- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
Üdv urak!
Ha a subomon van Line Out csatlakozó, akkor erre a kimenetre köthetek úgymond "láncba" egy második ugyanolyan subot?
-
opeter70
senior tag
válasz
Shokkolo #90174 üzenetére
Nagyon rendben van ez a sub, én is ilyet használok.
Persze a helyén kell kezelni a dolgokat, ez egy belépő szintű sub, belépő szintű hanggal, de szerintem abszolút vállalható ezért az árért.
Esetleg még Heco-k szoktak előfordulni hasonló árkategóriában, amik szintén nem rosszak. -
opeter70
senior tag
Köszi mindenkinek!
A Triangle -ra még várnék tippeket, mert igazából ezzel vagyok a legnagyobb bajban.
Hallottam már franciásan (mert hogy ha jól tudom francia) "trianzs"-nak ejteni.adodaniel: Köszi neked is.
-
opeter70
senior tag
Előre is elnézést kérek, mert nem közvetlenül a topic témájához tartozik, de remélem, hogy határesetként talán még befér ide.
Szóval nekem (és gondolom nem vagyok ezzel teljesen egyedül) problémákba ütközik néhány hifi és házimozi gyártó nevének a helyes kiejtése.
Ha netán bemegyek egy üzletbe, vagy bemutatóterembe, szeretném legalább helyesen kimondani, hogy mit is keresek.
A teljesség igénye nélkül néhány (számomra) "problémás" név:
Triangle, Wharfedale, Dynaudio, Jamo, és egy viszonylag ritkábban előforduló márknév a Cervin Vega. Ez utóbbi kezdőbetűjével van gondom, hallottam már "szervin"-nek és "kervin"-nek is ejteni.Ha valaki tud ezekben segíteni, azt megköszönöm.
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Elnézést, ez egy kicsit offtopik lesz, de nagyon el vagyok keseredve, mert sajnos a napokban egy villám agyonvágta a teljes itthoni audio és video rendszeremet (HM erősítő, LCD tv, média lejátszó BLU-RAY lejátszó, stb).
Szerencsére van lakásbiztosítás és igazából a biztosítási ügyintézés menete érdekelne. Akinek van ilyenben már tapasztalata, kérem, hogy privizzen rám némi tapasztalat csere céljából.
Köszönöm szépen! -
opeter70
senior tag
Megerősítem.
Nekem KS-240 elosztóm van Lapp Ölflex kábellel szerelve és a pc-s tápkábel + tescos elosztó kombónál lényegesen jobb. Még az én low budget rendszeremen is hallható a javulás.
A Bals/Kopp villásdugók alternatívájaként pedig merem ajánlani a Mennekes-t. Kiváló német minőség, nekem bevált a Bals dugók helyett. Hangban ugyan nem hallok különbséget a 2 között, mert nem elég kifinomult hozzá a rendszerem, de felépítésben, szerelhetőségben (akár 6-os tápkábelt is fogad) nekem sokkal szimpatikusabb, mint a Bals és még olcsóbb is egy kicsivel. -
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #69279 üzenetére
Vagy eleve olyat venni, amelyikben nincs szűrő és védelem.... Sőt még kapcsoló sem, ha nem muszáj.
Csak azért említettem meg a szűrőset, mert z123456789 eredetileg olyanban gondolkodott. -
opeter70
senior tag
válasz
z123456789 #69274 üzenetére
Megfizethető árú Kontaset elosztóból én a KS238-at vagy a KS240-et ajánlanám, mert könnyen szerelhető nagyon masszív és jó a felépítése, valamint könnyű benne tápkábelt cserélni.
Hátránya, hogy nem túl esztétikus és (tudtommal) nincs belőle szűrős/túlfesz. védős változat.
A DI-STRIP szériával nekem csak annyi a bajom, hogy fixen össze van szegecselve és csak fúrással lehet szétszedni, ha tápkábelt szeretnél cserélni benne.
Létezik ugyan belőle IEC aljzattal szerelt, de a kép alapján úgy látom, hogy az aljzat nem fixen van beépítve, hanem egy darab "dróton" lóg, aminek kérdéses lehet a minősége. [link] -
opeter70
senior tag
Üdv!
Hangfalválasztásban szeretnék tanácsot szeretnék kérni:
Marantz SR7000 erősítőm van, ami bár nem éppen "mai csirke", de mint a típusszáma is mutatja, nem is a belépő kategóriába tartozik (tartozott).
Tisztában vagyok vele, hogy nincs minden második háztartásban ilyen erősítő, de hátha valaki tudna iránymutatást adni, hogy kb milyen árkategóriájú (front) hangfalak illenének hozzá, milyen irányban kezdjek el keresgélni.
Jelenleg Heco Victa 500 frontokat hajt, de úgy érzem, hogy ennél komolyabbat is megérdemelne.
Amikor megvettem, az eladónál Focal Electra 906 dobozokkal próbáltuk ki és gyönyörű szépen szólt, de lehet, hogy azokból azért már nem tudná kihozni a maximumot.
Szóval a kettő között kellene nekem valami ajánlás, hogy mit lenne érdemes meghallgatni vele.
A nappali kb 25-30 nm-es, mozi/zene 60/40% és használtan kb 100e ft-om lenne rá.
Első körben Dali C6-ot nézegettem, de ha valakinek van más javaslata, azt szívesen veszem.Köszönöm!
-
opeter70
senior tag
Üdv!
Szerintetek érdemes egy belépő szintű sub (Wharfedale WH-210) tápkábel upgrade-jével foglalkozni?
Természetesen értékarányosan max 1X ft-os tápkábelben gondolkoznék.
Hozna valami javulást a hangjában, vagy ezen a szinten ez nem jelentős?Nehezíti a dolgot, hogy fixen bekötött tápkábele van gyárilag.
Ha mégis belefognék, akkor tápkábel + IEC aljzat beépítése, vagy inkább egyik végén "csupasz" tápkábel minőségi beforrasztása lenne javasolt? -
opeter70
senior tag
Én VLB 200-at használok a legnagyobb megelégedéssel.
Igaz, hogy némileg drágább, mint a többi amit linkeltél, de ehhez nem kell furkálni a doboz hátulját (bár úgy nézem a tiéden van valami akasztó féle) és nem takarja a reflexnyílást sem.
És nem mellesleg 20 kg teherbírású, ami nem hátrány akkor ha később nagyobbra szeretnéd esetleg cserélni a dobozokat. -
opeter70
senior tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni:
Wharfedale WH-210 subom van Marantz SR-7000 erősítőre kötve.
Ha a subon az "Auto power" ON-ra van állítva, akkor azt vettem észre, hogy egy bizonyos hangerő alatt, vagy ha a filmben hosszabb ideig nincsenek mélyhangok, a sub standby állapotba áll (az elején a zöld led zöldről pirosra vált).
Természetesen visszakapcsol, ha ismét van mélyhang a filmben, de ez a bekapcsolás némi késleltetéssel történik (kb 1 mp), ami néha elég zavaró tud lenni, mert lemarad pl. egy filmbeli robbanás első 1 másodperce.
Az világos számomra, hogy ilyenkor az erősítő sub pre-out kimenetén nem kap megfelelő jelet a bekapcsoláshoz, de én úgy gondolnám, hogy az erősítő bekapcsolásakor (függetlenül a hangerőtől, vagy a mélyhangok jelenlététől) illene bekapcsolni a subnak is. Nem?
Szerintetek ez így normális?
(Az összekötő kábel Inakustik Y sub) -
opeter70
senior tag
Laikusként szeretném megkérdezni, hogy akusztikailag mi indokolja, hogy nagyon sok házimozi subba lefelé sugárzó hangszórót építenek?
Elég neki az a néhány cm légrés, ami a hangszóró és a padló között van? -
opeter70
senior tag
válasz
liszi70 #59792 üzenetére
Én azt mondom, hogy nem kell tőle annyira félni.
Én egy szintén 2002-es Marantz SR7000-et vettem használtan 40 ezerért és nagyon nem bántam meg.
A mai belépő szintű erősítők a nyomába sem érnek hangminőségben.
Persze azért egy ilyen idős vasnál már nem árt alaposan átvizsgálni legalább szemrevételezéssel a belsejét (pl. kondik állapota, javításra utaló nyomok, stb).Tartósságról egyelőre még nem tudok nyilatkozni, mert kb 2 hónapja van nálam, de remélem sokig fog még szolgálni.
-
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #59058 üzenetére
Értem, köszi!
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki hallott-e már szólni Jamo SW 505e subot?
Sajnos elég kevés info van róla a neten és igazából az érdekelne, hogy milyen hangkaraktere van, mekkora helyiségbe ajánlott, megér-e használtan 30-35e ft-ot.
Egyáltalán mennyire van létjogoultsága házimozi rendszerekben a bandpass konstrukciónak?
Elég ritkán találkozni ilyennel, legalábbis én úgy látom, hogy a reflex és a zárt dobozok az elterjedtek.Köszönöm.
-
opeter70
senior tag
Érdeklődnék, hogy létezik-e zenéhez és mozihoz ajánlható wireless fejlhallgató megfizethető áron.
Vagy a wireless technológia itt is felejtős, mint a hangfalaknál?
A megfizethető ár nálam úgy kb 20e ft körül alakulna.A Sennheiser és az AKG háza táján körülnézve ilyeneket találtam az általam említett árkategóriában: [link] [link]
Köszönettel fogadom a véleményeket.
-
opeter70
senior tag
válasz
Oldfighter #56952 üzenetére
Én is afelé hajlok egy kicsit.
A DPL II hiánya mennyire mérvadó?
Úgy tudom, a sima DPL-nél a surround csatornák ugyanazt a jelet kapják, tehát gyakorlatilag monoban szólnak. -
opeter70
senior tag
Szeretném kikérni a tanácsotokat:
Két erősítő jelöltem van a kb 50 ezres árkategóriában:
Marantz SR7000
Marantz SR4500Melyiket javasolnátok a kettő közül zenére és mozira egyaránt?
Az SR7000 zenei hangjáról ódákat zengenek, viszont nagyon öreg (2000-es konstrukció).
Valamint nem tud Dolby Pro Logic II-t, csak sima DPL-t.
A maga idejében erős középkategóriás cucc volt.
Az SR4500 némileg fiatalabb (2004-es), de azért ő sem mai gyerek.Melyiket választanátok?
Sajnos a keret ennyi (50 körül), nem tudok hozzá tenni.Igaz, hogy ezért már vehetnék egy belépő Pio 422-t újonnan , de én jobban kedvelem az öregebb alsó-közép, vagy középkategóriát, főleg a Marantzokat.
-
opeter70
senior tag
Üdv!
A Rubiconról, mint hangfal márkáról nagy általánosságban mi a vélemény?
Milyen minőséget képviselnek? -
opeter70
senior tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy okozhat-e bármilyen problémát egy HM erősítőnek, ha ideiglenesen csak egy pár frontsugárzót kötök rá és úgy használom sztereoban.
A rendszer később lenne kiegészítve center és surround sugárzókkal, de addig sem szeretném nélkülözni a zenehallgatás lehetőségét. -
opeter70
senior tag
Ezt a Proson-t ismeri valaki? Vélemény esetleg róla? Érdemes megvenni ennyiért?
-
opeter70
senior tag
válasz
HUNteere #56491 üzenetére
A Pio 818-as nem tud 3D-t. Azonkívül a hangot sem viszi át HDMI-n csak a képet. Ezt azért sajnos nem igazán hangsúlyozzák a specifikációjában. HDMI-n keresztül pl. még OSD sincs, ahhoz is analóg video kábel kell.
Ennek fényében a 47 ezret soknak tartom érte. Én nemrég adtam el az enyémet 36-ért (igaz, az nem volt garanciális).
A fentiektől eltekintve viszont a hangja nagyon kellemes. -
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #56151 üzenetére
Köszönöm!
Oldfighter neked is!Egyébként egy Marantz Sr7000-ről lenne szó konkrétan.
2002-es vásárlás, de ha jól néztem utána akkor 2000-es konstrukció.
Akkor lehet, hogy felejtős? -
opeter70
senior tag
Üdv az uraknak!
Megbízhatósági szempontból nézve mennyire "szabad" megvenni egy 10-12 éves Marantz erősítőt?
Úgy általában mennyire tartósak ezek?
"Made in Japan", nem kínai, vagy ilyesmi, ha ez számít valamit. -
opeter70
senior tag
Üdv!
Jelenleg Pio VSX-818 erősítőt és Wharfedale Diamond 8 hangfalszettet használok.
Az a problémám, hogy eléggé magashiányos a rendszerem.
Mit azt már valamelyik kolléga megírta itt, a Wharfi Diamond 8 inkább közép-orientált, ezért is szeretném lecserélni.
Tudnátok ajánlani olyan hangfalszetteket, amelyeknek hangsúlyosabb (az sem baj, ha kicsit keményebb, fémesebb) a magastartománya?
A keret sajnos elég szűkös, használtan kb 70-100 e ft-os árkategóriában tudnék gondolkozni.Köszönöm!
-
opeter70
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
Korábban egy öregecske Yamaha RXV-396 erősítőm volt, amit néhány hónapja lecseréltem egy szintén nem túl fiatal, de némileg modernebb Pio VSX-818-ra.
A problémám csak az, hogy a Yamahán alapbeállításoknál is jóval hangosabban szólt a szub, mint a Pio-n.
Egy Magnat motion sub 300a-ról van szó, aminek a szintszabályzó potmétere korábban kb 10-11 óra állásban volt, a Yamahára kötve így volt megfelelő a szub hangereje.
Miután erősítőt cseréltem, először azt hittem, hogy elromlott a Magnat.
Ugyanis a Pio-ra kötve ezzel a beállítással szinte meg sem szólalt.
(A mérőmikorfonos beállítás is a maximális +10db-re állította a szintjét, hogy valamennyi hang kijöjjön belőle.)
Miután a szub szintszabályzó potméterét jóval feljebb tekertem (kb 3 óra állásba) és újabb mikrofonos kalibráció után minden rendbe jött, a sub szintjét is visszavette 0db-re.Végülis röviden összefoglalva csak azt nem értem, hogy a Pio-val mért kell a sub potméterét 3 óra állásba állítanom, hogy kb ugyanakkora hangerővel szóljon, mint a Yamahán 10-11 óra állásban.
(A környezet, a sub elhelyezése, a kábelek és a rendszer többi eleme is változatlan.) -
opeter70
senior tag
Volt már itt róla szó egy pár hozzászólással ezelőtt, hogy el van írva a Conrad weboldalán.
8x0.75mm2 a keresztmetszet. Így jön ki összességében 2x3mm2-re.
A 0.12 mm azt hiszem az elemi szálak átmérője lesz.Igen, 2x4 eret kell bekötni egy hangfalhoz, legalábbis én is ezt a tanácsot kaptam itt.
Esetleg megpróbálhatod bi-wire módban is 4x2 ér felállásban, de állítólag jobb a 2x4 ér. -
-
opeter70
senior tag
válasz
#09634560 #49688 üzenetére
Nem keserítesz el, tisztában vagyok vele, hogy a Pio 818-ason nincsen pre-out kimenet, csak a sub számára.
Mindenképpen cserélem hamarosan, de nem csak emiatt, hanem feljebb szeretnék lépni.Még az lenne a kérdésem, hogy ez a fajta párosítás az alsóbb árkategóriában is működhet?
Teszem azt ha kb 100 ezret tudnék szánni egy használt házimozi vasra, akkor elképzelhető egy olyan, hogy 60-ért egy (pre-out kimenetes) HM erősítő, +40-ért egy sztereo végfok?Azért favorizálnám ezt a dolgot, mert nálam a zene/film arány kb 50-50% és nem ártana, ha a zene minél jobb minőségben szólalna meg.
-
opeter70
senior tag
válasz
#09634560 #49686 üzenetére
Köszi!
Nincs még ilyen erősítőm, most még csak tervezek.
Ezért is érdeklődtem, mert a jelenlegi Pio 818-asomat szeretném lecserélni és akkor megfontolnám a fenti összeállítást is a következő rendszeremnél.Természetesen a megfelelő ki és bemenetek megléte evidens, mert anélkül bajos is lenne az összekötés.
-
opeter70
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire működőképes megoldás az, ha HM erősítő pre-out kimenetére sztereo végfokot kötök, és a frontokat azzal hajtom.
Abban a reményben tenném ezt, hogy így sztereo zenehallgatás esetén minőségibb hangot kapnék.
A center és a surroundok továbbra is a HM erősítőről mennének.
Van valakinek tapsztalata ilyen megoldásban? Van értelme? -
opeter70
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy milyen gyakorlati haszna van az aktív mélynyomókon megtalálható hangszóró ki és bemeneteknek.
Ezeknek általában van egy bemeneti (from reciever) és egy kimeneti (to speakers) része.Jól értelmezem, hogy ez egyszerűen csak továbbítja az erősítő hangszóró kimenetének a jelét?
Ha így van, akkor viszont mi haszna van?
Vagy "csinál vele valamit" a mélynyomó saját erősítője? -
opeter70
senior tag
Üdv!
Nemrégiben sikerült eladnom a Yamaha RXV-396 erősítőmet.
Az új tulajnak, még nincsenek hozzá hangfalai, viszont van egy nagyon szuper több 1000W-os(!!!) "bögreszettje" :.
Így csak azzal tudná kipróbálni.
A kérdésem végülis az, hogy az erősítő egy próba erejéig kibírja-e a bögreszett 4 Ohm-ját, valamint hogy nem válik-e füstté azonnal a bögreszett.Persze nem ezzel fogja véglegesen használni, de a próbára most csak így van lehetőség.
-
opeter70
senior tag
válasz
t-bali3 #49086 üzenetére
Az olcsóbbak nemhogy a HD hangokat, de még a DTS-t sem: (#48933) dodopek
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a többek által ajánlott 8 eres Sinus Live hangszóró kábelt hogy célszerű bekötni egy 4 csatlakozós hangfalba?
2x4 ér és az átkötéseket is ugyanebből csináljam meg, vagy inkább bi-wire módban 4x2 ér?A másik kérdésem:
Van egy 5m-es Neotech sub kábelem, de a jelenlegi lakásban a sub csak kb 1,5 méterre van az erősítőtől.
Érdemes esetleg lerövidítenem? A kábel hossza befolyásolja-e a hangot egy alsókategóriás mélynyomó esetében? -
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy a Pioneer erősítőknél mit jelent a "K" végződés? (Pl.: VSX-XXX-K)
Nagyon sok típust látok K-val és anélkül is, de semmi információt nem találtam arról, hogy ez mit is jelent.Köszönöm!
-
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #48679 üzenetére
Értem. Köszi mégegyszer!
-
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #48677 üzenetére
Köszönöm!
Melyikek a "keményebb, fémesebb hangú" erősítők?
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Wharfedale Diamond 8 szetthez (8.4, 8.1, 8 Centre) keresnék tudásban hozzá passzoló erősítőt használtan (HDMI nem feltétel).
Ilyesmiket nézegettem:
Denon 2105/2106
HK 245/255
Onkyo 507/508
Yamaha RX-V550/650
Pio 818/918
Marantz 5400/5500Nagyjából jó magasságban keresgélek a hangfalszett tudásához viszonyítva?
-
opeter70
senior tag
válasz
Phenom920702 #47734 üzenetére
Ha van olyan hangszórókimenete, amely megfelelően kezeli a mélyfrekvenciákat, elbírja a mélynyomó 4 (bizonyos esetekben 2) Ohmos impedanciáját, valamint van megfelelő teljeseítménye a meghajtásához, akkor igen.
De ezt így látatlanban is elmondhatom, hogy a te esetedben nem a válasz a fenti feltételekre. -
opeter70
senior tag
válasz
Romeo619 #47574 üzenetére
Érzed, nem érzed, ennyit tud az eszköz.
Azért ne várj eredeti full hd élményt egy felkonvertált DVD filmtől!
Esetleg próbálgasd a 720p-t vagy az 1080i-t és figyeld a változást!
Az én DVD lejátszómál a legjobb képminőséget 1080i beállítással kaptam.
Én sem értem, hogy miért, gondolom az elektronika ami a felkonvertálást végzi nem áll a helyzet magaslatán, ami ezeknél az olcsó cuccoknál érthető is. -
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Mára is jutott egy kérdésem:
A sub kábel hossza mennyire van befolyással a mélysugárzó hagjára?
Jelenleg egy 5m-es Neotech IC kábelt használok erre a célra, de a sub csak 1,5-2 m-re van az erősítőmtől.
(Azért ilyen hosszú, mert anno ezt sikerült olcsón megszereznem ismerőstől)
Van értelme lerövidíttetni? Egy viszonylag Low End rendszerben hallanék javulást/változást a mélyhangok szempontjából? -
opeter70
senior tag
Esetemben nem is volt szó kábelek közötti különbségről.
Pont ez a lényeg, hogy az optikai kábel is és a HM lánc többi része is pontosan ugyanaz mind a két esetben.
Csak az elécsatlakoztatott lejátszó készülék más.De ezek szerint -ahogy a válaszokból leszűröm- készülékfüggő, hogy melyik milyen minőségű optikai jelet állít elő.
Akkor már lenne még egy kérdésem ezzel kapcsolatban:
A közeljövőben tervezem HDMI-s erősítő beszerzését. Előfordulhat, hogy HDMI-n is előjönnek majd ugyanezek a különbségek?
Most nem a kábelről van szó, mert még véletlenül sem szeretnék beszállni az itt folyó "hitvitába", hanem a lejátszók HDMI kimenetéről.
Ott is előfordulhatnak minőségbeli különbségek, ugyanúgy mint most az optikai kimenetnél? -
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik az, hogy két különböző lejátszóeszközt (HTPC és média player) optikai kábelen csatlakoztva az erősítőhöz, az egyik kicsivel szebben szól mint a másik?
Lehet különbség optikai és optikai kimenet "hangja" között más-más eszközöknél?
(Jól tudom, hogy konkrétan az optikai jelnek nincs hangja, ezért is írtam idézőjelbe, de így könnyebb volt kifejezni.)
Úgy tudom, az optikai kimeneten passthrough esetén változtatás nélkül megy tovább a jel az erősítő felé.Szóval mintha a HTPC szebben szólna ugyanazzal a hang(film)anyaggal tesztelve...
Csak érzékcsalódás áldozata vagyok, vagy tényleg lehet különbség? -
opeter70
senior tag
válasz
rayoliviero #47227 üzenetére
Esetleg próbáld a mélysugárzó elhelyezésének a pozícióját is változtatni!
Én tetőtéri lakásban lakom, ahol a ferde falak eléggé speciális akusztikai körülményeket tudnak teremteni.
Amikor megvettem a sub-ot (Magnat Motion sub 300A) elhelyeztem szépen membránnal magam felé fordítva, mert úgy nézett ki jól, és iszonyú csalódás volt.
Még maximumra feltekerve is alig volt basszus, mintha nem is lett volna ott a rendszerben.
Mérgemben "bevágtam" a sarokba membránnal tőlem 90 fokkal elfordítva és elkönyveltem magamban, hogy rossz vétel volt. A következő bekapcsolásnál ért a melepetés: Megjött a basszus, de olyan hihetelen mértékben, hogy a gyomrom is, meg az ablakok is beleremegtek.
Vissza kellett vennem fél állásba, hogy a szomszédok ne jelentsenek fel.
Csináltam egy ellenpróbát, visszafordítottam magam felé és a basszus megint eltűnt.
Onnantól kezdve módszeresen kezdtem el apránként forgatni, amíg a legjobb, legszebb basszust sikerült kicsiholnom belőle.
Persze lehet, hogy ez az egész csak a ferde falak miatt van és egy "normál" lakásban nincs ekkora jelentősége. -
opeter70
senior tag
válasz
#09634560 #47201 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom nála.
Bár a tulajdonos azt állítja, hogy szerinte nem tud ilyet, de lehet, hogy csak nem találja a beállítást.Esetleg tudnál ajánlani más erősítőmárkát, (Denon, Yamaha, Pio) amelyik az alsóbb árkategóriában is tudja ezt a funkciót?
Nem ragaszkodom feltétlenül az Onkyohoz. -
opeter70
senior tag
Jól írtad, a képet és a hangot kellene hogy átengedje standby módban.
Van 2 kisgyemekem és ha betesznek pl egy mese dvd-t, akkor ne kelljen már a (számomra) méregdrága erősítőt piszkálniuk.
Arról meg nem is beszélve, hogy teljesen felesleges, hogy a Bogyó és Babóca a hangfalrendszeren szólaljon meg nekik.Ezért szeretnék olyan erősítőt venni (max. a 608 árkategóriájában), ami standby módban átengedi a kép és hangjelet a tv-re.
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Onkyo TX-SR608 erősítőt vásárolnék használtan, de a tulajdonos azt állítja, hogy nem tud HDMI passthrough-t standby módban. Lehetséges, hogy ezen nincs ilyen funkció?
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Alábbi kérdésre már kaptam választ korábban, tehát nem ismétlem magam, hanem csak pontosítani szeretnék:Belépő (esetleg alsó-közép) kategóriás (használt) HDMI-s erősítőt készülök vásárolni.
A család néhány tagja csak a tv hangszóróin hallgatná a filmeket és jó lenne, ha ehhez nem kellene "macerálniuk" az erősítőt.
Erre meg is kaptam a választ: "A HDMI passthrough a funkció amely az erősítő stand-by állapotban is továbbítja a kép + hang jelet a tv felé."
A kérdésem csak az, hogy ezt a funkciót kivétel nélkül minden HDMI-s erősítő tudja? A belépő szintűek is? Kell erre külön figyelni vásárláskor?A másik kérdésem pont ennek az ellenkezője:
A bevezetőben olvastam, hogy van néhány régebbi, főleg belépő kategóriás erősítő, amelyek csak HDMI passthrough-ra képesek, azaz nem veszik le a hangot a HDMI csatlakozóról.
Lehet tudni esetleg konkrét gyártókat és típusokat, amelyek kerülendők ebből a szempontból?
Ezt a "hiányosságot" a műszaki leírásban fel szokták tüntetni? -
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #46812 üzenetére
Keresd Andrew_31 kollégát! Saját készítésű CNC masinája van, nagyon profi módon dolgozik. Nekem is ájánlotta őt valaki.
-
opeter70
senior tag
Az összefoglalóban leírtakkal kapcsolatban lenne nekem is kérdésem:
"Az erősítők választásánál azonban egy dologra nagyon figyeljünk: a régebbi, főleg belépő kategóriás modellek csak HDMI passtrough-ra, jel átengedésre képesek, azaz nem veszik le a hangot a HDMI csatlakozóról."
Ezt úgy kell érteni, hogy egyszerűen csak továbbítja a hangot a tv felé, de maga az erősítő nem szólal meg? Ahhoz, hogy meg is szólaljon még külön optikai vagy koax kábelen át kell vinnem a hangot?
-
opeter70
senior tag
válasz
sting2 #46749 üzenetére
A Hifibarlangban 150 ft/db körüli áron vannak tüskék és hozzájuk való kúpos alátétek. Van menetes és ragasztható változat is.
Igaz nem aranyozott, nem csilivili, de nekem nagyon beváltak.
Persze itt is vannak Soundcare lábak és tüskék vagyonokért ha valakinek a pénztárcája megengedi.
Azért nem linkelek, mert nem tudom, hogy szabad-e. -
opeter70
senior tag
válasz
korikmate #46352 üzenetére
Az utolsó variációt felejtsd el!
A tv optikai kimenetén csak sztereo hang jön ki.
Ez a tv adásokhoz elég, viszont médialejátszó hangját is csak sztereoban fogod hallani.
A megoldás az, hogy vegyél olyan erősítőt, amelynek több optikai bemenete van (a legtöbb erősítő ilyen), vagy használd ki a digitális koax bemenetet is! -
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Mostanában szándékozom HDMI-s házimozi erősítőt venni és mivel ilyeneket még nem volt szerencsém használni, lenne néhány kérdésem:
A HDMI bemenetekre csatlakoztatott eszközök video és audio jele csak akkor jelenik meg a HDMI kimeneten (ami a tv-re van kötve), ha az erősítő be van kapcsolva?
Ez azért lenne fontos, mert a család többi tagja (feleség, gyerekek) a külső lejátszó eszközök használatakor megelégszik a tv hangszóróival, és nem szeretném azzal terhelni őket, hogy egy DVD mesefilm megnézéséhez is be kelljen kapcsolniuk az erősítőt.
Van olyan lehetőség ezeknél a készülékeknél, hogy (igény szerint) az erősítő ne szólaljon meg, hanem csak a tv hangszórói?Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Glo cigaretta
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest