- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
BBéci #119118 üzenetére
Nem mondtam, hogy a csatornák száma miatt, de a TrueHD, HD MA és LPCM koncertek nagyfelbontása, nem ritkán 8-10mbps bitrátával magával vonja a sokcsatornát.
Kb 150 BD koncert többségénél van összehasonlítási alapom, az említetthez hasonlóan nagyon nagy számban jobban tetszik a HD sáv.
-
B.Junior
tag
válasz
BBéci #119069 üzenetére
Rendben.....
akkor erről vélemény?
Wharfedale Power Cube Super 15
40m2-re kell Wharfi Valdus 500 mellé....JBL SCS 178 sub van most, az dinamikusan szépen szól, csak jól jönne még egy kis kraft... próbáltam a JBL Aréna 100-ast de az siralmasan gyenge volt......
A JBL178-as subbal a robbanás egy valódi dinamikus robaj volt, míg az Aréna csak hangos erőtlen hummogásnak tünt.. nem értem mert a 178-as sub sem egy nagy kategória???
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #118503 üzenetére
& Norbi 72:
tény hogy élőben és fotón jobban néz ki, de ez a kép ráadásul egy rajzból készült...
de igazatok van, lépjünk tovább.
kinek a pap, kinek a paplan és/vagy papné.
én nagy hódolója vagyok a Hölgynek, ezért is választottam. de nem akarom összeOFF-olni a topikot, mert a végén büntit kapok és el is vehetik tőlem az egyedi avit -
Mankó
veterán
válasz
BBéci #118033 üzenetére
Ez esetben mehet a box tv-re hdmi-vel, a hang meg optikain közvetlenül a boxról az erősítőbe, vagy jobb ha egyből a boxból az erősítőbe megy a hdmi-n? A box max dts-t tud, s annak optikain is át kell mennie, az input lag miatt talán jobb lenne kihagyni az erősítőt. Boxból erősítőre, erősítőből tvre menne a kép, lehet össze szed plusz input lagot, ami hátrányosan hat a játék élményre. Innen az egész dilemma.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
BBéci #117712 üzenetére
high end pár éve elcsépelt lett, lejáratták.
Majd elkezdik a 100 e kategóriát is UHE hívni.
De az sem ésszerű, hogy egyaránt high endnek nevezzenek egy 10000 és egy 100000 eurós, vagy még drágább hangdobozpárt.
Ez, bocsi, nettó baromság! Az egyik pár pici szobába, a másik egy nagy hodályba.
Nézd meg az utópia sorozat legkisebb és legnagyobbja közötti ár különbséget.UI: ne szívd mellre nem személyeskedés.
-
mhmpista
aktív tag
válasz
BBéci #117688 üzenetére
Igen de számomra még mindig az a kérdés, hogy a alsóközépkategória a x3200nél kezdődik e, a x7200 csúcskategóriás készülék e, illetve az AUDIONET amp VII az highend vagy már beleesik az ultrába?
Nem mintha igazából nemlenne e tökmindegy. Olyan messze vagyok a csúcskategóriától mint ebihal a neandervölgyi embertől.
(#117690) Jegesmaci81
Én a helyedben nem erőltetném azt a HKt. Tök jól néz ki, ezért is vette meg haverom a 255 öst, aztán 1 hónapra rá már árulta.
Szerintem egy használt Denonnal, vagy karakterízléstől függően Yamaha, Pioneer, Onkyo, Marantzzal sokkal jobban járnál.Denon 1911től felfele egészjó. Ellehet vele mozizni, zenére kevés, de amúgy ellehet vele zenélgetni is. (amíg nemtágítod ki az elméd
)
Amúgy a hétvégén hallottam itt Nizzában egy Rega ("nemhighend" talán Brio-R volt), sztereó erősítőt, fú nagyon tetszett, nagyon szép levegős hangja volt. Sajna ilyenkor mindig rájövök amit itt is sulykoltok, hogy sztereózni sztereóval kell.
-
Csabroncka
addikt
válasz
BBéci #117466 üzenetére
Nem csak tőled, aki már próbálta attól is kérdezem!
Ha egy film hangja Dolby Atmos Audio, akkor az én "régi" típusú HD hang képes erősítőm milyen formában dekódolja a 7.1-es hangot?
info: ENG 4443 kbps 7.1
(AC3 Embedded: 5.1-EX / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB / 24-bit)vagy nem dekódolja sehogy és not support felirattal kussol?
-
Csabroncka
addikt
válasz
BBéci #117447 üzenetére
Tudod hifi szempontból irigyellek téged, hogy prémium minőségű cuccokkal demózhatsz és használhatsz otthon.
Ugyanakkor emberileg nem vagyok irigy, inkább büszke vagyok arra amim van. Élvezem és használom, kikérem mások véleményét, próbálom finomítani (miközben tudom a határaimat).
Ez egy nagy különbség az emberek között, én nem érzem azt, hogy bárkit "fikáztunk" volna itt a fórumban amiatt, mert belépő vagy egyszerűen gyengébb rendszere van. Van egy stílusod, közlöd a száraz tényeket, ezen valaki besértődik, valaki nem (sajnos ez a mai világ negatív anomáliája - besértődök ha másnak valami jobb, vagy jobban megy)!
Gazsi00: BBécinek kell élveznie vagy neked!? A fórumtársak közlik a tényeket veled, de ettől még az a rendszer nem lesz rosszabb!!!!
Vagy élvezed és használod, vagy őrlődsz és továbblépsz, vagy eladod a francba az egészet és más hobbi-ba kezdesz.... -
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #117447 üzenetére
Én vagy 90-ért vagy 100-ért vettem a MA MR4 új párt és a régi Bronze 1 párt. Tudom, hogy a szemedben nem jó semmire kategória. De a legtöbb átlagember minden igényét kielégíti. Azt pedig kötve hiszem, hogy ne lenne jobb az Edifier-től.
Kábelt pedig vesz ideilenesen valami olcsót, később bármikor le tudja cserélni, az legyen a legkisebb gond.
Itt pedig már senki nem átlagember, csak aki jön tanácsot kérni.
Norbi: Mert jelenleg Edifier hangfala van. Nem gondolom, hogy 190 ezres erősítő felelne meg neki csak ezek után. Attól még nem igénytelen senki.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #117425 üzenetére
Szerintem, Neked az, az átlagembernek nem. Te több milliós cuccokhoz vagy szokva, ezzel foglalkozol, ez a munkád, a hobbid. Így még csoda, hogy a középkategóriát is tartod valamire.
De hoffman_ a régi Edifier hangfalai után, biztos vagyok benne, hogy egy 180 ezer Ft-os használt komplett rendszernek is nagyon örülne.
Nekem is volt Jamo 5.0 + alap Yamaha erősítő és azért használtam évekig, a semmitől sokkal jobb volt. Ha nem a drága rendszerekhez van szokva az ember, nem a házomozi az élete, akkor megteszi.
180-ból simán tud venni normálisat is használtan, 80 mondjuk az erősítő, 100 a hangfalak, mindez használtan.
Én is 85-ért vettem a Pioneer VSX-924 erősítőt. Mélyládát egyelőre nem vesz, majd később, ha lesz pénze.
-
mandju
senior tag
válasz
BBéci #117386 üzenetére
ötlet a tükröződésmentesítésre?
mert még a focal is megvan... sőt, szívem szerint azt tartanám meg, mert sokkal közelebb áll a hangja a szívemhez... ha fekete lenne, eszembe nem jutott volna "átnyergelni"
fóliázásra gondoltam, de nem tudom, hogy ez e a megfelelő megoldás...
-
kigyi_23
addikt
válasz
BBéci #117345 üzenetére
A többit innen én nem rakhatok ki semmit. Amúgy meg a billenőre nyitott ablakot is
Itt még az sem megy, mert a szomszédok fával, szénnel mindenféle szeméttel tüzelnek és csak addig és akkor lehet lopva nyitni amikor éppen elviselhetőbb a levegő. Persze nekem is eszembe jutott amikor beköltöztem, de annyi itt a kacat nem tudom befordítani, mert a teljes hosszban bútor baloldalt és jobb oldalt is tele van, csak a közép játszik különben rosszabb lesz a helyzet, mert csak bútorok közé tudom berakni akkor aminél a jelenlegi is nagyságrendekkel jobb. 6m szekrénysor és 4m polcos szekrény ami itt nem látszik plusz az ágy az asztalra raktam a tv-t így azt megspóroltam lett hely, de ha helyet cserél a számítógép és az ágy akkor sem tudom a sok bútort úgy elrakni, hogy ne közé kelljen berakni a frontokat és a sub-ot.
-
Festina86
tag
válasz
BBéci #117146 üzenetére
Azokat a hangfalakat már komoly sport lehetett felemelni az emelvényekre
Én canton vento szériával szeretném elkövetni ezt a merényletet.
880.2 frontnak, 870.2 háttér, 856.2 center, szoba ahova menne 32nm.Az előző hozzászólásom első mondatának végéről kimaradt a ? jel, de már nem tudtam szerkeszteni, remélem azért mindenki tudta értelmezni.
-
z123456789
addikt
válasz
BBéci #117101 üzenetére
Micsoda?
Ezt a szart.
Nem tudtam. Mondjuk szerencsére dolgom sem volt ilyennel az utóbbi időben.
(#117102) Tigerteam
Hát, ehhez nem tudok hozzászólni. Egy valamire való kártya biztosan tudja, és véleményem szerint a kadenciahelyes lejátszás inkább szoftveres harcmezőn bukik el sokaknál, de ez már HTPC téma, ha jól sejtem. -
leximester
tag
válasz
BBéci #117105 üzenetére
Lehet olcsóbb lesz ha veszek egy aktív sub-t.(bár 20-30nál nem szeretnék többet költeni rá, ennyiért meg nem kapok olyat ami minőségben, teljesítményben hozza az enyém szintjét.)
Egy Sony Str-De875, két Polk Audio 10, illetve két Audio Research surround, és egy Polk CS 10 center társaságában használnám. -
Szabikaa20
őstag
válasz
BBéci #117053 üzenetére
Emlékezhetsz,mert a topic indulása óta jelen vagyok kisebb nagyobb kiesésekkel...
Volt egy Yamaha RX-V371 és egy Denon AVR 1912-őm...Azokon is ezek a JBL-ek voltak.Pedig tiszta új volt az erősítő...
Sanci38:Nem! 1 hangfal volt csak 1 kimeneten! :/ Több hangfal nem volt rákötve...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
BBéci #117043 üzenetére
Hát az igazság az,hogy nekem elég lett volna a 379-es is!Sőt akár "szarabb"-is...De amire nekem szükségem volt a bluetooth,airplay,DLNA,Wi-fi,USB,Optikai bemenet és a HDMI(jó ez alap) ez nem volt meg mind a gyengébb erősítőkben!
Így kénytelen voltam megvenni a jobbikat.Lehet idővel veszek valami jobb hangfalakat,de egyenlőre feltenném a femtebb említett hangfalakat.Azért kérdeztem mert már 1x kiégettem egy Crown 660A erősítőt úgy hogy 2és4 ohmos volt és meg egy 8ohmos zenekari(eminems) hangfalat bömböltettem és elfüstölt az erősítő! :/ nem szeretném az újat is kiégetni...
-
Aurig@
őstag
válasz
BBéci #116947 üzenetére
Annyit kérdeznék még a kábelekkel kapcsolatban, hogy van érzékelhető különbség, ezer és hétezer forintos HDMI kábel között? ...és ha van, (stabilabb, zavarmentesebb jelátvitel igaz ezekbe - szerintem - nem igazán lehet belezavarni) akkor ez minden féle (USB, optikai, koaxiális stb.) kábeltípusra igaz lenne?
Köszönöm
-
Csabroncka
addikt
válasz
BBéci #116947 üzenetére
Szerintem, de ez saját vélemény (és ki kellene próbálnom)
Közép kategória vagy az alatt nem lehet a Cinnamon és a Forest között különbséget tenni 2m alatt. Főleg akkor nem, ha 100%-ban digitális jelet viszünk át a HDMI-vel (itt remélem sejted mire gondolok LPCM..stb) amit utána dekódolni kell!
Mire alapozom ezt a hipotézisem: elmondásod alapján a AVR-ek (középkategória vagy az alatt) elsősorban a digitális jelfogadásra (BD lejátszók, médialejátszók esetén digitális jeltovábbításra) vannak kihegyezve.
Ha ezt vesszük alapnak akkor csekély az esély arra, hogy a két kábel között ilyen típusú láncokban hangi különbséget lehetne találni!Analóg fronton, vagy kivetítő esetén természetesen más a helyzet, de nem egyszer hallottam itt tőletek, hogy minél rövidebb egy HDMI kábel annál kevésbé jönnek ki rajtuk a különbségek.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #116817 üzenetére
Az autógumi más.
Jön kilométereken keresztül az áram, a házban szar vezeték van, az utolsó egy-két méter kábel pedig kiszűri a zavarokat.Ha az ember nagyon hisz valamiben, akkor az be is következik.
A betegnek adnak egy hatástalan gyógyszert, elhiteti az orvos vele, hogy ettől meg fog gyógyulni, akkor ez be is következhet. A hatást még az is segíti, ha orvoson rajta van a fehér köpeny, kórházi körülmények között kapja a beteg a gyógyszert stb.
Ti annyira hisztek benne, hogy a drágább kábel javít a hangminőségen, hogy jobbnak halljátok, attól félek, mint amilyen valójában. Ebben az esetben, minél drágább a kábel vagy minél nagyobb nevű gyártótól származik, annál jobban hisztek benne.De ettől függetlenül egyszer kipróbálok egy drága hálózati kábelt, ha lesz lehetőségem, mert nem tartom azért kizártnak amit írtok, csak egyelőre nem hiszek benne.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #116779 üzenetére
Szőnyeg?
Eddig meg voltam győzödve, hogy minél keményebb valamin van a hangfal, annál jobb. Akkor miért teszik az emberek márvány lapra a hangfalakat?
Itt sincsen szőnyeg általában.
A nagyon drágáknál láttam a netes képek alapján, de még ott is volt elég sok, ahol szőnyeg a közelben sem volt.
-
renatto
őstag
válasz
BBéci #116801 üzenetére
Értem. És mennyitől indul, amit már érdemes is megvenni? Illetve ez akkor is javít a helyzeten, ha már maga a ház hálózata is bajos (90-ben épült kertes ház)? Ha a közelben van másik konnektor, azzal segítek ha az erősítőt külön oda dugnám be vagy a médialejátszó, sub, TV, ami az elosztóban marad úgyis összegyűjti a zajt?
-
palesz53
senior tag
válasz
BBéci #116781 üzenetére
Persze.
Csak szerintem aki mondjuk fél vagy egy éve vett egy olyat, most lehet, hogy tökönszúrja magát.Azt nem tudom, hogy az sr250-et az avr380 "helyettesítésére" jelentették-e meg! Mert valahol érthető egy 2 csatornás "avr" (bár multichannelt nem dekódol, szóval inkább nem is avr), de egyre drágább egy minőségi hm vas. Miért nem lehet ezeket modulárisan felépíteni, mint ahogy a Primare teszi? (2 csatornán egyre több cég kínál modulárisan felépíthető-bővíthető cuccot, attól függően kinek (és mikor) kell dac vagy épp phono fokozat (vagy más).)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #116764 üzenetére
Értem én, hogy nem szereted "Antalt", de ha egy 650e Ft-os doboz, egy 500e Ft-os CA mozivassal "csörömpöl", az nem jó jel, (számomra) még akkor sem, ha Audia-val jól szól. Ezt nevezem én háklis doboznak, ami pl. Antalról nem mondható el. Lehet, hogy visszafogottabb, mint a mai divat szerinti "sokmélysokmagas" stílusú dobozok, de ezek egyikével sem tudnék hosszasan együtt élni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #116747 üzenetére
Streamaudioban esett meg a dolog. És nálam van olyan, hogy 5 perc. Hiszen, ha tetszik, nem akarnám kikapcsolni még 2 óra elteltével sem.
A típusát nem tudom, de 650 pénz volt az árcéduláján.CA HM vas és Lumin lejátszó volt az elején. Nyilván lehetett volna finomítani, de a lényeg nekem átjött.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #116745 üzenetére
Eddig nem volt ilyen "férfias" dobozom, de ezzel együtt is úriemberes a stílusa, az biztos. Nem JBL ES100. Jazzen ettől függetlenül akkorát szól a nagybőgő, hogy kiesek a kanapéból.
Ami ennél karcosabb, vagy lendületesebb, attól nekem hamar megfájdul a fejem.A Quadral Platinum-ból pl. 5 perc után elegem lett, annyira forszírozott és dübörgő volt.
Valószínűleg az én ízlésem egyedi. -
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #116728 üzenetére
Ezt a hozzászólásod én értettem félre. Mert a JBL Digital 12 nem is tud LFE-t.
Konfigos: Arra az elosztóra azt fogják mondani, hogy úgy ahogy van felejtős. Én is hasonlót használok, azt akarom majd lecserélni Kontasetre.
dgyuri0123: Milyen hálózati kábelt használsz hozzá?
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #116383 üzenetére
Nahh, megidéztek, itt vagyok
Az vitathatatlan, hogy a HTA hangja nagyságrenddel jobb, mint a 3808-é. Múltkor tapogatóztam, általános vélemény, hogy 100 körül (használtan) ne is keressek olyan erősítőt, ami jobb lehet.
Viszont 30-40-ért csak óriási mázlival lehet hozzájutni normálisan elkészített példányhoz (állítólag nagyon nem mindegy ki, hogyan, és milyen alkatrészekből gyártotta). Nekem majdnem a duplájába volt (a meghibásodással, alkatrészcserékkel együtt), még úgy is, hogy a panelt a táppal, hangerőszabályzóval és egyebekkel Pityu teljesen ingyen, szívességből szerelte össze egy általam összekukázott (és úgy is néz ki) dobozba.
2x30 W (ha jól tudom 4 Ohmon tud annyit) viszont egyáltalán nem kevés egy normál szobába. Hangos zenére, DAC után kötve ~max 11 óráig csavarom a hangerő potit (Hivox DAC viszonylag magas jelszintet ad ki), de mozizáskor, végfokként használva a mozierősítő sem ad +dB-eket beméréskor a frontoknak a többiekhez képest (inkább fordítva), bőven elég a lakásromboló hangerőhöz és erőben sem fogy el. Mindezt átlagos érzékenységű hangdobozokkal.
-
xtremetuning
addikt
válasz
BBéci #116317 üzenetére
Ezt a vetítőt még projection design név alatt volt szerencsém kipróbálni. Brutál optika, 2 lámpa, iszonyat lens shift, faltól-falig gyönyörű rajzolat és élesség. Egychippes létére megközelíti a 3 chippes c3x-et.
DE. Nincs vivid color és sim2 képi világ. Ezért már anno sem volt elég vonzó a natív 21:9. Maradok sim2fan tisztelettel.
-
xtremetuning
addikt
válasz
BBéci #116307 üzenetére
Akkor az felejtő. Erősen.
3 db alá már nem adom.
Nyilván a híresen jó projection design optika miatt találtátok olyan jónak. Abban verhetetlenek.
Most szólt az asszony, hogy borzasztóan örülne, ha eltűnnék a (túl) nagyra nőtt hobbimmal a nappaliból....úgyhogy dedikált moziszoba project indul.
-
mp54
senior tag
válasz
BBéci #116246 üzenetére
Nem pontos megnevezés a kerámia.... "alumínium oxyd ceramic"
Jó lehet ez a megnevezés: van olyan (ipari) kerámia, mely aluminium oxid (púder finomságú) porának nagy nyomáson való alakra préselésével, majd magas hőmérsékleten (kb. 1400 fok) kiégetéssel készül. Ez a legkeményebb ipari kerámia. -
dunkel
őstag
válasz
BBéci #116242 üzenetére
Igen, félrevezető. Töltsd le a horn-tól a termékkatalógust, az kerámiát ír.
Meg ha ráböksz egy tesztre az is a kerámiát igazolja [link]AVX-en ezt írta egy srác:
A Vento sorozat 2005 óta létezik, volt a 807, 808, 809 (ezeken elöl van a reflex port),2009-től jött az újabb változat 870, 880, 890 (itt már lefele néz a reflexport, alu-mangán magasak, d'appolito h.szóró elrendezés),
2012-től jött a .2 sorozat (EISA díjat nyert 2012-13-ban), 870.2, 880.2, 890.2 (kerámia magas már felül, vastagabb, 5 rétegű doboz, mágnesesen rögzített szövet)
2015-től (pár hete jelent meg) az új 876, 886, 896 (kerámia magas maradt, mély/közép titán membránok, módosított talp, lézervágott alu gyűrű erősítés a h.szórók körül)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- MotoGP & WSBK
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged