- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k #35807 üzenetére
Szerintem nem biztos, hogy olyan jó az UE kábel, egyrészt a hangzás szerintem gyengébb vele, mintha kicsit tompább lenne. A másik meg, hogy főleg a bel oldalánál mintha nem érintkezne rendesen, pedig be van dugva, és ami fura, hogy head-fi fórumon láttam mást is erre panaszkodni.
Szifon kiosztásból lehet, hogy jobb volna valami Klipsch S4i, vagy Beyer DTX101, vagy valami UE, ami belefér a keretbe. Egyébként 50 ezerért én sem vennék szifonhoz fülest, kb tényleg 20-25 az a kategória, amit még ki tud hajtani.
-
mefistofeles
veterán
válasz
fi:zi'k #35775 üzenetére
...bocs ezt nem értem.....
Nem telefonon hanem PC-n lesz használva és valami olyasmire gondoltam mint régen (tényleg rég volt és nem nagyon emlékszem) ha valami csevegőprogit telepítettél akkor lefutott egy teszt amiben ellenőrizhetted a füles és a mikrofon megfelelő működését..... -
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
fi:zi'k #35737 üzenetére
Kitöltöttem, szívesen elmennék, és lehet hogy vinnék is egy Rockit R-50-et. (November 9-én egyébként pont Házimozi Hi-fi show van.)
-
Ati1979
veterán
válasz
fi:zi'k #35737 üzenetére
Köszi!
Az se535 jó forrásról egy elég magas szint. 400k-ért lehet is jobb.
Igazából annyira kíváncsi vagyok egy ilyen fülesre. Jó lenne egy ilyet kipróbálni valamikor, hogy el tudjam dönteni, megéri azt a rengeteg pénzt.
(biztos nem, de azért kíváncsi vagyok mit tudhat.
)
-
-
baluka26
veterán
-
AGE-T
őstag
válasz
fi:zi'k #31594 üzenetére
Szinte egyáltalán nem kapott negatív kritikát sehol. Fekete, és vörös nagyon bejövős combo! És egyébbként is tuti jó kell legyen mert asszony kinyír!
Sajnos kipróbálni nem állt módomban, de az 535 ös fölé helyezték több helyen a minőségét, mely alapból nem egy rossz cucc. Szóval bizakodom
Külföldről jön, HongKong-ból. Most egyik boltban akciós. Ha kaka lesz max buktam a szállítási költséget. De bizakodom... -
Ati1979
veterán
válasz
fi:zi'k #31585 üzenetére
Igen elég pofátlanul nyomják!
Akkor megnyugodtam, szerintem akkor nem éri meg azt + 30-40 ezer forintot.
Mennyi lesz a 846 rendelésre a hangbarlangban?
Tudom még korai azért...
(#31588) Ati.Inc
Shure215(#31592) AGE-T
Tegnap egy JH13 ma egy Westone 4R. Kezd gyarapodni a high end szekció itt a fórumon.
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
fi:zi'k #31460 üzenetére
Azt mondják a PK1 hez nem árt a 150ohm miatt fejhallgató erősítő, de mindegy is, annyiért nem kell.
Viszont most egy külföldi hozzászólás teljesen elbizonytalanított mert már majdnem megrendeltem a PK2-t, PK2 vs MX880 ról van szó ugye. Vicc hogy árban is teljesen ugyan az a kettő.
"I've had the PK2 for 3 years, and the MX880 for a few months. Both are very smooth and natural through the midrange, but that's where the similarities end. The MX880 extends much deeper in the bass, although there can be a slight bump in the mid- and upper-bass if you insert them too deep. The Senns are also far more extended and detailed through the treble. They're not bright, just smooth, natural, and detailed. The PK2 was always fairly lifeless to me in the upper 1.5 octave.The MX880 is also more detailed and dynamic across the board. It lets you pick out individual instruments quite easily, while the PK2 just sort of muddies everything together.
The only area where I'd give the edge to the PK2 is in the fit. It's a little smaller than the MX880 and fits my ears perfectly. The MX880 is just slightly bigger than ideal for me. They're still fairly comfortable, but I have to readjust them frequently. The PK2 stays put.
You can probably tell I'm a big fan of the MX880. It's by far the best earbud I've heard, and it's a mile better than any of my IEMs (Shure E2C, Klipsch S4). I'd even rank it above my Sony MDR-V6 and Grado SR60."
880 ast részletesebbnek írja (ez a külön hallod a hangszereket dolog nálam nagy előny, valamint jobbnak írja a magasát ami szintén nagy előny)
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
fi:zi'k #31454 üzenetére
17 ezres fülesem ment tönkre, valamint az említett PK1 van vagy 30 ezer, szóval azért a sony 3 ezres füleseitől többek az igényeim. Van egyébként egy Sennheiser MX560 asom otthon, de annál ezt az AKG -t sokkal jobban szerettem, magasai meg a finom közép mélyei nagyon tetszettek.
Annó az MX880 ason gondolkodtam, de itt sokan leszólták, viszont más nem inear jó fülesről meg nem nagyon tudok, PK1 re 34 ezret meg nem igazán tudok kiadni.
Audiotechnika is kár hogy már nem árul ilyet.. -
pinnacle
nagyúr
válasz
fi:zi'k #31212 üzenetére
Szakadásnál kettéválik, törésnél meg nincs nyoma csak nem szól. Azért is kérdeztem rá, mert ez a 24 hónap soknak tűnik. Egyébként mi lehet garanciális probléma azon kívül, hogy nem szól? Gondolom a jack, meg a fülhallgató nem tud szétesni.
Látom Zoli133 is ezt írta. Egyébként az eladó kézzel mutatta, hogy szétszakad, persze le lehet tagadni, de idáig korrekt cégnek ismertem meg őket.
-
Zoli133
addikt
válasz
fi:zi'k #31089 üzenetére
2-t kérek.
Egyébként baromi tetszetős kinézetre, technikai része is rendben van. Megérdemelt az Se széria egy igazi flagship-et. De baromi drága, ezen az áron már inkább egy CIEM...
baluka26: ösztöndíj? Más egyetemeken olyan is van? Tudtam ,hogy nem az ELTE-re kellett volna mennem...
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k #30962 üzenetére
nem tudok ennél többet hozzá fűzni. egyszer még régebben érdeklődtem egy Bose fülesről, igaz az alacsonyabb kategóriában szerepelt, de nem sok jó véleményt írtak róla itt a fórumon, illetve úgy általában a márkáról sem. olyasmikre gondolok, mint hogy nagy a homály a termékek paraméterei körül, illetve leginkább csak annyit mond róluk a gyártó, hogy "jól szólnak".
de javíts ki, ha tévedek. avatatlan fülnek nagyon jól hangzik a Bose márkanév, de sokszor ez nem jelent ugye semmit. -
kolosanyi
veterán
válasz
fi:zi'k #30007 üzenetére
Én is úgy használom.
(Zolinak még ki se fizettem, itt lesz lassan az ideje, ha Pestre értem, feldobom apróra a Sony lejátszót.
)
zerge861
Nem ismerem azt a lejátszót, de én a saját NW-A808-asom helyett egy Clip+-t használok épp. Szerintem jobb hangja van a Sansának, illetve Zoli is így véli (Zoli, majd ha erre jársz, légyszi írd le a tapasztalataid).------------------------------------
Hogy on is legyek: Szerintem eladom az XE200-asom, valahogy nagyon nem szeretem a hangját már. Baromi sok a mély (pedig nem olyan rég még tetszett). Azt nem tudom, hova tovább. Az igazán hozzám illő karakter mondjuk a nem rég hallgatott SRH940 lenne. Kicsit magasba húz, de szerintem nagyon eltalált karakter az. Olyasmit szeretnék, csak nyilván kevésbé drágát, így nem is várom el, hogy technikailag egy szint legyen. Van ilyesmi füles mondjuk 20 körül? (Egyébként erős a gyanúm, hogy SE215 lesz, az is kifejezetten tetszik, bár lehetne kicsit kevesebb a mély, viszont a mélyek (meg az egész) minősége bejön. (Még egy kis adalék, jelenleg egy olcsó, vacak Panasonic IEM-et használok sportoláshoz, szerintetek egy SE215 bírná az ilyesmi igénybevételt? Nem ázna el az izzadtságtól mondjuk egy 10 km-es futás alatt?)
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
fi:zi'k #27453 üzenetére
Microsonic lesz talán?
Amit ő kinézett az nem tudom mennyit tesz hozzá hangzás szempontjából, az enyém pl. 13k körül volt (ez nagyjából annyi mint a Shure gyári megoldása), a belinkelt kábelhez hasonló felépítéssel, de más belsővel. A gyári kábel nem tudom most mennyiért megy legolcsóbban a TF10-hez, de az is biztos van ennyi, ha nem több, szóval rosszul nem járhat vele meglátásom szerint.
A TF10-ről én jókat olvastam, de nem merültem nagyon bele a fülesbe. -
Dicker
őstag
válasz
fi:zi'k #27412 üzenetére
Akkus eszköz alatt mire gondolsz?
Egyébként, ha rákeresel a youtube-on is találsz rengeteg videót, ahol billentyűzetet, egeret, kontrollereket, kártyaolvasókat, pendrive-ot, és minden mást rádugnak a telefonokra. Ehhez szükséges az OTG . Persze egy E10 vagy E17 már nagyobb fogyasztást igényel, de nem is telefonra találták ki. Azokhoz ott vannak a kisebb FiiO-k. -
veector
senior tag
válasz
fi:zi'k #27412 üzenetére
El tudja látni, de értelemszerűen van egy bizonyos korlát. Ha az E10-et rákötöm a mobilomra, akkor az feléled, szóval kap áramot, de a mobil jelez, hogy letiltotta, mert túl sok áramot kér. De amúgy egy USB HUB meg egy kis barkácsolt li-po akksis 5V-os forrással jól ellenne, csak érkezne mán meg a hub. Na meg a Jelly Bean.
-
Dicker
őstag
válasz
fi:zi'k #27410 üzenetére
Rengeteg telefon usb-n keresztül tud áramot leadni, amelyik nem ahhoz meg kell egy Y usb kábel. Az egyikbe a töltő megy, a másikba az eszköz, bár ez már túl komplikált. De több telefonnál csak a megfelelő szoftveres támogatottság hiányzik, mint ahogy nálam is, de elvileg jön a következő frissítéssel ebben a hónapban.
-----
A Sony-k egyébként kimondottan utálják a mikrofonos/távirányítós füleseket(mindent, ami nem gyári), és gondolom az erősítő se kivétel. Na meg azt nem tudom, hogy az Xperia U tud leadni áramot, ha nem akkor egy megfelelő ROM-al lehet meg tudod oldani. -
adammkaa
senior tag
válasz
fi:zi'k #27313 üzenetére
Meg vagy elégedve az SE425-el? Ha jól veszem ki szavaitok akkor GR01, ugyan azt a részletességet, balancet, illetve mély mennyiséget produkálja mint a 425? Hogy tetszik a hangja, pár szóban össze tudnád hasonlítani ha volt komolyabb dynamic fülesed az armatutással? GR07 és GR01 között fogok választani, gr07 hallottam szép kiegyenlített hangja van, magasa is tetszik nagyon olyan "vastag". De a mély mennyiségétől tőle sem voltam elájulva a mostani GR06 ban több van. Nem tudom GR01 milyen lehet hozzá képest, közép és magas részlegen.
-
PR0JECTNR56
addikt
-
Dicker
őstag
válasz
fi:zi'k #26602 üzenetére
Egyetértek veled. A témát le kell zárni. Vitázni máshol lehet.
Remusz neked az tetszik ezzel nincs gond, de nem kellene tovább nyomni. Amúgy meg nem 2005-ben élünk. Még szép, hogy amikor megjelentek az in-earek mindenki károsnak hitte. Azóta vannak ám ellenérvek is.
Attól, hogy közelebb kerül a dobhártyádhoz a hangszóró nem lesz károsabb. A nem megfelelő hangerő használattal már más a helyzet. Olyankor még szép, hogy romlik, amit éppen az earbud-nál használsz nagyobb szinten, mivel nem zárja ki a külső zajokat. A fejhallgatók is rontják, a hangfalak is, pedig utóbbit sem dugod a füledbe, ha nem tévedek.Én például félig tudom felhangosítani a telefonomon a zenét, utána bántja a fület. Míg egy earbuddal maximumra ment, akkor éreztem megfelelőnek a hangerőt, pedig ez csak tévhit volt a részemről is, mivel olyankor sokkal hangosabban szól, de nem érzékeljük rendesen a szigetelés hiánya miatt.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
fi:zi'k #26569 üzenetére
Itt nem csak a a hazai kereskedők árain múlik a dolog. Külföldről sem úsznám meg olcsóbban, pl usából csak áfa nélkül férne be 40 alá ahogy én láttam, így hát az sem jó megoldás, mert ekkora összegnél biztos, hogy belekalkulálnám, hogy megfogják a vámon, és csak ennek tudatában rendelnék, viszont így már közel annyi lenne, mint itthonról rendelve.
-
-
Ghard
őstag
válasz
fi:zi'k #24554 üzenetére
a papirján azt irja hogy csavarjam,de az első 5 perc után rájöttem hogy csak úgy fog lejönni,ahogy leirtad
De vannak még jó tippek: shure sleeves remove
(ezt senki ne próbálja ki)
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #24484 üzenetére
Erről jut eszembe.
Érdekes, de az utóbbi 1-2 hétben a legtöbbet hallgatott hangkeltő eszközöm (ha a laptop ventilátorát nem számítjuk ide) a shure se530 volt (sgs-ről). Ráadásul asztalnál ülve, ahol itt vannak a fejesek és hangfalak is.
Mondjuk legtöbbször háttérzajnak ment, elég elvetemült stílusokkal. -
MPeter87
őstag
válasz
fi:zi'k #24425 üzenetére
Igen, sajnos! Szerintem az is marad...
Kicsit zsákbamacska jellegű a dolog!
Nekem mondjuk nincs problémám a saját füleseimmel és bízom benne, hogy nem is lesz gond!
Van most egy Brainwavz M4-em is. Egész jó, viszont kíváncsi vagyok a Shure SE215-re is, úgyhogy lehet megkereslek majd ezzel kapcsolatban! -
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest