Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
No, megugrottam az eddigi legjobb receptet. Ez a pizzalisztes, ciabatta lett eddig a legjobb kenyér/zsemle, amit házilag rittyentettem.
Én zsemléket csináltam belőle, mert a kenyerek rendre "rámszáradnak". 1-2 fokkal macerásabb, mint egy sima előtésztás tészta, de egyelőre azt mondom megéri a plusz effortot.
u.i.: Ez a Gábor a házipékes oldal teljesen vállalhatatlan adblocker nélkül... Iszonyat túltolják a reklámokat...
-
totron
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Márvány 5 ezerért, az évszázad vicce. Óvatosan a mai elnevezésekkel, felületekkel, anyagokkal, nem mindegy mit eszünk meg a végén - és ez nem közhely. Mindent is eladnak, lelkiismeret nélkül.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
cd930
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
A Boschnak van gabonaőrlő feltétje a MUM robotgépekhez, ami a leírás szerint olajos magvakhoz is használható.
-
-
attiati
veterán
Lenmagot tudtok valamivel normálisan őrölni?
Azt látom, hogy még a boltban kapható is alig van őrölve.
-
Ance
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
Szerintem nem rosszindulatú, hanem igaz.
Ebből a szempontból egyébként a malomtulajdonosok igazi zsenik voltak, amikor a szép fehér liszthez hozzásöpörték a kiszóródó szemetet és az lett a drága teljes kiőrlésű liszt.
Szóval minden csak megfelelő reklám kérdése. A borsnál nem tudtak kitalálni semmit. -
chungee
addikt
Estét!
Az őrölt feketebors miért olcsóbb mint az egész
-
bazsimano
őstag
köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
totron
addikt
-
Ance
őstag
-
Essejó
veterán
Kicsit off a téma bocsi. Elindult a MultiCooker avagy az Elektromos kukta topik. link
Várunk mindenkit aki már használ ilyet, vagy csak érdeklődik. -
bazsimano
őstag
sziasztok!
kicsit off, de hátha van ötletetek
ilyesmit keresek a konyhába!
[kép]van tippetek ami nem marha drága?
előre is köszönöm! -
fradi81
veterán
Bazsalikom levelek dobozban vagy zacskóban lefagyasztása mennyire lehet működőképes? Télen onnan raknám a pizzára.
-
attiati
veterán
Quinoa-t gondolom lehet főzni rizsfőzőben?

Van valami trükkje?
-
TheProb
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Próbáltam, sajnos ez sem lett lényegiben jobb és tovább friss. Ellenben ezt a basic SK-s receptet már többedjére csinálom és eddig nekem ez sikerült a legjobban és maradt a legtovább friss vagy ahhoz közeli.
Érdekes, mert tényleg full alap recept.
-
Ance
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Valamiben hinni kell.
Eszembe jutott egy vicc éhgyomorra:
- Józsi bácsi, ivott már szar pálinkát?
- Persze fiam.
- És milyen volt?
- Há' jó. -
Ance
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mindjárt más. Igen, ez a kijelzőn kívül majdnem tökéletesen egyezik. Kinézetre.
-
Beni2360 : Köszönöm.
bugizozi: Sajnos nem csináltam most fázis fotókat. Elég nagy volt a pörgés... De annyit mondhatok, hogy ha láttál már nokedlit akkor kb el tudod képzelni. Hajtogatás után 2 részre osztottam, ahogy kiadta a helyzet és rizsliszten csináltam meg a formázást. Igazából annyira lágy, hogy a rizsliszt csak néhány másodpercnyi időt ad, hogy fel tudd venni a tésztát és átemeld a szakajtóba...
A kisebbik 747g a nagyobb 911g lett sütés után. Ez még talán érdekes infó lehet.A kenyérlelke fesztivál után gondoltam egy ilyen nagyon hidros kenyeret megpróbálnék. Látva az ismertebb pékségek munkáit. Érdekes volt.
-
Ance
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Rögtön a sütőrésznél kezdődik a különbség, mivel a Cosorinál kivehető belőle a rács a sütőtérből, ami egyből más levegő áramlást is eredményez sütés közben. De egyébként nem erősködök, legyen ugyanaz. Végülis a Beko meg a Miele mosógép is elől nagy kerek lyukkal rendelkezik, fehér és vannak rajta kapcsolók, így ugyanaz.
-
Hosszú idő után ismét kenyeret sütöttem, kicsit felszabadítva a feleségem.
Vadkovász, és egy-két spec liszt is kipróbálásra került. Kerecsen, Bánkúti selymes...de a nagy részét Artizán BL-80 liszt adja.
Elég magas hidroval mentem kb 80%.
-
Ance
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mondjuk tök más, de biztos így van.
-
fradi81
veterán
Otthoni hamburger húspogácsához kéne pár tipp, gondolom kéne valami prés amivel szép kerek, lapos nem széteső formát lehet csinálni. Aztán lefagyasztani is kell belőle, miben hogyan? Sütése is érdekelne, valami kevés zsiradékos módszer.
A bucik már célnak megfelelnek.
-
Ance
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha pénz nem számít, akkor Cosori vagy Philips. A legtöbb innováció tőlük jön, a termékeik nagyon jók. Nekünk Cosori van, szeretjük. Eléggé drága, de mindkettőnél van akció, a Cosori a német amazonról gyakran jelentősen olcsóbb, ott gyakran van akció.
-
Essejó
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
link
Annyi, hogy én nem a kosárban spriccelem meg olajjal hanem még a sütés előtt a tálcán, mindkét felét.
De ugyanígy sütöttem tepsinyi mennyiséget egyben hőlégkeverős és gázsütőben is régebben. -
Beni2360
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
És ajánlott a tojásban kevés olajat keverni, hogy a hús is kapjon egy keveset. Aztán a prézlibe kevés pirospaprikát keverni ettöl kap szép élénk piros színt. Én be szoktam mindkét oldalát sütés elött olajozó sprevel fújni vagy ecsettel olajozom. Több mint két éve használjuk.
UI: Az Alzában jó áron van a Siguro sütő és sokan vették onnan. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem egy BlitzWolf van. Azért ez lett mert akkoriban ez volt akciós
Egyébként minél nagyobb legyen a sütőtere és kb. ennyi amit nézni kell szerintem. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem mióta megvan az airfryer nem sütöttem semmit zsiradékban. "Csodálkozom" is néha ha ilyesmit eszek másnál, h tiszta olaj az egész. Szóval szerintem igen, lehet élni zsiradékban sütés nélkül
Ki kell tapasztalni, néha egy nagyon kevés olajjal meg kell kenni a dolgokat. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Rántott ételekhez mennyire lehet kiváltani az edényben történő, forró olajos sütést egy forró levegős, légkeveréses fritőzzel? Akár sütés nehézségét, akár a kész étel állagát, ízét tekintve mekkora a különbség?
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszönöm, ma is tanultam valamit!

-
válasz
lumpy92
üzenetére
A képeken látható hús a marhalábszár. Marhapörköltet általában lábszárból csinálnak, bár szokták készíteni marhanyakból, illetve lapockából is. Ínyencek készítik marhapofából is

A pácolás lényege az íz fokozása és a hús puhítása. A vörösbor a savtartalma miatt ideális a hús puhítására, az íz erősítése érdekében ebbe kell még rakni fűszereket (hagyma, fokhagyma, bors, babérlevél, de ha van otthon, akkor mehet bele rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna). Van aki nem tesz a páclébe sót, de szerintem ez szokás kérdése.
A felaprított húst ebbe a keverékbe kell rakni, aztán 24-48 órát hagyni ázni.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nagyon guszta, szép munka!

A vörösboros pácról lehet tudni bővebbet? Illetve ez a marha melyik része? Általánosan melyik részét érdemes venni pöribe? -
A hétvégén marhapörkölt főzés volt.
Először szépen megtisztítottam a húsokat.

Ilyen lett, a leszedett hártyát nem dobtam ki, belefőztem a pöribe, csak a végén szedtem ki.

Szép márványos textúrájú volt a hús

Az összedarabolt hús 24 órát pácolódott vörösboros pácban.

Másnap összekészítettem a többi hozzávalót is.

Bográcsban főztük meg.

A végefelé ment bele a lényeg

Elég jó lett, mindenki elégedett volt az eredménnyel

-
Top cat
addikt
válasz
Blackhole13
üzenetére
És mehetne mellé még sebtapasz is.
-
cd930
senior tag
Az akción kívül egy kérdést is hoztam, rizsfőzővel kapcsolatban:
Egyszerre kb 25dkg rizst szoktunk főzni egy literes lábasban.
Ezt alapul véve kis ráhagyással 1,5 literes rizsfőzőt vettem, de a tegnapi átvétel után most vettem észre, hogy ebben egyszerre akár 1,2kg rizs is főzhető.
Gondolkodom, hogy kisebbre cseréljem, a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ha valakinek van, a legkisebbel (600ml) ki mennyire van megelégedve. Nekem elégnek tűnik a 450g-nyi száraz rizsmennyiség.Beni2360: köszönöm a válaszod a másik topicban és kösz az ideirányítást is

-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Vágódeszka téma volt, most látom az új Lidl akciós újságban, hogy a 30x40cm-es üveg vágó"deszka" 1999Ft lesz augusztus 31-től. A vastagságára azért kíváncsi lennék. Remélem mosogatógépben tisztítható.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A lényegen nem változtat: csak víz, só, és liszt kell bele.
Én nem teszek bele mást, a többit a természet intézi.
Az élesztő és a kovász között nagy különbség van... -
Beni2360
félisten
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Az előtésztában van élesztő.
Az eredeti öregtészta kovászos kenyérből van lecsípve.
Donki Hotel: A kovász csak liszt és víz állandó etetésével több napos, két hetes, több éves anyag. A lisztben levő baktériumok erjedéséből jönnek létre a természetes ékesztő gombák. Hosszú gondozást igényel mint egy gyerek nevelés, és "állandó" etetést. -
válasz
Digitalpimp
üzenetére
A kovász lényege pont az, hogy élesztőgombák keletkeznek benne

-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem feltétlen. Kovász, öregtészta, előtészta ezek mind csak liszt és víz.
-
-
Essejó
veterán
Hogy használd a rozsdamentes serpenyőt link Tik tok allert!
-
fradi81
veterán
Elmegy egy kis szabadidő cserébe nem kell annyit járni az orvoshoz a szemét kenyerek miatt

-
#11928 Donki Hóte
Én 3 napig készítem a kenyeret.
Mégsem merül fel bennem, hogy ez időpocséklás lenne.
Minden csak nézőpont kérdése. Programajánló:
Kenyérlelke fesztivál.
Az idei nagyon jónak ígérkezik.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na nekem is van kenyérsütőgépem de több a macera vele mint evvel. Ott nagyon figyelni kell a dagasztásra mert könnyen cipőtalp lesz a vége.
Áprilisban műtötték a kezemet és kölcsönkértem az unokámtól egy gépet. Hát igazából ha nem lett volna mögöttem a kenyér sütés igen csak gondban lettem volna. Most már abban (is ki merem jelenteni, hogy) profi kenyereket sütök. A sima gépi receptek két nap múlva ehetetlen kategóri, max piritva vagy meleg szendvicsek fogyasztható szvsz. -
válasz
Beni2360
üzenetére
Amikor ilyen videókat látok ajánlva, akkor azért felmerül bennem a kérdés, hogy azért sütünk kenyeret, hogy éljünk, vagy azért élünk, hogy kenyeret süssünk
Mi is szoktunk kenyeret sütni (nálunk a faluban a hét elején elég gyenge a boltban a kenyér felhozatal), de mi berakjuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, aztán 3 és fél óra múlva kivesszük, amit dobott a gép
-
válasz
TheProb
üzenetére
Nekem kétféle kenyértartó zsákom van, az egyik lenvászon kívül, és PUL belül, a másiknak pedig belül van a textil anyag, mindkettő ugyanazt hozza, 3-4 nap múlva már nem az igazi a kenyér, mert elkezd száradni. Nekem az vált be legjobban, hogy aznap, amikor megsült a kenyér és kihűlt felszeleteltetem, majd beteszem fagyasztóba, kiengedni mikro/pirító kenyérfelengedős funkcióval szoktam, vagy pirítósként esszük.
-
TheProb
veterán
Gyakorlott kenyérsütőket kérdezném, hogy kinek mi vált be a kenyér minél tovább tartó frissen tartására? Én eddig akármit próbáltam (előtészta, tangzhong, több-kevesebb víz), az esetek többségében már másnap relatíve száraz, tömörré válik a kenyerem. Próbálkoztam műanyag-, papírzacskóban tárolni vagy akár konyharuhába tekerni, az eredmény mindig ugyan az.

-
Essejó
veterán
Tegnapi "kellemes" meglepi.
Töltött háromszög készült ebédre, és dagasztás közben egyszercsak a KitchenAid motorja felpörgött, és a dagasztó kar leállt.
A 2 év garancia tavaly decemberben lejárt.
A tészta legalább pont elkészült.Megy majd garin túli javításra, nem tudom mennyibe fog fájni.
-
Beni2360
félisten
A napokban a facén terítéken volt a SilverCrest sütőgépek csopiban a Czelli készre kevert magkeverékes kenyér mennyire nem jön fel, kell meg és tömör. Na mondtam tegnap nekik, hogy ma megsütöm. Igaz csak 33%-t raktam bele és többi BL80-s és 100g előtészta lett. Aztán dokumentáltak minden folyamatot. Végül egy 90 dkg kenyér sült ki belőle. Olyan pihe puha, hogy alig lehet kézben tartani.
-
Essejó
veterán
Az érzékeny gyomrúaknak Bors helyett Borsikafű
Esetleg Zöld Bors, az semit sem csíp.
A Tofut egyék a kínaiak, lehetőség szerint semmi szójásat nem eszek. (nem eszünk)
A lányok 1x rákattantak, hogy Bazsalikomos Tofu kell mert milyen jó. Mindkettőjüknek masszív gyomorgörcsöt okozott, pedig kb ujjnyi darabot ettek csak belőle. -
cucka
addikt
válasz
Chosen
üzenetére
Északi országok konyhái ilyenek. De hát az nem véletlen, hogy az olasz meg a francia konyha népszerű, a finn meg a svéd konyha meg nem az
.Első tipp, hogy tapasztald ki, melyik fűszert nem bírod. Fűszerből ezer féle van, az egy gyűjtőfogalom. Lehet, hogy a borsra érzékeny van, de olyan nincs, hogy az összesre érzékeny legyél.
A második, hogy olyan alapanyagot kell választani, aminek alapból jó íze van. Például a marhahús vagy az erdei gombák alapból finomak, de mondjuk a tofu fűszer nélkül olyan, mint ha tömítőanyagot ennél.
A harmadik, hogy pirítással, füstöléssel, esetleg fermentálással tudsz fűszer nélkül ízt adni az ételnek.
Használj természetes ízfokozót, pl. parmezán vagy sűrített paradicsom.
Víz helyett alaplé, ha passzol az ételhez, akkor egy kis bor, és rögtön szintet lép az étel különösebb fűszerezés nélkül. -
Chosen
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Megnézem, köszi!

-
#11888 Beni2360
Köszönöm szépen!
#11893 body007
Hússal, virsilvel(a Pikok Pure virsliket szeretem), magában szoktam készíteni.
Mellé szeretem a nokedlit(párom ezt nem tudja értelmezni
), rizst, bulgurt, kuszkuszt, tarhonyát.#11897 Essejó
Édesanyám nagyon jól főzött.
Szerencsés vagy, mi csaknem sírva ettük meg, amit főzött.
Valahogy sose ment neki.A ratatouille is nagyon jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB szép állapot 91% akku 111 ciklus
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

minden műszaki adat egyezik, liter, watt, funkciók száma stb. ahogy Gorenje hűtő is van 35k-val olcsóbban más néven.

Ki kell tapasztalni, néha egy nagyon kevés olajjal meg kell kenni a dolgokat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy jó kenyérhez, amúgy sem kell sok minden csak víz, só, és liszt(jó minőségű).
Minden csak nézőpont kérdése.