Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
Én TP-Link Archer BE230 típussal szemezgetek de csak az ár miatt.
-
Peet
senior tag
Milyen WIFI 7 routert érdemes akkor most venni, ami nem pénzkidobás?
-
E.Kaufmann
veterán
Én csak olyat veszek, amire felpattan (nem csak fel lehet küszködni, hanem ssh alol pöccre felmegy) az OpenWRT. Amúgy szimpi lenne a gyári felület, de odáig sosem jutottam, hogy tartósan teszteljem, valamint az nem volt szimpi, hogy főleg a(z OpenWRT által) támogatott routerekre nem nagyon jöttek gyári frissítések, mert az MTK nagyon lesajnált platform náluk, de így pláne nem jut eszembe használni gyári állapotban
Lord Amper:
Sajnos hardveresen meg árban viszont jók szoktak lenni, úgyhogy van aki inkább küszködik velük egy kicsit -
(Meg úgy nagyjából mindenkinek is szól a reakció...)
Olcsó megoldásról beszéltek. Jó, nem a mi pénztárcánkat vették alapul ennek eldöntésére, hanem a termékportfóliójukat. Ott van olyan termék is, ahol a LAN portokon is 2.5Gb-es port is; sőt, van olyan is, ahol a WAN porton 10Gb-es megoldás is csücsülhet. De azok jelentősebben drágábbak. Mint minden más gyártónál is. Persze, az ASUS-nál alapból minden egy kicsit drágább, mint más gyártónál, de ha így is veszik az emberek .....
Vagyis mindig minden csak viszonyítás kérdése. Én sem vennék már Gb-es routert, de amik jobbak, azok ára mindenhol magasabb (kivéve a kínai eszközökét, amik meg minden (másod)percben kommunikálnak Kínával). Az ASUS-nál valahol 100 ezer környékén kezdődnek azok a hálózati routeres termékek, amik már normálisak, de 30-40-50 ezer környékén már vannak ilyen olcsósított megoldások. És vannak, akiknek ez is jól jön. Nem kell mindig a saját igényeidből kiindulni, mert lehet, valakinek nincs arra pénze (vagy igénye), ami számodra tökéletes lenne.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Lord Amper #12 üzenetére
Az átlag usernek erről fogalma sincs
A kockák romolnakEngem meg speciel nem érdekelne, így is úgyis mindent tudnak amit akarnak
Szóval nem hatnak már meg az ilyen dolgok -
válasz
enginev3.0 #9 üzenetére
Azok a Xiaomi routerek amire 0. percben főzött romot kell rakni, mert masszívan hazadumál? Kösz nem...
Lehet hogy nem spórolják le a 2.5-es portokat de a backdoort se... azért hálózati eszközökben ha lehet kínát hanyagoljuk... így is elég nagy baj hogy a szolgáltatóknál a huawei modem-et/ONT-ot nem lehet megkerülni...
-
Volt már több ASUS routerem is, egyikkel sem voltam elégedett.
-
gubacsino
aktív tag
Félreértés ne esék, néhány hónapja megvan már a "drágaszág" Nem itt, nem most, nem ez alapján döntöttem.
Azok a szolgáltatások amiket az Asus kínál a routereiben, és használjuk, kiválóan működnek. (tőbb féle VPN,DDNS,DownloadMaster, Szülői felügyelet stb) Mint ahogy a korrábbi eszközeiken is beváltak már. (N66,AX58) Néha frissítés is érkezik a kütyüre.
Eléggé wifi-szennyezett környéken lakunk. Gondoltam legyek én a kakas a szemétdombon, nesztek szomszédok, Wifi7, Láássátok!
1-6-11 -en ledominálok mindenkit
De így 6ghz nélkül elég "középszerü" lett. No nem mintha lenne panasz a család részéről, Most is 14 eszköz lóg rajta, torrent, fiam valamit PVP-zik, lányom streamel, asszony konferenciázik. A router meg teszi a dolgát. A néhány Wifi6 os szomszédtól eltekíntve a többségében szolgáltatói amperre olvadó útválasztok nem ellenfelek.
Csak apa e-pénisze maradt 5ghz. -
enginev3.0
félisten
Most is Asus routereim vannak meshben
De ezek is úgy járnak mint az apple, Samsung, telefon téren , vagy épp a német autóiparJön Kína akik majd nem sajnálják a 2.5gbites portokat
Sőt ha jól emlékszem már most is elég sok xiaomi routeren csak az vanSzánalmas fillérkedés
-
E.Kaufmann
veterán
Féláron, OpenWrt támogatással amúgy érdekelne, de vicces, hogy drágább maga a 6GHz, mint az újabb modulációs sémál támogatása és az MLO. Valami szoftveres megvalósítása az utóbbinak jöhetne OpenWRT-be régebbi eszközökhöz.
-
roseA580
tag
Hazugságot azért nem kéne leírni!
Még ráutaló magatartással sem.Ui:
Nekem egyébként nincs sok bajom az Asussal, Asus alaplapot és routert használok.
A jó öreg RT-AC65P még mindig jól teljesít nálam, elértem már több mint 1800 Mbits sebességet is vele (fel/le irány összesítve). -
Victorio
aktív tag
Még mindig divat a csak 1 db 2.5G-s portot teszünk rá típusú mókusvakítás?
De látom sikerült még ezt is megfejelni a 6GHz-es rádió hiányával.Rendkívül jövőtálló, tényleg érdemes erre cserélni a régi routered.
-
gubacsino
aktív tag
Én lépre mentem...
Az elöző kettő is Asus volt, akkor legyen a kövi is az. Nem voltam elég körültekintő, és csak a Wifi 7 lebegett a szememim elött.
Persze a BE56 teszi a dolgát, de akkor is 6 GHz-es frekvencia és 320 MHz-es csatornaszélesség nélkül eszköz, mint ez is. -
Waikiki
tag
Tök jó, hogy a cikk a 6 GHz emlitesevel indul, mint a WiFi 7 egyik nagy elonyevel, majd a router ismertetesenel a "dual band" kifejezés mögé bujtatja azt a tényt, hogy ez a router bizony nem kezeli ezt a sávot.
-
Dr.FantastiK
őstag
Hat ez a Router , igy, nagyon sovány !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest