- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Erős specifikáció, kompakt formában
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
sixer66 #104685 üzenetére
Igazából egyik sem, ugyan úgy egyedi mint a többi más gyártóé. Azt tudni kell, hogy alapvetően igazi fotelbeültetős mozigépek, sztereójuk a denon-nál valamivel gyengébb. Én Denon 3806 és VSX LX60 között választottam anno és a pioneert választottam - szubjektíven kívül, belül, hangra ez tetszett (van aki alapból rühelli a zongoralakk készülékeket, én meg szeretem...)
-
-
dio001
tag
válasz
sixer66 #104143 üzenetére
A szett: Denon 2310+JBL ES 80, 20, 25C. Inkább eljátszottam a gondolattal, hogy ki kellene próbálni mást. Sajnos tényleg nem lesz időm sokat mozizni idén, mert megyek vissza hajóra dolgozni. Persze az eladás/ újat venni is merész ötlet. Hiszen még ezt sem ismertem meg. Ahhoz a 180k-hoz hozzá teszel 20-at és el tudsz hozni egy olyan 5.0-t mint az enyém. Most éppen akcióban van.Meg láttam egy jó Marantz-ot AVX-en!
Mondjuk ha hangfalakat nem is cserélnék, de erősítőn gondolkodóba estem. :-) -
Kroland25
tag
válasz
sixer66 #104139 üzenetére
Szívesen
Valószínű te hallgattad ebben a környezetben utoljára ezt a felállástAmint újra új helyen új Avr-el összeáll a rendszer,és van kedved Szívesen látlak
Ne aggódj a Heco szett miatt ezeknél már csak fentebb leszel azon a bizonyos létrán,csak Légy türelmes segítek neked amiben tudok,de itt sokan fognak mások is segíteni,én is ezért tartok itt ahol
de van még nekem is mit lépkednem azon a bizonyos létrán!!! Türelem..
-
dio001
tag
válasz
sixer66 #104141 üzenetére
Hella! Próbálj meg keresni akcióban 5.0-t (újat) és mellé egy használt erősítőt. Vannak amúgy jó akciók. Ejjj amúgy elgondolkodtam hogy eladom az enyémet, bár a 300k karcsú kicsit! De a szívem szakadna meg,bár most márc. közepétől úgy sem tudnám használni külföldi munka miatt.
Ui: Kábeleid megmaradtak?
-
agabe
addikt
válasz
sixer66 #103513 üzenetére
Dali concept 6 elore , concept 1 hatra, concept center kozepre. 180ezerbol kb kijon, persze valamennyit varni kell, hogy osszejojjenek a reszek, de szoktak felbukkanni.
Erosito: Harman Kardon Avr-255 60-70 ezer kozott (izles szerint mas hasonlo arban levo megfelelhet pl. Denon 1911), de ha nem kell HDMI, akkor ugyanennyiert jobb hangu es olcsobb Pio VSX-AX5i, vagy yamaha RX-V 1500, 1600, Denon 2807..stb. Zene miatt a HDMI nelkuli yamahat es denont javasolnam inkabb, de egy arcam 250-280 -al 80-90ezer korul mar zenen is boven jo eredmenyt kapsz az egesz rendszer arat nezve, ha meg kell a HDMI mindenkepp akkor a Denon 1911-es inkabb mint egy Harman, de nem fog felerni az arcammal hangminosegben, sot a tobbi HDMI nelkuli ajanlottal sem.
Sub: szabadon valasztott 60ezer korul mar kaphato megfelelo igy az egesz kijohet 300-bol (arcam erolkodovel 320-330) -
adodaniel
őstag
válasz
sixer66 #103419 üzenetére
...ő sem tudja, hogy 1-2 óra utána azt mondja az erősítő, hogy "viszlát", vagy bármi.
Hát ez benne van, lehet ő használta x évig hibátlanul, te elhozod és x óra/nap/hét/hónap ...stb. múlva nálad száll el valami. Műszaki cikk, ez benne marad a pakliban, mint ahogy fordítva is, hogy nálad ment, eladod és ott megy tönkre.
Összekuporgatott pénzéből mindenki maga dönti el, hogy mit vesz. Új, alacsonyabb kategóriás erősítőt a garancia biztonságával, vagy magasabb kategóriás használtat a rizikóval együtt. Ez a termékek minden szegmensében így működik, legyen az akár autó, akár műszaki cikk vagy bármi.
A használt vásárlásra rá kell szánni az időt, utána kell járni, ellenőrizni. Ha ez megy, akkor az esetek túlnyomó többségében úgyis fülig érő szájjal használod otthon az új szerzeményt. -
MarDani
csendes tag
válasz
sixer66 #102770 üzenetére
Majd érdekelne véleményed az R10-ről. Szintén Sub vásárlás előtt állok. Eddig én is Polk psw 110-et néztem, mivel Polk TSX330-as 5.0-ás szettem van. Gondoltam a Polk 110 menne hozzá és itt sokan dícsérték ár/érték aránya miatt. De ez a Klipsch R10 elbizonytalanított.
Szerintetek melyik jobb vétel?
-
Norbi 72
veterán
-
Csabroncka
addikt
válasz
sixer66 #102394 üzenetére
Azért a 4-5 éves használt erősítők ebben az árban már egyáltalán nem rosszak!
Gyakorlatilag az igazi közép kategória."Mozizni is tudok kisebb nagyobb élvezettel" itt már azért a nagyobbon van a hangsúly, a kisebb élvezet a sztereóra értendő!
Én nem ajánlok egy típust sem, a Denon sem rossz, a Pioneer-el és az Onkio-val sem lehet szégyenkezni.
Ittl az egyéni szimpátia dönt, a Denon 3808-6 elég keresett kategória manapság a használt piacon, ennek okán én egy kicsit túlárazottnak tartom bizonyos esetekben - ez is csak a magánvéleményem.
-
Norbi 72
veterán
válasz
sixer66 #102228 üzenetére
Lehet kapni megfelelőt.
-
-
Dorian
félisten
válasz
sixer66 #100420 üzenetére
Ha a mozierősítőhöz képest a hangkarakter nagyban eltér, az zavaró lehet, ezért így hallatlanul nehéz ajánlani, mihez mi passzol. Pl. egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az Onkyo sztereók karaktere a mozis Onkyokéval azonos.
Én Denon 3808 mögé kötöttem HTA30-at. Kihallani, hogy eltérő, de ez az esetek 90%-ában nem zavaró, hanem épp ellenkezőleg, olyan zeneiek lettek az aláfestő zenék a filmekben, hogy elképesztő.
Aztán majd hosszabb használat, meg a kábelezés véglegesítése után derül ki nálam, hogy is lesz a jobb.Shovalije:
Természetesen be kell dugni a sub tápját, hiszen az aktív sub, beépített erősítővel. A subkábeltől csak jelet kap. -
Dorian
félisten
válasz
sixer66 #100414 üzenetére
Nem, miért lennének?
Pre outra kötött sztereó hangerő potiját felcsavarod mozis hangerőre, és úgy méred be a rendszert. Esetleg, ha túl nagy +- dB értékek jönnek ki a front csatornákra, akkor annak megfelelően utánaállítod a potit, ismét mérsz. Utána megjelölöd a "mozis potiállást" és ezentúl ha mozizol oda kell csavarni. -
Norbi 72
veterán
válasz
sixer66 #100404 üzenetére
Azért szeretném rákötni, hogy ha zenét akarok hallgatni akkor egy sztereó erősítő hajtsa meg a frontokat, mikor pedig mozizni szeretnék akkor természetesen a HM erősítő hajtja az összeset. Mivel ide-oda dugdosni nem szeretném
Rosszul fogalmaztál,gondolom,mert ha mozizol,a frontokat a sztereó fogja hajtani.
Gógyi: A 608-ason van front pre-out.
(#100409) Gergőke88 Denon sztereó a mozivas mellé nem jobb?
-
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
sixer66 #93448 üzenetére
A lényeget nem írtad. Mekkora a szoba? A 20-40 az nagyon karcsú.
Ha kicsi a szoba, ez jó lehet: Klipsch RW8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest