Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyner
tag
válasz Tamoo #167378 üzenetére
"Beraktam egy-két helyre a leírást amit ide összedobtam segítségnek, igazából le se sz@rta senki."
Cáfolnám!!! Nekem pl. nagy segítség volt, ezúton is újra köszönöm neked a leírást, a sok segítő kommentedet, VoidXs-nek pedig a Cavern-t és hasonlóképpen a sok-sok segítséget.
Bencének írtam a múltkor, hogy még szoknom kell a PC-s lejátszást, nem 100%-ban használom, van mellette egy Media Playerem is. Jelentem, az ünnepek alatt gyökeresen megváltoztak a dolgok.
Az elmúlt héten 100%-ban csak a HTPC ment EQ APO-val, MadVR-rel és hiper-szuper minden, a Minixemet csak a rácsatlakoztatott HDD Samba megosztáshoz használtam, de azt is csak lustaságból. -
VoidXs
nagyúr
válasz Sakab #167392 üzenetére
Mivel 188 W nagyon kevés, ezért minél kevesebbet kellene kapnia. Talán az lenne a legjobb, ha kizárólag az LFE-t engednéd rá, a vágásokat pedig nagyon alacsonyra tennéd, de ilyen esetben fogyasztásmérés alapján lenne ideális meghatározni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-KP-
addikt
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, két kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy Denon 3312-öm, ill 1 pár Dali Ikon 7 MK II-öm. Ehhez tegnap a pre out sub kimeneten keresztül rákötöttem, egy régi Logitech z5500 sub-ot. Sateliteket kihagytam a sorból, csak a mélyre volt szükségem kicsit, hogy filmnézés közben legyen minimális mély is. Ezt találtam a z5500 sub-ról:
Mélyhangsugárzó: 188 W effektív (8 ohm 100 Hz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett)Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hány Hz-re kellene állítani a vágást? Próbálgattam az összes lehetőséget, de nem tudom melyik beállítás lenne a leg optimálisabb ehhez a konfighoz.
Ha jól gondolom, akkor a felső képen a 100Hz felettieket már levágja.
De a 2. képen igazából mit vág és honnan? És mennyire kellene állítanom szerintetek? -
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #167367 üzenetére
Mint bármilyen mezei PC, bőven jó mozira.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Khaosz55
addikt
válasz tomyka74 #167387 üzenetére
Nem kell ilyen böszme VGA, nekem is csak azért van mert 3440X1440-es monitorom van 100Hz-es és el kell érni a 100FPS-t game alatt.
Mivel nekem adott a hardver az egyik hobbihoz ezért is nem vettem médialejátszót. A borítós megjelenítés és egyéb vizuális lenyűgözés nem érdekel. Számomra csak a totalcommander és a társai teszik átláthatóvá mi van a gépen. -
python1
veterán
válasz Tamoo #167383 üzenetére
Jó a reszelgetés része az ok, azzal egyetértek, de azt is vegyétek figyelembe, hogy hányan projektoroznak vagy hányan néznek TV-n filmeket, online tartalmakat, PC minden családban van, és a kényelem miatt nem fognak még külön kütyüt bekapcsolni.
Nálam minden szobában van TV-is, meg projektor, de mindenhol PC a forrás, és a családban még a macskák is tudják kezelni.
Ez mondjuk nálunk van. -
tomyka74
senior tag
válasz Khaosz55 #167384 üzenetére
Uhhhh a videókártyád kerül csak annyiba mint kb.egy jobb médialejátszó sem!!!! és akkor még a proci ,memória , alaplap, stb. ha minden ezen a színvonalon van akkor az a pc. tényleg médialejátszót eszik csak reggelire!
Ha komolyabban nekifekszem a témának nálam lesz egy kis zidoo eladó ha érdekel! -
Khaosz55
addikt
válasz Tamoo #167366 üzenetére
Ez totálisan igaz én éppen ezért nem foglalkozom a hang részével az nekem HDMI-n megy, erősítőre bízom. MPC-HC vagy BE-t használom madVR-el és a HDR-SDR konverzió nekem a legfontosabb.
Sokan úgy gondolják, hogy megvan PC aztán pezsgőbontás van, pedig néhány esetben nem pezsgőt hanem xanaxot kell venni több levéllel.
Mpc-t és madvrt elég egyszerű belőni szvsz, de aki nem pc-zett annak lehet az is bonyolult. -
tomyka74
senior tag
válasz Tamoo #167378 üzenetére
madVR-el babráltam én is (vagy inkább kínlódtam pc-s fórumokról kapott tippek alapján ) MPCHC alatt de mivel nem tudtam a képi világot olyanra beállítani mint a kmplayer-el így maradt az utóbbi.
El tudom képzelni,hogy az eltelt évek alatt "öregedett" annyit a hardverem és vele párhuzamosan fejlődött annyit a médialejátszó piac, hogy egy komolyabb ráfordítás kéne már,hogy partiba legyünk. És akkor még következő a progik összeválogatása nekifeküdni rendesen konfigurálni, kihegyezni ,törődni vele .
De most így,hogy téma a mozipc. lehet kedvet kapok hozzá mert alapvetően szeretek pc.-t "építeni" nyilván a magam szintjén nem egy profi gémerén vagy programozó hekkerén! -
Khaosz55
addikt
Igen ki lehet akasztani vele szerintem minden GPU-t nekem 2080 super van, de kb közepes high beleállításon simán elzabálja a GPU 50%át- Ha mindent feltolnék egyből game over. Már csak azért sem rakom feljebb, mert minőségjavulást nem érzékelek bizonyos beállítás felett hiába van még kakaó a VGA-ban, meg a azért film nézéshez csak ne pörögjön 100%-onm a 2080super. .
Akartam korábban zidoot venni csak féltem, hogy PC után csalódás ér, a PC minden nyűge ellenére is. -
python1
veterán
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz devil-k #167376 üzenetére
Igen erről van szó.
#167377 python1: Gondolj már bele, fórumos közösségen kívül ki használ szerinted madVR-t? Nem sokan. A hang részéről ne is beszéljünk. Hányan használnak rePhase-t vagy EQ APO-t? Beraktam egy-két helyre a leírást amit ide összedobtam segítségnek, igazából le se sz@rta senki. De nem lepődtem meg.
Az hogy most valaki laptopon youtube-ot néz az más kategória.
A többség házimozihoz vesz egy médialejátszót és el van vele. Ez így normális. Nagyon kis réteg aki elkezd pc-t reszelgetni szabadidejében.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz robi-k #167370 üzenetére
Hogy is fogalmazhatnék, az ismeretségi körömben, de úgy általánosságban a nagyvilágban, elenyésző számban használnak ilyen műanyag lejátszókat othonukban az emberek. Most százalékos arányt nem tudnék felhozni, de szerintem az emberiség olyan 80-90%-a, de lehet jóval több PC-t használ otthon mindenesre, fim, zene lejátszására streamelésre.
Mindíg megmosolyogtam azt a 0,0001%-ot aki nem tud egy PC-t frissíteni, és utána rendszergazdi segítségre van szüksége, hogy működésre bírja a saját PC-jét. Én az asszonynak vettem egy komoly gépet néhány éve, bolondbiztosra konfiguráltam, és max 1x volt vele gondja, akkor is azért, mert bányászni akart vele.
Mozira cirka 15-éve használok PC-t, soha nem volt még problémám azzal, hogy valami gebasz lenne, csak élvezem azt kész.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Dorian #167369 üzenetére
Így igaz És akkor még jön ráadásként a driverekkel, programokkal való szívás a telepítés/frissítések után, hogy végre működjön is úgy, ahogy szeretnénk. De van ebben is öröm, ha már végre működik és tudsz rajta filmet nézni vagy zenét hallgatni az elvárt kényelemmel és minőséggel
Sok évvel ezelőtt volt próbálkozás arra, hogy PC-re épülő, a végfelhasználónak valóban csak plug and play lejátszókat gyártsanak, de mindannyian ismerjük a történet végét
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz tomyka74 #167363 üzenetére
Erősen sarkítva a dolgot, rohadtul mindegy a hardver, kivéve egy dologhoz az pedig a madVR.
A többi azon múlik hogy mit használsz rajta és hogy van konfigurálva. Többségnek lövése nincs hozzá ezért csak a kínlódás van vele. Én csak a hangi részével foglalkozgattam mostanában, de még ott is csak a felszínt kapargatom. Lehet mondani hogy a PC a legjobb, de azt ki is kell tudni hozni belőle és az átlag user itt el is vérzik.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz tomyka74 #167363 üzenetére
Az az fx 8 mag az valójában nem 8 valós mag, hanem 4 modul. Modulonként 2 egészpontos és 1 lebegőpontos egységgel. Ezért van, hogy gyakran kritikán alul teljesít, néha meg meglepően jól. Még a 2012-ben megjelenő sandy bridge intel esetén is 1 intel mag megette kb. reggelire az amd "modult". Ahogy a 4 magos ryzen 1200 jobb tőle, amit aprón 10-12 ezerért megkapsz. Na de nem lényeg. Madvr alá grafikus kártya kell elsősorban, nem cpu. Bőven ki lehet maxolni akár egy 2080-as vga-t is alatta.
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
Senki nem mondta,hogy a pc. szar,én is szeretem a pc.-m. Csak amit említettél ryzen 4 magos proci ami cirka 12 aprón annak ha összehasonlítom a teljesítményét a 8320-al akkor nem látom azt a nagy előrelépélst, a foglalat meg a fogyazstáson kívül, bár lehet ez is elég viszont 4 maggal kevesebb és a gyorsítótára is kevesebb.(legalább is pl. egy Ryzen 3 3200G Quad-Core 3.6GHz ennek).
Természetesen nyilván a gyártástechnológiához nem értek mivel nem vagyok kocka fejű megszállott gémer,hogy ezeket bújjam egész nap. -
-KP-
addikt
válasz tomyka74 #167359 üzenetére
Na ebből meg az "fx8320 8 mag nem elég?" kérdésből szépen látszik, hogy a dolgok hátterével nem vagy tisztába és lenne minek utánaolvasni... De azért jönnek a hangzatos kifejezések, hpgy a pc szar és a media player a király. Mivel ez egy igen olvasott fórum, ki tudja hányan olvassák el, majd fogadják meg a "jó tanácsot".
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz tomyka74 #167355 üzenetére
80k: Ryzen 3200G + lap + 8 GB RAM + 120 GB SSD + olcsó, de normális táp.
150k: Ugyanehhez hozzácsapsz egy GTX 1660-at olcsóbb proci mellett.#167356 devil-k: Természetesen van. Egy dolgot kell tudni róla: nem létezik olyan, hogy Dolby Vision, ugyanúgy sima HDR. Egyetlen bittől függ, hogy annak van-e jelölve a tartalom, de semmi extrát nem ad. Csak annyit jelent, hogy moziban is volt belőle HDR, amit a Dolby közvetített, és ezért elvárja, hogy otthon is az ő hülyeségüket kelljen brandelni. Viszont olyan eszköz, ami nem fizette ki a jogdíjat, nem játszhatja le. Egyetlen kivétel van, a PC, ami ezt a bitet figyelmen kívül hagyja, és működik tovább sima HDR-ként. Nem fogod látni a Dolby Vision címkét sehol, de ettől még az lesz. Ugyanaz, mint amikor a DTS-HD-t PCM-be dekódolva küldöd át. Ugyanaz, sőt, jobb is. Még több, amit a PC tud: SDR konverzióval olyan eszközön is kijön a legtöbb a DV-ből, ami még a HDR létezése előtt jelent meg.
#167357 tomyka74: A magok száma önmagában semmit nem jelent, az új Ryzen-ek egy magon is megeszik a 8320-at. Ettől még bőven alkalmas akár 4K-ra is belépő (de nyilván media player feletti) szinten.
#167358 devil-k: A processzor jobban számít. Lehet teljesen hardveres dekódolásra építeni, az Intel legolcsóbb CPU-i most tartanak 8K 120 Hz-en. A videokártya teljesen kihagyható, az csak a MadVR extráihoz kell, de pusztán CPU-ból is nagyon magas minőség érhető el.
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz VoidXs #167349 üzenetére
Értettem persze, írtam is,hogy nem mai a konfig de anno próbáltam kihozni a legjobbat, a zidoo (z9s egy alap)egy viszonylag új lejátszó gondolom jobb/kihegyezettebb a minőségre mint a pc.-m, ezért is látom jobbnak a zidoo-t vele szemben.
Pc.-re már elég sokat kéne ismét költeni,hogy versenyképes leyen.[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #167347 üzenetére
Szerintem inkább a másnap.
-
VoidXs
nagyúr
válasz tomyka74 #167342 üzenetére
Én nem a PC-ről, hanem a vitathatóságról beszéltem. Minden mérőszámban a legjobb képminőség és legpontosabb hang kizárólag PC-n érhető el. Házimozis eszköztől még nem láttam se értékelhető önbemérést, se Qp-helyes képet, se bithelyes TrueHD-t, se értelmes frissítéseket, se teljes RGB-támogatást, se minőségi kódolások támogatását, se jó HDR-SDR-t, se látványosan javító felskálázást, sem stabil interpolációt.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz tomyka74 #167342 üzenetére
Én hasonló utat jártam be csak fordítva... nagyon sokáig audio pc-t használtam antimode dual core 2.0 szobaakusztikai rendszerrel....
Pont a kényelem miatt váltottam oppo 105-re, majd oppo udp203-ra. Mivel hiányzott a pc által megszokott jukebox felület és testreszabhatóság feliratok terén (szerintem ez a mai viszonylatban alap kellene legyen) ezért váltottam... de nem akartam alább adni... egreat a11 volt rövid ideig, majd zidoo uhd2000-et használtam, majd váltotta a zappiti zászlóshajója. Zappiti pro 4k hdr. Ez már elég jó lett volna, megelelt az igényeimnek, de lassúcska volt.
Így ismét visszaváltottam pc-re, de immár egy erős kártyával és elég jó madvr algókkal. A kapott képminőség és hdr-sdr konverzió szerintem nem összehasonlítható a zidoo, vagy éppen a zappiti képminőségével...
mindezt mondom egy 3 chipes barco dlp mellett 315 cm széles vászonra vetítve. Lehet, hogy kisebb képátlón, tv-n kevésbé jönnek ki ezek a különbségek
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
tomyka74
senior tag
A konfigot nézd meg a "cuccaim" -nál ,a lejátszóm kmplayer (volt splash player meg MPCHC/madrvr de nekem a kmplayer tetszett legjobban ahogy lejátszik.) a videókari az avr-el QA.Pearl HDMI kábellel volt kötve.
A zidoo a saját Home theater 3.0 lejátszóját használom.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz ctrlaltdel13 #167343 üzenetére
Igen ezt mástól is láttam már
Nekem nem volt vele gondom.
Ötletes volt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
tomyka74
senior tag
válasz VoidXs #167340 üzenetére
Egyetértek! Pontosan ezek a tapasztalataim, min. 10 évet moziztam pc.-ről és a legkényelmesebb amit el tudtam képzelni, amit elindítottam azt mindent játszott, nemrég váltottam egy zidoo médialejátszóra és mind képi világában mind hangban jobbnak tartom mint a pc.-met pedig elég jó pc.-t raktam össze anno nem spróroltam el a pénzt semmin.Vannak kis hisztik zidoo-n amik eléggé kiidegelnek de csak beállítási bibik.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Ma sikerült megnézném a Tenetet.
Nekem tetszett.
A kép és a hangja is rendben volt.Utána kicsit tesztelgettem pár demó jelenettel, hogy milyen EQXT Reference beállítással meg anélkül.
Hát az XT bekapcsolással durván megnőtt a dinamikai vagy hogy mondjam.
Pl a Hihetetlen Hulk amikor összecsap Főretelemmel ott egy párszor szerintem kicsit túl ment a mély mert fura hangja volt.
-30 dBen néztem a szub az erősítőn 0 dBen volt.Kedden ha itt lesz az Ultimax kipróbálom azt is majd mind a két módon, hogy azzal mi lesz.
Mert így az XTvel rengett a kanapé azértSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Denon 4308-as erősítőm és LG CX55X3LA tévém mellé szeretnék valami médialejátszót. Jelen pillanatban egy Apple Tv 4k-t használok de szívesen kipróbálnék valami mást is.
Nézegettem az OPPO 203-as készüléket de szembesültem a majd 400k-s árával. (valahol egy tesztben 260-at olvastam ) Az androidtól picit idegenkedem. Mit ajánlotok hogy a tv képességei ki legyenek használva?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Gabi 8906
senior tag
válasz #09634560 #167329 üzenetére
Voltam már megnézni a terméket, tetszik is. Néztem korábban neten mennyiért adták el, pl 2 évvel ezelőtt olyan 110 körül mehetett a reális ára. 110 et ajánlottam, nem adta. Várok, hátha később még meggondolja magát. Szerintem nem volt sértő az ajánlat.
Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
Khaosz55
addikt
Nézegetem a mini dsp-ket az ultikhoz.
Alapvetően nini dsp és dsp HD-t nézem.
Na mármost a jelszint témára is van kérdésem. Rotel leírás szerint 1.2v kimenti szinttel rendelkezik. Erre jönne a mini dsp vagy dsp HD-
A mini dsp 2 állásba kapcsolható:
Rev A max imput level 0.9 Vrms
Rev B max input level 2Vrms
Max output 0.9VrmsA mini dsp HD is kétféle bemeneti szintet lehet állítani, viszont a kimeneti szint erősebb:
IN: 2Vrms / 4Vrms
Out: 2Vrms
A mini dsp HT-t néztem ki. Gondolom megfelelő a Rotel jelszintjéhez. -
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt mindenkinek! :) Nem tudom jó helyen járok e. Tudnék venni használtan egy Klipsch r26f front hangfalpárt. 5 éves, garancia már nincs rá, tetején vannak karcok. Panelban lenne használva, filmezésre és zenére. Valaki találkozott már a termékkel, és használtan mennyit érhet egy ilyen? (Nekem 140 be kínálták) Válaszokat előre is köszönöm.
Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
-KP-
addikt
válasz ctrlaltdel13 #167322 üzenetére
-
-KP-
addikt
válasz ctrlaltdel13 #167318 üzenetére
Nem magamból indulok ki, hanem sokunkból.
-
nagyúr
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok nektek és AV-ben gazdag Új Évet!
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
makkai
aktív tag
108,4" 240×135 CM
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
Az igaz, hogy ez közel sem a maximum.
De nem akartam többet költeni rá. 2,5-2,7 m-ről nézem, nem érzem, hogy ennél nagyobb kép tudna még hozzáadni az élményhez. Ideálisnak érzem.Szerk.: Plusz ha játszom, akkor a kormány tartó váz így pont nem takar még bele a képbe.
[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
válasz devil-k #167309 üzenetére
Sima dekor nikecell mennyezeti panel van felrakva. Kb 5mm vtg. Oldalfalak 5 cm szigetelés, és hangszegetelő gipszkarton alu vázszerkezetre, ami akusztikus lengő kengyelekkel van rögzítve a beton falakhoz.
Hangátersztő vászonnal tudsz csalni, de szerintem úgy már túl alacsonyan kezdődne a kép.
Nekem így most ülve kb. a kép közepére esik a szemmagasságom. Nekem pont így kényelmes.mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
-
-
makkai
aktív tag
válasz devil-k #167279 üzenetére
Nálam 2m a belmagasság. 108,4" a vetített méret. Így 45 cm maradt a kép alatt a padlóig. Sokkal nagyobbat nem tudsz csinálni ilyen belmagasság mellett.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #167305 üzenetére
Én szoktam Intel NUC-t ajánlani. Mire megdöglik (kb. 10 év múlva pukkanik majd egyet a táp egy kevés füsttel), pont akkor lesz érett a csere. Általában 10 évente van bármi érdemleges fejlesztés (pl. 2006-ban jött ki a Blu-ray, 2016-ban az Ultra HD Blu-ray), amihez a meglévő hardveres protokollok fejlesztése szükséges (nevezett példákban a HDMI port verziójának növelése, amúgy egy 2006-os gép már bőven 4K-képes teljesítményben).
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
-
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #167303 üzenetére
Full HD lejátszásra és sima bitstream-re konkrétan működik a Windows XP is... De minden, amit itt gyakran javaslunk haladó szintre, pl. MadVR, Equalizer APO, REW, Cavern, stb, mind fut a 2006-os Windows Vistán. Hardveres videógyorsítás már a Windows 2000 óta létezik (DXVA 1.0), de ha a legfrissebb verzió kell az MPC-ből, akkor kénytelen vagy a 2.0-t választani, ami Windows XP-től van, egy évvel későbbről. Felbontási korlátai nincsenek, de HDMI-re szükséged van, szóval kénytelen vagy a legolcsóbb HDMI-s kártyát venni, az már biztos bírni fogja a 4K-t is. Épp ezért mondom, hogy mindegy, milyen PC-d van, jó lesz forrásnak. Ma bármi újat veszel, azzal a 16K megjelenése előtt a világon semmi problémád nem lesz. A videólejátszás az egyik legáltalánosabb feladat, és hardveresen optimalizálva van az utolsó összeadása is.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Nekem sincs gondom MOST a PC-vel , minden megy HDR, SDR, Konvezió régi navivia driverral, madvr MPC-HC. A pc-ről szépen hdmi-n keresztül minden átmegy AVR-be tovább projetorba, nincs csúszás kép probléma vagy eldobás, összes hangformátum amit használok átmegy (DTS,sztereó, DTS-HD, Atmos) . Nem is csesztetem.
Aztán közben mégis elgondolkodtam egy zidoo Z1000 pro lejátszóba, de mindig vissza lépek ott is olvastam problémákat, csöbörből vödörbe meg nem akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest