- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
montyx
aktív tag
-
montyx
aktív tag
Köszi.
Azért hallgattam mostanáig, mert utánanéztem az ajánlatodnak.
A legnagyobb gondom, hogy gyűlölöm a kábeleket. Ha már veszek valamilyen hangrendszert, szeretném, ha minden arra lenne kötve.
Mivel kütyünyomi vagyok, lenne mit. Mögéjük írom mit mivel kötnék ki:
- PS3 (HDMI)
- TV (SPDIF)
- PC (HDMI)
- Google TV (HDMI)
- Tab dokkoló (HDMI)Még lenne egy laptop is, de az már túl sok. Szóval nem találtam olyan DAC-t amin lenne HDMI. Nemhogy 4 de még egy sem...így 4 eszközből kellene dupla kivezetést használni, ami dupla kábellel is jár. Illetve nem találtam olyan DACot sem, amelyiken ilyen sok optikai bemenet lenne.Ezek alapján marad az AV erősítő kategória sajnos.(?!
)
Szóval a kérdésem, hogy abban mit tudtok ajánlani nekem, ha sztereóban szeretném hallgatni az összes eszköz hangját. Illetve ami még kérdés, hogy lehet választani minden bemenetre sztereót? Ugyanis pl. a Google TV a HDMI-n by default 5.1-et tol ki (ha jól emlékszem
) és nem tudom, mert kezdő vagyok, hogy olyankor pl. a mély hang nincs levágva a mély sugárzóra?
-
pr0bi
senior tag
-
nebulo5
senior tag
"Vödörfedelet nem cserélnék vödörfedélre!" +1 !
Szerintem,a mélyek valamelyest többek lennének, de semmivel sem részletezőbbek! A vödörfedelek eléggé "lusták (membrán+tekercs súly)" és ezért az erősítők zöme nem képes szabályozott kilengési úton tartani (damping factor). A HM erősítők meg végképp nem! (tisztelet a nagyon kevés kivételnek : NAD egyes tipusai és néhány Arcam pl....) -
-
Gabor970
addikt
én nem készülök /sajnos/ venni semmit, csak arra reagáltam, hogy írtad a sztereó + DAC megoldást. Én meg gondoltam szólok, hogy találni beépített DAC-al is.
... Bár látok eladó Sony TA-F650ESD erősítőt 40e Ft áron, mozog bennem, hogy a luxmanom útnak eresztem, és kipróbálom azt helyette. Nekem is kell digit bemenet, mert a TV-m hangja optikain megy csak kifelé. De én ilyen vacilálós, ötletelős, ritkánmegvalósítós fajta vagyok
-
-
Toobee
veterán
Engem mondjuk egy Kimber 8TC érdekelne, mivel már régebben is szemezgettem velük és nem rossz áron mennek. Kérdés, hogy ez is eredeti-e? Pl. Vagy itt egy top rated-es, nála 6 láb = 1,83m kerül ~29500 Ft-ba, szállítással együtt. De van olcsóbban is, olyantól, aki nem kitüntetett. Pl ez . Ez 40 ezerből itthon lenne, szerelve, ami túl szép, hogy igaz legyen. Szóval tényleg tök lutri, pedig szívesen vennék egyet.
-
spiky03
veterán
a hatásokhoz kellene majd, mert oda még nem vettem.
2x12 métert számoltam.
a frontokhoz meg a centert inakustik star 2,5 mm2 kábelem van.
mem akarok vagyonokat rákölteni, de valami olyat szeretnék ami, mondjuk akkor is jó lesz, ha később sikerül lecserélnem a mostani hangfalakat és erősítőt.
vagy akkor mindenképpen új kábeleket kell beszereznem, hogy kijönnek a különbségek? -
-
BBéci
legenda
Ha nincs gyakorlata, tapasztalata, honnan tudná, milyen a jó kábel, honnan tudná, mire képes a Denon erősítő a hozzá csatlakoztatott hangdobozokkal, honnan tudná, hogyan kell szólniuk? Viszonyítási alap nélkül szinte reménytelen eset, a Logitech nem számítható annak.
Legalább két különböző madzaggal kell kezdeni, amelyik jobban tetszik, az maradhat a rendszerben. -
bitmad
aktív tag
Eredetileg én egy Polk Audio TSi 400 -as szettet + PSW110-et néztem ki magamnak, mert nagyon megtetszett, de a procinema ahol olcsóbb volna, nem üzemel.
Egyébként milyen erősítőt ajánlanál?
Nemcsak mozira, hanem elsősorban zenére is kellene, legalábbis sztereóban jól szóljon.
Hangszeres zenére, rock, metál. (tehát nem tuc-tuc) -
Dorian
félisten
-
HornedReaper
senior tag
Hangfalállványt pár Ft-ból össze lehet hozni..
Én 3 félét is készítettem, a legjobban azon szólnak a hangfalaim, ami 2 bútorlap között 1 üres vascsőből állnak (lsd. a képen), egy átmenőcsavarral és anyákkal összefogatva. A tüskék menetes, hegyes Hilti-csavarok, alattuk Forint
Erre a menetes hangfaltüskére (középen) sajnos csak most találtam rá a Videoton-leszármazott cég oldalán..
A hangfalak alatt 4 sarokban apró parafa-téglatestek, alul kétoldalú ragasztóval rögzítve.
Iszonyat nagyot dobtak a hangképen!
A legolcsóbb famintás matricával leragasztva mind, a vascső lefestve zománccal.A másik féle: PVC csőben homok, szintén 2 bútorlappal.
Nem a nyugifotelból szoktam amúgy filmezni a miniatűr 22-es monitoron, hanem kanapéból mögötte.
-
nebulo5
senior tag
Nálam is nagyon hasonló a helyzet. Kb 3 éve jutottam arra az elhatározásra, hogy ha zenét akarok hallgatni "rendesebb" minőségben, akkor ki kell építenem egy sztereó láncot.
Sosem lenne annyi pénzem, hogy olyan HM vasat vásároljak, amivel a zenei hang is elfogadható. Azóta építgetem a sztereó láncomat, és a HM rendszert egyre jobban hanyagolom. Talán, egyszer csak, végleg fel is számolom. Nem éri meg a heti 1 - 2 film miatt 2 rendszert tartani.
Igaz, most nagyon a béka segge alatt van a nem hádéjemí-s HM erősítők ára... Mert hát, ugye, kell az a házimozi vas, a HDMI tudásával, mert lehet vagánykodni a szomszéd előtt, hogy mennyire jól dübörög a Jamo vagy Vödörfödél dobozokkal...
Illik hozzátennem (a reggeli morózusságomat palástolandón) hogy mégis van pici értelme a pionír házimozi rajongóknak a tapasztalatainkat leírni! Mert talán a 10 - 15%-uk a "helyesebb" úton indul el a sok.1 világába. -
KisApám
addikt
Azon volnék. Netdepo v. Streamaudio...
Ahol lehet.
De még versenyben van a DENON AVR-2113 és a YAMAHA RX-V673.
Ha addig nem találok valami "friss" használt gépet.No meg ne felejtsük: a hangfalak most, amiket később cserélek:
2 db back Polkaudio Tsi200,
1 db center Csi5 és
2 db front Magnat Monitor Supreme 1000. -
nebulo5
senior tag
1 - 2 héten belül, én is szeretnék beszerezni egy "táp kábelt"! Nem kell valami csúcs űber leg-leg kábel, csak hátha még jobb lesz, mint a most használatban lévő PC táp kábel....
Ha eldöntöd, hogy melyiktől akarsz megválni, nekem is küldj egy p.ű-t! majd jó lenne összehozni egy kis tesztelést/hallgatózást! -
Rebell
senior tag
Lenne egy Diamond 10.2, jó áron, bár még picit alkudni kellene belőle
Passzolna is a rendszerbe, gondoltam lecserélem
Dorian :"Maximum a bolti ár 70%-a" 5.0 szettben vettem, így lövésem sincs,hogy mi lenne a reális ár, és mennyi a minimum ár.
Tudom, minden annyit ér, amennyit adnak érte
-
gorbep
senior tag
Találtam egy ilyen hirdetést.... Mennyire reális ez az ár?
Eladó egy Heed 10th Annyversary erősítő szett, ami 1 db Luna X előfok és egy pár Canopus X végfok. Limitált széria volt, a 3 darab együtt most 100eHUF.
Nem a szíveteket akarom fájdítani, csak a sajátomat.... nem nekem kellene!
-
BBéci
legenda
Te akciós csomagban vetted, ami miatt olcsóbb volt, mint a listaár. Ha a boltból kihozod, azonnal az Áfájával kevesebbet ér.
Nem hiszem el, hogy értelmesen gondolkozva jobb ugyanannyiért a legalapabb új erősítőt megvenni, mint valami használt, magasabb osztályba tartozót. Ezt Te is pontosan tudod. -
rudi78
csendes tag
Nem zárkózom el a használt cuccoktól sem, sőt... Az Missiont többen ajánlották itt a fórumon is, azért gondoltam, hogy megfelelő lenne.
Egy kompakt rendszerem van, amit szívesen pihenőpályára tennék, mert sikerült olyan helyre költöznöm, ahol jobban ki tudom használni a házi-mozi adta örömöket
Egyébként az említett márkákhoz sem ragaszkodom, és mindenképp szétnézek a használt cuccok közt is.(választani is onnan fogok)
Ezt a tanácsot megfogadom, mert nagyon sokan javasolták itt, a témához értő emberek. Én viszont "csak" az itt olvasgatott pár tízezer hozzászólás birtokában, szerény hozzáértéssel rendelkezem, de szeretném megtalálni a számomra megfelelő rendszert. -
KisTücsök
addikt
Ilyen van az alaplapomon. Pontosan a kézikönyv szerint: Digital audio connector (4-1 pin SPDIF_OUT). Ezt nézegettem nemrég, de nem gondoltam, hogy érdemben tudom is hasznát venni. Akkor csak vennem kéne egy olyan izét, amit linkeltél? De ennek mi a neve? Ebay nálam kilőve, kéne valami magyar oldal. És akkor ez így jobb megoldás lenne, mint az optikai? Fúú az nagyon jó lenne.
Egyébként köszi szépen.
-
DjKoxi
senior tag
Mikor olvastam a hirdetést, nekem is feltűnt, jobb lett volna ha oda sem írja. Arra gondolok, hogy autóhifis topicokban olvashatott valahol ilyesmit. ( kezdő rendszerekben, ha nagyon külön szól a szub a fronttól, szokták javasolni a plusz-mínusz felcserélését a szubládán. Így kvázi késleltetik a szub hangját. Ez a 180 fokos fázisfordítás )
-
Patice
nagyúr
Ez a fordított polaritású bekötés szerintem csak a doboz hangolása miatt volt fontos. Az hogy nincs benne fázisállító inkább az egyszerűségre törekvés (vagy akár nevezhetnénk spórolásnak is). Ettől függetlenül szerintem teljesen jó lehet. Azért mégis csak 25 centis membrán. Valamennyire azért le tud menni.
A fáziskapcsoló sem azt szabályozza egy mélyládán, hogy merre fog először megmozdulni, hanem, hogy a hallgatási pozícióba egy fázisban érkezzenek a hanghullámok, hogy ne oltsák ki egymást.
-
KisTücsök
addikt
Ja ezt is nézegettem. Csak most ez sok lenne, mármint pénzben... De biztos nagyot szólhat. Ez a fordított polaritás amúgy mire jó?
szerk: Amúgy (nem kell kinevetni
) én a Lich king trailerén szoktam legelőször "letesztelni" mindent. Tudom jútúb meg minden, de szvsz az én alap cuccaimon is marha jól tud szólni, hát még egy több százezresen. Van benne két jó "mély rész", meg amikor kihúzza a kardot... Marha jól tud szólni.
-
gorbep
senior tag
Pityu Heed Obelisk-je ma nálam landolt, ha Veszprém felé jársz szívesen látlak egy hallgatózásra..... Hátha akkor nem hajt annyira a bogár. Bár azért otthon a saját rendszeredben kicsit biztosan más....
Lassan úgy látom, tényleg nem lesz vége, csak hosszabb rövidebb megállók vannak.....
Házimozi és sztereó között dugdosol?
-
gorbep
senior tag
A te kábeled hogy van kivitelezve?
Amúgy meg hogy zenél a denevér? Remélem meg vagy vele elégedve....
(#15572) malagutif122 Háát ha ilyenre vágysz.... Nekem van egy Panasonic HA-75-öm 38e ért a tiéd lehet...
És az már tud DTS.ES-t. Optikai meg koax digit jelet is fogadni. de Sztereóra nem ajánlom, én is azért váltottam....
-
KisTücsök
addikt
Hát csak is. Ha összejön a csere, az a quadral csak előre mehet. Meg komolyabb is a Missionnél. Jók ezek a kis Missionök, de nincs benne annyi erő szerintem, hátra meg pont jó lenne. De egyébként majd kipróbáljuk mindenhogy.
Amúgy köszönöm a segítségeket, akkor SB-nek nem veszek külön hangfalat. Pár hete ezen is gondolkoztam, amikor megkérdeztem, hogy a kisebb Wharfeadelek mit tudnak...
Sub meg mindenféleképpen lesz, de csak ősszel majd kb.
-
lehet, aztán majd úgy is itt fog ordibálni minden hifista, de vállalom, hogy hülyének nézzetek, úgy is én vagyok a nagyfőnök a ph-n
panasonic sa-xr58. vacak hm erősítő, ám van pár trükkje (meg jó nagy kultusza amúgy, pontosabban az sa-xr55-nek volt, ez meg kb. ugyanaz, plusz pár apróság).
- full digitális
- hat erősítőblokk van benne, és sztereónál ebből kapásból 2x2-t összevon, de tud rendes bi-ampot is, akkor az összeset sztereóra használja
- pcm fix működés (semmi ronda-matek a jellel)nem mondanám, hogy szerelmes vagyok belé, összehallgatva például a crown k2-vel nem tudja hozni annak a terét és brutális sebességét, ám mégis abszolút hallgatható, szuflával is bőven bírja. későbbi modellekből már kivették az alkatrészek felét
jó tuningalap is lehet amúgy, tuti, hogy ha a tápját és a clockjait valami komolyabbra cserélnék, jelentősen javulna. egy heed/naim fan ajánlotta, ő heed láncról tért át rá, mert bár rosszabb, de árban az ötöde volt. ezért is kezdett el érdekelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gaming notebook topik
- Asztrofotózás
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged