Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #23807 üzenetére
Tessék, ott a TWFK a bal oldalon.
szecska24: Gabesz_23 linkelt duplákat ebayről. Attól tartok az idő és az utazási költség többe lenne, mint az. : /
Shure foamom nincs. -
slfln
senior tag
válasz
szecska24 #23799 üzenetére
Milyen kell?
-----
Korábban kérdezte valaki, hogy néz ki egy füles drivere. Ilyen az átlag dinamikus füles lelke --->
(Bocs a ritka szar képekért, nem volt fény. A lényeg látszik.)
Bal oldal: a membrán, a külső felfüggesztés és a tekercs beleszakadt kivételkor a házba. Ez látszik majd a második képen. Középen van a mágnes, ami pici mérete ellenére veszett erős. A jobb oldali egyben van, de a membrán nem ép.
Ilyen az ép membrán (hártya) - a tekerccsel együtt beleszakadva a házba.
-
slfln
senior tag
válasz
Xabi78 #23759 üzenetére
Lassanlógtok egy sörrel nekem meg Shufnynak.
(Furcsa tőlem, hogy ezt mondom, de) dobd be a szekrénybe éjszakára hallgatási hangerő felett.
Amit még kifigyeltem: a szellőzőnyílásoknak a házon legyen szabad tere, amennyire csak lehet. Én ezért használom duplával. Harangokra átlagon felül érzékeny. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #23729 üzenetére
Ha nem gyártják és már olyan kevés van belőle, akkor nem értem miért most írt róla az a fantasztikus szakértelemről árulkodó brit oldal is tesztet (expertreviews). Ezek szerint nem 2db maradt belőle a világon.
Meg az is furcsa, hogy senki le se szarta idáig. Csak a japán amazonos észrevételekről lehetett gyanakodni, hogy nem lehet olyan rossz. Fogalmam sincs mióta lehet egyáltalán kapni itt Európában.
Mondjuk ha nem találod meg a ryumatsubát úgy tűnt volna el, hogy gyakorlatilag senki észre nem vette.(#23734) krino:
Mint egy nyitott fülhallgató.
Mint egy nyitott fülhallgatónál.
Árkád MM-ben vettem az enyémet.
Kérlek olvasd el a tesztet, amit írtam. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
szakibá... #23527 üzenetére
A "giant killer" dolog...
-
slfln
senior tag
Kiengedtem a szellemet a palackból, és várom az apokalipszist.
Majd lesz magyar is valamikor...
-
slfln
senior tag
válasz
#16820480 #23350 üzenetére
Ahhoz mindent meg kellene változtatni. Elképesztően szélsőséges kompatibilitási problémák merülnének fel.
Ugyanúgy kellene hanggal kapcsolatos hardver a telefonba is, hogy a füles nélkül a 'evridéjájmsáfölinre' tudjon csörögni a telefon.
- El kéne juttatni a digitális jelet a fejesig, amihez más csatlakozó, kialakítás kellene: zűrzavar
- Kéne táp is neki és az ugyanezen a kábelen jönne
- A kábel megy mindig leghamarabb tönkre így akár pár hónap után hajinthatnád ki az egészet a kukába, mert gari arra nincs
- Nagyon drága lenne
- Ugyanúgy nem lenne hely egy normális méretű PCB-nek, kb. ugyanott vagy... meg a tekercshez/mágneshez olyan közel nem tudom nem lenne-e problémás ilyesmi.etc...
-
slfln
senior tag
Hát bántottalak én valaha?
Már az amúgy is kínai Starsonic (Dunu OEM) cuccait is hamisítják Kínában?
OMFG.
A Kanenek a wholesale oldalas cumók között is borzalmasként vannak emlegetve. Azok az ie hamisítványok is rettenetesek állítólag.Ha mégis akarod kísérteni a sorsot, akkor a CKDUN CK-W1000-el próbálkozz.
-
slfln
senior tag
Már most tudom mondani a Maxell Metallics-ot akik hasonlóan szűk büdzsén vannak.
Egyelőre csak az új Brainwavz Betával A-B-ztem fél órát, de attól jobbnak hallom.
Kidolgozás minősége remek és 2év garancia van rá.
A "heavy bass sound" felirat a dobozon ijesztő volt, de abszolút nem igaz. Meglepő módon alig kiemelt mélye van, -ami nem színez bele másba- ennyiért egész jó sebességgel és részlettel. Ugyanez a középnél, semmi fura hullám. Baj felül van, sötét. Visszahúzódó a magasa. Ezek miatt a tere kicsi és levegőtlen. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #22960 üzenetére
Csináltattam audiológussal egyedi fülillesztéket. Nem kell tőle félni, nem fáj. A ReSonicnál 6eFt volt anno. Nem ajánlom semmiképp. Ha mégis csináltattok olyat kérjetek, ami a hallójárat első kanyarjáig ér, vagyis végig egyenes.
További probléma, hogy a ház illesztéseinek nagyobb stressz egy ilyen illeszték, ezért hamar szét fog hullani. Amikor berakod a füledbe az egy sima haranghoz képest egy elég erőteljes csavaró mozdulat.
-
slfln
senior tag
válasz
SunSoul #22907 üzenetére
A CX475 szerintem újracsomagolt CX270/CX280, a CX485 meg CX271/281 volt. Valószínűleg olyan markáns, korszakalkotó, óriási fejlesztések vannak mögötte, mint a műanyag házat fröccsöntő gép színének átállítása és a csomagolás jelentős olcsósítása.
20$-ért a Sennheisertől nem fogsz csodát látni. -
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #22891 üzenetére
joker így kezdi a magas bekezdést:
"The treble is slightly elevated, as tends to be the case with analytical earphones, but not so overly prominent that it becomes fatiguing."A tulaj majd remélhetőleg kisegít.
Részemről 'terra incognita'.
Xabi78: Az E30-at, PR401-et, M4-et szerintem le is húzhatod egész nyugodtan és az A151 és a PL50 sem fog valószínűleg nagyobb fidelityt képviselni, mint az XR120Pro.
-
slfln
senior tag
válasz
Xabi78 #22880 üzenetére
Idővel be kellett látnom, hogy semmi értelme zenéhez karaktert ajánlani. Minden attól függ, hogy ki mihez van szokva, miről jön és tud-e, akar-e az újhoz alkalmazkodni.
Nem tudhatom, hogy tetszene a B2/DBA-02 'túlzott' gyorsasága, a testetlen, hangsúly - nyomaték nélküli alja, ami nem mozgat levegőt... és az is, hogy zavarna az agresszív kiemelése felül.
A GR07 megint tök más. Tipikusan az a hang, amit a legtöbb ember unalmasnak talál, de erről írtam részletesebben is.
Van, aki mélyhiányos fejhallgatóval hallgat dubstepet. Meg olyan is, aki szemkinyomós V karakteren szereti a nagy orcsesztrát.
Felelőtlenség lenne így ajánlani, ezért a füles tesztekben is csak a karaktert és a hangminőségét írom már csak le.Egyik füles sem tökéletes ismerem a hibáikat, de én mindkettővel ugyanúgy tudok klasszikust hallgatni.
Nem tudnék ennyi idő után sem dönteni melyik összességében jobb. A szememben egyenlőek. Egyik nap egy kicsivel az egyiket szeretem jobban, a következő nap meg a másikat. -
slfln
senior tag
Kár, hogy ez nem olyan, mint amikor kinyomod a küklopsz szemét.
Ez most ahhoz hasonlít, amikor a hangyaboly felett állva egy nagyítóval a napon megpörkölöd az egyiket és az utána az szitkozódva eltűnik a tömegben.
Szerintem felsorolhatnám itt a fél vaterát.
Sajnos rengeteg ilyen ember van, akik a kínai ipari hulladékon próbálnak hasznot húzni. Ez még annyival jobb is, hogy egy másik cég nevében nem tesz kárt vele. Az összes licitálós oldal és ingyenapróson' ömlesztve van ugyanez a gagyi és a millió hamisítvány.
Ez ellen kollektívan kellene fellépni, hogy az emberek ne vegyenek tudatlanul ganajt. -
slfln
senior tag
válasz
contaxg #22662 üzenetére
Yepp.
----
Ezeket a méréseket ismét mondom, úgy érdemes nézni, hogy tudod mit látsz.
A DF - FF-ről meg még annyit, hogy ez valószínűleg sosem lesz eldöntve, azért szarik rá mindenki. Egyéntől függ, mit fog hallani és mi az ami tetszik neki, szóval túl sok értelme nincs precízen követni. Gondoljatok csak a K240DF-re, ami szintén sokaknak nem tetszett, pedig az majdnem tökéletesen lekövette a DF görbét. Az a fejes erről szólt. -
slfln
senior tag
válasz
contaxg #22660 üzenetére
Most nézem, hogy a GE írja is, hogy DF-et használt és még egy másik kompenzációt is.
A fülhallgató méréseken pedig van külön szivacs/szilikonnal is, ott láthatod a hatását.
Tyll valószínűleg azzal méri, ami rajta volt gyárilag. -
slfln
senior tag
Lejártam.
Ha tényleg érdekel a téma, akkor ezt is érdemes átnyálazni.
Itt láthatod a Head Acoustics HMSII.3-hoz mellékelt HRTF-et, ami az FF-re hasonlít inkább.
Itt találhatod a goldenears Bruel & Kjaer Type 4128 HATS műfejéhez mellékelt HRTF-et. Itt a DF és FF is fel van tüntetve... hogy melyiket használja végül, az nekem nem világos. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #22654 üzenetére
Nem olyan buta fiúk ők.
Ezt, most hadd ne fejtsem ki itt. Ajánlom Keith Howard cikkét. Tyll (és a HeadRoom) a HRTF-ek közül nekem úgy tűnik az FF-et használja, a goldenears meg DF-el egyenlít. Röhej, hogy 30 év után sem sikerült megállapodni, melyiket kellene követni. A Beyer pl. szerintem szintén DF-re tervez, azért van a méréseken az 5kHz-es zuhanás.
50Hz-től ~2kHz-ig az adatok közel megegyeznek. -
slfln
senior tag
válasz
Tejföl #22650 üzenetére
Óóóó. Az, hogy a Q350/K350-nek reEengeteg mélye lesz, az nem kérdés. Viszont a minőséggel ott már inkább lesznek bajok.
-
slfln
senior tag
válasz
Tejföl #22641 üzenetére
AKG-ről beszéltem.
Ja, hogy te a számokat nézed.
És miért jó, ha már 1V-nál meghaladja az azonnali fájdalomküszöböt és rögtön halláskárosodást tud okozni? (Mérésből számolva 101dB/mW, 1V-on 118dB). Semmilyen technikai adatba nem kellene kapaszkodni. Attól abszolút nem lesz jobb semmi, hogy mennyire tud üvölteni minél kisebb teljesítményen.Estreetband: De mondom, hogy az enyém pl. selejtes volt. Nem, nem éri meg a CK700 se, még rövid távú befektetésként sem.
-
slfln
senior tag
válasz
Estreetband #22636 üzenetére
Jelentem ezeknek már utánajártam. Tavaly december elején én is kiszúrtam ezeket a füleseket az everbuyingon, focalpriceon, dealextremen és barátjain (Ezt linkelte fi:zi'k).
Engem is érdekelt, hogy vajon ezeket vesszük-e meg európai márkák neve alatt, csak jelentős árkülönbözettel vagy tök másak.
Azóta megjött az összes, ami ígéretesnek tűnt és jók voltak a visszajelzések is róla:Wallytech WEA-085
Awei Q5
CKDUN CK-W1000
CKDUN CK-700
CKDUN CK-900Írtam egy rövid bejegyzést is háromról, a többiről meg egy-egy sort ide.
Összefoglalva: Egyedül a W1000 volt használható. A CK-700 és a Q5 hibásan érkezett. A CK-900 és a WEA-085 pedig ezer forintért se éri meg igazán. Azóta a W1000 is tönkrement, úgy 20cm magasról esett az asztalra és valószínűleg leszakadt a membrán pereme a házról mert az egyik oldalon eltűntek a mély hangok.
Ennyire gyenge az összeszerelési minőség.-------------
Nyomatékosan mondom: Senki ne rendeljen semmilyen fülhallgatót ezekről az oldalakról, mert pénzkidobás. Nagy az esély a hibás darabra és nincs értelme a visszaposta ára miatt a garanciával se foglalkozni.
Sajnos vannak itthon emberek, akik a hamisítványok és ezeknek a szutykoknak a "viszonteladásával" foglalkoznak. (Nem ártana jelenteni őket szerintem).
Nem bírjuk elégszer mondani, de még véletlenül se vegyetek ilyeneket, és jóárasított', rég nem gyártott márkás (Monster, Sennheiser, Sony etc.) fülhallgatókat, mert bár nagyon hasonlóak az eredetihez, hamar tönkre fognak menni és valószínűleg gyengébben fognak szólni, mint a lejátszótok mellé kapott tányéros eldobható.
-
slfln
senior tag
válasz
Xabi78 #22538 üzenetére
Tönkre akartam tenni szinusszal, de full hangerőn a laptopról még negyed óra után is tökéletesen működött. Szívós egy szar ez. Viszont poén volt a macska fülét nézni, amikor felé fordítottam. Így legalább pár percig jól szórakoztam.
Előtte belehallgattam normál hangerőn és a budi hang onnan jön, hogy valahol 4kHz-nél van egy akkora szakadás benne, hogy simán hallani lehetett, pedig gyors volt a sweep.Ma egy apró leejtés után megmakkant a CK-W1000 is.
Az egyik oldalon valószínűleg leszakadt a membrán a házról, mert eltűntek a mélyek belőle. xD------------------------------
Szolgálati közlemény!
Nemrég kaptam az infót, és már le is csekkoltam: újra működik a KLANGFUZZIS kupon a xears.com-on!
Újra 30+8euro minden.
bmg: Szerintem a notinak is van full hangerőn annyi naftája, mint az E10-nek, de még fogok próbálkozni a füsteregetéssel.
-
slfln
senior tag
Megjött a CK-900 nekem is.
Szintén nem zenész, kizárólag a budiból énekel. Nincs is kedvem tovább foglalkozni vele.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #22500 üzenetére
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #22496 üzenetére
Ahmm, ja. Olyasmi... technikailag. Kevesebb bass-bleed van, előre hozottabb ének, meg levegősebb is a TD-hez képest. (Emlékezetből).
Nehéz besorolni az ennyire szétszínezett hangot, mert az a helyzet, hogy kb. felvételenként változik a történet. A fő motívum a mélyeken van, de az ének nem kerül mögé soha és érdekes módon tiszta tud maradni. Most itt nem high-end iem tisztaságra kell asszociálni, de ilyen téren van majdnem olyan jó, mint az XE200Pro.
Elég csak belefülelni az ECCI-be vagy a Beyerbe mellette, ha recesszált közepet akarsz hallani, vagy mélytől tompává vált, fedettet.
Szóval ezért mondtam a középcentrikust, mert a fókuszom ott van. A mélyek a zárt ház miatt a hangerővel egyre jobban kerekednek felül mindenen. Az én halk hallgatási hangerőmön pl. nem annyira bántanak. -
slfln
senior tag
Mélyben valahol ott a csúcs ahogy mondod, olyan 80-100Hz körül lehet, de utána lehúz gyorsan és nem taknyol nagyon a középbe. A magas fedés a középre az nem rémlik. (Vagy túl sokat hallgattam a DT770-et mostanában.
)
Próbáld meg széles belső átmérőjű haranggal, az elszív a 'durrból.ntomka: Minden wholesale oldalon ott van. Az enyém pl. innen van, de máshol olcsóbb (dealextreme, focalprice). Előre szólok nem fog tetszeni. SooOok mély van benne.
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #22489 üzenetére
Nem.
(Csak az enyémről tudok nyilatkozni. xD)
Összességében középcentrikusba raknám. Az alapokhoz képest a mély nagy emelésben van és durrog rendesen, de a zöme sub, hatalmasat üt, és relatíve gyors is.
A közép nagyon telt és mindig az van minden előtt. A mély nem vagy szinte alig színez bele.
A magasok is élvezetesen vannak hangolva, a füles a sok 'bummal' együtt nagyon levegős és igazán jó tere van.
A hangszerek elkülönítése is, a mélység érzékeltetése is jó. Ebben is veri a PR401-et, a DTX100-at is pl.
Ahogy írtam is, ezt a hangot kb. 15k-ért szokták árulni. Úgy értem ennyiért is jó vételnek számítana. Ez meg egy ezres. -
slfln
senior tag
válasz
szecska24 #22485 üzenetére
A legjobb az lenne, ha a leírásnál tudnád, hogy az amihez hasonlít, az milyen. Mivel ez tapasztalat nélkül nem megy, marad a pontok nézegetése.
A pontot a hangra meg egy bizonyos szint alatt a 'wow factorba' jobban súlyozva adja - ha jól emlékszem.Az építési minőségről meg: ezt az idő igazolja egyedül. Például nézd meg a DTX101-re 4.5/5-öt adott. És tényleg bizalomgerjesztően néz ki.
Erre ez az egyetlen fülesem, ami darabjaira hullott... nemrég másodjára is.Kedves vagy, de csak egy vélemény vagyok, semmilyen téren nem mértékadó.
Csak szeretek vele foglalkozni.
Vannak itt azért páran, akik sok fülest/fejest hallottak... csak nem dicsekednek vele.Bavid: Monnndom én
. Igen, nagyon szét van színezve, de ritka élvezetesen csal.
A hangot magát 15eFt-ért is el lehetne adni simán.
A CK-900 milyen? Már csak az nem jött meg nekem. Mire számítsak? -
slfln
senior tag
válasz
szecska24 #22482 üzenetére
Szerintem nem kéne a listát sorrendben nézni, mert a Westone 1 pl. nem hiszem, hogy jobb vétel lenne a RE0-nál és 10 helyezettel feljebb van. A hangjuk között meg egy teljes kategória van (a RE0 javára).
Engem személy szerint jobban izgat a hangja, mint az, hogy hány gumibogyót adtak hozzá, mennyire találta zajosnak a kábelt valamint számára mennyire volt kényelmes.A két legfontosabb érték a hang és az érték (value) - ami az összesítő táblázatban nincs feltüntetve.
-
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #22350 üzenetére
Nekem méretben eléggé ISO szabványhoz hasonlító, mindkét oldalon megegyező paraméterekkel rendelkező füleim vannak.
Egyszerűen nincs az a pozíció, amikor a tányér a fülkagylóm hallójárat körüli részét ne nyomná valahol, amikor normálisan van a fülemben. A tányér maga nagy, a vetőcső nagyon rövid és rossz szöget zár be vele. Megfordítva a fülest és fül felett vezetve a kábelt stabilan állna, de a hosszú törésgátló miatt így szinte lehetetlen viselni.
Akárhogy is, számomra ez egy earbud vetőcsővel - kabrió autó leszedhetetlen tetővel.Mittu88: Hát egy hangfal fejeskimenete mindenre jó, csak fülesezni nem. Passz, lehet az eq-volt elcsavargatva valahol, ha ekkora különbség volt, vagy gerjedt az erősítője - tényleg passz .
Ha másodjára is innen hallgattad, ugyanezzel a felállással változatlanul, akkor viszont lehet csoda történt.
A kedvedért beraktam a szekrénybe akklimatizálódni. Ettől rosszabb már biztos nem lesz. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
Mittu88 #22358 üzenetére
Egyetlen fülhallgatómon sem tapasztaltam bejáratódás utáni változást.
Még a nagyon bejáratósnak mondott (150 óra) GR-07-en sem. Aki szétszínezett hanghoz van szokva, annak kb. ennyi idő kell egy akkurátus, kiemelés nélküli füleshez való átszokásra. Ezt gondolom nagyon jól tudta a gyártó is, és ráfogta a biocellulóz membránra. Vagy csak én kaptam 'bejáratottat', vagy esetleg totál süket vagyok és 0 a memóriám.
Igazi emberfeletti képességgel rendelkezik az, aki 150 óra után képes visszaemlékezni, milyen volt egy füles hangja.
(Én például arra sem emlékszek, hogy tegnap mit reggeliztem.)
Ezt úgy értsd, hogy a bejáratás során annyira minimális változások történnek - vagy nem történnek egyáltalán - hogyha egymás mellett tudnád hallgatni őket se észlelnél valószínűleg semmilyen különbséget.
A karakter nem fog alapvetően más lenni.A DT880/600-nál volt egyedül olyan, hogy eleinte egyes frekvenciákon határozottan lehetett torzítást hallani, amit más fejessel nem hallottam, de ez később elmúlt... Ettől viszont még nem szólt rosszul alapvetően.
A lényeg annyi, hogy ami az első percben is elviselhetetlenül szól, vagyis a hang abszolút definiálatlan, nincs felbontása, tompa és több dB különbség van a két oldal között... na azon a jóisten' se segít és a pink-noise sem.
-
slfln
senior tag
Na, ma megérkezett
ez a retek isa Wallytech WEA-085, ami kicsit az XR120Pro-ra hasonlít külsőleg.
Erről se érdemes fölöslegesen rímeket hányni, mert rettenetes. A csendet sokkal jobban becsülöm ennél.
A laptopom ritka gyenge hangszórói tisztább, jobb felbontású hangot produkálnak.Befutott egy Brainwavz Beta is. Ismét megemlékeztem magamban arról, hogy mit is csinálnék azzal, aki ezt a kialakítást kitalálta.
A hangjáról meg így elsőre annyit, hogy hallgatható, de valahogy 10 percnél többet nem volt ingerenciám figyelni rá. Nem nagy eresztés.
28$-ért már lehet venni 6db CKDUN CK-W1000-et, ami sokkal jobban szól. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #22315 üzenetére
Kár ezért a hatalmas szórásért. Inkább adnák 10$-ért és felvennének még két mókust, akik gyorsan lecsekkolják egy tányér rizsért naponta, hogy selejt lett-e.
2 év múlva már helikopterrel járnának bevásárolni, akkora üzlet lehetne.
A QC lenne a gyártás legdrágább eleme?Holnap megyek a következő vérborzalomért a postára. Fingers crossed.
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #22288 üzenetére
A másik kettőtől már előre félek.
Nem baj, legalább lesz a macskának új játék. Meg van gárgyulva a fülhallgatókért.Ja, a széthullós Xearsek mellé rakok akkor egy kontrát itt a nagy öröm közepette.
A Beyer DTX100-al másodjára megyek vissza (ha végre lesz időm) gariztatni, mert ismételten szétpergett. Most mindkét oldal egyszerre!
A fülest napi használat szinten 3 hónapig hallgattam, az utóbbi 10 hónapban kb. ~30 órát ment.
A ház két részének illesztésénél a ragasztó "feltaknyosodott" és nemes egyszerűséggel elengedett úgy, hogy nem használtam. (Fém és gumis műanyag találkozása).
Első alkalommal megragasztották, most már nagyon remélem nem fogják, ugyanis az egyik oldal ráadásul nagy meglepetésemre még halkabb is lett.A füles egy fiókban, páramentes helyen a saját lyukacsos szövet tartóerszényében volt. Vigyáztam rá, soha nem gyűrtem össze, használat után mindig megtörölgettem.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #22284 üzenetére
Reménykedj, hogy Pong-Cseng jót csomagolt neked.
-
slfln
senior tag
Írtam egy rövid bejegyzést a kínai nagybaniról ma megérkezett két fülesről. (Awei Q5, CKDUN CK-700)
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
peugeotmate #21912 üzenetére
Ha a rácsba nincs ragasztó tapadva, -fény alatt belátsz a driverig mindenhol- akkor ne foglalkozz vele.
-
slfln
senior tag
Nincs nálam az XR120 közvetlen A-B-ra, az emlékeim róla is a távolba vésznek és meglehetősen rövidek voltak, de nem lesz se előre, se hátralépés hozzá képest. Inkább csak egy alternatíva rá.
Viszont csak 19 euro!Az N3i-ba csak belehallgattam 2 szám erejéig. ljokerl leírása után összeszorítottam a fogamat és vártam az agyvelőt kirázó mélyeket, amiket mennyiségileg ugye valamivel a TD felé helyezett... de nem jött.
Igen, elég nagy kiemelés van alul, de így elsőre nem találtam annyira eltúlzottnak, valószínűleg azért is, mert relatíve egész gyors volt és jól artikulált.
Rendkívül jó sztereója van!Amúgy a PSIIPro is egész jó. Ezt valahova a ~ Beyer DTX100 szintjére raknám technikailag.
Változás jogát fenntartom! Ezek csak rövid, első benyomások utáni megállapítások.
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #21881 üzenetére
A 3 Beyerből 2 az enyém - a 770/32 és a 880/600
A cuccokról excel van vezetve, mert már nem tudom követni őket és a hozzájuk való bizbaszokat.
Van itt 5 fejhallgató 14 fülhallgató, 3 erősítő, 2 dac+amp kombó, 2 DAP, mindenfajta kábel... és már volt ettől több is.
contaxg: A HeadStreamer lesz az első, a cikk gerincének az anyaga már megvan... de nagy része még csak a fejemben.
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #21862 üzenetére
Én is.
-
slfln
senior tag
Újabb Xears delikvensek érkeztek hozzám.
- A régóta jelen lévő, de semmit nem tudni róla XN2
- Az új PS II Pro, ami még csak az ebayes boltban van
- Egy N3iEddig pár percnél többet csak az XN2-vel töltöttem, mert valamiért ez izgatott a legjobban.
Amit eddig el tudok mondani:Végre egy újabb Xears, aminek nincs mélykiemelése és jól szól. Nagyon hasonló lehet az Xr120Pro-hoz karakterben és technikailag is. A roll-off alul most ennyi után saccra 80Hz-től indul el, de a legalja is szépen megvan 30-40Hz-ig. Középcentrikus, jó harmóniában, balanszban a magasokkal. Hangszerek elkülönítése jól megy neki, a tere kicsi.
Teszt ... majd valamikor... lesz
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21703 üzenetére
Nem sok értelme egy olyan mérésnek, amit csak egy bizonyos körülmény között lehet megismételni - ugyanazon a számítógépen.
Legjobb esetben is csak azt az eredményt kapod, mint amivel a hangkártyád rendelkezik. Az meg külön jó, hogy két azonos hangkártyával is mást fogsz kapni ha a két alaplap különbözik.Arról meg nem is beszélve, hogy pl. a csatorna szeparációt lövésem nincs, hogy tudja megmérni.
korcsi: Kezdd azzal, hogy elolvasod ezt. Rögtön utána meg dobd ki a 220ohmos ellenállást, és vegyél inkább egy Clip+-t.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21682 üzenetére
Ez nem alteregózás lesz.
Ezzel a névvel a kismacskától a gőzgépig mindent árulnak.Thomas a 4satisfaction storeban árulta a Playazt is az ebayen.
Cégnév is máshova szól:
MultimediaTrend Electronics, Aynur Kilinc
Aynur Kilinc
Waltroper Str. 42
44536 Luenen
DeutschlandEz egy újabb kínai árut matricázó cég lesz a szokásos jó béna névválasztással.
-
slfln
senior tag
válasz
Asassyen1989 #21673 üzenetére
Akkor Beyer DTX71. A DTX100-ról írtam korábban. (=DTX101)
Ha nem fontos a magyar garancia és tudsz rendelni, akkor viszont érdemes ránézned a Xears XR120Pro-ra, vagy az XE200Pro-ra, Brainwavzokra.Denont felejtsd el gyorsan.
Bodz: Azt a Gradot kerüljed.
-
slfln
senior tag
Gondolom a vaterát bújod.
Érdekesen olcsó.
Nem hiszem, hogy innen hallotta volna bárki is.
Az infok meg nagyon nagyon megoszlóak róla.
A színezése eléggé 'érdekes' lehet, mert alapjáraton egyesek szerint hallgathatatlan, annyira V alakú, de amúgy jól szól. - (lot midbass, no mids, hot treble - gondolj a DT990-re)
Utcán kétlem, hogy hatalmas élmény lenne hallgatni, szigetelés 0 lehet a nagy lyuk miatt a hátulján.
Én a helyedben inkább elkerülném újabb 7eFt fölösleges elköltését. Ezt nem fogod tudni egyszerűen eladni se. -
slfln
senior tag
válasz
Asassyen1989 #21649 üzenetére
Inkább ne gondolkozzál benne.
Már el lett mondva sokszor, hogy az AKG iemekkel nem szabad foglalkozni. A Q350 is igen nagy eséllyel (100%) ugyanaz a szutyok csak most takonyzöld színben és Quincy Jones elmélyült, profilból lefényképezett arcával a dobozon.Nemrég mondta ljokerl:
"The K370 sucks for that sort of money. I paid $80 for mine and I still don't feel it was worth it. The Soundmagic E30 ($40) has a somewhat similar signature with better clarity and a larger soundstage. Comparing the K370 to the FXT90 would be a travesty."
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #21569 üzenetére
Ennek most komolyan... mi értelme volt már megint?
DE leírtad, hogy szerinted a belépő szinten a haszon csekély, ami nyilvánvalóan baromság. Most ez alól akarsz kibujkálni?Shufny elregélte kiválóan a dolgokat magyar nyelven, ennek ellenére még mindig csak továbbszőni és átértelmezni, torzítani sikerül a mondanivalót és 'beleokoskodni' - másnak is.
Az is le lett írva, miért a minőségi eltérés és milyen költségei vannak pl. egy Sennehisernek pluszban. Nem fognak fejleszteni és nem fognak tudni a BW alá menni az ecsetelt okok miatt, ezen mit nem lehet megérteni?Btw, te szoktál venni fáradtságot?
-
slfln
senior tag
A headfion is terjed az ige nagy sebességgel.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #21529 üzenetére
A 800, 820, 880 kínai - indiai forrás szerint szarok és annak is néznek ki - saját leírásukban se dícsérik a hangját
.
A W1000 -ami nálam van az remek, a 700 (nagyon) és a 900 is ígéretesnek tűnik a források szerint. (Neked nem fog tetszeni a relatíve sok mély benne, ha magadnak akarod.)
Jön még Wallytech és AWEI is. Ezekhez semmilyen reményt nem fűzök.Számolj vele, hogy közel 1 hónap a posta. Kérjél mindenképpen tracking numbert ~2$-ért. (Everbuyingon, dealextremen és focalpriceon nézelődjél.) Hmmm, most látom beakciózták a W1000-et 24 órára és az új batch képeit rakták fel a focalon.
4$ ezért? jééézus --- ez mind blow!... -
slfln
senior tag
Bocs a tripláért
Az is könnyen lehet, hogy ez az emlegetett cég eddig csak háttérben oemkedett és most lett annyi pénzük, hogy saját márkát felfuttassák. Gondoljatok csak a FiiO-ra 3 évvel ezelőtt. Ha nem lett volna pár ember a headfion, aki vett a dealextremeről egy E3-mat és népszerűsítették volna azt, ezzel előidézve az egész hatalmas hypeot a márkának, még mindig nem lennének sehol.
Nézzétek meg hova jutottak mostanra. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #21506 üzenetére
Egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy a CKDUN OEM-kedik, lehet csak matricázik.
Sajnos itt minden információ gyorsan elferdül, nem akarom, hogy több alaptalan szóbeszéd legyen erről, meg vizionálások és összeesküvés elmélet gyártás.Arról már volt szó azért nem egyszer, hogy a Xears mögött nem sok tervezési munka van. Az audio mérnökség kimerül a matricázásban és a lebonyolításban. Nincs ezzel viszont semmi baj, amíg jól szólnak, - mint az XE200Pro is - hiszen a többi gyártó szinte kivétel nélkül ezt csinálja, csak még drágábban is adja a minősíthetetlen fost. Amikor viszont kiderül, hogy 5$-ért ezek kaphatóak a wholesale oldalakon és a sok eddig hitt 'pusztán szemét' közé keveredhet néha igazán vállalható hangminőség, akkor valljuk be, kissé átverve érezheti magát az ember... Leginkább viszont elgondolkozhat azon, hogy mennyire szar ez a világ, ahogy működik.
Szóval várjuk ki a végét.
Én már berendeltem pár fülest, ami ismerősnek, vagy jónak tűnt megérzés alapján. A W1000-nél ráéreztem, meglátjuk a többivel mi lesz. Szóval ne költsd fölöslegesen a pénzt - még azt a pár dollárt se, amint van megfelelő tapasztalatom írni fogok.A Yogával valószínűleg mellé lőhettem. A Fischernek csak az SBA-01-et (Yoga CD-4.5) OEM-kedhették. A DBA és a B2 valószínűleg máshol készülhettek. Feltehetően ott, ahol MEElec A151 is. Ezt a gyárat eddig még nem találtam meg.
Nagyon sok cég ajánl OEM-kedést és vállal tervezési feladatot is egyedi igényekre Kínában, Koreában és Taiwanban.
Acsifun: CKDUN CK-W1000
contaxg: Miért van az az érzésem, hogy ezt a facebookos oldaladra feltett Edifier promo anyagból szedted?
-
slfln
senior tag
Az E6 nem igazán előrelépés az E5-höz képest. Egy közepesen normális DAP hangján csak rontani fog.
Nem igazán látom értelmét a használatának, hacsak nincs korlátozott hangú telefonod pl. és nem akarsz másik forrást helyette.
Az E5-öm több mint egy éve a fiókban rohad. Eddig max. 3x volt feltöltve, csak degradálja a hangminőséget, nem javítja. -
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #21477 üzenetére
Igen, annak a rövidítése. Röviden: máshogy szólnak a BA-k. A technológia fő hátránya, hogy a lengőnyelv nem tud annyi levegőt mozgatni és csak hallod a mélyeket, de nem érzed, mert nem mozgat levegőt. Ugyanakkor gyorsabb a driver és -a színezést nem tekintve- részletesebb, jobb a felbontóképessége. A Siren driver önmagában sávkorlátolt. Ha olcsó Sirenes BA-n gondolkozol, akkor inkább az A151.
Shufny:
Kösz a javítást, beletöröltem írás közben, természetesen a Knowles Sirenről van szó. A B2/DBA-ról akartam írni meg megemlíteni, hogy azok meg jó eséllyel a taiwani Yoga Electronics-tól pottyannak ki sok másik Fischerrel (és Brainwavz-zal) együtt. Mindegy. -
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #21471 üzenetére
A PL50-ben lévő TWFK driver önmagában 20$-ba kerül a Knowlestől. Ez számos fülesben megtalálható. A hangot a szűrőkkel módosítják, a driver finomhangolása sokba kerülne, de amúgy van rá lehetőség. A kereskedőkön, viszonteladókon túljutva lesz 50$ körüli a kész termék ára. A végeredmény meg a single BA korlátai miatt annak minden problémáját nyögi. Nem tudja lefedni rendesen az egész spektrumot. Olcsó BA mert nem kell fejleszteni keresztváltót, több armatúrát használni.
Ennyi pénzért a dinamikus membrán még jobb választás. A PL50-el ezért még nincs sok értelme foglalkozni. Ennek ellenére ez a legjobb SM sajnos.
Az E30 meg a PL30 folytatása és nem olyan régi versenyző. Bár nem rossz, egyáltalán nem váltja meg a világot. A többi fülesük említésre sem méltó.contaxg: A 2$ nagy része itt erre megy, igen.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #21461 üzenetére
Hiába megbízhatóbbak, a userek 90%-a akkor is be fogja nyomni a zsebébe vagy a táskája legaljára és megnyeklik a kábel valahol pár hónapon belül.
Ez meg nem tartozik a garanciális javítások közé. Mivel az iemek kábele kis eséllyel javítható ugyanúgy a kukában fog kikötni. - Példálózzak pont a Shure 'fantasztikus' cserélhető kábeleiről, és a kontaktos foglalatairól és a nevetséges árképzésükről?Az AT is hulladékot gyárt 200$-ig, (és ez nem a hazai ára ugye) mert kell, hogy legyen létra a termékpalettán; kell a parasztnak a mézesmadzag és a vágyakozás.
////A wholesales oldalakon nincs marketing, ezért azt nem is fizeted ki. Erre mi lehetne még a legjobb példa, mint a 11eFt-os CX300. Én amúgy már nem csodálkoznék, ha a hamisítványok jobban szólnának, mint az eredeti. Valószínűleg így is van. A Monsterről meg ne is beszéljünk. A milliónyi mérhetetlen ostoba ember képtelen felfogni, hogy nem a(zért a rettenetes) hangért fizet, hanem a Dr. Dre, David Guetta, P.Diddy, LMFAO stbstbstbstb. promóciókban látott reklámokért, amit ők fizetnek ki.////
A kis modelleket (is) ugyanúgy a rizzsel működő gyárakban tolják vagonszám kínai oemek jobb minőségirányítás mellett -de még mindig- darabonkénti 2$-ért kb.A Beyernek meg a Soundmagic az OEM-je és a legnagyobb modelljük is, amit én még 25eFt-ért vettem egy éve képtelen hangminőség terén versenybe szállni az 5$-os Focalpriceos CKDUN-nal.
Egypártrendszer? (Pl.) Mindegyik Xears máshogy szól, mert több oem van. Itt nincs ilyenről szó, mint a Sennél a fejeseknél, hogy laid-backes roll-off magasas "mind".
Nem kell azonnal alaptalan párhuzamokat venni.Ba.G: Ezt egy igen szűk látókörű ember állította össze.
-
slfln
senior tag
Nem akartam róla írni, amíg nincsenek korrekt információim az egészről, de a headfion is lassan borul a bili, így gondoltam leszek én az első hírvivő itt a dologgal kapcsolatban.
Röviden arról van szó, hogy több kínai wholesale oldal is árul a Xearsekhez (is) hasonló fülhallgatókat, ezt már sokan észrevették - és rengeteg borzalmas hangú hamisítványt, meg tengernyi gagyi hulladékot.
Egy pár óra nyomozás után megtaláltam egy hónapja feltehetően az egyik OEM céget a CKDUN-t, akiknek a CK700 modelljük kísértetiesen hasonlít az XE200Pro-ra, a CK-M700 pedig a CP100iP-re.
Ez természetesen nem jelent semmit, mert ugye tudjuk, hogy rengeteg azonos házú, kinézetű füles van más membránnal, más teljesítménnyel árulva jelenleg a piacon.A kíváncsiságom ezen persze nem sokat segített és rendeltem egy CK-W1000-et 6$-ért postával együtt.
Az a helyzet, hogy ez a füles a hangját tekintve 95%-ban megegyezik az XE200Pro-val, és a drivert nézegetve is azonosak azok a részek, amik látszanak. - Picivel több mid-bass a különbség, technikailag ugyanolyan meggyőző.
A kábel a legrosszabb, amit valaha láttam - egyszerre rideg, emlékezős, törékeny, műanyagos, zajos, vékony. A y-split is tákolmány. Aszimmetrikus a kábel és a bal oldal csak kb. 10cm a splittől, a jobb oldal meg vagy 30cm. A ház masszív, de nagy, kényelmetlenebb, mint az XE200Pro. A szűrő egy részén elfolyt ragasztó mindkét oldalon.
Sajnos ezeket az oldalakat ismerve az sem biztos, hogy a következő füles, amit onnan veszel így fog szólni, szóval még ne kezdjen el mindenki masszív rendelésekbe fogni:
- Garancia nem nagyon értelmezhető, mert a visszaposta drágább, mint a füles.
- Várhatóan igen hamar el fog romlani.
- Közel egy hónap a postázási idő.
- Nincs rá biztosíték, hogy ugyanígy fog szólni.Várok még jó pár ilyen wholesales fülhallgatót, ha megjön mind, lesz egy átfogó cikk a jelenségről.
Egyelőre ennyit akartam. -
slfln
senior tag
Úgy érzem ez a KLANGFUZZIS már olyan lesz nekem, mint az IDDQD meg az IDKFA - a büdös életben nem fogom elfelejteni.
Főleg így, hogy naponta emlékeztetnek rá. -
slfln
senior tag
válasz
Deadzone41 #20998 üzenetére
Gyenge, korlátozott hangerejű, magas kimeneti impedanciájú stb. forrás esetén lehet valami haszna. Egy jó lejátszó mellett kb. 0.
A bolt fent van az amazon.co.uk-n is, nyugodtan megveheted (onnan is).
Nem lesz plusz költség a postán kívül. -
slfln
senior tag
Lehet akkurátusabban kell majd fogalmaznom. Nem minden Monster fülhallgató tűzre való és nem a FartBeats by Dr. Dre a legjobb fülesük.
Az már másik kérdés, hogy hivatalos eladótól is erős félsszel vennék Monster fülest, ha rászánnám magam ilyesmire. A bolti árát -cserélős gari ide vagy oda- egyik sem éri.
Valószínűleg több gagyi forog kézen, mint eredeti.
A 150$-os Pro Gold is tutira hamisítvány.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest