- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
válasz
dudika10 #63601 üzenetére
Ki akartam szállni de dudika most visszarántasz köszi!!!
MOst komolyan azt akarod nekem mondani és megértetni velem, hogy ha van is EQ a lejéátszóban, akkor azt nem szabad használni? Ez most komoly? És ha feltolom maxra mindent az EQban, vagy ha csak a basszust akár egyetlen egy rublikával is, akkor az már iszonyatos melléfogás????
Még egyszer, nagyon érthetően leirom, hogy Te is megértsd! „2-3 rubrika abban az átkozott EQban”, hol ér fel azzal, hogy 130nál vissza 1esbe? Ne őrjítsetek már meg. Dobálóztok itt nekem a szélsőséges túlzott példáitokkal. Ha az EQban mindent feltolnék maxra és a hangerő is maxon lenne… na akkor érne fel ezzel a 130nál vissz 1esbe.
Elég volt kiszálltam haggyuk elég elég elég!!!!!!!!!!!!!!! -
zümzümm
senior tag
válasz
dudika10 #63588 üzenetére
Valószínű a füles korlátai a problem.
De könyörgök haggyuk már ezeket a szélsőséges példákat mint pl 130nál vissza 1esbe. Ki az aki ilyet csinál? Én sem ezt műveltem a lejátszóval és fülessel. Nem toltam fel mindent maxra, és nem igy hallgatom amióta megvettem. Az 5ből 2, néha 3 rovátkával megemelem az EQban a basszust, néha az az NÉHA, 100ból 2-3 számnál és ennyi nem több. Ez hol ér fel azzal hogy 130nál vissza 1esbe?
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat! De kissé már elkanyarodtunk... És már kezdem kicsit úgy érezni, hogy azt akarják megmagyarázni, tudományosan is, hogy hülye vagyok és nem rendeltetés szerűen használok egy ócska kis műszaki cuccot. Ezt nem tudom elfogadni. Akkor sem ha valamennyi hozzáértő és a topic megbecsült tagjai is ezt próbálják sugalni.
"Az 5ből 2, néha 3 rovátkával megemelem az EQban a basszust, néha az az NÉHA, 100ból 2-3 számnál és ennyi nem több" Ennyit bírnia kéne, és közel sem, nem rendeltetés szerű használat, mint pl 130nál vissza 1esbe.
"Valószínű a füles korlátai a problem." Ezt is elfogadtam. Hogy egy hímestojás jellegű szenzitív kis jószág az EX110-es, és nem bírja a szenvedélyt, csak a maszatolást -
zümzümm
senior tag
válasz
dudika10 #63552 üzenetére
Nincs ez csúcsra járatva. A a 80%os hangerő mért lenne sok, illetve ha az EQban is feljebb tolom a basszust. Persze nem maxra, ha nem itt is kb 80%-ra. Ezzel még nincsen csúcsra járatva, simán csak rendeltetés szerű használat… (bejáratva is volt)
Eddig egyik fülesem sem csinált ilyet. -
dudika10
veterán
-
fericske
addikt
válasz
dudika10 #63502 üzenetére
A gyakorlat szinte sosem egyenlő az elmélettel. Nekem mindegy mi van egy diagramon vagy a kvantumfizika mit csinál egy tekercsben, vagy minek jelölnek +- - szal valamit, ha olyan mindegy. Tapasztalat, ennyi.
Nagyon egyszerű, fogod és kipróbálod. Aztán kezded elölről a diagramokkal, és elkezded megmagyarázni magadnak, hogy a kanál hajlik.
Felesleges ezen vitatkozni, ez nem elméleti kérdés. Csináld meg, csak ne adj rá kakaót, ha kell még az a hangszóró.
Mit kell ebből hitvitát csinálni? Bárki ki tudja próbálni. -
-
darvinya
titán
-
kokov
tag
válasz
dudika10 #62532 üzenetére
Ne már, Jézusom ne told már túl. Ezeknek a hangszóróknak kb. 800 és 3000 Ft között van párja vili? Gyártó általában tök ismeretlen.
Egy részük nagyon vacak, más meg egész jó. Vettem hamis AKG fülest 5k-ért kínait, abban pl. olyan driver volt, aminek 1200Ft párja (képről felismertem) és nem szólt rosszul. Persze (fejhallgató erősítővel) hallhatóan rosszabb minősége volt, mint az eredetinek, aminek megtört a kábele, de ahhoz képest, hogy 600Ft darabja annak a drivernek, amivel a hamisat szerelték először meglepődtem és csak utána szereltem át a hamisról a fül felöli törés gátlót és a kábelt az eredetire.
Most feladta az eredeti gyári driver kuka, mert recseg. Nyeleltem vagy 6 évet. Király volt, kimúlt.Gondoltam megnézem milyen a drágábbik pár driverek közül valamelyik, mert ha az 1200Ft os driverpár már majdnem jó, lehet, hogy nekem már egy 1600Ft-os is tök elég… (A telefon nagyon vacak.)
Akkor régen valahogy 8k-ért meg tudtam venni az AKG-t, de mára már régen nincs ilyen típus és a többi meg nem tetszik ahogy kiáll az ember búrájából. Nekem ez a nem kiálló bogyóforma jön be.
A gyári füleseknél még a (20-30k) kategóriában is bőven van olyan, hogy egy szög egyszerű fém hüvelyben van egy 10mm-es driver és ennyi. Egyetlen hangszóró. Beledugod az agyadba és örülsz. El ne kezdjünk már dobozozni itt, nem audiophile dolog ez még. Messze nem.
Szög egyszerű lenne, ha értenék hozzá és tudnám hogyan néz ki egy jó minőségű drivernek a frekigörbéje és meglenne a gyárié is, mert ránézésre el lehetne dönteni, hogy melyik hasonlít rá legjobban és tádámm, helyettesítés. Akkor nem is írtam volna.
Eddig az jött le egyéb infó hiányában, hogy külön vásárolható darabok között attól sokkal jobb minőségű hangszórót amúgy nem nagyon lehet venni külön, mint amit beszúrtam. Lehet, hogy egy 5k-s gyári füles minősége fölé nem is lehet szereléssel menni, mit tudom én. Filléres szar, gondoltam kipróbálom.Dobok előtte egy hsz-t hátha előttem már ezren kipróbálták érted. Elég valószínű, ha ilyen olcsó. Nem kell nekem 20 fős fejlesztő mérnök csapat, meg két lexikon, egek ne szívass már! Most miért kell xopatni?
-
kokov
tag
válasz
dudika10 #62527 üzenetére
Kösz a semmit.
Nézd kb. 10-15 féle drivert számoltam, ami csak a driver külön és neten rendelhető abból a célból, hogy majd te beforrasztod. Mivel minden netes viszonteladó elnevezi valahogy hasból és se modellszám se gyártó se semmi csak a szokásos kamu ezért a frekvenciamenet az egyetlen, amibe kapaszkodni lehet, ha neten rendelsz drivert fülesbe.
Ezen kívül a képről max azt látod, hogy milyen fólia a membrán anyaga. Olyan hirdetés, aminél egyáltalán van görbe alig marad 2-3 féle.
Szóval aki csinált már ilyet simán lehet, hogy ezt választotta és emlékszik a gyári fülesekhez képest kb. milyen árszintet képvisel az a hangminőség, amit végül kapott.
Szóval attól, hogy te nem érted, vagy éppen ebben a fórumban egyetlen ember sincs, aki érti még nem jelenti, hogy nincs értelme. -
Tulku
veterán
válasz
dudika10 #57458 üzenetére
Igen, de a meghallgatás, tesztelés ebben az esetben sokkal objektívebb egyéni élményben részesíti a halandót, mint a számítgatás, pláne, hogy - mint te is említetted - nem egy esetben invalid értékek, mértékegységek szerepelnek a paramétereknél....
átlagos zajterhelés mellett azért be lehet nagyjából lőni a hangosságot...a minőség más tészta, azt sokkal több idő, állapot, esemény befolyásolhatja...lehet egy szikrázóan tiszta, minden szempontból tökéletes előadó hosszú távon iszonyatosan fárasztó...pl.
-
Tulku
veterán
válasz
dudika10 #57450 üzenetére
Na én ez alapján a levezetés alapján mostantól minden eddigi "számítgatásos ügyem" elfelejtem...kizárólag a meghallgatott füles-fejes hangerejét adott erősítésnél veszem figyelembe...tkp hidegen hagy ki mit ír az általa gyártott-forgalmazott termékre...
Mondjuk eddig sem ez alapján döntöttem semmilyen hang ügyben...
-
balazs1022
őstag
válasz
dudika10 #57114 üzenetére
Köszönöm az elemzést!
Igazából Valóban jól érzem, hogy az egyik hangosabb és ez számítással is bizonyítható.Ez megint csak azt bizonyította, hogy a sonyk általánosságban halkabbak mint más gyártóké (legalábbis nekem 4 sonym is ilyen volt). Talán ez volt az utolsó, hogy sony terméket vettem.
-
Tulku
veterán
válasz
dudika10 #57121 üzenetére
Az furcsa lenne ha egy ilyen nagy múltú, komoly cég két azonos kategóriájú fülesét ennyire eltérően, hanyag módon specifikálná...
Én inkább arra gyanakszom hogy az egyikben egy armatúrával több van (tán egy basszussal) és ez "vesz" le a teljesítményből...tehát több drivert kell meghajtania a dap-nak az egyik esetben....
-
assemble
addikt
-
Caaabi
senior tag
válasz
dudika10 #50161 üzenetére
Elolvastam amit írtál, az elejét is, a nem bóvlit az oldalra írtam nem a füles anyaghasználatára, mostmár ki van fizetve, nem tudok mit csinálni, ha nem jó, akkor talán tudok reklamálni az ebay eladónál, jobbat egyelőre nem tudok tenni. Köszönöm tényleg hogy próbálsz segíteni, most viszont csak bizakodni tudok, hogy ha vigyázok rá nem fogom eltörni, valamint hogy nem fog lemerülni hamar, mint neked.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
dudika10 #49904 üzenetére
Egy 400 Ft-os hosszabbító megoldotta a problémát.
Egyébként ez milyen mértékben ront a hangminőségen ? A Piston2 és a Xonar U7 csatlakozója aranyozott, de a közéjük ékelt hosszabbítóm nem. A hangfalamnál is a két hangfalat összekötő kábel aranyozott, de ami a PC felé megy, az már nem. Számít ez valamit, vagy csak marketingből sárgára festik ezeket a csatlakozókat, és nettó parasztvakítás az egész ?
-
törölt tag
válasz
dudika10 #48927 üzenetére
Amiket ő ajánl, azok soha nem mennek tönkre. Mert eddig még semmit nem ajánlott, csak kötekedni jár ide.
Komolyan visszasírom filozolit, vele legalább szórakoztató volt flémelni, és hobbyone is kategóriákkal konstruktívabb, pedig ő volt a másik, aki jellemzően szembemegy a topik véleményével.
-
Quintero
tag
válasz
dudika10 #48342 üzenetére
Persze ez nyilvánvaló de edzeni márpedig nem tudok zene nélkül
Gyári most lett kontakt hibás dugó fölött és azért elég gyenge zsinórja volt én sem gondoltam volna. És még arról nem beszélve portól és víztől kezdve kapott mindent
Újra vigyáznék valamennyire. Amúgysem vagyok az az elektronika gyilkoló
-
Ati1979
veterán
válasz
dudika10 #44129 üzenetére
Én most leginkább a szolgáltatott hangminőség szempontjából próbáltam megközelíteni a dolgot. Az zenehallgatási élmény az egy más dolog.
Amúgy kinek ez kinek az. Van aki meg inkább fejeseket favorizálja a hangfalakkal szemben.
Természetesen szerintem is hangfal a legjobb megoldás. Nyilván az élőzene után!
Meg azért vannak kényszerhelyzetek. Kis tér a lakásban, több ember akit zavar a zene stb...
-
raven12
senior tag
válasz
dudika10 #42296 üzenetére
Az, hogy más masterek, azt főleg Zolival már mondogatjuk egy jó ideje, ennek nyilván mindenki tudatában van, mi fogjuk magas felbontásból 16/44.1-re konvertálni.
A 320mp3 vs 16/44.1 flac vakteszt nekem is eszembe jutott, jó is, hogy említed, szerintem is lenne értelme ennek is, ha jut rá idő!
Konvertálni szerintem foobar plugin lesz a legjobb. -
válasz
dudika10 #42296 üzenetére
- Aki csinalt egy sikeres vaktesztet az a kedvemert tegy fel maganak a kerdest, hogy az elmenyt mennyire befolyasolta az a hatalmas kulonbseg.
Valszeg semennyire, a tudatot határozza csak meg- A magas felbontasu felvetelek gyakran mas masterek. Aki osszehasonlitast tesz legalabb vegye a faradtsagot, es ennek jarjon rendesen utana.
Ezért az a terv, hogy egy magas felbontásúból kiindulva gyártunk cd-minőségűt. És igen, jó 5let az mp3, és azt is tesztelni, hogy hallani-e a flac és a 320 mp3 között a különbséget.Valaki tudja, hogy mivel lehet lekonvertálni a magasfelbontásút?
(#42294) Ati1979 másképp látjuk, én ha tényleg hallani akkor elfogadom, hogy van értelme. De csak azért, hogy "abban több a hang"/"polarizálja a hangot"/"kiegyenesíti az elektronokat"/stb fölösleges bullshitnek tartom.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
dudika10 #40851 üzenetére
Azt nem látom, hogy a józan logikával hogyan is menne szembe a kérdésem, de ha én megkérdezem valakitől hogy mi a különbség a és b között, akkor ne az legyen a válasz, hogy ne foglalkozzál velük, ott a c.
Mert nem ez volt a kérdésem. Jelen helyzetben teljesen lényegtelen, hogy ki mit gondol a tárgyalt termékekről, ha engem a kettő közötti különbség érdekel, nem pedig az, hogy kinek mi a véleménye róluk, más termékekkel összehasonlítva. Jöttem már ide többször vásárlási tanácsért is. Olyankor általában azt kérem, hogy mondjatok véleményt X termékről, amit nem találok az ajánlottak között. De most nem ezért jöttem.
Jézusom, tényleg muszáj ezt? -
vasii
senior tag
válasz
dudika10 #40786 üzenetére
Tisztaban vagyok vele h nem rendeltetes szeru hasznalatbol adodo serulesre nem vonatkozik a garancia, de az h pl fel even belul kontakthibas lesz egy vezetek attol h normalisan hasznalod az igen is lehet gyartasi hiba, es a gyarto kotelessege h bebizonyitsa h azt te torted meg.
De egyebkent az egesz kommentem nem erre vonatkozott, en nem is kovetelem h kontakthibara adjanak garanciat, csak azt irtam h azert nem fogom a nomononal megvenni dragabban a fulest, mert ott van ra 2 ev garancia, hiszen nem erek vele semmit.
-
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #40786 üzenetére
Illetve azt tegyük hozzá, hogy a Xears fülesek valószínűleg elfogadható hangú, de nagyjából bóvli árszintű termékek. Ezeket fillerékért megvásároltak Kínában, majd ezt európai árszinten és kultúrával értékesítették. Szerintem sokszoros, akár 6-8X-os szorzóról beszélhetünk, amibe simán belefért, hogy gariban cserélgesse a füleseket. Aztán lehet, hogy Kínában árat emeltek, romlott az USD-EUR szorzó, vagy éppen már annyi füles ment tönkre, amit már nem érte meg cserélgetni. Ezért is változtatott a garanciális időn, stb.
-
Ati1979
veterán
válasz
dudika10 #40679 üzenetére
Itt egy vélemény arról, hogy kb hogy viszonyul az asztali rendszerekhez: [link]
A rosszabbat úgy értettem, hogy technikailag alacsonyabb szintű. Tehát nincs benne 4 armatúra, de a kategóriájában jónak mondható. pl. Mondjuk soundmagic e30.
Nyilván akkor neked tényleg nem a legjobb választás. De aki például sokat utazik buszon vonaton vagy repülőn, és jó minőségben akar zenét hallgatni annak lehet értelme. És veszik is rendesen.
Amúgy valahol olvastam, hogy maga a gyártó is meglepődött, hogy mennyit adtak el ezekből. Ezért is adták ki a 240-et. Ami már tényleg horribilisan drága... Mégis venni fogják.
Buszon például egy jól izoláló fülessel csodákra képes.
Abban viszont igazad van, hogy ez egy rétegtermék. Kevés embernek éri meg...Én is szívesen hangfalaznék, de ebben a helyzetben amiben most vagyok nem tudok hangfalat venni.
Szóval nekem meg az nem jó választás...
Sőt a fejes lánc sem ebben a pillanatban. -
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #40679 üzenetére
A válaszod második bekezdésével teljesen azonos véleményen vagyok. De mint mindenben vannak igényesebbek vagy éppen különlegeset keresők. Személy szerint tisztelem Őket ezért.
Az Ő igényességük viszik előre a Clip+-os, mobilos + kis kínai fülhallgatós átlagot. Szükség volt, van és lesz rájuk...
(#40680) bucsher
Ennyi idősen nekem sem volt és kívánom, hogy neki se legyen!
A héten felszámoltam minden zenegépet a gyerekszobában és lőn csoda! A "gyerek" (174 cm) ismét velünk tölti a nappaliban az estéket. Igaz, az Ő zenei világával színezve. -
Ati1979
veterán
válasz
dudika10 #40667 üzenetére
Az utóbbi időben sokat fejlődtek ezek az mp3 lejátszók. Már már asztali láncokat megközelítő hangminőséggel szólnak. Ez nemcsak az ak-ra vonatkozik.
Ezekkel hallgatva az olcsóbb (kevésbé jók) fülesek is nagyon jól szólnak!
Szerintem érdemes lenne meghallgatnod ezt a kategóriát mivel így egy kicsit nehéz erről vitatkozni...
-
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #40667 üzenetére
Nem tudom milyen tapasztalatod van emberi hallójáratok terén, de én már semmin nem csodálkozom. Ahány ember annyi megoldás és egész biztosan látom, hogy a macerás higénia problémák ellenére nem lehet, de legalább is nagy bátorság fülhallgatókat vakon bevállalani. Talán még nagyobb mint fejhallgatót.
A fülhallgatós találkozók és más összejövetelek utáni visszajelzések, szöges ellentétben állnak a magánvéleményeddel. Elismerve szakmai magasságodat amire fülhallgatók szétbontása, kábelek blankolása és azok visszaforrasztása terén tettél szert, szerintem a dolgok ennél egy kicsit komplexebbek. De remélem erről majd egyszer személyesen is diskurálhatunk, akár egy fülhallgatós találkozó keretén belül
Addig is sok-sok törött kábelű, olcsó, kínai fülhallgatót kívánok.
(#40669) raven12
Az egyik dolog, hogy nem egyformán szólnak, szerintem minden fülben másképpen is viselkednek a hangkeltők.(#40671) bucsher
Ez jóóó -
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #40506 üzenetére
Ezzel most mit szerettél volna mondani?
No de mindegy is. A lényeg, hogy 6k körül már el lehet csípni Kínából e10-et ha nagyon megerőlteti magát az ember. A Shure kábel olcsóbb beszerzésében nem vagyok biztos.
Személy szerint odáig sem tudok eljutni, hogy értékeljem a Shure hangját mert végig szenvedés a fülemben tartani. Kényelmetlen. Ehhez képest az E10 olyan mintha magával a madammal tölteném a... ha érted mire gondolok.
Még annyit hogy onnan is látszik, hogy az eBay-en old stock cuccok vanak, hogy még a régi csomagolásban árulák az E10-eket. Az új csomagolásban már kemény doboz van és recés (erősített kábel).
-
törölt tag
válasz
dudika10 #40506 üzenetére
Hivatalosan egyfajta kábelt lehet kapni a Shure fülesekhez, az pedig valami 15 körül van sajnos. Viszont a csatlakozója ugyanaz, mint az UE900, meg azt hiszem az új Westone sorozat is már ezt használja, szóval 3rd partyból van hozzáválaszték. Például az UE900 kábele a német Logitech oldalról rendelve 20€.
Izgalmasak amúgy ezek az új ATH fülesek, bár nem lesznek olcsóak.
-
hobbyone
aktív tag
válasz
dudika10 #39067 üzenetére
"Nagyon másként látom az E10-et, mint a topikban a többiek, .. szerintem hallgathatatlan ezzel a mennyiségű basszussal. Mondanám, hogy egyáltalán nem értem miért ajánlott, de sajnos értem. A "modernebb" készülékek és zenék(?) eltorzítják az ízlést, és mindenki azt hiszi, hogy ez a normális."
Mióta az LG egyarmatúrás fülesét gyakrabban használom, azóta a dinamikus Altec-eket hallgatva úgy érzem, mintha kisebb mélynyomót szereltek volna beléjük. Pedig korábban dinamikusokhoz viszonyítva alapnak éreztem bennük a mélyeket. Úgy gondolom a mély tartomány preferálása sokkal inkább ösztönszintű, mint racionális dolog. Visszavezethető az ősközösségekhez, ahol dobzenére "pörögtek" elődeink.
Az armatúrás fülesek hátránya azon túl, hogy a közízlés basszuspreferenciáját nem elégíti ki, az, hogy az impedanciájuk változik a frekvencia függvényében. Ezért nem mindegy, milyen lejátszóval párosítjuk össze. Elsősorban a hangforrás kimeneti impedanciáját szokták említeni.
Én két Sony mp3 lejátszóval és egy Samsung mobiltelefonnal próbáltam az Lg HSS-F700-at.
A Samsung M7600 kódjelű mobiltelefonnal a kompatibilitási problémát jack hosszabító használatával küszöböltem ki. Rossz hangminőség az eredmény: a magas tartománybeli jelentős kiemelés a legzavaróbb.
Sony NWZ-A828-as mp3 lejátszóval párosítva kevés a mély. Hosszabb távon szerintem hozzá tudnék szokni, ha csak ezzel hallgatnék zenét. A szerviz menübeli bass-treble gain beállítások változtatása sem segít.
Sony NWZ-E455 az egyetlen, amivel igazán jól szól. Igaz ennél korábban megváltoztattam a szerviz menü mély-magas beállításait. Pont jó a mély.Összegzés: Alapvetően mindenhez hozzá lehet szokni, csak idő kell hozzá. A mély tartomány érdemtelenül kap kitüntetett szerepet.
-
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #39067 üzenetére
Lehet, hogy nem az SE425 kábelével kellene hallgatni. Attól, hogy egy drága füles kábelét forrasztottad bele nem biztos, hogy jó lesz a végeredmény.
Az E10 nem egy sápadt hangú füles, de nekem van annál lényegesen durvább basszusú fülesem. Az sem mindegy milyen forrásról hallgatod. Ha eleve basszusban gazdag a forrásod el tudom képzelni, hogy zavaró lehet a végeredmény, de nagyjából ez a mostani divat.
Hogy mennyirre divatos ez a hang az rögtön kiderül, ha megnézed az Amazon legnépszerűbb fülhallgatóinak listáját, ahol 2295 véleménnyel a JVC HAFX1X a bajnok. A hang, a hangzás ugyaonolyan divat termék lett mint bármi más. Ilyen szempontból azt kell mondanom, hogy az E10 egyértelműen trendi de még a jó ízlés határán belül. A Nokia telefonomról hallgatva a Beyerdynamic T70 és az E10 között mély illetve középtartománya között nincs mennyiségi különbség, viszont magasban több van a T70-nek. Emiatt más tónusú lesz a hangja, de a basszusa nem több mint egy high-end fejesnek.
-
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #38032 üzenetére
OK, köszi..csak azért kérdem, mert félévente egyszer beleakadok egy olyan fülhallgatóba aminek a jobb és a bal csatiján egyszerre megy el mély és még nem tudtam rájönni, hogy mi lehet az oka. Olyan mintha el lenne tömödve..de, hogy egyszerre a két oldal??
A fülestalálkozón lesz Sennheiser IE800.
-
xxman
senior tag
válasz
dudika10 #37762 üzenetére
Ez igazán nagy csalódás , tekintve hogy ez az akg kábelre egy az egyben ugyan az mint az 1500ft-s K309…
Pedig az ember az gondolná hogy a textílezés , meg a csatlakozó kialakítás stb…
de akkor azt mondjátok nem érdemes?
vagy metallics-ra esetleg?
Vagy 4k-ért örüljek a mostaninak? -
-
Ati1979
veterán
válasz
dudika10 #36162 üzenetére
Kb. ez valahogy úgy lehet elképzelni, mint ha egy fülhallgatót amit mondjuk egy mobilon hallgattál rádugsz (egy jobbfajta) asztali láncra.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy ak megközelíti így jobbfajta lánc szintjét, de a dac benne nagyon profi.Kissé túlzottnak hangzik szerintem is, de nem tartom teljesen esélytelennek a dolgot. Sajnos ilyen jellegű összehasonlítás nem volt a füles találkozókon.
-
Ati1979
veterán
válasz
dudika10 #36154 üzenetére
Két hozzászólással visszábbról egy idézet az se215 izolációjával kapcsolatosan:
"BTW 3as metrón ha megy a zene semmit nem hallok a külvilágból, ha nem megy, akkor is csökkenti a zajt rendesen, de a lényeg úgyis az h ha zenét hallgatok ne szűrődjön be az orosz csoda zakatolása
(szivacsot használom nem a szilikont, szerintem az jobban zár, de van akinek kényelmetlenebb a fülben, nekem pár perc után fel se tűnik..."
Szóval az átlagos bkv közlekedés alkalmával nem sok zaj szűrődik be.
-
Ati1979
veterán
válasz
dudika10 #36154 üzenetére
Hát ennél merészebbet is merek állítani. Mondjuk ez tényleg ki kéne próbálni.
A fentebb említett soundmagic e30 jobban szól az ak120-ról mint a clipről egy se535. Ez sem lehetetlen. Bár mint mondom nem vagyok benne biztos.
A lényeg az, elképesztő nagy lökést ad az ak a füleseknek / fejeseknek.
Hát pedig tényleg elképesztő.Az utóbbi 1-2 évben megjelent hordozható lejátszók már olyan magas szintre értek hangzásban, hogy el sem hinné az ember.
Én már kerültem balesetveszélyes helyzetbe az izoláció miatt. Egyszerűen nem hallom amikor mögém ér a kocsi. Amit a buszon beszélnek mellettem abból sem hallok semmit.
Természetesen előfordul olyan szituáció amikor hang szűrődik be, de nekem nem zavaró.Én kb. közepes / átlagos hangerőn hallgatom a zenét.
(#36153) noxwill
Ok, majd írj ha megvan.
(#36155) Samus
10k - soundmagic e30.(#36157) Madwe
Gratula!
Ugye, hogy rendben van az izoláció?
Az ie8-cal kapcsolatban szerintem is megszépítette az idő az emléked.
-
raven12
senior tag
válasz
dudika10 #36073 üzenetére
Hát az elég baj, ez azt jelenti, hogy nem szigetelt eléggé az a Shure, tehát rossz volt a behelyezés
Viccet félretéve brutál izoláció mellett kijönnek a különbségek, egyébként viszont én is arra a megállapításra jutottam, hogy zajos környezetben hótmindegy, annyi részletet nyom el.
Ati: Na ja, k*rvahangosan hallgattad azokat a füleseket
-
hobbyone
aktív tag
válasz
"Továbbra is egyetlen ember véleménye alapján állítasz dolgokat"
Éppen az, hogy több ember véleményét elolvasom. Ljokerl véleménye szinte mindig megegyezik a többség véleményével. Nagy tapasztalattal rendelkezik, és a pontozás miatt valamennyire rangsorolható táblázattal, ezért hozom fel őt példának. Szerintem senki sem gondolja azt, hogy az összehasonlítása több iránymutatásnál. Hülye, aki csak a kapott pontok alapján választ fülest.
Még az első fülestalálkozó előtt felraktam ide ezt a táblázatot: #31762. Ezután kaptam hideget-meleget, hogy ez hülyeség, az SE215 jobb, mint a GR06. A fülestalálkozó ljokerl véleményét igazolta. Itt nem a 0,2 pontról van szó, hanem arról, hogy hangra kb egy kategória a két füles, nincs nagy különbség.
Az IE8 esetében nem 0,2 pontról van szó, hanem 1 ről, ami azért már számottevő, egy másik kategóriát jelent. A fülestalálkozó azt az eredményt hozta, hogy a GR06, SE215 szintjén van az Sh. Ez engem meglepett. És nem csak ljokerl véleményét néztem, hanem olvastam már eleget az IE8-ról, hogy kételkedjek a találkozón lévő füles patent voltában. A 40k-s ár is fura volt, de ezt már írtam.
A kereskedőkről/gyári tisztításról(?) csak annyit, hogy az első komoly (40k-s) fülesem, mellesleg cserélhető kábeles volt szépen befóliázva érkezett. A doboz is újnak tűnt. Kibontva jött a meglepetés: a füles háza piszkos, ujjlenyomattól zsíros volt. Nem küldtem vissza, mert már régóta vártam/vágytam egy jó fülesre + hamar sikerült összehangolódnom vele, tetszett a hangja.
A tippem, hogy valakinek volt a boltban ilyen fülese, és kicserélte a házat az övére. De lehet, hogy a gyárban a minőségellenőrzés után elfelejtették megtisztítani. Márkát + kereskedőt nem akarok írni. -
Ati1979
veterán
válasz
Hát én nem vagyok ebben annyira biztos.
Én lehet, hogy fordítva csinálnám. Bár nehéz ezt eldönteni. Olyan 20k körül már feltűnően jó fülesek vannak.
Vannak egész jól izoláló fülesek már. Én kb. semmit nem hallok a külvilág zajából az se425-tel.
(#36074) AGE-T
+1
Szerintem sem kéne azt szentírásnak kezelni... -
AGE-T
őstag
válasz
Az a lista másról nem is szól, mint iránymutatásról. Úgy is magad döntöd el mit veszel. És aki észnél van az e mellé elolvas még tíz másik tesztet is. Magam részéről én mindig arra vadászok, ahol a legrosszab kritikákat kapja valami. Ha objektívnek tűnik az írás, az elég sok dolgot elmond. Mellesleg annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik, hogy akárnelyik tesztet is olvassa az ember, végső soron mind vsak iránymuatató.
-
raven12
senior tag
-
hobbyone
aktív tag
válasz
dudika10 #34943 üzenetére
Végig azon lovagolsz, hogy nem hallottam ezeket. Te persze igen. A te véleményed is csak egy a sok közül, amiket figyelembe lehet venni.
Te a saját véleményedre alapozva állítod a Shure-ról, hogy fasza termék, én viszont sok ember véleményéből alakítom ki a magamét.
Nekem is volt cserélhető kábeles fülesem. Vásárlás előtt nagy jelentőséget tulajdonítottam neki. Később rájöttem, hogy átverés, egy geg. Egy átlag felhasználó minek fizessen ezért?
Úgy érzem képes vagyok sok véleményből leszűrni a lényeget/szelektálni, ehhez csak intelligencia kell.
A gyári kábel itthon 15.000 forint. Az utángyártott, más gyártók kábelei kétes minőségűek.
"nem tudom miert eleterzes egy olyan gyarto termeket viselni a fulemben, ami az utcan ezer emberbol 2 ismer."
-
hobbyone
aktív tag
válasz
dudika10 #34938 üzenetére
Miért kéne feltétlenül ajánlani az SE215-öt, aminek 27.000 Ft az ára?
- 10-15 ezerért hasonló hangminőségű fülesek lehet kapni: LG Quadbeat, Sony MH1C, Vsonic GR06 / VSD1(S) /VC02
- azt hiszem az előbb felsoroltak közül egyiknek sem mállik szét a háza a fülzsírtól (vs. "strapabíró ház")
- a cserélhető kábel egy marketingfogás / professzionális használat esetén indokolt / + a cserkábel ára horribilis + Vsonic VC02 ($43) szintén cserélhető kábeles, ha erre izgul valaki
- előny: kapható Magyarországon, míg a konkurensek nemAz SE215 talán azért ajánlható, mert a Shure életérzésért viszonylag olcsón/legolcsóbban adja. A többi modell a horribilis ára miatt említést sem érdemel.
+ Ott van Ati1979 esete: vetőcső miatti oldalcsere 40 ezerért (egyébként visszakaptad/megtartottad a törött oldalt?)
Összegzés: akik Shure fülhallgatót vesznek, nem gondolkodnak racionálisan, vagy nincs kellő tapasztalatuk fülhallgatók terén. Igazából a márkaérzést vásárolják meg, nem a legjobb fülhallgatót.
Ezeket már leírtam párszor. Lehet, hogy kitiltásra megy a játék?
Ez a hallottad már egyáltalán duma uncsi. Tudok angolul, és tudok olvasni is. Más emberek tapasztalataiból tanulok.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest