről nem fogok nyilvánosan értekezni. apa napközben nincs otthon, hogy állandóan rászóljon.
a tv 30 kiló (plazma), én ezt nem lógatom bóvdenen. a szekrény nem az enyém (ahogy a lakás sem), szóval egyelőre szét nem fúrom. ha a center belelóg, vágatok alá valami alátétet, ami megemeli.
-
válasz
Patice #86847 üzenetére
szóval, amit megálmodtam.
egyfiókos izé ki, régi pc ki, tévé berakva hátra. ovális alakú talpa van, túl közel nem tudom rakni a falhoz, de így legalább megfőni sem fog.frontok állványon a tv mellett 2 oldalt.
tv elé center tüskéken. remélhetőleg elég széles ahhoz, hogy a tüskék ne a tv talpán akarjanak állni, és elég lapos, hogy a képbe ne lógjon bele (note to self: otthon lemérni).
szubot itt csak balra tudok pakolni az ablak alá, ahol most egy csomó játék van (lehet szar lesz, de legalább a játékok elkerülnek végre onnan
).
ez így a lehetőségekhez mérten mennyire szar?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Patice #86847 üzenetére
Apropó, tüskék...
létezik az hogy a centerem alá tettem acél tüskéket, így elemeltem a polctól és szebb lett a hangja a beszédnek és nem olyan mély mint eddig volt?
tényleg ennyit jelent ha egy hangfal minél kisebb felületen érintkezik?
bocsánat ha balgaságot kérdeztem megint, de egy kósza gondoltból jött az ötlet, és nekem úgy tűnik bevált -
válasz
Patice #86847 üzenetére
egy ilyen L alakú állványra gondolkodtam, ahol a doboz háta lett volna felcsavarozva az állványra. de ilyen 5-8 kilós dobozoknál nagyon-nagyon le kellene terhelni az állvány talpát ahhoz, hogy ne lehessen megmozdítani, ha a gyerek rácsimpaszkodik, vagy beleakad. marad az álló pozíció, állvánnyal.
-
válasz
Patice #86837 üzenetére
az árat egyelőre hagyjuk.
úgy gondoltam, hogy azt az egyfiókos szekrényt, amin most a tv trónol, onnan kiveszem (az nem része a szekrénynek, csak oda van téve). a tv-t így beljebb lehet rakni, elé kerülhet egy center. a két oldalt a tv elé 1-1 polcsugárzó kerül majd, állvánnyal, amik kb. a tv középvonalára emelik.
ha ki tudnám emelni a polcsugárzókat a szekrény síkjából, az mennyire segítene?
-
válasz
Patice #86819 üzenetére
természetesen nem az volt a kérdés, hogy hová rakjam a kis prüntyögőket. azok mennek ki. a pc is megy ki, amire írtam, hogy térplasztika. a tv marad.
a kérdés az, hogy mire cseréljem a kis prüntyögőket, ha csak ennyi hely van frontoknak+centernek. szorítsak be valami kisebb méretű első reflexes/zárt frontot? inkább valami polcra rakható legyen egy custom állvánnyal? na és persze a bónusz kérdés (lásd korábban).
@Oldfighter: tegyük fel, hogy a gyerekek nem nőnek fel, és a szekrény marad. btw a szekrény nem pozdorja, hanem bükk, szóval van súlya.
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #86640 üzenetére
Én fizetnék érte, de nyilván 10-15 -ért nem fog velem senki szóba állni. Plusz valószínű miattam nem is működne a dolog: több olyan rendszerelem van amin már nem szeretnék változtatni. Másrészt meg a korábbi felvetéshez visszakanyarodva, 10-ért kijön, van mondjuk 40 pénz amit elkölthet + ha valamit cserélni kell annak az ára. Eléggé lehetetlen küldetés, nem?
De pl. akusztikával kapcsolatban fogadnék el tanácsot, mit lehet a mennyezettel kezdeni "kis" pénzből, max 5-6 centi vastagságban amit a nappali elvisel és a vetítésnél sem hátrányos.
-
gutentag
tag
válasz
Patice #86592 üzenetére
Szia!
Egyelőre a QED Ruby Anniversary Evolution-t és QED Silver XT-t néztem ki, mint egy kompromisszumos megoldást. Viszonylag jó értékeléseket kaptak mindenhol (pl. What HiFi - bár ők nem tudom mennyire elfogulatlanok), és az áruk sem olyan vészes, 2500 Ft/m. Ezen kívül egy hasonló márkájú de olcsóbb kábel-t is kéresgélek a QED-től, mert a hátterek kábelezéséhez összesen kb 30m fog kelleni. Olyan max 80-90-nél többem nincs most a kábelezésre dugókkal együtt. Érdemes legalább a frontokhoz és a centerhez a QED Metal dugót (3500Ft/db) venni?
Esetleg milyen más márkát tudnátok ajánlani (konkrét típusokat légyszíves) ami ilyen árkategóriába beleférhet és mégis jól szól? A Frontokra és a centerre mehet jobb típus 2x3m + 1x3m hosszú.
Előre is köszi a segítséget.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Patice #86602 üzenetére
Így van Uram...
én is szeretnék persze jobbat, nagyobbat, fényesebbet, de a jelenlegi lehetőségeimhez mérte, elértem amit tudtam és szerettem volna. természetesen érdekel a véleményetek, azért is vagyok itt, és el nem fogtok soha elűzni innen... tanulok, tapasztalok.... imádok köztetek lenni -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #86595 üzenetére
Nem akarok én savazni senkit.
Csak jön a "kezdő", bepréseli a dobozokat a szekrény mellé és kérdezi milyen HDMI kábelt vegyen.... a téma meg elindul HDMI kábel irányba, hogy ilyet vagy olyat minimum... meg akkor már tápkábelt is természetesen, mert annak is óriási jelentősége van.
Na mindegy, mindenki annyi tanulópénzt fizet amennyire hagyja rábeszélni magát.(Nem azt akarom mondani, hogy nincs jelentősége, csak azt hogy torz kép alakul ki.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #86592 üzenetére
"A fórum szakmai jellegét megőrizendő ... "
Szerintem ez már elveszett.(Ha egyáltalán volt.)... Na jó azért túlzok.
Viszont rengeteg általánosítást illetve elfogult hozzászólást látni.Némi "ezotérián" kívül persze.
Engem is bele lehet érteni jó párszor, félreértés ne essék...
"Kezdőket" sokszor félrevisz a topik... olvasva a hozzászólásokat torzul a kép hogy minek mekkora jelentősége van.Pl. elkezdek visszaolvasni... kábel kábel kábel kábel ... közben meg 90%-unk nem tudja berendezni a szobát rendesen.
-
spiky03
veterán
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86056 üzenetére
Keret az egy dolog...
Nem cél a faldöntés, hiszen az a jó, ha kisebb hangerőn is megkapsz mindent, a lehetőségekhez képest.Zenét csak példának hoztam fel, nem elsődleges felhasználási szempont, csak "nice to have". Emiatt tutti nem lesz sem stereo erősítő, sem kábel dugdosás...
Sztem frontokat + centert cserélem, aztán meglátjuk, hogy alakulank a dolgok
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86052 üzenetére
Igen, tüskézve van, center szintén és állványon, földön, nincs beszorítva.
Persze, mély a mozi alatt nagyon jó, elég sokat húzigáltam azt a dögöt, mire belőttem a "sweet spot"-ban
Térérzet, ha mozira gondolsz, az megvan, zenén nem nagyon. A fő probléma a zene: direct-ben elveszik a dinamika és a mélyek, vagy hangosan már "puffog", stereo módban pedig nem az igazi az egy darab sub-bal, de még íy is jobb.
Arra azért kíváncsi lennék, mi alapján javaslod a monitor-t?
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86050 üzenetére
Igen, alto-t zaklatom már egy pár napja a két hirdetés miatt...
Ha megnézed a wenbshop-ot, akkor kb. 300HUF/EUR-ig pariban voltak, még szállítással együtt is.Az elégdetlenség oka, hogy úgy érzem, lenne még potenciál a rendszerben, de most már a hangszórók a gyenge láncszem. Amikor 2113-ról történt előrelépés X4000-e, akkor jelentős változás volt, főleg dinamikában, viszont a kábelezés fejlesztése már nem nagyon hozott a konyhára. "Sajnos", nagy igazság van az 1:2 szabályban, lásd 1. hsz
Volt nálam két 99.25-ös, egyik ismerősöm hozta, azonnal kijött a különbség, még mozin is, zenéről nem beszélve: még több dinamika, sokkal részletesebb és részletezőbb hangzás. Pld. lehetett mozin olyan zörejeket hallani, ami eddig fel sem tűnt. Centernek is kipróbűltam, ott még durvább volt a beszédnél a különbség.
Nem placebo, csajom is mondta -
-
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86043 üzenetére
természetesen pont azokról a frontokról beszélek én is
99.25 hátra? ha találok belőle használtat, akkor esetleg, bár az is lehet, hogy az elsők cseréjével minden borul
mélyláda: amit írtam, az két aktív...szintén az AVX-rőlés rájuk gondoltam tenni két 99.26-ot
de itt látom, nagyon az állók felé megy a terelgetés a méretek miatt, amit vhol meg is értek
igaz, tápkábel csere-bere még nem volt...
-
balbekk12
tag
válasz
Patice #85961 üzenetére
ilyesmire gondoltam:
LG HX966TZW wireless -
dunkel
őstag
válasz
Patice #85655 üzenetére
Sosem értem ezeket a kérdéseket ami arra irányul, hogy valaki más mondja meg nekem hogyan fog tetszeni otthon. Pl. ez itt most. Könyörgöm ott a szivacs, dugja be, hallgassa meg, vegye ki, hallgassa meg újból. Ahogy jobban tetszik úgy a jó.
Vagy ha megmagyarázom miért az a jó ahogy neki nem tetszik, akkor inkább úgy hallgatja? Mondjuk meg is érdemli az ilyen.
-
Dorian
félisten
válasz
Patice #85220 üzenetére
Nem tudom
Hangfal alatti gránitnak nagy előnye, hogy egy alatta lévő vékony modulszőnyegből kivágott darab miatt könnyű tologatni a parkettánMivel mozinál és zenénél más hangfalpozíciót használok, ez fontos, ill. takarításkor sem a tüskéken húzogatja a barátnőm... Tesztelni lehetetlenség, mert gránit és parketta esetén újra kell szintezni a 2x4 tüskét, ami idő és idegbaj kombinációja.
A tetejükre pakolt gránitok hangi hatását meg kedvem nincs tesztelgetni. Elméletileg jó, hiszen a doboz sokkal nagyobb tehetetlenségét adja a membránmozgásokkal szemben. Gyakorlati haszna: a gyertyatartókból és vázából nem a hangfal tetejére csöpög a víz meg a viasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- InFocus IN3126 Projektor
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest