- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
kemcso #86115 üzenetére
Igen, valahogy sejtettem, hogy fülesben a Sennheiser nem jó játékos. Az ATH-ból volt egy B-Stock kb. féláron a Muziker-nél, de én is azt találtam róla, hogy inkább akusztikushoz jó, azt meg vajmi keveset hallgatok, utcán meg pláne nem. A VSD3 meg szimplán (számomra) ocsmány ezzel a szögletes kialakítással.
-
niof
veterán
Hát, most hogy így pár napja túrom a netet, nem is igazán találtam magamnak alternatívákat az igényeimhez. Gyakorlatilag 3 típus kerül elő mindenhonnan, a már általam ismert Shure SE 215, a Sennheiser IE 40 Pro és az Audio-Technica ATH-E70 (bár ez utóbbi már bőven a célzott ár felett van). A többi vagy nem IEM, vagy más miatt nem tetszik, vagy drágább. Így eléggé elbizonytalanodtam. Vegyek megint egy SE 215-öt, hiszen végül is kedveltem, csak az nem tetszett, hogy mindig mindenben elakadtam a kábelhoroggal, de ez a kialakítás miatt a többinél is így lenne, vagy válasszam az IE 40 Pro-t, amiről viszont eléggé megoszlanak a vélemények. Volt a Head-fi-n, aki azt írta, egyszerűen mindenben jobb, mint a Shure, de ezt valahogy nem tudom elhinni. Azt szinte minden írásban megtaláltam, hogy érződik rajta, hogy a professzionális vonalra szánták. Ezzel nem tudom, mire céloztak... Mondjuk fülesben tőlük egy CX300-am volt, és az egy borzalmasan túlárazott vacak volt (utólag lettem csak okos persze...), és nem szeretnék megint egy ilyet. (Fejhallgatóban nincs a márkával bajom, 3 is van - HD25-1 II; HD 58X; HD 650 - mindegyiket másért szeretem.) Van ezzel itt valakinek tapasztalata? Ha igen, megosztaná?
-
niof
veterán
válasz
kemcso #86083 üzenetére
Nem mondtam, hogy kiegyenlített volt, csak hogy tetszett. Főleg az énekhang. Volt mélykiemelése, de azt egész jól lehetett variálni az illesztékekkel. Egy saját gyártásúval használtam jó sokáig, munkavédelmi füldugóból csináltam. Csak az volt a bajom vele, hogy 3-4 alkalom után cserélni kellett, főleg nyáron, mert megszívta magát nedvességgel, és onnantól nem lehetett összepödörni, hogy berakja az ember. Most viszont már Mandarin Symbio-t vennék akármelyik típushoz, anno is egy ilyesmit kerestem, csak akkor még nem leltem rá. Az, hogy a magasakat vágta, nem zavart, nem szeretem, ha az a tartomány kikiabál a zenékből.
Szóval igen, enyhén mélykiemeltet, vagy kiegyensúlyozott hangzásút keresnék. Nem kell high-end hang, mégis csak a városban jövés-menés közbeni zenehallgatásról van szó. -
niof
veterán
Sziasztok!
Néhány év kihagyás után kedvem szottyant visszatérni a fülhallgatót is használók táborába. Az ajánlóban viszont csupa olyan füles van (amik érdekeltek volna), amiket már nem kapni sehol, ezért kérdeznék. Mik az ajánlott darabok manapság, az alábbiak alapján?
Formailag az IEM kialakítás érdekel, fül feletti kábelelvezetéssel. Szívesen kipróbálnék hibrid vagy csak BA driveres típusokat is. Az eddigi legkomolyabb fülesem a Shure SE215 volt, annak szerettem a hangját, valami hasonló karakter érdekelne. Kiegyenlített, esetleg nagyon enyhe mélykiemelés még belefér, magaskiemelés semmiképp ne legyen. Nem kívánok vagyonokat rááldozni, ezért a max. plafon legyen 50k. Egy Lotoo PAW5000 MKII-vel lenne használva, ha ez fontos. Előre is köszönöm a segítséget!Ja igen, lehetőleg itthonról, de max. az EU-ból vásárolnék, és csak új érdekel!
-
niof
veterán
A Comply-nak a "házi" DIY verzióját használom. Csak ki szerettem volna próbálni, hátha ez jó lesz.
Amúgy a Microsonic azért nem jó, mert Pesten van, és csak ezért nem utaznék fel hozzájuk. A Geers-nek van itt Kaposváron is üzlete, és csinálnak ilyesmit ők is, csak azért kérdeztem, hogy esetleg van e valakinek személyes tapasztalata velük? Mennyire rugalmasak, milyen minőséget képviselnek, ilyesmi. -
niof
veterán
Ismerem a módszert, egy másik szilikonnál csináltam már. A legnagyobb bajom vele az, hogy egyszerűen nem marad meg a fülemben. Itt többen írtátok, hogy a mozgó fejrész miatt jobban illeszkedik, igazából ezért gondoltam, hogy adok neki egy esélyt. Sajnos a 2 hallójáratom között nagy a különbség, a bal oldaliban teljesen jól ül általában minden S-es méretű dugó, ez nem is szokott kimozdulni, viszont a jobb annyival szűkebb, hogy az S-es sem igazán megy bele, csak kb félig. Be tudom nyomni, ha meghúzom hátra-fel a fülemet, de akkor meg totál diszkomfort érzésem van, és ez sem jó. Azt hiszem, vissza fogok térni a jól bevált 3M szivacsra, és több pénzt nem dobok ki feleslegesen szilikonokra, úgysem jó egyik sem...
Más! A geers.hu boltjaiban valaki esetleg csináltatott már egyedi illesztéket? Lehet, hogy azt esetleg érdemes lenne kipróbálom. Egyedi hallásvédőt csinálnak, kérdés, hogy mennyiért! Az alapján esetleg lehetne vele kísérletezni. Mert ha nem túl drága, lehet utánajárok. Kaposváron úgyis van kirendeltségük...
-
niof
veterán
Na, megjött ez a remeknek mondott SpinFit! Így előzetesen azt kell mondjam, ez is csak egy nagy rakás k@ki. Semmivel nem illeszkedik jobban, mint a hozzá hasonlóak. Ugyanúgy kijön a fülemből, mint a hasonlóak. A zajcsillapítása kritikán aluli. Lekapcsolt zene mellett, ha a fülemben van, simán és tisztán hallom, ahogy finoman összedörzsölöm a tenyeremet, pedig annak nincs nagy hangja. És igen, mielőtt bárki kérdezné, tökéletesen illeszkedik, míg meg nem mozdulok. (Az ennél nagyobb szilikonok bele sem mennek a hallójáratomba.) Talán ha 10-12dB-t csillapít a külvilágból. Ez elfogadhatatlan. Hol van ez a 3M szivacs 28dB csillapításához? Sehol. És még csak a lakásban próbáltam! Mi lesz, ha kimegyek vele a forgalomba? Szerintem többet fogok a környezetből hallani, mint a zenéből. Egyébként kiemeli a közepeket, és csökkenti a mélyeket. Van mély, de a szivacshoz közel sem ér. Dobozhangja lett a zenének. Ha kicsit kinyitom a számat, rögtön ki is mozdul. Ha teljesen kinyitom az álkapcsomat, teljesen megszűnik a szigetelés. Ez eddig a legrosszabb szilikonharang, amit próbáltam. Ennél még az ebay-es no name triple flange tip-ek is sokkal jobbak. Kényelmesnek kényelmes, de semmi más előnye nincs. Nekem nagyon nem jött be. Én nem tudom ajánlani. Rossz termék, remek marketinggel.
-
niof
veterán
Megrendeltem én is a SpinFit-et, a "saját" webshopjukból. Kíváncsi vagyok, mikor jön meg!...
-
niof
veterán
válasz
kemcso #65344 üzenetére
Tudom, arra a 800-as kell! Amúgy nekem nincs különösebb gondom a 215-el, hangzásban nagyon hasonlít a fejesemre, de persze az azért jobb nála.
Egyelőre ez bőven megfelel nekem. Aztán lehet, hogy később tovább lépek persze, de ez még csak tervben létezik. Most aktív stúdió monitorra gyúrok éppen...
-
niof
veterán
Amúgy, akiknek SpinFit van, honnan rendeltétek? Lehet én is kipróbálnám! Csak kellene egy megbízható forrás, ami nem is fake, és meg is érkezik onnan a cucc! Ki honnan vette?
-
niof
veterán
válasz
scukp78 #65338 üzenetére
Az illeszték pl. az a kis szilikonharang, amit a fülesre teszel, hogy illeszkedjen a hallójáratba. Az itteni srácok eléggé jó véleménnyel vannak a SpinFit-ről.
Nekem egy Shure SE215 van, de nem akarok állandóan hazabeszélni. Én vakon vettem, csak arra alapozva, amiket itt és külföldi fórumokon olvastam róla. De nem csalódtam. Így utólag viszont azt mondom, ezen a szinten már mindenképpen meg kell hallgatni, (ha van rá lehetőség) bármit tervezel venni, mert kis különbségek is sokat számíthatnak. -
niof
veterán
válasz
Nagyapó45 #64899 üzenetére
SE 215-höz az egyik legjobb megoldás, ha a vetőcsövet egy picit (hosszra kb. max. 2-2,5mm) megtoldod valami olyan műanyag csővel, ami könnyen rámegy, de le nem jön. Nekem pl. régi telefonkábel szigetelés van rajta, de hallottam már szívószálat, tollbetétet, stb...
Majd, ezek után, veszel néhány tucat füldugót. Pl.A füldugókat olyan hosszban elvágod, mint amilyen hosszú lett a vetőcső toldott teljes hossza, nálam ez pl. 13mm. Én a vastagabb végét tartom meg a normál füldugóknak, tehát a kisebb átmérőjű vége lesz kuka. De mondjuk a 3M Classic-nál nem számít, mert az hengeres, nem kúp alakú. Ha megvan a hossz, akkor egy kb. 2mm-es lyukasztóval hosszában középen kilyukasztod, majd mehet rá a csőre.
Ha rajta van, összepödröd, mint a gyári memóriahabost, és mehet a füledbe! Öröm é bódottááá!Ha esetleg nyomja a füledet (belül), kicsit próbálj a toldalékból levágni! Én eredetileg kb. 4mm-t toldottam rajta, de az sok volt, vágtam belőle, így maradt a 2-2,5mm, ami már nekem pont jó.
A sima dugók kb. 1 hetet bírnak, a Classic kicsit többet, de utána már az sem az igazi, cserélni kell. De ha elég "száraz" a hallójáratod, akkor esetleg többet is kibírnak, de higiéniai okokból sem árt 1-2 hetente cserélni!
Én e miatt hordok magammal egy kis tartalékot, meg egy segédeszközt, amivel könnyebb ráhúzni a csőre a szivacsokat. Ezt egy esztergályossal csináltattam.Remélem segítettem!
-
niof
veterán
válasz
Chuck Norris #64825 üzenetére
Ez nem az a "barna hang"!
-
-
niof
veterán
válasz
19_OsY_81 #64817 üzenetére
Elég jól hangzik!
Én kicsit basshead vagyok, szeretem, ha a szub tartomány is érezhetően jelen van, ez mellett pedig ne legyen lassú, hanem gyors, pontos (kottázható). A grízes-zsíros-elkent mélyeket nem szeretem.
Megtennéd, hogy a szub hangolású vetőcsővel meghallgatsz 1-2 mély orientált tracket, és arról is írsz néhány gondolatot? Ha kell, otthonról tudok küldeni linkeket direkt ilyen zenékhez! Ha esetleg kellene... -
niof
veterán
válasz
#16820480 #64767 üzenetére
Ezt sem árt ellenőrizni, valóban, de én azért egy multiméterrel rámérnék a csatira is! Lehet szakadás is. Bár én anno több mint 3 évig úgy használtam a Sennheiser fülesemet, hogy az iPod-ra rátekertem a kábelt, és nem lett baja. De mondjuk egy rántás, vagy valamibe beakadás is elintézheti... Elég vékonyka drót ahhoz, hiába van műszállal erősítve, attól még elszakadhat.
-
niof
veterán
válasz
TommyX_ #64697 üzenetére
Nekem a "barna" van, másfél éves, és kopik a felirat. Hivatalos forgalazótól való, természetesen. Mondjuk én nagyon sokat használom, és táskában vagy zsebben hordom. Szóval ez a kopás szerintem semmit nem jelent. Lehet egyik szériánál szar volt a festék, a másiknál jobb.
-
niof
veterán
Sajnos korrelál az amit írsz azzal, amiket én is olvastam sok (külföldi) fórumban. Ott is azt mondják, ha testes, feszes mélyeket szeretsz, akkor vagy egy sok armatúrás CIEM-re kell benevezni, nagyon sok dodóért, vagy hibridet kell választani, vagy kompromisszumokkal a dinamikus fülesek mellett maradni...
Amúgy a Shure SE535-ről vannak személyes tapasztalatok? Az InnerFidelity, általam nemrég linkelt cikkében az 535 volt az, amit a fickó kiemelt, mi szerint valaki folyékony aranyat csöpögtetett a fülébe.
Csak azért kérdem, mert nekem SE215-öm van, és a cikkben erről leírtak teljesen fedik a valóságot, e miatt hajlamos vagyok elhinni, hogy az 535-ről is korrektül nyilatkozik. És ha már egy márka bevált... -
niof
veterán
válasz
kemcso #64567 üzenetére
Szerintem ez nem elvárás, hanem egyszerűen az elektronikus zenéket eleve így keverik a stúdióban. (Meg még csomó más műfajt is...). Mondhatni, ez a hangzás e műfajok sajátja. Akik pedig ezt hallgatják, egyszerűen ehhez vannak szoktatva. Az más kérdés, ha valaki beismerten basshead ezen felül is. Mint pl én is. Az említett Shure SE215-ös hangja számomra a tökéleteshez nagyon közeli, de azért egyszer be fogok ruházni egy komolyabb, több armatúrás darabra, ennek ellenére. De mondjuk a hangfalaim egyáltalán nem mondhatóak mélykiemelőnek (B&W DM603 S3), akusztikus zenét is nagyon jó rajta hallgatni, mégis, az elektronikus zene tud olyan dögösen szólni rajta, hogy ihaj! EQ-t természetesen nem használok, már vagy 15 éve, lineárban megy minden.
-
niof
veterán
válasz
#68372224 #64528 üzenetére
Szia!
Nekem pont ilyen van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Kicsit mélykiemelt, de engem ez nem zavar. Kellemes, meleg hangzása van, és nagyon szerethető énekhangjai. Magasban talán picit vág, de nem vészesen, a sorozat többi tagjához képest, legalábbis a mérései alapján. Az izoláció nagyon jó, főleg a szivacs dugóval. Jók a szilikonok is, de nekem a szivacs vált be, atomstabilan a helyén marad, akár futás közben is. Egy "baj" van a szivaccsal, hogy a fülben lévő természetes nedvesség hatására idővel (2-3 hét) tönkremegy, ezért én is, mint oly sokan mások, 3M munkavédelmi füldugó szivacs átalakítással (lyukasztás és hosszméretre vágás) használom. Érzésre, hangra stb. ugyanazt kapod, mint a gyári szivaccsal, csak abból ~6000Ft 5 pár, a 3M meg ha jól emlékszem kb. 50-60Ft egy pár. Mondjuk én ez utóbbit a melóhelyen szerzem be, ott ki van téve a folyosóra a tartója, ha kell valakinek, lehet belőle elvenni.Van persze negatívuma is, mégpedig az, hogy hiába fül feletti a kábel elvezetés, maga a kábel sajnos elég nehéz. Erősen ajánlott hozzá egy kábelcsipeszt beszerezni, sokkal jobb lesz vele. Én a gyári Y elágazásnál lévő guminehezéket is levágtam róla, hogy könnyebb legyen, annak a helyére ment fel a csipesz.
Főleg elektronikus zenei stílusokat hallgatok (nem EDM-et), azokkal kifejezetten jóban van a füles, de néha befigyel egy kis rock és jazz, nagy ritkán pedig régi (90-es évek eleje) rap albumok. Gyakorlatilag merem azt állítani, hogy elég kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt ezek között.
Nem hinném, hogy csalódást okozna. Ebben az árkategóriában ez egy igazi favorit.
De azért ha teheted, mindenképpen hallgasd meg valahol! -
niof
veterán
Tudna nekem valaki, akinek lehetősége van rá, egy-két fotót lőni különböző szögekből a Shure SE215-315-425-535-ök házáról, hogy külsőleg milyen eltérések vannak köztük? Lehet belevágok egy egyedi illeszték készítésébe, és jó lenne tudni, ha olcsóbb az 535 háza, akkor mik a különbségek! Ugyanaz a fröccsszerszám gyártja e őket, vagy van e valami jelentősebb eltérés a típusok tokozásában is? Előre is köszi!
-
niof
veterán
A hosszú hétvége utáni első nap tapasztalata az egyedi illeszték mod-ról:
Olyan csend van!
Komolyra fordítva! A mélyek sokkal inkább jelen vannak, a pontosabb és stabil illesztés miatt. Nem sok, nem nyomja el a többi tartományt, csak testesebb, feszesebb. Mivel a toldalék teljesen végigéri a szivacsot ezért a közép és magas tartományban változást nem tapasztaltam.
A tömegközlekedés és a forgalom zajai csak halkabb részeknél hallhatóak, ott is csak minimális, már nem zavaró mértékben. Nálunk, a melóhelyen, ha "száguldanak" a targoncák, azért tudnak csörögni-zörögni, alig észrevehető ezzel. Ha az őszi iskolaszünetnek vége, kíváncsi leszek, hogy a szokásos gyerekzsivajt mennyire tompítja a buszon, de a fentiek tekintetében jónak kell lennie!
Amúgy a remek szigetelés miatt, a hangerőből is vissza lehetett venni, ami szintén nem mellékes.Boldogság van! (végre...
)
-
niof
veterán
válasz
assemble #58166 üzenetére
Nem is a számolás része az érdekes, azzal én egyáltalán nem is foglalkoztam. Ott csak annak a tényét vélem fontosnak, hogy a jelenlegi adatmentési eljárásokkal valóban sokkal több adatmennyiséggel jár egy nagy felbontású felvétel, mint egy CD. Bár, ha azt nézem, hogy a 2013-as Patricia Barber - Smash lemeze a maga 54 percével 2,25GB (SACD), akkor azért kíváncsi lennék, mekkora helyet foglal a master anyag! Valószínűleg még többet. De mondom, nem is a számítás a lényeg.
Egyébként úgy látom, komolyan gondolják a dolgot!
-
niof
veterán
válasz
korpicschess #58153 üzenetére
Itt egy érdekes írás a témában (magyarul). Érdemes elolvasni!
Igaz, hogy a tavalyi CES-en jelentette be a Meridian, de már régebben dolgoznak rajta, és vannak ötleteik a témában! Ha elterjed, kb CD-nyi adatmennyiséggel lehet majd 192/24-es felvételeket hallgatni, a megfelelő eszközzel persze.
-
niof
veterán
Ez jobb, mint a zsugorcső! A zsugorcső, még zsugorítva is túl lágy volt, és nem lehetett rendesen ráhúzni a szivacsot. Ez a vetőcsőre is szorosan ment rá, a kis perem nagyon jól tatja, látszik, ahogy kinyomja, utána pedig újra beszűkül. Amúgy a "hosszabbító" és a szivacs vége között kb 0,5mm van, tehát mondhatjuk, hogy végigér.
Mikor kerestem ezt a True-Fit-et, épp sehol nem volt ebay-en (a piros), illetve akitől a Star-Fit-et rendeltem, neki sem volt... Amúgy, a gyári Shure szivacshoz képest ez mennyit bír? Mert én bármennyire is tisztán tartom a fülemet, nagyon max. 2 hét múlva annyira megszívja magát a testnedvekkel, hogy hiába nyomom össze, nem marad úgy, és így nem megy a helyére.
Próbálkoztam mindenféle szilikonokkal, de igazából egyik sem jött be. Az egyetlen, ami használható, az egy Triple Flange, de azt meg nagyon pontosan el kell találni, hogy hogyan teszem be. Akkor viszont jó.
Aztán múltkor itt írtátok, hogy volt erről régebben szó, utánanéztem, és ezt fejlesztettem.
-
niof
veterán
Azt hiszem, sikerült megalkotnom nekem is a Shure-hoz a tökéletes illesztéket számomra. Először is meghosszabbítottam a csövet, egy kábel viszonylag merev szigetelése segítségével. Aztán kerestem a fiókban néhány füldugót, mint ahogy azt feljebb többen javasoltátok. Elsőre kb olyasmi hosszú illesztéket sikerült gyártanom, mint a gyári megoldás, de nem tűnt elég stabilnak. Aztán kicsit hosszabb csövet tettem rá, ez kb jó lett, de majd tapasztalatból kiderül, kell e a hosszán módosítani még. A szivacs remekül megáll rajta, és nagyon jól csillapít!
A kipróbált szivacsok közül a képen a harmadik, teljesen no-name cucc vált be, ez kicsit tömörebb, mint a többi. A Howard Leight a lőtéren nagyon jó, de a nagy lyukú habos szerkezet miatt itt nem jött be. Az EAR Soft nem rossz, de a no-name a legjobb! -
niof
veterán
válasz
monti0222w #58063 üzenetére
Öléggé vissza kellett lapozni!
De ez se most volt...
Ki fogom próbálni, ebben biztos vagyok. Kösz a tippet! -
niof
veterán
válasz
monti0222w #58063 üzenetére
Erről lecsúsztam szerintem! Akkor feltétlenül rákeresek! Pláne, ha a triple flange se jön be...
Köszi
-
niof
veterán
válasz
BigBlackDog #58060 üzenetére
Nekem tetszik a 215-é, ami az aláírásban is benne van!
Csak ne kellene folyton azzal foglalkoznom, hogy igazgatni kell. -
niof
veterán
válasz
monti0222w #58057 üzenetére
Akkor ez olyan lehet, mint az én Shure-om. Még mindig a számomra tökéletes illesztéket keresem hozzá, mert vagy nem jól tömít, vagy hamar tönkremegy (gyári szivacsdugó), vagy kiesik sima séta közben. Most jön egy ebay-es triple flange, ha az sem lesz jó, vagy csinálok (csináltatok) egy egyedi illesztéket, vagy eladom. Pedig olyan jó hangja van!
-
niof
veterán
Én tudom, de ez másoknak nem biztos, hogy egyértelmű!
Hangosságról volt szó a kérdésben. A legtöbb (összes???) füles "simán" tud 105-110dB körül szólni, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy abba már belesüketülne idővel.A megadott érzékenység abból a szempontból érdekes inkább a hétköznapokban, hogy adott eszközzel mennyire hajtható. Ugyanúgy, mint a normál hangszóróknál. Egy 82-83dB/W/m hsz-t sokkal bajosabb meghajtani, mint egy 90-100dB/W/m-est. Igaz, ezek általában nem is egy ligában játszanak.
-
niof
veterán
Bőven sok a 105dB is! Huzamosabb idő után 85dB felett már halláskárosodásod is lehet! Szerintem inkább hallgasd meg amiket csak tudsz, és a hangja alapján ítélj, ne az adatlapja után!
Zeneileg, a hozzád hasonló ízlésvilágúak itt a topikban biztos tudnak 1-2 típust ajánlani, amik ezekhez a zenékhez az adott árban megfelelőek.
-
niof
veterán
Legközelebb próbáld meg egy fekete pengés Olfa-val (ASBB-10) levágni a felesleget! Az ilyen szivacs anyagokat úgy viszi, mintha ott sem lenne! Japán
-
niof
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #57679 üzenetére
Kár, hogy felénk nincs MM... Biztos benéznék én is ilyesféle akciók miatt!
)
-
niof
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #57677 üzenetére
És mi ez?
-
niof
veterán
Én pont fordítva szoktam lenni, télen hordom inkább a fülest, mert féltem a fejesem műanyag pántját a hidegtől. A PP sokkal ridegebb lesz a hidegtől, egy rossz mozdulat, és törik is ketté! Nyáron viszont megint a fülesé a főszerep, mert akkor meg meleg van a fejeshez. Szóval tavasz és ősz fejes, nyár és tél füles.
-
niof
veterán
Na, első napi tapasztalataim a Westone szilikonokról.
Méretben a piros végű passzol a leginkább, a narancs már túl nagy. Stabilan áll a helyén, igazgatni nem kellett. Viszonylag kényelmes, de a két hallójáratom eltérése miatt a jobb fülembe kissé szoros, a balban szinte tökéletes.
A zajcsillapítása, ha osztályozni kellene (1-5), akkor max. 4 pont, de akkor jóindulatú voltam. A tömegközlekedés zajai sokkal kevésbé maradnak a külvilágban, mint a Shure szivacsdugójával.
A hangján azt vettem észre, hogy az eddig elégedetten hallott/hallgatott mély tartomány kicsit soványabb lett, az alsó regisztereket egyszerűen nem éreztem annyira. Szintén a szivacshoz hasonlítva. Lana Del Rey új albumán a "High by the Beach"-ben lévő mélyek sokkal szebben szólnak a gyári szivaccsal! Kicsit az énekhang is veszít abból, amiben a SE215 nagyon jó, a meleg, tiszta középtartományból. Olyan fakónak érzem kissé (bár ez akár a felvétel miatt is lehet, vagy a hölgy miatt, mivel neki azért elég spéci, megosztó a stílusa/hangja). A magasakban túl sok változást nem vettem észre.
Szóval az összkép eddig nem túl fényes, bár eddig csak az említett hölgy albumát hallgattam velük. Szóval, azt hiszem, még nem mondok rá végleges nem-et, más stílusokkal is megszórom kicsit majd a napokban, de azt leszögezhetem, hogy a Klipsch fiaskó után ez azért sokkal jobb!
Azt esetleg még elképzelhetőnek tartom, hogy egy Howard Leight szivacsból fabrikálok valamit a belsejébe én is, mint ahogy pulutodurumo tette, hogy legalább a beszivárgó hangokat kicsit minimalizálni tudjam. Lehet, hogy ez által a mélyátvitel is kicsit visszajavulna. Meglátjuk.
-
niof
veterán
válasz
bucsher #57212 üzenetére
Nekem még az is megfordult a fejemben, hogy hátha hamisítvány, annyira nem paszol, de összehasonlítottam a saját weboldalukon láthatóval, és kinézetre teljesen olyan. Az anyaga is kellemesen lágy, ahogy mások írták is.
Egyszerűen ilyen hülye fülem van...Semmi nem jó bele igazán. Talán a hosszabb alakú Westone-ok!
Este kiderül... -
niof
veterán
Hát, ezek a Klipsch szilikonok egy rakás sz@rral egyenértékűek kb.
. Legalábbis nekem nagyon nem jöttek be. Egyik se passzol a fülembe. Bárhogy forgatom, hogy az ovál illeszkedjen, sehogy nem jó. Vagy rés van, vagy ha nincs, menet közben ki-ki mozdul ugyanúgy, mint a no-name szilikonok.
Na mindegy, otthon vár a Westone pakk, az még kap egy esélyt! Ha az sem lesz jó, bevásárolok egy nagyobb tételt a gyári szivacsból, legalább egy darabig nem lesz vele gond! -
niof
veterán
Egyelőre a szilikon készletet, amiben 5 féle méretű harang van. A Klipsch-ből is egy ilyen jön ma. Muszáj volt így kezdeni, mert a 2 fülem között nagy az eltérés, és a Shure szivacs dugói közül a medium épphogy csak jó, mondjuk kényelmes és jól szigetel, a large már feszít kicsit, de nem egyformán. Plusz a ki-berakással járó macerát nem mindig bírom tolerálni, ezért jönnek első körben a szilikonok. Aztán, ha ezek sem válnak be, még ott a Westone habdugó készlete, nem tudom az mennyivel lehet tartósabb, mint a Shure-é. Hamarosan kiderül, szükség lesz e rá!
-
niof
veterán
válasz
kemcso #57083 üzenetére
Szerintem a 215-nek nem gyenge a magasa! Inkább talán sokkal természetesebb, nem tolakodó. Bár ez már erősen szubjektív dolog. A közepei viszont fantasztikusak, véleményem szerint, gyönyörűek az énekhangok. Na meg a basszus is nagyon jó, pontos, feszes, pattogós.
cr33p
Ha van rá lehetőség, inkább hallgasd meg mindegyiket, ha még nem tetted meg.
Én kvázi vakon ugrottam bele a 215 vásárlásába, de nem bántam meg!
Egyedül csak a számomra tökéletes illesztéket keresem hozzá... -
niof
veterán
válasz
Rottweiler89 #57029 üzenetére
Nem létkérdés, de ártani nem árt! Én használat közben járattam be eddig mindent. Így is ki lehet hallani, ahogy változik a hangjuk.
-
niof
veterán
Na akkor még egy kérdés a Klipsch szilikonokról!
Az eredeti darabokon látható méretjelölés? (S,M,L) -
niof
veterán
válasz
bucsher #56967 üzenetére
Ebből a Klipsch-ből létezik fekete (füstszínű)? Vagy ez hamisítvány? Csak mert ha létezik, jobban preferálnám a sötétebb színt!
-
niof
veterán
Sziasztok!
Kedves Shure SE215-315-425-535 tulajok!
Szeretnék egy normális, jó minőségű illesztéket venni a 215-höz!
A gyári gyúrható szivacs nagyon jó, stabil és kényelmes, de egy szett 3, max. 4 hét alatt elhasználódik, tisztítani nem igazán lehet, plusz ha valamiért ki kell venni (mondjuk valaki hozzám szól), a visszahelyezés macerás, ha testmeleg a szivacs. A cserélgetése/pótlása viszonylag drága. Próbáltam 3 rétegű szilikon "harangot", szigetelésben nem sokkal rosszabb, mint a szivacs, viszont nem illeszkedik tökéletesen, ezért nem igazán tetszik, hajlamos kimozdulni, de ezt legalább könnyebb ki-be tenni és tisztítható.Tudtok olyan illesztőt ajánlani, ami a 2 típus jó tulajdonságait ötvözi? Vagy esetleg olyan szivacsos megoldást, mint a gyári, de sokkal tartósabb kivitelűt?
Ti milyet használtok, milyet ajánlotok?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
niof
veterán
Azért általánosítok, mert igazam van. Akárhogy is nézzük, egy telefon sosem fog úgy szólni, és nem fog úgy fényképezni, mint egy céleszköz. Nem lesz olyan jó a beépített GPS sem, mint egy "hagyományos" GPS készülék. Ezek mind csak bele vannak sűrítve egy készülékbe, valamilyen szinten. Attól persze lehet bennük Wolfson, vagy egyéb klassz DAC, de akkor sem céleszköz, nem lesz "olyan".
Amúgy meg nekem bőven elég a Nexus 4, semmi szükség nincs ennél több parasztvakító fícsörre. Ha valaki beadja a derekát a multik marketingjének, vagy annyira geek, hogy neki mindig a legf@szább, legújabb készülék kell, hát lelke rajta, nem bánom, az ő dolga. Fizessen csak évről évre jó sokat ezekért a tök felesleges cumókért. Egyszerűen nonszensz, hogy valaki mondjuk 3-4 havonta cserélgeti a készülékeit, és a 150-250 ezres kategóriával példálódzik. Ez sem átlagos, egy átlag jövedelmű ember ezt nem tudja magának megengedni, csak nagyon kis százalékuk. De nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások az igényei, nyilván.
Nekem megfelel a több éves, még mindig pöpecül működő N4, jó a használtan vett 2008-as kiadású iPod Classic-om is, meg bőven elég a céljaimhoz a Pentax Optio E50. A Shure fülessel azt hiszem elértem ennek az utóbbinak a maximumát, ez fölé felesleges menni. De valószínű, ha bármelyik gépem elhalálozik, hasonló modelleket fogok keresni, mert ezek jó minőséget produkálnak, elfogadható áron. Sem nem vagyok vájt fülű, sem fotóművész, de pontosan tudom azt, hogy ezeket a készülékeket mire akarom használni, mire kell használnom, és azoknak megfelelnek.ON
-
niof
veterán
válasz
BigBlackDog #54606 üzenetére
Ha csak a fényképezőgép ccd-jénél maradunk, sokkal nagyobb fizikailag is, és pixelszámilag is. A telefonok általában szoftveresen számítják ki a hiányzó pixeleket. Ezért zajosabbak a képeik, mint egy középkategóriás fényképezőgép képe. Elég, ha ugyanarról a céltárgyról készítesz egy DSLR-el képet, meg egy telefonnal, és a két képbe belenagyítasz. Azonos felbontás mellett is fogsz meglepetésekkel találkozni.
-
niof
veterán
válasz
szentkuti11 #54597 üzenetére
Nekem is a Classic van, csak a 80-as helyett kapott egy 160-as vinyót. Igaz, csak 127-et lát belőle (az alaplap más a 160-asban), de kis híján az összes zeném rajta van, és még így is van ~50GB helyem.
Amúgy persze, nem szól rosszul az N4 sem, de nekem kicsit jobban bejön az almás motyó. Tudom, ez sem egy nagy szám hangzásilag, vannak sokkal jobb hordozható vasak is, de a keretből erre futotta, amikor megvettem kb 4-5 éve. Azóta kicsit pimpeltem, az említett vinyóval, vastag hátlappal és 2000mAh-ás akksival.
Mindenesetre az ezt megelőző Sony lejátszóm ehhez képest úgy szólt, mint egy Sokol rádió. Egyelőre marad.
De a legsúlyosabb érv a Nexus ellen (vagy szinte bármelyik telefon ellen) sajnos az, hogy ha azt használnám még zenére is, akkor kb vezetékes telefonná avanzsálna vissza. Napi 2 óra zenehallgatással, + a telefonhasználati szokásaimmal eléggé rá lenne kényszerülve szegény a töltőre. -
niof
veterán
válasz
szentkuti11 #54589 üzenetére
Nem. Egy telefon nem alkalmas zenehallgatásra, mint ahogy fényképezésre sem. Csak sok funkció egybegyúrva, egy készülékben, amik igazából nem kimagaslóak. Ha az ember arra törekszik, hogy a legjobbat kihozza a lehetőségeiből, akkor mindenre egy céleszköz kell. Amúgy pedig említettem, hogy iPod-ot használok.
Néha, egy saját építésű C-Moy-al kiegészítve. Az N4-en 1-2 alkalommal hallgattam zenét, de csak szükségmegoldás volt.
-
niof
veterán
Sziasztok!
Kb túlléptem a 60-70 órát a Shure SE215-el, ezért úgy gondoltam, mint ahogy ígértem is, írok egy kis élménybeszámolót a tapasztalatokról, hogy esetleg aki egy ilyen kategóriájú fülesben gondolkodik, kicsit segítsem a döntés meghozatalában.
Az első tapasztalatok meglehetősen vegyes képet alakítottak ki bennem, bár roppant tetszetős volt első hallásra is a hangzás, noha mindenhol azt olvastam, hogy ennek a fülesnek szükséges a bejáratása, a mély kissé nehéznek (pedig basshead vagyok), a magas pedig fedettnek tűnt.
Nos, a bejáratás alatt a tapasztalatok a következőképpen alakultak. A súlyos mélytöbblet eltűnt, de persze ez nem azt jelenti, hogy sovány lenne! Nem. A mélyek most is megvannak, csak éppen nem tolakodnak annyira, mint kezdetben. Képes szinte szub tartományig lekúszni, az általam preferált zenékben (Progressive és Deep House) gyakorlatilag semmiféle hiányérzetet nem okoz. Mély, gyors, ütős, ha kell rendkívül pattogós mélyfrekvenciákat produkál.
A magasakról annyit, szerintem kezdetben azért írja mindenki róla, hogy fedett, mert talán inkább hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy az átlagos, olcsóbb fülesek kicsit magasba húznak, és bizony sok a magasuk. Talán ez is múlik kicsit a bejáródáson, de nem hinném, ez változott véleményem szerint a legkevesebbet. Szerintem inkább az a titka, hogy ez a füles nem csal a magasabb frekvenciákon sem, hanem sokkal kiegyenlítettebb a megszólalása.
Na és végül a közép. Erről a hangról csak kb. szuperlatívuszokban lehetne beszélni. Roppantul tiszta, részletező, meleg és kiegyenlített. Nem "kiabál" sehol. Van egy régebbi válogatás az iPodomon, amiben csak 8-12 éves zenék vannak, számomra igazi klasszikusok. Kedvem támadt múlt héten újra ezeket hallgatni, és ekkor jött csak az igazi meglepetés számomra. Mint írtam, ezek az zenék már nem újak, és "milliószor" hallottam már mindegyiket. Mégis, kb ennek a közel 100 tracknek a nagy részében fedeztem fel ezzel a fülessel olyan részleteket, amikről eddig fogalmam sem volt, hogy ott vannak! Volt olyan, hogy szinte teljesen újnak tűnt az adott szám, némi túlzással persze, de annyira máshogy hangzottak a jól ismert taktusok.
Hallgattam némi audiofil zenét is vele (bár nyilván nem ilyet hallgat az ember állandóan, de azért a képességeit ilyen zenékkel lehet csak teljesen kiaknázni), hangzásilag nagyon hasonlót produkált, mint a szobai rendszerem, ami egy pár B&W DM603 S3-ból, és egy Rotel RA-02-ből áll, ami nem egy rossz páros, a forrás hozzá pedig egy DUNE HD Max, FLAC és WAV zenékkel.Szóval, véleményem szerint ha valaki egy (sokkal) komolyabb fülesre vágyik, de még megfizethetőre, és nem zavarja a fül mögötti kábelelvezetés (én már kezdem teljesen megszokni), akkor ez egy kifejezetten ajánlott füles részemről. Roppant kiegyenlítettnek érzem a hangzását, nem túloz, nem csap be, nem vettem észre kiemeléseket. Természeteshez közeli, rendkívüli képességű énekhangokkal. Ha pontozni kellene egy 10-es skálán, azt hiszem, a magam részéről bátran adnék neki 8-8,5 pontot, ha a 10 az élő zene lenne.
Különösen ajánlott! -
niof
veterán
Sziasztok!
Ma megvettem az első IEM fülesemet, egy Shure SE215 személyében!
Eddig nem sokat üzemelt, kb. 1 órát, de már most nagyon tetszik. Kicsit basshead vagyok, és amilyen zenét hallgatok nagy átlagban, ahhoz tökéletesen meg fog felelni, úgy érzem.Megdöbbentő volt egyébként az a "csend", vagy nevezzük inkább zajtalanságnak, ami körülvett, mikor beillesztettem a kis szivacsdugókat a fülembe. Olvastam róla, hogy rendkívül jól szigetel, de erre azért nem számítottam! Most történt meg velem először, hogy a buszon úgy jöttem hazáig, hogy nem azzal voltam elfoglalva, hogy gondolatban kizárjam a busz, valamint a körülöttem beszélgető emberek hangjának foszlányait, hanem arra kezdtem el figyelni, hogy nem hallom őket!
Tényleg nem szabad nagyon belefeledkezni vele a zenélgetésbe, mert könnyen kiléphet az ember egy kocsi, vagy vonat elé.Lehet még olvasni róla, hogy kicsit vágja a magasakat ez a füles. Nos, ez is igaz, de összességében nem tartom ezt olyan nagy problémának, legalábbis az eddig hallottak alapján. Mostanában amúgy is kicsit érzékeny vagyok a magas hangokra, szóval ez még jól is fog jönni nekem.
A behelyezést és a kivételt még picit szoknom kell, meg a fül mögötti kábelvezetést, de bátran mondhatom, alaptalanul tartottam tőle, pedig nincs nagy fülem, mégsem nyomja, nem kényelmetlen. Sőt!
Amúgy az első stressz teszt is megvolt, a kb. az eddiginél 30cm-el hosszabb kábellel lazán fennakadtam a busz egyik karfájában, de kibírta ő is és én is.
Ha meglesz a burn in time körülbelül, majd írok a tapasztalatokról kicsit kifejtősebben is.
UI:
Úgy érzem, van élet a Sennheiser CX400 P. II után is. -
niof
veterán
válasz
themebuilder #19348 üzenetére
Mit értesz néha-n? Kb. olyan ritkán, hogy ez nem fogja kockáztatni a füles további "életét"?
-
niof
veterán
Sziasztok!
Bár nemrég írtam, hogy vettem egy Skullcandy Titan-t, amivel nincs is semmi gondom, a driver flex jelenséget kivéve, viszont egy ismerősöm most igen kedvező áron (8k) el akarja adni a Sennheiser CX400 II-jét, és gondolkodom a váltáson, ennyiért ez minőségi előrelépés lenne.
A kérdésem, hogy ennél a fülesnél van e tudomásotok a driver flex jelenségről, mert ez az egy dolog van, amit nagyon nem komázok, hogy mindig csak óvatoskodva tudom betenni a fülembe a "dugókat". A régi Sony-mnál ilyen jelenség sosem volt.
Ha tud erről valaki nyilatkozni, azt megköszönném, mert 8k-ért, ismétlem, ez egy minőségi csere lehetne, de nem szeretnék egy driver flexest egy másikra cserélni.
Köszi a válaszokat!
-
niof
veterán
Valaki meg tudná mondani, hogy "szaknyelven" hogy hívják azt a jelenséget, amikor a fülest bedugod a füledbe, és a membrán a beszoruló levegő miatt reccsen egyet?
-
niof
veterán
Végre beszereztem egy új fülest, hosszú vacilálás után a Skullcandy Titan mellett döntöttem. Egyelőre még csak kb 2 órát használtam, de azt már most leszögezhetem, hogy iszonyat basszusa van, elég tisztán szól, olcsóságához képest, és ez végre úgy tűnik, hogy nem akar állandóan kipotyogni a fülemből, mint a régi Sony-m tette.
Ja! És eddig a környezeti zajok csillapításában messze az élen jár az eddig hallottakhoz képest!
-
niof
veterán
Lehet van benne kis sznobság is, nem tagadom. Itt a környékünkön amúgy annyira senki nem foglalkozik vele h kinek milyen lejátszója van, mert a mai átlagfiatalság megelégszik a telefonról hallható minőséggel, és a mobil zenehallgatás kb ennyit is jelent nekik. (mondjuk kb ezer éve én is kazettás walkman-t hallgattam, amikor már mindenki cd-t, mert csak később lett számomra a minőség fontosabb, minthogy valami szóljon a fejemen). Most viszont sznobság ide vagy oda, akár vállalom is hogy kicsit én is az vagyok (amennyire a pénztárcám engedi), a minőségről már útközben sem vagyok hajlandó lejjebb adni sokkal.
Egyébként valóban eltértünk a topic témájától kicsit, csak gondoltam, a kedves fórumtársnak megemlítem lejátszó terén az alábbi lehetőséget is, hamár-akkormár alapon.
-
niof
veterán
válasz
schawo #18080 üzenetére
Na ja, de hát 80GB az 80GB.
Gyakorlatilag 3/4-e sincs tele, és az általában hallgatott zenéim mind rajta pihennek. És a 6.Gen már jobban bánik az akksival is, mert ha jól tudom, egy ~30MB-os pufferbe tölt a vinyóról, tehát annak nem kell állandóan pörögnie (bár annak van egy gyermeteg bája, ahogy a vinyó néha felpörög benne, és szép halkan "kattog" az asztalon. Mondjuk ezt csak töltéskor, meg amikor szinkronizálom a tartalmát, akkor lehet csak észrevenni). Én kb napi 2-2,5 óra használattal 2 hétig húzom vele... Azért ez sem mindegy.
(Mondjuk az iTunes-t azért szokni kell, de végeredményben egy nagyon logikus felépítésű kis filekezelő progi.) -
niof
veterán
válasz
Henker2 #18043 üzenetére
Heló!
Én régebben erősen Sony párti voltam, ami a hordozható lejátszókat illeti. Szép hangúnak gondoltam őket, azokra a zenékre, amiket én hallgattam, tökéletesen megfeleltek. Aztán jött az életemben egy kis váltás zenei téren, elkezdtem egyre több élőzenei felvételt hallgatni, és a szintetikus álomból felébredve rájöttem, hogy a Sony-k, szinte kizárólag csak a műanyag felvételekkel szólnak jól (persze itt csak a hordozható kütyüire gondolva).
Aztán egy ismerősöm iPod-ján hallottam 1-2 felvételt, ami nekem is megvolt, és ismertem a dalt elejétől végéig, és jött a döbb!!!
Nem véletlen dícsérik az iPod-okat a tulajdonosaik (tudom, nagy a hájp is körülötte)!
Szóval az a bizonyos bogár nekem is sikeresen beleült a fülembe, és 30k-ért nekem is sikerült beszereznem egy 6.Gen Classic-ot a Vatera-ról, egész jó állapotban.
Ha van rá lehetőséged egyet kipróbálni, azokkal a zenékkl, amiket hallgatsz, melegen ajánlom hogy tedd meg, szerintem nem bánod meg, ha beveszed ezt a gyártót is a listádba. Nagyon jó hangjuk van, pedig a 6. generációsokban nem is a Wolfson WM8975 chip dolgozik, aminek a remek hangját tulajdonították, de mégis sokkal de sokkal jobb, mint az összes egyéb hordozható kütyü, amit eddig hallottam. És használtan már nem olyan vészes az ára sem. (Persze a saját fülese felejtős, azzal kb egy régi Sokol rádió is versenyre tudna kelni...)
Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest