- Fotók, videók mobillal
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
válasz Csabroncka #17847 üzenetére
az újabb erősítőknél nincs direkt kapcsolat a bemenet és a "forrásválasztó" közt
ergo pl a "PC" bemenethez hozzá kell rendelned azt a koax bemenetet, amibe dugtad, mert alapesetben lehet h pl ANALOG1 bemenet van hozzá rendelve. lehet h ezt csak távirányítóval lehet megtenni, ami jelenleg nincs a tulajnak ...
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz Turbo73 #17432 üzenetére
szerencsés választás
tw9000 800ért - 420:1
hd33 450ért - 580:1sajnos nem találok 800 körül dlp-t így hirtelen...
(szivárványt meg hagyjuk, kevesen látják, még kevesebbeket zavar tartós használat után)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
arty
veterán
válasz Toobee #17260 üzenetére
jogos
regger: amúgy szerencse, hogy nem írtad h jobb hdmin a kép jobb, mert linkeltem volna ezt a hang sajnos nem mérhető ennyire egyszerűen, így arról nem nyilatkozok.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz #75912448 #17257 üzenetére
hdmin különbséget? hangban vagy képen?
egyébként nem, nemértem
vagy hallassz vakteszten különbséget vagy csak képzeled, hogy jobb nyilván a vaktesztnek akkor van értelme, ha magadon végzed, én csupán az általános tapasztalatról beszéltem, miszerint túl van ez kissé lihegve. pláne az alsó/alsóközép erősítőkön... (amilyen jelengleg nekem is van)egyébként ha valaki lát olcsón avr760at valahol, szóljon
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz #75912448 #17242 üzenetére
"Mindezek mellett miért utasítsam el a 640/1536 kbps DD/DTS hang vs MA/THD 4-7000 kbps lehetőséget? Úgy érzem valami kihagynék."
vaktesztek sajnos ritkán igazolják, hogy a tudaton túl filmnél nagy jelentősége volna... ráadásul vakteszten odafigyelsz, próbálod meghallani, míg filmnézéskor - ha szerencséd van - a jó produkció elvonja a figyelmed jórészét.
és akkor még nem beszéltünk arról, hogy egy korábbi nagyvas a sima dd/dts sávval simán jobban szólhat
(és most erősen magam ellen beszélek, hisen egy avr8500ast cseréltem a hdképes avr360ra...)
-
arty
veterán
válasz #75912448 #17237 üzenetére
így kiragadva oké, de ha mellétennéd azt a listát ami "csak" 5.1...
"A Hunger Games hangjára kíváncsi vagyok, olvastam néhány review-t és nagyon dicsérték, általában egyöntetű hüledezés."
abszolut nem hagyott mély nyomot (talán mert a film se?)
-
arty
veterán
válasz tom_77 #17227 üzenetére
az én véleményem, hogy a 7.1 otthonra elég értelmetlen (eleve, kevés a 7.1-es film, meg a mozihelységed sem 50+ nm, gondolom)
gondold át, h inkább maradjon az 5.1 és esetleg minőségben lépj fentebb...
-
arty
veterán
válasz bajnokpityu #17169 üzenetére
a marketing a "bitperfekt"-ig nem jut el, nyugi
egyébként annyira ezek már nem mozgatnak: a korábbi csucs h/k mozierősítőt leépítettem egy kisebbre (avr360), optikáról hdmire váltottam, zenét nagyon keveset (semmit) hallgatok, az is elektronikus "könnyűzene"... a "tudat" a két kattintást még megéri, de különösebben már nem motorozok rajta, nem tesztelgetek (nincs is min, mit, miért)
-
arty
veterán
válasz bajnokpityu #17164 üzenetére
mindegy, csak bitperfekt módon adja ki a "zenét"
foobar és xbmc, amiket én használok, mást nem ismerek.
-
arty
veterán
válasz orbano #17129 üzenetére
"valahonnan lett aztán behozta winamp"
winamp? igényes ember foobart használ, wasapin ... izé ... SACD alatt nincs élet, akkor inkább ne is halgasson zenét.
(nos? leesett?)
-
arty
veterán
válasz orbano #17114 üzenetére
"pont erről beszélek, hogy mi lenne, ha ezt kihagynánk, és nem úgy vásárolnánk, hogy nekem a mozi ennyit és ennyit ér, hanem létezne az az opció is az emberek fejében, hogy nem vesznek semmit. persze az igényteremtés a reklámokban sajnos túl jól működik..."
majd ha már nem létezik a pénz fogalma, elfilozofálgathatunk erről
-
arty
veterán
válasz tdd587 #17110 üzenetére
nem sikerült elkapod ... kell róla beszélni, amennyiben valaki milláért keres vetitőt sőt, ha valaki azt mondja 650ért akar egy lcd vetitőt, azt is meg lehet próbálni rábeszélni a 700k-s epsonra!
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz orbano #17052 üzenetére
én meg azokon mosolygok jókat, akik az üres szobában ülnek és álmodoznak, hogy egyszer majd vesznek egy tökjó erősítőt... aztán 5 év mulva két hangfalat... aztán ....
-
arty
veterán
válasz Deadzone41 #17042 üzenetére
a szó amit keresel: ansi kontraszt (=képi dinamika)
kalibrálhatod őket akárhova, az lcd és a dlp között itt nagyságrendi a különbség. persze, ha valami másfél órán át sötétben játszódó filmet nézetnének a tesztalanyokkal, más lenne az eredmény...
-
arty
veterán
ami talán lényegesebb a fullfekete képen látható (illetve nem látható) magas kontrasztnál, az a képi dinamikát elsősorban meghatározo ansi kontraszt, gyanitom, hogy a harmadáras infocusé minimum 50%-al jobb a csoda epsonnál...
balagee egyébként a tesztben is leirja, hogy az irisz elcseszi a képet (mert látni, ahogy sötétít), ergo mintha nem is lenne (pláne feliratos filmeknél), ugyhogy nem hazugság az a kontraszt, csak maszatolás (ahogy írtam is: marketing)
világos falú szoba az epsonon nagyobbat rug, hiszen ott 700k megy az ablakon, mig egy olcso dlpnél csak negyedmilla
a szubjektív véleménnyel semmi gond, de ki kérdezte, hogy tévé vagy vetítő?
nemértem, mire-kire is válaszoltál[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Toobee #17002 üzenetére
oké... egyet azért kérdeznék: ha valaki nem akar 40ezerért dune-t venni, az vegyen inkább egy 20 ezer forintos dvdlejátszót?
(amugy a dunesek mind sznobok, jogosan kaptad! )
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz zolaas #16999 üzenetére
miért, mit érsz vele, ha ő azt mondja, hogy számára a hangfal 2 millánál indul?
akkor nem veszel semmit? vagy nekiállsz gyűjtögetni, szomorúan?(elnézést BBéci rajongóitól!)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz python1 #16988 üzenetére
"Sajnos falra vetítés megöli a kontrasztot,színeket de megteszek mindent,hogy tökéletesítsem."
Hiába lesz vásznad, ha a szoba ahol vetítessz világosra van festve. Az ezerszer inkább megöli a kontrasztot. Nade, ahol a nappali a moziszoba, ott ez sokszor nehézkes... (nálunk is)
Mostanában én is tervezek vásznat, mert sajnos a tévék miatt enyhén magasra kell vetítenem, ráadásul pici állítgatás is lezajlik minden este. (tévét a mozgatható konzolon el kell halítgatni ) A DIY vásznak/festések (akár egy jól elsimított falra is) nem véletlenül népszerűek, az egyszerűbb/átlagos vásznakat elég jól meg lehet közelíteni velük.
Amugy elnézést, hogy így "berúgtam" az ajtót... lehet itt egyáltalán vetítőkről, vetítésről beszélgetni? Téma címét elemezgetve vannak kétségeim
-
arty
veterán
"Meglehetősen szerény a kontrasztja, manapság 2-300 ezrekkel dobálóznak.
Az Infocust soha nem tekintettem komoly gyártónak, de ez természetesen szubjektív vélemény."Idézet tőled. Ha említetted, hogy szoktál tesztelni, hogy nem látsz át a marketingesek ostoba számháborúján? Vagy szerinted mérvadó a laborkörülmények közt előállított, szinte használhatatlan beállításokkal, ultraagresszív és nézhetetlen képet eredményező írisszel kimért kontraszt?
Arra nem merek gondolni, hogy a 250ezerbe kerülő infocushoz esetleg egy c3x-et mértél volna (bár annak sincs ekkora kontrasztja).
Aztán itt jött az igazi elbizonytalanodás:
"A specifikációkban olvasható kontraszt értékek legtöbbször köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, de azért az csak jelent valamit, hogy az Epson és a Panasonic 250000:1, 300000:1 arányokat merészelnek megadni, Azokhoz képest az 5000:1 lepkefing."
Erősödik a gyanúm, hogy te mégis kiindulási alapnak veszed a prospektusok értékeit.
Naigen, ezért tartunk itt, mert még a "hozzáértők" is benyalják (valamilyen szinten legalábbis).Folytatódik:
"Sok vetítő volt nálam, közülük ami 300000 forint alatt kapható, azt fél óránál tovább nem tudtam nézni, egyszerűen fájt, annyira vacak képet adtak. Többé be sem hozok olyat a házba, annál egy 50 colos LG plazmatévé (éppen az van nálam) is nagyobb élményt nyújt."
Ha ez nem degradáló, akkor miket mondasz, amikor degradálsz?
Szegény kezdő, kevésbé tehetős, de nagy képre vágyókat rendesen a földbe tudod ilyesmivel döngölni, gondolom a magas lóról ez már nem látszik...
Ajánlottad többször a projektor.hu tesztjeit... te magad olvasgatni nem szoktad őket? Nem tűnt fel, hogy általában nem azzal végződnek a (bőven) félmilla alatti gépek tesztjei sem, miszerint "nézhetetlen szarok, ehelyett csak tévét szabad venni"? Pedig a ottani tesztek szerzője sem éppen alja gépen mozizik otthon. Annyi a difi, hogy neki még maradt realitásérzéke és képes a helyén kezelni a dolgokat ...
Nyilván a tiéd is egy vélemény, bár károsan sarkos - a projektor témában mindenképpen. Nem kellene elfelejteni, hogy nagyon sokaknak egy 100ezres gép is okozhat örömet, vagy hogy valakinek az általad dicsőített epson a bottal se kategória. Vannak szintek. Van 250ezres szint is. És vannak jó és kevésbé jó vetítők ezen a szinten. Ezekről érdeklődtek itt, nem a te ingerküszöbödről.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz orbano #16982 üzenetére
+1
kb 8 éve vetítek itthon, a céges prezisek után az első sajátom egy sanyo z1 volt, majd a mostani optoma hd70, sima fehér falra, a szoba pedig halványsárga - mindkettőnél vannak/voltak nagyságrendekkel jobb képű tévék, de az 50" és környéke sosem volt opció.
a gyengébb kontraszt, pontatlanabb színek inkább lenyelhető kompromisszumok, mint a negyedakkora kép... szerintem.
(mondjuk engem egy pattanás is kevésbé szokott zavarni, mint ha a vonat elvinné a ballábam, furcsa vagyok, már mondták! )
persze abszolut értem, hogy mindenkit aki nem millás vetitőkben, erősítőkben, hangfalakban gondolkodik (tud gondolkodni), le kell degradálni, a kinézett cuccait a sárga földig huzni, hogy érezze már, hol a helye... - én lehet h egy minőségi 72centis CRT tévét példájával jöttem volna, bár az st50 se volt rossz húzás.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
" inkább egy 55 colos tévét nézek, például Panasonic ST50-et."
ami mennyibe is kerül?
és 55 col is negyed akkora kép, mint amit vetítessz (gondolom).
a méret sokmindenért kárpótol... és nem csak milla körül.tévé=nem mozi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest