Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
filózoli #39423 üzenetére
10x objektívebb, mint a headfis ki tudja melyik szponzorált user olvasgatása
Az már szubjektív, hogy az adott füles kinek hogy tetszik, de azért abban alapvetően nem volt emlékeim szerint ellentét, hogy az IE800 jó, csak hogy árban mit ér meg? 30-50-100eFtot
Úgy, hogy a GR07 egy nagyon jó füles. Max azért nem tetszene, mert eleve azt mondod, hogy IE80-nál nincs jobb füles. -
válasz
filózoli #39419 üzenetére
Ne gyere már ezzel, hogy a headfi-n mit olvastál, miközben mások veszik a fáradtságot, és meghallgatják, összehasonlítják A-t B-vel. Ott lett volna a lehetőség neked is eljönni, 2x is, így
(#39418) sheratan Meg azért, hogy bitang sok pénzt keressenek a nevükkel a túlárazott füleseiken...
-
Uzi74
senior tag
válasz
filózoli #38674 üzenetére
Próbálbattam a seal test fájllal és rá kellett jönnöm, hogy nem jó szilikonnal használtam. Érdekes módon ugyanaz a végződés jóval több basszust adott a CX550-en, mint az IE80-on. A legnagyobb normál formájú szilokont rárakva, és nem fül fölött vezetve, hanem szimlán lefele behelyezve komolyan megjött a dinamika a mélyebb régiókban is.
Érdekelne, nektek mennyire hangos az 50Hz az 500Hz-hez képest?
[link]
A 500Hz-est még mindig jóval hangosabbnak érzem (persze a mélynek nagyobb energia kell alapvetően is)
Esetleg másik dugót tettetek rá? Comply-t ajánlgatják head-fi-n, de nem sokáig bírja állítólag -
coolrob
aktív tag
válasz
filózoli #38712 üzenetére
Hello!
Hátha valaki tud segíteni. Brainwavz M2 beszerzésén gondolkozom. Problémám hogy neten keresgélve. 2 féle jack aljzattal láttam, és nekem slim kell mindenképp.( mobilon elég robosztus tok van, és nem lehet tőle bedugni a sima dugósat. )
Most akkor melyik? (MP4 nationről rendelném)
-
törölt tag
válasz
filózoli #38657 üzenetére
Nézd, azért azt az egy szem dinamikus drivert nézve nem olyan nagy dolog megoldani hasonlóan kevesebb pénzből.
Ja, egyébként a múltkor valahogy elém került, hogy az AK100-nak valami 0,0009%-os THD-je van, szóval ahhoz képest a te hifi minőségű fülesed egy zajos vacak
BennyRay: Azért nem olyan rossz az 32GB. Összesen 3x32GB. Illetve a head-fi fórumon irják többen is, hogy megy 64-es kártyával is, csak más fájlrendszerre kell formatálni. Illetve valami olyan is volt, hogy ketté lehet particionálni, és akkor látja rendesen, csak lehet, hogy kicsit lassabb lesz.
andrisms: A GR07 és GR06 elég massziv darabok azért, igaz nem cserélhető kábelesek. Szerintem is jó füles a 215, bár csupán a hangja alapján nem ér huszon-x-ezer forintot, de a kialakitása kárpótol ezért.
-
Uzi74
senior tag
válasz
filózoli #38560 üzenetére
Megérkezett az IE80 . Az első 1 óra hallhatás után azt tudom mondani -
sony mdr-ex300-al és sennheiser cx-550-el (Nexus 5-ről, Motorola Razr Maxx, Sansa Clip plus-ról és usb audigy 2 NX hangkártyáról és bluetoothon Jabra Street 2-ről hallgatva)
Az mdr-ex300 eléggé mélyekre hangolt, az ie80 jóval részletesebben és kiegyensúlyozottabban szól
cx-500-hoz képest már nem olyan óriási a különbség - hangképüket hasolnónak érzem, de persze az IE80 még nincs bejáratva. A mélyek talán precízebbek, de nem ég és föld elsőreA basszus finomhangológomb nagyon sokat nem befolyásol, tudtok ajánlani olyan zenét, ahol markánsan érezni a különbséget?
Első körben nem vizsgázott rosszul az usb-s hangkártya és a nexus 5 sem, jabra street 2 nem meglepően rosszabbul szólt és túlhangsúlyozta a basszust
-
Zoli133
addikt
-
Uzi74
senior tag
válasz
filózoli #38556 üzenetére
Köszönön a válaszokat!
Leginkább Spotify vagy Google Music 320kbit-es anyag a forrás (lustaság nagy úr), ezért a dedikált lejátszó elég behatárolt - pc-ről persze használhatok külső usb dac-ot/erősítőt - de ott egy fejhallgatóval jobban járok valószínűleg. (most látom a Sony amit írtál is androidos)
Ha megjött akkor nekiesek és összehasonlítom különböző forrásokról és beszámolok (régebbi audigy nx fukciónál usb-s fejhallgatóerősítőként pc-n, fejhallgatóval egész jól boldogul).
FIIO E18 ha menne küldő DAC-ként,A 200 Eur-ig árkategóriában létezik másik cserélhető kábeles fülhallgató, ami jobban szól? (fél, max 1 évig bírja nálam egy kábel, nem szívesen vennék olyat ennyiért, ami kuka ha megszakad a vezeték)
-
-
Ati1979
veterán
válasz
filózoli #38441 üzenetére
Már alig várom az ie800-at!
(#38442) sheratan
NE! Az ie800 ne! Csak azt ne!
(#38444) vodkaboy22
Néhány testrészt szerintem is megérhet az ak10...
(#38445) AGE-T
Nagy kár!
Igazán megvetnéd pedig, olyan olcsó... Főleg ha rájön a vám meg magyar ÁFA!(#38446) kp59
Hogyhogy téged még nem bűvölt meg a világ legjobb fülhallgatója?
-
törölt tag
válasz
filózoli #38165 üzenetére
Mondjuk a Vsonic fülesek nem szigetelnek igazán jól, ez alapvetően igaz. De a head-fi fórumon olyan véleményt is olvastam, hogy az UE900 jobb a W4R-nél meg SE535-nél, ami elég abszurd egy kijelentés. Több basszus van benne, ez igaz, és nagyjából minden másban gyengébb.
-
gelbelex
őstag
válasz
filózoli #38158 üzenetére
Simán lehetséges.
Pl. ha a Westone 4R-t hallod csak egy Sony F-ről.
Vagy az én esetem: Az (IE80-nál nyilván valamennyivel, de valószínűleg csak kicsivel gyengébb) IE8-ammal alapvetően elégedett voltam, amíg meg nem hallottam a Vsonic GR06-ot negyedáron majdnem olyan jól szólni (és nem összezavarodni egyes zenékkel), valamint a GR07-et és a Brainwavz B2-őt féláron még jobban is (igaz kevesebb basszussal, de sokkal részletezőbben és tisztábban). Nem beszélve Falconer füleséről, ami még mindig olcsóbb, mint az IE8.
De erről már írtunk többen, sokszor, eleget. Csak nem hiszed el nekünk, mert szerinted abszurd.
Én is kibírtam az élményt, Te is kibírod majd.#38162: Minek hinnél egy füles esetében, ha nem a fülednek?
-
Ati1979
veterán
válasz
Zoli, hinni csak a fülednek higgy! Két különböző termékről beszélünk.
Nem kell messzire menni, itt van a hd700 esete. 200k vagy nem tudom mennyi.
Ha meghallgatás után azt mondod, hogy jó és megéri az árát (mert igazából ez itt a kérdés) akkor elhiszem.Addig nem. Ez puszta spekuláció csak.
(#38159) vodkaboy22
Még mindig nem árulod el mi lesz helyette!
Csak nehogy végén az orpheus legyen! Meg persze akkor - 1 vese is közrejátszana. Vagy még egyéb is...
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Miért muszáj
Attól mert egy nagyobb árazású termék nem feltétlen jobb. Én imádom a somlai minerális fehér száraz borokat lehet, hogy egy átlag asszú 6puttonyos az sokkal drágább de én semmibe se nézem.
De ott van a T70 fejes lehet hogy drágább árazású de nekem mégis jobban tetszik az én ízlésemhez jobban illik a DT770LE fejesem. (több hétig hallgattam össze a kettőt cikket is írtam róluk).
De ott van a sennheiseren belül a HD600 / HD800-as dolog is nekem a HD600/650 sokkal jobban tetszik és szerintem jobbak is mint a HD800... (HD580/600-asom épp most adom el pedig nagyon szeretem de lesz jobb)
-
vodkaboy22
addikt
válasz
filózoli #38151 üzenetére
HD700 annyira szégyen hangzásügyileg hogy a 10 000 forintos superlux HD330-at többre tartom
Nagyon távol áll a valós és élvezhető hangzástól... A HD800 sokak szerint nem élvezhető (én még keveset hallgattam de igazat adok nekik túl szétszedi a zenét.) viszont legalább valósabb hangzást produkál igaz loudnesses de rendesen... Viszont a HD700 már totál nem is ad valós hangot...Ha ez nem lenne elég több mint 200k... Az áráért veszek egy T70-et meg egy T90-et mindkettőnek fényévekkel jobb hangja van és kapok egy zárt illetve egy nyitott fejest is azért az árért... Ez a baj a HD700-al, de mielőtt kérdeznéd van egy Hü...le ismerősöm aki az FHM hátulján meglátta megvette és egy denon avr-be dugdosva használva halgat tuctuc-ot... Mutattam neki egy rendszert (erősítő + fejes) miután meghallgatta azt mondta hogy huh hát ez sokkal jobb de erre neki már biztos nincs pénze annyival jobb... A HD700-ből 2 olyan rendszert is tudna venni az ürge de nem hitte el.
Marketing dumának nem bedőlni ! Menj el audiopartnerhez hallgasd meg... Menj el füles talira és hallgasd meg mással együtt. -
gelbelex
őstag
-
vodkaboy22
addikt
-
Ati1979
veterán
válasz
filózoli #38098 üzenetére
Ezeket lassan be lehetne linkelni az aranyköpések közé.
Szétröhögöm magam ezen az egészen komolyan mondom...
Milyen sokat?
(#38099) sultansmith
22-én meghallgathatod.
Vigyázz, mert arra a sorsra jutsz mint filózoli.
Lassan ellenállhatatlan vágyódást érez ezen termék iránt. Mint Gollam a Hatalom Gyűrűje után.
-
-
maszekember
aktív tag
válasz
filózoli #38064 üzenetére
"Azért gondolom nem véletlen, hogy a professzionális monitorok mind in-ear kialakításúak..." - Azért,mert egy earbudnak semmi hangizolációja nincs,amit le is írtam. Btw nem volt szó professzionális felhasználásról. A YUIN PK1-et,és a Sennheiser MX985-öt bármelyik in-ear vagy headphone ellen harcba küldeném,de most 2-4 ropinyi technikáról volt szó.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
filózoli #37790 üzenetére
Megint ez az átgondolás nélkül beböfögés ...
Nekem nincs nagy füles tapasztalatom, de. Ha már egy 300k-s cuccot ajánlok vagy mondom, hogy jobb akkor azt nagyon masszívan végig gondolom.
Azt se szabad elfelejteni, hogy lehet hogy az a IE800-as sokak számára szarabbul szól 5 lépcsőnyivel mint egy 50k-s füles! Ez HIFI itt nincs olyan, hogy csak mert drágább egyértelműen jobb is, csak mert egy cég csúcs terméke az egyértelműen jót is jelent mindenkinek!
Pl Szerintem a HDVD800-as 500k-ért senitől egy nagy barnamártással megkent vicc... A HD700-as megint csak de olyan szinten, hogy aki megveszi az szerintem csak önkényesen a céget támogatja, mert hogy zenei minőséget nem kap az is biztos... De ott van az AKG csúcs 712-es számomra hallgathatatlan volt eddig... Csak mert csúcs még nem jelenti hogy jó is!
Pont az IE800-at meghallgattam és hát hogy 50k-t alig alig adnék érte az zicher... Egy 100k fejes kb annyi kört ver rá mint egy Ferrari egy trabantra az Indi500-on.
Tényleg nem akarlak megsérteni, de a kiemelt részt értelmezd! -
raven12
senior tag
válasz
filózoli #37707 üzenetére
1. de már megint kitérsz, arra kérdeztem rá, hogy miben hasonlít az IE80-hoz az IE800, amitől mindegyik all-rounder? Ez volt az állításod. nyilván nem attól allrounder, mert erőteljes a basszus és nincs túlhangsúlyozva. Na mindegy, hagyjuk.
2. vélhetőleg. itt a kulcsszó. érvelni ki fog?Amúgy a második fele akár még éppen logikus feltételezés is lehetne, de ez nem válasz a kérdésemre.
3. lásd 1. Most abban hasonlít az IE80 meg az IE800, hogy megfelelő a basszusvisszaadása, ezért mindkettő allrounder, pedig az IE80 basshead az IE800 meg natural?Ati: bucshernek +1, legyen hiteles a lista. Megemlíteni minek? De tényleg, most azért, hátha beesik valaki és tájékozódni akar? nemáááááá. Ezt te se gondolhatod komolyan
Viszont szvsz ezt a vitát tartsuk a topikjában. -
raven12
senior tag
válasz
filózoli #37701 üzenetére
Egyébként:
2. csak ezt már nem akartam firtatni, de: ettöl miért nem lehet basshead? Az eredeti állitás amit kihoztál az az volt, hogy a hibrid nem érhet fel a dynamic driveressel, amit én cáfolni kivántam de te félrebeszéltél.az utolso kommented is mellébeszélés, mitöl logikus az, hogy az ie800 hasonlo az ie80-hoz, mert jo a mélye, tehát allrounder?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest