- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
Beni2360 #12980 üzenetére
Volt egy vastag pereme az üveg szájának arra ment egy fém lap gumi tömítéssel, és egy alul felül peremes lemez abroncs zárta le ami alul felül ráfogott az üveg peremére, és volt egy fém nyelv ami egy kis lyukon átbujtatva vissza volt hajlítva, az zárta le a konzervet. Képet én sem találok.
Az ok amiért eltűnt, hogy a KGST-n belül a csavaros kupak lett a szabvány és csak az olyat lehetett exportálni. -
totron
addikt
válasz
Beni2360 #12971 üzenetére
Nem biztos, hogy jól képzelem el, van kép? Csatosból én már csak a végletekig kiszolgált darabokat láttam, teljesen széttöredezve. Az újak összetételében meg nehéz bízni, hogy egészségesek volnának. Lehet, hogy a régiek sem voltak azok. Aki csatost választ ma miért teszi? Nem bírja/akarja csavargatni az elterjedtebb fajtát?
-
válasz
Beni2360 #12795 üzenetére
Gyere
Szoktam csinálni bográcsban tisztán marhahúsból is pörköltet.
-
válasz
Beni2360 #12453 üzenetére
most mar mindegy
azt hittem minel magasabb a szam annal jobb, de oszinten megmondom, lusta voltam utana nezni, hogy mit is jelent maga a szam. egyelore kinezetre jo, aztan majd meglatjuk egy ora mulva, hogy izre milyen. de a tavaly sima lisztbol sutott bejgli tesztaja sokkal jobb volt emlekeim szerint.
uh, a sajtos rudak hibatlanul neznek ki
-
forras2
őstag
válasz
Beni2360 #12417 üzenetére
Ez lenne a 2. opció, de csak natúr habkarika, de elsősorban sósat sütnék, mert édesség már van 6 féle, most már kell a "nedvszívó" "süti" is, ez miatt érdeklődöm, hogy a tojás mennyire állja meg a helyét a sárgája nélkül a tésztában.
Zserbó golyókat én is megcsináltam, tényleg tuti süti
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #12374 üzenetére
Pont azért készítetek "módosított" bejglit, mert hiába sok benne a zsiradék, ha pár nap múlva kemény lesz... Valamint a tészta is zsíros és a töltelek is, így hogy ne legyen annyira nehéz a tésztába nem kell annyi.
Amúgy, én inkább csak 3 bejglit csinálnék, a 6 helyett, de azok minőségi bejglik legyenek...
Egyébként panaszkodott már valaki vendégségben az étel miatt? Én sose tenném.
-
totron
addikt
válasz
Beni2360 #12302 üzenetére
Poríthatod, amiből vissza is lehet hozni az életbe igény szerint. Vagy simán csak újat kezdesz majd. Felesleges 'lángot őrizni', nincs sokéves kovász, nem fog megszakadni semmilyen fennkölt, pótolhatatlan folyamat: mindig az aktuális kovásszal tudsz csak dolgozni.
#12359prime_adam, a csiszolóvásznat felejtsd el, vissza fognak köszönni a nem épp bevitelre szánt elemei a kajában. Nagy szemű, csomósodásgátlót nem tartalmazó sóval viszont van értelme megsúrolni több soron. A rozsda ne ijesszen el, természetes velejáró, gondolom öntöttvas platniról beszélünk. Tehát teljes értékű vaslapként használható a jövőben is. Olajat ráégeted sütőben és szolgál tovább. Ha ugyanez a funkció kell, csak fogantyúval, akkor öntöttvas serpenyő. Van paella jellegű-kétfüles vagy klasszikus hosszúfogantyús, a Lodge kínálatában is. Ne spórolj és még unokáid is megköszönik. A pizzakő is egy jó irány.
#12360Essejó, te, a kazánlemez az nagyon más, azt ne.
#12371attiati, cseréperdény olcsóbban is akad azért. Gondoltál már arra, hogy sajátot készíts? Nem lehetetlen, bár elsőre a képen szereplőknél ákombákomabb lesz, de a tied. Van haszna, főleg kemencében és szabad tűz mellé praktikus (ételforgatás), de ha csak a hangulata kell, sütőben is jól teljesít. Fontos, hogy mindig teli kell pakolni, különben ha nem hőközlőként működik a fala, akkor törik.
A kerámiának nem tudom, hogy van-e értelme: törhető és horror ár.Tojáspörkölt.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #12345 üzenetére
Sajnos a vaj nagyon drága lett. Ahogy Fradi is írta a kókuszzsír is jó alternatíva, főleg vajjal/zsírral keverve.
Egy adag kekszhez 50 dkg liszből igen csak megdobná a keksz árát ha vajjal készülne.
Én 250 g kekszet/sós krékert szoktam egy adagnak megsütni, amihez 100 g vajat használok, a bolti árat tekintve, és azt, hogy mennyi jön ki belőle azért nem lesz olyan vészes, de a vaj nagyon kell az ízéhez. -
fradi81
veterán
válasz
Beni2360 #12345 üzenetére
Esetleg még ott a kókuszzsír, az árban és talán egészség szempontból is a vaj-margarin között lehet valahol. Most poénból sütöttem vele egy mákos kalács szerűséget, meg lehet enni, bár ebbe csak 10g ment. Lehet keverni is a zsírokat, kis rész vaj, nagyobb rész egyéb.
-
-
válasz
Beni2360 #12254 üzenetére
Tényleg sajnálom, de nálam benne van a fórummal kapcsolatban az 5 legirritálóbb dologban az, hogy valaki lusta használni a "Link beszúrása" opciót, helyette csak karaktersorozatként illeszti be a linkeket.
Ezzel az illető megspórol magának 10 másodpercet, de mindenkitől elvesz 10 másodpercet, aki a linkjét meg akarja nyitni
-
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #12131 üzenetére
Ez úgy jött, hogy megtetszett ez rozs kovász.
Ha rozskovászt akarsz, akkor rozzsal eteted fel a kovászod, úgy variálod, ahogy akarod. Van hogy én is kifehérítem, ha olyasmihez kell.ez csak 60g.
Nem kevés az, főleg ha erős a kovász. 40 grammot szoktam eltenni, és azt etetem fel.UI: jól látom változott a topik megnevezése?
Igen.Mivel már többször feljött, hogy ebben a topikban ne legyen szó kenyérsütésről, így gondoltam egy átfogóbb név kellene.
Így mindenről lehet beszélgetni, ami egy konyhában történik.
-
-
totron
addikt
válasz
Beni2360 #12098 üzenetére
Egyrészt óvatosan a hülyeséggel/alaptalan vádaskodással. Legyen benned a gyanúper önmagad felé, hogy naiv vagy. Máshogy mondva: az ember, mint olyan - főleg a magyar - képes a mindenre is. Többek között őrölt paprikába téglapor. Elvárom a bocsánatkérésedet emiatt, nem kevés ideig termeltünk-kapáltunk-értékesítettünk fűszerpaprikát, többek között. Tehát én pont nem tennék ilyet. A fentiek miatt és egyébként is fenntartom, hogy nem árt az, ha nulla további kézen megy keresztül az, ami végül bekerül. Köszi a belátást, átlátást.
Egyébként hogyan könnyű ellenőrizni? Meglepődnél. -
-
válasz
Beni2360 #12064 üzenetére
az üzemanyag költség több mint a tej meg a cukor
Az volt a szép idő, amikor én is olyan panel lakásban laktam, ahol átalánydíjas volt a gáz, mindegy volt, hogy mennyit főzök, ugyanannyit kellett fizetni
Sajna ez már elmúlt, mostmár ha többet főzök, akkor többet is fizetek (ezért használok mostanában sűrűn kuktát
).
-
válasz
Beni2360 #12062 üzenetére
Igen, a 3 évvel ezelőtti sűrített tej főzéssel egyrészt az volt a gond, hogy több cukrot kellett volna beletenni, másrészt meg túl sűrűre akartam főzni, ezért becsomósodott. Később több cukrot tettem bele, így akkor is elég édes volt, ha nem főztem annyira sűrűre.
Mostanában ezeket a sűrített tejeket szoktam venni, ósanteszkóban (teszkó kisboltokban is) biztosan kapható mindkettő fajta
-
TheProb
veterán
válasz
Beni2360 #12004 üzenetére
Továbbra sem értem mit szeretnél bizonygatni ezzel. Semmi nem indokol ennyi reklámot, semmi. És azért legyünk reálisak, nem atomfizikus. Nagyon ritkán találkozom ilyen szinten reklámokkal szétcseszett oldallal.
Illetve pont amit mondasz, amiatt sem állja meg a helyét. Ha valami hobby és amúgy is támogatnak gyártók, van saját shop-om, stb. akkor ne hánnya már még tele az oldalát is 70% reklámmal.
-
Essejó
veterán
válasz
Beni2360 #12004 üzenetére
Németországban erős a szakszervezet, ott még a pékek is heti 40 órát dolgoznak.
Az a Kenwood robotgép amit gondolom támogatásként kapott, az itthon laza 300.000 Ft.
Az én Kitchenaid-om ami a garacia lejártát követően 6 hónappal romlott el, valaha örök életnek készült, de ma már raknak az áttételbe 1 db műanyag fogaskereket. A magyarázat szerint, hogy a leégés ellen védje a motort. Pedig a motor védelemre elég lenne 1 db üveg csöves Whitman biztosíték is, ami kb 10 Ft. Viszont így a garancián túli javítása 20.000 Ft + alkatrész. Ami nekem így 29.000 Ft volt. -
TheProb
veterán
válasz
Beni2360 #11925 üzenetére
Próbáltam, sajnos ez sem lett lényegiben jobb és tovább friss. Ellenben ezt a basic SK-s receptet már többedjére csinálom és eddig nekem ez sikerült a legjobban és maradt a legtovább friss vagy ahhoz közeli.
Érdekes, mert tényleg full alap recept.
-
válasz
Beni2360 #11925 üzenetére
Amikor ilyen videókat látok ajánlva, akkor azért felmerül bennem a kérdés, hogy azért sütünk kenyeret, hogy éljünk, vagy azért élünk, hogy kenyeret süssünk
Mi is szoktunk kenyeret sütni (nálunk a faluban a hét elején elég gyenge a boltban a kenyér felhozatal), de mi berakjuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, aztán 3 és fél óra múlva kivesszük, amit dobott a gép
-
krizmo_
Topikgazda
-
válasz
Beni2360 #11779 üzenetére
Ez a zsiradék kérdés érdekes. Meg fogom próbálni, h akkor adom hozzá amikor csipog a gép (ilyenkor lehetne hozzáadni még a magokat pl.) és elkezdi a második dagasztást. Csak ezzel annyi a gond, h észre kell vegyem, h csipog
Egyébként amit leírtam recept az majdnem kitölti az egész gépet (akkorára megnő a végére a kenyér) szóval nem tudom mitől lenne úgy jobb, de megpróbálom.
A gőz problémádat meg nem értem
-
válasz
Beni2360 #11766 üzenetére
Itt az én tuti receptem:
- nedves dolgok a gép aljába:
240g tisztított víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (nem sima hanem valami finom, pl.: fehérbor, alma vagy balzsam ecet)
1 evőkanál só
Ezeket mikróban megmelegítem kicsit, elkavarom és megy a gépbe- száraz dolgok:
- 500 g liszt (garat malmos lisztet használok (bl-80) ezt tetszőlegesen keverem valami mással, pl: 450 / 50 bl-80 / rozs vagy: 400 / 100 bl-80 / teljeskiőrlésű
- 1 száraz élesztő
- 2 evőkanál cukor (nád)
- ha úgyvan "tuningnak" teszek bele: köménymagot / hagymát / kurkumát
Ezeket jól összekeverem és mehet a gépbe.A gépen semmit nem állítgatok mert alapból az 1-es programon van, 750 g-os kenyeren és közepes sütésen, csak nyomom a start gombot. 3 óra és készen van
-
Beni2360
félisten
válasz
Beni2360 #11716 üzenetére
Na ma egy jénai kacsasütőben sütöttem az előtésztás kenyeremet. Tele lett a végeredménnyel a nagy tál.
-
Moleman
addikt
válasz
Beni2360 #11640 üzenetére
Vadiúj korában próbáltam, ennek ellenére lehet, hogy már akkor is púpos volt kicsit.
Én 12 éven át kerámia főzőlapot használtam, nagyjából kiismertem, aztán lett helyette egy indukciós rezsó meg egy nagy gázos főzőlap.
A dupla wok-jellegű égőt nagyon szeretem, csodálatosan pirul minden, cserébe mindig mindent beborítanak az apró szálló zsírrészecskék.
Lassú főzéshez viszont kevésbé találom jónak a gázt, a legkisebb égő minimumon is túlságosan erősen forral, nem tud olyan csendesen gyöngyözni a húsleves, mint a villanyon. -
MrSealRD
veterán
válasz
Beni2360 #11473 üzenetére
Anno mikor váltottunk elektromosról indukciósra akkor [ezt] vettük meg, hogy belerázódjunk.
Itt van a használati útmutatóból az a rész, hogy melyik fokozat hány watt.
Innentől rutin kérdése. El kell kezdeni használni és óvatosan tapasztalti úton fogod megtanulni, hogy te melyik ételt hogyan készítesz... Ráadásul ez edényfüggő is... mert van olyan serpenyő amiben 3-as fokozat elég ahhoz ami egy másik serpenyőben 5-ös fokozat...Ez egyébként gáznál sincs másképp, hiszen ott sem tudod elmagyarázni senkinek, hogy melyik gázállás mekkora hőmérsékletet jelent... Egyszerűen megtanultad használni. Itt is ugyanúgy kell eljárni, de nagyon fontos tanács, hogy lentről menj felfelé...és ne fordítva, mert akkor kisebb az esély a kudarcra.
Pl próbáld ki 1L víz felforralását gázon, meg a fenti indukcióson... Az indukciós gyorsabb lesz. -
válasz
Beni2360 #11471 üzenetére
Ez nem valószínű. Sokkal valószínűbb, hogy elektromos berendezések vannak inkább az éttermekben, ha nem igényel olyan kiemelkedő hőt, mint mondjuk egy kínai főzési mód. A egyszerű ok, hogy az olajmelegítők, mélysütők, rostlapok stb. árammal mennek, az elektromos főzőlapok is olcsóbban tartják egész nap a hőt, mint a gázégők. Kisebb a kockázat is, kevesebb a széndioxid a konyhában, valamint mindek vegyíteni a kettőt. Mellesleg a napelemet könnyebb a tetőre tenni, mint lefúrni gázért a földbe. Szóval ritkább a gáz, mint az elektromos szerintem. Két éttermes barátom van, mindenhol elektromos a rendszer.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Beni2360 #11460 üzenetére
A skála elég gyártó függő... Ikea 9 fokozatot ad meg és a használati utasításban mellé van írva, melyik hány wattot jelent... Hőfokok nincsenek. De láttam már olyat, hogy beállítható volt, hogy szeretnéd megadni az adott fokozatot... állíthattad egy 1-X skálán, és hőmérsékletként is...
Ha ettől elvonatkoztatunk akkor lehet a lényegre is fókuszálni... Pl, úgy tudsz sokkal gyorsabban melegíteni, hogy nem akarja feltétlenül elfüstölni az ételt az edényben...
Én a hagyományos villanyt praktikus okokból nagyon megutáltam... azt azonnal le kell venned ha végeztél...mert a felületnek van egy hőtartó képessége és gyakorlatilag kiszámíthatatlanná válik lezárás után, hogy még szénné éget vagy melegen tart. A Gázról meg nem is beszélnék. Elavult technológia... és gázt nem is vezettetnék már be eleve... -
totron
addikt
válasz
Beni2360 #11460 üzenetére
A 20 fokos lépésköz elég sűrűnek tűnik. Nekem a gáz után a 200-400-600-800.....2000Watt botránynak hatott, legalább a 400 és 600 és 800 közé plusz 1-1 lépcső igencsak befért volna - gondoltam. Mára meg megszoktam. Jó pittyegtetni, király a piros kijelző is, az kikapcsolási időzítő is jól jön néha, ha szeretném a mikrós végeredményt mikróból is pittyegtetőset vennék, de nem szeretem. Lehet finomhangolást végezni a fedő állapotával, mennyi gőzt engedsz ki menet közben.
-
fradi81
veterán
válasz
Beni2360 #11396 üzenetére
Nincs hátránya a dagasztás kihagyásának, semmi, csak vajas/tojásos tésztákat rakom a gépbe. Este kezdtem el a kefíres próbát. De más is próbálta épp tegnap rakott fel képet milyen kenyér lett belőle, és az ugye még egy új kovász.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztalos klub
- EAFC 25
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged