Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz Sefter #50036 üzenetére
Köszi neked is.
Még nem tudom, írtam fentebb, hogy mik érdekelnek, tetszenek (ELAC, MA, JBL, a most ajánlott Tannoy, talán DALI Concept). De nem most lesz a csere sajnos, majd csak jövőre. Legalább is remélem.
Addig maradnak az Eltaxok.
Nah meg szerintem nem hirtelen egyben fogom cserélni az egészet, hanem apránként. Remélem össze jön majd így az egységes 5.0.
Első körben majd a legnagyobb falatot tervezem a front és center cserét, a hátsók azok meg ráérnek. Úgyis a front oldal a lényeg. A Stream Audio-nál is a demó szobában a hátsók eltérőek.
Talán pár hétig én is kibírom majd úgy valahogy.
De kitudja mit hoz a jövő, hogy hogy alakulnak a dolgok és lehet, hogy amikor meglesz a rávalóm, akkor lesz jó áron egybe eladó olyan szett amit keresek.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
StormMan
tag
Sziasztok,
pár hete voltam meghallgatni pár eszközt a streamaudioban és ismerősöknél .
StreamAudio:
Denon AVR2000
CA Azur 551r
+
Dali Ikon 6 MKII (front)
Polk Audio RTi A7 (front)
Monitor Audio BX6 (front)
Tangent EVO E34 (front)Ismerősök:
Onkyo TX NR609
+
Jamo S608Onkyo TX NR 727
+
JBL northridge E series
E60 front
EC25 center
E20 surroud
E150p subEgyik kolléga:
H/K AVR 370
+
Dali Zensor 7Igazából a Denon AVR-x2000 meghallgatása miatt mentem Castle Knight 5 frontok társaságában. Az első 5 percben erről le is lettem beszélve, mivel a zenék melyek többnyire hallgatok nem illenek a Castle Knight-hoz. Helyette a fent említett típusokat hallgattam meg saját zenével illetve test cd-vel. Hozzá nem értőként a nálam lévő zene minősége meglehetősen silány volt. A test cd-n lévő tartalom pedig elképesztően hihetetlen volt. Végig próbáltuk a Denon-al és a CA-val is a repertoárt. És kezdtem rádöbbenni a fájdalmas valóságra, bennem van a hiba.. A zenék, amiket hallgatok többnyire mély orientáltak, de ennek ellenére nem üvöltetem és van, ami akusztikus vagy koncertfelvétel. De ennek ellenére hihetetlenül rosszul szóltak egy két kivétellel, bármilyen párosítással is a test cd-hez képest.
Tetszett a Denon -Tangent EVO E34 és a Denon-Moitor Audio RTi A7 párosítás mind a kétminőségű zenével, de mindegyiknél hiányoltam valamit vagy soknak éreztem.
Ekkor jött a csere Denon AVR-x2000-ről Cambridge Audio Azur 551r-re. A Polk Audio egyből ki is esett, igaz hogy bejáratós volt még, de akkor is nagyon rossz volt hallgatni. A Monitor Audio és a Tangent esetében az volt az érzésem, rosszul hallok, teljesen más volt nyitottabb tisztább, de még mindig voltak hiányosságok számomra. Végül kiesett a Monitor Audio is. Ekkor Ákos javasolta, hogy a CA-hoz illő hangszórót is hallgassak meg. Hozzáteszem Ő azt mondta számára itt kezdődik a hangszóró, ekkor még nem értettem mire gondol pontosan. Bekötötte a Denon-t a Dali Ikon 6 MKII-vel, jól szólt, de olyan érzésem volt, hogy korlátozva van a hangzása a hangszóróknak. Váltás CA-ra…..
Eldobtam az agyamat mennyivel másabb, szabadabb volt a hangzás. Olyan volt, amire mindig is vágytam, természetesen az egységár már egy kicsit mellbe vágott, ha azt nézem, hogy 400eHUF volt a 5.1-re szánt jövőbeli keretem és 200eHUF az erősítőre. Kicsit elkedvetlenedve, mentem haza..Úgy néz ki hamarabb sikerül költöznöm nagyobb lakásba ahol 20-25nm(nappali-konyha, a falak vasbetonból vannak) lenne a mozira/zenére kikiáltott terület.
Kérdésem, hogy ekkora területre ilyen paraméterek mellet érdemes-e a CA+Dali Ikon 6MKII-be fektetni a pénzt? Szerintem kicsit sok ebbe a térbe és a felhasználási körre. Esetleg van, valami javaslatotok mit lehetne/kellene cserélni/meghagyni ebből?Előre is köszönöm a válaszokat, és bocs a terjengős írásért attól, akit zavar.
-
törölt tag
válasz junior11 #50029 üzenetére
Onkyo mozisabb ütősebb karakterő, de ez egy hátránnyal is jár: "elkeni" a részleteket, 6xx már elég feltünően és loudnesesebbb azaz a hangok tartományának alját-tetejét megemeli. Csak mozira vagy buli/háttérzenére viszont teljesen jó választás.
Megpróbálok kisebb általános jellemzést irni az ismert márkákról:
Onkyo: mozis karakter ugy 8-as sorozatig ,mozira a legjobb választás ,utána nem remekel, nagyobbak egyszerűen csak mozira jók de nem érik meg az árukat.
Sony: nekem nem tetszik a belépő még a 8xx se,.,a 10xx felett kellemesen telt hangzás, nagy Sony ES vagy ES master viszoont a Pionerek mellett a legjobak.
Yamaha: alsó szegmens mozis középső szegmens mindenevő, itt zenei qualitásokkal 1400-ast használtam hosszu ideig megelégedéssel, felső modelljeik is jók.
Pioneer a 3xx sorozat nekem gyenge, nem is ajánlom senkinek, középső gépek ilyen mindenevő (922 is) karakterrel, a nagyágyúk a egjobbak, prémiummárkákkel egyenértéküek de akár jobbak
Denon, zeneibb az alsó szegmens laposabb de részletesebb de a nagyok nagyon-nagyon jók, nem hibáznak csúcsgépeket megközelitik..
Marantz: részletező és jobb mint a denon, zenére a legjob választás csak a csúcsmodelleik sztem elmaradnak az igaziaktól.
.
NAD,Rotel, CA(Cambridge Audio) középosztálytól indit de precedensértéket alkotnak itt is, referenciának is megteszik még akár a gyengébb modellek is. Bár a CA kicsit megossza a "közvéleményt, de denontól marantztól is zeneibb 5xx pedig akár az Onkyótol is mozisabb.Természetesen ezek a tulajdonságok megfelelő hangfalak esetén érvényesek és szubjektiv véleményt is tartalmaznak. Lehet kiegésziteni, véleményt nyilvánitani egyénileg bárkinek meert ez csak saját konklúzió.
Ja mozistól zeneiig rendeztem utólag a sorrendet[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz #09634560 #50026 üzenetére
Köszi ismét csak a választ.
A Tannoy-okat hallgattunk mi is a Netdepo-nál, havernak az volt az első kiszemeltje, de utána lett akciósan MA M2-es meg hozzá center és hátsók így azt választotta.Igaz vele csak a polcsugárzós verzióját hallgattuk a V1-et, de az sem volt rossz. Gondolom akkor a V4 még jobb lehet.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Valkűr
addikt
válasz junior11 #50029 üzenetére
AZ Újabb Onkyokra ez a melegedés már nem jellemző, egyébként pedig szellős helyre kell tenni őket, legyen az akár Pioneer, vagy Denon vagy bármi más. Sokan ott hibáznak, h bepakolják egymás tetejére, vagy egy zárt szekrénybe.
Egyébként ez abszolút ízlés kérdése, h kinek melyik jön be. Egy bizonyos kategóriában már mindben van valami jó és kevésbé jó. Én ebben a 300-400 ezres szegmensben ugyan úgy szivesen hallgatok egy Denont, Marantzot, vagy Pioneert...AZokban is van jó tulajdonság. Nyilván az alsó szegmensben nehéz a választás, ott elég nagy a szórás, van ami hallgathatatlan számomra, és van ami elmegy. Ezért jó a hallgatózás. Sztem a Sonynak is vannak jó gépei, jók a CA erősítői is, és még sorolhatnám..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
Mint már emlitettem, aki Szegedi vagy Szeged környéki szívesen demonstrálom neki az Onkyo HM erősitőm hangját, szemben akár egy Sztereó elő-végfokkal összehasonlítva ugyan abban a rendszerben....Már akit ez a típus érdekel, illetve ebben a sorozatban keresgél pld. 809, 818...A 828 picit már butítva van, de hangzásban az is hasonló kategóriát képvisel. Belefér hangzási karakterben a 609, 709 is, bár én azokat határozottan gyengébbnek véltem, főleg 20 négyzetméter és feletti lakásokba, nagy vagy érzéketlen dobozokkal, de karakterben azok is már az Onyko újabb vonalát követik. SZóval előzetes egyeztetéssel szívesen várok bárkit akit érdekel a téma. Ezzel is valamelyest előrébb van az ember a döntésben.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
junior11
veterán
válasz #09634560 #50028 üzenetére
Akkor pl. aki többnyire mozizik, jobb választás az Onkyo, mint pl. az említett Pio? Sokszor azt hallom, hogy az Onkyok jobban melegednek, mint az átlag... S hogy áll a Denon, Sony az említett Onkyo (pl. 616) és Pio 922-höz visszonyítva?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
törölt tag
válasz Ekkosh #50025 üzenetére
A netdepónál is meghallgatható,nekem anno még denonról jobban tetszett aconcepttól és érzésre az ikontól alig volt rosszabb.
Neked is Spiky03: monitor audio-t is elképzelhetőnek tartom,JBL ES is vállalható lehet.Junior11: nem olyan ütős viszont sokkal részletezőbb, HD-re, zenei megjelenitésre alkalmasabb.
[ Szerkesztve ]
-
Ekkosh
tag
vd79: Ez a Pioneer 922 + Tannoy v4 gondolat nagyon tetszik nekem is, főleg ezen az áron. Nem tudom merre élsz angliában, de ha London, és esetleg láttad valamelyik showroom-ban meghallgathatóan ezt a párosítást, mondd meg légyszíves melyikben, énis is meghallgatnám. Köszi
-
spiky03
veterán
válasz #09634560 #50022 üzenetére
De elvileg van, csak minden beállításra külön-külön kell.
Most olvasgatom a használatit.Köszi.
Esetleg a Dali C6, JBL ES, MA M széria? Ezek is passzolhatnak hozzá?
Mert Missin MX-et hallgattunk de az nem tetszett annyira. Polkból a Tsi-t hallgattam csak de az sem jött be, nekem túl sok volt benne a magas. Az RTi-t nem hallottam még, de az egy picit drága lenne nekem szerintem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Bubanc
aktív tag
Sziasztok,
Dali Ikon 7 (az első kiadás) nagyon nagy lenne kb 20 négyzetméterre? amennyire olvastam, ők nagyon szeretik a nagy tereket.
Köszi!AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...
-
spiky03
veterán
válasz Goose-T #49995 üzenetére
Köszi a szép leírást.
Mondjuk engem a HDMI passthrough-t nem nagyon izgat, ki is kapcsoltam.
Az lesz még nagy feladat, hogy kitöröljem a távirányítóból a volt tulaj által beprogramozott dolgokat, és átszabjam a saját készülékeimre.Igen azt én is észrevettem, hogy nincs benne 120 HZ a vágásnál, a Yamahám annyira volt állítva, most a Pio 100 Hz-en van, de majd kipróbálom 80 Hz-en is, ami ugye a THX ajánlás, ezt ki is írja a steup-nál.
Az tuti, hogy szoknom kell még majd a kezelését, mert kicsit összetettebb, mint a Yamaha volt. Itt lehet minden hangfalra külön EQ-t állítani, ott ilyen lehetőség nem nagyon volt.
Meg annak a távirányítója is kb fel ekkora volt, mint a Pio-nak.
Meg próbálom majd a másik két távirányítót "át vinni" a Pio-be, és akkor csak egy távirányító kell, és nem kell Harmony. A tulajnál így volt, ez vezérelt mindet, tv, mádia, upc, vászon.Egy kérdés a jövőre nézve?
milyen hangfalak ajánlhatóak ehhez a Pio-hoz?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mp54
senior tag
válasz MasterMark #50012 üzenetére
Nem házimozi volt az biztos, Sanci mondta jól egy 5.1 szett.
Ez a megfogalmazás, főleg kezdőknek, félreérthető, hiszen az 5.1 hangsugárzó szett= 2db front + 1db center + 2 db háttér + 1 db sub. Akár " bögrék"-ből, akár normálisabb hangdobozokból van összerakva!
Tudomásul kell venni, hogy a boltban árult egydobozos összeállítást is házimozinak nevezik, szerintünk helytelenül...
Ja és a "házimozi"= erősítő+hangdobozok? Vagy forrás készülék is? Vagy képmegjelenítő is? -
tomic
addikt
Erre valaki?
-
törölt tag
SZia.
Megpróbálok minden kérdésedre válaszolni, kérdezz még ha valami nem tiszta. Jó uton jársz.
Igen a pio 922 legyen mindenkép.
Jó a Tannoy és a BX is oké, igazából ezek karaktere már más, meg kell hallgatni mert lehet nekem tetszik,neked nem jön be.zensor is jó, bár nekem a lektor jobban bejön.. QA-t nem hallottam...
Sub még ha ráérsz is megvenni de létszülkséglet!! Technikai magyarázzattal is szolgálok. Az Impedanviáról annyi hogy minél alacsonyabb, annál könnyebben hajtja a hangfalat, annál több áramot tud kipumpálni az erősitő viszont annál is jobban melegszik (ezért kell betartani a gyári oldal és tetőtávolságot) ez az érték viszont frekvenciafüggő éspedig minél alacsonyabb mármint minél mélyebb a hang annál alacsonyabb. Na ezt a Dolby mérnökei épp a mélyhangsugárzó beiktatásával oldották meg 8egyik ok, mert több van!!) igy amit az erősitőd a mélyhangokra pazarolna, azt más hangok előálitására (pl párbeszéd) tudja tartalékolni. íígy a mélyhangszóró jelenléte növelia beszédérthetőséget megfelelő elhelyezéssel (mert rossz elhelyezéssel el is ronthatjuk) valamint a mélyhangszóró helyes beállitása épp az az állás hogy nem döng ki a többi hangfalból, éépp csak beleszoljon a hangképbe,kikapcsolva viszoont hiányozzék.
Itt sok szó esik a sinus live-ről keress olyant.2.5-ös szerintem épp megfelel, frontokra és a centerre viszon nézhetsz minőségibb 3-5 ezer forintos kábelt is, az méretileg másfeles is lehet viszont hosszra lehetőleg egyforma a frontoké center lehet rövidebb.[ Szerkesztve ]
-
barisj
aktív tag
válasz MasterMark #50012 üzenetére
hm.. akkor inkább vmi jobb 5.1-et nézek,az is megteszi.köszi még1x
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
BBéci
legenda
Valami nem stimmel, mert 200-ért gyanúsan olcsó, 600-ért irreálisan drága a Pio 922. A K betű a fekete színt jelenti, ami japánul kuro. Nem kérdés, hogy jobb választás, mint az Onkyo 515, sőt, a 616-nál is.
Elolvashatnád a topik összefoglalót, amiben írjuk, hogy szubláda kötelező![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
barisj
aktív tag
válasz MasterMark #50009 üzenetére
használtra gondoltam,nem is újra pedig megmernék esküdni,hogy házimozi volt,és nagyon durván szólt. biztos van még ilyen árban hasonló
-
barisj
aktív tag
válasz MasterMark #50005 üzenetére
azigen. akkor még kutakodom kicsit. azért köszi
-
vd79
újonc
válasz #09634560 #49859 üzenetére
Koszi Sanci
Pio 922es 200 font akkor azt ajanljatok inkabb az onkyo515 helyett? Remelem nem a 922k-ra gondoltal mer az 600 font, akarmit is jelent a "k" 400 fontot ér
Polk audio rti itt ugy latom nem tul nepszeru csak nehany online boltban van es 1000 fontboz kozelit az ar 2 floorstandingert. Az mar huzos azert szeretnem ha a center meg a 2 bookshelf is beleferne ha sub nem is.
Egyelore ott tartok hogy
Tannoy merc v5
Dali zensor 5
Q acoustics 2050i
Monitor audio bx5Ezek fernek kb bele az arba es ezek erhetoek a showroomban itt. Kb egy arban vannak 500font korul egy floorstanding parert. Kiv. a tannoy az feleannyi mint a tobbi. Valaki itt korabban a bx5ot nagyon dicserte.
Namost engedejek meg még 2 kerdest, remelem nem nagyon hulye kerdes, de ez lesz az elso setupom, jelenleg egy 15 eves altec lansingon hallgatok zenet, ami meg a mai napig veri a hasonlo szamitogepes hangfalakat es amig mukodik soha nem lesz mas az asztalomon, de a tv melle jo lenne mas mar
Mennyire hianyozna a sub egy 5.1 setupbol (vagy inkabb 5.0) a fenti hangfalak valameike kozul? Eleg kicsi szobaban lennenek fogalmam sincs pontosan de ha jol remlik 25-30m2. Csak hogy sporoljak az aron ha amugy sem hasznalnam nagyon ki. Nem az iszonyat hangero a lenyeg nekem, szoljon szepen alacsony hangeron.
Es kabeleket milyet kell neznem? Lehet azt mondani pl hogy az 1000 forintos kategoria felejtos, 2e mar inkabb de 5e meginkabb? Csak hogy legyen vmibe kapaszkodnom mer ha rajtam mulik tuti ramsoznak vmit amire nincs is szuksegem
Koszi
-
barisj
aktív tag
válasz MasterMark #50003 üzenetére
akkor haveromnak nagy szerencséje volt 20kért venni egyet :/ és normális házimozi ára hol kezdődik?
-
barisj
aktív tag
Sziasztok!
Egy jó ár/érték arányú házimozit szeretnék venni. Milyet ajánlotok? 10-15k lenne a keret. Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest