Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Sziasztok. Lehet túl egyszerű a kérdésem ide, de úgy gondolom itt kaphatok leginkább jó választ.
A rendszerem: LG Oled65E9 TV, Sony str-dn1070 AVR, Panasonic Blu- ray... Bekerült a rendszerbe egy Xbox Serise X, mely a Hdmi 2.1 miatt közvetlenül TV-be lett kötve... Így a hang Hdmi ARC lett...
Az erősítőn bekapcsoltam a Hdmi controll-t, hogy működjön. Minden ok.
De ha a blurayt használom, akkor az a gyanúm, hogy szintén a ARC működik, pedig ekkor jobb lenne ha a TV kimaradna ebből. (?)
Amit észre veszek, hogy az erősítő már nem írja ki, hogy DTS, vagy Dolby Digital, csak azt, hogy PCM . Gondolom azért mert ezt a jelet már a TV- ből kapja, nem pedig közvetlen a Blu-ray-tol.
Mit állítsak, hogy a Blu-ray hang a hagyományos módon működjön?
Vagy jó ez így? Köszönöm a segítséget. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nálam is előjött hasonló. Amikor PC-n kiléptem a lejátszó programból, és a TV 23Hz-ről visszakapcsolt 60Hz-re, akkor fekete maradt a TV. Át kellett váltanom az AVP-t más csatornára majd vissza, és akkor helyreállt. Azt hittem Emotiva bug. Aztán lecseréltem a VGA-t RX560-ról GTX1060-ra, és eltűnt a hiba.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55
üzenetére
Attól függ. Alapvető esetben esélytelen meghallanod a különbséget, ugyanazzal az anyaggal csak a hibás konverzió hallható (az viszont nagyon). Azonban ha PC-s szobakorrekciót használsz, főképp a késleltetés beállítása sokkal pontosabb, így a térérzet sokkal egységesebb tud lenni.
Dorian: a 24/96-os anyag nagyon ritka, főleg sztereó szokott lenni, máshogy nemigen van helye a korongokon. Az Atmos és DTS:X nem is támogatja (különben 50 Mbit/s körül mozogna csak a hang), csak az alap TrueHD és HD-MA.
-
Khaosz55
addikt
Különben miért van az, hogy PC-n max 24 bit 48000Hz-es tudok beállítani miközben az erősítő is tudna egészen 24bit 192000Hz-et is. Ha 24 bit 48000Hz-nél magasabbat állítok be nem észleli az erősítő vagy serceg.
-
Dorian
félisten
Tegnap este volt némi problémám:
A proji nem érzékelt jelet. A TV megjelenítette a képet, de ha belementem az AVR menüjébe, akkor pár másodperc múlva elsötétült a kép, és csak a menüből kilépve, más bemenetre (pl a médialejátszóé) átkapcsolva jelent meg újra. Ha onnan visszakapcsoltam a HTPC-re ott is volt kép.
Nekem ebből az jött le, hogy valamilyen felbontás-váltási probléma lépett fel. De vajon mi lehet a hiba?
Ja, mindezt az előzte meg, hogy amikor bekapcsoltam az AVR után a PC-t, az AVR magától kikapcsolt és pirosan villogott a bekapcs gomb. De simán megnyomtam és bekapcsolt újra. -
Az elmúlt években mit tapasztaltatok, a soundimports.eu -n szokott lenni BF akció?
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1
üzenetére
Az audió külön tápolása még a legolcsóbb PC-s hangkártyákban is megoldott, a Xonar DX kategóriájától már kaphat leválasztott sínt. Működik nélküle, de használhatatlanul zajos szokott lenni, főleg erős GPU mellett. Persze a másodlagos audio tápegység már overkill, de akinek ez az 1-2 dB is kell, annak adott a lehetőség. Nekem most pont analóg tápról megy az egész gép, mert az AX860i elfüstölt, szóval egy AX760 ment raktárból a helyére, de a hang semmivel nem lett jobb, sőt, rosszabb, de az is csak mérve, minimális zajt ad, miközben a rendszerem így is bőven zajmentes. A kapcsolóüzeműé a jövő, mert teljesen le tudja választani a hálózati zajt, az analóg nem.
-
robi-k
őstag
válasz
python1
üzenetére
Az MSI alaplap lényegében az interfész szerepét tölti be az Intel i7 proci és a Trinnov Altitude saját digitális DSP-je között.
Más: sokszor eszembe jut egy tengeralattjárós ismerősöm megjegyzése, hogy ha tehetné, akkor a szonár felderítő és hangelemző rendszer alapját képező elektronikára alapozva a világ legjobb HiFi rendszerét tudná megépíteni

-
python1
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Ott a pont.

Na jó kicsit bővebben, tényleg látom a hibákat, és bizony változott eléggé sokat itthon a mozi hangom.
Nem mondom, hogy korrekciózás nélkül hallgathatatlan lenne a rendszerem, de került be a szobába ez-az, itt akusztikai megoldásokról beszélek. Szerencsére nem ragadtam le a "bevált" receptnél, alternatív megoldásokat is kipróbálva, lépésről-lépésre haladtam előre.
PL room curve szűrővel is nagyot léptem előre hangban, 2db szub DSP-zése, finomhangolása. -
csatimilan
csendes újonc
Bocsánat, azt hiszem, hogy véletlenül nem a megfelelő helyre írtam, ha tudjátok töröljétek légyszíves.
-
mpo
veterán
válasz
csatimilan
üzenetére
-
csatimilan
csendes újonc
Sziasztok!
Adott egy Yamaha RX-V379 pár éves belépő erősítő (maradna pár évig) egyelőre Eltax 5.0 hangfal szettel, amit a közeljövőben cserélnék valamivel komolyabbra. Kérdések. 1. Milyen hangfal kábelt vegyek, ami jó lehet egy erősebb hangfal szetthez is (jelenleg nincs kábel hozzá az erősítőn a 2 fronton kívül a többi csati csíptetős)). 2. Sub-ot, valamilyen picit komolyabb hangfal szettet szeretném, ha ajánlanátok amerre a jövőben elindulhatnék (árban, képességekben mi legyen a teteje, vagy esetleg pár konkrét példa) Előre is köszi! -
python1
veterán
válasz
Tamoo
üzenetére
Ezzel viszont egyetértek!

De az is érdekes, mióta tudok mérni és ismerem a hiányosságait a helyiségek, másként tekintek a hangra, és mindig előtérbe szorulnak azok a hibák, amiket eddig lesza....
Mióta kipukkant a rózsaszínű lufi a mozi hangzás körül, teljesen más alapokon megy már nálam is a mozizás. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1
üzenetére
Tudom megy most a pc-s vonal, én is áttértem, meg mennek a SINAD mérések meg SNR stb meg ilyen konverzió olyan konverzió, de az ezek okozta különbségek még mindig eltörpülnek attól hogy milyen hangdobozok és milyen szobában szólnak.
Szerintem. Még mindig ez számít a legtöbbet. -
python1
veterán
válasz
robi-k
üzenetére
Ebben nem teljesen értek egyet.
Sajnos AVR -ek hemzsegnek a sinad romboló alkatrészekből, de a legnagyobb processzorok, mind PC alaplapon vannak processzálva a számítási és frissítési opciók miatt,és bizony minimum 20-30 dB -es differenciák vannak az ilyen processzorok javára. -
robi-k
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
És mi van a PC HW és SW környezetével (alaplap, videó- és hangkártyák, driverek, oprendszer, háttérben futó szoftverek hatása, stb.)? SZVSZ a valóság egy kicsit azért más...
Az nem kevésbé - sőt inkább még jobban - szól bele a hangba, mint az AVR részegységei, nem véletlenül építenek speciális HW felépítésű, optimalizált egyedi SW-vel rendelkező AudioPC-ket vagy dedikált eszközöket. -
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam
üzenetére
Konverzió technikailag csak kettő van, a dekódolás és a D/A. Közte minden kizárólag szoftverektől függ, egymásnak általában módosítás nélkül passzolgatnak dolgokat (tehát nem beszélhetünk konverzióról). Így PC-nél egy átlagos lánc:
- DirectShow stack (az MPC-HC mindent ide bitstreamel, az összes sávot egyszerre)
--- LAV Splitter (MPC-HC-be építve: kiválaszt egy sávot, minden mást eldob)
--- LAV Audio Decoder (MPC-HC gyári: legjobb minőségű DirectShow dekóder)
- MPC-HC újra a DirectShow kimenet végén (csatornák igazítása)
- XAudio2 stack (DirectShow kompatibilitási réteg)
- WASAPI stack (alkalmazás kimeneti réteg)
- MSAE (rendszerszintű audiokezelő)
- APO (olyan lánc, mint a DirectShow, csak más helyen, minden alkalmazásra erőltetve)
--- Equalizer APO (ezt mindenki ismeri)
- IHV (hangkártya driver, ami lehet a GPU szoftvere is)Ebből egyedül azoktól függ a minőség, amit aláhúztam, a többi módosítatlanul adja tovább, csak kérdezted a listát. Viszont ezek után van más, AVR esetén:
- HDMI GPU driver
- HDMI input driver (trimmer)
- Beépített korrekció (bypass is)
- Mixer + késleltetés
- Hangerő
- DACA lecsökkent bitmélység miatt (AVR-ben csak 24 bit van) sokkal több a torzító pont. Mindez PC-n:
- DACMinden más már korábban kész volt. Persze ha visszavezeted az AVR-be PC hangkártyából, rögtön minden rosszabb:
- DAC
- Műveleti erősítő
- Nyák, jobb esetben a PCI táp helyett közvetlenül a PSU-ról, hogy ne legyen zajos
- Kábel
- Az AVR brutálisan zajos bemeneti nyákja
- ADC (+ trimmer)
- Beépített korrekció (bypass is)
- Mixer + késleltetés
- Hangerő
- DAC -
adolfka00
tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Igen egy kicsit elnéztem a rajzot !
-
adolfka00
tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Sziasztok ! Komplett házimozi vásárlása előtt állok a szoba 20m². Filmre illetve Zenére( vegyesen minden műfajra ) lenne használva. 200e jó magyar forint a max amit fizetnék érte. Használt is szóba jöhet. Válaszokat előre is köszönöm !
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam
üzenetére
A PCM digitális. Analóg formában hazavágna minden rendszert a diszkrétsége miatt. A DAC-k sem szűrt PCM alapon működnek már, hanem PWM az alapjuk. Azok az AVR-ek, amikben nincs pre-out, már úgy működnek, hogy maga az erősítő a DAC, szóval ilyen esetben egészen az erősítőig teljesen digitális a hang. Ha van pre-out, akkor kerül egy előfok blokk az erősítők elé, ott lesz először a PCM-ből analóg audiójel. Egyébként HDMI-n nem is lehet semmilyen módon analóg hangot vinni, mert azon túl, hogy 9 eret elvinne, nagyon zajos környezet. Általában egy HDMI kábelen belül 10-20 dB-s SINAD van a crosstalk miatt, ilyen környezeten keresztül csak digitális jel mehet át, mert annak szinte minden mindegy.
Látom, ez később ki lett javítva, de írtál még egy olyat, hogy "akárhány bites tömörített jel". Na ilyen sincs. Először 64 bites lebegőpontossá van alakítva rendszerszinten, hogy a feldolgozás ne járjon olyan torzítással, mint amit egy AVR hangerőszabályzója okoz (pl -6 dB-n egy 128-as és egy 129-es érték ugyanúgy 64 lesz, de PC-n nem). Ebben megtörténik minden korrekció, EQ, hangerő, keverés, majd valami jó dithering algoritmus belegyúrja a rendszer 24 bites kimenetébe, hogy a dinamikatartomány a lehetséges maximum fölé lőjön hallásra, majd ezt adja át az AVR-nek munkára.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Dagidög
üzenetére
Köszi, egyáltalán nem fontos, csak meglátva hogy te is kalibráltál ténylegesen, nem pedig szemre hogy "mi a szép", ezért beugrott ez az anomália, gondoltam hátha mást is zavart.Én a Calman szoftverét használtam a colorchecker miatt, illetve ott aztán tényleg leellenőrizhető elég sok anomália.A következő kijelzőmnél már szeretnék olyat, amit adatkábellel össze lehet kötni a pc-vel és egyenesen a 3D LUT-ot feltölteni, mára ez már nem nagy kuriózum ha jól tudom.
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Tehát úgy van, ahogyan írtam
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dagidög
üzenetére
Az impulzus-kód moduláció ( PCM ) egy olyan módszer, amelyet a mintavételezett analóg jelek digitális ábrázolására használnak .
Idézet a wikipédiából ...
Ezt én is olvastam. F&szán meg van fogalmazva. OK. Hülyeséget írtam.
Szóval a PC-ben az akárhány bites tömörített (egyszerűség kedvéért DD, DTS) többcsatornás jelfolyamot átalakítanak egy veszteségmentes LPCM-é, azt jól meggyötrik EQ-val, majd áttolják az AVR-be, alakítsd át analóggá és oszd szét... szép. Aha köszi most már értem. Asszem.
Ma már nem kéne több kv-t innom. Szerintem.
-
Dagidög
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Szívesen, de a PCM digitális.
-
törölt tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Igen, és egy Umik1-es mikrofon ajánlott hozzá!
-
Dagidög
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Dolby / DTS anyag dekódolása -> PCM -> korrekció alkalmazása -> korrekciózott PCM megérkezik az erősítőbe/végfokba -> DA átalakítás -> hangsugárzók.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
"Az Eqapo rámászik a Win hangkimenetre, és a korrigált görbének megfelelően módosítva küldi tovább a kitömörített csatornánkénti digitális adatállományt a HDMI kimenetre.
Az utóbbi időben tele volt ezzel a témával a topik."Nem bosszantani akarlak, de olyan határozottan kijelentetted, hogy csak egy DA átalakítás történik hogy elhittem, hogy tudod.
Arról pl. egy szó sem esett, hogy a PC-ben milyen konvertálgatások mennek a háttérben, engem meg pont ez érdekelt volna...
Na mindegy, megvárom VoidXs Gurut, azt majd jól elmondja nekem/nekünk hogy a PC-ben milyen konvertálgatások történnek, ha történnek...
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Sztem bővebben VoidXs-t kellene faggatnod, én csak automata-felhasználó vagyok.
Ő írt egy programot (Cavern), amivel egy kalibrált külső mikrofon segítségével lehet mérni a szobaakusztikát, majd automatikus korrekcióra (is) képes, meg beállítható egy csomó minden. Ennek az eredményét ki lehet exportálni, majd az EQ-Apo programot feltéve abba importálni. Az Eqapo rámászik a Win hangkimenetre, és a korrigált görbének megfelelően módosítva küldi tovább a kitömörített csatornánkénti digitális adatállományt a HDMI kimenetre.
Az utóbbi időben tele volt ezzel a témával a topik. -
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Egy alkalommal: az AVR-ben.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
?
"A legtisztább, ha az EQ-t és ezzel együtt az adatállomány kitömörítését a PC végzi, majd ez digitálisan HDMI-n átmegy az AVR-be."
Le tudnád írni lépésről lépésre, hogy milyen formátumból, milyen másik formátum lesz, és mi, hova megy ?
Leginkább az érdekelne, hogy ilyen esetben hány alkalommal történik DA-AD alakítás ameddig a jel meg nem jelenik a hangszórón.
-
Dorian
félisten
válasz
Dagidög
üzenetére
Amelyikben szar minőségű a DA, abban a végfokok is azok lesznek, úgyh mindegy. (Inkább fordítva van, adott gyártó procija = AVR - végfokok.)
Sokan azért sztem nem vesznek hangkártyát, vagy ha igen, akkor külön végfok a cél, nem AVR.
A legtisztább, ha az EQ-t és ezzel együtt az adatállomány kitömörítését a PC végzi, majd ez digitálisan HDMI-n átmegy az AVR-be. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dagidög
üzenetére
Pl. a 4308 EXT IN bemeneten (amit én használtam hangkártyával) kikerüli a DAC-DSP részt ha jól értelmezek mindent. Nincs is hatással rá ilyenkor semmiféle beállítás, ezt tapasztaltam.
De pl. a Crown XLS amit használok annak nincs digit bemenete, de mégis minden esetben végez konverziót mert átmegy a jel DSP-n.
-
Dagidög
senior tag
Úgy tudtam, hogy a hangkártya szerepe éppenhogy az erősítőnél jobb minőségben kínált DA átalakítás. Ha az erősítőben mindenképp lefolytatódik egyszer a DA konverzió, akkor miért vesznek itt sokan hangkártyát a PC-be? (HDMI nélküli erősítőket hagyjuk, ott érthető)
-
-
Dagidög
senior tag
válasz
gab1ka
üzenetére
Sajnos a filmre létrehozott profilomon nem tudom, hogy tesztelhetném, mivel az csak az MPC-HC-n belül működik (madVR-be töltött 3D LUT), Windows alatt egy másik ICC profil dolgozik, azon megnézhetem, csak írd meg, hogyan (akár privátban).
#166337 alphamooncam: Van tökéletes fekete, csak az agyunk az észlelt fényhatások és színek alapján korrigálja a teljes érzékelt képet. Ezért nem mindegy, hogy a házimozizós szobában milyen színűre és árnyalatúra fested a falat. A TV-nek tudnia kéne semleges feketét vagy sötétszürkét mutatnia, a pontosság miatt nem húzhat semmilyen színbe. A színezett hatásért a colorist felel a filmgyártás során - árnyékos, sötét részeket általában türkizbe húzzák.
-
gab1ka
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Lehet hogy így van, közvetlenül a VA paneles tv-m mellett van az IPS paneles monitorom, azon egyáltalán nem jelentkezik ez.Nem a konkrét feketéről van szó, hanem a szürke nagyon nagyon sötét árnyalatáról.Eleinte zavart a dolog majd hosszas olvasgatás után az AVS Forum kalibrációs témáiban kiderült, hogy ez a VA panelekben található LED háttérvilágítás velejárója.Egymás mellé téve feltűnő, önmagában annyira nem.Amúgy igazad lehet, mert régebben meg az IPS-en volt enyhe zöldesség ezen a téren.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Dagidög
üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy te nem találkoztál e a grayscale-on a 2-3-4-5%-os patterneken egy fura kékességgel? Értsd, a nagyon sötét szürke a panel háttérvilágítása miatt kb inkább sötétkéknek hat mint sötét feketének.Nekem is i1 Display Pro van, elvileg 30 IRE alatt kicsit pontatlan, de ezek a patternek fekete háttér mellett szemmel láthatóan is a kékbe húznak.Leginkább az IPS paneles monitor mellé téve szembetűnő, már megszoktam, de eleinte eléggé zavart, illetve 2.4-es gammára kalibrálva eléggé minimalizálódott.
-
Dagidög
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
HDMI-vel nem a csirke alaplapi hangchip lesz használatban?
#166310 gab1ka: A házimozi tv és a PC monitor VA panel, de kalibráltam IPS-t és TN-t is. Mindegyik beállításánál az első legszembetűnőbb a megfelelő színhőmérséklet - a fehér valóban fehér és nem húz sárgába vagy kékbe.
#166312 python1: Ez nyerő megoldásnak tűnik, köszönöm.
#166314 mpo : Komplett anyag, későbbre lementem. Most PC-ről játszok le, így szerencsére egyszerűbben meg tudom oldani a kalibrálást szoftver segítségével.
-
python1
veterán
válasz
Tamoo
üzenetére
Kb nekem is ez jött le a hangjában, dinamikus az biztos, mélyben nincs hiány, még 80Hz -s vágásnál is kijön ez a karaktere, aki a nagyon csilingelős hangot keresi, annak ez kiesne.
Nálam mondjuk az Anthem beállításainál, amúgy is lehúztam kicsit a magasakból a curve szűrővel, lehet adok neki kis pluszt. Ami nálam külön pozitívum, hogy lehet állítani a bemeneti érzékenységét(0,7V),gy könnyen alkalmazkodik hozzá az Anthem, és a minidsp. Mozira semmi negatívumot nem tudnék felhozni ellene, ár értékben verhetetlen. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Ízlés dönt, szerintem nagyon relatív melyik a jobb, melyiket kiáltsam ki jobbnak, ezért nem is nagyon akarom.
A három közül a Crown XLS a "legtisztább" hangú, levegősebb, pontosabb térrel. De valahogy úgy vagyok vele mint a Denon PMA-val voltam. Jó-jó, de egy idő után sok illetve nem tetszik rajta minden műfaj. A T.AMP "füstösebb" hangú (valahogy ez a szó jutott róla először eszembe), fedettebb valamennyivel, mélyebb tónusú, dinamikában hasonlók. Viszont ami az XLS-nél kezd nekem sok lenni, ott ez hallgathatóbb. Ha hangi paramétereket vizsgálok, akkor a Crown a jobb ha hosszan hallgathatóságot (az én ízlésem szerint) akkor számomra a T.AMP. A 4308-al már olyan rég sztereóztam, hogy nehéz lenne belevennem ebbe az összehasonlításba. A karaktere a T.AMP-hoz áll közelebb, de pro-kontra hogy miben más azt nemigazán tudom most megmondani.#166325 Khaosz55: Hangos. Nekem most passzívan megy. Mélyben erős zenéknél "szoba hangerőn" 45fok környékéig melegedett, lightosabb jazz-re váltva pedig elkezdett visszahűlni 40 környékére/alá. Viszont én hajlamos vagyok túlbiztosítani a dolgokat, így menni fog bele egy hangtalan venti még ha az én felhasználási módomhoz fölösleges is.
-
python1
veterán
válasz
python1
üzenetére
Ja és ami nagyon fontos, hogy szobai hangerőhöz tökéletes a teljesítménye, és autómatikusan kapcsolja az erősítőt ,ahogyan kap jelet RCA vagy XLR bemeneten, tehát teljesen autómatán működik, és atom stabilan. A hangja meg ahogyan Tamo is írta szerethető, de kinek mi a referencia hangja.
-
python1
veterán
-
Mankó
veterán
-
Hohocali
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy csináltam egy 120GiB-os partíciót, amin csak a filmnézéshez szükséges dolgok vannak. Egy jól működő verzió belőve, majd a "Device manager"-ben letiltottam a hálózati kártyát. Ha a normál partíción valami gond lép fel, akkor át boot-olok erre, és mehet a film. Volt már rá példa.

Szerk.: neked NAS-od van, azzal ez nem ok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
De, múlt hét óta ezzel hallgattam zenét, mozira ma üzemeltem be őket.
Nem mondom, hogy jobb mint a Crown (mert nem az), de az ízlésemhez a hangkaraktere közelebb áll.
Ennek ellenére egyelőre maradt az XLS a frontokon. Lehetőség adott hogy átcseréljem vagy lecseréljem.... de egyelőre így marad.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Biztos van akinek megbotránkoztató, de lomiztam három ilyet. A frontoknak meg marad a Crown egyelőre. Idén már nem terveztem cserét, de ez most szembejött és nem vertem nagy költségekbe magam. A racionálisabb énem azt mondja végleges is lehet, de azért fúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy meghajtsam a frontokat és centert hypex ncore-al. Az viszont már egy jelentős kiadás és nem mondanám hogy feltétlenül igényem van a mostanitól jobbra. Hangra pedig ezek a t.amp-ok kellemes csalódás, jobbak mint vártam.
-
Mankó
veterán
Van egy Marantz SR5013-as erősítőm, ami egy Onkyo NR609-est váltott.
Máig nem tudom megszokni, hogy a hangsávoknál csak Dolby Digital, DTS, DD + Dsur, DD+ Neural X, DD+ Virtual X, Stereo csatornákat mutat. Atmosnál is ez van, ki se írja, hogy Atmos.
A Dsur, Virtual X, Neural X - hozzáadott effektek lehetnek, szégyellem leírni, de sokszor nem is tudom, hogy pontosan min is kellene állnia.
Valaki elmagyárázhatná, hogy mit is jelentenek ezek a valóságban és mit a hangzásban.
Köszi -
Tamoo
nagyúr
Kikerül a rendszerből a 4308, így gondoltam most utoljára hosszú hónapok után visszakötöm a régi classic felállásban. Minden csatornát ő hajt, filléres amlogic box forrásnak, nulla korrekció de viszonylag pontos csatorna jelszint, késleltetés beállítás.
Az az igazság, hogy nagyon jó mozit csinált így is. Jó volt a tér, a hangkaraktere kellemes volt a fülemnek. A mély is feszes pontos, a kiemelést leszámítva ... ott érezhetően volt némi túlzó terjengősség. (Nem véletlenül a szub EQ-zása kapcsán léptem meg a PC-t.)
Egyértelműen jobb a teljes pc-s processzálás, de nem mondanám áll leesősnek a különbséget. Hiába na, nekem bejött ez a Denon, nem hiába használtam hat évet.Ha az idei év fejlesztését összegezném, hogy átállás pc-re Vs. Ultimax .... akkor egyértelműen a szub csere volt a nagyobb dobás.
-
Dagidög
senior tag
Beszereztem egy i1Display pro plus colorimetert. Röviden: bele kellett tegyek egy pár órát, hogy igazán jó minőségű kalibrációt érjek el, de a belefektetett pénzt és időt nagyon megérte és igazán kellemes színeket csalt elő a kijelzőimből. Nőtt az árnyékrészletesség és a színgazdagság.
Ha már kalibrálás: szeretném tovább próbálgatni a PC-s hangprocesszálást. Egyszer volt nálam Void, de akkor rendes mikrofonom sem volt és az akusztikai körülmények is gyengébbek voltak, valószínűleg ezért az Audyssey XT32-höz képest nem hallottam lényeges különbséget.
1: van most olyan bemérő mikrofon, ami ajánlott és elérhető a használt piacon?
2: 5.2-höz milyen hangkártya ajánlott? Most HDMI-n megy a jel az erősítőbe (TrueHD, DTS-HD MA). Ennyi csatornát hogy viszek át (lehetőleg kábeldzsungel nélkül)?
#166304 VoidXs:
Én próbáltam HDR anyagot SDR-rel szemben HDR képes kijelzőn és a felbontás valóban nőtt, de a kontraszt úgy vettem észre, hogy csökkent. A kijelző mezei VA paneles led, így nem képes visszaadni a HDR tartományát. Van erre megoldás vagy gyenge hozzá a kijelző? -
gab1ka
senior tag
Miért olyan fontos a HDR-SDR konverzió? Ott a Bluray 1080p bluray remux mókolás nélkül, egy mobiltelefon is lejátsza.Mit nem veszek figyelembe?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55
üzenetére
A driver hardveres dekódolási hülyesége lehet, nVidia vezérlőpultban állítható. Én saját shadert használok HDR-SDR-re, semmi gond nem volt vele semmilyen driverrel vagy anyaggal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)