- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Hehe
Aztmondod a méret a lényeg, és nem a sebesség? Vagy késleltetés? Esetleg sávszélesség? Jókis hasonlat
Viccen kívül azért egy előnye van a DDR3-nak, hogy kicsivel drágább csak, és adnak általában bordát hozzá... Húzásnál azért jóljön az. Sok 1333-ról lespórolják. Kingston value Ram, Kingmax 1333-as pl.
-
Blax
tag
A ramokat mindig Ősembertől veszem, így gondolom nem használt a cucc és nem is láttam az érintkezőkön csikarit (én sem most kezdtem, az ilyen apróságokra is mindig figyelek). Csupán érdekes volt számomra, hogy a gyári default értéken nem volt stabil a rendszer, ezért kapott az a ram 2.14V-ot, úgy hozta az értéket, 2.16V-tal ment feljebb is. Többet semmiképp sem, se CPU-nak, se másnak. Ész nélkül nem szabad tuningolni ez már megtanultam én is, meg amúgy is kinőttem már a "húzzunk szénné mindent" korszakomat.
Visszatérve az eredeti témára, kíváncsi lennék, hogy hogy viselkedik a fentebb említett lap a hozzá szánt rammal. Ismétlem, nem az a cél, hogy szénné legyen hajtva majd, mert nem játékra kell (de a performanciára is figyelni kell
).
Ez valszeg csak úgy fog eldőlni, ha megveszem a cuccot és vagy megy, vagy nem. A lehetőség még talán ott lesz, ha nem is hajtja ki a gyári frekvenciát, akkor alacsonyabb frekivel, de durvább időzítéssel.
-
Ayg0
senior tag
ez mind szép amit írsz, de kérdem én, h hol kellene érdekelnie? leszámoltam a zsetont zsigáéknak egy olyan szolgáltatásért amit nem tudok használni, pedig működnie kellene. lehet érvelni, h másoknak márpedig megy és blablabla, de!
1. amikor vettem még nem voltak tapasztalatok, ergo nem volt kitől kérdezni.
2. ha laikusként kezdek gépet építeni akkor mi van? erre szolgálna a mem és cpu support. amit vettem szerepel a listán, mégsem megy ahogy kellene.az, hogy ez bios vagy hardver hiba... valamiért nem izgat. oda a lóvé és ezt a "minőséget" olcsóbban is megkaptam volna másik márkanév alatt. lehet át is fogok nyargalni msi-ékhez. olyanom még úgysem volt.
-
TayRol
nagyúr
meg nem huztam, a ramokat a bios default 1333-ra allitja, ezeket allitottam at 1600-ra (1600-as Kingmaxok), szvsz ez meg az alapot jelenti.
a Grid-nel jott elo, igaz a jatek full felbontasra volt allitva es dolgozott is a gep, de nem hinnem, hogy itt mar hibaznia kellene a hardvernek. nemtudom, ma cimbi athozza a madzagos x360 kontrollert ill. madzagos egeret, es tesztelunk. de nehogymaa ne legyen kompatibilis a radios cuccos... -
Tino
csendes tag
Itt vettem, nézd meg a speckot: cl7
http://www.pixmania.hu/hu/hu/3777369/art/ocz/gold-low-voltage-pc-memor.htmlitt a gyári oldal, cl8
http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_12800_gold_low_voltage_dual_channelno comment, tudom én voltam a hülye hogy nem néztem meg, de ez előtt vagy 10 ramnak vágtam a speckojat gyari szamokkal együtt...
A gép vadi új (< 1 hét, minden garis) (Teljesen alap, bois auto configon: )
- GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0) lapban F6 bios
- NB 2000 Mhz
A többit a képek elmondják:
Memory
CPU
SPD(Ha elmondod, hogyan kell screenshotot csinálni a biosba szivesen szúrok be azt is.)
i7-esek már támogatják a triple channelt vagy mit, ezért látni olyan sok 3db-os kitet nem? ez csak dualos, tehát pont erre való inkább szerintem. De nyilván te érted ezt jobban, csak egy észrevétel volt. Világosíts fel kérlek.Most nézem, hogy a cpuz által írt gyári szám nem egyezik meg a gyártó által írt gyári számmal:
cpuz: OCZ3G1600LV2G (4.60-os everest is ezt írja)
gyári: OCZ3G1600LV4GKNamost ennek nem kéne egyeznie? Vagy külön külön ez a száma, és együtt meg a gyári?
A cucc boot-nál fagy, azon belül random (win7 töltés közbe, az után, log on után stb...)
És köszi a kitartó helpet...
-
Tino
csendes tag
Hali!
Ram 1600-on fut elvileg cl8-on
Beállítottam a feszt és az 1600 MHz-et ahogy a ram írja, de fagyogat. most pedig 1066-on futkos ami nem túl jó (igaz 7-7-7-16). Lehet ezt valahogy elfogadható átlagba tenni? pl 1600-on cl9-nek is már örülnék, ami elvileg kisebb mint amit tud. Vagy az alaplap nem kedveli? Nagyobb feszt nem lenne érdemesebb adni? (1.65V helyett 1.7V vagy 1.75V?)
konfig
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
AMD Phenom II X4 955 Black Boxed
OCZ GOLD LOW VOLTAGE PC MEMÓRIA 2 X 2 GB DDR3-1600 PC3-12800 (OCZ3G1600LV4GK) -
Zsoty
csendes tag
Az egész gépet vittem és ők cserélték ki, de aztán már ki is adták. Memtesztel jo volt akkor is és most is, de a lefagyást ugye akkor ott nem produkálta, hanem már csak otthon. Minden alapon megy nem szoktam húzni a cuccost.
Gigabyte GV-R4850C-1GH VIDEÓKÁRTYA
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P ALAPLAP
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT MEMÓRIA
AMD Phenom II 550 AM3 BOX Black Edition PROCI
CODEGEN E6099-CA 400W HÁZ
460W Gigabyte Superb
EGY SAMSUNG 500GB MEREVLEMEZ
ÉS DVD IRÓEz a gépkonfig.
-
Tino
csendes tag
-
Zsoty
csendes tag
Nekem az volt a broblémám, hogy mikor naponta elöször indítottam a gépet akkor állandóan újraindult amíg ki nem kapcsoltam a gépet. Ha utánna bekapcsoltam elsőre felált a rendszer és működött minden. Egész nap ki és be kapcsolhattam, működött. Másnap megint csak újraindúlt és megint ki kelett kapcsolni a gépet. És ezt minden nap kelett csinálni hogy működjön. Volt tápcsere ua. Bios frissítés ua. Memoria beállítás ua.
Mikor a memtesztet futtatam akkor elsőre hibát írt. Próbáltam egy rammal, jó átcseréltem a másik ramra jó. Visszatettem mind két ramot jó. Másnap memtest86+ nem jó. Másodszorra beindítva a gép és memtest jó. Arra jutottam mikor másodszorra indítom a gépet akkor minden rendesen fut. A ramot másik gépben is ellenőrizték külön-külön és jó. Nekem kompatibilitási problémám volt mint kiderült. Beállítást tudnátok ajánlani és hogy melyik slotba tegyem a memoriákat. Mpst egymás melett vannak, de a biosban az 1-3 helyen jelenik meg. -
Tino
csendes tag
Hi!
Neked milyen alaplapod van? Csak mert nekem pont ugyanilyen ramot szeretnék a GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P lapomba, egészen pontosan ilyet:
OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum Dual Channel 2GB Kit vagy ilyet:
OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum 4GB AMD Edition Dual Channel KitA gondom, hogy a giga oldalán nincs bent a támogatott ramok listáján
http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memroy_ga-ma790xt-ud4p.pdfÍrtam a gigának, de még nem jött válasz, viszont ha te azt mondod megy, akkor már pattanok is a bringára...
Köszi
-
Cadal
őstag
no, akkor mondom mi nem tiszta
Nálam dual channelben vannak berakva a ramok. Ha Gangedre állítom akkor az így néz ki a Cpu-z szerint. Teccikérteni?
Míg nálad kicsit másképp, ezért nem tiszta nekem, miért van a Channels-nél single, a DC módnál pedig semmi. Valószínüleg nem egymás melletti slotokban vannak a moduljaid.
Amúgy a ganged, unganged rész az teljesen rendben van. -
Cadal
őstag
Köszi az adatokat és fesz. értékeket. Amúgy nem is igazán ganged / unganged-re gondoltam, hanem a dual channel memória működésre. Csak nem tudom, hogy az a 2GB. ram milyen felállásban csücsül a gépedben
. A DDR3 ramok jobban bírják az 1T-t mint annó a DDR2 ramok (bár azok egy-két kivételtől elérően inkább nem bírták...) . Ez nekem is újdonság volt DDR3-ra váltásnál, de minden további nélkül sikerült beállítanom az 1T-t. Szerintem próbáld ki te is.
Aztán had jöjjenek azok az eredmények, jó kis gépet sikerült összeállítani.
-
Cadal
őstag
Üdv a klubban! Szép eredmények, bár sztem a proci pontszám több is lehetne. Gondolom ha DC lenne a ram működés, és 2T helyett 1T akkor azért többet kapnál. Jah és a Win 7 is elég keveset ad.
Mindenesetre szép kerek számok. A lap is jól bírja a 300-as "FSB"-t
Mi a batch kódja a procidnak, mert az enyém is kb itt ér véget, ahol a Tiéd is, a leírtak alapján?
Azt még esetleg leírhatnád, hogy minek (Ram, NB VID, stb..) mennyi + fesz kellett, ezekhez az értékekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest