- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Nyugodtan használhatsz alkoholt.
Ha beleáztatod az egészet, abból lehet baj. Egyébként nem.
De ha rendesen ki akarod pucolni, akkor tűvel egy pillanat alatt kiszedhető a rács, aztán vagy alkoholban vagy mosogatószeres meleg vízben áztatva, majd zsebkendővel áttörölve olyan lesz, mint az új. -
Nigér
őstag
Nem, nem olvastam, csak meglepett hogy az Asus kiadott a telójához (nekem is az van azért érdekelt) egy ilyen műszaki felépítésű, az átlag headsetekhez képest audioFÜL cuccot.
A FIIO-t meg sejtettem hogy átcímkézés csak bedobtam mint érdekességet
Fericske: nekem van ipodom és X5 is, hangban szerencsére nem is hasonlítanak egymásra, a külső meg nem érdekel
Darvinya: itt a szakik már mindent leírtak róla
-
Tulku
veterán
Ha erőteljesen v karakter van jelen - eddigi tapasztalataim szerint és ez nem a pistonokra vonatkozik - akkor gyakran előfordulhat beszédhang torzulás is, különösen bariton vagy annál mélyebb férfi hang esetén.
A robbanásról azért nem beszélek mert az általában egy színezett középbasszus kiemelt atombomba, ami elnyom mindent, valószínű ha egy high-end láncon 20 milliós hangfallal hallgatnánk meg egy 30 grammos semptex ajtórobbantást, akkor nem térnénk magunkhoz egy ideig...de itt másról van szó...színez, tehát bizonyos hangok el lehetnek nyomva...én erről beszéltem...és persze ha mindegy akkor a kérdés is érdektelen, de a kérdező valószínű szintén erre célzott...
-
contaxg
veterán
Elvileg már most is lehet, de jobb lenne ezt a meghallgatást majd az új címünkön megejteni...persze ha Laci bácsi (a jelenlegi tulaj és egyben az eladó) is így gondolja.
(#55646) tipuka
Ha a FEDEX hozza be szerintem jó eséllyel lesz rajta +Áfa is.(#55647) sheratan
Azért még körbenézünk ebben a témában szerintem. Nem csak SM és VSonic van a világon. -
törölt tag
Az illeszkedése tényleg nem valami jó, elég kényelmetlen ez a szilikon, ami van rajta. Én a közepessel próbáltam, de eléggé sokat kellett igazgatni, mire normálisan szólt (=a két oldal egyformán).
Mondjuk nekem csak arra kell, hogy a laptopról átvigye a hangot az amúgy tvére kötött hangfalra, mert nem akarok 10 méter kábelt áthúzni körben a szobában, ráadásul így több eszközzel is használható, tablet, telefon, stb. -
törölt tag
Nem tudom összehasonlítani, mert nagyon régen volt MW600-am, már szerintem van 8-9 éve is, és akkor még teljesen más ízlésem volt (egy Creative EP630 akkor isten volt, ami lényegében egy CX200 átcímkézve, és borzalmas hangja van). Annó nem voltam elájulva tőle.
Lehet, hogy inkább csöndben maradok az alsó kategóriás fülesekről, ilyen sok armatúrázás meg planározás után egy VSD3S nekem nem volt sokkal nagyobb élmény, mint ez a headset. Oké, kicsit talán jobb volt a mélye, de magas alig volt benne, és tök unalmas hangja volt
-
Ear001
addikt
Nem. A membrán megállni elindulni képességét a tranziens viselkedéssel mérjük, a térleképezésről meg inkább a fázis mérések mesélnek-persze áttételesen, hiszen ezek meglehetősen komplex rendszerek.
De hogy értsd, két zéró tömegű és végtelenül merev membánú, vagyis tökéletes hangszórót elég csak két eltérő geometriájú házba tenni, pláne ha azok nem is zártak, hogy más fázist, frekvencia átvitelt és torzítást mérjél, vagyis a hangjuk, a terük is nagyon más legyen. A füleseknél meg nem csak a beépítés más... -
Olvass vissza, nem beszélünk el egymás mellett. A kolléga azt állította, hogy az RHA 750 nem jó az Xperia SP-vel, mert abban nincs még ez a funkció, ami ez esetben tök lényegtelen. (merthogy a 750-et úgy hirdetik hogy zajszűrős, aminek semmi köze a Sonyhoz, csak marketing és a jó izolációra utal)
-
mzso
veterán
Hát ennek kamu szaga van, de nagyon. Ha annyira lassú lenne akkor az elsősorban abban nyilvánulna meg, hogy nem bírna kiadni magas hangokat. (Úgyhogy kb az összes valamire való fejhallgató tudja.)
Ráadásul a virtuális fejes felvételnek is "masszának" kéne hallatszania. De nem így van.
(A virtuális fej nem EQ, vagy virtuális térhatás hanem egy műfej aminek két fülében mikrofon van)Ez az egyébként:
https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA
(Biztos sokszor linkelték már)De mindegy. Biztos nem kezdek el százezres fejeseket vásárolni.
-
mzso
veterán
Én úgy nézem elég rendesen rápakolnak magyarorságon 66-88%-kal drágább mint a geekbuying-on.
Ez ugye a megbízható hely rendelésre? (Nem húznakle, vagy küldenek hamisítványt)
A theheadphonelist-en mindenesetre ez webshop szerepel. -
mzso
veterán
Hát én ezzel szemben nagy fenntartásaim vannak. Akusztikus felvételnél nyilván lehet térhatás jól pozícionált mikrofonokkal, még ha nem is olyan jó mint egy virtuális fejjel. Bár kétlem, hogy fejhallgató/füllhallgató ezzel különösebben sokat tud tenni azon kívül hogy jól visszaadja a hangokat. Max annyit tudhat hogy kiemelten adja vissza azon frekvenciákat amiből az agy leginkább a pozíciót "számítja".
De ezt ugyanúgy tudhatja egy fülhallgató is ellentétben azzal amit sheratan állít.Direkt kipróbáltam most egy virtuális fejes felvételt. A Retro DJ-vel és egy vagy 3 ezeres Buxton fülhallgatóval. A különbség térhatásban nem volt annyi mint amennyivel az utóbbinak rosszabb a hangja.
-
mzso
veterán
Leginkább hangminőségre gondoltam.
A hangzásra nekem a semleges/kiegyenlített jön be. (De ezt említettem a korábbi kommentemben)
Gyakorlatilag a Retro DJ hangminősége nekem tökéletes lenne, csak a mélykiemelést nem szeretem. egy Superlux HD660-am is van aminek a hangzása is teljesen jó.
De úgy látom itt nem sokan foglalkoztak fejhallgatókkal. -
benfolds
őstag
igen, és 1700.
mivel sehol sem találkoztam olyan véleménnyel, hogy az e10s egyértelműen jobb lenne, mint a piston, viszont a utóbbi kevesebb, mint felébe kerül az előbbinek, ezért először a pistonnal teszek egy próbát. nehéz választani kipróbálás nélkül a 2 és 3 között, de úgy vagyok vele, hogy inkább kevesebb basszus és tisztább hang, mint az öblös basszusok és kevésbé tiszta hang (leegyszerűsítve), szóval talán a 3 jobban bejönne. -
Bici
félisten
Most olvastam egyet a head-fi.com-on...
A magasait és a szeparációját eléggé lehúzza.
Létezik, hogy eg yilyen oldalon bejáratás nélkül tolják a tesztet? Ezek pont a bejáratás elötti gondok, bár használtam tezst erejéig pl30-at, ott bejáratás után is pont ezekkel volt gond. -
Bici
félisten
Az ideális az RE400 lenne, de mivel az ára miatt kénytelen vagyok engedni, így sejtem, hogy olcsóbban csak V karakterűt fogok találni, ezért írtam, hogy belefér.
A SoundMAGIC E50 hogyohgy nincs a gyártó weboldalán?
Keresek róla tesztet... Kössz a tippet!Jöhet külföldi rendelés is, de csak az olyan gyártóknál, ahol kicsi a meghibásodási arány, és általánosan ritkák a minőségi problémák. Ezért sem szeretnék pl. RE400-at rendelni, mert az előző RE0-ból is a harmadik lett hibátlan - egy évig...
(#55283) kemcso: Kössz, megnézem a VSONIC VSD1S típust is. Kissé bumszli, de hátha a többi tulajdonsága ellensúlyozza.
Kössz a tippet!
-
-
Dottore
addikt
Kicsit megakadtál a súlyon, de ha elolvasod az eredeti cikket lesz ott más is.
-
Tulku
veterán
Abból a szempontból érthetőek az ilyen kérdések, hogy ha nem audiofil zenehallgatásról szól a történet, rögtön előtérbe kerülhetnek más szempontok, gondolok itt az építési, használati dolgokra, magyarországi szervíz háttérre...
Én semmi esetre nem ajánlanék "hétköznapi" embernek vsonic-ot pl mert beszerzési, szervizelési nehézségek léphetnek fel (Brainwavz dettó) például kábeltörés esetén úgy járhat mint én, akinek ott porosodik az R2 az asztalfiókban...
Tehát hangban valóban nem világszám a Sennheiser füles, de - ahogy láttam - kábele elég strapabíró...hasonló szerintem a Sony is, bár itt-ott azért látok ajánlott modellt is belőle. Nyilvánvaló egy ilyen hozzáállás - nem audiofil back end - esetén betér az első-második múszaki áruházba (jobbára MM) és a polcról szeretné leemelni az ajánlott terméket (hiszen ezt látja, ott nincs Shure, Vsonic, 1946-ers...stb)
Sajnos kis hazánkban annyira a tömegcikkekre álltak rá a forgalmazók - jogosan hiszen rendkívül kicsi a felvevő piaca a minőségi dolgoknak - hogy elég nagy utána járás valóban minden szempontból minőségi termékeket vásárolni...így van ez a fülesekkel is.
És persze az is érthető, ha az ide tévedő kérdező és fórumtag véleménye alapvetően eltér egy adott készülékkel kapcsolatban.
10-15-ért nézhet már Sony-t ami a mobil telefon adottságait maximális mértékben menedzseli, nem az lesz a szúk keresztmetszet....
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sosem néztem DHL árakat, így erről nem tudok nyilatkozni. De véleményem szerint spanyolból megvan pár nap alatt normál postával is, ami általában $1-2 szokott lenni (emiatt is javasoltam azonnal ezt a megoldást). Szóval még azt hozzávéve is a magyar webshop ára alatt vagyunk, ami még rájön az 1-2k szállítási költség is
-
bob143255
csendes tag
Értem
Amúgy elösször maga a lejátszót probáltam meg fejleszteni de inkább költöttem volna másra mert vettem egy
sony NWZ-B183F mp3 lejátszót 17 ezerért itt egy kép róla:és meglepödtem amikor bele halgattam mert a samsung galaxi fame telefonom (powerampal) egyértelmüen jobb eredetileg azért vettem a lejátszót hogy jobb legyena hangminöség és hosszabb ideig tudjam halgatni de a hangminöség csak rosszabb lett tehát elkellet ajándékoznom eléggé szomorú vagyok mert azt hittem ennyi pénzért kapok egy valamire való lejátszót úgyhogy ha jobb hangot akarok marad a fülhalgató csere
szerintem az lessz hogy itt csabán felkeresek pár áruházat azt amelyik a legjobban megtetszik azt megveszem 11 ezer a keret be fogok menni abba a boltba és meg mondom nekik hogy felvagyo kháborodva hogy ennyi pénzért iylen fos lejátszót kaptam egy szar telefon többre képes ennél és úgy hogy nyilván a EX110 -es fülhalgatót használtam hozzá mer a gyárival még szarabb mer ha kiprobálhat5tam volna az üzletbe hogy hogyan szól akkor nem veszem meg az biztos felvagyok háborodva amikor megláttam hogy csak 5 sávos az equalizer meg hogy mennyire lassua menű már akkor sejtettem hogy ez egy fos .de amikor meghallotam akkor jöttem rá hogy ezt én nem fogom használni és itt nyilvánulmeg az hogy a külsö nem minden
megmondom öszintén a mostani fülhalgatómba olyan erös a basszus hogy a telefonomba vissza kell vennién be fogom válalni ezt a c10-es fülhalgatót mert szerintem itt nem találok jobban és a 10 ezret is kifizetem mert ez békéscsaba és itt szopik az ember az árak terén ha tetszik ha nem rendelni meg nem fogok mert szarok rá
-
bob143255
csendes tag
Én mindenféle zenét halgatok föként elektronikusat a mostani fülhalgatóm sony EX110 ezt akarom jobbra cserélni azért gondoltama c10-esre 10ezer forintnál nem láttam olcsobban szóval ha ennyiért nem éri meg akkor nem tudom milyet vegyek
békéscsaba
a Sony ex110 es fülhallgatom 7500ft amire le akarom cserélni c10-es az meg 10 ezer ,aza kérdésem hogy szól annyival jobban mint amennyivel többe kerűl?magyarán megéri megvennem?lecserélnem?
mer nem tudom kiprobálni a boltba hogy szolnaka fülhalgatók és csak az ár alapján nem érdemes vbálasztani mert a mostani fülhalgatomat is 10 ezerért vettem azzal jól átbasztaka media marktban mert az euronicsban meg 7500ft szóval nem akarom hogy megint átbasszanak -
tomp
félisten
A Tidal eddig is rétegszolgáltató volt. Az idei nagy terjeszkedés előtt is ment már. Prémium hangrendszert vásárlók kaptak az eszközhöz kódot amivel lehetett regisztrálni. Így itthonról is ment már tavaly is. Idén csak szimplán szabaddá tették a regisztrációt. Honnan gondolod, hogy nem élné meg a jövőévet?
-
ghost364
senior tag
88.89-ről van leárazva.
Bár most látom: ,,P.S. the object (in ear headphones Xiaomi Piston 2) in the title is stated as the original, but it seems not to be, (the seller noted in the specifications that the manufacturer is not xiaomi but dre) is otherwise complies because written in the specification. Headphones are declared as piston 2 but in reality are the piston 1. " Ezek alapján inkább kihagyom.
-
gorje
senior tag
Köszi a "jellemzést"! Engem meggyőzött a Piston 3 Youth Edition. Rendelek is egyet
(Alapból elég lett volna nekem gyári samsung headset, rendeltem is 3at.. Odaírva Genuine, original + rá is kérdezek. Persze h nem gyári
)
A geekbuyingos a legkedvezőbb és rendelhetem onnan nyugodtan?
-
excalibur36
senior tag
Azért a két füles között van 40 ezer Ft. árkülönbség. ..
Hangilag nem éreztem akkora különbséget ami ekkora árkülönbözetet indokoltátenné.
A Yamaha hangja engem az RE400-ra emlékeztet, ugyan az a kiváló felbontás, kiegyenlítettség, annyi többet basszussal ami az RE 400-ból hiányzik. .. -
vicze
félisten
Just for fun, együtt a banda.
Amúgy lehet hallani a különbséget a 3 verzió között, de mocsok nehéz, nagyon kis különbségek vannak. A Youth nagyon megéri az árát, ha az anyagminőség nem kritérium. Amúgy a Voice Edition-t épp 17$-ra árazták le...
Így akinek tetszik szerintem jobban megéri mint a sima eléggé "SWAG".
-
-
törölt tag
Igen, ez így van, az egész késüléket kell egyben nézni. Én is ilyesmit akartam mondani azzal, hogy nem annyi a lényeg, hogy Wolfson, vagy sem.
bocsika: Ezt így nehéz megmondani. Szerintem pár ezer forintosnál drágábbat nem éri meg venni, eleve a füles nem eg yolyan drága darab, most ha veszel hozzá 20 ezerért egy kábelt, akkor elég aránytalan lesz az egész, akkor inkább vegyél egy fülest olyan árkategóriában eleve.
-
fericske
addikt
A Hifiman nem az én izlésem, az olvasottak alapján, meg a vélemények is eléggé megoszlanak róla. A tiedet is megtaláltam, az is csak megerősítette azt, hogy nem kell re-600
A sony-nál az xba-40-el szemezgettem, de ugyanakkor a jvc ha-fx750-el is. Jókat írnak mindkettőről és ezek már inkább az én hangzásvilágom. Ugyanabban az árban beszerezhetőek most.
Amúgy worldwide shipping van, bár nem free, nem is vészes. Nézzetek körül rajta, hátha van a fületekbe való valami jó áronHa tudsz olyan próbálós-visszaküldős oldalt az érdekelne.
-
Nigér
őstag
Nézd csak: Logitech Ultimate Ears 600, azt hiszem 3BA, nézz utána, ennyiért jó ajánlat lehet.
Rákerestem, itthon több helyen is hozzájutni, ilyen 1-2 hetes várakozással.
Ha erre járnak a fórumos UE-k (), kérem véleményezzék!
-
Nigér
őstag
Azt, meg az XBA-40-et, meg a régebbieket, az XBA-3-és 4-et én is nézegettem régebben de itthon nem beszerezhetőek, külhonból meg még sosem rendeltem ezért lemondtam róluk.
De addig is jó zenehallgatást az EPH-100-zal!
Az új szériát, az EPH-M100/200-at nem próbáltad amúgy?Tripla off: Valakinek esetleg van ötlete, itt a fórumon hol tudnék sportcipőket beáraztatni?
Pártól megszabadulnék de be kéne lőni az árukat. -
-FreaK-
veterán
A Youth Edition annyi hogy a maradék fém részt is kihagyták és teljesen műanyag az egész, illetve több színben van.
Ezt a P3-ra érted? Itt van most 12$-ért, gondolkodom a vásárláson asszonynak. Jelent ez a hangminőségben valamit?
Nekem egy Shure SE 215 van, hogy viszonyul ez a Piston 3 hozzá hangminőségben kb.?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest