- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #108785 üzenetére
Azt írta a csávó, hogy a 3312-es az egyik csúcsmodellje a Denonnak.
mondjuk a gari sem utolsó szempont, amúgy nem nagyon izgat semmi egyéb fjúcsör csak a 3D-t tudja meg jó legyen mozin, nekem ennyi a lényeg.Igen azt gondolom, hogy más karakter, de én a Focalt is ha lehet azt mondani meghallgatás nélkül vettem meg.
A centerrel kezdtem és utána jöttek a hátsók majd legvégül a front.
MA-t hallottam már a Hifibarlangban az RX6-ot meg havernak is MA-ja van igaz neki csak egy M2-es meg M1 és a hozzájuk tartozó center, de nekem az is tetszett.Rendben, megdumáljuk, a többit privátban.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #108782 üzenetére
Hát lehet, hogy úgy néz kii, hogy májusban már tudok majd venni valamit.
Most írtak rám az AVX-en, hogy van egy 2 év garanciális 3312-es Denon 150-ért eladó. Nem tudom ez jó ár-e érte? Kértem képet.
Hangfalszett az az lesz kb amit írtam. Tudod, hogy nekem nincsenek nagy igényeim.
Pl a Pio-t is úgy vettem, hogy az már tudta a HD hangokat oszt' jó van.Cecilnél meg ugye csak belenéztünk az Avatar elejébe és annyi, meg ott Clarusokkal ment még akkor. Nekem meg otthon még az Eltaxokkal volt, majd jöttek a Focal-ok, amiket szintén meghallgatás nélkül vettem meg. Szerencsére mindegyikkel elégedett voltam.
De tervezem, hogy elugrom a Stream-be meghallgatni a BX-eket, úgyis ott vannak a szomszédban.Esetleg hozzád meg meghallgatni, hogy milyen is a Denon hang?
-
johndeegwed
tag
válasz
Dorian #108704 üzenetére
Próbáltam már 1-en ként ki huzigálni tv-t upc beltérit dvd-t külön hangfalakt is. sistergés meg maradt. csak akkor nem sistereg ha nincs benne hangfal , semmi új cucc nem került a házba vonalas telefonunk nincs csak upc műhold de le csatlakoztattam koaxot is áramból mindent ki húztam ami van az egész lakásban csak erősítő volt áram alatt pendrive-ról zene és sistergés meg maradt. Házon belül 5 szobában is próbáltam.
Ami a hangfalakat illeti 4 omos-at voltak a korábbiak 2.1 es JVC hifi hangszórók amiket kölcsönbe kaptam.
Most 2 darab quadral pico 4 om és sony center 8om ami korábban is rajt volt az erőlködőn és nem sistergett hangfal csere előtt.Arra gondolok hogy izgatottságomban a régi hangfalak cseréjekor nem kapcsoltam ki az erősítőt és lehet hogy egyik kábel le testelhetett ezáltal valamit szét ment az erősítőben. Ilyen lehetséges e?
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #108547 üzenetére
A nem internetes újságírás korában nem fizettél a cikkekért?
Mondjuk akkor sem volt hitelesebb.(#108550) devil-k
Ezt párszor már mondtad, ezzel a hszszel pont te is a színvonalat csökkented...(#108594) BBéci
Szóval szerinted rosszindulatúság az, hogy megmerem mondani a véleményem, hogy amit írtok fele álszent mellébeszélés. Lehet rám sok mindent mondani, hogy bunkó, kötözködő vagyok, de azt nem, hogy rosszindulatú, az szerencsére hiányzik belőlem.Sokszor leírtam, most ismét elárulom, hogy egy előzetes szűrés után vállaljuk a készülékek tesztelését
Mondom én nagy mesélő vagy, egy napon még Andersennel említenek egy napon. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #108579 üzenetére
Thx
Igen lehet az is jó lehet. De az igazat megvallva nekem az a szint bőven elég, amit a kis Focal-ok tudtak.
Mondjuk az nem tudom, hogy milyen lehet, hogy míg a Focal-okban 16-os hangszórók voltak, addig pl a BX-ben csak 14-es van. De lehet, hogy nem lesz köztük különbség, nah meg ugye nekem még mindig csak a mozi a lényeg.Mondjuk az is igaz, hogy az itthoni használt piacon ritkán fordulnak elő ilyen MA dobozok...
-
Headless
őstag
válasz
Dorian #108555 üzenetére
Köszönöm sajnos én is ezt gondoltam. Eszmei értéke számomra hál istennek nincs, így ha jobban járok újjal akkor az is megfelelő
Ebben az esetben merrefelé lenne érdemes nézelődni, inkább alsó/középső árszegmens érdekelne. Meg hogy esetleges erősítő cserével érdemes-e lecserélni a régi hangszórókat is azok is hasonló életkorúak mint az erősítő tehát nem mai csirkék már.
-
lemmy9
őstag
válasz
Dorian #108547 üzenetére
"nagyon nem húzhatnak le egy terméket sem."
Akkor az nem teszt, hanem termékajánlás, bemutató, reklám.
És nincs ezzel baj, csak a helyén kell kezelni az ilyen oldalakat. Amúgy a sorok közt sincs komoly savazás, esetleg, hogy "kissebb szobába való", stb. Azt sem olvasod, hogy eben az árfekvésben inkább ajánljuk a másik terméket, mert az ebben-abban jobb.
De az is lehet, hogy minden termék szupi manapság. -
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #108183 üzenetére
Ha tudod, hogy később esetleg eladod a dobozt, akkor nem nyúlnék bele, mert az csökkenti a használtpiaci árát.
Ergó gyári jumper fiókba eltesz, és minimum hangfalkábelből (vagy jobb kábelből) jumper. A jumper és a szimpla kábel bekötését meg variálással + meghallgatással eldöntöd. Van négy variáció.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Dorian #108141 üzenetére
BBeci: Auro 3d elfelejtve
Szubkabel: no akkor most milyet kellene venniAz a baj hogy ami most van az egy video kabel. Mas frevenciakra lett tervezve. Brutal jo minoseg de nem szubhoz valo.
Es nincs LFE-m. Ket RCA van osz jozsef.
Ime az erosito resze:20 alatt mit erdemes?
ezek a parameterei:
Type: 400 W ace-bass,bass reflex
subwooferWoofer: 10"
long-throwFrequency range: 23-100 Hz
HiPass: 100 Hz, 6 dB/octave
LoPass: 50-100 Hz, variable 24 dB/octavekoszi
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Dorian #108152 üzenetére
17 volt a Totelnél ha jól rémlik. Baromira nem örülnék, ha elkezdené ezeket a kihagyásokat, hát van benne pár relé, nem két forint lenne mindent megcsinálni.. esetleg nincs egy ügyes kezű kartárs, aki fel is tudná újítani ezeket a reléket? Vagy ezek nagyon űberspeciálisak, és csak csere játszik?
Nekem a hangfal teszt még néha megjavította (mikor statikus zajt eresztett a hangfalakra) de pár hét után már ez sem.. ekkor lett cseréltetve.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #108147 üzenetére
Értem, köszi! Akkor én vagyok elmaradva, mert soha, egyetlen pillanatig nem jutott eszembe tömör szubkábel használata. Bevallom, eddig csak sodrottakkal próbálkoztam.
Nem gondoltam, hogy Huskyt kellene vennie, éppen az általad leírtak miatt.(#108146) Vikthor
Proson már megmutatná a különbséget. Most Sunfire SDS-12 van nálam tesztelésen, az sem rossz darab. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #108141 üzenetére
Például melyiket? Milyen készülékek között próbáltad és mik voltak az ellenfelei az összehasonlításnál?
A szóban forgó esetben Denon AVR-W4100 az erősítő, nem a kifejezetten olcsó szubkábelek valók hozzá.(#108142) Vikthor
Vigyél haza próbára egy Huskyt, lesz nagy csodálkozás!Persze minőségi szubláda is kell ahhoz, hogy a különbség jelentős legyen, ebben igaza van Doriannak.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
Dorian #107441 üzenetére
"HDMI bemeneten ráküldött hang optikai kimeneten való továbbítása esetében butítanak le sztereóra, nem a belső lejátszónál."
Ez így nem igaz. Attól függ a dolog, hogy a TV gyártója megvette-e az adott licenszet.
Korábban egy Panám volt, ami át tudta küldeni a DTS-t is. Mivel a Denonomon nincs HDMI bemenet, a DVD felvevőből és a média lejátszóból is a TV-be ment a HDMI és a TV-ből mentem optikán a Denonba, így egy kábelt megspórolva. Aztán a Pana tönkrement, a jelenlegi Philipsem pedig sajna csak a dolby 5.1-et engedi át, mivel a DTS licenszet nem vették meg.
Szóval jelenleg ahány lejátszó, annyi optika ill. koax megy közvetlenül a Denonba... -
sixer66
senior tag
-
-
válasz
Dorian #107234 üzenetére
Remélem, hogy nem ez jött le az írásomból, nem erről van szó, gondolom félig te is poénból írtad.
Semmiképp sem ilyen sarkos a dolog, nehogy valaki félreértse.
(#107238) Tamoo
"Az említett DAC elméletben a HTPC-vel nem olyan rossz forrás."
Pont hasonlót akartam írni, ez a HTPC és DAC a mi szintünkön jó forrásnak számít, nem hiszem, hogy ezen múlt volna.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #107237 üzenetére
Az említett DAC elméletben a HTPC-vel nem olyan rossz forrás. Majd még a via usb helyett egy xmos-t kipróbálok (már úton van). De szvsz nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
-
sagit
veterán
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #107142 üzenetére
Amikor AB-ztem a 4308-at és az Arcamot, próbáltam ugyanazt a hangerőt beállítani. Pl. amikor 250Hz-es teszthanggal ugyanazt a dB értéket mértem, akkor a 440Hz-es teszthangnál már nem volt egyezés. (Azzal a Denon már pár dB-el hangosabb volt). Szóval nem ugyanúgy szóltak...
Csak érdekességképpen írtam le. -
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #106968 üzenetére
"egy jobb rendszerrel a kevésbé jó hanganyagok is élvezhetőbben szólnak"
Ez szerintem is igaz, de a jobb rendszer felnagyítja a hibákat. A Sogno-t, amikor névnapomra megkaptam, egymás után kétszer meghallgattam laptopról, fejhallgatóval. Utána évekig fel sem tűntek a hiányosságai, pedig az autómban is rendszeresen szólt. Amikor a Norma CD-játszó/erősítő [link] párost teszteltem a Furutech SpeakerFlux, PowerFlux és Transparent Audio Reference XLR kábelezéssel, IsoTek EVO3 Solus elosztóval, ELAC FS 247 BE hangdobozokkal, akkor elszomorodtam a Sogno hangminőségét meghallva. Az Amore és a Romanza szerencsére sokkal jobban szóltak, de nem érték el egy Stockfish vagy Reference Recordings lemez színvonalát. Természetesen élvezem és szeretem a Sogno-t, de már tudom azt, hogy sokkal jobban is szólhatna. Bár elképzelhető, hogy a stúdióban, a felvétel során nem végeztek tökéletes munkát és nem a CD gyártásakor veszett el a jó hang. -
kabar
senior tag
válasz
Dorian #106800 üzenetére
Mint mondtam, nem kukacoskodásként írtam. Csak sokszor találkozik az ember túlzásokkal. Azokkal is, akik csak a mélyet magasat akarják harsogva hallani (nálatok csim-bumm cirkusz), de vannak emberek, akik meg a ló másik oldalán tengődnek, csak csak a közép szóljon (ennek itt nincs neve, mert aki a mélyet magasat hiányolná, annak az említett csimbumcirkusz kell). Pedig itt csak mértékekről, ízlésekről van szó, ami elvileg nem lehetne vita tárgya.
Magam részéről ha HM erősítőt "tesztelek" akkor erdős, esős, viharos jeleneteket keresek, és azokat hasonlítom azzal, amit életemben tapasztaltam. Nekem a Transformers hangjának használata tesztelésre olyan, mintha a Toy storyban próbálnám megállapítani, hogy milyen természetesek a színek. Nincsen viszonyítási hozzá alapom. Sztereónál szintén hangszeres, akusztikus zenét használok tesztre, de az "elektronikus" zenét sem vetem meg.
Elfogadom, hogy különbözőek vagyunk, különbözőek az igényeink. -
kabar
senior tag
válasz
Dorian #106765 üzenetére
Ez mennyire biztos információ? Nekem nincsen infóm arról, és nem is néztem utána, de élő zenében a bőgő, tuba, üstdob, vagy ne adj' Isten orgona hangjában néha olyan harmonikusok jelennek meg számomra, hogy a gatyám elhagyom. Mondom nem mértem meg, tehát nem vagyok benne biztos, de szerintem némelyik igencsak ott lehet azon a tartományon. Nem egyszer jártam már olyan embernél, aki mutatta az egyébként gyönyörűen szóló sztereóját, de valahogyan a vonósok mélyei "nem jöttek" úgy át mint mondjuk a zeneakadémián élőben vagy a MÜPA-ban. De az is lehet, hogy most nagyot tévedek. Hozzáteszem, én nem használom a mélynyomót sztereóhoz.
-
sixer66
senior tag
válasz
Dorian #106432 üzenetére
A következő lépés a sub lesz, mert most háttereknek bekerültek a Concept 2-esek, amik egész jól együtt dolgoznak a Metas-szal, persze én laikus vagyok, tehát nekem minden jó jelenleg, ami elsüvít a hátam/fejem mögött.
(#106434) BBéci annyit csináltam, hogy a Metas-on van lehetőség a Bi-Amp bekötésre és van rajta egy úgymond 5-dik bemenet, ami +2dB-t tud neki adni.
Nah most én úgy kötöttem össze, hogy a minuszok mentek a minuszba, viszont az egyik plusz-t a +2dB-re kötöttem és így csak a magas szólt nagyon gyengén.
Először azt hittem ezzel csak pillanatnyilag oldottam meg a problémát, de a center is ugyan így szólt, mert ugyan így kötöttem be, ott viszont Bi-wire módon, így kizártam azt, hogy esetleg a surround back nem adna jelet.
Bocsi az esetleges fura fogalmazásért, próbáltam magam értelmesen kifejezni, nem biztos, hogy sikerült. Még hat az érzéstelenítőépp fekszek a korházban és nyomom az ágyban a billentyűket sokak örömére.
-
carpediem007
tag
-
kovimre
tag
válasz
Dorian #106009 üzenetére
A Denon DHT-1311XPről mit lehet tudni? Érdemes használtan venni, ha igen, mennyit ér? Sajnos a 4k továbbítást nem tudja, de legaláb hdmi ARC van benne?
-
Sefter
veterán
válasz
Dorian #105468 üzenetére
Nyílván ennek is megvan a maga hiányossága, hiszen egy "közepes" subról beszélünk, de ez nem a feszesség hiánya..
A GE- vel nekem az volt a bajom, hogy kis térben ~20nm alatt nem tudja megmutatni mit tud (kell neki a tér).
A másik bajom az volt, hogy nem raktak erre sem kapcsolót, nekem ez a gyakori pakolászás miatt fontos lett volna.
De összességében NEKEM jobban bejött mint a hadonló árú társai. -
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #105468 üzenetére
Múltkor olvastam a Chario Constellation Ursa Major-ról és pl. annak a legfelső mélyközép membránját pont arra szánták, hogy a szobákban kritikus mélyhangokat visszafogják azzal, hogy a legalsó részben található mélyhangszórókkal ellentétes fázisban dolgozik. (Főleg a plafonról visszaverődő hangok kontrollálására.)
Szóval csak van valami ebben az ellen fázisos dologban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest