- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Htpc alapú filmezéshez használok egy sherwood avr, magnat 5.0 szettet.
Ebből az erősítőt szeretném lecserélni, egy kicsit jobb hang reményében. Két megjelenítőt használok ezért hdmi segítőként is működne az erősítő.
Használt is számításba jöhet. Kb. 30nm a nappali, ahol használnám.
Max. 80k-t szánnék a fejlesztésre. Tudnátok valamit ajánlani? -
tozso76
aktív tag
válasz Norbi 72 #60860 üzenetére
Magnat Motion Center 1: 2-Way Bass Reflex, 4-8 Ohm
Magnat Motion 88 Front: 3-Way Bass Reflex, 130/240W, 4-8 Ohm, 22-35000Hz
Magnat Motion 11 Surround: 2-Way Bass Reflex, 60/110W, 4-8 Ohm, 38-32000Hz
Sub nincs, de nem is hiányolom.
Kicsit gyengének érzem a filmek alatt a dialógusok megszólaltatását. Tehát nagy hangerővel kell filmezni, hogy érthetőek legyenek a párbeszédek. Nem tudom jobban leírni a hiányosságot, amit hallok.
A másik gondom, ha erős effektek vannak, akkor pattognak a frontok. Ez DTS DD filmeknél is jelentkezik. Próbáltam már dvd lejátszóval, mediaplayer-al, htpc-ről. Minden forrásról pattog.
Még egy dolog ami jó lenne: Tetőtérben használnám. Dőlt falak, aszimmetrikus szoba, stb. Na itt mérő miki nélkül, kb. lehetetlen jól beállítani a rendszert. Főleg olyan AVR-n amin nem lehet hangsugárzó-AVR távokat megadni.
@Vikthor: Az ajánlott Denon már nézegettem az AVforum adok-veszekjében. Teccik...
Az Onkyot is.... Az is tetszik. Akkor ezek szerint jó vonalon indultam el. -
tozso76
aktív tag
válasz Norbi 72 #60897 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Nem hallgatom nagy hangerőn a filmeket, ergo nem terhelem a hangszórókat. Sőt, pont azt szeretném elérni, hogy ha este pl. alszik a gyerek, akkor is tudjak (szinkronos) filmet nézni normál vagy kis hangerőn. A pattogás akkor is jelentkezik ha 1%-on van a hangerő az erősítőn. Ezért gondolom hogy nem azért pattog mert túlhajtom a rendszert. Persze lehet rosszul gondolom, teljesen amatőr vagyok a hanghoz. Pl: "ez nem egy Quantum szett" Ez jó vagy sem?
-
tozso76
aktív tag
Ne viccelj, miért bántanál meg. Örülök hogy válaszoltál. Jól értem, inkább doboz szettet cseréljek első lépésben? Tavaly már játszottam a gondolattal hogy lecserélem az öreg Magnat szettet egy jobb "bögre" szettre. HK hkts jött számításba akkor. Igazából örülnék egy kisebb méretű doboz szettnek, ha nem szólnának rosszabbul mint a jelenlegi dobozok.
80-100e Ft-ból mit lehetne venni, ami jobban "szólna" a jelenlegi szettnél?
Egy kétlépcsős fejlesztésben is benne lennék esetleg, ha mind két komponens elavultnak számít. -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Mennyit lehet adni egy maku Marantz SR6003 ért?
... és egy NAD T755 ért? -
tozso76
aktív tag
Itt is megkérdezném, amit a htpc topikban kérdeztem.
Nvidia G210 vga-s htpc összekötve hdmi-vel egy Yamaha RX-V771 -el, ebből hdmi out-ra kötve egy LG tv és és hdmi out2-n egy Samsung SP-A600 proji. Op.rendszer win7 32bit. Minden driver legfrissebb.
Normális dolog az hogy, a hangeszközöknél nem látom az AVR-t, csak az éppen kiválasztott megjelenítőt?
Ugyan így, az Nvidia driver/hdmi hang eszköznél is csak a tv és a proji választható hdmi hangeszköznek.
Hangot végül sikerült kihozni az erősítőből, csak érdekesnek találom ezt a dolgot.
Win7 hang/lejátszó/tulajdonságoknál 8 csatorna, Dolby TrueHD és DTS-HD képesnek látszik mindkét "megjelenítő". Egy filmem van amin van DTS-HD hang és annak lejátszásakor ki is jelzi az erősítő hogy, DTS-HD hangot kap.
Ez Nvidiás vagy Yamaha-s sajátosság?
Google barát nem kevés találatot hoz hasonló anomáliákra, de láttam képeket ahol látszik az AVR hangeszköznek.
Ui: Ubuntu alatt, detto ez a helyzet. -
tozso76
aktív tag
válasz eboostr #66894 üzenetére
Csak különösnek tartottam hogy ez így működik. Bár win7 alatt csak akkor válik folyamatossá a kép, ha exclusive módba vált a madvr, addig van kb 3fps a filmlejátszás. És még egy dolog amit win7-en nem tudtam összehozni: nincs HD hang. Ami nekem nem annyira lényeg, mert nincs hájend hangfal szettem.
XBMCbuntu alatt egyébként van DTS-HD is.
Egyébként tényleg az a lényeg hogy, működik. -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Klipsch RB-61 -vel van valakinek valami tapasztalata. Egy Yami 771-hez venném frontoknak. 90%-ban mozihoz használnám. A jelenlegi Álló Magnat frontom cserélném a Klipsch-re. Gondolom kevesebb mélyet ad mint az álló Magnat... Tesztet (magyart) nem találtam egy régi tesztben elég jókat írnak róla.
szerk. Klipsch RC-52 ez a center lenne a két polcsugárzó közé.[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
válasz Patice #80410 üzenetére
"Lehet kompakt méretben jól szólót csinálni, de az bizony nem lesz olcsó.
Pl. Dali Fazon szett, KEF tojások"+1
Ennek a KEF tojás rendszernek egy régebbi típusát használok. Azt kell hogy mondjam, eléggé rendben van hangilag is és kinézetre is a "kis" tojás szett. Egy Yami RX-V 771 el hajtom őket, kb 30nm-es nappaliban. Meggyőző a hangja. Kíváncsiságból lecsavartam az egyik tojás hátulját, hogy mégis mitől 2kg ez az arasztól kisebb kis szerkezet? Full fém az egész. Eleje-hátulja valami magnézium-alu ötvözet. Hát ezért kellett 1100 eurót fizetni érte új korában.
PS: 2 ilyen szettem van. Egy ezüst meg egy fekete. Valamelyik eladó lesz. Hátha CharlieDrop kolléga tud várni kicsit a vásárlással. -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Mit kell ahhoz tennem hogy, a win8.1 alapú htpcmröl sacd-t hallgathassak a Yamaha RX-V771 erősítőmön?
Tegnap foobar-al tettem egy probát, de csak PCM-re állitva adott hangot.
Vagy ez csak hdmi-s SACD lejátszóval működhet? -
tozso76
aktív tag
Ha használt számításba jöhet.. 3D, ARC, 4K upscalling
-
tozso76
aktív tag
válasz Magnetic #111221 üzenetére
Detto ui rendszert használok. Az F1 miatt van nekem is upc stb-om. Egy Yamaha RXV771-t használok. Ez képes stand by módban átengednia hdmi jeleket, de a hdmi kimenetet nem tud váltani stand by-ban. A rendszer használatához viszont elengedhetettlen egy Logitech harmony. Ha ez nem lenne, akkor 5db távirányítóval kardozhatnék. Tehát a kérdésedre a válasz, működik a dolog egy 2 hdmi out-os avr-rel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest