Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsoltee10

addikt

válasz BBéci #92561 üzenetére

Köszi szépen! :R

Felirattal nézünk mindent, eredeti hanggal, de zavar, ha nem hallom a párbeszédet.

• zsoltee10

addikt

Sziasztok!

Már rég írtam a topicba és a keresővel se találom a megoldást a kérdésemre.

Denon AVR-1610 erősítőm van, hol lehet ezen az éjszakai üzemmód? Az a gondunk, hogy a kislányunk a szomszéd szobában alszik (18 hónapos), és ha filmet nézünk, akkor választanunk kell a párbeszéd érthetősége, meg az effektek között. Olyan hangerőn, ahol a párbeszédeket rendesen halljuk, egy robbanás, vagy csattanás, vagy bármi effekt túl hangos. Csökkenteni lehet a két dolog között a hangerőkülönbséget?

• zsoltee10

addikt

válasz Sefter #60277 üzenetére

Egy Popcorn A400 már bőven nem fér bele neki a keretbe... Erősítőből én is inkább az X-1000 felé tereltem.

Még egy-két gondolat.
    Először azt kellene szerintem eldönteni, hogy mi az az álom házimozi, amit el akar érni? Lesz-e később kerete fejleszteni? Tegyük fel, van egy szint amit el akar érni. Két út lehetséges szvsz.
    1. Vesz most kompletten használt cuccokból komplett rendszert mélynyomóstól, mindenestől. Használja X ideig, közben összegyűjti a pénzt egy komoly cuccra és eladja az egészet, megveszi a komplett újat.
    2. Apránként veszi meg a rendszer egyes elemeit, mindig, amire összegyűlt a pénz. Mindenből azt a szintet, amit el akar érni.
    Én mondjuk az elsőt preferálnám. Vennék egy jó mediaplayert (akár a popcorn a vetítő miatt), meg egy komplett erősítő+hangfal+mélyláda cuccot ami azért már hdmi-s. Közben gyűjteném a pénzt. Az eladáskor a bukta is kisebb az eleve alacsonyabb vételár miatt.

Másik kérdés a hangfalak elhelyezése. Mivel ennyi apróság nagy bulit tud csinálni, egy 1m magas álló hangfalat akkor is könnyen fel lehet borítani nekifutásból, ha 20kg. Lehetne esetleg a frontokat is jó minőségű polcsugárzókkal megoldani, falra szerelve.

• zsoltee10

addikt

válasz kigyossy #60243 üzenetére

Milyen vastagságú kábeleket húztatok be? Kifejezetten hangfal kábelek azért? Én Inakustik kábeleket használok, a frontokhoz, centerhez 3 mm2-es vastagságú, surroundhoz elég a 1,5-2 mm2-es. Ha kellően vastagok a kábelek, akkor ideiglenesen megteszi, amit behúztatok, figyelembe véve az anyagi keretet. Viszont vékony kábelekkel a frontokat meghajtani nem tanácsos, ezt ellenőrizd.

- Médialejátszóból én Mede8er MED600-at vettem, nagyon bevált.
    - Erősítőből érdemes szerintem újat venni mindenképp, olyat, ami tudja a HD hangokat dekódolni, tud 3D-s jelet továbbítani a kivetítőnek, tv-nek. Legyen rá 2-3 év gari. Mindenkinek megvan a maga kedvence szerintem, de kevés ember van, aki tömegével hallgat különböző erősítőket és a hangjukat össze tudja hasonlítani, és ki tudná választani, melyik a legjobb adott pénzért. Én Denon párti vagyok, 75k-ért az AVR-X500-at már lehet kapni, megfelelő minőségű, HD hangot dekódoló, HDMI csatikkal ellátott 5.1-es erősítő. X-1000 110k-ért már hálózati zenelejátszást is tud, automatikusan beállítja magát egy bemérő mikrofonnal, nekem ennek az elődje van. Az X-1000-ben van egyébként bőven elég erő a 30nm-es nappali behangosítására..

- Hangfalszett: Megint nehéz kérdés, nekem bejött a Polkaudio hangzása, előtte egy komplett Wharfedale szettem volt, de nem tetszett a hangja. Ha van időd, energiád, hallgass meg több márka termékét adott kereteket belül. Van aki a Mission, Dali, Tannoy, stb. márkát favorizálja. Hangfalat talán érdemes lenne használtat venni olyantól, aki rövid tulajdonlás után másikat vesz, mert nagyobb kell, vagy ilyesmi.
    Mivel elég nagy a nappali, ezért olyan termékcsaládot választanék, amiben 165mm-es hangsugárzók vannak, mert ott már szépen ki tudják futni magukat. A frontok 14kg tömegűek, elég masszív.
    pl. Polkaudio

- Mélyláda: Ebből megint érdemes szerintem olyan használtat nézni, amit kihasználatlanság miatt adnak el. Én is árulom az enyémet, mert 1 éve be se kapcsoltuk, 15nm-es szobába, pici baba mellett nem tudjuk használni, a frontok mélye bőven elég..

Szóval a költségek:
    MED600 43k
    Denon X-500: 75k, X1000: 110k
    Hangfal: Polkaudio: 190k
    Mélyláda: 70-80k

Mélyláda nélkül a nagyobbik erősítővel 340k körül kijössz, ha mindenből újat veszekl.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés