- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
Tamoo #164119 üzenetére
Elsősorban a projektor rögzítése a gond. Egy nagy rúd kellene, hogy lelógjon a mennyezetről. A TV helyett a short throw projektor jöhet még szóba. Ezt majd eldöntöm az adott pillanatban.
Quetz: Hát igen, ez elsősorban élettér, másodsorban mozizó hely. A kettőnek valahogyan működnie kellene együtt, szóval kell egy asztal oda. De a dolgok még mozgathatóak ha adsz további támpontokat.
-
daninet
veterán
válasz
Dorian #164116 üzenetére
Nincs mennyezet, ez dupla magas tér
Itt egy belső nézet. Valahogy így képzeltem el a hangszórókat. A méretek nagyok, az egy 82colos TV elől amire szintén nincs pénzem. Jelenleg projektorozunk, de a mennyezet hiánya miatt nem tudom majd azt hova rögzíteni így gyűjtünk akkora TV-re amekkora futja majd.
Viszont ezt most nem lesz pénzem megvenni, tehát a lógó kábelek a hátsó hangszóróknak nem opció semmilyen verzióban. Oda valami csatlakozó kell.
Létezik még banándugós, ahogy nézem aliexpress, de létezik. -
daninet
veterán
válasz
python1 #164114 üzenetére
Akkor ha már itt vagyok véleményeztetem veletek a maradékot is.
Itt a szoba alaprajza. Keresztben 5,5m, Faltól a kanapé hátáig 3,9m. Az elrendezés értelemszerű, láthatjátok kicsivel a kanapé mögött lenne a két hátsó hangszóró aminek csíptetős fali dugalj lenne kialakítva kb 180cm magasan. Az elülső faltől ez 4,3m.
Ott valami ilyen megoldást szeretnék látni. Földön ott nem lehet.
Falban 2x1,5mm2 réz vezetéket gondoltam, nem hiszem, hogy több kell azoknak, szóljatok ha de.
A front/sub az földön, vezeték média szekrény mögött. Azt nem építeném be. Center a médiaszekrényen TV alatt. Front akár lehet álló, magas, akár 3 utas. Nyilván ez képlékeny.Milyen teljesítményt kellene ekkora térbe előirányozni? Jó-e így a koncepció?
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Építkezek és hamarosan jön a villanyszerelő. Ez egy elég jó alkalom lesz, hogy kábeleket vezessek a falban a hátsó hangszórókhoz illetve ami fontos: a konyhába ami a nappaliból nyílik. Alapvetően egy olyan rendszert akarok majd építeni aminél a stereo használható zenehallgatásra. A mozis igényeim előrébb vannak, tehát soha nem ülök majd le veszteségmentes zenéket hallgatni. A jövőben egy jó 5.1 rendszer kiépítése lesz a cél. De ez lényegében most részlet kérdés. Még ház sincs, csak a sztori megértéséhez kell.
Asszony kifejezett kérése ha szól a zene a nappaliban, az szóljon a konyhában is, tehát egy multiroom rendszer kell.
Nézegettem, kerestem de nem lettem okosabb. Minden gyártónak van valami kicsit eltérő megoldása, de nem is teljesen egyértelmű a dolog. Jelen pillanatban még nem tudom mennyi pénzem lesz, mit fogok venni pontosan, de egy két dolgot már most el kell készíteni.
Ha multiroom rendszerben akarok egy házimozi erősítővel a jövőben alkalmanként zenét hallgatni két szomszédos helyiségben mit húzassak be a villanyszerelővel?
1) semmit mert oda kell egy másik erősítő és ezek wifin beszélnek többnyire
2) árnyékolt stereo kábelt
3) 2 pár hangszóró kábelt mert ezt egy erősítő is lekezeli
4) mindkettőt mert akár bármi lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest