- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KeNTaGoN
tag
Az hogy az egyikre az van írva, hogy 18-20kHz, a másikra meg az hogy 25-21kHz, az nem azt jelenti, hogy az elöbbiben több a basszus, az utóbbinak meg szebb a magas tartománya!
Ezeket a szélső értékeket műszerekkel mérik, mivel egy átlag fiatal ember is csak kb. 18kHz-ig hall, és a közép korúak már csak 15-16kHz-ig. Szal a felső érték nem jelent sokat. Alul pedig azt hiszem, úgy 30Hz környékén kezd hallani az ember, tehát ezeknek az értékeknek tényleg nincs értelmük, attól függetlenül, hogy 15 ezres AKG-ről vagy 250Ft-os noname-ről beszélünk.Más:
Kicsit alaposabban meghallgatam a CX500-at, a CX400II-t és a Koss the Plug-ot.
Summázva:
CX400II és CX500 közt gyakorlailag semmi külömbség nincs, külsőre, hangra gyakorlatilag u.a. Talán a CX500-ban a közép-magas tartomány kicsit részletgazdagabb, a CX400II-ben pedig több a basszus. De nem merem ezeket a kijelentéseket nyugodt szívvel tenni, mert olyan apró a külömbség, hogy a semmihez közelít.Koss the Plug:
Sajnos nem ment bele rendesen a fülembe, így nem tudok rendesen nyilatkozni róla. Az biztos, hogy küllemre nem túl szép, de a hangja egész jó. Ha vki rendesen be bírja pakolni a fülébe, akkor egy jó, és relatíve olcsó alternatíva lehet. (nekem annyira nem jött be)Végül: érdekel vkit, hogy hogy lesz egy CX500-asból HTC Legend headset? Mert mutathatok pár fotót!
-
vili13
őstag
Ezek szerint helytálló a sejtésem, hogy ezek a tartozék fülesek azért nem érik el a hasonló kialakítású ex85 szintjét. Az ie8-nak meg van tere bőven, nagyobb fejhallgatókéval vetekszik.
Dave™:
Valóban nagyjából egy kategória lehet a cx400 meg az ex082, nagyon különböző hangzással és kompromisszumokkal, és pontosan értem, hogy neked az utóbbi jobban tetszik. Nem egyértelműen jobb viszont mindenkinek, és az újabb cx300-II vagy cx400-II akár simán felülmúlhatja. Az meg nem egészen igaz, hogy az ex082 lényegében ex85 lenne, szinte biztos, hogy nem szól úgy, és állítom, hogy e téren hasonló tévedésben vagy, mint akinek hamis fülese van eredeti helyett.
Zinho:
Nekem is volt szerencsém a mállós sorozathoz, de ettől eltekintve sem igazán tudok évekig működő Sony fülesről. A Sennheiser fülesek tapasztalatom szerint tovább húzhatják körültekintő használat mellett, persze nem örök életűek, de eleve 2 év garanciával adják.
Az elfordított hangszóró meg azért nem jó, mert jobban kiáll a fülemből, ami sok esetben zavarna. Azt meg egyszerűen csak rossz ötletnek tartom, hogy a membrán két széle ennyire különböző távolságra legyen a fülemtől, nem tudom, mit csinálhat ez magas frekvenciákon a fázissal, de nem hiszem, hogy sok jót.
-
Krisztian101
tag
Igen, mindkét fajtából van (asszim./szimm.), és JÁÁÁJ ezzel is mit szívtam, EMBEREK! Nem is hittem el, hogy én mennyit fogok ezzel szívi...csak így gyorsban:
MX160 tönkrement 1évután--->vettem másikat a MediaMarktban ami nem asszim.-->csere MX360-ra, az sem asszim.-->visszavittem pénz vissza--> keresés.....-->találat, Dj szaküzletben megrendel-->odamegy és BENG az is szimm.--->keres tovább, talállat--> régi MX400 megvesz, ami már asszim, de itt rendeltem +egy aszimm. MX160 utódját MX170-et, de BENG az is szimm.-->itt már az a rész jön, hogy mindenféle kényelmi és jobb hang reményében vettem egy CX300-at, ami mindegyik asszimetrikus, hangja megfelelő és kellően vékonyka a kábele, ami jobban megmarad a nyakamban (nem húzza le annyira a vastag lelógó kábel súlya).Fentiekből kihagytam azt a részt, hogy vagy 25 üzletbe bementem, hátha van valahol még az MX160 asszmetrikusból....hát nem volt
-
-
Dave™
nagyúr
Jobban jártál volna egy eredeti EX300-al, állítólag alig van differencia az 500-hoz képest, és majdnem fele annyiba kerül (~11.000). A 700-as nyilván sokkal jobb (amennyiben eredeti), de gondolom az a többségnek kívül esik az elérhető kategórián. Viszont ez a 300-as egyre jobban foglalkoztat
-
Dave™
nagyúr
Nyilván fárasztóbb valami, ami fizikai kontaktusban van, mint ami csak körbeöleli. Alapból nem is otthonra van kitalálva, a fejhallgató meg nem utazásra. Ami miatt túl fárasztó lehet, az pl. a túl sok mély, ez ugye fülhallgató/zene/eq függő dolog. Az in-earek mélyben általában sokkal többet tudnak produkálni a "vákuum" miatt, szóval ha túl sok, akkor kompenzálj pl. eq-val.
-
Vasinger!
nagyúr
Nos kipróbáltam. Mély van benne, egyébként nincs annyira eltúlozva legalább is én ezt mondom Z-2300 után.
De magas és közép nagyon halovány, így AKG K518 DJ után.
Esetleg jobbat tudtok mondani? Lehetőleg olyat, ami ugyanígy zárja a hangot mint a KOSS, mert nem szeretném, hogy a buszon az összes ember azt hallgassa, amit én.
-
-
Jó a neutrik és jó a kácsa által forglamazott "névtelen" is. Használom mindkettőt, nem tapasztaltam még hangminőség különbséget.
A neutrik kicsit jobb anyagból van, a belső forrasztási pontok lemeze nem olyan hajlékony, kicsit könnyebb vele dolgozni. De jelentéktelennek mondnám a különbséget. Pedig csináltam már pár dugót
-
picur220
veterán
Mit jelent az nálad, hogy nem túl jók? Sztem jók, csak nem kényelmesek. Nekem K330-as van, annak picit kevés a mélye, amúgy elég jó kis füles!
gtamate2: Na a K309 semmiképpen sem! Ha hallottál már dobozhangot, akkor azt szorozd meg 3-mal, és olyan hangja van! MX360-at nem ismerem.
-
bigmasterg
addikt
Köszönöm a választ.
Mindenkinek:
Találkoztam Sony MDR EX90LP -vel, magán embertől 12 ezer forintos áron. Ennek mennyi a valószínűsége, hogy eredeti/fake? (természetesen az eladó azt mondja, hogy biztosan nem hamis)
Az Amazon-on $ 59-ért lehet kapni, ami ugye kb. ez az összeg, de az ebay meg tele van 10 dollár körüli másolatokkal...Alapvetően normál boltból szeretném venni a fülest, de ez az ex90 ennyiért megérné. (persze csak, ha origi. )
-
unyadavid
senior tag
Köszi mindenkinek de ahogy számolom ez már a 6. hónap szóval nem fáradok (meg nem fárasztok senkit
) hanem használok most egy régebbi sony fülest aztán majd lehet , hogy valami komolyabb is lesz
de ha már itt tartunk max 5000-ért mit ajánlotok márkát ill. tipust is akár
és kösziattika neked pedig : sennheiser cx300 ill. cx95 talán egy két sony (én most ezeket ajánlanám)
-
vili13
őstag
A sony fülhallgatóknak nem a hangminőségével, hanem sajnos a tartósságával szoktak problémák adódni. Az ex85 árából amúgy kb kijön a sennheiser cx95 is, ami szvsz mindkét téren jobb. Az ex90 árából meg már fülhallgatót is lehet venni sony helyett, gondolom ez fokozottan igaz az új, nagyon ronda fülesükre.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest