- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #165073 üzenetére
A kérdés az volt, hogy pont ugyanolyan jó-e?
A válasz: nem.
A német szaksajtót olvasom folyamatosan és rendszeresen 27 éve. Audio, Audio Test, AudioVision, Heimkino, HiFiTest, Stereo, Stereoplay, Video, Car&Hifi. Mindegyikben kiemelik a kábelezés fontosságát. Erre nyilván páran azt mondják, hogy marketing, de akinek tapasztalata is van, az elismeri. -
-KP-
addikt
válasz
python1 #165039 üzenetére
Ne szórakozz már.
10-es zárt, 10-es reflex, 12-es zárt, 15-ös zárt, 12-es reflex,15-ös reflex, 18-as reflex. Így jönnek a dobozméretek sorban. 29,50,57,85,112, 170+, 230+. Ha túl nagy a 12-es reflexes a 112 literével, még mindig építhetsz azokból, amelyeknek kisebb dobozméret is elég. Simán jó lesz, főleg ha kettesével csinálod.
-
cucumber87
tag
válasz
python1 #165015 üzenetére
A káblezést mindenképp szépen szeretném megoldani, a gyerkőc miatt ezért is keltette fel az érdeklődésem pl a jbl vezeték nélküli hangprojektora, de félek hogy az meg paraszvakitás. Egyébként jelenleg ajándékba kaptam a következő dolgokat:
Harman Kardon AVR70
2 db Wharfedale Diamond 8.3 Front hangszórók
Kenwood CRS 15 Center és Két RearNem tudom érdemes e ezt megtartani egyenlőre és ezt fejlesztgetni
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #164739 üzenetére
A tökös amerikaiak lab gruppen fp14000-t használnak mély nyomáshoz
Max output power (all channels driven)
2 ohms - 7000 W
4 ohms - 4400 W
8 ohms - 2350 WMax output power (bridged)
2 ohms - Not recommended
4 ohms - 14000 W
8 ohms - 8800 WA Data-Bass pedig Powersoft K20-DSP-vel tesztel, hogy biztos legyen elég kakaó
-
powerup2
addikt
válasz
python1 #164709 üzenetére
Nekem is még az akusztika rendbe tétele maradt de a fejembe már meg van a terv visszább láthatod melyik 3-om szin közül választok . Előfordulhat hogy elöl a sötétebb space árnyalat lesz és oldalt a kicsit barnásabb space változat. De nagyon dizájnos lesz és oldalt mind két oldalon rejtet led is lesz. Mélyeket meg rendeteszi majd hátul a sarokba 1-1 sub. Ez az elképzelés.
-
válasz
python1 #164633 üzenetére
Szerszámra nem sokat számoltam. Szerszám nélkül 370e Ft. körül álnna meg az említett erősítővel és kiegészítőkkel. A belefektetett munkáról nem beszéltem és nem is forintosítottam, pedig ez sem elhanyagolható szerintem.
Természetesen, ha sokkal jobb a 15-ös, mint egy használt Elac 2090 hasonló árban, akkor megéri. Ezért is kérdeztem a véleményeteket.Ha nem értettem félre, akkor köszönöm a lehetőséget, lehet később még lesz ilyen diy tervem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #164600 üzenetére
Ha a driver alkalmas zárt és reflexes használatra is, akkor a slotokba szokás egy S alakban hajlított, vastagabb textilt felszögelni. Ennek az a hatalmas előnye, hogy kis teljesítményen a textil meg sem moccan, tehát a sub lényegében zárt (annak előnyeivel és hátrányaival), amikor viszont szükség van a reflexes előnyökre, akkor "beszívja" a textilt, elkezdhet mozogni alatta a levegő, így tud dolgozni a slot. Végső soron kis hangerőn zenei (meleg, lassú, finom), magas hangerőn pedig mozis (gyors, pontos, dinamikus) lesz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #164450 üzenetére
Megpróbálom érthetően, ha nem is túl "szakmaiasan" összefoglalni.
Az EQ APO-nak van egy digitális korlátja, nem mehet 0dB fölé, így a Cavernnek ehhez kell igazodnia. A beszakadásokat max 6dB-el próbálja meg feltornázni, így hogy ezt kompenzálja visszahúz minden csatornát 6dB-el. (Ha a csatornahangerők egymáshoz képest keszekuszák és ezt is igazítani kell neki, akkor nyilvián nem -6dB-t fogunk látni minden preampnál)
Ha a crossover is EQ APO-ban van megvalósítva és 7 csatorna mélyét pluszba rákeverjük a szubra, akkor az LFE csatornát elég rendesen megemeli és itt megint túllépjük a 0dB-es korlátot ezért emiatt is megint durván vissza kell húzni a csatornák jelszintjét.Itt látszik az Analysis panelen amit még a crossover miatt vissza kell húzni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #164420 üzenetére
Nem arról van szó.
Arról hogy a cavern a pozitív eq miatt visszahúzza, hogy ne menjen nulla fölé. Szóval a megszokott hangerőbeállításon 8-10dB-el halkabb lesz cavern-es korrekciót használva. De csinálhatsz REW-es EQ-t is, de arra is vonatkozik, hogy APO-ban ne menjen 0 fölé, ott is figyelni kell erre.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #164147 üzenetére
"lehetne a frontokat is említeni mivel a centersugárzótól eltérően, az is csak effekteket közvetít felénk"
Ez így, ebben a formában nem igaz.
Ha igaz lenne, akkor egy filmben a dialógusok kivételével minden egyéb csak effekt, de nagyon nem! Azért sem, mert azt a helyzetet kivéve, amikor valaki pont a kép közepén beszél, a frontsugárzókból is érkezik a párbeszédek hangja. -
-
BBéci
legenda
-
daninet
veterán
válasz
python1 #164114 üzenetére
Akkor ha már itt vagyok véleményeztetem veletek a maradékot is.
Itt a szoba alaprajza. Keresztben 5,5m, Faltól a kanapé hátáig 3,9m. Az elrendezés értelemszerű, láthatjátok kicsivel a kanapé mögött lenne a két hátsó hangszóró aminek csíptetős fali dugalj lenne kialakítva kb 180cm magasan. Az elülső faltől ez 4,3m.
Ott valami ilyen megoldást szeretnék látni. Földön ott nem lehet.
Falban 2x1,5mm2 réz vezetéket gondoltam, nem hiszem, hogy több kell azoknak, szóljatok ha de.
A front/sub az földön, vezeték média szekrény mögött. Azt nem építeném be. Center a médiaszekrényen TV alatt. Front akár lehet álló, magas, akár 3 utas. Nyilván ez képlékeny.Milyen teljesítményt kellene ekkora térbe előirányozni? Jó-e így a koncepció?
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #163941 üzenetére
Arra áltam rá, hogy Leq-t mérek. 2-3 reset per csatorna. Az Umik-e mellett ezt elfogadható minőségnek tartom. A Subwoofert szoktam ellenőrizni, hogy megnézem a Cener csatornán 30-80Hz és utána LFE csatornán is. A Centeren 75dB-t kell kapjak, LFE-n 85-t. Ha ez megvan, akkor jó.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #163941 üzenetére
Akkor vagy túl halk, vagy túl hangos volt a mérés. Most pont egy Bluetooth csodáról találtam csak gyorsan eredményt, de kb. így kell elképzelni. Ha halk, a zaj eléggé beleszól, ha hangos, akkor pedig bizonyos frekiken EQ függvényében beüti a fejét, és azért torzul, de a legtöbb esetben csak más magasságban van ugyanaz a görbe.
-
-
törölt tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #163848 üzenetére
Hát, az életed végéig ki tudja tölteni minden szabadidődet.
Ez az ember annyi tudást összegyűjt a publikációiba, hogy a Cavern QuickEQ konkrétan egyetlen papírján alapszik, illetve annak is csak a felén. És akkor még van 174 másik csak ezen az oldalon, majd még ennyi AES tanulmány...
-
rudi77
tag
válasz
python1 #163138 üzenetére
Értelek hogy az elméleti rész is nagyon fontos.
De a internetről innen-onnan összeszedet információk saját tapasztalat szerzés nélkül itt megosztani akár lehet hamis elmélet,félre vezetés is.
Kp és még 1-2 ember szerintem ezt teszi. Nem hiszem hogy az a sok okosság amit ide leírt az mind tapasztalta is.
Referencia szint? Ez mindenki a saját mércéjén méri. Amilyen volt a rendszere,amit hallott valahol és a jelenlegi rendszere alapján képzeli el mi a referencia szint.
Soundbar után egy magnat 5.1 is referencia a fülnek egy szobában.
Túl van lihegve az egész házimozi jelen pillanatban.Lassan stúdió elvárások szerint kell egy otthoni házimozi szobát megépíteni.Mert különben égő már egy otthoni házimozi szoba.
De egyértelmű hogy törekedni kell a jobbra amint lehetséges. -
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #163127 üzenetére
Nem ezt gondolom viccesnek, hanem azt, amit egy-két ember leművel és a saját nézeteit rá akarja erőltetni a másikra, s nem bírja elfogadni, hogy van más vélemény az övével szemben. Dorian sem hülye, ő is felfogta mi az, hogy referencia hangerő és hozzá is tette, hogy nem érdekli őt, eltér tőle. Ahogy BBéci is megírta, hogy nem koncert hangerőn hallgatja a zenét otthon... és? Eretnek, vagy dilettáns vagy mivel lehetne illetni ezért? Semmivel, az ő dolga. Ahogy Dorian is megírta, egyesek a dugásra referencia értéket adnának meg... akkor nem sokan dugnának.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #162882 üzenetére
Többnyire azonos karakterű hangszórókat még egy Audyssey is értelmesen össze tud mérni, legyen akár 10 dB különbség is köztük. Egyébként utánamértem a Klipsch-ek érzékenységének, és maximum 1 dB-vel lett kevesebb, ez a felfelé kerekítés bőven elfogadható, vannak a spec sheetekben durvább hazugságok, pl. a frekvenciatartományra vonatkozóan. Rendszeresek 25-40 Hz-es alsó határértékek, miközben 60 Hz alatt minőségi hangra képes otthoni darabot életemben nem láttam, de még PA-ban is ritkaság az ilyen, csak ott nem szokás csalni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #162771 üzenetére
Hamarosan nem lesz a D és rail-es (G/H) osztályokon kívül semmi. Jó okkal, ugyanis a legújabb középkategóriás erősítő modulok (pl. DriveCore 2) már olyan számokat mutatnak fel, amire az A/AB osztály elméletben sem képes. Még max egy évtized, és elérjük, hogy a hibák 1 mintánál kevesebb visszacsatolással járjanak, vagyis magát a tökéletes erősítőt. Most se vagyunk túl messze a high-end digitális végfokokkal, olyan 10-20 minta körül.
-
Zigi
senior tag
válasz
python1 #162761 üzenetére
Ez egy D osztályú erősítőnél a töredéke. Konklúzió : mégsem olyan nehéz elérni a 105db-t. Kérdés, miután megnéztetek egy filmet 105, vagy felette meddig cseng a fületek? Avagy kérdezhetném azt is, hogy nem féltitek a nagyon finom nüanszokat is kihalló hallásotokat bombázni 100db felett?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162722 üzenetére
A Sound&Vision mérése szerint 7 csatorna folyamatos terhelésénél 124.5W-ot tudott csatornánként 8Ohm 0.1% torzítás mellett.
Mozierősítők közt ez bőven átlag fölötti kraft. Biztos van följebb, de nekem elég volt amit ez tudott. Nem is tudom miért hagytam rávenni magam ilyen hülyeségekre, hogy hangkártyát vegyek. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162708 üzenetére
Tegnap átfutottam a crossover variációkat, szubot átraktam megint máshová meg pár egyéb dolgot átnéztem. Nem tervezem most tovább állítgatni, jó lesz így. Így is elég sok energiát belefektettem, mostmár filmezek.
Ha olyanom lesz majd valamikor a REW-es EQ-t akarom kipróbálni (illetve hogy nem korrekciózom végig a teljes tartományt, csak a mélyet), de most egy darabig pihentetem a dolgot.
Mondjuk sztereóra csinálok majd egy 2.1-es preset-et, az még hátravan.A Denont is lusta vagyok most visszaállítani.
Azon is le van nullázva minden beállítás meg minden átkötve. Az akkor lesz újra beállítva ha esetleg meghirdetem és eljön valaki meghallgatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162701 üzenetére
Na teszteltem filmekkel. Jó lesz, nekem ez igazából már hátradőlős, nem hiszem hogy sokkal többet ki lehet hozni a cuccból.
Most a hangkártya annyi plusz hogy a Denon helyett ez csinálja a DA átalakítást. Talán tényleg jobb, de én nem érzem azt hogy köröket verne rá. De már ez is vicces hogy arról beszélünk túllép-e egy újkorában 600ezres AVR-t. Ha PC szinten hozzáveszem a korrekciót meg az EQ APO-s okosságokat, nem kérdés hogy ez az összeállítás köröket ver a Denon (meg sok egyéb más) processzálási képességeire. Szóval nekem ez marad, nem vágyódom drága proci után.Atmosra nem vágyom, nem győzött meg sehol hogy nekem erre szükségem van. Így is olyan felső hangokat csinálnak a surroundok hogy néha csak pislogok hogy ezt hogy. Nem önigazolás, de szerintem egy jól összeállított 5.1-től 7.1-től nem kell több. Ha valaki meg azért fejleszt atmosra, hogy a frontok tetejére rárakjon egy döntött dobozt.... az meg no comment.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162701 üzenetére
Az én rendszeremben az én véleményem szerint azért nem mondanám hogy köröket ver a Denon hangjára. Bizonyos tekintetben lehet jobb, de nem akarok még elhamarkodottan kijelenteni semmit mert még csak ma sikerült nagyjából beállítani. Én már kb. 6éve használom ezt a Denont, biztos hogy van följebb de az én rendszeremben az anyagiakat is nézve szerintem már nem hozna semmi annyit hogy megérje több százezret rálocsolni (max még egy szub ). Ez még egy jól megépített vas, van benne kraft. Apró előrelépésekért már nem akarok akkora összegeket fizetni, az akusztikai korlátokon nem tudok túllépni. Átlagos a nappali, nem jó de nem is tragikus.
A hangkártyáról még nem akarok sokat írni. Tegnap futottam az első kört akkor még nem sikerült jól beállítani. Ma újra nekifogtam délelőtt, egész jól néz ki a dolog, de filmekkel még nem volt időm tesztelni.
Olcsó volt most ez a kártya használtan, az STX2-t 100 körül már nem mertem volna bevállalni csak úgy kísérletezni, bár motoszkált bennem a dolog. Adja magát ha már a váltást, időzítést, korrekciót szóval mindent a pc végez, hogy elég csak végfok utána, nincs szükség AVR-re. EQ APO-ban kevesebb fázishibát okozó keresztváltó állítható össze grafikus EQ-val mint ahogy az AVR csinálja, meg a mozivas nem tud annyit késleltetni amire a szubhoz szükségem van.Ami sokat hozott az hogy a Cavern jól belőtte az időzítéseket, javult a térérzet és lehúzta a kiemelést a szubról.
-
alphamooncam
őstag
válasz
python1 #162685 üzenetére
Köcsög vindóz, de utálom!!!
Köszi tényleg a vezérlőpult, hang, felvétel, tulajdonságok, jelszintek fül ( jobb gomb és 0dB ) beállítása, és speciális fül kizárólagos mód, és prioritás adás mód bepipálása után helyreállt a rend.
Ezeket biztosan nem állítottam át, úgyhogy éljen a mikrofos és a frissítései...
Python1 Neked meg egy nagy köszönet!
-
robi-k
őstag
válasz
python1 #162620 üzenetére
A 2808 esetében a bejövő analóg jel először meg a PCM0803A A/D átalakítóra, onnan az EPM240T100C5N procia (amire rádolgoznak az ADSP21366 és a ADSP21367 DSP procik), utána megy tovább azMAIN ZONE DAC DSD1608 IC-re és csak ezután kerül rá az APPA300 hangerő szabályozó IC-re (VOLUME and INPUT SELECT IC Z3L APPA300).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #162575 üzenetére
Teljesen random memóriahozzáférésnél van az 20% is. Szerencsére a házimozi és egyszerűbb szerveres feladatok gyakran szekvenciálisak vagy más módon könnyen ki lehet következtetni, hogy mi lesz a következő olvasás, de az én gépem játékra épült, ott 3% is lehet élet-halál kérdése.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #162573 üzenetére
Egy extra elem kerül a CPU és a bankok közé, mert amúgy hagyományos RAM-ra épülnek, ennek van egy egész tetemes késleltetése. Nem az átviteli sebességgel van a probléma, az nem esik annyit, hanem a késleltetéssel, mivel nagyon máshogy kell kezelni a teljes modult, leginkább a torlódások miatt.
-
alphamooncam
őstag
válasz
python1 #162545 üzenetére
Gondoltam feltalálom azt a bizonyos viaszt, de megégette az ujjam...
MadVR miatt lett volna.
...meg a nosztalgia.
Jobb képet szerettem volna, de nem minden áron.
NAS-> RPI4-Kodi marad, nem vagyok hajlandó milliókat beleölni.
Ja és szóljatok ha 150 alatt lesz újonnan fullos MadVR-t tudó HTPC, mozgó alkatrész nélküli, szálhúzott alu házzal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest