- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #13000 üzenetére
folytatva a megkezdett szálat
népszínházból beszerezve:
volt adana is (meg sok más), azt nem hoztam. komoly a fűszeres szobabárány,borjú darálva, bekevert köfte 5-6 e/kg
fagyasztott köfte 4e/600gr, adana 3,5e / 400grcsütörtöktől lesz lidl csirke gyros, kíváncsi vagyok. az aldis kebab jó, a borjú főleg, csak mostanában nem kapható...
8 perc alatt elkészült a mikróban, addig felvágom a zöldséget. A hús szinte nem is veszít a súlyából.igazi munkaebéd -
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #13000 üzenetére
egyre jobb
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12994 üzenetére
és souvlaki receptje van rajta?
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12963 üzenetére
Az Eco-nak is van webárúház része.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12961 üzenetére
Én úgy értettem, hogy olyan bolt nincs neki közel.
-
válasz
Donki Hóte #12954 üzenetére
Akkor még nem tudtam, hogy nem ugyanaz a kettő, s jó fej akartam lenni, nem sikerült.
-
válasz
Donki Hóte #12949 üzenetére
Bp, Népszínház utcai Troya elég nagy török bolt, kimérve is lehet fűszert venni. Mikor először mentem be, akartam venni gyros fűszerkeveréket, de gondoltam ne sértéssel kezdjük az ismerkedést, dönert kértem. Pont magyar volt az eladó ezen a részen, csak pislogott, meg hogy itt ilyen nincs. Mondom és gyros fűszerkeverék van? Az volt.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12949 üzenetére
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12947 üzenetére
-
Moleman
addikt
válasz
Donki Hóte #12942 üzenetére
Így van, mindig máshogy sikerül nekem is, de mindig jó. Szerintem görögszénamag kell bele mindenképp, az általad felsoroltakon kívül szoktam még rakni bele szegfűborsot (mióta felfedeztem a jamaikai konyhát, kb mindenbe rakok szegfűborsot
), esetleg egy kis kurkumát is.
A koriandermag nekem nagyon elviszi indiai irányba, azt ritkábban használom, inkább az arab vonalat kedveljük, őrölt kardamommal, szömörcével.#12943 tibbike01
A bolti keverékeket azért nem szeretem, mert az én ízlésemnek túl sok só van benne, és azt a sok sót rendes fűszer árban adják el. Ezért keverek inkább mindig mindent magamnak, még ha tele is van olyankor fűszertartókkal a konyhapult.Nem szoktam méricskélni az arányokat, csak véletlenszerűen szórom őket a húsra, megszokásból.
-
tibbike01
őstag
válasz
Donki Hóte #12942 üzenetére
Ez a célom, hogy keressek egy jó bolti keveréket. Kinek melyik vált be?
-
válasz
Donki Hóte #12502 üzenetére
Tavaly év végén panaszkodtam, hogy a tésztabundában megsütni tervezett főtt sonka enyhén szólva nem sikerült, a tésztabunda lefolyt a sonkáról
Most húsvétkor is bepróbálkoztam, ugyanolyan főtt sonkát ugyanolyan pizzatésztába tekertem, de hála istennek most jól sikerült a dolog
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12850 üzenetére
Az a sas és nem a héja.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Donki Hóte #12838 üzenetére
Vegán meg a zsíros szaft.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12796 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12794 üzenetére
Finnyás vagyok, majd kenyeret viszek.
-
balazs1956
senior tag
válasz
Donki Hóte #12782 üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni, hátha levesbetétként is megállja a helyét
-
balazs1956
senior tag
válasz
Donki Hóte #12778 üzenetére
Amiket én találtam, 50, gramm, 25 dkg, 500 gramm , 1 kg-os kiszerelésekben, azok mind indiaiak voltak. A sülthagyma érdekelne, hol lehet hozzájutni.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12755 üzenetére
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #12531 üzenetére
A belső kör jelöli a tekercs fizikai létét, a külső a hatósugarat/ajánlott max. edényméretet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Donki Hóte #12531 üzenetére
A te hibát a pontatlanság... de a legjobb megoldás az, hogy tilts le. Légyszi...légyszi...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Donki Hóte #12528 üzenetére
Ilyen undorító választ is ritkán lát az ember. Szándékosan két képet dobsz be, hogy majd jól megleckéztetsz...
De teljesen hidegen hagy mit kukáztál össze az árukeresőn. Mert ez még mindig csak 1 olyan paraméter amit részlegesen tudtál teljesíteni. A második ugyanis egy téglalap alakú zóna. Ezt jelenti a 300/180mm. Szóval tegyél rá egy 28-as serpenyőt hogy a két széle lelógjon...
Összegezve az eddigieket... vannak fantáziálásaid arról mi a jó és mi a nem jó. De ezek mögött nincs értelemes érv csak annyi, hogy szerinted a főzés szubjektív. És szerinted csak nagyon drága indukciós lap lehet jó... Hát akkor sok sikert ezekhez az elméletekhez...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Donki Hóte #12524 üzenetére
Az a gondom, hogy abszolút igazságként nyilvánítod ki a szubjektív véleményed... De miután tételesen megkérdőjeleztem amit állítottál azzal jössz, hogy szubjektív? Hát a technológiai és fizikai paraméterek korántsem szubjektív tényezők...
És folytatod az előző hozzászólásban... Újra leírom. Én most megnéztem mit lehet kapni a piacon. IKEA, Electrolux és Bosch-t csak a top termékeik leírását néztem. 1 zóna legfeljebb 21cm átmérővel rendelkezik. Egyedül a bosch-nál van eltérés, ott a fűtőtestek méretei 4 x (20,0 x 23,0 cm) De még ez sem közelíti meg az általad említett 24-25cm-t. És ez egy 90cm széles főzőlap!Szóval engem érdekelne, hogy melyik az a főzőlap amit TE úgy ajánlasz, hogy azt te is megvennéd, és teljesíti az általad említett kritériumokat.
BUÉK
-
MrSealRD
veterán
válasz
Donki Hóte #12516 üzenetére
Úgy 8-10 évnyi tapasztalat van egy IKEA Tilreda típussal. Még ez első generációs verzió... Szóval ez kb az a kategória amit leszóltál és szerinted használhatatlan.
Az érintett paraméterei: 17,5cm zóna átmérő, 2000W, 9 fokozat.Amikor megvettük, akkor először csak annyit vettem észre, hogy nem tetszik a működésében az, hogy közepes fokozatokon úgy működik, hogy 0,2-1,5 másodpercig nem megy az indukció, aztán 0,5-2 másodpercig meg melegít, pulzálva forr a víz az edényben. Minél vékonyabb az edény talpa, annál erősebb ez a jelenség.
Úgy teszed ezt a kijelentést, mintha biztosan tudnád, hogy ez helytelen... Miközben a villanyrezsó is pulzál...hiszen a hőkapcsoló lekapcsolja, mint ahogy indukciósnál is teszi. Csak más a tartomány... A gáz az ami tudja azt a kiegyenlítettséget ami itt hiányolsz... De fordítsuk meg a kérdést. Miért is rossz ez egyáltalán? Én még soha ebből hátrányt nem tapasztaltam.
Probléma az is, hogy kevés a teljesítmény fokozat egy olcsóbb indukciós főzőlapon, a miénken 10 fokozat van, mindegyik közé kellene még egy köztes fokozat, szóval 16-19 fokozat feltétlenül kell.
Ez elég szubjektív megítélés. Nekem elég a 9. Ha nagyon szőrözni akarnék, akkor 1-2 még lehetne köztesnek...de 16-19 már csak a praktikusság miatt is butaság. Annyira kényelmetlen lenne a használata, hogy senkinek nem kellene. Mire a váltásokat megteszed ennyi fokozat között a +/- jelekkel... hát 3-szor lefő a kávé...
Komoly probléma még az is, hogy kicsi az indukciós tekercsek átmérője, kis felületen melegítik az edények talpát, a miénken 14, 18 és 21 cm-esek a tekercsek, egy 28 cm-es serpenyőnek kis felületét melegítik csak. A kis melegített felületen szintén segít a vastagabb talpú edény, hogy eloszlassa oldalra is a hőt, de egy 28 cm-es vastag talpú serpenyő és egy 26 cm-es vastagtalpú lábas felárából már bőven lehet venni felsőkategóriás indukciós főzőlapot
Most megnéztem néhány főzőlapot, hogy mekkora zónákkal dolgoznak. 21cm-es volt a legnagyobb átmérő minden esetben. A felsőbb kategóriában vannak olyan megoldások ahol 2 zónát össze lehet vonni spec esetre...de ez nem oldja meg az te problémád a 28cm-es serpenyőre... Ami egyébként megint csak elég egyoldalú probléma felvetés a részedről... Ahogy fent is említettem a 17,5-cm-es zónával én 26-28-as serpenyőket használok. Ezek mind egytől-egyig egyenletes hőelosztással működnek*... semmiféle anomáliát nem tapasztaltam. Gondolom nem véletlenül hiszen ezek úgy vannak kialakítva, hogy a kvázi standard max 21cm-es zónával is jól tudjon működni a 28-as serpenyő... hiszen itt is jelentős a méretkülönbség... Szóval ki van ez találva...
Én pont a múltkor néztem a 28-as serpenyőbe öntöttem 4 tükörtojást azonos időpillanatban... Hát ha valahol akkor ott látszik, hogy egyenletes volt a működés.
Továbbá kifejezetten nagy serpenyőt használom amikor nagyobb méretű húson csinálok kérgesítést... az is nagyon szépen ment.
Innentől viszont felmerül ismét a kérdés, hogy miért is állítasz be valamit problémaként ami nem is probléma?A legnagyobb gond viszont így 4-5 év használat után jelentkezik, a drága vastagtalpú edények alján belül fura, kopás jellegű foltok jelennek meg. Az oka egy kavitáció jellegű jelenség, a drága edények talpa mégsem olyan jó minőségű, nem egyenletes az anyaguk, egyes helyeken jobban felmelegszenek, ott jobban forralják a folyadékot a fémfelületen, még az acélt is kikezdi ez a jelenség. A problémán nem segít az, hogy forgatjuk az edényt, mert az anyagán belül van a probléma. Szintén ennek a következménye az, hogy a vastag szendvicstalp egy idő után kezd szétválni, mosogatás után benne marad a víz talpban
Erről mesélj még légyszi részletesebben... A sok éves edények közül egyiknek sincs ilyen problémája. Az sem mindegy, hogy kavitációt szeretnél ide gondolni, vagy kavitáció jellegűt. Mert nagyon nem mindegy... Ha már bemondtad ezeket, akkor kérném, hozzá a tudományos alátámasztást, hogy itt tényleg van kavitáció és ennek negatív hatása. Mert ezek nélkül ez csak egy üres bemondás.
*Ez a vastag meg vékony talp kérdéskör szintén elég érdekes... ami indukciós lappal kompatibilis az vastag lesz már...egészen biztosan, de még előtte is elindult egy trend, mert többféle fémet préseltek egybe azért, hogy egyenletesebbé és gyorsabbá tegyék a hőátadást. A vastagságnak nem itt van köz az indukcióhoz...eleve nem lehet olyan, hogy vékony egy indukciós edény alja...különben elgörbül a mágneses térben. Ezt is be tudom neked mutatni, mert ilyen is történt már a kezem alatt...ez egy kávéfőző adapter volt.
Szóval összességében az általad felsorolt feltételezett problémák, vagy nem is léteznek, vagy úgy tűnik próbálsz a kákán is csomót keresni. Gáz, villany, indukciós lapok közül az indukciós a legjobb amivel valaha dolgoztam. Sokkal reszponzívabb és sokkal közelebb áll a reakcióideje a valósághoz...minden másnak nagy a késleltetése és ebből fakadóan nagyobb a hibalehetőség is. Az nem kérdés, hogy megszokást igényel, de aki nem csak turista a saját konyhájában annak ez nem lesz gond.
-
válasz
Ez nagyon hasznos infó volt, hamarosan indukciós főzőt akarunk majd venni.
Melyik az ajánlott felsőkategóriás cucc, tudsz 1-2 példát mondani? köszi. -
totron
addikt
válasz
Nem off az, de írjuk szürkében, nehogy krizmo_ felhördüljön.
Jó, hogy leírod a tapasztalataidat, abszolút van helye és szükséges az egészképhez. Ami itt van használatban egy egyhelyes noname hordozható valami, de évek óta megy. Nincs égés, nem von el zoxigént hosszabb főzések alatt sem, tehetetlenséggel sem kell bajlódni, vagyis király. Többféle van ezen a szinten is, ilyen, meg olyan néven, sokszor azonos kasztnival, a beltartalom kérdéses. Árban fentebb is akad hektikusság gondolom, mint gonosz bőség zavara, mindenesetre ez a példány bevált.
Nincs pulzálás, folyamatosság van. Gyakorlatilag amelyik folyamatos működéssel dolgozik az nem tud rossz lenni, nem? Talán egyedül időzített módban, levesek esetén figyeltem meg ki-be kapcsolást...? De értelmes léptékekkel. Nem biztos, hogy tesz ilyet. Direkt módban, Wattkijelzéssel folyamatos, az biztos.
Edényekkel is ez a helyzet, sokba nem kerültek, de hibátlanul megy az a pár ami rá kerül. A talpba menő vizet már várom, eddig még nem következett el. Forralni tényleg tanácsosabb 1800 Watton 2000 helyett, bár ezt sokszor nem tartjuk be. Ennek ellenére nem kavitálta még ki magát sehol egyik sem. Erre is és a méretproblémára is, de még az árra is megoldás az öntöttvas, csodás összeérése régi világnak és nemrég bevetett konyhatechnológiának. Amúgy is jobb öntöttben palacsintát sütni. A 28 cm extrém már, a legszélesebb lángú gázégők is épphogy megugorják a feladatot. A 14-18 centis tökercs tényleg lehetne nagyobb, de sok esetben ez is inkább beidegződésnek, képzettársításnak bizonyult inkább, itt elég. Persze jöhetnek, jöjjenek is ellenpéldák.2 köztes fokozat elférne, de fedőfinomhangolással ez is megoldódott (az elején rendesen botrányosnak tartottam, hogy ilyen formán kell imitálni-előállítani a két köztes állapotot).
A bonyhádi az hoz olyan 50-60%-ot, nem az igazi valóban.
nem alakul ki áramlás felette a folyadékben
Hogy segíti az oda nem égést, ha igen?Vékony talpú alatt hány centit értesz és hányat vastag alatt? Sajnálom, hogy nem vált be ott.
-
Moleman
addikt
válasz
Köszi, ez nagyon hasznos infó!
Nekem villanyból még csak klasszikus volt, nagyon olcsó és középkategóriás, a középkategóriás teljesen jó volt.
Indukciósból a hordozható lidlist próbáltam, elvileg 22 centi a melegítőfelülete, én meg nagyobb edényekben szeretek főzni, ezért nagyon ritkán használom, olyankor amúgy nem rossz. A nagy ovális öntöttvas edénnyel viszont nem működött rendesen, 20 percen át próbáltam sötétre pirítani egy rántást, semmi nem történt, átraktam a sima villanyra, azon 3 perc alatt kész volt. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12507 üzenetére
Nálunk ezek voltak ill. volt még sajtsaláta, franciasaláta és virsli:
Boldog új évet kívánok mindenkinek! 🎉🥂
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12510 üzenetére
Nálunk elég lazán volt mindig is értelmezve, ami volt otthon. De rzek kerülnek bele nagyjából mindig: megybefőtt, ananászkonzerv, kiwi, banán, narancs. Talán tavaly alma is volt benne.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12505 üzenetére
Nagyon jó menü!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12502 üzenetére
Addig nincs nagy baj, amíg finom.
Miből áll a menü?
-
Moleman
addikt
válasz
Donki Hóte #12487 üzenetére
Az ovális mellé nálam már nem fért oda másik edény a gáztűzhelyre, + a szélei kevesebb hőt kaptak. Dupla indukciós felületen nem lenne gond.
#12488 Digitalpimp
Jaj igen, a szilikon spatula is szuper! A nagy Silvercrest robotgép is, csak ritkán használjuk, mert két főre sokszor feleslegesen nagy. -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12480 üzenetére
Én úgy tanultam megboldogult édesanyámtól, hogy vágó eszközt nem ajándékozunk mert elvágja a köteléket. Annó 1 Ft kért érte vagyis eladta.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12461 üzenetére
A link szerint pedig kapható.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12433 üzenetére
De hát ott a gyártó neve az alján: Tupperware, és ez gyúrólap link
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12435 üzenetére
Nagyon szívesen!
Vidd csak el asszonykát az IKEÁ-ba, hadd vásároljon, biztos vagyok benne, hogy megérdemli.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Donki Hóte #12435 üzenetére
A szilikon nyújtólap(gyúrólapnak hívják a tupperware-nál) jellemzően nem sütésre való, hanem hogy azon nyújtsd a tésztát, tehát simán megolvad ha berakod a sütőbe.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12433 üzenetére
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! 🎄🙂
Szilikon nyújtólap a neve, nekem az egyik az IKEÁból van. Elég sok helyen lehet kapni.
-
válasz
Donki Hóte #12401 üzenetére
Nem hazudik, ez tényleg öntöttvas tárcsa. Annyi, hogy ez nem boronatárcsa, csak a nevében, mert a borona, amit a sütés előtt ténylegesen a mezőgazdaságban használtak bóracélból készül. Az én tárcsám is olyan, gyönyörű fényesre csiszolt, 5-6 mm vastag acél volt anno. Azt nem tudom a az öntöttvas jobb-e, mert nem próbáltam soha. Az öntöttvas tárcsa az tényleg csak sütéshez készül. Gondolom az öntöttvas divat miatt csinálják abból.
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #12399 üzenetére
Öntöttvas bográcsról beszélünk, ha igaz.
Az elején, meg ha savas étel készült benne (rajta). Vagy épp hal, de te húst akarsz, utózamat nélkül. Nem csak öntöttvasból van tárcsa.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12399 üzenetére
A borona tárcsa meg szerintem kovácsolt vasból van. Az öntötvas anyag összetétele meg egészen más.
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #12397 üzenetére
Ugyanaz.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12383 üzenetére
Ennél is nagyobb probléma, hogy sok népi iparművész a mai napig ónos mázat használ, mert annak szebb a fénye, talán tartósabb is ...
Ez ugyebár étkezési célra nem használható, mert rákkeltő, de erről mélyen hallgatnak, sunnyognak...
Sajnos első kézből van az infó, édesapám volt a fuvarozó, aki hozta neki a mázat anno... -
válasz
Donki Hóte #12321 üzenetére
Na, elkészült a teszt aszaltszilva mártás, annyira jó lett, hogy rögtön sütöttem hozzá csirkemell csíkokat, hogy meg lehessen kóstolni
Végül nem maláj, hanem karibi verzió lett; azért karibi, mert méz helyett nádcukor és a bor mellett rum is van benne
Ez a teszt verzió pontos receptje:
Hozzávalók:
2 fej közepes lilahagyma
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
200 g aszalt szilva
2 dl víz
2 dl vörösbor
0,5 dl rum
1 evőkanál fekete balzsamecet
2 evőkanál nádcukor
3 evőkanál szójaszósz
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csipet fahéj
1 teáskanál erőspaprikakrém
só, bors ízlés szerintElkészítés
Az aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk a vízbe és a vörösborba.
A két fej hagymát nagyon apróra vágjuk (én sajtreszelőn reszeltem), olvasztott vajon megdiszteljük, majd az áztatott aszalt szilvát a borral és a vízzel hozzáadjuk, Beletesszük a gyömbért, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, a zúzott fokhagymát, nádcukrot, paprikakrémet és a fűszereket. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk.A végén hozzáöntjük a rumot, ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.
Keményítő, pektin, zselatin nem kell bele, a disztelt hagyma és a főtt aszalt szilva pont eléggé testessé teszi a mártást. Viszont elég sok és jó lett a mártás, ezért egy nagy befőttesüveggel eltettem belőle, a biztonság kedvéért kapot egy bő késhegynyi nátrium benzoátot, hogy tutira ne romoljon meg
(Jó, talán a 23 éves Matusalem rum kicsit túlzás hozzá, de ez volt itthon
)
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Donki Hóte #12321 üzenetére
Köszi!
Szerintem is finom, csak most épp pont nincs itthon semmi hozzá, szóval majd holnap használom fel., Az biztos, hogy hígítani kell egyet rajta, de várom már, hogy ehessem. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
Donki Hóte #12280 üzenetére
Ma jutottam oda, hogy foglalkozzak ezzel. Végül a másik receptet próbáltam, mert úgy voltam vele, hogy alkohollal minden jobb
nagyjából azokat az arányokat követtem amit írtak, annyi különbséggel, hogy tetem hozzá egy kis rumot is, bár végül nem hiszem, hogy ez sokat számított volna. Annyit talán elrontottam a dolgon, hogy a főzési idő feléig nem tettem fedőt az edényre, így talán több folyadék párolgott el mint egyébként történt volna.
Az én ízlésemnek a szimpla villával való összenyomkodás túl darabos állagot adott. Bár végül ez sem lenne rossz, de aztán előbb az az ötlet támad hogy átnyomkodom szűrőn, de végül mivel nem akartam még egy edényt használnibotmixerrel estem neki. nem lett teljesen sima, de nem is ez volt a cél.
Az biztos, hogy sűríteni nem kell, sőt szerintem ha kihűl, akkor inkább némi hígítást igényel majd a felhasználás előtt.
Ízre nagyon finom, fűszeres, csípős, szilva [mártás] úgyhogy ebből fogok még készíteni a jövőben is. -
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12307 üzenetére
A füstölt nyelv az tisztított vagy főzés után le kell bőrözni?
Illetve nekem étkezési zselatinom van (por állagú) az hogy viszonyul a laphoz? Mennyiségileg mennyi lébe mennyi zselatint? -
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12293 üzenetére
Anno a mikor vettük még cirka csak a mostani ár felébe került
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12291 üzenetére
A lányom még valamikor a nyáron vett 1 zscskó ilyet ott volt a konyhában bedobozolva.
Valami levest kellett volna sűrítenem, de épp nem volt otthon keményítő. Mondom legalább kioróbáljuk, és raktam bele 1 púpos evőkanállal.
Hát érdekes állaga lett a levesnek, nem folyt hanem nagy nyúlós cseppekben jött le a kanálról. A cucc teljesen íztelen, és ha túl tudod tenni magad a cseppenő takony állagán akkor zseniális. Majd a pontos adagolását kell kikisérletezni, mert a párom két kanál után eltolta maga elöl a levest. Pedig az ízén semmit sem változtatott, finom volt. Csak hát az állaga az nagyon ott volt.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12289 üzenetére
Sőt a hagymát nem is említi az összerakásnál, csak a zúzott fokhagymát.
Ja, ezt írtad is.Talán ez is van olyan jó link
-
Essejó
veterán
válasz
Hozzáadjuk a balzsam ecet? Az nincs is a hozzávalok közt, csak alma ecet.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Nem tűnik ez olyan bonyolultnak, és jó hogy linkelted, lehet kipróbálom a hétvégén.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12272 üzenetére
Még a Wikin is van szó róla link
-
Davidkoma
tag
válasz
Donki Hóte #12272 üzenetére
Hát ez egy halsaláta, azaz tőkehaldarabok majonézes szószban, ha nagyon röviden akarnám kifejezni.
A Treska (Treszka) elnevezést idehaza azóta látom/olvasom, mióta itthon is van ilyen kis kiszerelésben, de persze izvilágban ez a bolti kis tégelyke sehol sincs ahhoz.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12255 üzenetére
Azt még értem, hogy én sportolók 10 mp de a miért vesz el az érdeklődőtől 10 mp? Nálam azonnal nyílik a link. Na meg S többi hasonló link is azonnal nyílik.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12251 üzenetére
Én tudom de egy ilyen forumtárstól sem fogadsz el ilyen link-et?
Na inkább főzzünk valami jót.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12249 üzenetére
Ezt el magyaráznád, hogy mit takar?
Vagyis a szöveghez füzzem a linket?
Évekig így csináltam és sokszor nem tudtam Androidon végig vinni de így sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Tableten vagyok appban. -
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12240 üzenetére
Én annó zacskósból csináltam, csak ázott 24 órát kb.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12240 üzenetére
Pl: link
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Donki Hóte #12228 üzenetére
Essejó mester mondta meg a tutit. Ezért jobb, ha nem marad külön a leve.
Lehet a sütőben szárítással is egy kicsit kísérletezni, ha nagyon nem akarja a szikkadást.
Mi már kajáljuk a mienket. Azokat, amit kb 2 cm-esen terítettünk és négyzetekre vágtuk néhány napos korában. Most olyan az állaga, mint a puhább trapistának.
A kb 5 cm vastag még pihen. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12228 üzenetére
Ha már megtartja magát, akkor borítsd egy sütőpapírral leterített tányérra, és néhány naponta fordítsd meg. Lehet kell neki 2 hét is mire szeletelhető lesz.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Donki Hóte #12224 üzenetére
Ilyenkor a következő javasolt. Tácára szétkenni kb. 1-1,5 cm vastagon és úgy hagyni száradni. 2 naponta forgatni, hogy alul-felül megszikkadjon.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Donki Hóte #12215 üzenetére
Addig főztük, amíg besűrűsödött. Mint a lekvárnál.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12215 üzenetére
Zsírjára sütötte
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Donki Hóte #12210 üzenetére
Nálunk nem marad semmi lé.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12210 üzenetére
A főzés végén maradt kb. másfél liternyi eléggé fanyarkás főzőlé, ezzel mit lehet csinálni
Tegyél hozzá mézet és igyátok meg. -
attiati
veterán
válasz
Donki Hóte #12203 üzenetére
Hát igen, nem olcsó. 12-15e ft/kg áron nagyon jó minőséghez lehet hozzájutni.
Cserébe szerintem ki tudja váltani akár a kv-t is, mert természetesen élénkít, halom jótékony hatása van (gyógyszer helyett is jó lesz
)
Egy kiskanál bőven elég belőle minden nap. Kitart 200 napig.
Ha így nézzük, akkor nem tétel.Kb háromszoros az ára a Tutti kakaóporhoz képest (ami semmit sem ér).
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12193 üzenetére
A kakaóbab fermentálása link
-
attiati
veterán
válasz
Donki Hóte #12193 üzenetére
Szerencsére azt már készen kapod úgy.
Napon lassan szárítják, nem hőkezelik.
Nem tudom, hogy melyik van előbb. Nem is fontos, amíg nem lesz a kert végében kakaófámSzokott valaki fermentálni itt?
Vajon beindul a folyamat citrom vagy almaecet segítségével?
12 óra alatt, szobahőmérsékleten, zárt üvegben.
1:2 arányú zabpehely és víz + kevés darált rozs -
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #12154 üzenetére
Az milyen az a paradicsomlekvár? Mag, s héj benne van, ezeket leszámítva klasszikus szószról beszélünk?
-
attiati
veterán
válasz
Donki Hóte #12164 üzenetére
"Szilvát szintén próbáltuk, hát köze nincs a boltban kapható aszalt szilvához".
Egyébként ez nagyban függ a szilva típusától is. Itt írják a típusokat és hogy melyik alkalmas aszalásra. Milyen típussal próbálkoztatok?
Tippre amelyiknek magas a száraz anyag tartalma, az kevésbé jó aszalni.
szerk:
De majd még jobban beleásom magam a témába.
[https://szilvainfo.hu/]
https://szilvainfo.hu/aszalt-szilva-hatasa/ -
attiati
veterán
válasz
Donki Hóte #12164 üzenetére
Nagyon guszta!
"köze nincs a boltban kapható aszalt szilvához"
Sajnos a boltit beforgatják olajba és tartósítószerezik.
Úgy otthon is meg lehetne csinálni, csak hát pont ez benne a lényeg, hogy mentes legyen.Amúgy ezek szerintem mehetnek ON-ba!
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12158 üzenetére
A múltkor lányom véletlenül elnézte a rendelést és vett 1 doboz mirelit sóskát. Szögezzük le én szeretem a sóska mártást!
De ő kinézett egy Street Kitchen levest Na ez amit soha többé, ennyire rosszat még az éleben nem ettem! A pirított kenyérkocka volt egyedül jó benne, de azt magam csinálom szikkadt kenyérből, tepsiben.
-
Beni2360
félisten
válasz
Na ezért nem utazok Tunéziába.
-
attiati
veterán
válasz
érdemes leöblíteni egy céklasörrel
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Ez a füge lekvár és a "karácsonyi" ízvilág között van valahol, de igazából semmihez sem hasonlít.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12151 üzenetére
Akkor ezért olvastam a napokban, hogy klasszikus sült zsír. Nem tudtam mire vélni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12087 üzenetére
Jó helyen történik a kenyérsütés megbeszélése.
Itt mindenről lehet beszélgetni, ami a gasztronómiával kapcsolatos.
-
Beni2360
félisten
válasz
Részben lenne igazad, ha tele volna kenyér sütéssel a topik, szvsz.
Az ő-szben is rengeteg sütési receptek vannak.
Az a topik nem az éles késektől hemzseg.
Bele olvastam és az egyik tag azt sem tudja mitől savanykás vagy semleges ízü a kovászos kenyér. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
De akkor itt meg alig lenne valami
Nekem a Krizmo féle képek voltak egy darabig dopping. Mármint a kenyeréről -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12063 üzenetére
Köszönöm de az üzemanyag költség több mint a tej meg a cukor.
idöm meg van fözöcskézni, mellette a tabon netezek.
Az írt adagból lesz kb 7.5 dl sűritmény. 3 marézis üvegbe nem fér bele. -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12061 üzenetére
Most olvasva a régi hsz-d ott az volt a baj, hogy kevés volt a cukor. Egy l tejhez 45 dkg cukrot teszek és főzés közben a habot mindig le kell halászni. Hol kapható minden boltban? Pennyben nem láttam sem az Aldiban mostanság.
-
válasz
Donki Hóte #12017 üzenetére
Mostmár nem is tudom mi legyen vele. Az a perkelt nagyon megtetszett
Egyébként a két hátsó combját külön fagyasztottam így lehet kétféle kaja lesz a végeredmény (nem egyszerre persze)
-
Top cat
addikt
válasz
Donki Hóte #12017 üzenetére
Ez itt mi a perkelt mellé? Kóla meg pálesz?
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte #11947 üzenetére
Köszönöm, ma is tanultam valamit!
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte #11945 üzenetére
Nagyon guszta, szép munka!
A vörösboros pácról lehet tudni bővebbet? Illetve ez a marha melyik része? Általánosan melyik részét érdemes venni pöribe? -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #11934 üzenetére
A lényegen nem változtat: csak víz, só, és liszt kell bele.
Én nem teszek bele mást, a többit a természet intézi.
Az élesztő és a kovász között nagy különbség van... -
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #11934 üzenetére
Nem feltétlen. Kovász, öregtészta, előtészta ezek mind csak liszt és víz.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #11928 üzenetére
Na nekem is van kenyérsütőgépem de több a macera vele mint evvel. Ott nagyon figyelni kell a dagasztásra mert könnyen cipőtalp lesz a vége.
Áprilisban műtötték a kezemet és kölcsönkértem az unokámtól egy gépet. Hát igazából ha nem lett volna mögöttem a kenyér sütés igen csak gondban lettem volna. Most már abban (is ki merem jelenteni, hogy) profi kenyereket sütök. A sima gépi receptek két nap múlva ehetetlen kategóri, max piritva vagy meleg szendvicsek fogyasztható szvsz. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #11875 üzenetére
Sokáig azt se tudtam, hogy máshogy is lehet enni, nálunk a cukros változat volt ismert, még a menzán is úgy kaptuk. Sosem voltam kimondottan édesszájú, de van ami úgy finom.
#11880 Digitalpimp
Káposztás tésztát sok borssal, és cukorral szeretem.#11879tboj
Anno lakótársaim a krumplis tésztát barackbefőttel ették, a családjuk is.
-
Beni2360
félisten
válasz
Hát akkor eléggé vissza fogtam magam az elmúlt több mint 70 évben.
A jó bórsós - édes és sok pörcös - édes . Az olyan mint az édes - savanyú.
-
válasz
Donki Hóte #11882 üzenetére
szerencsés vagy, én amit lehet édesen is enni, azt sajnos úgy jobban szeretem.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Én csak a káposztásra teszek, a túrós meg nem szeretem, lehetek így semleges?
-
Top cat
addikt
válasz
Aki cukor nélkül eszi a túrós/káposztás tésztát, az bármilyen más bűntettre képes.
Na jó, a túrós lehet cukor nélkül is, kivételes esetekben.
-
Essejó
veterán
válasz
Sőt még a tojásos nokedlit is úgy eszem.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #11348 üzenetére
Látom nem érted az iróniát. Én pontosan tudom, hogy mi a C vitamin. Sőt elárulom, hogy még az E162 sem riaszt el.
Meg még sok másik sem.
Viszont a Pácsó-t tartalmazó élelmiszerek elgondolkoztatnak, de azért azt is megeszem. -
Nikaré
őstag
válasz
Donki Hóte #11320 üzenetére
Ó a bánatba, javítottam írás közben és pont a lényeg kimaradt.
600 W -os dagasztó gép.
És még a watt is rosszul íródott.
Elnézést kérek! -
fradi81
veterán
válasz
Donki Hóte #11242 üzenetére
Szerintem a kovászolt az igazi, a kovászos meg amit az áruházakban is kapni, de valójában élesztőt tartalmaz.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Donki Hóte #11240 üzenetére
Házi tészta készítése kovásszal, majd ebből "normál" káposztás tészta alias Cvekedli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Baby design smart sportbabakocsi
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged