- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vikthor #151600 üzenetére
En eloszor futtatnam le a subon es utana az AVR-en. Ha forditva lenne, akkor nem lenne osszhangban a rendszerrel. Tovabba az AVR altal beallitott ertekek tovabbra is megmaradnak csak nem azzal a SUB hangzassal ami elotte volt, igy teljesen el is ronthatja az osszkepet.
-
Gabesz26
senior tag
-
-KP-
addikt
válasz
Vikthor #151363 üzenetére
Arendal Sub2 500ezer, SB4000 meg 600 ezer és nem vagyok biztos benne, hogy az utóbbi jobb... Azért ez jelentős árkülönbség. Hallottam már szólni mindkettőt. Amúgy ha van pénz SB4000-re, én az Arendal Sub3-at venném, feltéve ha van hozzá hely. Meg lesz a lehetőség a zárt és a reflex mód közt váltogatni és a nagyobb doboztérfogat miatt még zárt módban is jobb, mint a Sub2. Ezt Jan mondta, az Arendal foundere. Persze árban már ez is eléri a 600 ezret.
-
Quetz
őstag
válasz
Vikthor #151359 üzenetére
Ez nem saját kép, hanem neten találtam, este fáradt voltam már fotózni, felrakni... Ez egy Arendal Sub3, nálam a kisebbik Sub2 üzemel, a csomagolás alsó részébe beleállítva. Igazából rezgéscsillapításra nincs is szükség, mert a push-push felépítés miatt még Hulk tombolása sem rezgeti meg a ládát. Viszont kiválóan védi porszívózás közben, hogy nem karcoljuk meg az alját
Ettől függetlenül van akkor légnyomása, hogy a fürdőszoba kilincs időnként ki akar esni a helyéből. Ezen meg viszont semmilyen alátét nem segít. -
Ear001
addikt
válasz
Vikthor #151278 üzenetére
Üdvözletem a faternak, én semmiképpen sem szeretnék vitába bonyolódni vele, de egyszer említsd meg neki Oohashi kutatásait. Persze mint minden újdonsággal kapcsolatban, ezzel szemben is voltak ellenvélemények, de amennyire tudom, pont a biofizikai részét nem kritizálta senki. Én annyit tudok hozzá tenni, hogy öreg fejjel már én sem hallom a 20kHz-et, de egy szupertweeter hatását több helyen, több rendszerben, nagyon is. (És az nagyon nem a magas tartományban érzékelhető, bármennyire is ezt gondolná az ember.)
Na és még egy , James Boyk tanulmánya. Ő alapvetően a hangszerek hangját vizsgálja, de, részben támaszkodva Oohasiék csoportjának kutatásaira érdekes kérdéseket vet fel az írás végén.
Remélem mindez számodra is túllép az okkultizmuson, és megerősítesz abban a hitemben, hogy előtte, egy amatőr hobbistához mérten kellőképpen tájékozódtam.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #151025 üzenetére
Az előzőt már nem tudtam folytatni.
A Westend Hilton árama brutálisan szennyezett, a közeli villanymozdonyok és a bevásárlóközpont ezernyi fogyasztója, elektromos berendezése miatt. Ott különösen nagy hatása van a tápkábeleknek és elosztóknak. Ezt saját füllel tapasztaltam, valamint mértük is. -
törölt tag
válasz
Vikthor #150570 üzenetére
Sanci megvan, nagyon köszini az érdeklődést
, olvasgatja a topikot, de mindnet megválaszoltok..
lassan talán kicsit mozdul előre a szekér: tévém lesz talán, azért érdeklődök legyen min lejátszani filmeket..Sony 49 XE8077, (részletre)
Házimozi talán jövőre... occó (de nem egydobozos) lehetóleg modern... követem az idők változását...
Igen, talált: sokadikix-hez hasonlit legjobban.. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #150582 üzenetére
Dorian megadta a választ.
Valamiért nem készült el akkorra a fotelsor, amikorra a szoba, viszont nem akartunk még több hetet megvárni a bemutatóval. Amikor ott voltam, állt a képen lévő mellett két másik ülőalkalmatosság, de teljesen másfélék, mint ami a képen látható, ezért azokat a fényképezés idejére eltávolítottuk.
Tájékozódj alaposan, mielőtt ítélkezel! -
sixpak
nagyúr
válasz
Vikthor #150343 üzenetére
Amúgy a fel-le húzogatástól hullámosodnak be vagy alapból is fos minőségűek ezek a 30-40-50 ezres rolós megoldások?
Azért kérdem, mert gondolkodom egy Elite Screen rolós vásznon, nálam egyszer lenne lehúzva, onnantól úgy marad, dedikált szobában lesz....később meg diy fix. -
powerup2
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #149785 üzenetére
"Azt mondod, inkább 2 25ös egy helyről mint 1 34 centis?"
Nem.
Azt mondom, hogy míg az egyik 600000 Ft és a másik 330000, akkor nem lehet kérdés, hogy melyiket érdemes megvenni. Ráadásul utóbbinak olyan önbemérője van, ami drámai mértékben tudja javítani a hangzását.
Szerintem ritka elhibázott ötlet a fejlesztésnek az a sorrendje, amit kitaláltál. Mit szeretsz azokon az RTi-ken és egyáltalán a Polkokon? Nagyot szólnak, de semmi több és az kevés egy AVR-4308-hoz. Ha meghallgatnád a mostani erősítődet például ELAC FS 249-cel, leesne az állad és nagyon sokáig nem térnél magadhoz. [link], [link]. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #149781 üzenetére
Amúgy az xmax leginkább egy mókusvakító adat, az összes hangszóró akkor szól legjobban, ha a feladatát minimális membránmozgással tudja megoldani. Persze vannak extrém esetek, mint a Valkyrie sivatagi légitámadás jelenetében az ikergéppuska dörgése, az szinte kiugrasztja a helyéből a membránt.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #149781 üzenetére
Ha egy 25 kilós driver ül a kormány mögött, az bizony éles kanyarokban többet kileng, mint 52 mm.
Attól függ, mennyiért vennéd meg. Listaárából majdnem kijön két darab ELAC SUB 2070, ami garantáltan jobb hangzást adna, plusz ott a zseniális önbemérőjük.
600000 körül megvehető a REL S/5, ami szintén rendkívül jó hangú darab.
Helyedben a szubládára szánt pénzt inkább az RTi A-k cseréjére fordítanám, mert azok igencsak messze vannak az erősítőd képességeitől, pláne annak kiszemelt utódjáétól. Sokkal nagyobbat fejlődne a rendszered hangzása. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Vikthor #149765 üzenetére
Tonyka SVS- SB13 ultrákról (nagyjából szerintem SB4000-nek megfeleltethető) váltott velo 1200 ultrára, írt is róla AVX-en.
Ezt a hirdetést is érdemes elolvasnod, vannak benne szerintem hasznos infók: [link]
Igazán jól szerintem azzal jártál volna, ha beszállsz a bajnokpityu által nemrég itt említett közös Rhytmik rendelésbe (anyagilag és hangban is).
-
Quetz
őstag
válasz
Vikthor #149765 üzenetére
Ezen az áron Arendal SUB3, dual membrános kivitelben, konfigurálható ported/sealed üzemmód. Esetleg Power Sound Audio S1811 - Single 18" Sealed Subwoofer
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #149270 üzenetére
Ha már Marantz, az SR8012 6 centivel mélyebb, mint az AV8805. Mindkettő csurig van alkatrészekkel, a 11 csatornányi végfoknak azon a 44x18x6 centin kellene elférnie. Az normális esetben a hűtőbordáknak elegendő. nyilván másképpen alakították ki az arányokat, tehát messze nem egyeznek meg a jelfeldolgozó részek.
Ezzel szemben az MM8077 hét csatornája ugyanakkora házban lakik, mint az előfok/processzor és abban sincs üres térség, tele van pakolva.
Tehát azt botorság lenne vitatni, hogy az előfok-processzor/végfok(ok) összeállítások egyértelműen a legmagasabb szintet képviselik a házimoziban és a hifiben is.(#149274) Quetz
"Ha megnézed a külföldi fórumokat, ahol aztán a pénz nem akadály, számtalan példát fogsz találni arról, hogy AVR+véfgok kombüt használnak processzor + végfok helyett."
Ez még halványan sem igazolja azt, hogy jobb hangminőséget ad az AVR+végfok.
Egyrészt minden hülyeségre számtalan példát lehet felhozni, másrészt nem ismerheted az illetők anyagi helyzetét, ahogy azt sem, mik az egyéni preferenciáik.
Sokkal valószínűbb, hogy meglévő AVR-jük hangját akarták a legegyszerűbben tuningolni, azért vettek mellé végfokot. Nem úgy mentek a boltba, hogy processzor helyett AVR-t kértek a végerősítő elé. Ez olyasmi, mint amikor nem akarunk a rendszerünk alkotóelemein változtatni, csak kábelezéssel emelünk a hangján egy szintet. -
Quetz
őstag
válasz
Vikthor #149270 üzenetére
Ez csak whisfull thinking. Ha megnézed a külföldi fórumokat, ahol aztán a pénz nem akadály, számtalan példát fogsz találni arról, hogy AVR+véfgok kombüt használnak processzor + végfok helyett. Jó eséllyel az AVR és végfok gyártók végfokaiban ugyanazokat az alkatrészeket találod, mint a csúcs AVRjeikben, mínusz a végfokok. Ahogy egy autószerelő ismerős is mondta, az Audi és a Skoda alkatrészek 80%-a csereszabatos, csak más a csomagolás. A mai profitorientált, tömegtermelésre épülő világban nem éri meg máshogy csinálni.
#149269) Szabi_82:Nem tud többet, csak az audiofilek többre tartják. Ey egy rétegpiac, gyártják mert van rá kereslet és drágábban adják, mert jóval kisebb a mennyiség (no meg ha olcsón adnák, akkor nem lenne elég audiofil, a sznobok nem vennék meg).
Tagadhatatlan előnye a processzoroknak, hogy mivel nincs bennük végfok, kisebb a hőtermelésük, illetve olyan erősítést tudsz mőgé rakni, amire szükséged van. Hátrányuk, hogy jóval lassabban hozzák ki őket, ezért sokszor elvannak maradva az új formátumok támogatásával. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #149157 üzenetére
Ha bitstreamelsz, nem az Oppo hangját hallod, hanem az előfokét. Azokban általában módosítatlan, hivatalos Dolby dekóder szokott lenni (persze vannak kivételek, pl. Trinnov). Ezeknek viszont utólag rengeteg hibája kiderült, amikre ha véletlenül megoldást mersz találni, a Dolby meg fogja próbálni kinyírja a terméked. Nyílt szoftvereknél ez nyilván lehetetlen, az EU-ban például konkrétan törvény tiltja kód szabadalmaztatását, de ettől még a Dolby megtagadhatja a támogatás bármilyen formáját, ezért csak PC-re kerülnek ilyenek. Érdekes, hogy jobban tetszik a "hagyományos" megoldás, de természetesen ez nem hiba, a PC hangja csak objektíven jobb, én viszont azért nem hallgatok a saját ízlésemre, mert egyrészt azt szeretem hallani, amit a filmek készítői szántak (és ha ráépítek egy hangsávra, lehet, hogy egy másik sokkal nagyobb kitérést mutat a megszokott hangképemtől, mint a referenciától), másrészt hosszú távon sokkal jobban tetszett, mint amikor szubjektíven válogattam össze a felszerelésem.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Vikthor #149143 üzenetére
Mint felettem VoidXs írta, filmekre nem vonatkozik, ott vsync on és interpolálás megy ezerrel (legalábbis LCD-n).
Próbáltál már játékot játszani úgy, hogy ugrál a kép? Ahhoz nem lehet hozzászokni, ahhoz képest a "képtörés" (tearing) isteni jó. Persze lehet, hogy az LCD felnagyítja a problémát, mert játék esetén nem lehet interpolálgatni/trükközni az input lag miatt. Meg mint korábban írtam, valószínűleg a "villogós megjelenítőknek" (pl. plazma, crt) jobban fekszik. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #149124 üzenetére
Ez igazából értelmetlen dolog, ami viszont egy nagyon jó vonzata, hogy végre kiadják az eredeti képarányt, nem vágnak le minden IMAX-re forgatott filmet scope-ra. Eddig a 3D verziókban lehetett csak ilyet látni, illetve 3 filmnél (TRON, Hunger Games 2, valamelyik Star Trek) a sima, de csak a 1080p változatban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #148198 üzenetére
Ilyet én is csináltam már. Azóta volt egy másik, teljesen véletlen eset, amikor mindössze annyit akartam bemutatni egy vendégnek, hogy hogyan teszi tönkre a hangot a kompresszor. Az illető nagyon nem volt szakértő, így annyit mondtam neki, hogy ez a rossz verzió, ez a jó verzió. Amikor azt mondta, hogy "tök jó lett a kép", én lefordultam a kanapéról. Akkor viszont lehervadt az arcom, amikor megmondtam, hogy a képhez nem nyúltam, erre azt mondja, hogy de ő látja...
-
PrinceHerceg
őstag
-
-KP-
addikt
válasz
Vikthor #147590 üzenetére
Én nem zárom ki, hogy igaza lehet. Elmondása szerint mérve és hallgatva is jobb az általa favorizált hangkártya. Mivel se nem mérted, se nem hallgattad, mi alapján mondhatod rá, hogy bullshit? Jóval komolyabb elektronikás AVR, ne vicceljünk már, most a mozikombájnokról beszélsz? A nagy része a büdzsének a szolgáltatásokra megy el többnyire. Főleg az olcsóbbak, ezer sebből véreznek kb. Én elhiszem, hogy össze lehet lőni jól szoftveresen, csak úgy gondolom a userek 99%-a képtelen lenne rá. Már ott elhasalna a többség, hogy mérjen, illetve, hogy jól mérjen és a megfelelően elvégzett mérést megfelelően kiértékelje. Ennek az egésznek itt látom a fő hátrányát. Hogy ki lehet hozni belőlük olyan hangot, ami x százezer forintig állja a sarat, simán el tudom képzelni. Csak az emberek döntő többsége nem fog illetve tudás és türelem híján nem is akar ezzel szórakozni.
-
Quetz
őstag
válasz
A helye válasz szerintem: Mindenki hangkártyával mozizna, ha értene hozzá. De a nagy átlagnak még az AVR-ek limitált beállítási lehetőségei is gondot okoznak.
Én is például a REW+EQAPO kombinációt akartam megcsinálni, csak éppen linux alatt. Pár hét után feladtam és vettem inkább egy komolyabb erősítőt Audyssey XT32-vel felvértezve. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Próbáltad, vagy csak annyit látsz, hogy drágábbak? Egy hangkártyában egyébként nincs erősítés, táp, switch, stb., hogy az AVR-ek legdrágább részeit említsem. Nem ugyanaz a termék, részenként váltom ki.
(#147591) Dagidög: Egy rossz deband szétmossa a képet, vagy semmit nem csinál, a mad-é utóbbi kategória. Az ffdshow megoldása viszont csodát tesz a tömörített képekkel, különösen a shaderrel visszafejtett HDR esetében. Próbáld ki, ingyen van, én alapbeállításokkal használom.
-
Dorian
félisten
válasz
Vikthor #146184 üzenetére
Azért az simán feltűnik, ha egy új reges mindenféle érdemi tartalom nélkül egyszer csak elkezdni szórni a topikokat hsz-sal.
(#146185) Q:
Akkor ők ezentúl majd nem látogatják, kész. Miért lenne érdeke a fórumnak hogy ők ott hirdessenek, ha a tartalmi részhez semmit nem tesznek? -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #146154 üzenetére
Mentségemül szóljon, a szubláda frekvenciaváltóját minimumra, 40 Hz-re állítottam, mert méréseim szerint ott kezd esni a frontsugárzók frekvencia görbéje, bár 31,5 Hz-en még elég hangos. Tehát csak kicsit voltam hülye.
De tényleg jobban szól 80 Hz-es vágással.(#146155) dni
Ajánlom a kereső használatát! Íme egy példa: [link].
Ebben a topikban is sokszor volt téma. -
Krissz80
senior tag
-
Csabroncka
addikt
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #145201 üzenetére
Most nem erről beszélek, ezt én is leírtam. A 10k-s Hama nemhogy artifactolt, de játékok képét (1080p60) konkrétan át se tudta vinni. A Delock 15k volt, az hibátlan. Viszont efölé hülyeség menni, semmit nem hoz a 100k-s, 200k-s kábel, sőt, a tesztek alapján inkább rosszabbak.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #145197 üzenetére
Még akkor is hallasz különbséget, ha ugyanazon a rendszeren játszod le ugyanazt kétszer egymás után. Csak akkor jelentheted ki, hogy létezik bármilyen hallható különbség, ha vakon 10-ből 10-szer eltalálod, hogy olcsó vagy drága HDMI van a rendszerben, viszont ez soha nem sikerült senkinek. A demók is erre az egyszerű pszichológiai tényre építenek, pl. az AQ bemutatóin folyamatosan cserélgetik a kábelt drágábbra, majd a végén visszarakják a legolcsóbbat, de azonnal leállítják, hogy "megkíméljenek a rémes hangjától". A valóság az, hogy minél tovább hagyják, annál jobban nő azon emberek száma, akiknek jobban tetszik, mivel 5 teszt után már volt idejük felfigyelni minden részletre, amit az elején még nem vettek észre.
-
-
MasterMark
titán
válasz
Vikthor #145144 üzenetére
Miért, hogy írnád le a találkozást a jitter-rel?
Tegyük fel (bár HDMI-nél nem számít a jitter elméletileg) hogy eddig az összes 4 VGA-dnak jitteres volt a hangja a HDMI-n. Akkor honnan tudod, hogy nem találkoztál vele, ha nem is próbáltál olyat aminek nem jitteres hangja van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mini-ITX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DUNE médialejátszók topicja
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest