Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
monti0222w
addikt
Szerintem sem erős V karakter, nem mondom hogy nincs benne basszus, mert van, és nem hallottam hogy ráülne a másik két tartományra, nem mosott tiszta hangokal találkoztam. Szerintem nem találkozott a VJJB-vel, na abban van basszus, bőszen! Mindig víszonyítás kérdése az egész.
-
Krill77
őstag
En a seahf ot az einsear tágabb, legnagyobb illesztékével használom es csökkent a tere, nott a basszus es mintha a magas sem sisteregne ugy. A seahf fe jóval kisebb lyukkal rendelkezik.
Egyébként a samu fuleseknek van valami rendszere? Nekem 2 is volt. Az egyik jobb volt mint a masik. Kinézetre pedig ugyan az. Asszem az illeszteke fehér, a masik fekete. Szóval, most, h jopar kínai füles után ujra belehallgattam mondhatom, nem szol rosszul. Persze van egy ra jellemző tónusa de nagyon tiszta es tere es basszusa is van. Ráadásul durvan hangos. Kis sibilance is akadt. Tesom lelte a buszon.
. Sztem egy drágább samu telohoz tartozott. Kíváncsi vagyok mennyit erhet ujanon. A másik sem volt rossz azért. Tudom, hogy vannak 2-3 ezres samu fulesek is de azok ilyen alapok lehetnek. Lehet errol tudni valamit? Van köztük csúcs modell?
-
holozis_HUN
addikt
Nem hogy a tágabbtól lesz több basszus?
A mostani, ami rajta van az vékonyabb, maga a cső, és hosszabb is az illeszték. Kicsivel kevesebb a mély.
Ami fura, hogy kb Zircon szintű basszusok, szerinted pedig a Zircon 10, az einsear 3, ha basszust nézzük.
De amugy király kis füles, de van benne basszus rendesen, picit ráül a többi hangra. Gyári illeszték annyira nem gyere be. Kíváncsi leszek a szivacsra.
-
holozis_HUN
addikt
Igen, a Bluetooth-tól ez riaszt el egyébként, a hangminőség. Lehet kell még egy kis idő, hogy kicsit fejlődjön, jönnek a jack nélküli telefonok, Android O-ban nagyobb szerepet kap a bluetooth és az ldac, remélhetőleg jönnek ki új jó kis fülesek.
Einsear-t már régóta szerettem volna, lehet marad az eredeti terv, első látásra szerelem. Egyébként kábelzajról mit tudsz mondani? Vicze elültette a bogarat a fülembe
Ja és maga a füles háza alumínium?
-
holozis_HUN
addikt
Köszi, olvastam a teszted
Hát igazából a Zircon annyira nem jött be, kicsit sok volt már a mély és nem igazán részletes. Annyira mélyre nem mennék. Egyébként az ES1-től a kábel minősége taszít.
A dual driveres BW lehet parasztvakítás, de attól még szólhat jól, az a baj erről sok info még nincs, új a termék. Nagyon gondolkozok rajta.
Meg az a Bluetooth füles nagyon szúrja a szemem, baromi szép és bejövős darab...
-
Azt gondolom, hogy akinek ez a hobbija annak nem elvetemült ár érte, csak példaképp egy Vörös tengeri búvárút mennyibe kerül cuccokkal, mindennel? És akkor még egy Nagy Korallzátonyosról szó sem volt. Vagy aki új autót vesz, amint kitol a szalonból egy középkategóriásat azonnal elbukja az U18 árát.
Fülesből én is elvoltam a Piston Earbudommal mostanában, de ez más élmény, nagyon más (pedig voltam már elég fönt én is, mégha nem is Tulkui magasságokban (vagy mélységekben?
)). Egy K3003-hoz képest is, pedig az sem az átlagvevők szintje. Ez már az a szint, hogy elgondolkozol: érdemes-e fejhallgatózni, mert hangban ott van csak mellé a hordozhatóság is megvan (és a könnyű pénztárca)
-
törölt tag
Nekem egyetlen fülesem kábele sérült meg eddig, a VSD3, de az magától esett szét a jacknél, mert gyárilag vacak volt. Simán csak ésszerűen kell bánni velük, és annyi
Ha nem használod, akkor feltekerve tokba be, és semmi baja nem lesz.
Amúgy én is azt hittem, hogy utazás közben elég ha csak valami zörög a fülemben, és elég ha kb megfelel a hangkép. Aztán tegnap összeültünk, kipróbáltam egy AKG N40-et egy AK320-ról, és teljesen lenyűgözött már az is, pedig azért az nem egy hihetetlenül elborult árazású füles még. De utána egyszerűen nem volt kedvem már visszatenni a fülembe az olcsóbb cuccokat
Mint egy elvonókúrán levő alkoholistának adni heccből egy jóféle italt, úgy érzem magam kicsit
Tulku: Armatúrának az ütés árt állítólag nagyon. Meg a beázás. Meg a beleöntött műgyanta
-
törölt tag
Szerintem nem sérülékenyebb egy fejesnél. Itt ha nem extrém nagy behatás éri, akkor a kábel törhet meg legfeljebb, fejesnél már akkor tönkretetted, ha megnyomódik, ráülsz, ráteszel valamit. Én fejesre sokkal jobban vigyázok, mint ilyen IEM-ekre valaha is.
És még egy kis fejes is sokkal nagyobb. Sokkal nehezebb meghajtani (nagyobb áram/feszültség kell egy akkora drivert belengetni), és a legtöbb hordozható cucc elég igénytelenül hajtja meg a fejeseket sajna. Jártam ilyen utat is, sok kísérletezéssel, és az lett a vége, hogy fejest csak asztaliról, ha egy mód van rá.Ettől még egyet kell értsek, ez egy elképesztően drága cucc. Biztosa nem vennék ilyet, de még a feléért sem. Ha nagyon kellene, akkor olyan 4-5-600$ környékén még kiadnék fülesre ,azok is tudnak nagyon élvezhetően szólni.
-
törölt tag
Ez igaz, de ezeket még a szomszéd szobába sem tudod magaddal vinni (vagy igen, fél napnyi pakolás után), nem hogy mondjuk egy utazásra, vagy ilyesmi. És nem arra gondolok, hogy 40 éves Ikaruszon zötykölődve hogy kijön az előnye egy ilyen fülesnek, de ha mondjuk elutazol 2 hétre üzleti útra, akkor este a hotelben jó lehet lazítani, és nem csak a hangfalaidról ábrándozni a világ másik végéről
-
Spíler
őstag
Az AWEI A920BL hangját gyógyítgattam,hasonló hangja lett mint a Piston 3-nak,nem annyira részletes(BT)és még így is picit több a mély.A héten jön a Comply Variety pack,kíváncsi vagyok milyen változás lesz.Heti fél,egy órát használom,szóval majdnem mindegy,hogy szól,na de azért mégse
-
z2solti
tag
Én a vox- ot nem mondanám erős v-nek, inkább csak v-nek. Kifejezetten meleg, lágy hangú,( az én izlésem szerint) azért is használom
inkább azt mint a fent emlitett sonyt. Simán el tudom képzelni, hogy a két BW között csak az armatúra a kölönbség.De, ki tudja? A BW nem gyárt semmit csak elad, az is lehet, hogy teljesen két különböző cég a gyártója. -
Meg, igen. Első körben küldte helyette a másikat és mikor az is hibás volt, akkor utalta vissza az árát.
Nem egy nagyon drága darab, lehet hogy teszek vele még egy próbát, csak azért nem töröm most annyira magam miatta, mert teljesen rászoktam a headsetre, ezen pedig ugyebár nincs mic.
Köszi a tippet!
-
fogalmam sincs miért írtam tavat. Eredetileg sz@rt akartam, csak nem akartam nagyon tahónak tűnni, ezért javítottam, de hogy miért tóra??? Lövésem sincs
Két Q9 landolt a kukában, az első valóban szét volt esve, azt tényleg ragasztani kellett volna, hülye is voltam, hogy nem tettem, bevágtam a szekreterbe, az Asszony meg közben ki tavaszi nagytakarította
A másiknak nem szólt az egyik fülese, az úgy ahogy volt, landolt a szemétben, arra emlékszem, hogy ott majd' szétvetett az ideg...Most olvasok a Q5-ről. Valóban jobb, mint a Q9?
Várok egy hetet, lesz-e BW, ha nem, akkor lesz még egy T2, míg megjön, addig meg el leszek a KZ ATR-rel
-
Az Asszony oda van érte, most magam is megnéztem, valóban élvezetesebben szól, mint tegnap, lehet hogy tényleg be kellett járatni. Bár a régi telefonnál még mindig recseg (és más fülesnél nem csinálja, de legalábbis nem hallatszik ki). Egyelőre az AZT még mindig jobbnak tűnik, ami soraidat olvasva csak még inkább megerősít abban, hogy nem 100%-os a példány.
Igaz én általában hard rockot/heavy metalt hallgatok, az is számít(hat) a megítélésben.
Az viszont biztos, hogy eredeti, megnéztem pár külföldi kritikát és YT videót, azonos a csomagolás, a részletek, minden.
-
Köszönöm, köszöni
Egy zseni az öreg. Óriási koponya.
A minap ILYEN kütyüket rendeltem neki - azt hiszem 100R és 10K R-est, előtte ILYET.
Magyarázta egy ideig, melyik mire való és igyekeztem borzasztóan okos fejet vágni, de idővel aztán feladta.Azt hiszem már "csak" a hangfalakat csinálja. Az erősítőt kb. öt évig tökéletesítette, de lehet hogy az sincs még kész csak vár a sorára.
Képes három napon keresztül tekercselni a rézkábelt, hogy minél tökéletesebb legyen a hangzás. Majd két nap múlva leszedni az egészet dühében és újracsévézni újabb három nap alatt. Néha azt hiszem már egy profi zenész sem találna hibát, na Ő persze igen.
Pár hete arra jöttem haza, hogy segítsek neki a formát tartani, mert öt perc és önti az ólmot
hát... így élünk mi. -
-
hornis
csendes tag
Mint mondtam a munkatársak a basszusra vannak ki hegyezve
Ezért mondtam T2 és KZS 3 közel azonos de még is a KZS 3 nyert. Jobb szigetelés vagy nem tudom mért.
Basszust mélyet ezek hozták.
BW ben az ének és a hangszerek élénken szolnak de basszusban alul maradt. De amit mondasz érdekes.
Már ,hogy nálad más. Pedig a tesztekben is ezt olvastam.Többen hallgattuk és egyöntetű volt a választás a basszus fele.
De élményben nekem BW a sztár. De tényleg jó mindegyik.
Na meg a fülemben a BW illeszkedik frankon. Mert nem egyenes mint a T2 es.
Biciklin is jó és nem szélzajos. KZS 3 meg gondolom még jobb lehet.Már bicon -
Soha nem érkezett meg ilyen lassan csomag Kínából, nem élem bele magam, hogy még kézhez fogom egyszer kapni BW-t.
Persze én lennék a legboldogabb, ha mégis.@monti0222w: nem vitatom
mindkettő nagyon jól néz ki. De tényleg a belbecs a lényeg, nálam a kinézetnél bőven elég annyi, hogy - számomra - vállalható színe legyen (fekete, szürke esetleg fehér, de semmiképp se rózsaszín vagy lila)
-
-
Szia,
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél! Az ATR nagyon tetszik, abból már a kosárban is figyel egy darab, teszek vele egy próbát, ha esetleg nem válna be, akkor futok egy kört a több ízben is ajánlott BT fülessel!
Az Einsear T2 is nagyon tetszik, azt egyelőre még nem merem megrendelni, lehet hogy adok még két hetet Banggoodéknak, hogy ideérjen
Még egyszer köszönöm!
Péter(elnézést a "spamelésért")
-
-
Krill77
őstag
Valamit félre értesz. Az ex 82 egesz egyszerűen nem birta, ha a hozza adott mprm4 playert max hangeron hasznaltad. Rz alatt azt értem, h orokre kaput volt a szep hangjának. Tehát jóformán kinyiffant. A hajthatosaga volt alacsony. Gondolom ez a db ami tan 106 vagy mennyi volt. (nem guglizok rá most.) tehát egy jobb erősítő kinyirja ezeket.
-
Krill77
őstag
Hat, sztem az áraért elég jol csilingel. Kifejezetten szep magasakat hallat olykor-olykor. Egy-egy hangszer is szep részletes.
Egyébként meg csak nagyjából felvázoltam az igényeimet.Félek a t2 nagy hangeronél megfexik mint az ex82. Az awei ezert is jó. Birja a nagy hangerot.
-
Dave™
nagyúr
Kicsit tisztult a dolog, ahogyan elmúlt az "újdonság varázsa", azért a CKR9LTD érezhetően jobb, csak eleinte lenyűgözött az ANV játékossága és AT-s prezentációja. A CKR sokkal valóságosabb hangot ad, viszont nagyon jól kiegészítik egymást, az ANV izgalmasabb karakter (zenétől és preferenciától függően), a CKR meg csak "szimplán nagyon jó". Ár/értékben mindkettő nagyon jó továbbra is, bár inkább a CKR az, amit kapni is lehet.
-
Dave™
nagyúr
De ha van köztetek kínai, akkor meg lehet venni 15 dollár körül is
-
-
Dave™:
Nem fogalmaztam jól:
Nem mélyeket akarom változtatni elsősorban, inkább a magas kiemelést, és a közép tetején lévő púpokat.
Viszont az AWEI meglepően jó valóban, és általa jöttem rá, hogy számomra a kiegyenlítettség, és a közép-magas púpok hiánya sokkal fontosabb, mint a dinamika, tér, részletesség.darvinya: Sajna, pont ez az elhangolás okozza a gondot nálam. Az én preferált hangképem a teljesen sík EQ beállítás, és a fülesek közép-magas tüskéit szeretném eltüntetni, csak akárhogy állítom a kiemelés középpontját, és kétoldali meredekségét, nem tudom eltalálni a lineáris hangképet, mert mire eljutnék odáig, a fülem megzavarodik.
Lehet, hogy többször kell kisebb időt tölteni vele.Életemben először EQ-zok, sosem szerettem, de ezeknél sajna muszáj.
-
Fordított állásban nem szól olyan jól, az tény. De nem a magas mennyisége a különbség, hanem a hang tisztaságából veszít. Ezért, amikor jobbat akarok, akkor normálisan teszem be, és átkozom a gyártót
De sport és gyaloglás közben mindenképpen jobb a fül mögötti megoldás a mikrofónia miatt.
-
-
Gabesz_23
tag
Én csak az eladó szavaira tudok hagyatkozni. De az fura, hogy nekem több illesztékkel és "csévélővel" érkezett. Meg csiptető is volt hozzá. De lehet hogy az alis emberünk a klónozott fülesek mellé csak begórta a kiegészítőket amit éppen talált.
schawo nem tartozom minifülűek közé az igaz.
-
-
Az is ali, 60 dollár volt. A head-fi kínai füles topikjában ott a link. Simán azt gondolom, hogy ezek azok a példányok, amik nem mentek át az AT minőségellenőrzésén, a kínaiak pedig "kitúrták" őket a kukából (nem semmisítették meg őket), sőt lehet, hogy többet is leírtak a QC-n, mint ami valóban hibás volt. Ennek is megvan egy kis rezonanciája, amit most hallgatok, de a másikhoz képest legalább -20dB. Ennyi egy jobb zárt fejhallgatóban is van 50k-ig bezárólag.
-
fericske
addikt
Nem áll szándékomban vitázni, vagy vitát nyitni a bass reflex nyílásról és funkciójáról, ugyanúgy egy hangdoboznál vagy egy fülhallgatónál, ugyanaz a lényege mindkettőnél. Ha nem így volna minek vacakolnék vele?
A fülhallgató meg pici hangdoboz. Ugyanúgy fontos a kialakítása, az anyaga, a driverekhez való méretezése. Sőt, itt még fontosabb, mivel nem tudsz játszadozni az elhelyezéssel, mindenképp a füledbe kell dugni. A hallójárataink nem egyforma mélységűek, nem feltétlenül ugyanazt kapjuk vissza mint egy másik ember, mert már az akusztika ebből kifolyólag változik. A szimmetriánkról nem is beszélve. Erre tolt egy kísérletet az AKG az N90Q-val. Sokat lehet játszadozni egy fülhallgatóval, kezdve a megfelelő illeszték megtalálásával, amikkel teljesen más hangzásokat lehet elérni. Ugyanolyan könnyű elhamarkodott véleményt mondani egy fülhallgatóról mint egy akár tíz komponensből álló hangdobozos rendszerről.
Konstrukció függő az egyébként az egész. A GR07-nél a reflex szűkítésnél beszűkült a hang is. Ugyanakkor mégis ugyanaz történt, mert ott basszust növeltem emit meg csökkentettem.f4lcon
A gyári comply-jával. Azzal szól a legjobban, mert kicsit hosszabb mint pl. a Vsonic-okhoz adott szivacsok, és nekem úgy dinamikusabb és "teresebb" a hangja, és ehhez ráadásul kell a merevebb belső része is mint ami a szilikonoknál van. Kipróbáltam a GR07-el is ezt az illesztéket és az is ezzel szól a legjobban, bár tövig rácsúszik és ezért a vetőcső mozgathatósága nem játszik továbbra, ami egyébként nem izgat, mert nem éreztem különösebb jelentőségét.
Kijött az utódja - felteszem olyan hangolással amit én és néhány headfi-s hajtott végre az a2-őn - LZ-a3 néven, de bő dupla áron mint amennyibe emez nekünk fájt.
Mindenesetre ha ez összef..ssa magát én is bokán f..som magam, de kénytelen leszek bepróbálkozni az a3-assal.
Ha vissza tudod szerezni, nem bánod meg. Mod nélkül nem hallgatom, de moddal meg csak ezt hallgatom -
Karcos magas a rossebnek se kell, én a puha, de sok magasat keresem.
40 évesen süket vagyok a legfelső oktávra. 10-12 khz-től elkezd fogyni, 16 kHz-től meg semmi. Nyilván ilyen iem fülest nem találok, ami ezt kompenzálja, örülök, hogy fejhallgatóban találtam. Lényeg, hogy most már hallgatható, érdemes volt megvenni.
Az illesztéket a régi faházas xearsemről szedtem le. Jópár éve nem használom, azt hittem, már el is vesztett. Egyébként az se rossz. Kevésbé részletes, de nem hallgathatatlan.
-
-
lapalapa
senior tag
Dave-nek:
Igen ez mindig vicces amikor hangról vitatkozunk, pedig azt hallgatni kell.
Biztos van egy csomó füles ami sokkal jobb mint az ex1 sokkal drágábban, viszont amit írtam továbbra is fenntartom, hogy 32000Ft-ért ilyen hangot kapni, ajándék.
Mi tetszik nekem a fiio-ban (és itt a hangsúly a nekem-en van):
Levegős nyitott hangkép (egyébként sok kis lyuk van a belső oldalán, nyitott? ), teljesen természetesen szól, nem zavar semmi hallgatás közben, azt érzem hogy kb azt hallom ami az alkotók eredeti szándéka lehetett, a basszusa is teljesen rendben van, csak akkor szólal meg amikor kell, nagyon pontosan, és meglepően mélyre megy. Ezek is fontosak, de nekem a legfontosabb az energia, ettől kezded dobolni a ritmust az asztalon (röviden: „azt a qrva!” effektus). Hát ezt is tudja.
Notebook sima fülhallgató kimenet, jriver+fidelizer, flac, műfaj: bármi ami jó. -
Tulku
veterán
Speciel nekem a K550 nagyon nem tetszett, egy kopogós, unalmas vacaknak hangzott (2x, két külön dapról is) de el tudom fogadni, hogy valakinek tetszik ez a hangzás...lehet hogy hazabeszélek, de az akkori fülesemet (W30) semmi esetre nem adtam volna oda érte és most nagyon finoman fogalmaztam...az Angie pedig megeszi reggelire..de persze az 1200 dollár...és nincsenek egy ligában (árban sem belátom ez nem volt szép)
-
Tulku
veterán
Útközben állandóan zenét hallgatok - ergo: szerettem volna igazán jó minőségben - ergo megvettem a tőlem telhető legjobbat - ergo nem fogok otthonra még költeni, ha ez is megteszi...nekem.
Valószínű egy AD2000 egy még 150-200 ezerbe kerülő lánccal lepipálja...de írtam is, hogy azonos hangminőségben a fülesért kérnek el jóval többet...ilyen szinten mindenképp...
-
Tulku
veterán
Nagyjából egyetértek, a "jó" és a "bármilyen" jelzők pontosítása pedig egyéni preferencia kérdése...
Vagyis honnan jó egy nyitott fejes és biztosan bármilyen füles elbújhat-e mellette?
Én úgy fogalmaznék - talán megengedőbben - hogy füles fronton többet el lehet kérni (már a zanzásítás okán is) egy azonos minőségi szintű hangért, mint fejeseknél.
Egyértelmű győztest nem hirdet(het)ek, de pl azért egyéni illesztékkel, megfelelő meghajtóval és kábellel sok fejeshez oda merek állni az Angie-val is....és gondolom lehetséges még feljebb (Layla, Rosie, Juci, Sári, Teri...) is....
-
ezzel teljesen egyetértek, elég nagy baj, hogy a kínai gyártók gyakorlatilag egyáltalán nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel és kapod ami a legolcsóbb vagy legkönnyebben elérhető a számukra, de sokszor még komolyabb gyártóknál is előfordul, hogy nem a gyárilag adott szilikon a létező legjobb. mondjuk olyankor nehéz a gyártót hibáztatni, ha ilyen Spinfit-féle adja a tökéletes hangot, de azért mást meg lehet próbálni leutánozni
-
Tulku
veterán
Hihi
Kétértelműre sikeredett, de sebaj!...igen az illesztékek is eszméletlenül fontosak, nagyban tudnak hangképen rontani vagy javítani...
....de illesztésen a különböző komponensek egymáshoz való viszonyát értem...egy DAP pl igen visítva szól egy fülessel, de egy másikkal eszméletlen jó párost alkot, csak úgy mint az előbbi füles valamely más meghajtóval párosítva...
Illesztést említettem, talán a párosítás jobb szó rá (már csak félreértések elkerülése miatt is)....
És persze a szép magyar "szinergia" szó is erre vonatkozik (komponensek egymáshoz való viszonya - vagy iszonya...
)
-
Tulku
veterán
Szerintem nem kell megijedni, mert ez is épp akkora ökörség mint az összes többi "hangzásjavító" alkalmazás.
S-sel értek egyet, ha már EQ kell megette a fene....bár mint V írta, nem biztos hogy a füles a ludas, egyszerűen a telefon nem szereti, más a hangzásképe, ha élesnek tűnik meg kellene nézni mondjuk DX50-nel...lehet ott szárnyra kap...persze csak egy tipp...
Arra jöttem rá - elég hosszú idő és kísérletezés elteltével - hogy az illesztéseket nem hiába böfögi minden szaki, bezony nagyon fontos...
Pont S borzolgatta kedélyemet az Angie megvételekor, a hangképével, de bíztam benne hogy az X3K a ludas, igazam lett...ennél simább fülesem még nem volt...
-
Piftuka
veterán
"Ha legalább egy átlagosabb OEM drivert tettek bele, akkor biztosan nem szól rosszul"
Ha hinni lehet a leírásoknak, és a teszteknek, az "átlagosnál" sokkal jobb belsőt rejt.
A bővebb tesztelése, a bejáratása még természetesen hátra van.
Egyelőre az MP3 lejátszómmal hallgattam (a kedvenc zenéimet), illetve rákötöttem a számítógépre.
Előbbi esetben meglepett, hogy tényleg nem túlzóak a mélyei. Az szintén, hogy egyáltalán nem kényelmetlen. Kis túlzással észre sem veszem, hogy fülemben van. Még nem kísérleteztem a gumiharangokkal, a "default" közepest használtam. A képek alapján nagynak tűnt a fülhallgató teste, és emiatt aggódtam, de használat közben sehol nem ér hozzá a fülemhez, és nem is érzem úgy, hogy húzná a súly, vagy ki akarna esni.
Zene közben kifejezetten jó sztereo képet mutat, és térben is jól el lehet helyezni a hangszereket. Összességében egyelőre nekem kicsit tompa, "szűrt" a hangzása, ami abban nyilvánul meg, hogy a középtartományban nyújt kevesebbet. Az ének is kicsit hátulról szól.
Ugyanakkor a számítógépre kötve kicsit javul a helyzet. Olyannyira, hogy Youtube videókhoz, filmekhez meglehetősen "etalon" minőséget nyújt így bejáratás nélkül is.
Rendkívül tisztán, rendkívül dinamikusan szól, és a beszédet nagyon szépen, élethűen adja vissza.
Szerintem azoknak, akik hordozható DVD lejátszót használnak, vagy a laptopjukat használják filmnézésre akár otthon, akár utazáskor, ez a fülhallgató igazi "Best Buy".
(#60791) f4lcon válasza Piftuka (#60784) üzenetére
nyilván az utolsó kettő lehetett, mert már nem kapható (ennyiért gondoltam veszek én is egyet)Igen, én is néztem. Nem sokkal azután, hogy átvettem, az összes Arctic Sound termék "nem rendelhető" lett náluk.
Szóval valóban időben rendeltem, és ennek örülök!
Hozzáteszem, eléggé "sorsszerű" volt a dolog.
Vicze1 javaslata alapján utánaolvastam a teszteknek, és eldöntöttem, hogy a jelenlegi ~3.600-4.000 forintos áron rendelek egyet.
Beírtam az Árukereső-be, és az összes kidobott találatot megnéztem, hogy összehasonlíthassam (szállítási költség, jótállás figyelembe vételével).
A kereső a Clickshop-nál a többi boltra jellemző 3.600 forint körüli áron írta. A Clickshop honlapján viszont az összes Arctic Sound fülhallgató 990, illetve 1.090 forint volt.
Gondolhatod, hogy rögtön megrendeltem.
-
vicze
félisten
A tesztek is azt igazolják, hogy jól volt kategorizálva(saját paletán), de túl volt árazva. 10e körül lett volna a reális ára.
Az AC azért az évek során megőrizte szinte minden terméküknél az jó minőség jó áron elvet, szinte még semmilyen rossz tapasztalton nem volt, az audio termékeikkel se, teljesen jó OEM-eket választanak. -
Piftuka
veterán
A fenti hozzászólásomban a bemutató teremre vonatkozó részt (és tulajdonképpen "en bloc" a hozzászólásomat) általánosságban fogalmaztam meg. Egyáltalán nem csak az IEM-ek kapcsán.
Viszont, ami most a lényeg....
Múlt héten megrendeltem a ClickShop-tól az Arctic Sound E352 fülhallgatót, mindössze 1.090 forintért.
Ennyiért rögtön két darabot is rendeltem; a másik példányt a nővéremnek ajándékoztam.
Az átvétel költségével együtt 1.335 forintra jött ki egy darab ára. Azt gondolom, hogy ennyi pénzért ennél jobb IEM-et nem nagyon lehet találni.
Ezúton köszönöm Vicze1 fórumtársunknak, hogy felhívta a figyelmet erre a fülhallgatóra!
-
törölt tag
A higiénia nem olyan hatalmas probléma, csak megfelelően kultúrált környezet/közönség kell hozzá. Japánban például úgy tudom kitesznek egy doboz alkoholos törlőkendőt a fülesek mellé, mindenki azzal törölgetheti használat előtt/után. Illetve lehet saját illesztéket is vinni.
Otthon ez sajnos úgy nézne ki valószínűleg, hogy néhány napon belül szétcincált kábelek, eltűnt illesztékek, meg úgy általánosságban lelakott bemutatóterem -
Piftuka
veterán
"De a legfontosabb, hogy sok év után már biztosan tudom, hogy milyen hangképet/hangzást szeretek. Csak idáig ugye rögös az út és nem nagyon lehet megúszni a tapasztalati megközelítést."
Az már kialakult, hogy milyen hangképet, és hangzást szeretek. Így közel a 40. életévemhez, bizton állíthatom, hogy azt a bizonyos "rögös utat" végigjártam.
Közel 25 évet töltöttem eddig zenészként a zene világában különféle zenei formációkkal, sikerült "belekóstolnom" a stúdiózásba is, jópár elkészült saját felvétellel is...
És bár az általad említett sok tucat saját termék megvásárlása, próbája csak kisebb részben valósult meg, azért sok tucat zenész, zenerajongó, Hi-Fi-s, audiofil, stb. barát és ismerős révén is bizony elég sok berendezést, felszerelést volt alkalmam személyesen is használni, kipróbálni.
(Azt ugyanakkor sajnálom, hogy a mi városunkban nincsenek olyan bemutatótermek, mint Budapesten!
Még mindig nagyon főváros-központú. Ha valamire szüksége van az embernek, mehet fel "Pestre". Ez nem jó.)
Fentiek miatt (is) én kifejezetten hasznosnak tartom a többi felhasználó véleményét, a Ti véleményeteket is.
És úgy gondolom, hogy mindezek, illetve a tapasztalataim segítenek abban, hogy jó eséllyel találjam meg így is, a számomra legmegfelelőbb berendezést. (Persze 100%-osan biztosra soha nem mehet az ember, ezt tudom én is.)
És éppen ezért szeretem többek között ezen a fórumon is alaposan körbejárni, átbeszélni a témát.
(#60411) kemcso válasza Piftuka (#60407) üzenetére
"Ne szolgáltasd már ki magad ennyire"Nem teszem. Másról van szó. Lásd fentebb...
Egyébként azt gondoltam, hogy szívesebben beszélgettek a témáról Ti is, minthogy a szokásos "Mitvegyekötezerért? Olvasdelazösszefoglalót!" stílusú sablon kommunikációt folytassátok le bárkivel.
Végül is erre való a fórum. Nem igaz?
(#60411) kemcso válasza Piftuka (#60407) üzenetére
"[..]igen Piftuka, ezt vedd meg (nem ismerjük az ízlésed, azt se tudni mennyiért akarsz venni, IEM vagy earbud, milyen zenét hallgatsz, milyen a hallásod stb.).[..]"Ne haragudj, de éppen ezzel az információval kezdtem itt a beszélgetést!
A hallásomról tényleg nem írtam eddig: jó abszolút, és kiváló relatív hallással rendelkezem. Sajnos az eltelt évek hangos zenekari próbái miatt, és amiatt, hogy mindig hangosan hallgattam a SONY Walkman-emet, a magastartományt már nem hallom olyan jól!
Talán éppen emiatt (is) viselem jól a magaskiemelt hangzású fej- és fülhallgatókat. (Pl. Sennheiser HD540 Reference II)
(#60412) f4lcon válasza Piftuka (#60405) üzenetére
"nem baj, én segíteni akartam. ha ennyi időt szánnék valamire, ami NEM a hobbim, akkor az azt jelentené, hogy már egy csomó időt elpazaroltam volna - amellett, hogy én is tudatos vásárlónak tartom magam."Én hálás vagyok a segítségedért!
Ugyanakkor mivel a zene nekem nem csak a kedvenc hobbijaim egyike, hanem az életem egyik legfontosabb része is, az arra fordított időt, valamint az ahhoz kapcsolódó információgyűjtés egy másodpercét sem tekintem "pazarlásnak".
Különösen akkor nem, ha az egyébként is fórumozásra szánt időtartamon belül gyűjtöm azokat a bizonyos információkat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest