- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
Vikthor #173452 üzenetére
A növényes szobában elképzelésed sincs róla, hogy milyen hatást érsz el. Az orosz aknakereső módszerhez hasonlítanám leginkább.
A mérnök által megtervezett térben ezzel szemben azt kapod, amit kértél. Tehát ha választani lehet, akkor én nem kérek se az üres szobából, se a növényesből, hanem azt kérem, amit egy hozzáértő megtervezett. -
Cseneles
őstag
válasz
Vikthor #172030 üzenetére
Nem olvastam vissza az előzményeket de abban biztos vagyok ,hogy ha az SVS 4000 árából vettél volna 2db subot jobban jartál volna ez 100% vagy svs ből reflexeset a 4000es ársávjában. A gyorsaságnak, pontosságnak nem sok köze van a zárt láda mivoltához, ez csak az olcsó ládák marketing szövege. Persze ez az én véleményem.
-
-KP-
addikt
válasz
Vikthor #172011 üzenetére
"8 cm kilengést tud biztosítani folyamatos 1200Won akkora mágnessel hogy csak pislogsz"
Nem fogok neveket mondani, mivel nem kértem/kaptam engedélyt rá, de elmesélek egy sztorit. Ismerős eladta az SB13 Ultráját, ami pepitában egy sb4000. Aztán az új tulajnál a hangszóró a varrás mellett úgy kb 8-10 centin felszakadt az eladás után 1-2 héten belül. Ismerősöm viszont nem a falbontó hangerőn mozizó mozis. Ha elmegyek hozzá demóra, külön szólni kell neki, hogy hangosítsa a rendszert, mert a szokásos hangerő nála, nekem vajmi kevés. Az új tulajdonost sem épp olyannak ismertem meg, aki ész nélkül hajtja a rendszerét. Én azért nem hinném el csak úgy a gyártó bemondására, hogy egy 30x centis hangszóró azt az 1200wattot tényleg elbírja. Azok után amit láttam, pedig főleg nem. Mivel garanciás volt, ezért cserélték a hangszórót. Hogy azért ne csak negatív dolgokról beszéljünk.
Az sb4000 egyik fő tulajdonsága, ami eladja, hogy viszonylag nagyot szól, kis alapterületen. Mert a szub relatíve pici. A mai trendek meg mindenhol a lifestyle-ról, meg a feleségtűrési faktorról szól, meg hogy mit lehet a szobába betenni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #172015 üzenetére
Én sem a döntésed szólom le. Ha ezt kerested, akkor nyilván nincs más, ami meg tudja adni, mert az SVS egy nagyon jellemző karakter. Ebben az esetben nagyon örülök, mert nem kell keresgélned. Viszont ettől még azok az állítások, amikkel az SVS akarja eladni magát, és sokan átvették itt is (gyors, pontos, részletező), igazoltan hazugságok, egyedül ezzel van bajom. Az eredeti állítás az volt, hogy túlárazott és szánalmas a minősége (ezek igazak, az előbbit még az is elfogadja, akinek az a munkája, hogy eladja), nem az, hogy mindenki számára hallgathatatlan, és sehová se jó.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Egy szubjektív témában, ahol a legtöbben (te is) annyit tudnak csak mondani, hogy valami tetszik vagy sem, azt már kevésbé, hogy miért, legalább ezek a mérések a pontos hangkaraktert le tudják írni, megmondani, hogy melyik ízlésnek felel meg. A kis lecsengés a valóság, ez a spektrum totálisan másik fele. Lehet kellemes, régen én is ezt szerettem, ma már nem. Még ha kellemesnek is tartanám, akkor is annyit mondanék, hogy nekem mi tetszik benne, például anno az érzékelt mélymennyiség drasztikus, de nem tolakodó megnövekedése, és hogy rezeg tőle a szék folyamatosan, de ettől még nem mondanám, hogy objektíve jó, pláne nem azt, hogy pontos, mert a legkevésbé sem az.
Hogy a számok, amikkel igazolnád az SVS nem létező előnyét, mennyire nem jelentenek semmit, összehasonlítom a 100k-s DIY subommal:
- Amit az SVS 1200 Watton tud felmutatni, ez 28-on. Ennyire rossz az SVS hatékonysága. Ha szimulálom az SVS karaktert, szerintem le tudnék menni egy számjegyre is, elvégre az időben osztja szét a szükséges teljesítményt, ha már egyszerre nincs elég.
- A kilengés nálam kisebb, de a hatékonysági előnyök miatt nincs rá szükség. 5 centiről egyébként 5-ször tovább tart visszatérni középre, mint 2-ről, és sokkal nehezebb is lefékezni. Már pusztán a perem miatt 2.5-ször gyorsabb ez a driver.
- A mágnes pontosan ugyanekkora, ferritből egyszerűen ekkora kell. Neodímiumból lenne az egész másfél kiló, de a "nehezebb jobb" tévhitek miatt ezt választották, ilyen kis teljesítményen (igen, igazán erős subok szempontjából kicsiről beszélünk) nincs sok értelme.
- A súly közel azonos, ha már ezt is össze kell mérni.Sose nézd az árcédulát, semmit nem jelent azon kívül, hogy ennyit hajlandóak érte fizetni. Amit legjobbnak hozott ki a tesztem (és a hallgatói vélemények is), ugyanennyibe kerül, de van olyan is, ami alig volt jobb, cserébe sokkal drágább.
-
BBéci
legenda
válasz
Az SB-4000 USA-ban 1500 dollárba kerül, nem csoda, hogy annyiért best buy. Rendkívül szomorú, hogy amire hazánkba érkezik, 2400 dollárnak megfelelő forint lesz az árcéduláján.
Az SB-1000 Pro, amit bő egy hónapja használok, kint 499 dollár, tényleg potom összeg, szintén best buy. Itthon 230000 Ft, vagyis 766 dollár. Annyiért a szülőhazájában ajánlott vétel sem lenne, pedig az átlagkereset messze magasabb a magyarországinál. Erről nem a hazai importőr tehet, nevetségesen alacsony árréssel kínálják. -
Dudee
senior tag
válasz
Vikthor #171999 üzenetére
En tegnap vettem egy pb1000pro-t.
Itt valamiert sokan szidjak, de legalabbis nincsenek rola jo velemennyel, pedig ahogy kivettem nincs itt senkinek egy sem. Viszont sok mas kulfoldi forumon meg nagyon dicserik.
Nekem nem okoz torest, hogy valakik szerint tularazott szar, mert sokak szerint meg nem az.
De nyilvan megtalalom azt a kort is, akik szerint a denon avr egy fos. Az a lenyeg hogy nekem ez most jo, es az meg esetleg kulon jo, ha idovel rajovok, hogy tenyleg nem jo nekem, akkor le tudom cserelni, es ebbol tanulok.
A lenyeg, hogy valamikor donteni kell, es ha minden iranybol jovo szakmai ajanlasokat figyelembe veve venne csak az ember barmit is, akkor soha nem venne semmit, cserebe mindenkinek igaza lenne
elvezni kell azt ami van, es nem stresszelni, hogy mi lett volna ha…szerintem. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #171998 üzenetére
Az ilyen megfogalmazás nem ellened, hanem a hamis marketing ellen megy, ezért legyél szíves nem személyeskedéssel válaszolni, azt ezen a fórumon nem szabad. Ha neked tetszik, örülök, hogy megtaláltad, de ettől még nem fogok róla hazudni. Egyébként hallottam az összes modelljüket az új Pro-kat leszámítva, több környezetben is.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #171992 üzenetére
Ma láttam egy Facebook csoportban ELAC szettet 1,35 milliós irányáron. Szerintem nagyon jó vétel és passzolna az erősítődhöz. A centersugárzó - CC400 - eggyel magasabb kategóriából származik, mint a többi, de nem baj, mert az egyik legjobb, amit ebben az árkfekvésben hallottam.
Az SB-4000 jól sikerült darab, nem csodálom, hogy elégedett vagy vele és ragaszkodsz hozzá. -
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #171963 üzenetére
Én is tartottam a polc hangfalaktól amikor váltottam a Cantonokra. Előtte nekem is csak állok voltak.
De nincs hiányérzetem mert ugye úgyis 80hzen vágva vannak.
Jó szub kell hozzá és nincs gond.
Igaz én zenét nem hallgatok rajtuk csak ami a filmekben van vagy Spotifyt.@farkinca71
Sajnos az is messze van hozzám.
Nezegetem az aprót de nem nagyon vannak LCRek eladók a környéken.
Németeknél is néztem, de ott sem találtam ami a pénztárcámnak is megfelel.@-KP-
Hát igen ezért lenne jó meghallgatni, mert a specifikáció nem minden.De tetszik az Ikeas hangfal is, mint ami Quertznek van, csak nem épp nappali meg asszony barát.
-
BBéci
legenda
-
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #171959 üzenetére
Jaja most nagyon rá pörögtem arra
5 db teljesen egyforma hangfal, így tuti egységes lenne a hangkép.Itt ajánlottak TAGA HARMONY TAV OW-60 LCRt, csak sajnos sehol sem tudom meghallgatni, hogy hogy szól. Árban ez még baráti.
Avxen van egy srác akinek van csak Békéscsabán vagy hol lakik.
Ő annyit mondott, hogy neki tetszik meg jó mély van benne.Mondjuk most van egy eladó XTZ Cinema szett avxen 1 millaert, nem tudom az mennyivel tudna többet?
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #171929 üzenetére
Örülök, hogy nektek is megtetszett. Amikor múlt évben keresgéltem moziszéket, voltam a JYSK-ben is (van Fehérváron is), de beleülve az általuk árult székekbe már menekültem is a boltból
Amúgy van Fehérváron egy bútorgyártó cég, aki szintén gyárt többek között egyedi és nagyon jó minőségű moziszékeket, de azok még drágábbak. -
robi-k
őstag
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #166705 üzenetére
Aki nem használ bemérést, az már ennél sokkal rosszabb dolgokkal is rengeteget fog szívni, a sub hangereje lesz a legkisebb problémája. Legalább valamennyire a késleltetések és a hangerők legyenek rendben, és ne kézzel, hanem géppel, ez az alapszint, ami ellen még senkinek nem szokott ellenvetése lenni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Vikthor #166693 üzenetére
2017 február óta, mióta elhoztam a boltból (maxra tekerve) így hallgatom a szubom, nem torzít, nem klippel, tökéletes.
A 305-öseim, még régebben maxon vannak, mert hogy korábban vettem őket természetesen, ők is az első pillanattól és köszönik szépen jól vannak.
Tudod, azért van a HM processzoromon/előerősítőmön, egy nagy fekete tekerentyű, hogyha betojik a távirányító még azért tudjak hangnyomást állítani.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #164135 üzenetére
Nem nagy tragédia, de ha van lehetőség az egységesítésre, akkor miért ne? Nem őrült nagy plusz kiadás.
(#164134) gab1ka
Ha csak pár másodpercnyi piff-puff szólna a háttérsugárzókból, akkor akár ki is hagyhatnánk azokat a rendszerből.
Két évtizedes házimozis tapasztalatom alapján azt állítom, érdemes a nagyobbik modellt választani háttérsugárzónak.
Életem egyik legnagyobb házimozis élményét olyan rendszertől kaptam, amiben mind a 7 hangdoboz azonos méretű, 80 kg-os példány volt. Konkrétan Meridian gyártmányú. -
Quetz
őstag
válasz
Vikthor #162471 üzenetére
.. mikor egy 203-as Oppo-t reverse engineerelnek és a silány alkatrészeket ...
Viccesnek találtam, ahogy elképzeltem, hogy egy 900 euros bluray lejátszó silány alkatrészekből állé és még a 3x-t kell ráfizetnem, hogy ezt korrigálják. Miközben az ajánlott Kodi hardware 80-100 usd körül beszerezhető.
-
Taki46
tag
válasz
Vikthor #161900 üzenetére
Én tökéletesen egyetértek veled.
Attól függetlenül, hogy állandó jelleggel minimum 15-20 TB HDD-t használok, a mai napig rendszeresen vásárolok Blu-ray illetve 4k lemezeket.
Ez egyszerre szól a minőségről (Atmos, DTS-X, széles színtér, lemezeken lévő bónusz stb... ) És a filmipar támogatásáról is. A streaming nem az én világom. Bár az is van. -
sixpak
nagyúr
válasz
Vikthor #161906 üzenetére
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én soha nem töltök le semmit, mert ez nyilván nem igaz.
De mindig gyűjtöttem a filmeket, dobozos formátumban, a 90-es években kezdtem, videókazetta, aztán DVD és most jó ideje BD...az UHD BD formátumot viszont mar nem kezdtem el, így is rengeteg filmem van, ami mind a három fent említett formatumban megvan, persze a BD-n kívül már csak porfogó mindegyik.A másik, hogy ebbe a retek országba rengeteg dolog meg sem jelenik legálisan, legutóbb a Csernobil HBO minisorozatot akartam megvenni BD-n, természetesen nem jelent meg...és itt vissza is kanyarodhatnánk a "10 milliós rendszerem van, de filmekre nem költök, mert drága" témához, de nem teszem...
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #161900 üzenetére
Az optikai adathordozó/tároló az idejétmúlt, nem a formátum.
Életemben egyetlen egy BD-t vettem valamikor 3 éve, 15 percet megnéztem a filmből, azóta elő sem vettem. Ezerszer kényelmesebb egy 3-4 TB-os merevlemezről, vagy ennek sokszorosát kitevő kapacitású NAS-ról válogatni, mint korongokkal, tokokkal vacakolni. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Vikthor #161895 üzenetére
Már miért lenne baj? A játék eladások is átálltak korongról letöltésre (pl. Steam, Origin, stb.). Miért kellene ma korongokkal vesződni, termelni a hulladékot, fizetni a postaköltségeket, stb.? Sokkal rugalmasabb egy online áruház (nem stream), a filmeket is ott kellene árulni a filmstúdióknak.
Ha jól tudom, Gabe Newell mondta, hogy a kalózkodás nem anyagi, hanem kényelmi kérdés. -
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #161886 üzenetére
Árban kb 1:1 az új Panasonic és a használt OPPO. Amennyiben csak eredeti lemezeket akarsz nézni a Panasonic lejátszón valódi 4K DV-t támogató megjelenítőn (pl. 77" vagy nagyobb OLED TV), akkor talán van értelme a cserének, bár a képminőség javulása terén nem olyan nagy a javulás.
De ha van OPPO-d, akkor miért kell mellé egy másik lejátszó? A magyar srt/ass feliratok Ő és Ű probléma könnyen kezelhető a Notepad++ programmal, fél perc sem kell a felirati fájlt megnyitásához, az Ő és Ű betűk cseréjére Ö és Ü betűkre (Ő->Ö, ő->ö, Ű->Ü és ű->ü), és a kódolás átalakítására ANSI kódolásra.
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #161858 üzenetére
BBéci mellett talán én is segíthetek tisztázni a Panasonic lejátszási képességinek ellentmondását: ha a képminőséget nézzük, optikai BD/UHD lemezek esetében ez az egyik legjobb lejátszó a piacon.
Viszont a Panasonic lejátszók firmware-ja szándékosan úgy van megírva, hogy avi/mkv esetében korlátozott legyen a tudása, nincs pl. Atmos hang, nincs kadenciahelyes lejátszás, stb. Az oka egyszerű: a japán gyártó még a lehetőségét is el akarja kerülni annak, hogy azt mondják a lejátszóira, hogy támogatják a kalóztartalmak lejátszását. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Vikthor #160401 üzenetére
Valószínűleg ez alkati kérdés is lehet, én több mint 10 éve ülök ilyenben, és még nem találtam ennél kényelmesebbet hosszú távon (lábtartó mindenképp kell hozzá). Pl. tartja a derekat, ami egy fotelról nem mondható el. És nem mindegy milyet használsz, mert hiába hasonló, nem ugyanolyan (pl. Jysk-ben jóval olcsóbb, olyan is).
Hozzáteszem, nálam más szempontok is vannak, pl. billentyű/egér kombinációt is tudjak használni belőle, ne foglaljon el sok helyet, stb.De hamár fotel, akkor nekünk tévézéshez ez a szintén IKEA-s jött be. Teljesen hátra lehet dönteni fekvő helyzetig, és lábtámasz is kijön belőle. Ha sokáig kell benne ülni (több óra), akkor itt is jelentkezik a deréktámasz hiánya. Mivel nekem volt derék problémám, ez nálam fontos.
-
asipos0228
csendes tag
válasz
Vikthor #160383 üzenetére
igen, az.
Ellenben megnéztem kb 150 darab 2 személyes kanapét, és egyik silányabb, mint a másik. Olyat többé nem akartam, aminek a háttámlája 2 párna, mert fél óra után "hanyattegérként" ültem, a többi meg kb farostra szegecselt szivacs karfával rendelkezik. Vagy csak szivacs, karfa nélkül. És azok is kb 80-120-tól kezdődtek.Úgyhogy elfogadtam, hogy ennyi az ára annak, ami tecc és kényelmes.
És hosszú távra vettem. Ha a macskák is úgy gondolják... -
fehér_ember
addikt
válasz
Vikthor #160029 üzenetére
Nálam pl. úgy van jobb hang ha kívül van a szub.
-
válasz
Vikthor #159968 üzenetére
Szia!
2001 körül
Technics SA-DX750 - panasonic dvd player - videoton és más komolyabb hangszóró készletből gyártott DIY hansugárzó szettSztereó:
1997-98 körül
philips 911 szteró erősítő, technics 5 lemezes lejátszó, pc, videoton dc2016
közben készült az első épített hangsugárzóm2020
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC (amd alap), Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek -audioqest - DIY kábelek
Valamint MARANTZ és PHILIPS szteró elemek (tunerek, deck, cd lejátszók)
söund arts állvány, monitor audio GX hangsugárzó állvány, HUBAUDIO hátsó állvány -
spiky03
veterán
válasz
Sajnos én potos dátumokat nem tudok de nálam a következő képpen alakultak a rendszerek.
1. - Yamaha YHT-292-es szett kis bögre hangfalakkal, meg 16-as aktív méllyel.
1.5 - Az Yamaha szettből az erősítő megmaradt, de a hangfalakt cseréltem a következőkre:
Eltax Silverstone 200 frontok
Eltax center és a hátsók, ezeket egybe vettem szettben.
Szub maradt.2. Pioneer VSX-920K
Focal Chorus 715
Focal Chorus CC 700 center
Focal Chorus SR700 hátsók
Heco Vitas 25A3. Marantz SR6009
Canton Chrono CL 555.2 center
Canton Chrono CL520.2 frontok + HUB állványok
Canton Chrono CL510.2 hátsók
Canton Sub 85BD lejátszó végig egy Pioneer BDP-150
Mede8er 600 - ezt most váltja egy X96 MAx+ androidis lejátszó CE-vel
Tv egy Panasonis ST50 42"Kábelek jelenleg:
Front és center: Van Damme
Hátsók: Oehlbach
Szub: Oehlbach
HDMI KÁCSARemélem idén sikerül megvalósítanom majd a projektor projektet.
Ott egy 250 cm széles képem lesz. -
Vicarious1
aktív tag
válasz
Legelső: 2003 valami SONY egydobozos...
Anno Domini kb. 2004
Sony STR 595 DE
Sony DVD
Sony FCR-SS akármi 5.0
Sony SA-WM500 sub
Sony Wega Projektoros TV2020
DENON X7200W Auro 3D
DENON DBT 3313 UD BR
Dune HD Solo Light
Focal Aria 926 + CC900 + SS900 + 906
Sub: folyamatban
Samsung 7102 65" TV + Epson EH-TW5210
QED + OEHLBACH + INAKUSTIK kábelekA kettő között meg annyi, hogy húsvétig sorolhatnám...
-
törölt tag
válasz
Szerintem az enyém tudod, de:
1997- Onkyo 494+ Jamo s2 sorozat
2003: Yamaha 140RDS, Pioneer SW110 sub
2006: Proson V series szett.
2010: denon 3806
2011-2012-iG Denon 4308A, Paradigm V7, Dynavoice T12..
megjelenitők: Grundig 9102 72 centis 2000-2012-ig
2018-: Sony 49Ex 7785 -
powerup2
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #159881 üzenetére
Az a Marantz nem volt nálam, ezért passz. Viszont a Denon durván túlárazott, újonnan nem szabadna 999990-nél drágábban adni.
Ismét azt mondom, előbb cseréld le azokat a rémes RTi-ket, mert egyelőre fogalmad sincs, mit tud az erősítőd. Újonnan közel 900000 forintba került, 1,8 millió forintos 5.0 szett illik hozzá! Az RTi-k vadulásra, döngetésre kiválóak, semmi más pozitívumot nem tudok róluk mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest