- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #18246 üzenetére
egyáltalán nem zsákutca,rendszerető ember lehetsz,hogy a gyári cd-idet a szekrényben tartod és csak a biztonsági másolatokat használod
sok komoly gyártó kinál már ilyen megoldásokat, Bladelius,Naim,Olive stb...
#18247) BBéci: ez így igaz,ahogy javult a lánc,egyre jobban kijöttek a különbségek a jó és rossz rip-ek között. Azokat már töröltem is.
Szerencsére nem mindenki tróger hogy mp3-at fejt vissza flac-ra.
Az utóbbi időben rengeteg kiváló riphez jutottam,plusz magam is rippelem,ami már jó. -
BBéci
legenda
válasz
Toobee #18246 üzenetére
Semmiképpen nem zsákutca, de én nem hagyom ki addig, amíg a netről beszerezhető zenék minősége ennyire vegyes. Komoly, nagyfelbontású rendszeren durva különbségeket hallani, ahogy az eredeti, gyári CD-k között is. De kiváló lemezről is készülnek kevésbé jó másolatok, amik felkerülnek a netre. Ha az alkalmazott lejátszó, kábel és PC nincsenek a topon, azt meg lehet hallani.
Mindezeket Ed Parker is megerősítette, remélem nem haragszik meg érte, hogy kibeszélem! Amióta Hegel DAC és erősítő, hozzájuk kiváló kábelek kerültek a birtokába, bizony sok zenét fanyalogva, vagy sehogyan sem hallgat. -
törölt tag
válasz
Toobee #18183 üzenetére
persze azt is ki kellene nézni, hogy mit vegyünk meg, mert amiről beszéltünk, az már elkelt. Én azt gondolom 100USD/5 fő az ideális, nem nagy érvágás személyekre lebontva.
szerk:
különben nem ártana bevonni a PH-t egy reprezentatív teszt erejéig, lévén sok céggel állnak kapcsolatban, talán be tudnának szerezni egy eredetit is, az lenne az igazi összehasonlítás.
Csak ugye haesetleg kijön az, hogy a kamu cucc ugyanolyan jó, az nem éppen vetne jó fényt az eredetire.
Ebből kiindulva nem is biztos, hogy egy ilyen tesztet bárki bevállal. Meg hogy őszinte legyek, figyelembe véve az üzleti érdekeket, nem biztos, hogy teljesen valós eredményt kapnánk vissza. Na de nem kombinálok, lehet az egészből semmi sem lesz -
törölt tag
válasz
Toobee #18179 üzenetére
járjuk körbe rendesen a dolgot előtte, és benne vagyok.
szerk:
de inkább csak társként, illetve segítségként, mert nekem nincs rá szükségem, az én láncomnak akkor is ez lenne a legjobb darabja, ha nem eredeti
Az itteni szakik letesztelnék, véleményt alkotnának, én meg intézném a posta + egyebeket, és természetesen a rám eső résszel beszállnék, amit visszakapnék, ha valaki megtartja, vagy ha visszajuttattuk az eladónak.
dobjuk össze a csipet csapatot és hajrászerk2:
Ominózus XLO kábelt egy lengyel csóka vette meg, tud itt valaki lengyelül? Esetleg próbáljak meg neki írni angolul? Már persze ha érdekel valakit a dolog még, feleslegesen nem futtatom itt magam
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #18157 üzenetére
Ezekből az oyaide tápcsatikból van egy rakás az eBay-en, a nagy része szintén hamis.
Legalábbis a 10-20$-osak.
Itt egy hivatalos árlistaPitepeti:
"Abban nem értünk egyet, hogy szerinted minden hamisítvány gagyi, szerintem meg nem."
Én ezt egy szóval nem állítottam, hanem azt hogy egy replika nem lesz ugyanolyan mint egy eredeti.
Ez nagy különbség.
Ha már az óráknál maradunk, egy omega speedmaster kb 5-7000€, egy replika 10€.
Köszönő viszonyban sincsenek, a felhasznált anyagok minősége is tök más.
Nyilván az élettartam is. Kinézetre hasonlítanak, egy ideig. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #18133 üzenetére
tudom hogy volt róla szó,még télen beszéltük,egy srác hozta fel,hogy venni kellene 1000m-t,mert csak nagy tételben árulnak alapanyagot.
de független ettől,gondolom abban egyetértünk hogy egy 5000£-s kábelt,ha 300$-ért adnak az több mint gyanús.
én tuti nem adnék előreutalva ennyit sem azért,amit elötte nem hallgattam meg. -
nebulo5
senior tag
válasz
Toobee #17975 üzenetére
Hm... nekem is bazi nagy a csáláád... 2,5 év alatt 74 TB adatot mozgattam meg, és még nem ismerek mindenkit. De hát az esküvők ugye... meg a ballagások....
Aztán a Zsigáék is elküldték a Járdaszigetek-i nyaralásukról a felvételeket.... meg voltak kábelgyűjtési akción is -
Csabroncka
addikt
válasz
Toobee #17749 üzenetére
Végül is, lehet már BBéci halgatott HÉV kábelt?!
Kíváncsi lennék mekkora a különbség a MÁV kábel és egy "mezei" 6-os villamos kábel között.
A tesztek vagy talán az ár alapján
a HÉV kábel lehet a menő: fogytán van webáruház>>>
Na ez Magyarország!
-
törölt tag
válasz
Toobee #17624 üzenetére
Semmi baj nem lesz a maggal, mint film tényleg gagyi
Sajnos engem át tudnak verni a vizuális megjelenítés ilyen szintre emelésével. Tipikusan lefolyik a vászonról kategória, az erdő feketéi, és az abból való átment... Kár, hogy mint film értékelhetetlen. Mindenesetre a Csatahajónál jobb
-
törölt tag
válasz
Toobee #17620 üzenetére
Nézegettem a Blu-ray review-t, a Movie Metropolist. A Snow White and the Huntsman BD-től el voltak ájulva, 5/5 és 10/10 a kép-hang egyaránt. Megnéztem én is, a képi világ elképesztő, ugyan kicsit giccses, de én bírom az ilyesmit. Néha a lélegzetem elállt olyan színek és élesség fogadott. Az más kérdés, hogy miképp tudták így elrontani a szereposztást. Charlize Theron gyönyörű és tehetséges, nála kellett volna szebbnek lennie Kristen Stewart kisasszonynak, de már a feltételezés is komolytalanná tette a filmet. Theron olyan szinten lejátszik mindenkit a vászonról, hogy az csak na. Talán az első próbafelvételek után új hófehér után kellett volna nézni.
Szerencsére a kép és hang kárpótol, nagyképernyőre, vászonra termett a BD kiadás. Néha tátva maradt a szám, azért nem olyan sokszor, mint Kristen Stewart-nak, neki újfent kb 3x sikerült becsukni a közel a két és negyedóra közben. A vizual orgia miatt nálam abszolút ajánlott mozi. A 7.1-es MA angol hangsáv semmiben nem marad el a képtől, nagyszerűen kiegészítik egymást. A filmért kár, a kihagyott lehetőségért.
-
TCr
veterán
válasz
Toobee #17600 üzenetére
Zimmer írja a legjobb filmzenéket.
No meg ugye Harry Gregson-Williams, Clint Mansell...
A Moon főcíme egyik nagy kedvencem. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Toobee #17580 üzenetére
Nem hiszem, hogy a jóárasított álló diákjegy bárkit is érintene.
Helyekről annyit, hogy amit kinéztem a földszint közepe környékén 2 sorban majdnem egymás mögött van 10 szabad szék (5-5), 5900Ft-os szekcióban. Itt tudtok nézelődni: [link]
A héten csütörtökön, maximum pénteken szeretném megvenni a jegyeket magunknak. Szóval akit érdekel az siessen a döntéssel (október 25 az egy csütörtöki nap). -
Csabroncka
addikt
válasz
Toobee #17519 üzenetére
Most kíváncsivá tettél!
Szerdán leszek tulaja egy Dali Zenzor Vocal-nak, nagyon kíváncsian várom már, be vagyok zsongva.
Úgy is fogalmazhatnák, hogy kis lépés a rendszernek (első komponens), nagy lépés nekem
Persze a VSX520 mellé részben kicsit túllőttem, de a középkategória a végső cél... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #17460 üzenetére
Az én lemezjátszóm kb a létező legolcsóbb, ami létezik, kb az alaplapi hangkari, ha dacos értékredben nézzük. A roksan, Linn meg a túlsó véglet, kb Bladelius
Szerintem, mi a mi pénzünkért jó vétel lehet, azok a Rega lejátszók. Még hallani nem hallottam egyet sem, de akinél hallottam a Roksant, ezt emlegette.Roksanokat már mocskosul jól megcsinálják, összehangolják a rezonanciákat, a kart,stb.. NEm nagy súllyal operálnak
Sanci ugyan jól leszűrte a múltkori tanulságát, hogy szerintem nincs a 3M és a 30M millás láncok között különbség, azaz nem hallom.
Természetesen poennak vettem, Vedd igy Te is
Valóság az, hogy hallom én a difit, terességet,meg miegymás, de nekem ezek a rosszul összeállított 30millás láncok alig tetszettek jobban, mint a jó "olcsók". Sőt (Ti 100rugóért is lehet jót/rosszat venni, nyilván 30M ért is lehet jó, rosszat. És még ott az izlés dolga is)
Csak ha a sok hibalehetőséget értékelnem kéne, h inkább melyik ujjamat harapjam meg, akkor a hologramos tér nincs a lista elején. Inkább legyen sima, folyamatos, és ne bántsa a fülemet.Jó, hogy igy felkavarodott a fórum ezen, eszembe juttatta, mi az, ami igen meghatározó hifi élmény volt. (Ricsién kívül). MEgpróbálok, valami felhasználóbarátabb lemezjátszónak utánajárni.
HA már a tér, meg jó lánc. Azon a lemezjátszón fülesen is volt szinpadmélység. Konkrétan b*szartam, hogy az én füleserősítőm át tud engedni magán ilyet. Azóta sincs ilyen szintű forrásom itthon. Nem volt sem hars, sem durung, sem eltúlzott részletességű, ellenben nem akartam levenni a ma kb 25rugót érő fülest...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #17185 üzenetére
kevesebb.
Hangdoboz: 14e Elac slr50 vagy 15e Canton FR1
Erősítő: Muse M20 ~12e vagy Rotel 920ax 17e
Dac: kiskínai ~15e
Állvány: Söund arts ~10e
+kábelekLegyen felfelé kerekítve mindenestől 70e
Nálam/öcsémnél legalábbis ezek játszottak. Ez mind össze is lett legózva, nem csak elmélet.
(#17199) bajnokpityu: ja, nem baj. koptattam a billentyűt.
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #17064 üzenetére
Ez pontosan megegyezik azzal, amit én írtam.
Bár néhány napja egyik topiktársunkkal vitatkoztunk erről. Ő állítja, hogy Yamaha erősítője 5.1-nek érzékeli, azt, ami szerintem csak sztereó lehet. Ez sajnos a Yamahák hülyesége, magam is tapasztaltam.
Ed Parker!
Mit jelent az, hogy nem csak a többszázezres autóhifi a jó?
Szerintem abban is van egy minimum, ami alatt nem beszélhetünk jóról, csak azért, mert fel lehet ismerni a számot, ami éppen szól. A teljes rendszer költsége (tápkábel, biztosíték, erősítő, mélyláda, hangszórók, hangszóró- és RCA kábelek, fejegység, zaj és rezgéscsillapítás) nem úszható meg 2 kilónál kevesebből. Természetesen új árakkal számoltam. -
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #16865 üzenetére
a nelson pass épitettem is szopat,hasonlóan. nem tudok rájönni,miért.
namost ebben van tán 20alkatrész, ezek mozgatásával fogom kikeresni a hibát.
de egy HM erősítő, nem kis feladat.őszintén? sztem,ha 6ért megtalálják a hibát, meg fog érte dolgozni... Azt, hogy melyik csinálja a kettőből, azt meg ki kéne találni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #16812 üzenetére
Ja. Ezért vettem meg még júliusban amit akartam.
(#16813) Jim-X: Nálam amióta sztereó van, nem nagyon érdekel az a/v erősítő.
Persze jó ha megvan egy szint, de egyáltalán nem motoszkál bennem a fejlesztés gondolata. Bár lehet mert a sztereó "minden" lóvét elvisz.
Főleg hogy kettőt tartok.
-
mp54
senior tag
válasz
Toobee #16778 üzenetére
A kanapét jól próbáld ki ülésre, nekem ránézésre mélynek tűnik: ha alacsony ember hátra ül a háttámláig, egyenes derékkal, a térdhajlata fent lehet az üléstámlán...
Nekem is POANG van, kényelmes, könnyű mozgatni, de a karfa élén szunyókálás közben elzsibbad a karom. Vettem 2 db/szék fejtámlát és arra rakom a karom... -
Jim-X
őstag
válasz
Toobee #16766 üzenetére
Talán azért, mert unatkozol?
(#16765) Vikthor : Azért soha ne mondd, hogy soha...lehet rádszakad majd a nemzeti bank (nem a magyar...
) aztán jössz érdeklődni, hogy vetítőt szeretnék, de max. 100ezrem van rá...euróban...
(#16769) Ed Parker : Hát igen, azért könnyű elméletben dobálózni a százezrekkel, milliókkal...de néha nem árt a realitás talaján maradni. Persze aki megteheti vegyen 42k euróért vetítőt... Ahogy Toobee kolléga írná: kis pénz, kis foci -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #16764 üzenetére
Ez kb olyan mintha azt írnád, 7 milliótól vannak használható autók
Ennél vannak már sokkal olcsóbban jó projektorok,nyilván nem kell mindent a professzionális vetitőkhöz hasonlítani.
Nálunk a cégnél vannak olcsóbbak,drágábbak, egy 3-400ezres vetítő már simán jó.
Ez mindig csak attól függ,hova teszed mércét. -
válasz
Toobee #16764 üzenetére
hát azért én meg tuti vagyok, hogy a belépő kategóriában is vannak "emészthető" darabok, azért gondolkozzunk már el egy kicsit a mai világban ki az aki majdnem 1 millát ad egy házimozi projektorért... én tuti nem. Költök én is de ennyit tuti nem fogok, még ha egyszer gazdag is leszek...
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #16624 üzenetére
Csaknem biztos, hogy nem lenne jobb, mint HDMI-vel, de komolyabb analóg bemenetes erősítőkhöz muszáj azt választani.
Általában párosával adják az RCA interkonnekteket. Bár akkor is jelentős összeg, 45-50e alatt nem érdemes kísérletezni. Az olcsóbb madzagoknak rémes hangjuk tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest