- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KovyBoy
tag
válasz
rgeorge #125221 üzenetére
Ez világos, a Dolby oldalát én is megtaláltam. A fülhallgatós kivitelt még el is tudom fogadni. A DTS headphone:X tesztanyagait hallgattam csak eddig, ami meglepő, de végül is jön át belőle valami.
Viszont az "Erős sztereó hangszórók Dolby Atmos® technológiával" kicsit kevésnek tűnik; nehezen hiszem el, hogy egy telefon hangszóróin ki tudj jönni efféle Atmos hangzás. Számomra olyan ez, mintha kicsit rá lenne erőltetve (értsd jól).
No, de mindegy is, nem ide vágó téma, tényleg csak mint egy topicon kívüli érdekességnek szántam. -
BBéci
legenda
válasz
rgeorge #87150 üzenetére
Kíváncsi vagyok, ezt Mankó miért nem találta meg?
(#87149) adodaniel
Elnézést kérek azoktól, akiket nem említettem meg, tudom hogy még jó néhányan plazmát néztek.
Direkt nem plazma tulajdonost, hanem plazmásokat írtam, amivel arra akartam utalni, hogy az átlagnál többet foglalkozunk a tévénkkel, jobban belemélyedtünk a működésébe, sok éves tapasztalattal rendelkezünk és kalibráltattuk a készülékeket. -
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #84335 üzenetére
Sajnos az orrom elől elvitték a Sony DB930QS-t, gondolkozom a DB840QS-en is, hasonló árban lenne, igaz, az ezüst. Erre a célra megfelelő lenne? Annyi még, hogy este mi fülesen hallgatjuk a filmeket még egy pár évig, amíg fel nem cseperedik a gyerkőc, és nem találok nagyon más hasonló erősítőt, ahol a fejhallgató kimenet önmagában nem némítja a többi kimenetet, hanem a zónaállítóval kikapcsolva kell azokat némítani. Ez nagyon hasznos lenne, mert nem szeretném naponta ki/be dugdosni a fejhallgató jack-et, az előző erősítő sem bírta sokáig.
-
Norbi 72
veterán
válasz
rgeorge #72790 üzenetére
Ez a vas is 15 éves..de te tudod..én kicsit másképp gondolkodom,3-4 éveset néznék,ami a mai formátumokat tudja,később meg lehet újabb hangkeltőket venni.Lehet,hogy most még ezek a dolgok annyira nem érdekelnek,de ha később elindul a bogár,legalább a vassal beljebb vagy.
-
válasz
rgeorge #60636 üzenetére
"Nincs mese, ki kell tesztelned a TV-d kompozit bemeneteit (AV1, AV2) és a kábelt másik forrással"
Megtörtént. Semmi baja a kábelnek és a tévé bemeneteinek, egy médialejátszó kompozit jelét tökéletesen megjelenítette. Csak az Arcam-ét nem. Pedig két segítőkész fórumtársunk, XtremLor és robim is leírta az Arcam-jaik erre vonatkozó beállításait, azokat is alkalmaztam, sajnos eredmény nélkül. Ez ennyi volt.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
rgeorge #52478 üzenetére
Valóban digim van otthon és kártya is kel bele. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire komplikált
Találtam közben egy ilyet, ami szerintem nekem jó lehet, de kérlek erősíts meg benne.Beszéltem az ügyfélszolgálattal, ezt ajánlotta közben. Drágább, de sokkal többet tud. De azt is elmondta, hogy a kártyákból is van több típus, ez csak connaxot tud fogadni...
-
Parson
addikt
válasz
rgeorge #41920 üzenetére
Ez lesz. Nyomni fogok még egy sor tesztet, hogy kiszűrhessem a probléma pontos helyét. Mindenesetre kiváncsivá tett a dolog, vajon valóban a tv-ben van-e a hiba, vagy csak nekem kell még mindig állitgatni vmit (pl most olvasom hogy NFS meg UPNP szolgáltatások bekapcsolásánál nem akadozott másoknak sem, de hogy ezek pontosan mik és hol vannak?
... ) Ennél nagyobb bitrátás filmeket is gond nélkül le kéne tudnia játszani.
-
Patice
nagyúr
válasz
rgeorge #40007 üzenetére
A sok digitális bemenetről sokcsatornás hang jön, vagy sztereó?
Ha sztereó, akkor egy távvezérelhető DAC kell neked, ha sokcsatornás, akkor meg egy házimozi processzor. Egyik sem az olcsóságáról híres.
Harmadik lehetőség egy DIY átkapcsoló, ahogy írtad, csak a távirányítás bonyolíthatja. Ehhez egy szaki kellene, aki tudna ilyet csinálni. Gyári termék is lehet létezik, csak keresgélni kellene. Esetleg E-bay.
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #39553 üzenetére
Bevallom, én nem gondoltam bele, hogy ez lehetséges-e, vagy nem. Bármit csináltam, a center-ből alig jött hang (koncertfilm, ahol az énekes jobbára onnan szólt, tehát elég egyszerű volt észlelni a problémát). Amikor megigazítottam az optikai kábelt, akkor helyreállt a center is.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZEN.com
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged