- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #157529 üzenetére
No meg a TE hozzászólásod is.
(azzal az egy mondatával
)De nem is 30eft ...(Lehet túl lőtem , de nem nagyon- a karikatúra mindig kicsit torz
) Oda lemezek kellenek(és egy 1 lemezes NAS nem NAS,no meg a minőség,igaz oda nem kell 100eft-os kábel mi? Lehet ócsó...), mert egyébként elég egy memória tároló, vagy akár egy más egységben lévő HDD . (Szerintem ) De persze aki NAS-t használ az nyilván mást mond. Többször nekifutottam és csak az jött ki, mint BBéci-.nek nincs értelme,nem éri meg, drága. Ráadásul nincs szükség folyamatos üzemre. ( Nem ipari felhasználás van).
-
dave118
senior tag
válasz
Dorian #157458 üzenetére
Babakarámmal kapcs. szerencsésnek mondhatom magam, a hangszórók sose érdekelték (grillek természetesen fent vannak), egyedül az AVR-t és a lemezjátszót kellett megtanítanom neki, hogy nincs nyomkodás. Sikerült elérni hogy odamegy, rámutat, és elkezd táncolni ha zenét akar hallgatni
Nem is a lakberendezés oldalról érdekel, hanem hogy ki milyen akusztikai kezelést eszközöl. Főleg azoknál akik drasztikus pozitív hatást értek el.
-
-
-
Ear001
addikt
válasz
Dorian #157286 üzenetére
Egy megoldásnak jó lehet, de biztos nem az egyetlen megoldás. Egyfelől vannak olyan dobozok, ahol bizony a saját rezonanciákat számításba vették, ezeket nem kéne túlcsillapítani.
Másodszor ez a tüske kicsatolja a rezgést dolog szerintem nem olyan egyszerű és triviális. Ha mondjuk a hangdoboz aljába vannak csavarva, akkor elképesztő difik vannak a között, hogy éppen min van a tüske. Most nem is a parketta, kó, ötforintos, fémpogácsa közötti eltérésekre gondolok, mert most tapasztaltam annál durvábbat is. Kaptam próbára szlovák gyártmányű, Let it feel, vagy mi a csoda nevű, még többé-kevésbé prototípus izéket. Ezek fém pogácsák, az alsó és felső felük el tud fordulni egy máson, és van bennük egy menetes rész, Ezt közvetlenül is bele lehet csavarni a hangdoboz aljába, de ide be is lehet állítani a doboz tüskéjét, ha az nem behemót széles. Van nálam egy ezüst, meg egy arany színű cucc, az el ugyan az, a méretek azonosak, csak a töltelék más. Nos az ezüst színű tök ügyes cucc, szerintem sokkal jobb, mint a Superspike, de az arany színű annyival hatékonyabb, hogy én még ilyet alátétnél nem pipáltam. Szétkapta rögtön a hifim egységét, mint Blöki a lábtörlőt, csak néztem ki a fejemből, hogy ilyen felbontás, részletek, nyugalom és erő van a dobozaimban? Ha nálam maradna, biztos újra gondolnám hozzá a kábelezést, erősítést, gyakorlatilag egy új hangdobozt kaptam. Na és ebből mi a tanulság? A tüske szerintem nem csak elvisz energiát, hanem vissza is hoz, és nagyon nem mindegy, hova tud vinni energiát.
A másik, hogyha nem közvetlenül tüske van a doboz, készülék alján. Itt annak a tömege, anyaga, annak a feltámasztása szintén jelentősséggel bír, és más-más hangot ad. Ezért van az, hogy van aki a nagy tömegtől leválaszt gyurmával, bicajtömlővel, tüskével, filckoronggal vagy éppen nem, csavarral rögzít a nagy tömeghez, és ezért van, aki súlyos nehéz állványokat használ van aki meg pille könnyű rezonánsat.
Én azt gondolom, a lehetőségek száma közel végtelen, és tuti megoldás nincs, csak adott környezetben és a fülünknek jó, vagy kevésbé jó.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dorian #157288 üzenetére
A doboz megépítettsége és belső csillapítása nagyon fontos,ez nem is vitatott.
Ezzel a dobozhang már ki is pipálva.
De szerintem aki fa padlót használ annál csak amit Fapaci is mondott az lehet a legjobb.
Ellenkező esetbe, például a laminált alatt levő filc nem adja a betonnak majd a földnek tovább a rezgést, hanem a padló viszi tovább és hozza mozgásba a többi bútort stb.Érdekes hogy ezeket gondolom a hangdoboz gyártók is tudják, mégis jelentős része a 16 mm-es fing anyagból van összerakva.
-
mettek
addikt
válasz
Dorian #157080 üzenetére
Ezzel én is egyet értek. Én konkrétan ezért nem foglalkozom és nem tudok foglalkozni a panelezéssel mert ez egy nappali baromi rossz kialakítással és tele van pakolva így is iroasztallal, polcokkal, hatalmas ablak, innen nyiló szoba stb.
Illetvr bennr van hogy fél év mulva átrendezi az ember aztán akkor ennyi volt a mérés. Kidobott pénz.Majd ha lesz egyszer egy külön szobája a mozinak akkor méretek én is rgy audissey prot meg panelezek.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian #157070 üzenetére
Nem a forumnak, hanem magadnak kell a 2. mérés is. Mivan akkor, ha - viszonylag könnyedén - lehetne még sokkal jobb a szoba? De te ezt nem tudod (mert nem csinálsz 2. mérést), és majd talán egyszer rájössz, és akkor fogod a fejed, hogy "de hülye voltam".
Egyébként így lehet eljutni odáig, hogy az ember vesz egy umik-et, és elkezd méregetni. Mert ok, hogy Fapaci többet tud, de mivan akkor, ha pl. átrendezel valamit a szobádban? Újra és újra elhívod Fapacit? Vidékre ez elég drága mulatság.(#157076) powerup2: Fapaci arra is ad javaslatot.
-
Quetz
őstag
válasz
Dorian #157070 üzenetére
Az akusztikai tervezés úgy néz ki, hogy CAD-ben megrajzolod a termet/szobát, beállítod az anyagokat, rétegrended, majd elindítod a szimulációt. És ezzel addig játszol, amíg jó nem lesz. Nos nyilvánvalóan 15-20k forintért ezt nem kapod meg. Amit ezzel szemben kapsz, az valószínűleg sok év tapasztalatán és ökölszabályokon alapuló "tervezés".
Ez szerintem nem probléma a mi hobbista szintünkön, de azt is megértem, aki azt várná. hogy a szolgáltató kijön egy furgonnyi panellel, és addig rakosgatja meg méri a hatásukat, amíg jó nem lesz. Mert visszaellenőrzés nélkül, lehet, hogy a 1.5s lecsengési időt sikerül lefaragni mondjuk 0.7s-re, de az még messze van az elvárt 0.4-től.Egy akusztikai szimulációs program a sok közül: Odeon
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dorian #157070 üzenetére
Nem akarom elhinni, hogy valaki aki megcsináltatja a mérést, és a javasoltakat is, nem mozgatja a fantáziáját hogy milyen lett.
Nem kiváncsi rá? Csak ne gyertek azzal hogy hallásra jó és kész.
Biztos utána is millió egy dologgal lehet a részleteken javítani.
Hangfalak tologatása, akár cm-ek is, forgatása, panelek arrébb helyezése stb.
Én biztos újra elhívom Fapacit, sőt egy napját is ki fizetem ha kell, csak hogy hangolja össze a cuccokat és a szobát a körülményekhez képest. -
zsoika
addikt
válasz
Dorian #157035 üzenetére
Igen ezt már beszéltük ....Békéscsaba nem Budapest. Ide nehezebben jut el és drágábban a bemérő emberke és cseszhetem a tanácsait ha amúgy sem fogadom meg, mert a nappali jellegét nem szeretném megtörni panelekkel. Tudom vannak szitázott stb. dekoratív korrekciós cuccok ,de tudod én vagyok az aki az üveggyapottal sincs kibékülve(most ne legyen ebből vita...megint)
Arról nem is beszélve, hogy a nappalink csak keresztben elhelyezett hm-re alkalmas ,így a hátsó falon vagyok. Jobbról lépcső, ami egy fönti közlekedőbe vezet ....lerekeszteni nem lehet.
Szóval kb. esélytelennek tartom.
Feladtam , túl macerás .
Talán lehetőségem nyílik építeni egy nagyobb házat jövőre és akkor ott minden átgondoltan lesz az alapoktól.157037) Jigsaw04 : Igen a szobám alapból hm problémás. A számból vetted ki...pontosan erről van szó
-
törölt tag
válasz
Dorian #157007 üzenetére
Szerintem első a megfelelő elhelyezés. Sajnos sokan ezzel vannak a legnagyobb gondban.
Hiába van kezelve a szoba, ha a center szekrénybe szorítva, front falra/sarokba tolva, sourrond meg fejmagasságban stb..Szerintem iszonyat nehéz 6 eggyenként 7-10kg-os hangfalat elhelyezni, úgy ahogy azt a THX illetve Dolby szabványok előírják, sőt ugye szellőző hely kell az erősítőnek is.
Erre még jönnének az akusztikai elemek, amik az asszonypajtások kedvencei... :DEzeket a feltételeket megteremteni egy átlagos nem moziszobának, hanem nappalinak tervezett helyiségben szinte lehetetlen.
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #156839 üzenetére
Értem, nálam nem lényegi szempont a fényzárás, mivel van redőny ( most hogy írod lehet ki sem lett próbálva a fényzárása). Ellenben, akusztikailag döbbenet volt felrakása után az élmény,viszonylag sok kb 8-9 m duplán.25m2 nappali nagyon kongott előtte. Tisztára színházi hangulatot lehet érezni ha szét vannak húzva.(látvány és hang). Nyilván az akusztika javításának csak egyik része.Vastag gyapjú(eléggé vastag) szőnyeg, szövet kárpitos(nagyon finom spéci) fotelek,panelek stb...
Összességében nagyon kellemes lett ...
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #156826 üzenetére
Nem feltétlen,mert van rá mérőszám/mérés stb, de gondoltam akusztikai célra lesz, vagy nem? Hát nem tudom ahhoz a környezethez szerintem - amilyen színű a fal - lehetne "szebb" színt is választani, ( ami sötét/sötétebb ) - de persze vegyed a feketét ... ( nem én fogom nézegetni
) Csak kíváncsi fáncsi vagyok, milyen anyag és milyen árban( ha szabad)
-
python1
veterán
válasz
Dorian #156666 üzenetére
Én megnéztem denon 4308-as processzorként használva,emotiva végfokolással,és Arcam processzor emo végfokolással.az eredmény nem kicsit más Arcam javára.Az a bizonyos 3D "buborék" hatás,filmzene libabőr effektus,Denonnal is helyén volt minden,de az Arcam hozzátett egy adag +-t,mintha a felbontás növekedett volna,de inkább amit szoktak emlegetni,amit igazán nem szeretek hangoztatni,zenei megszólalást adott a filmnek.Viszont a 7 mesterlövész Denonnal,felülmúlhatatlan.
Nagyobb lett a tered,ami rengeteget + ad az élményhez. -
python1
veterán
válasz
Dorian #156529 üzenetére
Jól gndolod a centersugárzó az egyik ,de inkább a legérdekesebb hangsugárzó a többi között,szinte nem léteezik tökéletes belőle.Az valóban sokat segÍt ha van egy áteresztő vászon,és pontosan középről jön a dialóg a másik a jó végfokolás,hiába bármilyen center ha nincs jól végfokolva,én valódi 200w-tal hajtom itthon,ez valamennyire segÍtett,és egy bazinagy centert kellett vennem,hogy élvezhető legyen.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #156529 üzenetére
ELACielvtárs egy ideig állványos dobozt használt centernek, aztán megvette az igazit és hatalmas pozitív változásról számolt be.Szerintem akkor lenne jó, ha a frontsugárzókkal pontosan azonos magasságba, a vászon mögé tudnád helyezni. Mivel a tiéd nem hangáteresztő és ott van/lesz a tv, maradj a dedikált centersugárzónál!
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #156529 üzenetére
Új hangfalakat akarsz építeni, vagy a meglévő frontokhoz kell új center? Utóbbi esetében nem lesz egyszerű összepárosítani.Amugy van megoldás arra, hogy hangzás technikailag a front és a center egységet alkosson, és a center esetében se legyen szükség kompromisszumra a hely miatt - szélessávú hangszórókon alapuló, teljesen egyforma hangdobozok a frontoknak és a centernek. Ahhoz, hogy a frontok alsó frekvencia tartománya megfelelő legyen, azok kiegészítésre kerülnek alacsonyfrekvencias résszel. Nekem bejött ez a megoldás.
-
zsoika
addikt
válasz
Dorian #156486 üzenetére
2809-esen nincs net ha jól látom.
1909-em volt anno, azon tutira nem volt
#156490) Fecsku92: LX 53 járt nálam és engem meggyőzött . Nagyon tetszett a bemérés alapossága és a mély hangok kezelése...selymesen lágyra csiszolta őket. Sokakban ez a lágyság okoz ellenszenvet....a rendszer többi elemén sok múlik és ízlés kérdése is.
Mj: elég hosszú erősítő, így nem fért be a 40cm mély szekrénybe. Ha ez fontos akkor erre figyelj. -
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #156394 üzenetére
Digi ugyanez volt. Szerencsere a Panasonic plazmaba (ST60) van beepitett jelerosseg csillapitas (menuben lehet ki/be kapcsoln), azt bekapcsolva megjott szepen a 100% jel. Kikapcsolva akadozik vagy be sem jon a TV, minoseg alacsony. Bekapcsolva tokeletes minden csatorna.
-
Smiley
addikt
válasz
Dorian #156384 üzenetére
Most nézem és a "hot plug" varázsszót használják. Ettől függetlenül ugyanazt jelenti. Az összes ilyen menet közben kinyirt HDMI pedig szerintem attól van, hogy ész nélkül dugdossák. Ha csak fél percre odafigyelnének mit csinálnak nem lenne tele az internet ezzel. Elég csak megnézni, hogy általában milyen karcos az erősítők hátulja.
-
blakey
titán
válasz
Dorian #156337 üzenetére
Jelszinteket, a frekvenciatartomámyok erősségét, stb. A túl erős jel is gondot okoz ahogy a gyenge is. Ha van modemed akkor azon lehet jelerősséget, jelszintet nézni, iránymutatásnak kiváló. Ezért írom, hogy a UPC-nél fontos a tökéletes közeli szintezés, akkor nem láthatsz különbséget, főleg úgy, hogy nincs mellette másik szolgáltató. Az is elképzelhető, hogy csak az egyik tartományban van a hiba, zajbetörés is okozhat gondot illetve a hőmérséklet ingadozás is. Ha minden a megfelelő tartományban van akkor ezek a külső tényezők nincsenek hatással a szolgáltatásra hiszen nem vennél észre semmit csak ha a modemen néznéd a jelszinteket akkor látnád, hogy miként változik de még tartományon belül. Elég széles a tartomány de ha alapesetben is közel van hozzá akkor a külső tényezők könnyen zavart okozhatnak.
(#156339) Golyo69
Én meg pont fordítva, nem voltam Digis de pár hétig az volt nálunk és alig vártam, hogy visszakapjam a jobb UPC-t.Partalan vita, egyik sem sokkal jobb, sőt ha nincs mellette a másik és mindkettő szolgáltató esetében a legjobb minőség érhető el akkor nem lehetnek ilyen különbségek, egyébként bizonyos szempontból pont a UPC a jobb. Kiváló minőségben szolgáltat a UPC de mint mindig, vannak kivételek ahogy a Diginél és a Telekomnál is. Van akinek párhuzamosan van UPC és Digi előfozetése, a UPC nála sokkal jobb, ő ezt állítja.
-
blakey
titán
válasz
Dorian #156335 üzenetére
Akkor hívni kell a szakikat, nincs jól beállítva. Nem kell szokni, sőt jobb szokott lenni csak nehezebb beállítani mivel másképp kerül a felhasználóhoz. Két különböző technológiára épül, a Digié könnyebben tud megfelelő minőséget, a UPC esetében nehezebb és elsőre nem biztos, hogy sikerül.
-
-
Joshi
titán
válasz
Dorian #156105 üzenetére
Nem az a gond, hanem gyengének éreztem a Marantz 7011-et aztán kiderült nagyon levette a hangerőt (#156100). BBéci szerint nem jó ha feljebb állítjuk a bemért értékeket, szerinte még arányosan se tegyük ezt. Értem én hogy méréssel kellene beállítani, de azért nem referencia mozi szobát akarok létrehozni.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Dorian #155971 üzenetére
Nem ugyanaz. Pont erről értekeztünk. Ha fázist állítasz, az minden frekin más időbeni eltolást jelent. Mert, ha pl. negyedet tolsz rajtuk, a különböző hullámhosszak miatt, nem lehet ugyanolyan időben indítani a hullámot. Ha késleltetsz, akkor minden frekit ugyanolyan mértékben késleltetsz.
-
Hohocali
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz
Dorian #155945 üzenetére
Mozinál nem volt hiányérzetem, szerintem ott jó habár a bemérésnek pont az a lényege hogy jó legyen. Én az első három ponton mértem a többit hanyagoltam. Most hogy zenénél a Pure Direct hibátlanul működik, már megnyugodtam. Jó lesz ez. A Dynaudiót még nem hallgattam a Marantz-al, mert mindjárt nézem a Glasst és utána a Csernobil második részét.
Tényleg, zenére jobb az Oppo 203 DAC-ja mint a Marantz-é? Egy Oehlbach XXL Series 2 kábellel van összekötve az erősítővel. -
arcitec
addikt
válasz
Dorian #155769 üzenetére
Ez a szerkesztési idő nagyon kevés.
Ja és ezen gyártó termékei mind VESA szabványos, ott a linken látható minden VESA méret... Anyagminősége is rendben olyan aminek lennie kell.
A képek fent nem is érdekes azt nem kellett volna, mert azok az enyémek az a típus meg már nincs.
A linken minden adat ott van .. -
arcitec
addikt
válasz
Dorian #155687 üzenetére
Ha túl van méretezve, - már pedig pl sok mindenben így van (főleg régen) - akkor az mégis megnyugtatóbb lehet .. Pláne, ha nem építész tervezte .. Ezt még nem használtam, de ígéretesnek tűnik, akár kettőre is.[link] Bár most látom betont ír, akkor ez nem jó , marad a fenti...
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #155683 üzenetére
Értem, hogy a falhoz akarod 2-2 csavarral rögzíteni a TV tartó "kvázi falat- ami a fém lemez".
4-4 csavar jobb lehet és nem is kellene más. De azokhoz megfelelő vastag és hosszú (minél hosszabb) csavarok és lehet hozza kapni spéci tiplit.. Azzal jónak kellene lennie. Elvileg létezik tipli ragasztó is...
pl : [link] [link]Példul [link]
ehhez metrikus csavar a használatos lehet ez kellene neked oda. Ott vannak az ábrák pont szögvashoz ..
Megfelelő szakboltban megmondják a tutit ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest