- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
válasz
Tamoo #102771 üzenetére
Ezek szerint nem egy nagy eresztés a sub, vagy csak simán nem kell neki több, mert belépő kategória.
Eddig egy Polk PSW110 vételét terveztem, de úgy gondolom ez valamivel jobb vétel ezen az akciós áron.
Csalódni nem fogok, mert nem lesz mivel szemben csalódni, az előző kis Magnat sub-ot biztos megeszi reggelire. -
dio001
tag
válasz
Tamoo #102695 üzenetére
Köszönöm Tamoo!
Én is erre emlékeztem. Nálam a szoba több mint 20 nm, inkább 22-24 nm. Azért írtam a 18-20-at mert a HM körbe négyzetbe inkább ez a valós. Ha rosszul értelmezem akkor javítsatok. Bár titkon R12 felé hajlok (pár év múlva nagyobb szobát tervezek 20-25 nm), de biztos be érném a z R 10-el is.
-
dunkel
őstag
válasz
Tamoo #102458 üzenetére
+1
El tudja mindenki dönteni, hogy:
- megveszi itthon többért és személyesen ki tudja próbálni, van mögötte egy arc
- megveszi kintről postával olcsóbban, nagyobb rizikóvalAzt kellene tudatosítani, hogy az itthoni magasabb árnak (valaki hazahozta) az az oka, hogy helyetted átvállalta azt a kockázatot, hogy "bármi" lehet abban a postacsomagban. (Meg mögé teszem, hogy azért veszek használt cuccot, mert 1-2 kategóriával jobb hangot kapok mint amire újból futná.)
Én azokat nem értem akik mindenképpen itthon akarnak ismeretlentől postázva vásárolni... ennyi erővel jöhet a posta Angliából is.
-
Tuto
aktív tag
válasz
Tamoo #102343 üzenetére
Csatlakozom, ha van lehetőség kipróbálni (leginkább saját rendszerrel, és helyen) az a legszuperebb mert eldönthető, hogy NEKED melyik tetszik jobban.
Arról nem is szólva, hogy a sub elhelyezése, beállítása (összehangolása a többi elemmel)is nagyon fontos. Véleményem szerint 100x fontosabb , mint egy kábel. -
mettek
addikt
válasz
Tamoo #102303 üzenetére
a másik pedig, hogy az onkyo csinál egy basszus hangerő mérést az egész audyssey elején és kéri, hogy várjak amíg 75 db fölé megy a hangerő. Itt addig kell várni amíg el nem éri a maximumot vagy lehet rögtön OK-ot nyomni ahogy 75 fölé ért? Mert én az utóbbi szerint tettem..
-
mettek
addikt
-
whatnot
őstag
válasz
Tamoo #102286 üzenetére
De most akkor sok értelme volt 7000ért ezt venni, ha nem látja el a funkcióját...
Akkor már 15ért Logitech, ami viszont tudja is.
Na mindegy, meglátom, mi lesz. Ha maradok az AX3-mal, akkor remélhetőleg amúgy sem kell sokat piszkálgatni az egyéb beállításokat.
Egyre csak gyűlnek a tapasztalatok a legalább... -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #102248 üzenetére
Ez nagyon OFF de azért megkérdezem. Mondjuk egy 20 ropis logitech uni távot úgy lehet elképzelni, hogy bele van programozva egy tonna kód, és azt egyből tudja a beállítás után, vagy tanítható. Kérdem én ezt azért, mert ha modnjuk van egy CD táram de nincs hozzá távom, akkor ez számomra megoldás lehet-e. Sőt igazából akkor ha valakinek van ilyen, akkor az övén hogyha beállítjuk az én CD-táramat, és annak a jeleit megtaníttatjjuk az én erősítőm távjának.De ha az uni távirányító is csak tanítható, akkor nem vagyok kint a vízből, mert ez egy régi modell. Bocsi az OFF-ért, de hátha neked ilyen van
Bocs eggyel később részben választ is kaptam.
-
whatnot
őstag
válasz
Tamoo #102248 üzenetére
Vagy nem. Az AX3-hoz megvettem ugye az ajánlott All In One-t, beütöttem a netes felületen kiadott kódot és gyakorlatilag 3 dolgot tudok csinálni:
- Be-/kikapcsolni
- Inputot léptetni (közvetlenül nem tudsz választani, csak zongorázni sorban rajtuk)
- hangerőt változtatni
Hát ez azért kevés ahhoz, hogy kiváltsa a gyári távot. Még egy másik kódot ki fogok próbálni (használatijában van 2 általános kód Pioneer erősítőkhöz), de amit a honlap adott, az ilyen. -
robi-k
őstag
válasz
Tamoo #102139 üzenetére
Nézegettem a 3808/4308/4310 kapcsolási rajzait.
Végfokig nagyon hasonló a 3808/4308, egy különbség van, hogy a DSP-k részben különbözőek, a 3808-ban 2 db 32-Bit Lebegőpontos-DSP van: 3rd Generáció SHARC ADSP-21366 + 3rd Generáció SHARC ADSP-21367, a 4308-ban pedigkét darab egyforma 32-Bit Lebegőpontos-DSP van: 3rd Generáció SHARC ADSP-21366.
Ebből a szempontból a 4310 teljesen másolja a 4308-ast, u.a. nyák, u.a. a két DSP processzor: Two 32-Bit Lebegőpontos-DSP: 3rd Generáció SHARC ADSP-21366Tehát ha PreOut-ról vesszük le a jelet egy külső végfokra, nem lehet különbség a 4308 vs. 4310 között, kapcsolasi rajzban eddig a pontig gyakorlatilag megyegyeznek.
-
whatnot
őstag
válasz
Tamoo #102121 üzenetére
Én csak felhívtam a figyelmet rá, ha valakinek nem kell, akkor nem kell
Emlékszem a véleményekre, de mivel eltérőek, így részemről akkor tudnám hitelt érdemlően eldönteni, hogy kell-e vagy sem, ha én magam kipróbálom.
Hogy az Audyssey, az MCACC és az YPAO között amúgy vannak-e különbségek (légből kapott példa: MCACC jó eredményeket produkál, Audyssey meg vegyes), passz. Ki kell próbálni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #102105 üzenetére
ne vicceljünk. hivatalosan tudott a squezebox 50ps-t. és az rosszabb fülre,mint a 4308 hdmin.
nem tünt fel a nagyérdeműnek, hogy egy brutáljó futómű,mint a esoteric (ez nagyjából a top) 200ps, az LX81, ami meg zenére garantáltan hurka 50ps?
szvsz nem jittert (remegést) mértek, hanem késleltetést. ami meg egy bufferelt átvitel esetén a buffer méretével csúszik.
meg analóg átvitel a A1UD esetén. analóg esetben mi a bánatot mért?
-
krichd1
addikt
válasz
Tamoo #102105 üzenetére
Nem tudom, én is meglepődtem a brutálisan magas értékeket látva, de vannak a mérés szerint alacsony jitterű eszközök is. HDMI-nél a jitter értékét gondolom videoval és hanggal együtt mérték, de el kell olvasni a mérésről a cikket, úgy a tiszta.
A mérés, amit linkeltem, ott is van 100ps feletti érték. Más méréseket is lehet találni, azokban 100-700ps közötti értékekről írnak, a rosszabb minőségű kábel ehhez még hozzátehet. -
törölt tag
válasz
Tamoo #101992 üzenetére
Azért készült hozzájuk "DENON-TO-ENGLISH DICTIONARY." Mondjuk én sosem találtam bonyolultnak, de nulláról, nem ismervén a kifejezéseket, valóban nem lehet egyszerű. Hiába van a manualban, hogy LFE+Main, LPF for LFE on/off és tsi, ha arról valójában nem tudják mit jelent.
Nem Denon tulajoknak is érdemes rápillantani.
-
Kroland25
tag
válasz
Tamoo #101910 üzenetére
Próbáltam abban is igen..de tényleg tálán ha fél órát ha üzemelt nálam,de nagyon szét volt akkor esve a mozi részleg épp átalakítás volt..az előző tulaj is csak 2.1-ben használta nem voltak kiszedve a hangfalcsatikból a kis pöckök ezért nem tudtam rákötni az egész rendszert a banándugókat így nem tudtam csatlakoztatni ezért nem is bajlódtam vele!!
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Tamoo #101480 üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni.Közben annyi változott,hogy megjelent a Denon belépő vasa.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tamoo #101499 üzenetére
Jogos, már rég felesleges szócsata az egész, csak vannak dolgok ami miatt nem tudok szó nélkül elmenni...De részemről tényleg letudva...
Mindenkinek:
Részemről mint írtam vita off, megveszem amit mondtam, és ha nem kapok házimozi élményt majd ilyen elhelyezéssel akkor eladom az egészet némi bukóval, és veszek egy normális virágot a sarokba újból...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tamoo #101398 üzenetére
+1
(#101399) B-L-A-C-K
Már ne haragudj, de laptopot ajánlani és házimozit nem ugyanaz... A laptoppal oda mész ahova akarsz, akár a kinti WC-n is tudod használni, ha jól esik. De azért egy házimozi rendszer az kissé más téma... gondolom ezt te is látod.... Egy laptopnál mindegy, hogy a nappali melyik részébe teszed le, itt sajnos nem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tamoo #101398 üzenetére
Most gondolom ezért azt itt lévő összeszokott tagok nekem fognak esni, de amit leírtam ez az igazság, ez történt. Azok akik meg rám írtak hidd el nem én találtam ki most...Lehet lenne meglepetés ha pl annak az illetőnek a nevét kimondanám. (de nem fogom)
De ha szerinted is rendben vannak ezek a dolgok, akkor csak gratulálni tudok. Én több topikban szoktam ajánlatokat adni, de olyan nincs ha valamit ajánlok/elmondok, utána meghazudtolom magam.
-
Kroland25
tag
válasz
Tamoo #101328 üzenetére
Nem hallottam még zárt ládát,de gondolkodtam már rajta de ez most jó árban lenne!!jelenleg 20 nm de mivel nem tartózkodom otthon Magyarban sokat,szinte semmit nem használok a mozis dolgaimból,próbálok előre gondolkodni és ha van valami jó vétel azt kihasználni..terveim szerint ha majd megállapodok otthon,és nem itt melózom tervben van 1 teljesen különálló mozi kiépítése ami kb 50 nm lenne de addig még van mit a tejbe aprítani
Liszi70 most elég a kettő velo igazából semmi bajom velük megvagyok velük elégedve,de gondolnom kell öreg koromra is: -
whatnot
őstag
válasz
Tamoo #101310 üzenetére
Tudnék pozitív példát is mondani szerencsére, aki tényleg mindenben segítőkész és nem ilyen merev.
A topic elsősorban az állandó tagoktól és az idetévedő kérdezőktől pörög.
Előbbiek létrehoztak maguknak egy közösséget, amin belül természetesen nagyrészt egyetértés van, az lenne a meglepő, ha nem így lenne. Utóbbiak meg sok esetben azt is megbánják, hogy idejöttek. Vannak kitartóak, akiknél egyébként látszik is, hogy igen türelmesek.
Neveket direkt nem mondok itt.
Bizonyos körökben a zsidózás, cigányozás és hasonlók is abszolút megengedettek, hogy ez emberileg milyen, egyéne válogatja. Látogattam én régebben 4chant, ha mond ez valakinek valamit, pedig ahhoz gyomor kell. Kontextus nem mindegy, nem tudtam, hogy ide ilyen stílus is belefér, innentől így kezelem. -
whatnot
őstag
válasz
Tamoo #101279 üzenetére
Rendben van, el is hiszem, nem cáfolni kívántam.
@Dorian: igen, ezekre már rájöttem. De nehéz úgy szűrni, hogy valaki valamire azt mondja, hogy az úgy nagyon nem jó, a másik meg azt, hogy de jó lesz. Én megmaradtam a gyermeki "miért?" szinten, azaz kérdezek, amíg nem értem. Egyelőre ebben a sub témában még nem kerültem előrébb, hogy miért jó vagy nem jó az a TAGA.
Mondjuk nem is nekem szól, nekem egy ennél elvileg gyengébb CAV W320 van, ami 20 centis csak. Igaz, a szoba sem 18nm, hanem 13,3 csak és ennek is egy szűkebb részére lesznek beállítva a hangsugárzók (sajnos előző lakó miatt egy értelmetlenül nagy ágy került be a szobába). -
törölt tag
válasz
Tamoo #101220 üzenetére
Az apón hirdetnek most egy Studio 250P-t, esetleg az? Abban is 25 centis membrán van, az új ára annyi mint a Prosonnak, ebből gondolom hogy egy kategória lehet.
Nagy árkülönbség mondjuk nincs köztük, alkuval jó esetben 10 ezer forint, illetve hát a JBL vidéken van.
#101218) B-L-A-C-K: Persze, teljesen megértem, nekem is egy álló pár volt a vágyam, csak eddig nem fértek el.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tamoo #101206 üzenetére
Azt néztem pl van az a akciós 60-70 ezres Cav szett is, amit itt mindenki ajánl mert írt róla egy illető egy cikket és arra alapoznak/alapoztok, úgy hogy ahogy olvastam neki se sok tapasztalata van a témában. Szóval ezt se nagyon értem...
Nem tudtam az 2 pár, de nekem a front álló nagy legyen, ne ilyen kicsi. Esztétikailag lényeges nekem hogy olyan legyen...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tamoo #101204 üzenetére
2-3 emberrel beszéltem már akinek van, mindenki dicséré, én meg elmehetek meghallgatni sose volt 5.1-es rendszerem, szóval semmi összehasonlítási tapasztalatom sincs...
Hasonló árban meg normálisabb 5.1-et nem nagyon találok...
szerk: Az a Dali biztos jó, de kellene hozzá vennem még frontokat, meg szub-ot...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #101138 üzenetére
pont annyi esély van kintről szemetet venni, mint itthonról. németeknél egy kicsit jobb szokott lenni a helyzet, de ott is vannak átverések. Ha itthon vki be mer vállalni vakon egy cuccot, akkor kintről is, ez legyen az ő baja.
engem akart már átverni angol,német, görög, amcsi, nagyar...
némelyiknek sikerült is... -
törölt tag
válasz
Tamoo #100994 üzenetére
Nekem bejött most a dolog, hogy lecseréltem a frontot, meg a centert, persze most sem egy nagy szám, de viszonylag ár érték arányban van, meg persze kis panel szobába nekem elég, de ki tudja mit hoz a jövő..
Canniball: Inkább maga a hangzással voltak gondjaim..Fél hangerőn torzítás, rossz akusztika, csak felső, és közép tartományokat adott le....
Magával a teljesítménnyel nem volt gondom, mert viszonylag kis szobában van elhelyezve.
-
greike
tag
válasz
Tamoo #100229 üzenetére
Nem most volt mikor hallottam, legalàbb 2 éve!Akkor itthon egy Marantz nr1501-em volt Mordaunt Short Avant szettel!Ahoz tudtam viszonyítani a hangjàt és szerintem az àràért korrekt hangot produkàlt.Persze lehet most màr nem ezt mondanàm ,mert itthon sok minden vàltozott!
-
Dexar007
veterán
válasz
Tamoo #100151 üzenetére
Na,hat akkor lassan osszeall ez.
Ha BBeci szerint ,,fent említett célra kiváló". Akkor az nekem tobb mint elegendo.
Most mar csak ket hasznalt tornyot kene kifogni,es viszlat?Mondjuk en annak is orulnek,ha ez az erosito fent lenne valahol hasznaltan 20-30-cal olcsobban.Vagy inkabb ugy mondom,hogy ennek a megfeleloje par evesen.
-
Dexar007
veterán
válasz
Tamoo #100133 üzenetére
Legyen akkor max 120 hasznaltan.
De ez mar a felso plafon,es elvarnam,hogy 10 evig minimum hibatlan legyen.
En egyszer vettem kizarolag teszt alapjan egy ilyet.: [link]. 40 ezer (!) volt az uj ara,en hasznaltan 15-ert vettem,es egy ilyen teszt utan azt hittem,hogy angyalok hangja fog a fulemben szolni.Hat tevedtem. Ugy szol mint a gyari Motorola fules,csak kicsit maskepp.De hogy nem ert meg 15 ezret,foleg nem 40-et az
kurvaelet. -
Dexar007
veterán
válasz
Tamoo #100107 üzenetére
Az a baj,hogy a nappaliban mennenek ossze-vissza a vezetekek,ami nem lenne szep latvany,es igazabol nem is biztos,hogy ereznem a hianyat.
200-ert gondolom meg mindig valami gagyit kapnek,akkor pedig inkabb 100-ert sztereo?Valami szep nagy allo hangfalakra gondoltam elso korben.Melle kell venni egyebkent sub-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest