Hirdetés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Szeretem a rakott krumplit, és mikor sok kolbászom van, azt szoktam főzni. Mostanában viszont nem eszek krumplit, sőt úgy általában szénhidrátot sem nagyon. Viszont van megint sok kolbászom, és szeretnék belőle valamit főzni. Tudtok ajánlani valami kolbászos receptet? Vagy valamit, amivel a krumpli helyettesíthető lenne a rakott krumpliban?
Én pl. brokkolira gondoltam, de nem tudom, hogy mennyire illene össze a többi hozzávalóval. -
fradi81
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszi egynek nem rossz, bár nekem jobban bejön ez az aldis. Ezt leveles tésztából csinálhatják?
-
fradi81
veterán
Kovászos túrós batyuk sültek este, limarás recept alapján.
-
Elnézést elfelejtettem válaszolni, csak most vettem észre, hogy kellene.
Használhatsz fémdörzsit nyugodtan.
Aztán ismét töröld át nagyon vékonyan olajjal, és égesd ki. ...nem bírtam magammal, így is megsütöttem benne két lidls "wagyu" hamburgerpogácsát, szerintem jól sikerült
Biztos nagyon finom lett.
-
válasz
fradi81
üzenetére
Mindegyiknek van egy működési sajátossága... Anno gázzal kezdtük, majd kerámialapos villany, majd most indukciós... Talán a legrosszabb a villany volt... Egyszerűen mindig bele kellett kalkulálni, hogy van egy késleltetése az elején és a végén is... a vége rosszabb mert otthagyod az ételt és kvázi odaég...
A gáz az mostanság "drága", nyilván ennél bonyolultabb a matek, hogy melyik éri meg... Viszont én már a jövőbe tekintve nem gondolkodnék gázzal.Az indukciósnál azt figyeltük meg, hogy sokkal rövidebb idő alatt el lehet érni a kívánt hőmérsékletet még alacsony fokozaton is... Egy levest 1-es fokozaton el lehet rotyogtatni kényelmesen..sőt, én még egy 0,5-ös fokozatot is betennék...
Ugyanakkor vigyázni kell, mert ha sz@r edényt veszel, akkor nagy fokozaton hajlik majd rendesen. -
válasz
Brian_GT
üzenetére
A hanggal kapcsolatban több dolgot is írnék. Egyrészt a korral és használattal együtt idővel mindegyik hangosabb lesz, mert a ventilátor csapágyazása öregszik... De ezt ne úgy képzeld el mint egy rotakapát... Mindegy melyik márkát választod, kb ugyanaz lesz a zajszint. Hűteni kell és a fizikát nem lehet megerőszakolni...oda kell a légszállítás.
Engem sose zavart...a hangja, de ha mellette kapcsol egy páraelszívót...tuti az lesz a hangosabb.
A hanggal a kapcsolatban még egy dolog. Ez nem konstans max fordulaton hűt..hanem a használattól függően. Én lefőzök egy kávét és kb pont akkor kapcsol be a ventilátor mikor lefő a kávé 5-ös fokozaton... tehát egy darabig némán is tud menni.
De ha felcsavarod 9-es fokozatra, akkor hamar beindul... De őszinte leszek, erre ritkán van szükség.
Amúgy : [link] Itt mindent megtalálsz róla. 23. oldalon vannak a fokozathoz társított teljesítmény szintek. Hőmérséklet alapú jelzés nincs, de nem is hiányzott soha.
150W-tól skálázódik 2000W-ig. Ennyit el spoilerezek.Ami még érdekes lehet, hogy IKEA 2év garit ad. Nem tudom a többiek mit adnak.
-
fradi81
veterán
Ha már szóba került, ezekkel jóval olcsóbban lehet főzni mint a gázzal? Vagy olyanoknál célszerű ahol nagy a gázszámla fűtés miatt télen és hogy ne lépjenek át egy határt?
-
perempe
veterán
válasz
Brian_GT
üzenetére
[Árukereső link]
Esperanza, Nedis, Iskra, Hauser a belépő kategóriában? -
Brian_GT
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Váó..nah erről nem is hallottam. Nyilván IKEA okés, meg hogy ott is lehet vadászrepülőt is kapni
de erről a termékről semmit. Az ára pedig nagyon baráti.
Annyit tudnál mondani róla, hogy nyilván ezért az árért ne várjak csodát, de olvastam ezeknél a hűtés- a hang egy elég erős szempont. Mennyire hangos működés közben? Nem mintha éjjel 2kor akarok főzni csak nah..érted
Amúgy köszönöm a tippet.
+ most nézegettem lehet én nem találtam de tudnál róla infót adni, hogy hánytól hány W-ig tud vagy hány foktól-fokig stb. Köszi! -
Mr.Csizmás
Topikgazda
Alza.hu – Kényelmes és biztonságos vásárlás | Alza.hu
alzanapos kuponok + GVHKEDVEZMENY kóddal jókat lehet fogni, pl. 7-7k:
Tefal Wok serpenyő 28 cm + Daily Cook G7309955 fedél - Wok | Alza.hu
Kesper Vágódeszka vájattal, bambusz, 58,5×38,5 cm - Vágódeszka | Alza.hu -
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy kerámia- vagy indukciós solo főzőlapot keresek mindennapi 1-1 étel elkészítéséhez.
Láttam Sencor, Orion, Hauser és Gorenje márkákat 18 és 27.000Ft között és valahol ez lenne a vásárló erő is jelenleg.
Ebből nyilván tudom hogy melyik márka mennyire erős a piacon, de vajon a Gorenje-Orion annyira jó is a 25-27.000Ftos árával vagy egy kisebb márka is teljesen jó 18-21.000Ft-ért.Előre is köszönöm a segítséget, ha valakinek vannak tapasztalatai netán konkrét példányt tudna ajánlani. Alapvetően mindegy milyen a főzés technológia, ha kell veszek hozzá edényt, de a lényeg inkább azon van, hogy normális főzést tudjak végezni vele, nem félve attól hogy cserbenhagy netán leég. Tehát ha azt kapom vissza igen megéri 26.000ért a Gorenje szemben a 18.000Ftos Hauserrel, akkor azt veszem, de mondjátok meg miért
Köszi előre is! -
Ispy
nagyúr
Ha a zománcozott fazék alja egyszer már odakapott, akkor az már mindig szar lesz vagy van valami trükk, amivel új életet lehet bele lehelni?
-
updog
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszi a tippeket, egyébként nem bírtam magammal, így is megsütöttem benne két lidls "wagyu" hamburgerpogácsát, szerintem jól sikerült (és csak egy helyen tapadt le egy kicsit
)Szóval szeretném "resetelni" a serpenyőt, fém dörzsivel ugye simán nekieshetek a közepéről lesikálni ami foltokban rajta van olajréteg, aztán újratervezés? A manualja ezt írja ("Korrózió vagy ételfoltok esetén, vagy amennyiben az étel odaég és leragad, fémszivaccsal tisztítsd meg, majd égesd ki megint")
-
Almás és túrós barackos pite
Volt otthon egy kis alma, amit már el kellett használni, így gondoltam csinálok belőle
vegyes pitét:Recept:
Tészta:
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g tej
- 150 g porcukor
- Vanília aroma, csipet só
- 12 g sütőpor (1 csomag)A szobahőmérsékletű vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a többi hozzávalót. A tésztát csak addig szabad gyúrni, amíg összeáll, nem szabad "túlgyúrni". A hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a vaj ismét megdermedjen és dolgozni tudjunk vele, (egyébként, ez a tészta napokig eláll hűtőben, ha marad belőle érdemes eltenni).
Töltelékek:
- A túróhoz hozzáadom a tojást a cukrot és összedolgozom, majd hozzáverem az apróra vágott barackot.
- Az almát lereszelem, majd fahéjjal és cukorral ízesítem.
A tésztát kinyújtom és a tepsibe illesztem, majd meghintem egy kis kekszmorzsával amire ráteszem a túrót és az almát, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütöm, amíg színt nem kap a teteje.A maradék tésztából pedig ezt az áfonya és eperlekváros süteményt készítettem:
-
Üdv,
Ahogy Ance is írja nagyon sok az olaj, gondolom füstölt rendesen. Én befogtam erre egy textil törlőkendőt, és azzal szoktam kikenni, csepegtetek a ruhára és azzal törlöm körbe alaposan, úgy hogy ne álljon rajta az olaj, csak amit elszív. Ezt később is meg kell majd mindig ismételned bizonyos időközönként nem csak az elején, miután elmosod a vasat.
-
updog
őstag
Sziasztok! IKEA Vardagen öntöttvas serpenyőt szeretnék kiégetni, van hozzá instrukció (olajos kikenés, 150°C 1 órán át, 3x). Namost nekem az első kör után az olaj összegyűlt ilyen barna ragacsos csomókká (kép). Vajon a folyamatot ronthattam el (gáztűzhely, raktam alá vasat), az olaj béna (nyilván a legolcsóbb olajat veszi feleségem, az is igaz hogy szinte alig fogy), vagy ez már a védőréteg?
-
Lavar
aktív tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Látni és hallani is a lángot, az erejét igen. Most már biztos vagyok benne, hogy ez ilyen sajnos, így jártam. Az előző sütő egyféleképpen/maxon égett, és mikor elérte a fokot, elhalkult/visszavett, szóval ez nem olyan. Mondanám, hogy jobban körülnézhettem volna, de nem, mert nem derült ki sehonnan sem, a használati sem egyértelmű, plusz más gázos tűzhelynél sem hőfok van amit néztem, hanem fokozatok (amik egyes típusnál hőfokot jelent, szóval mégis van olyan, ami leszabályoz pl. ez az Electrolux, csak ennek meg a nagy gázégője nem jó nekünk, ahol van), és ezért gondoltam, hogy jó lesz ez is. Már nem küldöm vissza, kitapasztaljuk, jövő héten megjön a hőmérő.
-
Lavar
aktív tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Köszi a választ, nem volt sehol külön feltüntetve, hogy nincs termosztát, csak annyi, hogy gázos működés. Gyanús volt, hogy nincsenek hőfokok a tekerőn csak vonalak, de kb. ilyen gázos sütőben már nincs is olyan, amin hőfok lenne, (körbenéztem vásárlás előtt) hanem fokozatok vannak, így nem gondoltam tovább, hogy nem szabályoz le.
A használatija meg nem konkrétan a modellhez van, hanem egy "egyen használati", vagyis az összes sütő mellé azt rakják be, azt oda van biggyesztve, hogy "modelltől függően".
Ja, de azt említi a használati, hogy termosztát vezérli a hőt, ami nem igaz ebben az esetben, szóval jóformán semmire nem jó így a kézikönyv. -
Lavar
aktív tag
Sziasztok,
Remélem elfér itt ez a kérdés.
Pár napja bedöglött a 20 éves gáztűzhelyünk sütője, már nem volt javítható, így lecseréltük. A régi sütőnk termosztátos volt, ha elérte a hőfokot, visszavette a lángot, egyszerű volt használni, nem gondoltam volna, hogy van másfajta gázsütő.
Mivel sehol nem láttam, hogy nem lenne benne, így lett egy új Mora sütő, amit ma szereltek be, és veszem észre, hogy nem vesz vissza a láng, csak az erejét lehet állítani...Egyrészt nekem ez most iszonyat macera lenne visszaküldeni, plusz akkor bukó a gázszerelőre költött összeg is, így inkább megtartanánk.
Barátnőm süt/főz, nem volt ilyennel még dolgunk, tudtok segíteni, hogy az ilyen esetben, hogy kell beállítani a hőfokot?
Egy sütőhőmérő már úton van, azt meg gondolom ki kell tapasztalni, hogy milyen erősségű lánggal milyen hőfokot lehet elérni, de ha elérte a kívánt hőfokot?
Akkor vajon ugyanazon az erősségen kell hagyni, amivel elértük? Nem fog feljebb kúszni a hőfok?
szerk: Sajnos kombinált tűzhely nem volt opció, nincs kiépítve a hálózat hozzá, plusz el sem bírná már valószínűleg.
-
Madoc
veterán
Gyors élesztős kifli receptje van valakinek bevált? Délután sütnék azt is meg hambizsömlét is.
-
-
Rég tettem már fel receptet.
Egyszerű és nagyszerű ebéd: kardhal steak krumplipürével, és zöldségekkel: Karhal sütése:
Felhevítjük a serpenyőt, majd olíva olajon mindkét felét megpirítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt megsül, sóval, borssal ízesítjük(én fűszerolajon sütöttem, amiben a fokhagyma dominál). -
Beni2360
félisten
válasz
fradi81
üzenetére
Én is pont evvel küzködtem szombaton.
60 dk lisz kétfelé készítve, csokus, kókuszos. A végén azokat is szét szedve, lisztezve sikerült nagy nehezen ki szaggatni. Keksznek készültek és a végén omlósak lettek. Ott is a liszt C1 és a 82%-s vaj közre játszott. Látni lehetett zsiradékot amikor megnyíltak a tetejét. A tészta és korongok is ráncosak voltak. -
Ance
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Mivel általában nagyon pontosan kijön a 3:2:1 arány még az is előfordulhatott, hogy a lisztszemek felszívták a zsiradékot, mert túl meleg helyen, túl meleg kézzel, túl sokáig (tetszőleges választható) gyúrtad. Késsel szoktam belevagdosni a vajat, csak a legvégén nyúlok hozzá lehűtött kézzel. Ezt egyébként helyre tudja hozni a több liszt, de utána annak van jele, pl. un. szalonnás, vagy túl kemény és nem porhanyós lesz a kisült tészta.
Nem tudom mi történt, csak tanácsot akartam adni, bocs, ha mindent betartottál.
-
fradi81
veterán
Linzertészta első alkalom, épp nyújtanám 1 óra hűtő után, esik szét, mi lehet a hiba?
-
btraven
őstag
[link]
ilyen rozsdamentes acél lábasban lehet tárolni ételt a hűtőben?
(főtt rizs/burgonya/tészta) -
fradi81
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Nem tudom mik ezek a variálások, de ezt még krizmo linkelte amikor én is elkezdtem.
-
Beni2360
félisten
Na a sok tegnapi kovász emlegetésre, gondoltam jó meleg az idő kezdjünk bele. Este fél 8- kor bekevertem 20 g tk rozs + 15 g RL90 + 15 g BL55 és 50 g vizet. Aztán ma délelőtt a kovászlaborban olvastam a 100 g változatot, és miután ma reggel alig mozdult meg kivittem a verandára ahol 28 c fok volt. Aztán 11 óra felé láttam, hogy nagyon megindult na mondom fel etetem a 100 g változatra. Át kevertem és ment az 50+50 adag hozzá. És fél háromra már ennyi lett belőle. Mikor legyen az első kivétes etetés?
-
Ance
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mondjuk ha fél kiskanálnyit raksz bele és 3 nap alatt fogy el a 24 gramm, akkor az nem gyenge mennyiségű kávé.
-
Ance
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
100 év után 3-4 éve elhagytam a cukrot a kávéból. Azóta alig veszünk cukrot és még a kávé is finomabb.
-
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen, ez valami WHO ajánlás. Én is a kávéba lapátolt cukrot kezdtem méricskélni, csak itt megállt a tudományom hogy most púpozott vagy nem púpozottal kell számolni?
-
Ance
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kérsz egy kis kávét a cukrodba?
-
törölt tag
Valami kovász mentes recept
[Snickers torta]Piskóta: 2 tojás, 6,5 dkg cukor, 1 dkg kakaópor, 1,5 dkg olaj
26x16cm forma 170fok alsó-felső sütés 15-17perc (képen szereplő tortához 2 adag sült, másfélszeres adaggal elég 1 db piskóta lap)Karamella: 25 dkg kristály cukor, 12 dkg tejszín, 10 dkg vaj, 12 dkg sós földimogyoró
Csokoládé mousse: 6 dkg víz, 1,1 dkg zselatin por, 30 dkg 30%os habtejszín, 30 dkg mascarpone(eredeti recept:krém sajt), 4 dkg porcukor, 25 dkg tejcsokoládé
Tetejére: olvasztott tejcsoki, durvára tört sós földimogyoró.
-
btraven
őstag
Naponta 6 teáskanál cukrot szabad fogyasztani.
De púpozott teáskanál? -
Keef_Lee
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Lassan-lassan 2 éve lesz, hogy kovásszal nyomjuk...
Az igazság az, hogy nem mindig sikerül tökéletesre, de amikor nem, akkor is fényévre van a korábbi élesztőstől
topicgazda fiatal asszonynak pedig respect a kovászos munkásságáért.
Ugyan csak ritkán írok, de olvasok rendszeresen. A képek, amiket néha feltesz, maga a tökély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én pl. brokkolira gondoltam, de nem tudom, hogy mennyire illene össze a többi hozzávalóval.
Ezt már 1967-ben is tudtam. De a kilók kezdenek vissza jönni.
inkább negyedelem.
Nagyon guszta, biztos finom lett.
a kovász mennyiséget le kell vonni a receptben szereplő liszt adagból?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)