- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaded
őstag
Apámnak az van (fejből nem tudom melyik típus), Wharfedale hangfalszettel (a hátterek dipolok). Lehet hogy erős a borzasztó, de én úgy hallom az én Piom a Jamo szettel jobb. Persze nem egy csúcskategória, pláne hogy a Jamot nem nézik semmibe sem. Lehet hogy más Denon jó, de abból a szettből kiindulva nem szeretnék. Ezért is cserélném a Piot is Harmanra, mert úgy gondolom picit magasabb kategória. Lehet hogy Jamo hangfalak lennének hozzá, lehet hogy JBL. Ez még kérdés, egyenlőre jó lesz a BD lejátszó is, viszont mostmár nem tudom akarjak-e Harmant, mondván hogy az sem jobb.
-
MineFox54
őstag
Elhiszem ezt , csak gondoltam, ha 92000(már majdnem 93k) hozászólás van, talán csak akad valaki aki esetleg meg tudja mondani hogy van e lehetőség szervízen kívül megoldani a problémát. Nem akartam ebből nagy ügyet, csak annyit, hogy valaki mondja meg, hogy meg tudnám-e csinálni otthon vagy nem.
#92724 devil-k Köszönöm
-
tPedro_
őstag
Elrontani?
Ha készítek pl egy 25 kilós állványt és azt tüskékre rakom, milyen hátránya lehet? Ha hosszú lenne elmagyarázni, link is jöhet.Egy Jamo S 606 HCS 3 szettet vettem, belépő erősítő lesz hozzá (NR636), a kábelek is az olcsóbbak közül kerültek ki (550-750 Ft /m volt ha jól emlékszem). Ezen a szinten nem hiszem, hogy nagy élménytől fosztana meg az állvány. Ha polcra tenném akkor se hiszem, hogy jobb lenne.
Persze masszívnak masszív lesz és tüskét is kap.
Ha nagy hülyeséget írok, javítsatok ki.(#92705) Norbi 72: Majdnem
Megpróbálok majd lőni pár képet.
-
-
greike
tag
Írtam Én valahol,hogy nem értesz hozzá és nem jó a Denon?Te bezzeg egyből istenítve a Denon avr 3802 még a Yamaha rx-v3800-nál is jobb!Csak azt tudnám ,hogy jött ide a Yamaha?Azt lehetetlenek tartom,hogy a Yamaha rx-v3800-on megy egy veszteség mentes anyag az rosszabbul szólna mint a Denonon avr3802 egy sima Dolby Digital! !Tegnap amit írtál 340000ft-ot átjavítanám,mert a Yamaha rx-v 3800-as új ára 1800euro volt . Szeretett erősítő márkádra még rosszat sem írtam és már egyből jön a megmagyarázás,ez nyert és kész!
-
greike
tag
Nem kell meggyőzni ,hogy milyen jó a Denon avr3802! Nincs kétségem afelől,hogy jó erősítő lehet! Csak az a fura ,hogy egy Sony dn850 ami talán súrolja a közép kategóriát részletesebbnek hallott Gadjoe66.(Persze nem voltak ugyan olyanok a körülmények) Nem nagyon tudom elképzelni ,hogy lehetséges ez csak akkor ha maga az előadás módjával nem vagyok kibékülve. Nálam fordulna ez elő akkor másik márkát keresnénk, lehet ott megtalálnám amit hiányolok.
Adodaniel: Ott van a hozzászólásba ,hogy hallotta a Sonykat.
-
dota1
aktív tag
Az érdekes...
Nah.. előrébb nem lettem
Tartsam meg a 3802-t (bennem van a hiba vajon
)
Volt már yamahám(belépő valami) ,marantzom (7200) most denon de hallottam mostanában több sony-t
1070qs, dn850, dn1050 különböző hangfalakkal és "részletezőbbnek" tűntek.
Te mire cserélnéd a 3802-t tapasztalataid alapján max. mondjuk +100k ráfordítással?(bocsi ha hülye a kérdés)
-
rgeorge
addikt
Wiki szerint a TrueHD opcionális codec, ezért kötelező mellétenni egy DD sávot is, a kettőt logikailag egy sávként kezelik a Blu-ray lejátszók.
"Since Dolby TrueHD is an optional codec, a companion Dolby Digital bitstream must accompany the Dolby TrueHD bitstream on Blu-ray discs. Blu-ray Disc players consider this combination of two audio bitstreams as a single logical audio track, and a Blu-ray Disc player will automatically select the Dolby Digital or Dolby TrueHD bitstream depending on its decoding and/or audio bitstream output capabilities."
A hivatalos dolby.com is hasonlót ír:
"(TrueHD) Gives the Blu-ray content creator the ability to include a companion Dolby Digital (640 kbps) 5.1-channel theatrical mix on 7.1-channel Dolby TrueHD titles".
Kérdés, hogy van-e olyan eredeti anyag, amiből hiányzik ez a DD sáv, vagy tényleg kötelező, és nincs ilyen.
A DTS-HD Master teljesen más, ott eleve a DTS core a kiindulás, és erre teszik rá az eredeti és a DTS közti "különbözetet" (elnézést a TIT szintű fogalmazásért). -
közben kaptam róla némi infót, köszi érte az illetékeseknek.
tl:dr;
a truehdba tényleg be lehet ágyazni a hatcsatornás dd hangot. de nem kötelező. a blu-ray viszont csak mint kiegészítő hangformátumot használja, emiatt nem állhat szólóban egy hangsávon. emiatt eredeti blu-ray lemezeken mindig megtalálható a thd sávban a beágyazott dd is, virágboltiban már nem feltétlenül, hd-dvd-ben meg soha.és most kicsit bővebben:
a dolby és a dts eltérően gondolkoztak a veszteségmentes audiósávok gyakorlati implementálásáról. a dtsnél úgy gondolták, hogy az eredeti stúdió masterből már eddig is készítettek egy dts-t, akkor az eredeti előállításához elegendő a kettő különbségét pluszban rendelkezésre bocsájtani. a dolbynál meg úgy gondolták, hogy a hangminőség degradációjának megelőzése érdekében nem választják szét a veszteségmentes hangot veszteséges és kiegészítő részekre.
a dts-hd ma dts core és kompleneter része emiatt dts-hd ma-képes dekódolás esetén külön utazik a dekódolást végző készülékhez, ott újra összerakják őket, és elvégzik a visszaalakítást. a két rész közül csak a dts core értelmezhető önmagában.
a truehd viszont nem bontható így külön szét core+kiegészítő részre. itt szólt viszont közbe a blu-ray, amely a truehd-t mint opcionális audioformátumként definiálja. ez azt jelenti, hogy egy hangsávon nem állhat önmagában, csak valamelyik kötelező formátummal együtt. ezért a blu-ray lemezeken a truehd beágyazva tartalmazza a dd formátumot is. ez a dd sáv viszont redundáns információ, ezért élelmes virágárusok hajlamosak esetenként eltávolítani. készülék kompatibilitási okok miatt egyes stúdiók pl. warner mindig melléteszik külön sávon a dd streamet is. a hd-dvd viszont kötelező formátumként definiálja a truehd-t, ezért ott eredeti lemezen sem fogsz a truehd-ba beágyazott dd sávot találni, és emiatt olyan világbolti relanzákon sem, ahol a hang hd-dvd kiadásból származik. -
adodaniel
őstag
-
robi-k
őstag
Szvsz ezt elszúrták a Pioneer-nél: az új csúcs Pioneer BDP lejátszóknál nincs BD 4K lemez lejátszási támogatás, csak u.a. tudja, mint a 10X OPPO: 4K upscaling.
Így nem sok értelme/vásárlója lesz a méregdrága új pioneer lejátszóknak -
axwel18
senior tag
Ebben igazad van, de nem kategória tesztekre gondoltam. Inkább azokra a tesztekre amikor valaki az olcsóbb kábelét akarja drágábbra cserélni. Hallottam már olyan rendszert ahol az olcsóbb kábel szólt szebben, a rendszer gazdája nagyot akart lépni és vett valami drága ezüstös kábelt próba nélkül (nagyon vékonyka lett a hang a mélyek szinte eltűntek), de mivel ugye sokba került és elkezdte "járatni" hozzá szokott és végül csak a drágább kábel lett a jobb. Én is hiszek a kábelek hatásában félre értés ne essék, de én mindig vaktesztelem őket, nekem ez a módszer vált be sokszor mentett meg és nem cseréltem le miatta a kábeleim.
-
z123456789
addikt
(#91960) BBéci
Igen is! Elolvastam.
Értem az élcet, de hát nem fogalmazhat mindenki olyan egzaktan mint ti. Persze hogy "mély víz" ez nekem, ezért vagyok itt. Konyhanyelven így tudnám megfogalmazni: "eltűnt a mély". Kihúzta a mélyládából a kábelt, és hiányzott nagyon valami.(#91963) Tamoo
Jó, tényleg igazad van.(#91964) Patice
Szép írás! -
dgyuri0123
nagyúr
"De egy Arcam AVR400 valahogy úgy nyomja le, mint a NAD a Marantzot, sőt, durvábban."
Tudom, mondtam is, hogy az én makrovilágomban remek darab. Tudom, hogy az Arcam AVR 400 (a dög) jobb nála, de nem szomorít el, mert így is nagyon tetszik amit hallok. Egyenlőre megállok, és használom, ha visszakapom a szervizből egyszer.
-
bajnokpityu
félisten
MAjd egyszer próbálgasd a klotz mikikábeleket. mi volt az a normális ic,amit ennyire megvertek a subkábelek? klotzot nem tartom messiásnak, félre ne érts, de linearitásban korrekt. Kicsit fedett a teteje, de csak árnyalatnyit.
csatikkal együtt legyen mondjuk új áron 12-13e Ft a szerelt 3m klotz. DE nem gondolom, hogy ezen a szinten megérné wbt-t tenni kábelre, nem arányos. 935Ft métere a drótnak, sztem 1-2e Ft értékű csatiknál nem érdemes többet tenni rá. én is csak azért, mert van belőle kettőm itthon.
Béci:nagyon sokat tököltem a csatikon, de ez azért erősen túldimenzionálás. szvsz. kell, fontos, deha már százalékot kell mondani,akkor legyen 75% a kábel, és 25 a csati.
-
Tamoo
nagyúr
Viszont a Klotznak csak 1000Ft métere... Egy olcsó reflexes szubhoz biztosan nem vennék jobbat.
bajnokpityu: De én Rel Q200E-t ajánlottam neki meghallgatásra. Az azért nem mai darab. Akár áráért még jó is lehet.
Velodyne SPL-1200R - 270e-ért milyen biznisz lehet? (Nem akarom megvenni, csak érdekel.)
-
muzsikpeti
aktív tag
Az érdi rendszert sajnos még nem volt módom meghallgatni!
Szereztem két srácnak is oppo 105D -t, az egyiknek primare spa 22hd avr - je van, éppen ma írta, hogy tett egy próbát nem hdmi -vel összekötve az oppoval hanem rca kábelekkel , és mondta, hogy miért nem mondtam neki , hogy ez mennyivel jobban szól így. Erre beszélt a barátjával akinek a másik 105D van és az meg újságolta neki , hogy most már több napi teszt után rájött, hogy az analog neki is jobb mint a hdmi, pedig primare procija van és lexicon végfokja!
Ez szerint nem csak én vagyok botfülü -
robi-k
őstag
Már én is hallotam az etalon rendszert
De ettől még Peti rendszere OPPO -> Rotel végfok felállásban jobban szól, mint a korábbi OPPO -> Rotel előfok -> Rotel végfok verzióban.
Bár egy Halcro előfok biztos jót tenne Peti rendszerének is (írtam én is a Mikulásnak ez ügyben, de gyanítom hogy nem fogja teljesíteni a kívánságomat) -
robi-k
őstag
Sztereóra talán, de az OPPO BDP-105/105D modellekben egy igen jó többcstornás DAC van
Pont ez a lényege az OPPO-nak, hogy kb 450 eFt-ért a vevő kap egy nagyon jó BD lejátszót + egy jó többcsatornás DAC-ot (ami használható külső DAC-nak is USB-n keresztül) + egy jó médialejátszót.
De akinek nek kell a DAC része, annak elég, ha megveszi a kistestvért (a 103/103D modellt). -
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez az.
Pont az a lényeg, hogy eleve Kínai gyártást terveztek az óccsósítás jegyében. Mert ugye azt nem is feltételezhetjük, hogy a jobb gyártási minőség érdekében tették mindezt. Bár ki tudja....
"Lemez hűtőbordák csak az olcsó erősítőkben találhatók, a normálisakban még mindig öntvényt alkalmaznak."
Ez viszont nem teljesen igaz. Pl. Denon egykoron még az alap HM. erősítőjét is alu hűtőbordákkal szerelte.
Persze ez igaz más gyártóra is, nem csak a Denon-ra. -
Ahhoz továbbra is ragaszkodom, mert összességében legalább annyi negatívumot lehet sorolni az ST60 mellett, mint amennyi pozitívumot.(#91525) BBéci "Ha szerinted egy hangszóró esetén a megváltoztatott pille, gumiperem és porsapka csak marketingszöveg és nem befolyásolja a hangot, akkor a továbbiakban nincs miről beszélni."
Egy szóval sem mondtam, hogy ha történt ilyen változás, az nem szólhat bele a hangba.
-
Köszi BBéci, bár a specifikációt mindannyian ismerjük, a gyári oldalak marketing dumájával meg Dunát lehet rekeszteni.
Ezzel el is értünk oda, ahonnan kiindultunk, és amit legelőször is írtam, hogy kozmetikázás és ráncfelvarrás történt. Ez pontosan passzol ahhoz az infóhoz amit kaptam, hogy lényegében ugyanaz. Az általad linkelt olasz ára sem lenne egyforma, ha ez nem így lenne, és minőség-különbség lenne a kettő között. A forgalmazó jó fej volt egyébként, nem akart rábeszélni az akkor már drágább SB2000-re, neki akkor eszébe sem jutott erősködni hogy jobb, hanem a kifutó áron már olcsóbb NSD-t ajánlotta. Természetesen ez nem zárja ki, hogy jobb lehet az SB2000, de a változtatások ténye nem is egyértelműsíti azt.
Félreértés ne essék, semmilyen érzelmi szál nem köt az NSD-hez, (lehet, hogy eladom majd azt is egyszer, mint a többit), csak igyekszem megvédeni az álláspontot, amit a kapott infók alapján felállítottam. Még nem kaptam bizonyítékot, hogy az elméletem helytelen, így (most még) tartom magam hozzá. Ha majd egy objektív ember, objektív összehasonlító tesztje bebizonyítja számomra, hogy jobb is lett az utód nem csak újabb, akkor revideálom az álláspontomat. De nem a marketing szövegek fognak erről meggyőzni, az is biztos.
És egy kérdést beszúrnék ide mindenkihez : Ismeri, hallotta már valaki a Monitor Audio GSW12-es szubot? (Mivel MA-s lettem, nagyon érdekelne, hogy érdemes lehet-e foglalkozni vele. Meghallgatni még nem tudtam egyelőre ilyet.)
-
Norbi 72
veterán
SB 12-NSD-ről mi a véleményed?
-
xtremetuning
addikt
"Ez persze lehet a hallásom hibája is." - végre egy őszinte mondat.
És beállításé is lehet. Ugyebár minden egyes kábel után kalibrálni kellene....+ járatni....Nem is kell belőlük fathomot csinálni, ez nem elvárás. De a szubnál a kábel nagyon! szűk keresztmetszet.
Wolfhoz már tényleg kell a jó megjelenítő(szub), ezt aláírom. De a huskyig folyamatosan jön a többletinfo bármilyen alsó és középszerű szubon. És Norbi esetében nem ár-érték arányról volt szó, hanem hogy "fölélőtt". Hangminőségben, ergo élményben, NEM. -
xtremetuning
addikt
Ettől a hablatytól egy kicsit szakmaiabbat vártam volna....
1. Tele a tököm azzal, amikor azt írjátok egy szub kábelre, hogy "passzol". Ez nem egy teljes sávszélességű kábel. Az alsó tartományban dolgozik és ezáltal több infot hordoz magában, amiből minden szub tud profitálni.
2. Ha már megvette és hozott változást (miért is ne hozna), akkor miért kell leugatni érte ??? Az ő pénze és jobb élményt kap cserében. Ha nem lenne változás, akkor igazatok lenne, de pontosabb lett a mély, ergo előrelépés. És mekkora az anyagi különbség a 2 kábel közt ? Hagyjuk már...
3. Szomorúan látom, hogy senki sem írta le a lényegét a redhez viszonyítva : a boxer már hoz térleképzési pontosságot is a redhez képest, ami a mozi egyik legfontosabb eleme. Persze magyarázhatom, sokan azt sem fogják fel, hogy a szubnak ugyanúgy teret kell csinálnia, mint a többi hangsugárzónak....
A red egy retek ilyen téren, míg a boxer már mutat térbeli különbséget is, nem csak hangbeli pontosságot. És ez az információ nem a szubládákon múlik, hanem a kábelén.... -
Norbi 72
veterán
Azzal kicsit fölé lőttél, de nem baj, mert a következő szubládád majd kihasználja a Boxer képességeit
Pontosan ezt akartam írni Tamoo-nak!
Az első találatra rálinkelek...meg ami épp meg van nyitva.
(#91435) xtremetuning Így igaz,sokkal feszesebb lett,nem annyira terjengős,mint az Inakustikkal,ami elötte volt.Az eladó.
-
ada19
senior tag
Távol álljon tőlem, hogy cáfolni próbálnám (vagy újabb háborút indítani a témában), de tényleg érdekelne, hogy van-e bármilyen előnye egy drágább digitális adatátvitelre használt kábelnek (elsősorban HDMI-re gondolok).
Nekem a tesztekből úgy tűnik, hogy ha adott kábel adott hosszúságon képes a megfelelő sávszélességet biztosítani, akkor nem nagyon van olyan, hogy csúnya vagy szép kép.
Itt találtam is róla egy elég hosszú írást, ami akár még hiteles is lehet: http://www.audioholics.com/audio-video-cables/long-hdmi-cable-bench-tests
Mi a véleményetek?
-
Digital
addikt
-
-
dgyuri0123
nagyúr
Én kizárólag Pure Direct módot használtam és használom most is. Persze a NAD-on nincs is lehetőség másra, de ez a módozat az x2000 esetében nálam súrolta a hallgathatatlan szintet.
Nem tudom az okát és már nem is akarom megtudni, mert már azt kezdtem gondolni, biztos a hangfalaimmal lehet valami gond, vagy a kábel ennyire vacak, de amint elment otthonról és jött helyette a jelenlegi, rájöttem, semmi gond a hangfalaimmal, kábeleimmel. Persze van mit finomítani, de most már megéri belefektetni, azt hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest