- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Hehe
Aztmondod a méret a lényeg, és nem a sebesség? Vagy késleltetés? Esetleg sávszélesség? Jókis hasonlat
Viccen kívül azért egy előnye van a DDR3-nak, hogy kicsivel drágább csak, és adnak általában bordát hozzá... Húzásnál azért jóljön az. Sok 1333-ról lespórolják. Kingston value Ram, Kingmax 1333-as pl.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
gabi133 #1439 üzenetére
Elméletben biztos van gyorsulás, de gyakorlatban a tapasztalat azt mutatja, hogy észrevehetetlen 1333 - 1600 mhz között is szinte. Placebó hatás maximum.
A lényeg, hogy mennek a lapokkal 1600-as ramok, nyugodtan vegyél olyat, de ha lehet a support listán (QVL) felsoroltakat vegyél, amiket teszteltek a lappal - esetleg más gyártó hasonló chipsetes lap QVL-jét is érdemes megnézni, mert nagy valószínűséggel átfedés van a kettő között. Egész jó kis ramok vannak felsorolva, szerintem lehet válogatni bőven... és legalább 100%, hogy menni fog (Végigolvasni is szörnyű azokat az AMD 1600-as RAM kálváriákat amiket itt végigszívtak egyesek...amikor megvan az új géped, és szenvedsz vele heteken keresztül, vagy végül lecseréled intelre)
De amúgy jogos az érzés... Most majdnem ugyan annyiért vegyen az ember egy általában 1333-as borda nélküli ramot? Mikor 1600-okon szokott lenni hűtőborda is.
-
Ren Hoek
veterán
Ok ez igaz. Nem akartam általánosítani, kicsit hülyén fogalmaztam. Azt akartam kihozni belőle, hogy az 1600 Mhz az már OC-nek számít AMD fronton, ergo nem feltétlen a RAM hibája ha néhány embernél problémák adódnak. Sajnos nem egy példát hallottam, személy szerint nekem elegendő, hogy inkább QVL-s ramot vegyek. Amin rajta van a Kingmax, de csak 1333-on.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
vizirider #1423 üzenetére
2 panaszt is hallottam, hogy 1600 Kingmax DDR3-mat nem szerette a Giga lap, és az AM3-mas proci. Természetesen ez nem a kingmax hibája, hanem az AMD-jé mert 1333-mat bír csak az IMC, meg a useré, aki megvette, és nem tudja beállítani. Geilekre is hallottam panaszt AMD fronton, sőt OCZ-re is. Egyszerű: 1333 Ramot kell venni.
Meg pont nem értelek, ha jól látom neked pont AM3-mad meg Kingmaxod van, és visszaolvastam, rendesen szívtál te is a ramokkal. Ezért nem értem a kirohanásod. Nem feltétlen a Giga a hibás, mert inkább az IMC szól bele a dolgokba, ami meg a prociban van. Vagy haver lapjában akkor tökéletesn működik minden?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
gyuszmo1 #1420 üzenetére
Én ezt a ramot javaslom neked, 23K a rambazárban:
G.Skill:
F3-12800CL9D-4GBNQ 23k
Spec.: 2x2GB 1600MHz CL9-9-9-24 1.8vEz biztosan menni fog AM3-mas procival, és Gigabyte 785-ös lappal is. Ráadásul ott és a G.Skill honlapján is 1.5 voltra van tesztelve ...
A GBRH meg hazai boltokban elérhetetlen, 30K körül lesz, Rambazárban ami sokkal olcsóbb, 28.5K már most. Karácsony felhajtja az árakat de durván! Ráadásul Gigabyte AM3-mas lapok nem mindig szeretik a ramkülönlegességeket (Kingmax-al állandó problémák pl...)
Összegezve, a fentebb ramot ajánlom, Ripjawshoz képest egészen biztos vagyok benne, hogy lehetetlen megérezni a sebességkülönbséget. Ám 10K-val olcsóbb.
-
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Blaze71 #1409 üzenetére
Mióta majdnem kinyírtam a régi gépemet tuninggal, azóta inkább csak az asszonyt rángatom meg
Ja kingston value ram-ot énis néztem. Csak az dühít, hogy ha kiszámolom 22-ből kapok egy borda nélküli 1333 Mhz-es CL9-es 1.8 V-os ramot ...míg egy-két hete 24K-ból kijött volna egy G.Skill Ripjaws 1600 Mhz, fekete bordával, CL7-es, 1.65 V-on
Elkéstem vele
-
Ren Hoek
veterán
A-Data ramokról mi a véleményetek AMD procival? Sajna amit rendeltem G.Skill ram...mégsem jön, sőtmitöbb 22,5K-ról felment 28,5-re...
Emellett DDR3-ból totálhiányvan. Pedig hol van még karácsony?...
Szóval A-Data 1333-mast néztem ki. CL9-es, viszont qualified listás, és 1,5 volt-os ami nemrossz. Borda viszont nincs rajta.
Igazából észre lehet venni földi halandónak, egy 1600 mhz-es CL7-es és egy 1333-as CL9 között a különbséget átlag programok, játékok során?
-
Ren Hoek
veterán
Több forrásból is hallottam, hogy a G.Skill ramokat kedvelik az AMD-s Giga és Asus lapok, no meg a phenomok. A kingston value / kingmaxnál alig drágábbak, és 1.65 volton teszik a dolgukat. Nemsokára tesztelem 785-ben
Ja meg még a Corsair Dominator amit nagyon szeretnek, csakhát annak ára van keményen.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
old gray #1378 üzenetére
Kösz a tippet, most utánaolvasgattam.
Az a bajom, hogy a RAM már megvan, és nincs qualified listában a Giga lapnálEttől függetlenül lehet menne benne. (Asus ugyan ez a kategória,qualified listában Kingmax 1600-on, meg a G.Skill is 1600 Mhz-en.... arról nem is beszélve, hogy Asusnak 8+2 phase VRM-je van bordával, a gigának meg 4+1)
-
Ren Hoek
veterán
Jogos, giga topik
6 éve vettem utoljára alaplapot, nem nagyon ismerem egyik márka lapjait sem. Visszaolvasva láttam pár esetet, hogy fagyogatott benne a ram, de ez szerintem HW hiba lehet... Az AMD nem hitelesítette 1600 Mhz-re a IMC-t, tehát ezvan. 785-re viszont még nem láttam panaszt.
-
Ren Hoek
veterán
Sziasztok, konfigépítek és a két lap között filózok:
Gigabyte MA785GT- UD3H
ASUS M4A785TD- V EVO
Szerintetek teljesen mindegy melyiket veszem? Tapasztalatok a két márkával?
Másik kérdésem, hogy G.Skill Ripjaws1600 Mhz-es 1.65 V 7-7-7-21-es DDR3-mak stabilak lennének a lapban? Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest