-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
az a leírás mérvadó amit a protesaudio-n írtak róla? ekkora bögrékkel pure stereo zenére és élvezte? (mondjuk majd 2x akkora hangsugárzókkal dolgozik mint a HKTS16... lehet, hogy egy 89mm+25mm átmérő már ennyire hallgatható?
Nézegettem mi lehet a helye a saját HKTS16 rendszeremhez képest és belefutottam egy ilyen árazásba, majdnem leestem a székről: HKTS16 rendszer 114 euro
-
Tamoo
nagyúr
Ehhez még az is hozzá tartozik, hogy 120Hz-ig tartalmazhat, de nem tudjuk hány esetben tartalmaz is. (Én nem kezdem el szétbontani.
)
Máskor is volt eszmecsere, hogy hová kerül a levágott rész, de nem emlékszem mi volt a végkövetkeztetés. Erősítőnként változó, hogy rákeveri-e a frontokra vagy elveszik?Nem tudom.
-
hétalvó
addikt
nalam a thx-hez megkoveteli a 80hz-et es szerintem is ugy a legjobb. pontosabb lesz az egesz ha mindent vagok. persze onkyosoknak mehet a front large, hogy remegjen minden
olcsobb, mint egy normalis melyladat venni. nalam jelenleg sub nelkul large-on tobb mely van, mint subbal vagva, de vagom, mert nem csak a remeges szamit.
allvanyos hangfalaknal nalam is ment regen 100-120hz, de akkor nagyon figyelni kell az elhelyezesre, hogy ne legyen iranya a melynek, inkabb a 2sub a megoldas, vagy kozepen 1.
ez az italautomata kezdi piszkalni az agyam
hideg narancsle van benne?
de egy kave most jol esne...
-
Mankó
veterán
A plazma tv-s dolog tényleg így volt, de ott sok minden dolog közbe játszott, hogy lcd lett a végén.
Most még csak egy hete küzdök, hogy mit vegyek.
Ma megyek megnézni az Onkyo-t, azt se tudom hirtelen hogy mit kellene néznem, hallanom, tesztelnem. s Sajnos nincs és nem is volt még házi mozi erősítővel tapasztalatom, semmilyen, kellenek a tapasztalatok, így talán könnyebb lesz kiszűrni a hiba lehetőségeket is.greike: Valami hasonló miatt írtam én is. Csak én a Denon 1906-al hasonlítanám össze az nr609-et, ha lehetne.
-
-
DJ WOKKY
addikt
Akkor gondolom, hogy a Yamaha szettet sem ajánlod ??!
Az a baj a boltokkal, hogy ők mindent ajánlanak, csak eladják a cuccokat. Bár a Stream Audio-val még nincs tapasztalatom, egy próbát megér.MasterMark: A használt úgy jöhet szóba, hogy garancia is van még rá. Ez a Polk Audi PSW 110 egyébként milyen minőség ?? Mert sajnos ezt nem ismerem. A Jamo-hoz viszonyítva jobb minőség ? Mert árban újonnan olyan 65-70 ezer körül mozog...
Egyébként elég sok helyen olvastam, hogy inkább fából készült ládát vegyen az ember, mint műanyagot, erre mi a véleményetek ?
-
robi-k
őstag
(#62362) BBéci
(#62363) bajnokpityuTermészetesen nem csak a +2 csatorna a különbség, más pl. a DSP és annak a körítése, és csatornánként a 4810-es +10W erősebb a 4310-nél. De ha érdekel, akkor tudok adni Service manualt mind2-re, abban benne vannak a kapcsolási rajzok.
Ami az előd/utód témát illeti, szerintem is 3808A->4310 és 4308->4810 a sorrend kb. Ha már vágyakozni valamire, akkor inkább egy ilyen Denon-ra: AVC-A1HD 3D Edition -
bajnokpityu
félisten
nem...
kinti forumokon elemezgették, meg ABXelték ezeket. 4308 a 4810 elődje, a 3808 meg a 4310 lett. hang alapján, ezt irták. trafók viszont biztosan különböznek bennük, a 4308ban asszem 580W van, a 4310ben meg asszem 800W. dinamikában nincs hiány 4308 esetén sem, csak a maximális teljesitmény kisebb.
-
pFEFErohni
tag
Persze, igazad van! Ma egész nap csak ezeket nézegettem, határ itt a csillagos ég, nem is azzal van bajom h 100ezerért csodát akarok kapni, de abból a plussz 2 kilobol én veszek inkább egy tv-t! Soha nem tudnék kihasználni egy 3-4-5k-s csodát! Ezért úgy gondolom h nem kaki választás ez a pio szett, aztan ha tényleg ennyire szörnyű hangzasilag az én bot fülemnek is akkor nézek hozzá normálisabb hangfal szettet! Majd jovok akkor is tanacsokert!
Köszönöm az eddigi segitsegetek!
-
gg72
veterán
#62300: Hangminőség szempontjából melyik a jobb összeköttetés a HDMI, vagy a koax? Az erősítőm (Yamaha RX-V2600) nem tudja kezelni a HD-hangokat, de HDMI bemenet van rajta, miként koax is.
Nem igazán tudom ennél világosabban megfogalmazni, de megpróbálom: adott egy asztali Blu-ray lejátszó, aminek van két HDMI kimenete, valamint ezen kívül optikai és koax kimenetek. Ezen kívül adott egy olyan házimozi erősítő (Yamaha RX-V2600), ami nem tudja kezelni a HD-hangokat. A kérdésem az lenne, hogy a 3 közül melyikhez csatlakoztassam az erősítőt, melyik biztosítja az (elméletileg) legjobb hangminőséget?
TCr: Kösz, kicsit belekeveredtem...
-
Mankó
veterán
BBéci: Kíváncsi lennék a te véleményedre is ebben a dilemmában. Az árukat is és azt is vedd figyelmembe légyszíves, hogy milyen hangfalhoz lesz!
KösziTCr: És ha a zenére is figyelsz, akkor Denon?
Mind a 2-höz húzok, egyikhez a tudása (Onkyo) + tanítható távcsati, a másikhoz az ára és kinézete miatt.Jó ideig nem akarok hangfalat cserélni, mert a körülmények nem teszik lehetővé, hogy normálisan betudjam állítani őket.
A Yamaha miért esik ki a mezőnyből?
-
pFEFErohni
tag
Értem, köszönöm! Annyi meg esetleg, hogy ha mégis rá szánnék 130at, akkor ugyanott vagyok egy 85k-s pioval mint egy 130as onkyoval?!
Sorry, hogy hülye vagyok a témához, de hát valahol el kell kezdeni, aztán ha véletlen bele buzulok, jöhetnek az elfogadható hangcsinalok 300ért...
Ui.: viszont ha veszem a pio-t, aminek nem kula az erositoje, később tudok más hangszorokat is venni hozzá!
-
pFEFErohni
tag
Értem én, hogy 100kért ne várják csodát, teszem hozza nem is várok, de akkor kérlek dobj meg pár ötlettel, hogy mégis mit vegyek!? Onkyokat is nézegettem, de az 130tól kezdődik, bár ha felbuzdulok kakilok én a 30k különbségre, csak ilyen tömeg szamszung ldzsi bigyokkal meg nem akarok foglalkozni!
-
Ibituba
aktív tag
azt lehet tudni hogy ezek miért ilyen drágák? milyen kábelből van pl, vagy milyen dugaszoló aljzatok vannak rajta? vagy miért ennyi? egyszer dolgoztam olyan helyen ahol egy ezer éves darálómotort kellett ÉV relézni.3-4 db 10-15 köbös konténer volt az udvaron , mögöttük a daráló amit derékig érő gazba lehetett csak megközelíteni. A konténerekben egyéb helyekről származó agyag tégla-cserép-törmelék volt. Kérdeztem mi a bánatot csinálnak itt? A válsz: darálják az agyagot ,és adják el olyan felvásárlóknak akik horgászati célokra bezacskózzák és árulják mint etetőanyag keveréséhez való kiegészítő adalék anyagot. Nyilván a zacsira már rá van írva hogy laboratóriumi körülmények közt szűrt agyagszemcsék... És működik, mert tényleg etetőanyaggal bekeverve lent tartja azt a mederfenéken.Ja és 300ft kilója
-
cekkk
veterán
Nem támadás!
De itthon 419ről indult ez az erősítő ami olyan 300 eurós árfolyam mellett pont ugyan annyi pint a kinti ár fogyasztói ár. Ezt a stream és a netdepo oldalán láttam. A horn oldalán is azt írják erre, hogy már akciós, kint a németeknél meg nagyon sok helyen kapni 900 euró helyett.
Ritka sajnos az ilyen jó árasított akció itthon, akkor is csak pár darabra.Boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
spiky03
veterán
Dehogy becsülöm! Elnézést ha félreérthető voltam.
Csak arra próbáltam célozni, hogy nekem jó lehet a 714-es frontok is, mert nálam a mozi a főszempont, zene csak háttér rádiózás. Nah a mostani Eltaxok után így is ég és föld lesz a különbség. Főleg ha majd kapnak rendes kábelt is.
Tenyleg erre van valami ajanlasotok, hogy milyet érdemes majd beszereznem a Focalok és a Pio közé?(#61787 ) MaTTeS
Igen, akár még ez is előfordulhat, ha meghallom a minőségi hangfalak. -
Gergőke88
addikt
Köszönöm.
Akkor Focal, Elac vonalon fogok nézelődni de egyelőre a JBL ES marad hozzá.
Ez már kiaknázná a tudását?
Focal 807v -
b0077
tag
Ja így már értem. Persze nézőpont kérdése, hogy kinek mi a komoly, láttam már 1 millió Ft körüli házimozi erősítőt is. Ahhoz képest egy 200e Ft-os Yamaha is komolytalan.
Ezt a Yamahát úgy értettem, hogy az én Thomson-omhoz képet komolyabb.
Akkor annyiban módosítom a kérdésemet, hogy az említett Jamo szetthez (ami nem tudom pontosan milyen kategóriásnak számít, remélhetőleg nem alsó azért) milyen erősítő, illetve milyen árkategóriás erősítők illenének? A cél nyilván az lenne, hogy a Jamo szettem ki legyen használva egy kategóriában hozzá illő erősítővel. -
Mankó
veterán
:-) nem csak gondoltam ti sok mindennel talalkoztatok mar az evek soran, hatha...
Ha a center hangfala rendben es nem is a kabel a hiba forrasa, akkor ugy gondolom, hogy a tovabbito eszkozben lehet valahol a hiba. A center es az osszes szatelit hangfal a szett sub reszebe megy be, majd rca-n csatlakozik az erositohoz.
Masreszt ha hol van hang, hol nincs, akkor csak-csak valamilyen kontakt hiba lehet, nem? En ugy gondolom, lehet rosszul, hogy a subban valamelyik csatin megtort a forrasztas, s emiatt van a hol van, hol nincs hang. Rosszul gondolom, mas is okozhatja a jelenseget? Erdemes vele foglalkozni vagy hagyjam a fenebe?
20 alatt kerulne hozzam a szett ebben az allapotaban, illetve meg annyi, hogy a porvedok nincsenek meg. Az kulonosebben nem zavar, mert kulsore bejonnek ugyis a hangfalak. -
Tamoo
nagyúr
Na de azért az másik ligában játszik.
(#61566) zlum: 100 óra még nincs benne, nem járatódott be teljesen. Phil Collins koncertet néztem eddig vele ill. filmet. Nekem bejön, megérte a csere. R8 után meg főleg nagy előrelépés lenne. Zenéhez nem tervezem használni. Annyi hogy bejáratás címszóval többnyire mondjuk 2.1-ben megy jelenleg elektronikus zenével. Érezhetően feszesebb, gyorsabb mint egy olcsó reflexes, de sztereóhoz nekem nincs igényem rá. Nem próbálkoztam még, hogy mennyire illeszthető.
(#61563) NFree: Ez meg az enyém.
-
"Szubbasszus sugárzóval kiegészítve egészen más a helyzet, mert akár 25 hertzig is szól..."
25??? Az semmi, tudod jól, hogy a Canton 24-ről indul!
Viccet félretéve, érdemes lenne agyban átállítani magam a 2.1-re szerinted a 2.0 helyett? Tény, hogy teljesen rá vagyok parázva a hangfalak mély-adataira, egy jó szub erre megoldást adhatna.
De zenéhez hogy fekszik a szub? Csak arányok és beállítások kérdése az Arcam-on?
-
"Arra az esetre hagytam bennük a DTS magot, ha valamelyik ismerősömnek kölcsön adnám és a tévé beépítettjével akarná lejátszani. Feleslegesen tettem?"
True HD esetén nem felesleges, mert azt tuti nem játsszák le a tévék beépítettjei. A DTS-HD Lossless-t viszont elvileg le kéne játszaniuk, persze tudja fene, hogy mind megteszi-e. A panák lejátsszák.
-
Lajos1966
tag
Én azt olvastam,hogy még BD50 esetén se lehet minden esetben érintetlen a kép (már a forgatáson felvett anyaghoz képest).Természetesen a BD50 a ma elérhető legjobb minőség (leszámítva egy-két mostanában kiadott 4K-s filmet).
Ha jól emlékszem azt írta a hozzáértő emberke,hogy egy film terjedelme igazán érintetlenül akár 150-200 giga is lehet. -
mert véleményem szerint annyival nem jobb a BD50 minőségileg mint egy BD25, nekem szimplán nem éri meg a dupla annyi tárhely, ellenben egy 10-15 gigás file és a BD25 közt meg nagyátlagban hatalmas difi van. Próbálok "ésszerű" kereteken belül mozogni, már amennyire lehet...
16 TB LOL, nemigaz?
-
bajnokpityu
félisten
Neeem, rossz hangja semmiképpen nem volt
Sőőt, nagyon jónak is mondhatom. De,mi nem zenéhez használtuk.
És mielőtt kiveri a biztit, h zenéhez sub, azért én is a koncertvideok miatt vettem zártat.
Az egy másik kérdés,hogy nincs nagy differencia átmérőben a frontom mélye, és a sub tányérja között. -
-
robi-k
őstag
Igen, SB12-NSD-m van
Furcsa, a 4310 kb. 1/4 hangerőre állította a sub-ot, és így tényleg bőven elég, még filmre is (ennél a hangerőnél a sub 0 db-en van). És most, hogy váltottam 2310->4310-re még inkább bebizonyosodott nekem, hogy 100% igaza van HiVOX Zolinak, hogy ha valaki rögtön hallható hangjavulást akar, akkor - bármennyire is elüt a közhiedelemtől - az erősítővel kezdje, utána jöhet a hangdobozok és a kábelek cseréje.
Ezt legfőképp cekkk-nek üzenem, mert biztos, hogy az ő Dali hangfalai is teljesen másképp fognak szólni egy komolyabb erősítővel, mint ahogyan szóltak a korábbi HK-val -
t-bali3
senior tag
Azon kívül, hogy leírtad, hogy tévedek nem igazán támasztottad alá, hogy a main in az egy külön bemenet. Az összes képen össze van kötve a pre outtal és a manualba sem külön bemenetként említi. Arról pedig nem találtam infót, hogy a többi 7 bemenet külön állítható lenne, hogy elkerülje az előerősítőt.
Kicsit hallgatóztam tegnap és Dorian jól fogalmazta meg a furutech kábel tulajdonságait. Ennek ellenére most mégis jobban tetszik, mint a Nordost spellbinder, így most ő marad egy darabig.
-
Semmilyen képzavar nincs a fejemben, és értem, tudom, hogy mi a surround hangzás lényege, és tisztában vagyok vele, hogy mikor, mi és miért szól mögülem. De zavar! Nem szeretem. Erről beszélgettünk máskor is, nekem nem jelenlétérzetet teremt, hanem elidegenít a témától. Bocs, hogy ezt egy házimozi-topicban nyomom, nem leszek ezzel szimpatikus itt, de így érzem. Azért hasonlítottam a 3D-hez, mert azzal is így vagyok. Ezért keresek inkább egy jó sztereó rendszert, mert egyrészt a legfontosabb a zene, másrészt komoly igényem van a jó hangra film esetén is, de előlről szóljon!!!
-
tozso76
aktív tag
Ne viccelj, miért bántanál meg. Örülök hogy válaszoltál. Jól értem, inkább doboz szettet cseréljek első lépésben? Tavaly már játszottam a gondolattal hogy lecserélem az öreg Magnat szettet egy jobb "bögre" szettre. HK hkts jött számításba akkor. Igazából örülnék egy kisebb méretű doboz szettnek, ha nem szólnának rosszabbul mint a jelenlegi dobozok.
80-100e Ft-ból mit lehetne venni, ami jobban "szólna" a jelenlegi szettnél?
Egy kétlépcsős fejlesztésben is benne lennék esetleg, ha mind két komponens elavultnak számít. -
ricsik
őstag
Vajon a gyári tüskék cseréje is megérni valami elfogadható árúra? Nem a 653 220 Ft / db-osra gondolok
. A 2db frontra már meg is lenne 1M 3-ért... Ezek állatok!
xtremetuning: na arra én én is kíváncsi leszek mit nyilatkozol az ügy kapcsán. Magyarul mit, hogyan, mennyire változtat meg a rendszeredben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest