- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
justaview #137503 üzenetére
Sweet Home 3D , ingyenes!
-
válasz
justaview #133391 üzenetére
Szerintem nem találó kifejezés, inkább használhatatlan.
Folyamatosan keveredik az értelmezése, sokszor kerül elő a kérdés, hogy most akkor mi is ez, mindenki mást ért alatta. A legtöbben a dobozok méretére asszociálnak a bögre miatt, és ez logikus is lenne, viszont "bögreszett" a nagy magastornyos szett is. Van aki úgy érti, hogy a központi egység (DVD-BD játszó-erősítő) is hozzátartozik a bögreszett fogalmához, van aki szerint a kis méretű, jellemzően műanyag hangdoboz szett is az. De kis dobozos egybe-szett van pl. a BOSE-tól is, és jó hangminőséget nyújt. Akkor az most bögreszett vagy nem? Vagy ha megfelelően drága, akkor nem bögreszett? Van aki szerint a dobozok "pléhbögre-hangja" miatt bögreszett, de meddig számít "bögrének" a kis dobozos szettek hangja, ki ítéli meg és melyikünk értékrendje szerint? Szerintem úgy szar ahogy van ez az elnevezés, mindenki mást ért alatta, nem kellene erőltetni.
Az egydobozos vagy kompakt szett jobb név szerintem, de nincsenek alvászavaraim emiatt.
-
válasz
justaview #133384 üzenetére
Állítólag egy kereskedőtől ered az elnevezés.
Az egydobozos házimozi szetteket szokás így nevezni, mivel a kis szatellit hangszórók kb. akkorák, mint egy bögre. És az egész cucc mélynyomóval, központi egységgel együtt elfér egy dobozban.
Bár szvsz. ezekre túlzás az a jelző, hogy "házimozi". Sajnos beépült a köznyelvbe és köztudatba, hogy ez is használható otthoni mozizásra. Ebben a fórumban inkább az a véleményünk, hogy közük sincs hozzá.
-
válasz
justaview #132946 üzenetére
Hidd el, abszolút nem számít, ki milyen "tapasztalatot" ír le neked erről, pláne ne "tesztekből", termékajánlókból informálódj. Azt használd, ami a saját körülményeid között (igény, akusztika, rendszer, hallás, ízlés) a legjobb ár-érték arányban teljesít. Ha komolyan érdekel a kérdés, némi időt is hajlandó vagy rááldozni, és ár-érzékeny vagy, akkor szedj össze néhány kábelt, különféle kategóriákból. Ez lehet használtan vásárolt, ismerőstől, fórumtárstól kölcsönkért, boltból letét ellenében elhozott, stb. Teszteld le őket normálisan, vaktesztet is közbeiktatva. (Ne csak "kipróbáld!") Amelyiknek a hang-hozadéka megéri számodra az árat, azt válaszd. Ha viszont nem hallasz valós, számodra releváns különbséget, akkor nem érdemes tovább agyalnod ezen a kérdésen.
BBéci : Nem írtam olyat, hogy te ajánlottál baromi drága kábelt. Az általa meghatározott 50k-ra utaltam, ami szerintem igencsak túlzás a rendszere egészéhez és a szubhoz képest.
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
justaview #132960 üzenetére
Lehet lesz különbség egy 10 egy 20 és egy 50e-es kábel között, de annyi (feltehetően) nem, amennyi az árkülönbség, az is lehet, hogy (csak) "karakterbeli" különbséget hallanál, nem is valódi "minőségi" különbséget .... az egy dolog, hogy egy teszben mit írnak/hallanak, de ez nálad jelentkezne-e (elhelyezés, akusztika és egyéb tényezők) az megint egy más kérdés .... a pl. Inakustik, Oehlbach, Real Cable, Gold Kabel, stb 10e alatti sub kábelei bőven megfelel(het)nek minőségben .... nem csak a "hájpolt" márkaneveknek és drága kábeleknek van "jó hangjuk" ....
(a "legtutibb" ha a saját füleddel meghallgatod hallasz e különbséget pl. egy 5e-es Inakustik és egy 50e-e AudioQuest között és milyet, majd ráérsz utána dönteni, hogy mit vegyél .... )
-
arcitec
addikt
válasz
justaview #132960 üzenetére
Ugyan már,nem neked szántam, nézz vissza kicsit ..(láss is) Nekem Inakustik 8eft/2m van és teljesen jól szól az SB200. A megfelelő anygminőség , mint vezető.mint szigetelés , csatlakozása stb , tehát a megfelelő anyag minsőgég a fő számító minimum, amire itt alant Ombe próbál célozgatni ...
-
Joshi
titán
válasz
justaview #132956 üzenetére
Nem tudom mitől nem vettem észre különbséget, de ebben a párosban biztosan nincs.
Egyébként se alapozunk egy tesztre sőt itt azt ajánlják hogy mindenki hallgassa meg a cuccot. Hogy aztán a te erősítőd és sub párosoddal mi a helyzet azt nem tudom. Az is általános nézet, hogy az erősítő árának kétszereséért kell hangfal szettett venni sub nélkül. Szóval inkább komolyabb hangfalszett + sub és majd akkor lehet kábelezni, addig meg bőven jó a 10ezres határ.
-
törölt tag
válasz
justaview #132655 üzenetére
Igen néztem azt is, aztán végül a Denonra esett a választás. Házimozis oldalak egy-két emberével beszélgettem és azt mondták a Yamaha kevesebb dinamikával szólal meg mint a Denon, ami egy melegebb hangú erősítő. Nem tudom így van-e mert végül a Yamahát nem hallgattam meg, de az biztos hogy a kis Denon túlmutat a kategórián, nagyon meg vagyok elégedve vele.
-
-KP-
addikt
válasz
justaview #132551 üzenetére
Ha nem lenne jobb, ki venné meg? Nem sokan. Az már más kérdés hogy olyan áron én már inkább vennék Martin Logan elektrosztatikus hybridet, esetleg egy használt Magneplanart vagy egy Avant Garde Acoustic Solo-t. Mondjuk tény,hogy ritka példány, de mindig fel fel bukkan egy-egy pár.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
justaview #132560 üzenetére
Ezt nagyon jól látod és ezért is szokott sokszor szerepelni a topikban, hogy "hallgasd meg" .... !
Minden ilyen dolog szubjektív, de azért egy negyed- és egy egymilliós doboz között nem nehéz különbséget tenni (ha valaki egy kicsit is "fogékony rá") pl. tegnap "összemértünk" kiváncsiságból egy Heco Direkt-et és egy Sonus Faber Venere 3.0-t, 3 hallgatóból 2-nél a Heco "győzött" az adott zené(ke)n, de mindenki szerint a Sonus magasa és közepe azért kicsit jobb volt és mindezek mellett 3-ból 3 ember inkább a Sonus-t nézegetné otthon, hiába "győzött" a Heco, pedig egy Dali Zensor pár árával drágább a Sonus ....
-
válasz
justaview #132548 üzenetére
"ezt a különbséget egy "átlag ember" is meghallhatja, vagy "vájt fülűnek" kell hozzá lenni?"
(Nem a két konkrét hangdoboz vonatkozásában írok, hanem általánosságban.
)
A "különbség" tényének meghallásához nem kell nagyon vájtfülűnek lenni, azt, hogy van valami különbség, a legtöbben meghallanák, viszont nagyon nem mindegy, hogy azt a különbséget ki hogy értékeli. És itt jön képbe amit Tamoo írt, hogy kinek mi tetszik, ki mit vár el egy hangdoboztól. Leegyszerűsítve pl. harsányságot, ütősséget, nyomulást vagy inkább nagy felbontást, érzékenységet, finomságot. A hallgatott zenei stílustól is nagyban függ, ki hogyan értékel egy hangdobozt. Előfordulhat, hogy ízléstől és zenei stílustól függően valakinek sokkal jobban bejön az olcsóbb doboz, mert olyan torzításokat, kiemeléseket hoz, ami neki tetszik, és a drágább dobozok kiegyenlítettebb frekvenciamenetére, harmonikusabb arányaira, megfogottságára meg azt mondja, hogy lapos. -
Gabesz26
senior tag
válasz
justaview #132548 üzenetére
Igen, de a körítéstől is függ a mértéke. Gondolok itt arra, ha mindkettőt ugyanabba a felsőbb kategóriás sztereó rendszerbe rakod, akusztikailag rendben lévő helyiségbe, akkor kijön a valós különbség. Ha bármelyik nincs meg, akkor még mindig hallható marad, de közel sem biztos, h akkora a különbséget kapsz, mint amit az árkülönbség sugallna (középkategóriájú AVR esetén pl. rengeteg benne maradna az Elacban) .
-
xtremetuning
addikt
válasz
justaview #132471 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Bevallom, titokban reménykedtem, hogy 'értelmes' választ is fogok kapni a múlkori helyett.
Az az igazság, hogy közben megvettem a kiszemeltet és bár szkeptikus voltam, azt kell, hogy mondjam : nem hittem volna, de egyet kell hogy értsek veled. A 4K nagy ellenzője voltam, mondván csak közelről lehet látni a különbséget, de ez nem igaz. 5 méterről is látom a különbséget, de még keresem az okát. SD szebb rajta, mint az FHDOLED-en, az FHD tartalom meg egyenesen megdöbbentő. Natív 4K-ról ezek után nem is beszélnék. Asszem a Pana tud valamit a felskálázásról.
-
arcitec
addikt
válasz
justaview #132328 üzenetére
Azt válaszd amit szimpatikusnak találsz minél feljebb mész kategóriában annál jobb lehet,a nagyobb ,teljesítményben(értsdt erő lehetőség), stabilabbak,szebben szólnak stb...Ezért próbáld kihasználni maximálisan a kereted. Denon,Marantz,Pio,Onkyo,Yamaha, azonos kategóriában bármelyik jó lehet, izlés kérdése, hallgasd meg őket .. a többi csak szóbeszéd...
-
BBéci
legenda
válasz
justaview #132324 üzenetére
Valamennyire eltérnek, erre nagyon gondosan ügyelnek a tervezők. Becsukhatnák a boltot, ha mindegyiknek pontosan egyforma lenne a hangminősége.
Volt nálam pár Yamaha házimozi erősítő, aztán leesett az állam, amikor meghallottam az elő/végfok párosukat. Az is "yamahás", de messze jobb a 3000-es szériánál is, pedig a műszaki adatokból ez nem derül ki. Nyilván hangdobozok és kábelezés is kellenek ahhoz, hogy ez a különbség markánsan hallható legyen. -
Norbi 72
veterán
válasz
justaview #132319 üzenetére
Nem lenne korrekt az összehasonlítás.
A régi 608-as Onkyo alsó-középkategóriás,a Yami 3010-es(teszt) meg felső.
Utóbbi sokkal részleteseb,"finomabb",dinamikusabb hangzású.
Egy Onkyo 3010-essel kellene ősszevetni.
-
nadtom
tag
válasz
justaview #132299 üzenetére
Én a helyedben a kezdő kolléga által ajánlott erősítőt venném, vagy a Marantz 7010-est, mindkettő nagyon jó. Az elektrowelt24-es német oldalról rendelve bele is fér a keretedbe, és új is lesz.
A Malac jó előerősítőnek is ha egyszer "elgurul" a gyógyszer és végfokot is veszel. Szerintem ebből a kettőből válasz és nem fogsz csalódni. -
Vicarious1
aktív tag
válasz
justaview #132290 üzenetére
Jól "körbelőtted" a listáddal az előző 3 erősítőmet,
Yamaha A1030, Denon X4000 és Onkyo RZ800 a jelenlegi...
Pár dolgot- hangsúlyozom: "teljesen szubjektíven" tapasztalatból kiemelve ezekről:
1. Yamaha A1030: na ez volt nálam a mellényúlás, igazából a csili-vili színes szagos menürendszerét kivéve sajnos sem zenében, sem mozin nem jött be nekem. Hiába próbáltam minden beállítást, eq-t, egy erős középhangot véltem hangsúlyozottnak a hangszínében és ez meghatározta a hallottakat.
2. Denon X4000: Nagyon kellemes volt zenében, a 3 közül a legjobb, korrekt menűje volt és mozin is jó részletező volt, de nem hozta azt a dinamikát és mozis feelinget amit mondjuk az Onkyo.. A zenét ezen szerettem a legjobban hallgatni.
3. Onkyo RZ800: Merem állítani kezo0 kollégával egyetértve, hogy zenén nagyon élvezhető a produkciója, nem is merném állítani egyértelműen, hogy rosszabb, inkább mást hangsúlyoz, mint a Denon X4000. talán a zenei térleképezésben jobb a Denon egy hajszállal, de dinamikában az Onkyo. Menűje,kezelhetősége elég "puritán", de célnak megfelelőMozin nagyon mellbevágó tud lenni, a régi Onkyokhoz képest szerintem a mélyhang kezelésén javítottak sokat.
Remélem nem zavartalak nagyon összeérdemes hallgatózni én is amondó vagyok.
-
arcitec
addikt
válasz
justaview #132281 üzenetére
A menü rendszere nem csicsa, fekete háttéren - fehér szöveg, szóval vissza is lehetne kérdezni, ekkor mit is nem tölt ki?
De mivel, a beállításoknál számít - csak - , engem abszolút nem zavar, teljesen jó, egyértelműen kezelhető és elsősorban ez a fontos.Kiváló app van mobilra a DLNA eléréséhez és vezérléshez, nyilván az ott már szép színes.- sőt még pc-ről is el lehet érni - . De ezek a vég szempontok egyike....
-
kezo0
addikt
válasz
justaview #132271 üzenetére
Hangminőségben egyértelműen az eddigi legjobb Onkyo-m, és korábban már volt vagy 3-4 különböző modellem, egyik sem teljesen alapfokú... Csak annyit mondok, hogy ezzel már zenét hallgatni is öröm.
Szolgáltatásokban abszolút jövőállónak gondolom, legalábbis 2-3 évig biztosan – de hát szórakoztató-elektronikában ez is hosszútávnak számít, ugye... Kezdetben volt gondom egy rögzítős UPC HD box csatlakoztatásával, mert ez csak úgy működik normálisan, ha a tévémen a HDCP 2.2-t átkapcsolom 1.4-re, de ennek még egy jó darabig nem lesz jelentősége, mivel a 2.2 csak egy UHD BD lemez lejátszásakor kellene, ha jól tudom. Szóval majd ha egyszer netán lesz egy ilyen lejátszóm, akkor a tévén megint HDCP 2.2-re kell kapcsolnom a HDMI-bemenetet, amikor azt használom. Kb. ennyi. Ja, és szépen működik a HDMI CEC ill. ARC funkció is az én Panasonic tévémmel – azzal az apró kiegészítéssel, hogy a 6A-es kismegszakítót a lakásom ezen áramkörén nagyobbra kellett cseréltetnem, mert amikor a tévé bekapcsolásával egyidejűleg az erősítő is bekapcsolódik, akkor a 6A-est rendszeresen leverte, akkora az induló áramfelvétele. -
Quetz
őstag
válasz
justaview #132266 üzenetére
Én azt tervezem, hogy egy Yamaha RX-V781-t veszek jövőre. Ez az erősítő belül megegyezik az A860-al, csak lényegesen olcsóbb. Mivel van rajta pre-out, bármikor hozzácsaphatok majd különálló végfokot.
A X3300-al a dokumentáció szerint az a probléma, hogy a második HDMI out a második zónához tartozik, nem tudja tükrözni az elsőt. Azaz ha jól értettem, akkor kell egy külön HDMI elosztó, ha TV-t és projektort is akarsz rákötni. Az x4200/x4300 már nem problémás ebből a szempontból.
-
kezo0
addikt
válasz
justaview #132266 üzenetére
Szia, külföldi rendelés sem játszik? Én nemrég német webshopból rendeltem (melyet itt már többször is linkeltek) egy RZ900-as Onkyo-t, ami ugye két modellel a 710-es "felett" van. Szállítással, PayPal-os fizetéssel stb. cakkpakk itt volt egy héten belül, átszámítva 378e Ft-ért... Szóval a pénzedért jóval többet kapsz, vagy ha egy konkrét modellhez ragaszkodsz, azt jóval kevesebb pénzért kapod meg. Engem is itt beszéltek rá, hogy ne féljek másik EU-tagállamból vásárolni, és nem bántam meg. Az RZ900-ast meg pláne nem.
-
Lite
őstag
válasz
justaview #132252 üzenetére
Ezt nézted? Régebbi, szolgáltatásokban sem a csúcs, de a hangja...
-
krx21
nagyúr
válasz
justaview #132252 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel, nem árt ha az erősítő már kezeli a HDR-t, mivel az új megjelenő 4K filmek már tartalmazzák a HDR adatokat. Ennek 4K megjelenítőn és azon belül is csak HDR-es TV-n van szerepe, de persze csakis akkor ha a felvétel is az. Most még kevés van az tény, de egyre több lesz és már most tudni, hogy ez az új filmes szabvány...
-
-
BBéci
legenda
válasz
justaview #132243 üzenetére
Remélem autót, lakást, házat szintén nullkilométereset, vadonatújat veszel!
Ennek a topiknak a lakói számtalan használt házimozi erősítővel találkoztak már, a hibás darabok száma elenyésző, említésre sem méltó.
Mi lesz az erősítőddel, ha a jótállás lejárta után egy nappal megy tönkre?
De vehetsz használtat garanciával, vagy 1-2 éves kifutó modellt újonnan, az eredeti ára kétharmadáért.
De végeredményben azt csinálsz, amit akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest