- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Norbi 72 #140274 üzenetére
Gondolkodom a többi kábelen is, visszaolvastam ajánlásokat, tapasztalatokat. A szóban forgó CXC és CXA közé megfelelő lehet egy AQ Carbon? Mekkora a különbség eközött és egy 4e forintos Kácsa között?
Ugyanígy gondolkodom egy AQ Boxeren, amit használtan vennék, de lehet elég lenne szintén egy Kácsa. Thunder T-12-t hajtana. Mi a véleményetek?
-
python1
veterán
válasz
Norbi 72 #140341 üzenetére
Ja azok,voltak a srácnak hozzá frontjai is csak sajnos későn vettem észre a hirdetést,és azonnal elvitték.
Egyébként a center s 20kg elég masszív kabinettel,és igényesen furnérozott,lakkozott felülettel rendelkezik.A 42 cm-es mélységével igen nehéz integrálni rendszerbe,nálam pont jól érzi magát a faltól 60cm-es távolságban a hátfaltól mérve.
Majd még tesztelgetem,hogy esetleg további belső merevítést igényel-e a kabinet.
Sajnos centersugárzóknál igen gyakori hiba a többi sugárzóra s igaz,de a centeren azonnal meghallani,természetesen a minőségibb dobozokon kevésbé hallható ez a jelenség. -
python1
veterán
válasz
Norbi 72 #140330 üzenetére
Köszönöm!
Amit eddig hiányoltam a centersugárzókban mikrodinamika alacsony hangerőn,az most előjött, magasabb hangerőn meg üt rendesen. Ami megfogott,hogy nem annyira színez,mondjuk köszönhető a jó kábelezésnek is,és a mozi alatt a zenei részletek is nagyon szépen szólnak. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #140159 üzenetére
Jaja, nem rossz az elgondolás, szerintem tűrhető volt, de az atmos minősítés, teljesen felesleges volt, ez a hangkeveres elment sima 5.1ben,valami apró zorejeket hallottam hátulról nagy ritkán...
Dave567: a régi mumia filmek, nekem olyan fantasy kaland filmek voltak, azokon inkabb jól szórakoztam ...
Ez talán kicsit 'komolyabbra' sikerült
Max majd megnézem másik hangsavval, lehet akkor másabb lesz... -
mettek
addikt
válasz
Norbi 72 #139938 üzenetére
Mig29 és f-105d thunderchief. Egyik hobbim a makettezés. F16d most készül
Amugy nem rezegnek egyáltalán. Vagy nem hajtom meg eléggé a rendszert.
Az üt a mély pedig onnan jön hogy amikor a streamnél demóztak nekem csúcs quadralokon t12 társaságában akkor az Eli konyvének lövöldözős jelenete engem mellkason ütött szó szerint
-
deja vu
addikt
válasz
Norbi 72 #139511 üzenetére
Én azon agyalok, hogy a Canton Reference 7 DC-t megveszem nemsokára, mondjuk karácsonyra. Az gondolom nem sokkal marad el ettől, ellenben 600 ezerből megvan újonnan a pár.
A másik opció a Cambridge Audio CXA80 + Focal Aria 948 800-850 ezerből külföldről.
Mindenképpen meg fogom hallgatni itthon őket ha már ennyit kiadok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Canton Reference az nem magasabb színvonal mint az Aria, tehát mondjuk az Electra, Sopra kategória? Tudom, sejtem, hogy más a hangjuk, nem erre irányul a kérdésem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #139504 üzenetére
Jó cucc ....
.... pár hete hallgattam az 1K-t, el is bírnám viselni otthon csak az ára tartott vissza ....
(no meg az eléjé "kötelező" többi elektronika ára is ....
)
.... de majd csak akciózzák előbb -utóbb ....
Vikthor:
De még mekkora "genyóság" hogy gyönyörűen lefurnérozzák (nem "csak" festik, mint a feketét/fehéret) és lakkozzák és ezért felárat mernek kérni .... "a szemetek" ....(egyszer egyet meg kellene nézned élőben is ....
)
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #139463 üzenetére
Ennél az Artur királynál kapkodtam a fejem! Persze a rendező - ez lezavarná 30 percben a Gyűrűk urát is
A THD hang viszont nagyon ott van!
Mostanában Tom Cruise-ra vagyunk rákattanva, elég jó filmjei vannak, de az újak közül ami mindent visz nálam hang és képben is etalon az a Edge of Tomorrow, százszor újra tudnám nézni
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #139459 üzenetére
Jogos az észrevétel, es rosszul fogalmaztam, 'rossz filmajánló' lenne a helyes megfogalmazás
arcitec: +1, mérgemben mar az új Artúr királyt sem néztem meg.
Inkabb nézek x-aktakat
A mai filmek - tisztelet az évi egy két filmnek - egytől egyig hulladékok.
Itt a jónak mondható rendszerem es a filmek amik jol szólnak, hulladékok -
virkir
veterán
-
python1
veterán
válasz
Norbi 72 #139423 üzenetére
Ez mekkora kamu szöveg.
"Más teljesítménynövelő kiegészítők közé tartozik az alumínium elülső panel a nagyobb merevséghez, a hibrid PLL Clock Jitter Reducer a legpontosabb hangvisszaadáshoz és egy extrudált alumínium hűtőborda a hatékonyabb hőeloszlás érdekében."
Mára már ezek extrák lettek? -
Pazolini
senior tag
válasz
Norbi 72 #139213 üzenetére
Rendszerfejlesztésem legjobb döntése volt, amikor ezt a nagy Cantont (1 évesen , osztrák papírokkal) első, mosonmagyaróvári tulajától - Gabo01 kolléga közvetítésével - megvettem, párját 660-ért. Ma már inkább listaáron, vagyis 2,2M-ért árulják, de akciósan sem volt (még néhány helyen "jelenidős") olcsó: 1,2M.
Érdekesség, -és ezért jobb is elővigyázatosnak lennie annak, aki ugyanebbe a sorozatba illő rendszerben gondolkodik - hogy a sorozat többi tagjával ellentétben ezt az egyet már kerámia magasakkal szerelték. Ennek az a magyarázata, hogy 2006-ban, amikor kijöttek a Vento Reference DC-k, akkor a 3-as nem volt köztük. A sima Reference sorozatot, amely 2008-ban jött ki, már új keresztváltóval és kerámia magasakkal látták el. Mivel megvolt már a 3-as méret, kiegészítették a régi sorozatot a 3-assal, amit még a régi keresztváltóval, de már az új magasakkal adtak ki 2014-15-ben, amikor az első sorozatot akcióba dobták. Vagyis ez a "szám" egy hibrid, sorozatgyártásba nem került, a gyár egyedi megrendelésre dolgozik (ez az oka, hogy a Vento Ref. 1DC gyári számsorából kap, mint annak a kisebb testvére), ezért viszonylag kevés készült belőle, fehér, bézs és zongoralakk feketében.
Aki érzékeny a magasakra, annak nem mindegy, mozihoz milyen centert és side-ot választ hozzá. -
jaszy76
aktív tag
válasz
Norbi 72 #139166 üzenetére
Köszi! Jó tipp, ez elkerülte eddig a figyelmemet!
Más: Nem igazán kérdezek, inkább csak leírom a tapasztalatomat, aztán max. véleményezitek.
T-12 láda a center és jobb oldali front között van. Mivel a center és a mélyláda távolsága a hallgatási helyhez viszonyítva elenyésző mértékben tér el, ezért a fáziskapcsoló nullán van. Bemérés után picit emeltem a dB értéken, mivel gyengének éreztem. Ellenben ez sem hozta meg a kívánt hatást, kissé laposak, enerváltak, erőtlenek a mélyek mind filmen, mind koncert lemezen.
Kísérleteztem: Ha a fázist 180-ra állítom be, akkor hallom azt, amit szeretnék: erős, pontos, feszes.
Lehetséges, hogy az ajánlással ellentétben a nálam lévő hallgatási környezet (szar akusztika) miatt ez a helyes és célravezető beállítás? Tapasztalatom szerint igen, tehát marad így, de a véleményetekre, tapasztalatotokra mindenképpen kíváncsi vagyok! Köszi! -
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #138996 üzenetére
Nekem tetszett a King Kong.
Valóban látványos volt. Igaz SLJ kicsit túltolta már szerintem.
Amúgy jobb volt, mint a korábbi King Kong, nah meg az utolsó Godzilla.Kíváncsi leszek mit alkotnak majd a közös filmben.
@(#138999) Dorian
Hát igen jó annak akinek van erkély.
Én is várom már nagyon, hogy elvigyék a lakást és mehessünk kertes házba, és ott legyen egy frankó terasz, ahol esténként lehet lazulni meg kerti partyzni.
Addig meg marad az esti filmezés, meg hétvégén a Balaton, majd júliusban Horvátország pár napra -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #138996 üzenetére
Es el férünk a kanapén?
Vagy kulon fotelek vannak nálad?Amugy moziban nézted az új king kongot?
Hogy ezt két külön témakent írtad.
Nekem is kellene, illene már moziba mennem, mar van vagy 10-12 éve hogy moziban voltam...Nemir Ombe : abban biztos vagyok, egyszer meghallgatom, viszek Norbinak néhány üveg tüzes vizet, a házimozisok vedoitalat, leitatom es kicserelem a rendszerét
-
Nemir Ombe
addikt
-
rottenbull
őstag
-
jaszy76
aktív tag
válasz
Norbi 72 #137445 üzenetére
Norbi és Tamoo
Köszi a véleményeteket! Tegnap nagyon sokat szórakoztam a hátsókkal, kipróbáltam minden lehetséges variációt. Oldalra, hátulra, felcserélve, dipól, bipól...
Torony magasan akkor van a legjobb térérzet, ha minden marad a régiben: oldalfalon, bal a bal oldalon, jobb a jobb oldalon, és dipól mód. Ekkor érzem azt hogy a hátsók "igazi" teret hoznak létre körülöttem, aminek tisztességes mélysége is van. Ha bipól módban használom, akkor egy síkba rendeződnek a hangok.
Szóval most a tapasztalat döntött az elhelyezéssel kapcsolatban. -
hétalvó
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen autót vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest