- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #136451 üzenetére
mi abban a demozás, ha átjössz nem szólok egy szót se. kicserélek 2 kábelt és vagy hallasz különbséget vagy nem. vagy átdugom az egyik aljzatból a másikba a tápkábelt?
te nem tudod mit mikor hova dugok. hallasz különbséget vagy nem. utána akár 10x eljátszhatjuk uezt, hogy leellenőrizd. ezt még fehérlaci barátom is hallja, pedig nagy kábel szkeptikus.tápkábel teszthez pl végfok kell, mert kb 2sec alatt megoldható.
ti meg mit is csináltok? kikapcsol, kihúz, bedug,bekapcsol. vár. ez egy házimozi erősítőnél kg 20sec.
próbáld ki ha tudod és meg fogsz lepődni. persze ne 2 xar kábelt hasonlíts össze.
de van egy olyan érzésem legtöbbötöknél még nem is volt minőségi kábel, minőségi csatlakozókkal. mondjuk 100k körül. és hozzá megfelő aljzatok a készülékben és a falban is.vagy mi abban a placebo. barátom átjön hallgatózni, véleménye: a rendszered kicsit tompa, vágja a tetejét, kicsit lágy, majd mondom ok, mi így szeretjük, de tegyük át a fali aljzatot aranyról, ródiumra a végfoknál. meglepődés, ezért utállak a válasz, ez hiányzott, megjött az atmoszféra, pontosabb lett az egész és eltűnt a tompaság, de egy kicsit természetellenes lett. ok. akkor végfok vissza arany, és legyen proci ródiumba, hátha ott kisebbet húz el. és így is lett, azóta is így használom, olyan kis feszes modern hang lett, hatalmas élettel. a plafontól a pincéig telezenéli a házat.
na valami ilyesmi amiért megéri nekem kábelezni.
nekem a hangolás örömét adja és azt a kis plussz fűszert ami nélkül nem tudok élni.de semmiképpen nem érdekel már a dugdossunk 10 kábelt ki be és teszteljük a memóriánkat, mire emlékszik.
nekem a nordost rendszere tetszik, hogy szinteket ad, táp hangfal összekötőben. ezzel egy szinergiát hozva létre. nem véletlen nálam is minden egy márkából érkezett. nordost demózott hifikiállításon, ott is egyértelmű volt minden.
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #136448 üzenetére
mondtam mar engem nem kell vaktesztelni.
aki viszont atjon annak ket kabel kozott szivesen megmutatom a kulonbseget. es neki vakteszt lesz, mert nem tudja melyik melyik. tapkabel es hdmire van lehetoseg.
nem az a celom, hogy kitalaljam melyik-melyik kabel 10 kozul
hanem ketto kozott a kulonbseget orulok, ha hallom.
raadasul hiszek a kabel es csatlakozo bejaratasaban is ami feltetelezi, hogy valami akkor szol jol, ha nyugton hagyjuk par orat a helyen.amit kitalaltatok vakteszt gyanant az egy kaosz kabeldugdosasi szakkor.
meg kell tanulni tesztelni is es meg kell tudni mutatni a kulonbseget is.
htpc-men semmi kepjavitot nem hasznalok eppen, de az uj media lejatszokban is van mar vxp pl.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
liszi70 #136448 üzenetére
Én az ilyeneket utálom. Egyetlen javítást használok, az a Deband, mert az a színtömörítési hibákat javítja. A legrosszabb, amit egy képpel vagy hanggal tehetsz, az a zajszűrés. A legtöbb részletet a zaj adja. Például ha utánanézel, hogy tudsz érthető -110 dB-es hangot tárolni 16 biten (96 dB dinamika), a válasz a zaj lesz. Az élesség optimális esetben csak a skálázó feladata. Krumplikon is csak esetleg használunk unsharp maskot. Minden más, a fény, kontraszt, és színek szabványosítottan kalibrálandóak. Ha normális kijelződ van, kaptál is mellé egy papírt, hogy is van ez.
-
Bódi Erik
csendes tag
válasz
liszi70 #136433 üzenetére
Lehet hogy rajtad kívül sokan nem találkoztak ilyennel, tudom hogy rá lehet keresni erre a neten, de írásodból arra gondoltam hogy te ebben profi vagy.
Egy Yamaha rxv-450-es erősítőm van, ahhoz keresek majd hangfal kábelt, azt tesztelném később, csak magára a folyamatra voltam kiváncsi. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
liszi70 #136422 üzenetére
Nem, továbbra sincs szükség vaktesztekre, tapasztalatokra van szükség, hogy minél több láncot meghallgass, ez tanulható ha van hozzá füled, ha nincs, akkor marad a vakteszt
Én nem venném el tőled ezt az örömöt, elvégre biztosan tudod mit csinálsz.A nős példa nem rossz, az sem mérhető, egyszerűen van akivel jól érzed magad és van akivel nem.
De a végén az érzelmek befolyásolnak és nem a racionalitás.Látod ezért jó hogy van közöttünk egy élenjáró sasszem, aki fel nyitja mindenki fülét vagy szemét, hogy azt csak beképzeled magadnak, mert nem lehet.
Maradj is ezen a szinten, gombokból összerakod a rendszeredet és élvezed, a többit meg hagyd meg azoknak, akik ezen már túlléptek.
Komolyan irigyellek -
Ed Parker
nagyúr
válasz
liszi70 #136278 üzenetére
Volt itt egy nagyszájú srác, aki mindig kiabált hogy márpedig az USB kábelek mind egyformák és amúgy sem lehet különbség.
Aztán egyszer mikor megmutatták neki a szeme előtt, nem akart hinni a fülének, csendben bocsánatot kért sok mindenkitől és azóta szerényebben fogalmaz
Ja és nem volt szükség vaktesztre, el tudta dönteni nyitott szemmel is hogy az AQ diamond bizony jobb egy 500Ft-os pc-s kábelnél. -
Quetz
őstag
válasz
liszi70 #136278 üzenetére
Lement a vakteszt a Dreamcinema nagy mozis szobájában, próbáltuk kitalálni, hogy olcsó, drága vagy wireless hdmi az átviteli közeg, illetve bluray vagy bitperfect hdd-s másolat a forrás. A résztvevők a belépőtől az igen drága rendszerekig mindenfélét birtokoltak. Az eredmény az lett, hogy statisztikailag random tippeltünk csak. Majd megjelent most hétalvó, felébredve téli álmából és kijelentette, hogy rossz volt a teszt metódus, ha jól csináltuk volna, akkor láttuk volna a különbséget...
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #136242 üzenetére
de legalabb hallottal volna egy jo rendszert kikabelezve vegre
az pedig hogy valakinek nem hagyom, hogy a tobb 100x-es eszkozeimbe dugdosson 10 fele hdmi kabelt ki be, talan ertheto.es felo lett volna ha kiderul, hogy nincs igazad es tenyleg van kulonbseg ket hdmi kozott kepben es hangba. vagy esetleg egy 100k tapkabel es egy mezei kanoc kozott.
elarulom nagyon csunyan lebogtel volna !!!akinek van kedve nezzem be hozzam es eldontjuk ezt a vitat egyszer es mindenkorra! eleg abbol, hogy visszafogjak ilyen emberek a rendszereitek.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #136238 üzenetére
Ha valaki azt írja, hogy vakteszteléssel hasonlítgatott tápkábeleket és semmiféle különbséget, változást nem hallott, azt el kell fogadni. Nyilván ennek az ellenkezőjét is.
De amikor valaki kijelenti, hogy nem okozhat változást, különbséget egy tápkábel, az már durva és arra vonatkozott, amit korábban írtam. -
-
python1
veterán
válasz
liszi70 #136143 üzenetére
Most értem ide ahová te.
Szerencsére már engem is jobban érdekel maga az élvezet,mint ami mögötte húzódik,pláne a marketing része.Természetesen érdekelnek az újítások új megoldások,de már azokban is azok amik valóban értéket hordoznak.
Szerencsére van itthon célközönség,és józan itélőképességű ismerős,barát családtag akiknek bízhatok a véleményében,eddig sajnos a belső kis világomban éltem. -
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #136083 üzenetére
így van, összehozzuk valamikor. nem szeretek blöffölgetni.
ez a hdmi kemény dió, mert tényleg nem hoz akkorát, mint várnánk. csodák nincsenek.
nem azt mondom, hogy nem tudnám felismerni, hanem, hogy egyből nem tudnám rávágni csak, ha váltom és összehasonlítom. mert jó az alap madzag képe is.
a vászon na az megéri az árátde egyenlőre még rendbe rakom a rendszert, mert nem tetszik ez a proci így.
milyen hajmeresztő dolgaim vannak ?
hdmi kábelt leszámítva
-
Pazolini
senior tag
válasz
liszi70 #135639 üzenetére
Jó mp3-nál szerintem nem a minőséget azonísítják, hanem azon számok esetében, amelyeket jól ismernek tömörítetlen verzióban, kihallják a különbséget, ill. némi bizonytalan hiányérzetük támad. Az előzetes ismeret nélküli, sosem halott zeneszámokkal operáló vakteszt sztem vakvágány!
-
MasterMark
titán
válasz
liszi70 #135623 üzenetére
Amúgy miért zavar ez téged annyira?
Szerintem már kérdeztem.
Tegyük fel valakinek fáj a feje, kap placébót, meggyógyul. És TÉNYLEG meggyógyult, már nem fáj a feje.
Inkább elvennéd ezt arra hivatkozva, hogy placebó?Szóval ha valaki vesz egy drága HDMI kábelt, és TÉNYLEG jobbnak látja a képet tegyük fel, akkor mi okod azt mondani hogy de csak placebó. Egyébként is az agyunkkal látunk, meg azzal hallunk is. Kismillió ok befolyásolja azt.
Szóval akinél működik a placebó, az miért zavar, hogy boldogabban házimozizik?
-
mettek
addikt
válasz
liszi70 #135353 üzenetére
Nekem még az az ezoterikus hifis megoldás tetszik amikor a hangfalkábelek alá rezgéscsillapítókat tesznek és a földhöz nem érhet a kábel...ennek diy megoldására olvastam vhol a mosogatószivacsokat a kábel alá
A következő az lesz hogy valami berendezéssel tartsuk melegen a kábeleket és gyújtsunk nekik egy füstölőt is
-
adamsfamily
tag
válasz
liszi70 #135339 üzenetére
Csak szólok hogy az általam linkelt úr más ember kísérleteit tette közzé,ösvény építés ügyben.(Roy)
Amúgy nem ajánlásként írtam,csak mint szösszenetet.
És lehet hogy hülyeséget írogat,de amit becsülök benne hogy legalább megpróbálta,időt szánt rá stb.
Úgyhogy Yoceenak azt ajánlom,ha van kedve,kísérletezzen,bár egy 10-es drótot kezelni embert próbáló feladat,ha már a cikk ajánlását nézzük. -
Yocee
aktív tag
válasz
liszi70 #135339 üzenetére
Oké, köszönöm, tehát kap sajátot.
Nem tudim, mikori a névjgyes írás, de "régen minden jobb volt", a papírt sem szemétből gyártották.
Lehet, hogy 300g/mm2- es névjeggyel próbálkoztatok, és az ma már elég gagyi. Inkább 350g, esetleg 300g ofszet felületű lehet a megoldás. -
Yocee
aktív tag
-
python1
veterán
válasz
liszi70 #135190 üzenetére
Igen.
Egyszer azért páran kipróbálhatnák,hogy a nagyobb (álló) hangsugárzókkal mozizó fórumtársak,próbaképp mondjuk az álló frontsugárzójuknak megfelelő minőségű sugárzót ill erősítőt illesztenének be dialógnak.
De mondok én cifrábbat,mivel a frontokból is effektek szólnak a centerből minőségibb megszólalásra van valójában szükség,jobb végfokkal ill hangsugárzóval tesztelni egy adott anyagot.
Előre borítékolnám a választ.Na,én elkövettem ezt a műveletet,nem is említettem volna meg ezt a megdöbbentő tényt,ha nem teszteltem volna ezt le.
-
-
rottenbull
őstag
válasz
liszi70 #134561 üzenetére
Miert ne lenne hivatalos allaspont ? Nem egy riport van a HDMI org valamelyik nagykutyajaval, es mindig ugyanazt mondjak. Amennyiben a kabel megfelel a szabvanynak, akkor ugyanazt nyujtja kep minosegben.
" its digital, so its all or nothing " Jeff Park, Senior Technical Manager for HDMI Licensing, LLC.
Ahol ok is elismerik a kulonbsegeket, az a tartossaga es az esztetikaja a kabeleknek. Illetve megemlitik a upscale kabeleket, ahol a minoseg a beepitett pici elektronikan is mulik.
-
Quetz
őstag
válasz
liszi70 #134514 üzenetére
Liszi válaszát kiegészíteném ennek az úriembernek a tesztjével. A vicces az, hogy a kábelek között nem tudott különbséget mérni, viszont a hangfal tetején lévő üres dobozt már mutatták a grafikonok. Érdemes csemegézni a blogján, az egzotikustól a a 10 dolláros kütyükig egész sok minden megfordul nála.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
liszi70 #134522 üzenetére
Akkor valamit vagy félre értettél vagy rosszul fogalmaztam...
Én erre utaltam :
'De ahhoz szerintem még idő kell, hogy letisztuljon benned, hogy miben "jobb", és miben csak "más" az új hangzás.'
Elnézést ha rosszul fogalmaztam....
Mindig mondtam hogy az érettségi nem látszik az emberen, no de a hiánya -
mettek
addikt
válasz
liszi70 #134514 üzenetére
Bezárhatna ez a topik ha ez lenne a tanács és kiválasztási folyamat hogy hallgass meg mindent de lehetőleg vakteszten...ez a forum azért van hogy a tapasztaltak megosszák tapasztalataikat másokkal és esetleg ajánljanak valamit. A boxer tudommal egy ilyen ajánlott kábel amit sokan megelégedve használnak. Nem végeztem vaktesztet de egyértelműbben jobban szólt bekötée után. Az sem beleképzelt dolog hogy vissza kellett vegyem a subon a hangerőt a korábbihoz képest. De én ezennel befejeztem a témát
-
mettek
addikt
válasz
liszi70 #134507 üzenetére
Én most nem feltétlen bolti árakról beszélek. En a 3m-es boxert 26ért vettem. Szerintem korrekt és ha tudom hogy ennyire jó akkor lehet hogy a Hidiamond d3-ast vettem volna 37ért mert elvileg az a wolfot is hozza. Ugyancsak bolti tanácsra gondolkodom a tápkábelen, nekem a premier evo3 vagy a Hidiamond d1 tápkábelét javasolták. De hiszek is a boltnak mert eddig mindenből korrektet ajánlottak és nem a legdrágábbra akartak rátukmálni.
Ha az Isotek egy 450 meg 900ezres hálózati szűrőbe is az evo 3 kábelt teszi gyárilag akkor rossz nem lehet, és ez egy 31ezer ft-os történet. De nyilván próba itán kiderül hogy annyit ér e vagy semennyit.
-
Pazolini
senior tag
válasz
liszi70 #134476 üzenetére
Igen, tudom, van igazsága. Nem is ezt firtatom. És tanulságos is a története. Valószínűleg nem is akart senkit megbántani, hanem kiszakadt belőle egy ellenérzés, ami önálló életre kelt, s benn' hagyatta vele a kihúzott utolsó mondatot. Az meg már úgy sok volt.
A magam részéről én is túlzásba vittem a dolgot, s elnézést is kérek érte. Magamat megvizsgálva, valóban kicsit rossz lábbal keltem fel ma (egy sorsszerű, a dedikált szobák világától csak még jobban eltávolító élethelyzet miatt), vagyis túlreagáltam azt, ami valóban szíven talált a kolléga okfejtésében.
Ettől még fenntartom, hogy így odaszúrni sokunknak nem volt szép dolog. De legalább elmondhatjuk, hogy van még mit tanulnunk (legtöbbünknek) kommunikáció és "e-közélet" területén...
xtremetuning: telitalálat
-
Squirrel
őstag
válasz
liszi70 #134359 üzenetére
Kábelt elfelejtettem hazahozni. Tegnap este tettem egy próbát, bekapcsoltam változatlanul a rendszert, akkor éppen működött minden, nem volt képhiba. Megörültem, hogy valami kósza gondolat bezavart a rendszerbe és minden jó ismét. Ma munkából hazajöttem, kábelt otthagytam, ekkor az ARC (HDMI2) bemeneten ismét a tegnapi, majd 2. próbálkozásra teljes vörös kép fekete csíkokkal fogadott. Káromkodtam egyet, készülékeket kikapcsoltam, kihúztam a konnektorból, akkor rendes fekete kép volt ezen a HDMI bemeneten. Ha erősítőt bedugtam, stand-by-ban megint képhiba. Minden kikapcs-kihúz, HDMI-t tv-n átraktam egy másik bemenetbe, itt (lekopogom) megint jó a kép. Ebből egyelőre azt szűrtem le, hogy a hiba valószínű nem a vadiúj erősítő vagy bluray kimenetében van, hanem valószínű a tv-ben szállt el valami a vezérlőpanel hdmi2 bemeneténél. Gondolom a kábel is jó lehet, ha a másik bemenetnél (egyelőre) nem produkált hibát. Holnap azért próbálom nem elfelejteni a HDMI kábelt hazahozni és akkor azzal kipróbálom ismét a hibásnak vélt bemenetet. Ha mégis a tv-nél van a gond, akkor ott mi a fenétől pusztulhatott el a hdmi2 (arc) bemenet???
-
Squirrel
őstag
válasz
liszi70 #134359 üzenetére
Az lesz, csak itthon nincs most rendes hdmi kábel tartalékban. Kicsit bepánikoltam, de ha az erősítő vagy bluray lejátszó kimenetével lenne gond, az stand-by üzemmódban csak nem okozna ilyen képet, ha a tv-t állítom hdmi bemenetre és az eszközöket stand-by-ban hagyom. Remélem a kábel a hibás és nem a tv vezérlőpanelja.
-
justaview
senior tag
válasz
liszi70 #133394 üzenetére
Igen, gyakorlatilag az én fejemben is egy egydobozos kompakt szett állt össze erről.
Az tény, hogy az embernek e fogalomhoz társul egy "gyenge minőség" gondolata is (talán nem véletlenül), és így a fogalom lekicsinylő is egyben.Nem könnyű egzakt fogalmakat alkotni, erről a jogászok tudnának mesélni.
-
tomic
addikt
válasz
liszi70 #133289 üzenetére
Kártyát mára az ég világon nem találsz már hozzájuk.Még az Arcam sem tud neked küldeni. 3D-s kártyákat régebben lehetett venni külön, és egy szoftver frissítéssel otthon telepíthető volt.De mára elfogytak.
Volt 600-om, én ez miatt adtam el. Vettem egy UDP411-et amin ugye csak egy hdmi kimenet van és sehogy nem tudtam kikerülni az erősítőt. Előtte egy 103-as OPPO-t használtam amin két kimenet van és ott szét tudtam választani a jelet,és nem is volt semmi döccenés.
Szóval ez egy hardver "szegénység" az Arcamtól. -
Squirrel
őstag
válasz
liszi70 #133277 üzenetére
Nem adják csak párban a front kábeleket...Persze, hogy jobb lenne ugyanolyan a centerhez is, csak azért a Real Cable ha nem is volt eszméletlen drága, de olcsó sem, hogy a fiókban pihenjen a másik darab. De ok, center még megoldható. És a hátterekkel mi a helyzet? Pontosan, 2x igen sok méter, és a különbséget is nehéz észrevenni...
Közben megtaláltam, Nemir fórumtárs linkelte azokat a kábeleket majd egy hónapja.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #133136 üzenetére
Ezt borzasztó nehéz lenne megválaszolni, hiszen 2 külön rendszerről volt szó, aminek az egyetlen közös pontjai a frontok voltak. Inkább azt mondanám, hogy a megmaradt rendszer az 40% (volt). Viszont most csaltam hozzá egy kicsit és elérem a régi szintet sőt képben (és hangban is) ugrottam egy nagyot.
A végére a mozi jobb lett, a sztereó pedig eltűnt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #133134 üzenetére
Mivel a felszámolás alatt kiderült, hogy :
a. mozi nélkül nem nagyon szeretnék élni
b. a fiam ráérzett az ízére és én megengedek neki heti egy mesét rajta
c. maradt 'pár' számomra elfogadható komponensem, amit nem adtam elígy összeraktam egy lightos szettet.
A válasz egyébként 4.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #133093 üzenetére
továbbra is azt gondolom, h nem ismersz, mi alapján döntök, itélek. és továbbra is azt gondolom, hogy magad vagy a hangod korlátja.
nálam 2 oka van az ilyen másképp szólásnak, egyik, h olyan ICket,eszközöket használok, amik 3 hét nem használat után kvázi új bejáratást igényelnek (ezt csomó féle képpen ellenőriztem, merem állítani, hogy ilyenek), másik, hogy vannak a környéken ipari fogyasztók, és nem állandó az áram minősége. ezzel együtt, én akkor is élveztem a zenehallgatást itthon, amikor "gyenge" az áram, és 2 hónap kihagyás után akusztikai panelek nélkül újra bekapcsoltam a cuccot. nem szól úgy, mint este a két napos járatólemezes zajolás után, de ettől még én élvezem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #133085 üzenetére
"hogy egy bizonyos ponton túl a készülékállvány sem hangi, hanem inkább közérzeti, tudati, anyagi, esztétikai, pszichés kérdés"
Nincs ezzel semmi gond, van akinek ez (is) számít, és ha ezzel kap egy "bizonyos pluszt", akkor elégedett ....
Ill.az is mindig "elfelejtődik", hogy egyre "feljebb" haladva, egyre többet kell fizetni az "apró plusz" dolgokért, változásokért, ami szinte soha nem arányos a kifizetett/ráfizetett összeg nagyságával, egy 2x, 3x vagy 4x annyiba kerülő dolog, (szinte) soha nem lesz arányosan annyival jobb, de sokan hallanak (vagy más módon érzékelnek) olyan pozitív változást, amiért megéri nekik .....
-
Mikisys
őstag
válasz
liszi70 #133093 üzenetére
Egyetértünk.
(Engem is gyakran lehurrognak, aztán később rájönnek majd, hogy hát, tényleg az nem mindenben úgy van, ahogy ők gondolják és hirdetik és etetik a jónépet.)
-
Azok a dizájnos fa, meg üvegállványok, vitrinek kitűnő porfogók, lehet akár naponta többször tisztítani, hogy kinézzen valahogy. Nagymértékben rezonánsak is, tehát nem csak elcsatolnak, hanem maguk is rezonálnak, ha akarnak és tudnak, mint ezt több HIFI, illetve High-End bemutatón hallottam.
-
További misztikus akusztikai jelenség az, amit írsz, talán a légnyomás, a páratartalom változása lehet, hogy így befolyásolja a hangzást, de lehet a kozmikus sugárzás az okozója, vagy a fórumozók távolról való negatív ráhatása.BUÉK!
Üdv!
-
-
-
Laposelemer
tag
válasz
liszi70 #132747 üzenetére
"Honnan a fenéből tudhatja bárki, hogy a te rendszered, akusztikád és füled milyen kategóriás kábelt igényel? Azt hiszed, elég, hogy elmondtad az erősítőd meg a dobozod típusát? Aki erre a kérdésre konkrét összeggel válaszol, annak nem érdemes adni a szavára."
De pedig hittem, ha elmondom a típusokat, akkor a tapasztaltak tudnak viszonyítani. És közelebb vinni a megoldáshoz. Mert ez nesze semmi fogd meg jól.
Gondolom a hosszú évek alatt a tapasztaltakban kialakult egy kép, hogy ilyen kategóriájú cuccokhoz miket használnak az emberek általánosságban. Az igénytelenek meg a vájt fülűek nem mérvadók.Nem, hogy összeg (jó ne legyen összeg), de még egy gyártónak egy szériája sem hangzott el útmutatásként/ajánlásként.
Szóval nem is értem ..."Jót írt -KP-, tényleg kipróbálhatnál, pontosabban letesztelhetnél többféle kategóriát, hogy tisztába kerülj azzal, hogy NEKED mennyit érdemes erre költeni."
A többféle kategória letesztelése is költéssel jár. A költés meg bukóval. Én ezt szeretném minimalizálni.
És ezzel is jót teszek a családomnak meg más családjának meg a használt piacnak is.
Azt meg, hogy ÉN mennyit akarok költeni erre, azt még el tudom dönteni. (ezek után nem ér MBCU-t meg UTP-t vagy csilliárdos kábelt ajánlani)Mégis csak jól lesz az Inakustik ....
-
Nemir Ombe
addikt
-
-KP-
addikt
válasz
liszi70 #132186 üzenetére
110 ezer forint egy 1 éves készülékért melynek új ára 170 ezer forint, teljesen reális szvsz. Én például egy heed elixir erősítőt vettem 150-ért. Újonnan volt 270, volt kb. fél éves a gép. De ha megnézed a hifi piacos, avx-es hirdetéseket használtan minden félár körül megy, esetleg picit magasabban. De szerintem ez nemcsak a hifi / házimozi esetén van így.
-
Lipton
őstag
válasz
liszi70 #132140 üzenetére
Mitol jobb a kulon fali aljzat? Siman 1,5-os vagy 2,5-os tomor rez kabellel sorba vannak kotve falon belul, rosszabb esetben bizonytalanabb csatlakozassal.
Ekkora varialas eseten nem az lenne a legjobb, ha hosszabb kabelt huzol be eleve es arra teszel fixen egy elosztot? Egy csatlakozassal kevesebb.
-
dualcore
őstag
válasz
liszi70 #132076 üzenetére
Azért nem ennyire egyszerű a hejzet! 2016 Májusi vásárlás HIVATALOS magyar importőrtől. 1. nap jeleztem hogy hibás a készülék, ment vissza. 1 hét múlva visszakaptam, hogy én vagyok a hülye, és nincs baja. Majd ismét viszaküldtem hogy igenis van baja, még egy hét ismét és szerintük nincs baja. Ekkor megszületett a kislányom és lesz@rtam hogy mi van az erősítővel, hónapokig.
Ott volt a stereo ment az (altató dalok stb.) Októberben ismét visszatértem mert már azárt néha egy egy koncert vagy film már hiányzott, de az erősítő még mindig bibis, így okt. 31-én ismét szervíz. Kiderült hogy HDMI panel hibás (hogy vajon eddig mért nem jöttek rá) Ugyan működött első perctől, de gerjedt, és puffogott a csatornaváltáskor, és 2 naponta kilőtte a rutert. Na most ugye dec. 2 van és még nincs infó az erősítőről, így telt el a 30 nap.
Bocs a hosszú offért de így kerek a történet, nem fogom őket csesztetni, ráérek még de már nincs stereo.
-
dualcore
őstag
válasz
liszi70 #132072 üzenetére
A beadás után 2 nap múlva bevizsgálták, HDMI panel csere szükséges. Elvileg megrendelték külföldről ami 3 hét. Na ez nem jött meg elvileg a 3 hét alatt. A múlt héten ha minden igaz megjött de még nem szerelték bele. Azóta nem "zaklattam" őket, hogy hátha jelentkeznek, de semmi. Még a holnapi napot kivárom.
Eddig volt mit hallgatni, de tegnap eladtam a sztereó rendszert, maradna a HM, és már hiányzik.UI: Érdekelt vagy a szervizelésben?
-
DJMDJM
tag
válasz
liszi70 #131891 üzenetére
Tudom, hogy igazad, igazatok van, de se időm, se lehetőségem mindezeket meghallgatni, az energiáról már nem is beszélve. Vhogy szűkítenem kellene, megakartam hallgatni az Opticon-t, de nagyon elbizonytalanodtam, listaárból lehet kedvezményt kapni, a kedvezményes árat sem éri meg? Egy rakat akciós Cantont találtam Mo-i oldalon, de már itt is egy rakat Vento van, már csak a Vento-n belül is elvesztem, követni sem tudom a számozásukat. A nagyobb számúban vannak kisebb mélyhangszórók (Reference-k). Ezek közül lehet megpróbálnám vmelyik meghallgatását megszervezni, akár összehasonlítani is vmivel. Vagy inkább az elektowelt oldalát nézegessem?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #131891 üzenetére
Persze, hogy ezek csak ajánlások, de azért egy listaáron 1M feletti doboz (általában) jobb minőséget tud produkálni, mint egy listaáron 6-700e-es, mivel, a gyártók (még mindig) nem hülyék, hogy olcsóbban adják a "jó hangot". Mindezek mellett az sem mindegy, hogy a 6-700e-est veszed árában vagy ugyanannyiért az 1M feletti listaárut. Persze mindettől függetlenül előfordulhat, hogy az olcsóbb hangja jobban tetszik valakinek vagy a drágább volt nagyon túlárazott a hangjához képest (bár ez mindegyik gyártóra jellemző mostanában), szóval az ajánlások nem a véletlen műve, de az a rész, hogy kinek melyik hangja tetszik, viszont már teljesen szubjektív, ahogy írtad ....
(pl. az általam korábban írt Quadralt és KEF Q-t is meg lehet itthon hallgatni, a Canton meg úgy jó ahogy van "hallatlanban" is ....
)
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz
liszi70 #131888 üzenetére
Köszi Liszi, akkor hanyagolom a TV tápkábelcserét!
Lehet, hogy túllőttem a célon, de sajna Black Friday csak egyszer van egy évben és ezek kábelek (sztem legalábbis) most jelentősen olcsóbban elérhetőek voltak itt Mo-n.Nekem is és a pénztárcámnak is fájni fog, amikor majd megyek értük, de 3 éve kezdtem el építeni a rendszert apránként és használt komponenseket vettem eddig, most nyár végén költöztem végre ide, ahol végre minden nap hallgathatom és nézhetem és már szeretném egy-két hónapon belül befejezni az 5.1-et (jelenleg 3.0) és mindenhol azt olvastam és hallottam, hogy a kábelek majdnem annyira fontosak egy rendszerben, mint az eszközök maguk.
A Focal Chorusok pedig külön érzékenyek a kábelezésre.... Erről jut eszembe, a Center kábelét is le kellene még majd cserélnemNa nem offolok tovább... de továbbra is várom az építő kritikákat, összességében továbbra is láma vagyok a házimozihoz/zenehallgatáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest